Un produs Blogger.

duminică, iulie 18, 2010

V. TISMANEANU sau cum a invins comunismul internationalist, in 1989, comunismul nationalist.

2 comments
Iata cum l-au cucerit nord-coreenii lui Kim pe Ceausescu:






Vladimir Tismaneanu a scris pe blogul sau articolul "Cum a fost  posibil  Ceausescu?Povestea Marii Amagiri Nationale ",plecand de la filmul  biografic  despre Ceausescu realizat de Andrei Ujica.


Cum nu se poate comenta pe blogul sau... m-am gandit sa scriu aici cateva cuvinte.


Comunismul, in Romania, a cunoscut doua perioade complet diferite: perioada internationalista de tip sovietic, stalinista sau hrusciovista, cea care se suprapune cu "domnia" lui Dej, si perioada nationalist-comunista, din timpul lui Ceausescu.


Traitorii acelor timpuri stiu ca nu se poate pune un semn de egalitate, din punct de vedere al libertatilor individuale permise, intre perioada lui Ceausescu si perioada stalinista.


Asa cum veti constata si din comentariul lui Tismaneanu, dupa 1960 dogmaticii stalinisti au fost inlaturati de la conducerea Romaniei, intre ei aflandu-se unii ca Brucan, W. Roman, sau tatal lui Tismaneanu:


" Eram coleg de clasa cu Ghita ( fiul Licai Gheorghiu.. nn) si Nicu, eram nascuti in 1951. Liceul nr. 24 (actualul “Jean Monnet”) se infiintase in sepetembrie 1963, cu elevi veniti din de la “Caragiale” din Piata Dorobanti, “Petru Groza” de pe strada Arhitect Mincu (actualul Colegiu “Tudor Vianu” si de la o scoala din zona Floreasca (cred ca se numea  “Rosetti”).  Orice ar spune unii astazi, nu era urma de selectie exclusivista.  Evident ca, in virtutea amplasarii, exista o prezenta vizibila a “copiilor de stabi”.  Nu ma numaram printre acestia:  in 1963 tatal meu era un paria, fiind exclus  din PMR sub acuzatia de fractionism si lucra la sectia culturala a raionului  “Tudor Vladimirescu”, raspunzand de biblioteci."


Copiii dogmaticilor stalinisti au continuat inalte studii in perioada comunismului nationalist si, chiar daca au ramas in tara ori au emigrat, nu au uitat ca parintii lor au fost trecuti pe linia a doua de catre Ceausescu.


S-au razbunat pe Ceausescu in 1989 si, sub forma unui  capitalism  primitiv, au pus din nou stapanire pe Romania.


Din punct de vedere ideologic si politologic acesti exegeti ai comunismului internationalist au aruncat toate grozaviile perioadei staliniste in capul lui Ceausescu, pentru a trece noobservat rolul jucat de parintii lor in comunizarea Romaniei.


Anticomunismul lor de parada este in realitate tot un internationalism dogmatic, in general, si un antiromanism disimulat, in special.


 


 

2 comentarii:

Rugaminte – Cine are grupa 01 RH negativ « Hai ca se poate! spunea...

[...] Usca, Ioan Usca, Ioan Sorin, KinR, Marcus, Mihnea, Matilda, Mirela, Motanul Filozof, Natasa, Orfiv, Plano 10, Pro Atitudine, RAZVAN, Roxana, Sifilica, Societate, Starea Natiunii, Supravietuitor, Teo, [...]

Liviu Negoiţă, încă una din peniţă! O sală de sport cât zece diguri pentru inundaţii « Hai ca se poate! spunea...

[...] grup şcolar dacă îşi permite să construiască o asemenea bijuterie de sală de sport. Am dat fuga la secretariat să admirăm aşa mândreţe de gospodari. Acolo, directoarea coordonatoare a Grupului Şcolar „Elie Radu”, doamna Ioana Arieş, s-a [...]