Un produs Blogger.

vineri, august 27, 2010

DISPONIBILIZATII MILITARI din BIHOR protesteaza.

78 comments
Conferinta de presa a SCMD Bihor asa cum este reflectata in "Bihoreanul".




Militarii protesteaza din nou impotriva guvernului care ii pune sa isi "taie" ei insisi drepturile.

Intr-o c0nferinta de presa sustinuta joi, reprezentantii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate Bihor(SCMD) si-au manifestat supararea pe guvernanti, pe care ii acuza de faptul ca "vor sa ne ia calitatea de militar" prin legile aberante si neconstitutionale pe care le promoveaza.

La judecată

Nemultumirile militarilor pornesc atat de la Legea 329/2009, privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice si rationalizarea cheltuielilor publice, cat mai ales de la Legea 119, privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, data la finele lunii iunie anul acesta, dar si a unui ordin de ministru - M 101 din 23 august - pentru aplicarea HG 735/2010, pentru recalcularea  pensiilor militarilor.

Preşedintele SCMD Bihor, Valer Toncean, a afirmat că, prin aceste acte  normative,  Guvernul Boc se atinge de drepturile fundamentale ale militarilor, privându-i de o parte consistentă din venituri. "Ne-au tăiat  inclusiv dreptul la o sănătate gratuită, prin faptul că ni se retrag din venituri  contribuţiile la sistemul de sănătate. Am acţionat în justiţie Statul Român  şi  Guvernul României pentru elaborarea unor legi nedrepte: Legea 329/2009 şi Legea 119/2010, dar şi alte măsuri care anulează o serie de drepturi ale militarilor în rezervă. Totodată, juriştii noştri au pregătit actele pentru a fi înaintate la CEDO", a precizat Toncean, maior în rezervă.


Puşi să ceară


La rândul său, comandorul în rezervă Teodor Pogăcean, director tehnic la Aeroportul Oradea, a aprofundat problemele militarilor, afirmând că legile  amintite încalcă flagrant nu doar Constituţia, ci întreaga legislaţie, normele  şi tratatele europene dar şi ale NATO. "Practic, ne desfiinţează  statutul de militar şi desfiinţează toate drepturile legal obţinute  şi consfinţite prin legi organice din 1829 şi până în prezent", a reclamat  Pogăcean, adăugând că, în pofida spuselor guvernanţilor - care susţineau  că nu se vor atinge de pensiile sub 3.000 de lei - acest lucru se întâmplă.


"Toate pensiile militare scad semnificativ prin recalculare. Cei care primesc  între 1.000 şi 3.000 lei vor asigura ponderea majoră a economiilor la bugetul de stat. Toată campania dusă de Guvern se bazează pe minciună şi dezinformare", a acuzat el. Prin recalculare, valoarea pensiei militare  medii  va scădea de la 1708 lei la 1179, deci cu aproximativ 30%.


Pogăcean a mai afirmat că SCMD a făcut plângere inclusiv la Consiliul pentru  Combaterea Discriminării, deoarece, spre deosebire de alte categorii de pensionari, discriminarea militarilor se vede şi prin faptul că ei  înşişi  trebuie să şi semneze, "împotriva voinţei lor", cereri prin care solicită  înjumătăţirea pensiilor! "Ce vor face cu cei care nu vor semna? Îi vor priva  de  tot de pensie? De ce această prevedere nu este cuprinsă în  conţinutul  normelor metodologice pentru recalcularea pensiilor celorlalte categorii de personal prevăzute în Legea 119/2010?", a întrebat el retoric.


Conducerea sindicatului a mai precizat că şi pentru această lege sindicatul  va da în judecată statul la CEDO, întrucât este abuzivă.






78 de comentarii:

antiignorantu spunea...

- Mafia din Partide condusa din SUA , Rusia si Israel care se inchina la SATAN ZILNIC se comporta cu artistii si cetatenii saraci cu datorii ca si cu niste SOARECI de LABORATOR !!!

T_REX spunea...

Anonim spunea...

NONIMUS3 a scris:
26 August 2010 la 9:38 pm

Din surse demne de incredere,la varful SCMD se duce o lupta pe fata,mai intai intre presedinte si vicelefondator(cum ii place sa-i zici),si intre conducerea centrala si p_ulimea din teritoriu vis a vis de nivelul incasarilor de pana acum,avand ca mobil faptul ca ,cheltuielile sunt din ce in ce mai mari( STIATI CA DL. DOGARU ARE 4.500 SI PRICINA 3.500 LEI NOI PE LUNA?!).In sedinta Consiliului director de saptamana trecuta s-a mai discutat si de necesitatea de a mari cotizatia la 100 lei noi pe luna,avand in vedere taxele si alte cheltuieli efectuate pe timpul procesului cu guvernul. NU E BARFA,sunt membru fondator al SCMD,nu sunt fost sau actual secu,nu urmaresc sa-l inlocuiesc pe dogaru.VERIFICATI SI APOI SA MA INJURATI!

ELENA spunea...

Doamne, stau si ma minunez pana unde poate sa mearga mizeria sufleteasca a unora.Nimic din ceea ce a preluat T_REX nu e adevarat. In fine, vad ca se continua pe toate planurile cu dezbinarea noastra.

plano10 spunea...

T_REX
Daca nu precizezi de unde ai preluat stirea ...nu te injur dar iti sterg comentariul.

T_REX spunea...

ESTE MAREEE PE INFOMONDO-chiar nu se uita nimeni pe acolo,sau sunt vrajeli

T_REX spunea...

ANONIMUS3 a scris:
26 August 2010 la 9:38 pm

Din surse demne de incredere,la varful SCMD se duce o lupta pe fata,mai intai intre presedinte si vicelefondator(cum ii place sa-i zici),si intre conducerea centrala si p_ulimea din teritoriu vis a vis de nivelul incasarilor de pana acum,avand ca mobil faptul ca ,cheltuielile sunt din ce in ce mai mari( STIATI CA DL. DOGARU ARE 4.500 SI PRICINA 3.500 LEI NOI PE LUNA?!).In sedinta Consiliului director de saptamana trecuta s-a mai discutat si de necesitatea de a mari cotizatia la 100 lei noi pe luna,avand in vedere taxele si alte cheltuieli efectuate pe timpul procesului cu guvernul. NU E BARFA,sunt membru fondator al SCMD,nu sunt fost sau actual secu,nu urmaresc sa-l inlocuiesc pe dogaru.VERIFICATI SI APOI SA MA INJURATI!

micutzul spunea...

@ plano 10

Trexu are dreptate in sensul ca a preluat daca nu ma insel de pe infomondo acest comentariu.
Elena vezi ca nu el a spus. Te prinde verdele.
Fratilor organizarea SCMD este deosebit de greoaie, de aceea comunicarea lasa de dorit .
Nu are rost sa ne balacarim in acte si plangeri. Lovitura trebuie sa fie puternica si dura. Daca nu reusim atunci ne meritam umilinta. Sper ca se vor trezi cat mai multi.

micutzul spunea...

Am gasit postarea si pe blog la SCMD SEVERIN

plano10 spunea...

Am inteles chiar de la T_REX. ... altfel il radeam :) Nu cumva... tot voi ati scris si acolo ca sa necajiti ecologistii?

Singura speranta este in raspunsul dat astazi de "carlanul" din PSD catre "obraznicu" din PNL.
-caderea Guvernului Boc si angajamentul de a anula multe din masurile luate de Boc.
Crezi ca printre ele s-ar putea numara si abrogarea Legii 119?
Eu nu cred!

karadeniz spunea...

Postarea a apărut pe infomondo militar, comentariu la articolul "Mulţumiri din inimă transmise de pensionarii militarii ilustrului ministru al apărării, general (rz) dr. prof.univ. Gabriel Oprea" postată de ANONIMUS3 pe 26 august la 09.38 pm

plano10 spunea...

Gata, s-a lamurit. Asta nu inseamna ca sunt si reale cele spuse de anonim.
Daca si Elena se minuneaza de cele scrise acolo!

T_REX spunea...

HELEN-se minuneaza repede si de multe.Stau si ma intreb daca sefii si-au tras asemenea indemnizatii(cei mai micuti din conducere cat or avea partea? sau e de crezut ca ei chiar fac munca patriotica. interesant ca nimeni nu a iesit sa dezminta afirmatia. Oricum pe mine ar trebui sa nu ma intreseze,caci nu sunt cotizant sau totusi......?

maria spunea...

Eu nu am reusit sa deschid fisierul cu Instructiunile 191/2010 ale MAI.Ce anume prevad,care sunt diferentele intre acest doc. si Ord.M101?Unde as putea sa gasesc aceste Instrctiuni, o alta cale ?

plano10 spunea...

Incearca si acum ca poate reusesti

ALM spunea...

Domnule Plano,

Inainte sa ma inscriu in SCMDRR (o voi face peste 3 zile), am fost invitat si am participat la o sedinta de filiala. Este adevarat ca atmosfera a fost mai mult sindicala decat de militara, dar s-au discutat probleme de substanta. Una din ele a fost "cum sunt retribuiti cei din conducerea SCMDRR?". Raspunsul a fost ca, de la varf (Col. Dogaru) pana la ultimul secretar, toti activeaza pe baza de voluntariat. Si gasesc ca este normal sa fie asa, fiindca si pielea lor va intra in aceiasi "saramura". Cotizatia este mai mare decat la asociatiile cadrelor militare, dar are o justificare: cateva case de avocatura au fost angajate in procesele actuale si viitoare impotriva guvernului si statului roman. Ce folos ca la asociatii cotizatiile sunt mai mici si beneficiezi doar de o legitimatie pentru o policlinica militara, de unde pleci sa-ti cumperi medicamentele din comert? In plus, fiindca exista tot felul de provocatori, in curand, in darile de seama la sedintele ordinare, se va prezenta si situatia financiara a sindicatului. Daca nu va fi asa, nimeni nu ne tine cu forta! N-avem decat sa umblam in patru labe si sa imploram pe Dumnezeu ca sa ramanem cu 50% din drepturile legal acordate ...

plano10 spunea...

@ALM
Nu indeplinesc nicio conditie pentru a fi primit in SCMD sau in alte asociatii militare.
De ce se apeleaza la case de avocatura nu stiu. Si in SCMD sunt juristi mai familiarizati in problematica pensiilor militare. Ii simt dupa cum comenteaza pe site-uri.
Militarii care reusesc sa adune un total de peste 50 de puncte, au grupe de munca si Ordine Militare nu au a se teme de Legea 119/2010.
Au a se teme sefii, coloneii si generalii, care n-au avut aceste functii si grade pe intreaga cariera militara, pentru ca pierd avantajele pe care si le-au creat prin modificarile aduse Legii 164/2001 si mai ales HG 1188/2001 de aplicare.
O problema dureroasa este cea a disponibilizatilor care n-au avut vechime.
Este exagerat sa spui ca pensiile se vor reduce cu 50%.

ALM spunea...

Nu cautam sa fac "prozelitism" domnule Plano. In ceea ce priveste optiunile, suntem fiecare pe cont propriu. De ce este nevoie de avocati profesionisti? Fiindca intr-un proces nu este suficient sa fi un jurist foarte bun, trebuie sa stii cum sa te agati de fiecare chichita a legii, sa urmaresti privirile completului de judecata ca sa stii cand sa accentuezi si cand sa faci "ciocul mic".

Problema mea (si nu numai a mea) este ca refuz sa ma umilesc, ca cer in genunchi sa-mi recalculeze pensia. N-au decat s-o faca cei care vor distrugerea verticalitatii militare. Acum am o pensie proportionala cu gradul si functia cu care am iesit la pensie. Numai ca eu am inceput armata de la simplu soldat si am terminat-o la penultimul grad de ofiter superior. Nu vad cum voi aduna cele 50 de puncte, chiar daca, dupa cativa ani de catanie, am terminat o facultate si am activat ca ofiter tehnic inginer, intr-un institut de cercetare. Dupa socotelile mele, mai bine ma faceam tinichigiu auto ...

plano10 spunea...

@ALM
Din punct de vedere juridic lucrurile sunt batute in cuie in ce priveste legea 119 si nu stiu ce s-ar mai putea obtine pe cale judecatoreasca.
Asa cum am mai precizat... doar printr-o vointa politica ar mai putea fi abrogata legea.
In conditii de criza, ma tem ca nu se va coagula aceasta vointa chiar daca ar cadea Guvernul Boc.
Nu-l ferici prea tare pe tinichigiu. El obtine punctajul mediu prin impartirea la 33 ani, nu ca militarii la 20 ani.
Mai discutam dupa ce obtineti actele doveditoare ale veniturilor lunare.

nikk spunea...

Intrucat am observant ca in foarte multe comentarii se face referire la imposibilitatea incadrarii in timp a activitatii de extragere a datelor inscrise in STATELE DE PLATA , risc eu un raspuns .NU va agitati degeaba ! NU si-au pus nici-un moment problema verificarii statelor de plata. Dealtfel ar fi IMPOSIBIL si in acelasi timp INUTIL . Varianta pe care se va merge va fi stabilirea elementelor necesare recalcularii pensiilor pe baza documentelor existenmte in MEMORIILE ORIGINALE. Aceste Memorii (dosare ) se pastreaza la CMJ-uri ,pentru cadrele militare in rezerva si in arhiva de la Pitesti ,pentru cei in retragere. In Memoriul Original al fiecarui cadru militar sunt arhivate(cu lux de amanunte) toate documentele care atesta evolutia profesionala a fiecaruia dinte noi… cum ar fi ….GRAD/FUNCTIE/VECHIME IN SERVICIU/CONDITII DE MUNCA / MERITUL MILITAR/..etc. Pe baza functiilor indeplinite si a unitatilor in care ne-am desfasurat activitatea se pot determina cu usurinta sporurile cu caracter permanent si functiile ce au presupus acordarea indemnizatiei de comanda. Probabil ,singurele elemente ce nu sunt ,,trecute la dosar “ sunt soldele de merit si primele anuale. Nici macar pentru stabilirea acestor doua elemente nu este necesara ,,lingerea “a zeci de mii de state de plata , multe dintre ele roase de soareci sau ilizibile din diverse motive. ESTE suficienta consultarea OZU-rilor ,documente cu caracter juridic in care au fost inscrise in luna martie a fiecarui an (din 1992 incoace) persoanele care au beneficiat de solda de merit. Tot in OZU, au fost inscrise cuantumurile premiilor anuale (sau acordate cu diverse ocazii). Numai niste tampiti ar pune pe drumuri ,,personal angajat pe perioada determinate” pentru a extrage date din zecile de mii de state de plata. O recomandare pentru juristii SCMD. Motivatia cu imposibilitatea determinarii veniturilor fiecarui cadru militar prin extragerea datelor din STATELE DE PLATA …. Nu TINE!!!!...pentru ca nu este nevoie de acest lucru. Au in mana toate elementele si parghiile necesare pentru a determina cu obiectivitate veniturile fiecaruia ,cu o singura excxeptie …sa nu fi activat in armata altei tari… Si in final o recomandare pentu conducerea SCMD. Nu neglijati faptul ca se apropie sesiunea parlamentara si dezbaterea in camera deputatilor(decizionzla) a LEGII SISTEMULUI UNITAR DE PENSII !!! SI tare mi-e teama ca vom cadea din lac in put . Voi posta acest comentariu si pe blogul filialei SCMD Mehedinti , cu riscul de a-mi atrage antipatia multora si probabil jigniri si injuraturi ,,cat cuprinde “.

T_REX spunea...

@PLANO-in primul rand va multumesc pt. explicatiile clare pe care le dati si care sunt valabile pt. toti cei care citesc. In alta ordine de idei imi permit sa va sugerez sa nu va mai obositi,pentru ca unii adopta politica surdului.nimic nu e valabil ,pt.domniile lor decat L164.stai si te intrebi la un moment dat daca este vorba de naivitate,infantilism sau chiar mai mult.Ei spera sa nu se aplice L119-lege organica si cu aviz CCR,ei spera sa castige ceva in justitie pe aceasta tema,ei indeamna sa se boicoteze recalcularea uitand de fapt ca nu poate fi boicotata si ca vor pierde exact cei care nu depun actele.Ei nu pot nici in ultimul ceas sa accepte ca L164 a fost o porcarie scuzati expresia.Legat de casele de avocatura intuitia imi spune ca si aici este vorba de o magarie Mare.credeti ca au fost alese intamplator?Eu am convingerea ca multi isi freaca mainile si se gandesc ca si-au asigurat un front de lucru pt. ani buni.Ce daca nu vor castiga nimic in instanta,actorii principali trebuie platiti -nu? Si in acest fel cred ca gasim explicatia faptului ca se marseaza atata pe lupta in justitie si cam atat. dam in judecata pe toata lumea, ne luptam chipurile cu o lege organica ce conteaza-baii sa fie justificati . acum astept sa ma ..radeti asa ca intre olteni

T_REX spunea...

PS. concomitent a aparut si comentariile lui NIKK, vrea sa spun scurt ca are mare dreptate in tot ce afirma

plano10 spunea...

@Nikule
Esti tare documentat in hartogariile Armiei.
De ce sa fii antipatizat... cand lamuresti lucrurile.

plano10 spunea...

T_REX
Repet.
Stoparea aplicarii Legii 119 se mai poate face doar prin abrogare. Asta inseamna vointa politica.
Lipsa de vointa politica in acest sens s-a vazut si la partidele politice din opozitie care n-au introdus motiune de cenzura si pe legea 119.

T_REX spunea...

E MAI CLAR DECAT LUNA DE PE UN CER SENIN_DAR UNII NU VOR SA VADA

nikk spunea...

Intrucat pe blogul filialei SCMD Mehedinti au aparut deja doua comentarii la punctul meu de vedere referitor la recalcularea pensiilor militare conform L 119/2010 , revin cu cateva precizari.
@ manasia si @ mos alecu
Imi pare rau ca trebuie sa va contrazic.Daca ati fi citit cu atentie Legea 119/2010 si normele metodologice de aplicare sunt convins de faptul ca ati fi inteles modul de rezolvare a situatiilor de genul celor la care faceti referire. In procesul de recalculare sunt implicate trei structuri ale ministerului : Directia financiar contabila prin Sectia pensii militare / CMJ-urile / Arhiva M.Ap.N. Majoritatea memoriilor originale sunt complete. Pe baza lor se pot stabili veniturile realiizate fara a fi necesare demersuri facute de CMJ catre arhiva. Situatiile la care ati facut referire constituie exceptii si pentru solutionarea lor CMJ-urile vor solicita date arhivei M.Ap.N. Daca ati fi citit cu atentie comentariul meu ati fi observant faptul ca si eu consider O.Z.U .-ul , document juridic ,in care au fost inscrise absolut toate activitatile de genul celor la care ati facut referire . Cu alte cuvinte personalul arhivei nu va lucra pentru a determina veniturile a aproximativ 80.000 pensionari militari si se va limita la solutionare a 10 – 15 mii dosare ( cele din care nu au mai ramas decat copertiile ). PERICOLUL este altul d-le ,,Manasia “si stimate ,,mos alecu”. Ne incapatinam sa boicotam legea 119 prin blocarea in instanta a normelor metodologice de aplicare in speranta ca intre timp este posibila schimbarea majoritatii in parlament si prin vointa politica legea respectiva va fi abrogata. GRESIT ! Nici-un partid politic responsabil (PSD / PC / PNL) ajuns la putere nu va risca sa abroge aceasta lege pentru simplul motiv ca va pierde capital electoral. ESTE VORBA despre 5 MILIOANE de pensionari civili ( care din nefericire ne-au fost si ne sunt ostili ). Prevederile Legii 119/2010 (imbunatatite) pot constitui baza discutiilor cu ocazia dezbateriii in comisii si ulterior in camera deputatilor a LEGII SISTEMULUI UNITAR DE PENSII. Obiectivul nostru al tuturor ar trebui sa fie PENSIE OCUPATIONALA sau in cel mai rau caz CAPITOL UNIC in cadrul noii legi.

plano10 spunea...

@nikk
Ca de obicei bine documentat in problema.
Este greu de obtinut in instanta suspendarea aplicarii Hg 735/2010.
Nu este clar din HG 735 si din ordinele si instructiunile oficiale ale ministerelor daca se aplica si pensia suplimentara.
Ordinul comun al celor trei institutii militare, aparut pe net, a fost o cacealma.

Ged spunea...

@Plano

Mă "bucur" mult că vedeţi perfecţiunea, buna documentare, acolo unde este doar superficialitate şi "certitudini" bazate doar pe o vagă cunoaştere a realităţii.
Eu dispun de o copie, chiar autentificată, a Memoriului Original. Cu toate acestea nu am nici pe departe toate datele care-mi sunt necesare pentru a-mi stabili măcar cu o aproximaţie mulţumitoare cuantumul pensiei. Lipsesc mult prea multe date din Memoriu, şi nu pentru că este incomplet, Doamne fereşte, ci pentru că nu trebuia să le cuprindă. Primele lunare pentru îndeplinirea planului şi cele trimestriale pentru depăşirea acestuia nu numai că nu sunt trecute, dar ele nici nu erau în sumă fixă, ca procent din ceva anume, ci aleatoare după voinţa unui şef sau a unei comisii. Până şi îndemizaţiile de comandă depindeau de notările de serviciu, sau uneori de bunul pălac al şefului. Primele periodice sunt o altă necunoscută pentru Memoriu, ca şi salariile de merit. Procentul plătit pentru pensia suplimentară este şi el absent la apel. Îndemizaţiile pentru orele de zbor, salturi cu paraşuta, scufundări, lucru cu mine şi explozivi, etc. lipsesc cu desăvârşire din Memoriu.
Poate ca Registrele cu OZU, cuprind majoritatea acestor date, dar nu pe toate şi sunt mult mai puţin sistematizate decât ştatele de solde. Şi oricum trebuie lins pentru fiecare din cei peste 80000 de pensionar cel puţin câte 20 la 40 de Registre cu OZU.
Concluzia, domnule Walter, este ca postantul "nikk", este un pafarist cu sclipici, aidoma intrigantului interesat T_REX.
Personal, apreciez eforturile dumneavoastră de a pune informaţii utile pe blog, dar aşa cum v-am mai transmis, vă lipsesc nenumărate informaţii, sau cele de care dispuneţi sunt uneori, destul de des, distorsionate. Să ştiţi că media punctajului pensionariilor militari se invârte între 30 şi 40 şi doar rar atinge sau depăşeşte 50. Nu uitaţi că foarte mulţi dintre ei sunt disponibilizaţi şi nu au vechime prea mare. Cam 25 de ani şi sub această cifră.
Să auzim şi de bine şi să ne vedem sănătoşi!
Poate că atunci veţi mai afla şi alte informaţii, cât de cât la obiect, şi de la un om interesat de o rezolvare cât mai favorabilă a samavolniciilor legiferate prin Legea 119/2010.
Ged

T_REX spunea...

SE pare ca viata activa (de militar) a domnului GED a fost plina de prime si recompense--solda propriu zisa rezultata din grad si functie nici ca mai conteaza.ne lamuriti si pe noi <<intrigantii' ce prime lunare ai avut pentru indeplinirea planului si ce prime trimestiale pentru depasirea planului ?care plan ?planulPPLP?. cum il depaseai dumneata?IN alta ordine de idei INTRIGANT sa-ti numesti pe toti pe cei care-i iubesti nu pe mine. INTERESAT--DA. sunt interesat sa intre in vigoare L119 pe care o apreciez ca fiind corecta din punct de vedere al calcului si de pe urma careia pensia mea va creste. esti multumit? daca ai argumente contra expune-le public, chiar la un post tv.-ASTA DACA VA MAI PRIMESTE CINEVA

plano10 spunea...

Salut Ged!
Am publicat actele normative pentru informarea celor interesati si pentru comentarii.
Eu nu stiu ce sunt OZU-rile, Memoriile, Fisele de cadre, FAZ-urile si alte prescurtari folosite in domeniu.
Ar fi bine sa va completati unii pe altii, in folosul celor care citesc acest blog, fara sa si va etichetati.
Nu cred ca sunt mai multi pensionari militari disponibilizati decat pensionari la limita de varsta.
Intr-adevar Legea 164/2001 i-a favorizat pe disponibilizati.
Acum, intendentul Oprea a intors avantajul pentru pensionarii la limita de varsta ...tocmai pentru a nu-i defavoriza si mai mult pe disponibilizati. Cam asta a fost rostul stagiului complet de cotizare stabilit la numai 20 de ani.
Ai iesit din postul la bere? :)

plano10 spunea...

@T_REX
Nu fi si tu rautacios.
Puneti mana de la mana... ce stiti fiecare si sa vedeti ce bine va intelegeti.

nikk spunea...

@ GED
Modul de exprimare si termenii ,,pretentiosi “pe care-i utilizati in comentariul domniei voastre ma fac sa cred ca sunteti o persoana,,citita “.Pentru o parte a colegilor nostrii simt nevoia de a traduce termenul ,, pafarist” … persoana cu un nivel scazut de cunostinte in domeniul sau de activitate … sau mai pe romaneste …incompetent…. Multumesc pentru ,, caracterizare” dar prefer sa fiu un simplu ,,pafarist” si sunt MANDRU (termen romanesc) de faptul ca nu-mi poate reprosa nimeni faptul ca as fi un PROFITOR ORDINAR al avantajelor nejustificate generate de L 164 pentru o parte a pensionarilor militari.... despre care prefer sa nu amintesc dar printre care cu siguranta va numarati. Indiferent cate lacune ar avea ,,samavolnica” L 119 /2010,din punct de vedere al corectitudinii este net superioara L 164/2001.
p.s. pafarist cu sclipici / profitor ordinar . Daca ati fi renuntat la ,, sclipici “ renuntam si eu la ,, ordinar”
O zi buna,

plano10 spunea...

Gata baieti, lasati impunsaturile si treceti la subiect!

Ged spunea...

@T_REX

Cu răspunsul dat îţi arăţi încă o dată pafarismul şi necunoaşterea realităţilor armatei. Îţi va creşte pe dracu pensia prin noua lege. Poate că nu-ţi va scădea foarte mult, dar nu-ţi va creşte. Poţi fi sigur de acest lucru.
Şi da, măi pafaristule, în cariera mea militară, de peste 30 de ani, de la locotenent la colonel, în majoritatea timpului am beneficiat de prime pentru îndeplinirea şi depăşirea planului, căci am activat în unităţi care nu doar frecau menta, ci mai şi produceau. Află că nici măcar mie, căruia la calculul pensiei după legea actuală nu mi s-au calculat veniturile din prime şi în plus am mai şi fost rostogolit cu două luni înainte de pensionare, dintr-o funcţie de colonel în una inferioară gradului, nu-mi va creşte pensia. Cel mult îmi va rămâne apropiată de cea actuală. Dar individualismul acerb, egoismul şi invidia (vorba lui Plano, capra vecinului) orbeşte, întunecă minţile.
Aşa că tot intrigant rămâi.
Să auzim şi de bine!

Ged spunea...

@nikk

Rămâne cum am stabilit.

PS: Privitor la cum am profitat de legea în vigoare, vezi răspunsul dat lui T_REX.
Să auzim şi de bine!

Ged spunea...

@Plano

Domnule Walter, postul la bere ca şi la alte feluri de alcooluri, mai concentrate sau mai diluate, l-am ţinut mai toată viaţa. Pentru întâlnirea cu dumneavoastră voi face însă o excepţie.

plano10 spunea...

@Ged
Facem exceptia pana se aplica Legea 119... ca dupa aia nu se stie..... :)

T_REX spunea...

o singura completare COMPETENTULE;unitatile alea care zici tu ca frecau menta erau si sunt acele unitati care se pregateau pentru lupta(ratiunea de a fi a unei armate) Le gasesti acum prin Irak ,Afganistan etc.Pentru cultura generala a celor care citesc, poti sa ne precizezi cu ce te ocupai te de te-ai umplut de prime pentru depasirea planului LUNAR siTRIMESTRIAL si ANUAL si LA5-10 ANI etc

ELENA spunea...

Plano10
Daca asta e ULTIMA SANSA, o vom lua in calcul si pe asta. Oricum, la actiunile in justitie nu vom renunta.

ELENA spunea...

Normal, ordinul comun a fost ... o diversiune, ca multe altele!

ELENA spunea...

Nu lui Oprea ii stau pe suflet disponibilizatii, ci altora. Oprea e si el un instrument pentru realizarea scopurilor altora!

ELENA spunea...

T_REX
Vezi ca maine vin sa dai cafeaua!

plano10 spunea...

@Petre ai incurcat-o!
Sa vedem daca mai misti in front! :)

plano10 spunea...

@Elena
Doar o gafa, o eventuala neconcordanta intre Legea 119 si viitoarea Lege unitara a pensiilor, va da un motiv de suspendare a aplicarii HG 735.
Mai vad ca unii de pe la alte asociatii cer anularea Legii de catre instantele judecatoresti!
Or fi stiind ca este inadmisibila o aseemenea cerere?

Ged spunea...

@T_REX

Măi, Petrică (şi lupu), dacă intrăm mai profund în discuţii (nu te speria donm' Walter, că n-o vom face!) despre ce-ai făcut tu prin armată, cred că-mi vei spune aidoma unui subordonat al meu, lt. col. pe vremea când eu eram doar lt. maj., cu ocazia festivităţii (chefului) de ieşire a sa la pensie: "Măi Ged, uite, eu ies la pensie şi n-am apucat să văd Cincu şau Mălina". Chestia m-a stupefiat. La momentul respectiv eu aveam deja 6 luni de Cincu în 4 aplicatii şi 3 de Mălina în 2 aplicaţii, plus alte mărunţişuri prin Mihai Bravu sau pe malurile Dunării. Şi acestea nu erau decât începutul.
Aşa că mă laşi măi, imitaţie de răpitor din cretacic, cu pregătirea pentru lupă! Eu nu numai că m-am pregătit cu eforturi şi renunţări deosebite pentru apărarea Patriei, dar am şi contribuit la construirea şi dezvoltarea ei.
Să auzim şi de bine!

Ged spunea...

@Plano

Parcă am stabilt că atunci când vă întoarceţi din Capitală, daţi un semnal acustic şi fixăm data, ora şi locul începeri acţiunii.
Eu aştept.
Să auzim şi de bine!
Ged

T_REX spunea...

deja am trecut granita. cu ELENA nu-i de gluma-ea cand vrea sa vina la o cafea chiar vine--

T_REX spunea...

@IED ceva nu se potiveste;ori ai facut aplicatii cu aia care ,,frecau menta''prin poligoanele patriei ori ,,TE_AI SPETIT INDEPLININD SI DEPASIND PLANURI DE PRODUCTIE""pentru construirea scumpei noastre patrii.HOTARASTE-TE gura mare.IN ceea ce ma priveste nu-ti fa probleme, daca doresti iti trimit coordonatele si descrierea exacta de la ,,Crucea NORD CINCU si din alte locatii...inclusiv MINELE din valea Jiului--fostele zone agro-industriale ZIMNICEA SI CALARASI(pentru constr. ei da ai ghicit -a scumpei noastre patrii) sa auzim si de bine-dupa cum spui

T_REX spunea...

PS> trebuie sa fi fost tare iubit de imparatie daca Tu lt. maj. ai avut subordonati lt.col. poate si col. si de ce nu si gen. sau ai incurcat gradele. aceleasi urari de bine

Ged spunea...

@T_REX

Domnule, întotdeauna am avut repulsie pentru cei care fac pe proştii, sau pentru cei care se fac că fac pe proşii. Diferenţa între ei este că primii sunt demolatori cu premeditare, pe când celilalţi sunt inocenţi. Dacă este real ce-mi transmiţi, de ce mai întrebi domnule despre prime. Ar fi trebuit să beneficiezi din plin de ele cănd te pregăteai pentru luptă prin minele din Valea Jiului.
Dacă a fi simţit măcar un moment că aparţii unei caste, cea militară, ai realiza ca L119 ca şi legea unitară au ca scop distrugerea acestei caste, punerea membrilor CASTEI MILITARE în rând cu ospătarii, tinichigii auto, sau lucrătorii din comerţ. Nu că aceste meserii n-ar fi onorabile, dar după experienţa ta, seamăna viaţa pe care o duc ei cu cea pe care este obligat să o ducă un militar? Nici nu vreau să mă mai refer la viaţa pe care au fost obligaţi s-o ducă militarii înainte de '89. Astăzi Armata funcţionează pe bază de mercenariat şi dacă un angajat al său nu mai este mulţumit de condiţiile de viaţă, poate să plece liniştit în alt mediu. Înainte acest lucru nu era cu putinţă, decât, fie trecând prin puşcărie, fie ajungând un paria al societăţii, indiferent de valoarea sa. Micile invidii izvorâte din unele nedreptăţi comise de legea actuală ar trebui să pălească în faţa primejdiei distrugerii STATUTULUI DE MILITAR pe care o comit L119 şi legea unică. Şi asta cu atât mai mult cu cât crima este unică în rândul ţărilor care se vor civilizate şi democratice şi cred că nu numai.
Să auzim şi de bine!

Ged spunea...

Regret că nu ţi-am văzut PS-ul mai repede. Nu te-aş mai fi loat în seamă. Cu dobitocii nu merită să-ţi pierzi timpul.
Sunt inginer militar băi, formă fără fond, şi a fost o vreme când valoarea mai avea ceva importanţă în societate. Prima mea funcţie militară a fost de locţiitor de comandant de unitate. Şi nu pentru că aş fi fost iubit ci pentru că Statul prevedea să fie ocupată de inginer. Dar cred că este prea greu pentru tine să pricepi asfel de chestii.
Pentru "răpitorii" din Cretacic sinapsele funcţionau doar pentru găsirea hranei.

T_REX spunea...

@IED-imi pare rau ca nu am observat mai repede cel de-al doilea comentariu,caci nu te mai bagam in seama-tupeist fara margini.auzi la el prima functie de loctiitor al comandantului.pana sa ajung eu loctiitor al cdt. la o unitate operativa am mancat armata pe paine-inginerul lui peste.si nu la gradul de locotenet cu cas la gura-al cui ai fost neamule,caci ai pastrat tupeul ,nesimntirea si grandomania celor cu spate tare.nu a mai existat in armata Romana vreun cpt. ing. sau mr. ing.a venit marele lt. sia luat functia ca urla de competent si de expermientat . inca te mai simti pe vremea aia trezeste-te ,ca te faci de ras. oricum cei care citesc am convingerea ca incep sa se dumireasca.SI inca ceva ARMATA nu se face cu ingineri-istetule,inginerii pot si in marea majoritate sunt civili cu adevarata pregatire superioara-asta in armatele destepte. uita-te la tehnica in care mor soldatii romani si poate-ti recunosti COMPETENTA. regret asi fi vrut sa ma refer la primul articol,in care mai aveam senzatia ca stau de vorba cu un om rational,dar nu are ses. cu aceasta am pus punct,te ignor indiferent ce ai mai posta. sanatate

Ged spunea...

@T_REX

Exact cum am zis în a treia propoziţie a completării de mai sus. Cum altfel manutanţa Armatei ar fi fost obligată să producă anii la rând doar ca să ajungi tu locţiitor de comandant? O nedumerire tot am. Unităţile alea operative de tipul celei în care ai ajuns locţiitor de comandant erau populate numai cu dobitocii? În ele nu se găseau şi oameni normali?

Ged spunea...

PS: Să ştii că în unităţile în care am activat eu, cel care trecea de funcţia de cdt. pl., avea în raniţa inclusiv bastonul de Sef de Comandament. Ba istoria consemnează pe unii care au ajuns chiar mareşali sau miniştri ai apărării.

T_REX spunea...

Anonim spunea...

Am iesit la pensie in anul 1998 ,pilot militar cu o vechime de 42 de ani ,am pensia in valoare de 1830 ron.Pana in urma cu 3 ani aveam 750 ron,.Daca vi se pare logic si corect in contrapagina cu aviatorii civili sau cau cei iesiti la pensie dupa 2001 [care aveau pensiile duble-in comp .cu mine]Sa fiti iubiti ,nu vreau capra vecinului dar nici nu vreau sa mulg berbecul.!
30 august 2010, 09:23
cezar spunea...

@apropo de aviator--ce tot tipam eu pe aici? Si cati ca el?@STRAMBU-apropo de ,,prostioarele lui Cezar"--raspunde-ti aviatorului,ev. mangaiati-l pe crestet si sa-i spuneti sa nu fie suparat ca nu da bine
30 august 2010, 10:27

T_REX spunea...

Anonim spunea...

RASPUNS;Scorpio-S-au umflat nervii "neicusorule"deoarece -fiindca,noi eram 21 de ofiteri-pilot intr-o subunitate[escadrila]si doar 1[unu] avea functie de comanda=spor 30% la pensie,doar 2[doi]primeau solda de merit in comparatie cu cei de la birouri unde erau 2-3 ofiteri si toti aveau solda de merit iar 1 [unu] avea functie de comanda.Apoi ,functiile noastre erau de lt.maj.,cpt.sau maior iar ale lor de la maior in sus.Conform ordonantei 7,am iesit la pensie dupa principiul 5 ani din ultimii 10.=grad ,functie,vechime,dispozitiv,solda de merit,comanda si gradatie.Am fost loviti in plin timp de 7 ani am avut pensia cu cel putin 60% mai mica decat similarii nostri-Atunci cum sa nu se umfleMAMLIGA?,cum sa nu visam la haiducie -INTELEPTULE !?daca vrei sa mai conversam scrie nr de mobil si te voi suna.tigri2
30 august 2010, 09:47
cezar spunea...

@TRAIASCA AVIATIA ROMANA--_MULT V_A MAI TREBUIT CA SA INTERVENITI.CER SENIN TIGRILOR CU VOI AM COLABORAT CEL MAI BINE DIN 2003 INCOA si de fapt intodeauna cand a fost sa ne ,,intalnim""
30 august 2010, 12:21

Comment here

NOTA: Va rugam sa folosit

T_REX spunea...

@all VEDETI? fratii mei si cati ca ei. cred ca ar fi cazul sa urle....LINISTEA

maria spunea...

Ma intreb si eu, nu era mai simplu sa se imparta cuantumul pensiei actuale la 732 si se obtinea nr. de puncte ? Eram scutiti de atata umilinta....

maria spunea...

Pardon, atunci nu le/ar fi putut reduce....

plano10 spunea...

Pai...vezi!!! :)

plano10 spunea...

Pensionarii care au primit decizii de recalculare, incepand cu 01 09 2010, ma refer la celelalte categorii decat lit a) si b) din Legea 119/2010, pot sa le conteste...mai intai pe cale administrativa si apoi pe cale judecatoreasca, in cazul in care li s-a diminuat cuantumul pensiei, in baza Legii 19/2000, inca in vigoare pana la adoptarea Legii unitare a pensiilor.

mos alecu spunea...

Elegant ar fi fost sa specificati de unde ati preluat postarea (poate autorul ei nu dorea sa-i fie folosite gindurile in alte locuri...). Dar , asta sa fie cea mai mare problema care sa ne framinte in prezent !...

Si acum raspuns pentru autorul initial al textului (de pe blogul Drobeta Turnu Severin - SCMD):

@Anonim 30 august 2010, 09:23 :
Deci :
- aveti vechime ca ofiter de 26 ani , plus 3 ani - sc.milit.
- pensie neta de 1830 lei inseamna 2046 lei brut
- avind vechime de 42 ani rezulta un procent de calcul a pensiei de 100% din baza de calcul (60% pt. 25 ani ; 34% pt.ceilalti 17 ani ; 6% pt.contributia la pensia suplimentara)
- in 2009 ati fi avut solda (baza de calcul) de 2046 lei (fara norma de hrana , sporurile specifice , premiile - recompensele banesti - trimestriale , premiul anual - a 13-a solda)
- cu solda de 2046 lei in 2009 ati fi avut 1,14 pcte.pensie/luna (salariul mediu brut pe economie in 2009 a fost in jur de 1800 lei)
- consideram ca acest punctaj l-ati avut in toti cei 26 ani ca ofiter ( desi e greu de crezut ca tinarul lt. avea asa ceva...)
- pentru contributia la pensia suplimentara veti primi 0,17 pcte./luna (media ponderata a majorarii punctajului lunar , datorita acestei contributii , este de 15,13%)
- pentru ca ati lucrat in conditii speciale (fosta grupa I-a de munca) mai primiti 0,57 pcte./luna (majorare de 50%)
- pentru ca ati luat premii trimestriale (recompense banesti) si premiul anual (a 13-a solda) mai primiti 0,11 pcte./luna ( a 13-a solda este 8,3%/luna ; iar premiile trimestriale admitem ca sint 2%/luna)... dar ati luat chiar toate premiile trimestriale...iar a 13-a solda s-a 'inventat' prin 90 si ceva...
- acum adunam punctajul :
1,14 + 0,17 + 0,57 + 0,11 = 1,99 pcte. anuale
- 1,99 pcte. x 26 ani + 3 (pcte.pt.sc.milit.) = 54,74 pcte. in total
- 54,74 pcte. / 20 ani (stagiu prevazut in L.119/2010) = 2,737 (punctaj mediu anual)
- 2,737 pcte. x 732,8 (valoare pct.pensie) = 2006 lei (pensie bruta)
adica 1799 lei net (dupa impozitarea actuala...daca se va impozita toata pensia , vor mai ramine 1592 lei net)
- calculul este facut pentru valoarea pct.pensie de 732,8 lei...dar va mai creste acesta intr-un viitor previzibil?...in contraPARTIDA cu soldele activilor care vor creste (a se vedea noul proiect al legii salarizarii unitare)
- au ramas "nefructificate" primele de clasificare (8-30% din solda) , de zbor (pina la 10% din solda orara a cdt.escadrila)...si mai stiu eu ce alte prime se plateau la piloti...Incercati sa va amintiti cam cit erau acelea si corectati calculele...

plano10 spunea...

@Mos Alecu
Uitasi 20% pentru Ord Milit Clasa I-a.
Eu n-am vazut prin Lege, prin HG sau prin Instructiuni ca se pune si pensia suplimentara in conditiile in care stagiul complet a fost coborat la 20 ani.

mos alecu spunea...

@plano10 august 30, 2010 la 6:06 pm :
Au !... Cu Ordinul Meritul Mlitar ... corect... (desi s-ar putea sa fi avut doar cl.II - 15%)...cu 20% rezulta pensie bruta 2407 brut (2117 net actual , sau 1911 la impozitare totala ).
Cu pensia suplimentara ... mi-am zis ca peste tot fac vorbire ca pensiile se recalculeaza conform algoritmului din L.19/2000... Dar aveti dreptate...daca nu se aplica este si mai frumos...

T_REX spunea...

@PLANO -daca sunteti amabil rugati-l pe mos Alecu sa-i vorbeasca omului(PILOTULUI) DESPRE BINEFACERILE PE CARE LE-A INDURAT DE LA L164.Sa nu se mai screama sa-i calculez omului ce crede el ca va fi. se vede si din avion cum se strofoaca sa-l scoata cat mai rau. e jenant mai ales ca omul a spus ca a avut un infarct. nici macar nu face un calcul corect,vezi doamne a uitat meritul militar de 20%-jenant mosule oricine ai fi

plano10 spunea...

@mos alecu
Ii facusi o bucurie omului! Ii marisi pensia cu cateva sute de lei... dupa hulita Lege 119/2010. ;)

mos alecu spunea...

@T_REX august 30, 2010 la 7:21 pm :
Exact in acelasi sistem de calcul ma tot "screm" sa vad ce va fi cu pensia mea... si oricit ma strofoc nu reusesc sa o scot mai buna...
Daca ati putea renunta la subiectivismul nefondat ati observa ca eu propun un SISTEM de estimare...nu fac calculele finale , bazate pe datele concrete...date pe care dracu' stie cind le vom avea...

mos alecu spunea...

Dupa cum se stie este in discutie (cu ordin de la 'femei' sa fie adoptat cit mai urgent) proiectul unei noi legi a salarizarii unitare a personalului bugetar...
Iata un aspect pe care il consider interesant :
- la militari scade mult diferenta intre cei care beneficiaza de solda de merit si indemnizatie de comanda si cei care nu au aceste sporuri.

In sistemul vechi (L.138/99) :
- lt.col. , cu solda de merit si indemnizatie de comanda , gradatia a 7-a are un coeficiant de ierarhizare total de 16,0815
- lt.col. , fara solda de merit si indemnizatie de comanda, gradatia a 7-a are un coeficient de ierarhizare total de 11,1825 ; reprezentind 69,54% din solda (pensia) celuilalt

In sistemul nou (proiectul de lege a salarizarii)
- lt.col. , cu solda de comanda (cea de merit dispare) , gradatia a 7-a are un coeficient de ierarhizare total de 8,186
- lt.col. , fara solda de comanda , gradatia a 7-a are un coeficient de ierarhizare total de 7,266 (reprezentind 88,76% din solda (pensia) celuilalt.

Nemaispunind ca va creste valoarea 1 a coeficientului de ierarhizare (de la 197,3387 lei , in prezent , la (?) posibil 600 lei , salariul minim) , iar prevederile L.164 spun ceva despre legatura dintre pensii si soldele militarilor in activitate...iar cele spuse mai sus vor conduce si la o substantiala micsorare a diferentelor intre pensiile celor doua categorii de pensionari.

plano10 spunea...

@alecu
Ca pensionar n-ar mai trebui sa te intereseze soldele activilor . Dupa Legea 119, cresterile/scaderile de pensie depind de evolutia salariului mediu pe economie si nu de soldele activilor.
Nu te-ai obisnuit cu faptul ca de la o1 o1 2011 nu mai exista Legea 164?

mos alecu spunea...

@T_REX august 30, 2010 la 11:47 am

Spuneti (de fapt spune autorul de pe blogul specificat anterior): "Daca vi se pare logic si corect in contrapagina cu aviatorii civili"...
Problema cu aviatorii civili s-a rezolvat...incepind cu 01.09 au fost "capotati" ... Faceti citeva zboruri pe internet si veti vedea ce pensii le-au mai ramas...
A mai ramas cealalta problema ..."cau cei iesiti la pensie dupa 2001" .
Fiti increzator...se rezolva si asta

mos alecu spunea...

@T_REX august 30, 2010 la 7:21 pm

Deja sintem cel putin 2 pe care ne preocupa problema ... nu numai la nivel de 'clampaneala'

http://scmdfiliala1constanta.blogspot.com/

ELENA spunea...

Nici eu nu cred, da' sper!

ELENA spunea...

T_REX
Te rog sa nu te impacientezi, uite ca si in concediu fac munca ... in folosul comunitatii. Si tot pe gratis!

ELENA spunea...

E adevarat, e o exagerare sa spui ca pensiile vor scadea doar cu 50%. A mea va scadea cu 63%!!!!!

ELENA spunea...

Nu stiu, nu sunt avocatul lor. Zi-mi si mie unde ai vazut chestiunea aceasta!

plano10 spunea...

@ELENA
Pe Roarmy era un comentariu in acest sens.

T_REX spunea...

cezar spunea...

@MOS ALECU-acum imi dau seama ca v-am confundat cu cineva mai ,,suuus pus""Dupa cum manifestati obstinatia de a tot invarti niste calcule- uneori chiar voit gresite imi dau seama ca v-ati petrecut viata cu creionul in mana prin birouri financiar -contabile.IN acesta ordine de idei v-as intreba :asa cum pilotul a spus public ce pensie are ,dvs. cam cum stati? si 2.recunoasteti ca aveti indemn. de comanda+sold. de merit in calcul. Eu care am fost la trupe la comanda nu am.Asa cum v-a sugerat cineva pe alt blog UitatiL164 ca nu mai exista si nu mai faceti simulari inutile. DACA vreti sa faceti ceva CONSTRUCTIV incercati sa gasiti principial posibilitati de imbunatatire a L119si transmiteti unde trebuie sa poata respectivii sa ,,LUPTE" documentat. asta daca o exista cineva ,daca nu dati la politisti caci se pare ca ei sunt mai pragmatici. cu stima
31 august 2010, 09:42

mucvic spunea...

scmd

- legat de Instructiunile de aplicare a L.119 / 2010
Cabinetul juridic DCMDRR
indica :

1.

cererea se face la unitatea de unde s/a iesit la pensie.
Denumire / Adeverinte de salarizare
cerere pentru eliberarea adeverintei cu drepturile financiare lunare ,
sa cuprinda:

solda de functie, grad, solda merit si premii, pt. toate functiile avute, in toate unitatiile in care ati lucrat,
cererea sa cuprinda si perioadele,

de ex.
a. cdt. plt. de la 01.07.65..../ 30.12.70 in U.M.. .....TR. SEVERIN.
b/ cdt. companie de la 01.01.71..... 30.06.1980 la U.M. ....Calafaf din cadrul U.M.......
/ toate perioadele lucrate in decursul carierei in aceeasi cerere ,

Pentru posibilitatea actiunii injustitie este obligator ca in Adeverinta sa
------------- NU SE SPUNA MOTIVUL PENTRU CARE SE CERE ADEVERINTA ////////



2.

pina pe 31 dec.2010 se trimit adeverintele de salarizare la Casa de Pensii fara cerere de modificare a pensiei

3.
Dupa prima pensie din ianuarie 2011 se actioneaza in judecata Casa de pensii pentru modificarea nelegala
a pensiei

plano10 spunea...

Cat timp este Lege... ca orice lege, Legea 119/2010 este obligatorie, dupa principiul, Dura lex sed lex, altfel am intra in anarhie.
Aplicarea dispozitiilor unei legi nu se negociaza cu subiectii carora li se adreseaza legea.
Am mai spus ca nu are vreo relevanta pentru actiunea ulterioara in justitie cererea de recalculare a pensiei, din moment ce ea este ceruta expres de lege iar legea cuprinde dispozitii de recalculare din oficiu.
Singura solutie este abrogarea legii.
Care formatiune politica vorbeste despre asa ceva? Niciuna!