Un produs Blogger.

sâmbătă, august 28, 2010

Instructiuni 191/2010 ale MAI, privind recalcularea pensiilor

103 comments


Instructiuni 191/2010, Ministerul Administratiei si Internelor


Clik aici->INSTRUCTIUNI

sau

Monitorul Oficial 0608.pdf

  1. de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiior


La o prima citire descoperim deosebiri esentiale fata de ordinul  M-101- al MApN.




103 comentarii:

Ged spunea...

În sfârşit, va veni şi timpul când pensionarii care au primit pensii conform legii 19 şi care au reacţionat violent împotriva pensionarilor din MApN, se vor da cu capul de toţi pereţi când vor constata cu adevărat ceea ce înseamnă pensii "nesimţite" câns se vor calcula pensiile pentru cei din MAI, SRI, SPP, STS şi DIE, conform Instrucţiunilor 119/2010 ale MAI, având în vedere că şi aceste pensii vor greva, conform Legii 119/2010, tot Fondul de pensii general şi unic. Mă prăpădesc de râs când mă gândesc că nici preconizata Lege unica de pensionare nu va face nicio ameliorare în sfera lor şi că pensiile din jstiţie vor fi niste palide pensioare în comparaţie cu foarte multe pensii din sistemele în discuţie.
Cum ar putea Băsescu să nemulţumească pe cei care-l sprijină necondiţionat şi din rândul cărora face parte?

plano10 spunea...

@Ged
SRI ar trebui sa emita instructiuni separate pentru pensionarii sai. Poate le-a si emis si nu s-au publicat!

plano10 spunea...

Pensionarii din MAI sa ia aminte ce patesc daca nu depun adeverintele de venituri insotite de Cererea de recalculare, adresata Casei de Pensii.
Fostii militieni sunt mai drastici decat cei de la armata.

Art.2
(3) In cazul in care beneficiarii nu inainteaza adeverintele in vederea recalcularii pensiilor insotite de solicitari scrise adresate Casei de Pensii a Ministerului Administratiei si Internelor, pentru perioada ce reprezinta vechime in serviciu sau in munca/stagiu de cotizare, recalcularea se efectueaza din oficiu, la determinarea punctajului mediu anual procedandu-se astfel:
a) pentru perioada in care persoanele nu au avut vechime in serviciu se utilizeaza documentele existente in dosarul de pensie sau, in lipsa acestora, salariul minim brut/net pe economie din perioada respectiva;
b) pentru perioada in care persoanele au avut vechime in serviciu se utilizeaza salariul mediu brut/net pe economie din perioada respectiva.

promoteus spunea...

Daca se aplica asa cum se arata in instructiunisi celelalte, nu prea vad cum mai deosebiti un ofiter de un subofiter, chiar daca primul a avut o functie mai importanta. De pilda, un subofiter de graniceri, care era zilnic acasa, in frontiera are la un an un an si jumatate. Deci, la 30 de ani are acumulati 45 de ani. Un ofiter simplu din comandament care facea obligatoriu cite 20 zile de teren (deci 20 ori 3 / cite 3 zile in una, plus cele 10 din totatul de 30, lunar/practic 2 luni ;i 10 zile, care i/ar fi trebuit luate in calcul lunar), in afara garnizoanei, are la 30 de ani tot 30 de ani. Deci, primul porneste cu un punctaj de referinta de 45:20 egal 2,25, iar celalalt cu 1, care se imultesc apoi cu punctajele anuale, care nu vor depasi 2, maxim 2,5 la ofiter. Atunci, care/i diferenta intre cei doi, de munca, de importanta etc. Nu mai spun fata de un civil, care a avut 8 ore de munca si toate sarabatorile acasa, fara aprobare sa paraseasca garnizoana, fara serviciu la domiciliu, s.a.m.d. Nu/i corect! Aramta e in slujba poporului, asa trebuie. Dar, cum e rasplatita pentru asta. Nu trebuie raportata la impostori, la cazurile izolate.

plano10 spunea...

Esti in eroare cu privire la calcularea punctului de pensie.
Importanta muncii desfasurate este data de salariul brut primit cat ai fost activ, asa cum este definit in Instructiuni.
Salariul brut primit, vechimea efectiva si grupele de munca determina un punctaj mai mic sau mai mare.

maria spunea...

@promoteus.In general. toti pensionarii militari suntem nemultumiti,umiliti si frustati.Dar sa incepem sa ne jignim intre noi e ultimul lucru pe care ar trebui sa/l facem, asta e , de fapt, dorinta celor care au procreat aceasta lege, invrajbirea noastra.Nu sunt granicer,nu e o arma pe care s/o fi iubit vreodata, dar nici nu accept sa spui ca acestia au stat acasa si acum au spor de 1,6 degeaba. Intamplator sunt dintr/o comuna de pe granita de vest si ii vad stand in frig , in ploaie, in caldura, in vant, fara masini, fara loc de adapostire,cate 12/14 ore , continuu zi si noapte.Cel putin noi intre noi sa fim camarazi.

promoteus spunea...

Just, imi retrag ce/am zis. Aceptati scuyele. Am tot respectul pentru gusteri nostri. Poate n/am inteles eu cum se face punctul acela de referinta. N/a fost in intentia mea sa jignesc subofiteri. Da, uite cum vad eu lucrurile, poate gresit. Eu, am academia ;i o serie de cursursuri, dar am fost un simplu of.1 cu pregatirea de lupta la un comandament. Eu am atitia ani cit am lucrat, la calculul pensiei, pe cind un subofiter sau ofiter dintr/o localitate izolat[ are la un an un an si jumate, la pensie. Eu, n/am avut solda dubla fata de un subofiter, de plida. Nu vreau sa moara capra vecinului ;i iertim/ma inca o data daca asa s/ainteles. Da, ei pornesc cu un punct initial de referinta de 45 la 20, iar eu cu 30 la 20. Asta in conditiile in care eu raspundeam de trageri, aplicatii, facem zile de teren. Oricit mi/as dori punctajul mediu anual nu este nici macar dublu. Daca gresesc, v/a rog corectati/ma ;i lamuriti/ma. Oricum, pierdem cu totii, asta e clar. Multumesc pentru intelegere. Cu respect.

promoteus spunea...

Oameni buni, cum este cu acea pensie suplimentara. Se mai tine cont de ea. Din Instructiuni , nu rezulta nimic. Multumesc!

plano10 spunea...

In afara dispozitiilor derogatorii de la Legea 19/2010, cuprinse in Legea 119/2010, in rest se aplica Legea 19/2000.
Legea 19/2000 cuprinde si pensia suplimentara.

plano10 spunea...

Daca studiile dvs nu s-au reflectat si in soldele pe care le-ati avut atunci cand erati activ... acum nu se mai poate repara ceva.

promoteus spunea...

plano10, ai dreptate sunt total in eroare privind calculul punctului de pensie! Te rog, respectios, corecteaza/ma, daca ;i acum gresesc. Deci,
1. se determina valoarea punctului mediu anual, pe baza insumarii punctelor lunare, impartit la 12
2. pentru intreaga perioada, se aduna punctele medii anuale, iar suma acestora se imparte la 20
3. ceea ce rezulta se imulteste cu 732,8
4. la acestea se aduna procentajul dat de ordinul detinut.
5. se scade imozitul de 16%, deocamdata peste 1000.
in alta ordine de idei, azi am fost in Capitala ;i am vazut la un coleg proiectul ordinului comun, pe care cei 3 ministri trebuiau sa/l semneze. In acesta, la art.10 se spunea ca persoanele care au contribuit la Fondul pentru pensie suplimentara, beneficiaza de o crestere a punctajului, prin aplicarea un procente, intre 13/22%, la punctajele anuale, pe diferite perioade, incepind din 1967. Atit, in ordinul MApN, cit si in Instructiunile MAI, nu se mai face vorbire despre aceasta. Stiti ceva, in plus. Apoi, cum se calculeleaza valoarea punctelor lunare, pentru acele perioade de citeva luni in plus la un an, pentru cei ce au lucrat in conditii deosebite. Cu rugamintea sa fiu iertat pentru ignoranta manifestata anterior, daca apreciati, rog un raspuns. Multam.

promoteus spunea...

Da, acum am primit ;i raspunsul dvs., plano 10. Multumesc, eu nu sunt nici finantist nici jurist ca dvs., le pricem mai greu. Stiu ca nu e o scuza, da asta/i situatia. Va multumesc, inca, o dat[ ;i dvs. ;i lui maria, pentru observatiile pertinente.

plano10 spunea...

-Aproape bine. Mai adauga sporul de grupe sau conditii deosebite in anii in care ati lucrat in astfel de conditii.
-Acel Ordin Comun a fost o cacialma. Nu a fost asumat de nimeni.

promoteus spunea...

Sa inteleg ca in acest caz, trebuie sa studiez, pentru aplicarea prevederilor referitoare la pensia suplimentara, legea 19/2000. Multam

promoteus spunea...

Referitor la sporul de grupa sau conditii deosebite, la asta incercam sa fac apel ;i eu, dar il defineam prost. Deci, pentru acele sporuri, convertite in luni, cum se face calculul punctului lunar. Va ramin indatorat. Cu stima

plano10 spunea...

Punctajul din lunile in care ati lucrat in grupa a II-a sau grupa I-a/conditii deosebite se mareste cu 25% sau cu 50%. Daca prin raportul intre salariul brut si venitul mediu brut pe economie va ies 2 puncte, prin majorare cu 50% veti obtine inca un punct pe luna respectiva, daca ati lucrat Grupa I/deosebite. In lunile si ani in care n-ati avut grupa nu se mareste punctajul.

promoteus spunea...

multumesc, plano 10. Studiile mele, o academie ;i un curs postacademic, la atit se rezuma. N/am depasit functia de of.1, intr/un comandament. Da, mi/am facut datoria cu cinste. Nu cred ca o sa primesc cine stie ce punctaj anual. N/am beneficiat de conditii deosebite, ca nu am avut functii de conducere. Si nuami 30 de ani de serviciu, in care intra si scoala militar[. Eu am iesit la 50 de ani, ca inapt medical.

plano10 spunea...

Un punctaj de ~3 puncte de pensie... tot iti iese si fara grupa.

Gusterul spunea...

Mai baiatule , iti recomand sa trimiti acest comentariu marelui anonim NIkk, ai carui muschi s/au umflat cu silicon cand o doamna oarecare , pensionara MAI, a spus despre < graniceri ca sunt o arma renegata de catre chiar posesorii ei.Unde mai vezi tu scoli de graniceri ? sau iepuri e camp ?

Maria, alias Nikita spunea...

Va salut dle Promoteus.Apreciez bunul simt de care dati dovada in comentariile dvs.V/as ruga , v/as recomanda totusi sa intrati pe comentariile de pe acest blog ale camaradului dvs. Nikk sa vedeti termenii ,abjectiile, dejectiile si limbajul pe care il foloseste acest individ impotriva mea , tocmai ptr ca am avut curajul sa spun despre fostii graniceri, sintagma scoasa din vocabularul lb. romane, ca si/au renegat singuri arma, ca se rusineaza de arma lor, ca nu mai recunosc apartenenta la acest semn de arma. Rusinos pentru un MILITAR, rusinos pentru un obsur nikk care ii apara.am unrmarit postarile acest pigmeu, caci numai oamenii mici de statura au atatea complexe, si pe alte siteuri, bloguri sau forumuri, si am am constatat ca este contestat chiar de catre fostii lui camarazi tocmai datorita caraterului, sau lipsei acestuia.Deci, domnule, am intrat pe acest blog cautand referiri la sindicatul militarilo...., aici trebuie sa fac iarasi o paranteza deoarece trebuie sa recunosc, cu respect, ca militarii au reusit sa se organizeze, au dat dovada de solidaritate pe cand fostii mei colegi, politistii, dorm in hainele statului...deci, bloguind pe aici, mi/am permis sa/mi dau si eu cu parerea, facand doua afirmatii, certitudini dpmv, ca 1. toate pensiile vor scadea cu procente intre 16/69 la suta, si 2. lovitura cea mai grea , a tuturor , va fi data de necorelarea pensiei cu salariul cadrelor active. AICI va fi cea mai mare pierdere.ACEST lucru nu/l inteleg multi dintre fostii dvs. camarazi care se bucura azi ca le va creste pensia cu ceva banuti, singurii care inteleg ce spun sunt MOS ALECU si doamna ELENA.Va salut, domnule, mi/a facut placere, Maria.

T_REX spunea...

@Maria-e foarte bine ca ti-ai revenit.constat cu surprindere insa ca nu te simti bine daca nu continui sa jignesti. culmea este ca o faci in afara subiectului fierbinte care-i in discutie. se pare ca la tine e o deformatie profesionala in a jignii pe toti si in a ramane foarte surprinsa cand iti primesti replica.arunci cu piatra fara nici o ezitare si cand te trezesti cu un cartof in frunte esti foarte contrariata.incearca sa te abtii. comenteaza,expune-ti ideile cat mai clar, pune intrebari cand nu intelegi si totul va fi ok. cu simpatie FRUSTRATUL(asa-i corect) cu extensie de potaie(intr-o anumita limba REX=rege)

T_REX spunea...

T_REX spune:
septembrie 11, 2010 la 11:42 am | Răspunde

@Maria-e foarte bine ca ti-ai revenit.constat cu surprindere insa ca nu te simti bine daca nu continui sa jignesti. culmea este ca o faci in afara subiectului fierbinte care-i in discutie. se pare ca la tine e o deformatie profesionala in a jignii pe toti si in a ramane foarte surprinsa cand iti primesti replica.arunci cu piatra fara nici o ezitare si cand te trezesti cu un cartof in frunte esti foarte contrariata.incearca sa te abtii. comenteaza,expune-ti ideile cat mai clar, pune intrebari cand nu intelegi si totul va fi ok. cu simpatie FRUSTRATUL(asa-i corect) cu extensie de potaie(intr-o anumita limba REX=rege)

Isis spunea...

Salut Cezarica! Eu am avut un comportament condescendent, voi m/ati provocat .Norocul meu este ca stapanesc si limbajul elevat, si cel in argou, altfel nu as reusit sa va tin piept. Ce fapt, ce dracu aveti cu mine? Pe cine am jignit? Uita/te mai sus, desi nu/i iubesc pe gusteri, le/am luat apararea, despre ei era vb cand am spus ca s/au schimbat aidoma cameleonilor, s/au transformat intr/o noapte si si/au renegat arma.cu ce am gresit? Eu i/am etichetat drept gusteri, sau iepuri de camp ???Ma acuzai ca nu cunosc l164, pe decizia mea de pensionare scrie clar CF ART 53 din Legea 179/2004, atunci de ce ar trebui sa cunosc 164 ???????Cat priveste greselile de DACTILOGRAFIERE , nu gramaticale, sunt datorita tastaturii cu care inca nu am reusit sa ma acomodez, nici diacriticele nu le gasesc.Iar in continuare, intamplator, sunt o mare iubitoare de caini, am un caucazian pe care il cheama Cezar, Nikita e numele unei fiinte dragi mine care imi incanta fiecare zi din viata, amstafful meu.Iar in ceea ce/l priveste pe amicul si camaradul tau, anonimul nikkkkk, am incercat camaradereste sa/l imbunez dar < am ramas cu mana intinsa ca a regelui Lear....< urat gest din partea, urat comportament, eu il cataloghez drept complexat.M/a surprins insa foarte placut reactia ta, motiv ptr care am si raspuns.Un alt motiv ar fi ospitalitatea proprietarului, Plano. Am conturi pe multe siteuri, bloguri,socializez,relationez, dar unde intampin ostilitate ma retrag.Tocmai din cauza asta am si atatea pseudonime, dar numele meu real este Maria.Cu aceeasi simpatie, M.L.

nikk spunea...

@ T_REX,
Multumesc pentru suport.Cand am afirmat ca te cunosc ,,foarte bine”,m-am referit la faptul ca mi-am format o imagine in ceeace te priveste citindu-ti comentariile postate pe mai multe bloguri frecventate de pensionarii militari.
@ Plano10
Daca considerati ca in comentariile mele(ce-i drept cam ,,acide”) am folosit expresii sau termeni ce pot fi catalogati drept ,,DEJECTII “, va rog sa-mi dati un semn si promit ca ma voi retrage definitiv de pe blogul administrat de dumneavoastra.
Va doresc tuturor o zi buna ,

nikk spunea...

@ Maria
Te-am rugat sa incetezi !!! Nu-mi aduc aminte sa fi facut aprecieri (nici macar aluzii) la fizicul si pregatirea profesionala pe care o ai.Pur si simplu am comentat doua afirmatii ale ale tale. Dar fiindca in comentariile tale ai lasat sa transpire cate ceva,… simt nevoia sa fac cateva precizari … Am fost comandantul unei unitati militare de cercetare (arma de elita in structura MAp.N),am 50 ani/1,84 inaltime/75 Kg/studii superioare. Si deoarece postura de ,,pensionar” nu ma satisface,lucrez intr-o firma multinationala pentru un salariu dublu fata de pensia ,, nesimtita” pe care o primesc de la armata. Te asigur ca nu am nimic personal cu tine si cu asta am incheiat orice discutie.
O zi buna si tie,

plano10 spunea...

@nikk
Nu am reprosat eu asa ceva.
Totusi, ar fi bine sa folositi spatiu pentru intrebari si lamurirea unor probleme in domeniul care va intereseaza, recalcularea pensiilor militare, si nu sa va etalati fiecare cariera militara. Vad ca sunt si unele animozitati intre arme. Mi-e teama sa nu declansati vreun razbel :)
Comandant de unitate de cercetare? Parca mai avea o activitate... in denumire. Ceva cu diversiune...

T_REX spunea...

.......iubiti-va pe TUNURI

T_REX spunea...

@ISIS-mai sa fie ,m-ai deconspirat in doi timpi si trei miscari-politista nene nu gluma.UNII de-ai mei nici dupa 6 luni nu au realizat ca e unul si acelasi _frustrat.legat de colegii tai si ai nostrii(noi le spuneam -infanteristi necopti-verde necopt rosu copt -abia acum am realizat ca te refereai la ei. totusi te rog sa nu ne amesteci si mai ales sa nu transferi anumite animozitati. L164 este echivalentul in, bocanci' la legea 179. Iti recomand si INFOMONDO militar. in acest moment se duce o discutie intre ARMASUL-LEGIONARUL-MICUTZU- destul de relevanta.(unul dintre ei este ..T-rex. ramane sa stabilesti tu care) toate cele bune!!

T_REX spunea...

SARU"MANA PLANO-sa dea DOMNUL SA FIE ASA cum zici pe InfoMondo.

T_REX spunea...

SI CEZAR ITI CERE SPRJIN_LA TR.SEVERIN(nu -i cu suparare nici CORECTURI

titi spunea...

MILITARUL de orice fel . a primit SOLDA nu salariu brut pe economie.NU A FOST SALARIAT .CI IN SLUJBA STATULUI,documentativa ,inainte de a debita ..........

ELENA spunea...

E clar, inseamna ca a zis ceva de rau de SCMD, daca te bucuri tu!

plano10 spunea...

@ELENA
Sa zic eu ceva de rau de SCMD ? Tocmai acum cand l-am trecut pe blogroll? :)
Zic aici.

Cred ca in luna ianuarie multi militari, care nu o sa depuna actele doveditoare la Casele de Pensii, o sa va sara voua in cap, cand o sa primeasca decizii si pensii calculate din oficiu... la nivel de 1,5 puncte de pensie.
Lui Boc si lu`Basescu n-au avut curajul sa le sara in cap cand, luni de zile, au fluturat proiectele de recalcularea pensiilor, dar pe voi nu va vor ierta ca i-ati indemnat sa nu depuna actele doveditoare.. Unii au avut si naivitatea sa-l creada pe Base ca nu se va atinge de pensiile militare si l-au mai si votat in decembrie anul trecut.

Si sunt multi rerzervisti care va asculta!
Gandeste-te ca, daca n-au indeplinit conditia pusa de lege, nici nu vor avea castig de cauza, daca se plang in fata instantelor. Primesc pensia micsorata pana depun actele.

Noroc ca aplicarea legii se va prelungi, probabil, din motive de dezorganizare :) in gasirea statelor de plata. :)

T_REX spunea...

Vedeti ,Elena e numai cu chef de cearta si apoi iti spune ca vrei s-o halesti ..cu fulgi cu tot. Elena din Troia-oare tot asa?

T_REX spunea...

@PLANO-fiti linistit ca nu-i baga nimeni in seama , sant cozi la cmz-uri pt. depunerea cererii.sunt documentat,am fosti colegi si colege care lucreaza in cmz-uri

promoteus spunea...

Te salut, Maria! În ceea ce mă priveşte, apreciez înţelegerea manifestată faţă de mine. Cred că un aspect este esenţial, care, pe toţi militarii, foşti sau actuali, ne diferenţiază în raport cu alte categorii socio-profesionale, mă refer la cel educativ-formativ, specific, cu suport în privaţiunile de care ceilalţi n-au avut parte şi care ne-a onorat cu cel puţin câteva puternice trăsături de caracter, care astăzi vin în concurs cu impertinenţa şi nesimţirea unora "de la putere" şi ne afectează, mai mult decât punga, sănătatea, morala şi demnitatea: cinstea, corectitudinea, onestitatea, loialitatea, pasiunea, devotamentul şi ceea ce-i mai nobil, decât orice: patriotismul - un cuvânt extrem de pretenţios, dezavuat de incultură şi fară nici un fel de semnificaţie pentru, aceeaşi, "unii". Haideţi să fim uniţi, să nu ne mai etichetăm şi să facem un schimb de opinii constructiv, corect şi benefic. Altfel, fără să vrem, facem jocul provocatorilor şi obedienţilor, al celor care nu pot înţelege raţiunea de a fi a unui militar, a armatei in genere (asociez, aici, poliţia, jandarmeria şi celelalte componente militare). Cu respect, pentru voi toţi.

plano10 spunea...

@T_REX
Eu cunosc cativa amici care spera ca SCMD sa castige procesele cu Guvernu`si, in ruptul capului, nu au de gand sa depuna cerere pentru eliberare a adeverintelor de venituri.
Sa le mai si trimita la casa de pensii? Nici nu vor sa auda!
Am vazut ca nu stiu consecintele nedepunerii adeverintelor si nu cred ca pensia le poate fi recalculata si din oficiu, numai pe baza datelor pe care Casele le au la dosarul de pensie.
Plus ca sunt unii care au inteles ca, daca au pensie sub 3000 lei, nici nu trebuie sa li se recalculeze pensia ...ca asa ar fi zis premierul lor.

Isis spunea...

Va salut pe toti cu mult drag si simpatie.Scuze, dle Nikk.E a doua oara cand o fac.D/le Plano, diversionisti erau si vanatorii de munte, dar si cercetasii, arme de elita,dar diversiunea ca arta este stapanita doar de catre unii...apropos de ultimele instructiuni ale tale postate pe blog.Deci, sa revenim! Bossul, adica proprietarul blogului ne/a rugat sa folosim spatiul doar ptr chestiuni arzatoare, precum nesimtitele de pensii, jocul de/a mea e mai tare sa inceteze ca s/au aprins deja si terabytes/ii si nu mai pot sa/i stapanesc!Deci, in front!
Stimati camarazi, eu sustin in continuare ca toti vom pierde, indiferent ca am avut sau nu solde merit, indemnizatii de conducere, etc.In primul rand, dupa noua lege unica, vom pierde 16 la suta impozitarea de la 0 lei.Nu sunt finantist, vb dnei Elena, 2 cu 2 fac 3 sau 6,dar logic , guvernul nu are cum sa economiseasca prin scaderea pensiilor nesimtite o suma atat de mare, declarata de ei, decat daca scad absolut toate pensiile.As vrea daca puteti, daca vreti, daca sunteti in posesia vreunui raspuns dat de catre CMJ, sau CMZ cum se vor fi numind, sa ne postati si noua un mod de calcul, un numar de puncte, sau ce contine raspunsul.Am citit undeva, pe un forum, declaratia un militar din Buzau care spunea ca la ei la unitati s/au sistat toate activitatile si se lucreaza la aceste raspunsuri , pana pe 20 sept. trebuie sa le trimita la Buc.
PS.Nu am mai folosit ghilimele, unde e cazul va rog sa le puneti dvs.Cu respect, M.L.

Isis spunea...

Vrei sa ne jucam ? Imi place riscul, ador adrenalina,iubesc nepatrunsul ascuns in adamcimi de intuneric.....

plano10 spunea...

Uauu...astea da metafore!

ELENA spunea...

T_REX
Recent, pe grupul meu de suflet - Roary230, spuneam ca eu VOI DEPUNE CEREREA PT ADEVERINTE LA CM Sector 5. O SPUN SI AICI!
Ce voi face mai tarziu inca nu stiu. Ca voi deschide cel putin 2 procese cu statul roman - direct sau indirect - e o certitudine. Voi alege momentul in functie de mai multi factori.
Cat priveste Comunicatul dat in august si semnat de Departamentul juridic al SCMD, iti voi trimite un link sa vezi si tu ce faceam eu in ziua rspectiva. De fapt, Plano10 a si postat o imagine de la Oradea de atunci. Cateva zile mai tarziu te amenintam ca vin in oras la voi sa bem o cafea. Din motive independente de vointa mea si regrete absolute, a trebuit sa imi schimb traseul. As fi putut bea o cafea in alta parte, dar ...
@Plano10
Din pacate, acel comunicat dat in lipsa mea, coroborat cu ceea ce am spus eu, in nume propriu, mai tarziu, a creat o oarecare confuzie.
Legea 119 isi arat coltii - pentru mine ca ranjet, pentru T_REX ca zambet.
Personal, indiferent cum mi se va aplica aceasta, voi actiona in justitie. Si voi sta la dispozitia tuturor celor care vor dori sa faca asa ceva. Nu conteaza cine e platitorul pensiei!

plano10 spunea...

@Isis
Hotaraste-te la un pseudonim pe acest blog. Imi derutezi cititorii.
Daca zici ca ai lucrat in unitati de cercetare s-ar putea sa intelegem ca munceati in vreun Institut de Cercetare. :)
Daca adaugi si diversiune esti mai aproape de realitate si mai pe intelesul cititorilor mei. Nu te speria ca stim si noi ca era vorba de diversiuni in spatele inamicului sau pe teritoriul vremelnic ocupat de inamic.

ELENA spunea...

@T_REX
Cui ceri sprijin la Severin?

ELENA spunea...

Mie imi va scadea cu peste 63% pensia. Dar sunt un om optimist, ma bucur de ceea ce am, ma bucur ca sunt inca sanatoasa fizic si psihic (aici ar fi unele micute semne de intrebare), ma bucur ca am unde sa plec dimineata, ma bucur ca nu am rate la banci, ma bucur ca scriu acum pe un blogul lui Plano10 ... ca voi da statul in judecata. Am spus-o de nenumarate ori - e important sa incercam si sa reusim sa nu innebunim.

ELENA spunea...

@Pano 10
Stii cam multe pentru un civil - despre pensiile ocupationlae (daca mai zici speciale ma enervez!), ca cercetarea propriu-zisa (th) nu e acelasi lucru cu cercetarea si patrunderea in dispozitiv inamic. Si ce mai stii tu?

plano10 spunea...

@ELENA
Comunicatele SCMD sunt forme de presiune asupra autoritailor ...si e bine, desi cam tardiv, ca le stricati linistea si le mai taiati din tupeu.
Aplicarea legii 119/2010 este obligatorie, dupa principiul Dura lex, sed lex, si nu ar trebui sa le dati disponibilizatilor prea mari sperante ca veti si castiga in instante.
Pensionarii trebuie informati, pe intelesul lor, ce inseamna aplicarea acestei legi si a viitoarei legi unitare a pensiilor, dar trebuie lasati sa decida ei daca depun sau nu cererile de recalculare.
La noi este un sport national in a arunca vina pe altii pentru propriile greseli.

plano10 spunea...

@Elena
Pe vremea mea toti barbatii faceau stagiul militar obligatoriu. Mai tarziu au inceput sa intre benevol in armata si doamnele... :)

ELENA spunea...

@Plano 10
Da, DISCRIMINARE CAT CUPRINDE! Barbatii faceau obligatoriu, iar doamnele benevol.
Si nu ati declansat si voi o actiune in instanta pe discriminare in care sa ridicati vreo exceptie neconstitutionalitate, nu v-ati plans la ONU? Sau la Varsovia?
Intamplator, peste 85% din "vremea ta" e si "vremea mea".
Si ce dor mi-e de "vremile" noastre!

T_REX spunea...

@ Elena-fi linistita ,e de-al nostru.Un om deosebit si imi place sa spun ca tu esti un OM DEOSEBIT pune principiile intodeauna inainte ,atunci cad face o judecata.daca vei face la fel, iti va fi mai usor.da-le dracu de procente,incearca sa intelegi ca nu poti castiga intodeauna.eu am calculat ca sa-mi fie mai usor in ,masini mici'-sintagma ii apartine lui Voinea.pana acum ,am pierdut 3 masini mici-cel mai mult insa m-a deranjat nedreptatea ca principiu+atitudinea unora. asa ca m-am facut T_REX.atentie anumite virgule din com. tau nu-mi plac!!!???

ELENA spunea...

@Plano10
Da, am vazut ca "ne-ai bagat" in seama si pe noi. Multumesc!
Cat despre sperantele date, eu, "juristul sef" le spun tuturor (chestie preluata si de Argerpres si de altii): speranta noastra e la CEDO. Dar pentru a ajunge acolo trebuie sa parcurgem traseul juridic din tara, sa fim in posesia unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, adica sa indeplinim toate conditiile (ca mai sunt si altele) de admisibilitate a cererii pentru a fi pusa pe rolul CEDO.

plano10 spunea...

Cand e vorba de tras ponoasele unei guvernari proaste... statul suntem noi, toti platitorii de impozite si taxe.
Daca veti castiga procesele cu statul ma tem ca statul celor de la putere va mai mari birurile. Ca sa poata plati despagubirile. :mrgreen:

T_REX spunea...

CUM cui :aviatiei si artileriei+ceva rachete sol-aer

ELENA spunea...

T_REX
Bine ca nu justitiei militare!

ELENA spunea...

@Plano10
Te-am rugat ceva, ca arde! Am nevoie (pe mail-ul meu) de link-ul acela cu conferinta de presa, ca-mi prind degetelele in tastatura! Trebuie sa fac dovada "unde am fost in 27 august".
Multumesc.

plano10 spunea...

@Elena
Obligativitatea a cazut, voluntariatul a ramas! Pentru barbati si pentru femei.
Statul actual nu mai are nevoie de militari. Sunt mai buni cei care lucreaza in regim de mercenariat :roll:

T_REX spunea...

EU zic ca e mai bine la..turci ca pe vremea lui Brancoveanu.E o problema insa;atunci turcii obisnuiau sa taie capul,acum ca s-a mai modernizat lumea se poate scapa cu conditia sa te apleci-toata lumea-elegant la un unghi de 90 de grade

Maria spunea...

@Plano.Asa e bine? Nu am afirmat ca am lucrat in unit. de cercetare, am spus doar ca unii sunt < maestri < in arta diversiunii, trimiterea era la instr. SRI postate recent de tine. Consider ca trebuie sa fim relaxati,sa bloguim cu placere, sa ne deconectam, sa radem,sa glumim,de ce sa stam rigizi,sobri,constipati?Pentru mine e o placere sa socializez cu oameni de varsta mea, cu aceleasi calitati, doar n/o s/o fac pe facebook cu necunoscuti????Nu cred ca cititorii tai sunt derutati, doar e un blog elitist, si nu/mi place tonul imperativ ! Eu nu sunt militar, am fost pana prin 2003, dar toata viata am fost o rebela.

T_REX spunea...

Justitia Militara -ca o adevarata doamna vine la sfarsit.daca am pierdut-de ce am pierdut si la zdup:daca am castigat- de ce am avut pierderi asa mari si tot la zdup(ma rog dupa ce-ti strange mana pt. victorie)

Anonymous spunea...

@Maria
N-am pus semnul exclamarii dupa ....ca sa sune imperativ. Era doar o rugaminte.
Ba ai mai fost militar pana se adopta legea 119. :)

plano10 spunea...

@Maria
N-am pus semnul exclamarii dupa ….ca sa sune imperativ. Era doar o rugaminte.
Ba ai mai fost militar pana se adopta legea 119. :)

T_REX spunea...

pentru mine va ramane-FILOLOAGA-va fi si o permanenta atentionare sa scriu cat mai corect,de nu sare F----A cu pixul rosu

Fatuca sau F....? spunea...

@misogin frustat!
Ai dracului sunteti voi, falosii purtatori de falus!
Ce faci Rexulica, vii pe info....sau ai imbracat vreo camsa de/a bunicului ?
Da, Plano, voi fi militar in continuare, doar traiaesc de 34 de ani cu un racan in casa!

Fatuca sau F....? spunea...

Iar l/am smintit, scuze. FRUSTRAT!!!!!

T_REX spunea...

@FILOLOAGA_cu tot respectul, se zice ,,frustrat"-dupa abecedarul meu.Raman indatorat daca definesti notiunea de ,FALUS' NU am idee ce ar putea fi;poate vre-o pereche de pantaloni cu care ne putem falii?!!

Maria spunea...

Da...poetul meu preferat , Lucian Blaga.

ELENA spunea...

@T_REX
Vezi ca incurci blogurile!
Trebuie sa il aduci si pe micutzul, imbracat in uniforma militara.

ELENA spunea...

@T_REX
Dai o cafea sa nu te spun?

Maria spunea...

Vezi ca ti/am raspuns pe Info...am acceptat provocarea! Mai ai < vre/o< propunere ???? Sper sa descifrezi sarada...., daca tot ne jucam.

mos alecu spunea...

Raspunsul de la C.M.J. (unele dintre ele sint si C.M.Z. - preluind sarcinile de coordonare a citorva C.M.J.-uri de la fostele Comandamente Teritoriale) este foarte simplu : "veti primi raspuns la cererea dvs. in partea a doua a lunii noiembrie 2010 ."
Intre timp toate unitatile militare au primit sarcina de a fotocopia (iar , acolo unde starea documentelor nu mai permite o fotocopiere de calitate , de a inscrie 'la mina') toate statele de plata a drepturilor banesti existente in unitate . In plus depozitele de arhiva vor "imprastia" statele de plata a soldelor (aflate in posesia lor) la unitati din teritoriu - ca urmare a numarului mic de personal de la arhivele centrale - pentru a se face aceeasi operatiune .
Toate informatiile obtinute in acest fel se vor stoca intr-o baza de date centralizata la nivelul ministerului (S.M.G. (?) ,D.F.C.(?)).
C.M.J.-urile , pe baza cererilor primite de la pensionari , vor intocmi tabelele cu veniturile obtinute (accesind baza de date aratata anterior) , vor chema rezervistul in cauza ... iar acesta hotaraste daca C.M.J. sa trimita sau nu documentul respectiv la Serviciul Pensii si Drepturi Sociale al M.Ap.N.
Ca urmare si la M.Ap.N. a inceput calcularea 'din oficiu' a noilor pensii , folosindu-se salariul mediu pe economie . Pentru cei iesiti la pensie inainte de 01.04.2001 probabil vor folosi si datele din dosarele de pensie (veniturile din 5 ani consecutivi din ultimii 10 lucrati) , iar pentru cei de dupa 01.04.2001 veniturile din ultimele 6 luni (spun 'probabil' - cu o marja de sub 50% - deoarece acest lucru lungeste mult introducerea datelor si mareste necesarul de bani ) . Ordinea de recalculare ... cea prevazuta in l.119 si hg-ul aferent : 'incepind cu cele mai vechi' .
La 01.01.2011 ei trebuie sa fi terminat actiunea de recalculare , iar pensionarii sa-si fi primit noile decizii de pensie.
Dupa aceasta vor incepe sa introduca datele primite de la pensionari , si pe urma vor introduce datele tuturor (chiar si fara primirea documentelor de la 'impricinati' ) , stiind si ei ca folosind salariul mediu pe economie pensiile unora sint mai mari decit prin folosind veniturile reale .

Toate aceste date ar fi trebuit sa le primim de la cei care se prezinta ca fiind fosti comandanti de unitati de cercetare ... dar ei n-au reusit sa afle nici macar culoarea sutienului d.nei general la data interviului din Observatorului Militar ... Cit despre statutul de ofiter de cercetare ... si "coloana a 5-a germana" avea sarcini de cercetare... dar sarcina principala era diversiunea , influentarea si 'intoxicarea informativa a inamicului' (in cazul nostru - 'imbuibatii legii 164)

ELENA spunea...

@T_REX
Cred ca nu esti zdravan la minte. Tu si definitiile tale! Am ras si mi-am pus inghetata pe tastatura!

T_REX spunea...

@ELENA-dau si sufletul,dar nu-mi fac probleme .tu nu esti tradatoare

ELENA spunea...

@Maria
Nu generaliza si nu te speria! PENSIA MEA VA SCADEA CU 63% (NU TOATE PENSIILE POLITISTILOR SI MILITARILOR) pentru ca eu am iesit la 40 de ani si un pic din Armata, cu numai 20 de ani vechime, am plecat de pe o functie ... cam mare (in raport de gradul de pe umar), dar nu am cerut-o eu, mi-a fost data de cei care au apreciat ca o merit, am avut in permanenta salariu de merit, pentru ultima functie am avut si prima de comanda. Asadar, acum "o fur" la greu. Adica de 63 de procente.
Cat despre vocabularul meu cazon ... sa nu ma prinzi cand sunt nervoasa, ca iti iau timpanele foc. Cred ca tu esti mic copil pe langa mine!
Ti-am raspuns pe mail-ul persnal si daca e nevoie, cand e cazul, continuam discutia si iti spun ce sa faci mai departe.

ELENA spunea...

@mos alecu
Presupunand ca TOATE DATELE despre toti militarii din Romania sunt adunate intr-un loc si niste ... operatori trebuie sa le introduca numai in niste tabele/situatii, ar fi nevoie de cca 6.000.000 de ore de munca pentru un nr. de 80.000 de pensionari. Daca vrei sa vezi ce inseamna asta, intra pe pagina SCMD, pe plangerea pe care am formulat-o catre Guvernul Romaniei, si vei vedea, cel putin din punct de vedere "personal" si "logistic" ce inseamna asta.

ELENA spunea...

@T_REX
Vezi ce spui, ca ai si martori!

T_REX spunea...

@ELENA _sa mearga si ea la turci .ce-i sigur ii sigur

mos alecu spunea...

Mai mult ca sigur ca au si ei 'baieti destepti' , si aplicatii (programe de calculator) care introduc automat datele dintr-o baza de date in alta (alte) baza de date ...

Maria spunea...

Sa traiesti, Nea Alecule!Multam de raspuns, frumooos spus, m/a uns la suflet.Diversiunea inseamna si atribuirea unei alte identitati atunci cand misiunea ti/o cere!Nea Alecule, sa fim sanatosi si optimisti, eu asa am fost toata viata,iar viata a fost darnica.

T_REX spunea...

bai sa fie imi spui si mie cu ce abac ai calculat?aveai probleme cu 2+2=5!!!!!!!

T_REX spunea...

@FILOLOAGA .daca BLAGA a spus asta insemneaza ca eu sunt mitropolit

T_REX spunea...

@ELENA-daca filoloaga se referea la pantaloni(VAD ca nu a putut sa ma lamureasca) atunci cred ca-i corecta formularea; bine ca nu ai pus inghetata pe ecran?!!! sau nu-i bine, nu stiu eu ma-am incurcat de tot

mos alecu spunea...

@T_REX septembrie 12, 2010 la 7:04 pm :
Am mai incercat o data ... dar s-a pierdut...:
Domnule , chiar asa de batrin sa fiti incit pina si definitia i-ati uitat-0 ??

plano10 spunea...

@REX
Cauta si tu definitiile pe DEX. Daca o gasesti, sa n-o publici aci in forma vulgara. Se rusineaza chinezii. :)

Maria spunea...

@rex
Deja ai devenit scabros!Glume,glume, dar esti indecent de obraznic, faci deja uz de abuz...putina decenta, ce naiba, chiar asa, trimiteri la turci...ai merita mai mult,dar am slefuit putin jargoanele ca sa sune a vorbe mestesugite!

T_REX spunea...

@FILOLOAGA-ador jargoanele ,asa ca nu te sfii,dai inainte cu voiosie.cred ca suntem intr-o confuzie. eu nu v-am trimis la turci pentru ce te-ai gandit tu.asa obtineau boierii dreptatea-il parau pe voda la turci. acum acelasi lucru se intampla acum dar la cedo.eu m-am gandit sa respectati traditia. ce-i scabros in asta? @ PLANO-eu inteleg ca-i cenzura,dar nici chiar asa .toata ,,esenta" textului meu s-a dus.sunt foarte necajit -ofticat(in jargou)

Camasaverde spunea...

... unde dai si unde crapa.Poate ca n/am inteles eu ce ai vrut sa spui si mi s/au aprins bitisorii din nou. Puteai sa spui mai frumos, cu jalba/n protap de ex.Si te somez sa nu/mi raspunzi acuma cu proverbul pasarea malai viseaza, apropo de ceea ce am inteles eu!!!

Maria spunea...

A lui, probabil, s/a atrofiat.

nikk spunea...

@ mos alecu,
Referitor la adresele trimise de CMJ-uri(CMZ-uri) pensionarilor care au trimis cereri pentru eliberarea adeverintelor care sa ateste veniturile obtinute de-a lungul perioadei active, SIMT nevoia sa va completez. Formularea exacta din in adresele respective este ,, DATORITA NUMARULUI MARE DE SOLICITARI ……. adeverintele de venit vor fie liberate de catre CMZ(CMJ)…..incepand cu a doua jumatate a lunii noiembrie….”.Probabil din graba si ,,neintentionat “ati uitat sa inserati intre ghilimele si motivul nerespectarii termenului legal de 30 zile.Vi-l reamintesc eu …NUMARUL MARE DE SOLICITARI….. In ,,scenariul” pe care il prezentati vizavi de recalculare NU sunteti departe de adevar.Nu sunteti sincer sau probabil nu ati interpretat corect mesajele catorva colegi ai nostrii (din pacate prea putini)care au lasat sa se inteleaga modul in care se va face aceasta recalculare.
Cu stima,

plano10 spunea...

@T_REX
Din traducere a iesit asa... :)

mos alecu spunea...

@nikk septembrie 12, 2010 la 8:35 pm :
Raspunsul primit spune:
"datorita numarului mare de solicitari..., PRECUM SI DATORITA TIMPULUI NECESAR REALIZARII BAZEI DE DATE CENTRALIZATA..."
Raspuns primit pe 25.08 cind lumea inca nici nu prea aflase despre activitate... asa ca lasati-o moarta cu 'numarul mare de solicitari' !
Cu 'sinceritatea' si 'interpretarea corecta' ... nu am inteles ce vreti sa spuneti ...

Maria spunea...

Termina cu prostiile, provocarile si diversiunea!Imediat ne urecheaza bossul Plano ca iar am deviat de la subiect si invadam cosmosul ireal cu voie buna.Ce naiba! La culcare ca e tarziu! Noapte buna.

Maria spunea...

@Rex.Vad ca nu vrei sa ma lasi sa dorm.Poti sa te popesti deja, cum poti sa pregatesti miza pariului, sper ca nu ai uitat.Ai pe Infomondo prima strofa din poezia lui Blaga, LUCIAN BLAGA, poetul din Lancram, jud. Alba,Eu nu strivesc corola de minuni a lumii.Du/te si ia/ti sutana!!Eu am luat in serios si provocarea cu cei trei...presupun ca Legionarul.Altceva?

T_REX spunea...

@maria-TE contrzic si pot sa-ti demonstrez,pentru ca sa nu mai vorbesti cu pacat(spune unde cum si cand?)

Maria spunea...

@Cezarica.Salut!Du/te cu soricelul pe banda din dreapta ecranului cateva pagini mai sus si raspunde/mi!!! Ai schimbat cascheta cu tiara, ca eu am schimbat brazda/n calimara ?!!!

Anonymous spunea...

taiati pensiile speciale toate sa primeaSCA CAT AU CONTRIBUIT cei din sist civil se simt jigniti ca unii au iesit la 41 de ani cu pensii peste 2500 lei rusine dlr guvernanti rusine, dleBoc siBasescu faceti dreptate taiati pensiile acestor capuse ale sist si desfiintati legile speciale si aducetile toate ca ion sist civil

micutzul spunea...

Asa este, ai dreptate !!! Da/i inainte !!!
TAIATI ! TAIATI ! TAIATI !
N/ai scapat Plano ! Acum daca nu ai grija , o sa stea ca paduchele in frunte.

** Trăim cu frenezie o flecăreală continuă, mulţumiţi că avem ce bârfi, fără să ne pese că ţara în care locuim ar putea fi părăsită de istorie. **
OCTAVIAN PALER

plano10 spunea...

Ce poti sa-i faci @micutzul?
Atata poate sa gandeasca ,atata scrie.

ELENA spunea...

@micutzul, Plano10
Chiar nu v-ati prins ca au ajuns "postacii de serviciu portocalii" si pe aici?
Propun sa-i ignoram!
Asadar, Ce mai faceti voi?
Unde e T_REX ca mi-e dor de el!?

plano10 spunea...

@Elena
Dupa cate vezi, eu si @micutzu mai semnam prezenta printre pauzele meciurilor de fotbal.
REX respecta Directiva CD al SCMD Central de a nu mai comenta pe site-uri...pana pe 26 oct, dupa miting :roll:

micutzul spunea...

@ ELENA
Fata draga, eu sunt prezent la datorie si alerg dintr/o parte in alta. Daca ai mai fost pe ala mare, ai vazut ca acum fac misto de un stelianp. in rest pe baricade...

Anonymous spunea...

Rex,micutzul,.Elena toti ai sist special **** de nadejde al b ugetului tarii ca cat mai multi ca ei bugetul va ajunge la fund traiasca specialii ******* ei doamne ajuta

ELENA spunea...

@Anonim
Cu riscul de a ma elimina Plano10 de pe Blog, nu pot sa-ti spun decat ca esti un analfabet, un cretin platit de altii sa posteze pe unde apuca.

LICA spunea...

ELENA ESTE O JAVRA ,SPECIALA,CARE NU MERITA LUATA IN SEAMA,CADRU DE NADEJDE AL TARII A MUNCIT 24 DIN 24 DAR NU STIM UNDE SI IN CATE PATURI

plano10 spunea...

@Ionut
Daca o singura data iti mai permiti sa fii necuviincios pe acest blog... iti pierzi dreptul de a mai comenta.
Deja ti-am sters un comentariu