Un produs Blogger.

vineri, octombrie 22, 2010

FATIMA-Portugalia, loc de pelerinaj pentru catolici.

6 comments

Minunea de la Fatima
"La 13 mai 1917, frații Jacinta (7 ani) și Francisco Marto (11 ani), însoțiți de fetița Lucia dos Santos (10 ani) se aflau cu oile la păscut în apropiere de Fátima, în locul denumit local „Cova da Iria“ („Grota Sfintei Irina“). La un moment dat, ei ar fi văzut un fulger, după care ar fi apărut o lumină puternică. Apropiindu-se, copiii ar fi observat in mijlocul luminii conturul unei femei ("Doamna din Lumină"). Ea i-ar fi îndemnat pe copii să se roage și să revină în același loc în ziua de 13 a fiecărei luni. La 13 iunie 1917 cei 3 copii au revenit, împreună cu alte 50 de persoane. După o oarecare așteptare, copiii au fost văzuți îngenunchind lângă un măslin și vorbind cu cineva nevăzut. La urmă, cu toții ar fi auzit o bubuitură, urmată de ridicarea unui nor deasupra măslinului, care a dispărut curând în înaltul cerului. La cea de-a treia apariție, din 13 iulie 1917, au fost prezente deja 4500 de persoane. Ca și la 13 iunie 1917, martorii ar fi remarcat același nor alburiu, după care fetița Lucia dos Santos a spus că "Doamna din Lumină" ar fi promis un miracol pe data de 13 octombrie 1917. La ultima apariție, pe data de 13 octombrie 1917, au fost prezenți cca 70.000 de oameni. Veniți din toate părțile Portugaliei, dar și de peste hotare, ei au așteptat miracolul, pe o vreme de ploaie neîncetată. Această ultimă apariție a “Doamnei din Lumină” ar fi fost precedată, ca de obicei, de un fulger. Cei 3 copii au îngenunchiat în fața măslinului, vorbind cu ființa nevăzută de către ceilalți. “Minunea” s-ar fi produs după plecarea “Doamnei din Lumină”. Ploaia ar fi încetat subit, iar norii grei s-ar fi risipit în câteva clipe. Potrivit relatărilor unora dintre cei prezenți, soarele a apărut pe cer sub forma unui disc argintiu, care a început să se rotească cu viteză, proiectând fascicule intense policrome. Soarele s-ar fi oprit de trei ori și tot de atâtea ori și-ar fi reluat rotirea. Rotirea soarelui ar fi durat cca 10 minute."(text Wp)

Pe acel loc s-a ridicat un lacas de pelerinaj spre care catolicii se indreapta in genunchi pe distanta de sute de metri. In locas sunt inmormantati 2 din cei trei copii care au vazut minunea.

Daca vreti, Fatima este un fel de Maglavid de la noi, valorificat inteligent de portughezi in scopuri turistice. Localnicii nu prea dau navala spre acel loc de pelerinaj, asa cum nu prea frecventeaza nici slujbele de la maretele catedrale de pe intregul teritoriu al Spaniei si Portugaliei.

Dati clik pt marirea imaginilor














6 comentarii:

Si eu sustin motiunea- Sa scufundam impreuna Incrucisatorul « Dum spiro, spero spunea...

[...] Theodora Marinescu, Vania,  Mario Ovidiu Oprea, Ioan Sorin Usca, Natasa, Orfiv, Supravietuitor, Plano 10, Popa Teapa, Transildania,  Mircea Rusnac,  Oana Niculescu Mizil, World of Solitaire, Starea [...]

Sustin motiunea de cenzura « Hai ca se poate! spunea...

[...] Theodora Marinescu, Vania,  Mario Ovidiu Oprea, Ioan Sorin Usca, Natasa, Orfiv, Supravietuitor, Plano 10, Popa Teapa, Transildania,  Mircea Rusnac,  Oana Niculescu Mizil, World of Solitaire, Starea [...]

INCERTITUDINI spunea...

În această vară, mi-am împlinit un vis mai vechi- ”am văzut cu ochii mei” locul unde pământul și nesfârșitul albastru se pierd într-o îndelungă îmbrățișare , oceanul sărutând cu buze învolburate talpa iberică, atât de mângâios rostită, Portugal.
Într-o superbă zi de august, am ajuns la Fatima,loc sacru, care , alături de Ierusalim și Vatican, constituie unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj din lume.
Ce m-a impresionat profund a fost, mai întâi, acea pace tulburătoare a locurilor, creată de spațiul amplu, înconjurat pe platani, înălțându-și coroanele spre cer, într-un gest, de implorare.
Sub un soare necruțător, șiruri de oameni, înaintau greoi, cu speranța în priviri, spre sanctuarul Sfintei Maria, de la care așteptau miraculoasa vindecare de suferință.
Cine spune că le-ar lipsi catolicilor credința ar trebui să vadă miile de pelerini, înaintând , în genunchi, într-un mers al izbăvirii, învăluiți într-o muzică purificatoare.

Plano10 spunea...

@Incertitudini
Intr-o zi insorita de toamna, asa dupa cum se vede si-n poze, pe imensul platou, numai cativa se incumeta sa inainteze in genunchi, spre mirarea turistilor.
Chiar preotii spun ca, in ultima vreme, credinciosii din marile orase Occidentale isi rezerva din ce in ce mai putin timp pentru biserica.

INCERTITUDINI spunea...

De ce s-ar mira turiștii?

Plano10 spunea...

@INCERTITUDINI
Nu i-am intrebat. Ca sunt surprinsi... se vede din poza.