Un produs Blogger.

duminică, noiembrie 28, 2010

1989: Ororile din bazinul de inot de la SIBIU povestite de un " terorist" .

13 comments

Din revista VITRALII-LUMINI si UMBRE
Dati clik pe pagini pt a le mari



















Col (r) Filip Teodorescu, presedinte al ACMRR din SRI, despre evenimentele de la Sibiu a spus in aceeasi revista:
"Nu cumva militarii de la Um 01512 se considerau in "Razboi"? Nu cumva ei cauta sa obtina scuze pentru ceea ce au facut, folosind paravanul acestui termen "a la guerre comme a la guerre"" ? Pentru ca, intr-un asemenea caz ar trebui sa fie pregatiti pentru o veste proasta: Romania a ratificat doua documente internationale care au prioritate fata de legile interne: Conventia ONU asupra imprescribilitatii crimelor de razboi si a crimelor impotriva umanitatii(1970) si Conventia europeana privind imprescribilitatea crimelor impotriva umanitatii si a crimelor de razboi, adoptata la strasbourg in 1974"

13 comentarii:

Anonymous spunea...

Dl. Burtea, mai trebuie sa ne spuna cine a impuscat elevul din anul III-graniceri din cladirea Inspectoratului Judetean. Impuscarea elevului a declansat reactia dura a UM 01512. Cat priveste relatia "idilica" dintre cadrele MApN si MI, prezentata, este o dezinformare.
Toate acestea insa nu scuza comportamentul fostului politruc Dragomir

Neveu spunea...

Interesanta intrebarea anonimului, se paote afla ceva de la numitul Burtea?
Ca si eu as pueta face acum o poveste atat de frumoasa despre mine insumi si despre "revolutia" pe care am trait-o ascultand radio Timisoara pe vremea "cantonamentului" in fosta Jugoslavie. Ca pretejat ONU, desigur....

DAR, daca "istoria" o va cere. pot si eu sa schimba datele, locuroile si faptele.

Neveu

Plano10 spunea...

Buna intrebarea, @anonim,
Cei care au declansat incidentul fac parte din diversiunea care urmarea un conflict deschis intre Armata si MAI,
Din pacate, Armata a intrat in jocul celor care au dat lovitura de stat.
Sunt cutremuratoare relele tratamente aplicate de cea mai importanta institutie de invatamant militar din acea perioada, din Romania,Scoala Militara din Sibiu, celor catorva sute de ofiteri MAI luati ca prizonieri in propria lor tara. Cand ma gandesc ca executantii torturilor erau elevi care acum sunt cadre de baza ale Armatei ma infior.
@neveu
Povestitorul nu poate da un raspuns.
Face parte din partea invinsa de catre lovitura de stat.

karadeniz spunea...

Armata a făcut multe greşeli în aşazisa revoluţie. Mă refer la deciziile luate de comandanţii militari la diferite nivele. Din jurnalele acţiunilor de luptă, registrele istorice şi alte documente precum şi din mărturiile participanţilor se poate reconstitui acea perioadă. Dar nu s-a dorit şi nu se doreşte încă acest lucru. Acea perioadă rămâne învăluită în mister şi constituie un teren propice pentru fabulaţii şi speculaţii.
Lipsa de unitate, profesionalism şi responsabilitate a decidenţilor militari, care din păcate s-a perpetuat până astăzi, a permis şi permite în continuare unui grup rapace şi lipsit de scrupule, intitulat clasa politică românească, să jefuiască în voie această ţară.

armashul spunea...

Cred ca toate relele s-au intimplat si pentru faptul ca dl.col.Dragomir avea o palarie mult mai mare decit tartacuta ucraineana!...

cezar spunea...

Daca-i asa e revoltator.Pot sa spun ca-n Vest de unde se zice ca a pornit totul,nu s-a intamplat asa ceva!

Anonymous spunea...

@Plano10,
Nicidecum autorul face parte din clasa atotstapanitoare peste poporul roman.
Joaca de-atunci de-a victima i-a propulsat in frunte, detasamentele de avangarda care detineau fondurile si controlul economiei comuniste si-a insusit (a jefuit) in totalitate visteria si pietele Romanieie punand in functii cadrele de securitate si de MAI. De ce? Pentru ca ei aveau cea mai inalta "constiinta" politica, nu-i asa?

Neveu

Plano10 spunea...

@neveu
Pastrezi si tu cliseele propagandistice din anii 90, justificative pentru cei care au preluat puterea postcomunista.
99% dintre ei traiesc doar din pensia militara...pentru ca nu s-au priceput niciodata sa faca afaceri. O mica parte dintre ei,mai ales care au lucrat in comertul exterior, au intrat in politica si in afaceri.

Anonymous spunea...

Planorica, Nu pastrez decat amintirea unuia care mi-a fost coleg de clasa si depsr ecare n-amn stiut ac se duce sa se "faca" pfiter de secu decat dupa vrfeo doai ani de la absolvirea liceului...
IAr imediat dupa levolutie a ajuns mare prorietar de business in Buzau de paraca ma-sa s-a cacat blpovele peste noapte. CA mai sunt si unii care n-au avut loc pe langa cei pricopsiti, asta e altceva dara cei cu acces la punctele cheie ale economiei au bagat vastu pana la subtioara pana si-au facut plinul din visteria de stat, futu-le neamu-n cur de fomisti deveniti mari bogatani doar pe fituici de turant si pe cheile pe care le aveau ca sa intre la orice ora in sediile si codurile secrete ale marilor institutii!
Tantalaul asta de la Buzau (focsanean de fapt) era fiu de sofer al secretarului de partid din vremea lui Dej, mare lingau de cur de comunist, deci avea trecut "sanatos" :))))
Stiu ce spun pentru ca personal am REFUZAT categoric sa urmez scoala de la Baneasa datorita scarbei precoce. in vreme ce acest balamut s-a dus imediat fara ca macar sa fie in satre sa bata mingea de doau ori intyr-un loc sau s-o prinda daca venea catre el. Adica avea conditie fizica de babeta de la casa de batrani:)))))

In rest, mi-e mila pentru cei ramasi pe dinafara pentru ca n-au avut chei de la nicio usa....
Neveu

Plano10 spunea...

@Neveu
Asta e economia de piata.Reusesc doar cei care se pricep indiferent de profesia pe care au avut-o in economia socialista.
Lumea afacerilor la noi este dominata de fostii bisnitari, de fostii aprozaristi si de fostii stabi ai comertului industrial si alimentar socialist.
Ai exemplul mogulilor din presa:Dan Voiculescu,Ctin Paunescu,Sorin Vantu si Patriciu.Intre ei rar gasesti un liberal sadea... precum Patriciu.
In puzderia de afaceristi, fostii securisti sunt o raritate.
Ma rog...asa da bine propagandistic sa se spuna ca au reusit numai securistii.

Anonymous spunea...

ce tot se pling militarii ca ies tineri la pensie si nu stiu sa se descurce in alta meserie. Civilii cind ramin fara servici se vaicaresc ca nu stiu alta meserie ? Se angajeaza pe unde pot , se reclalifica ,etc.
Si-ar dori civilii avantajele militarilor si pensiile lor imense .

Plano10 spunea...

Anonim
Nu despre pensii se discuta aci.
Cred ca si civilii si disponibilizatii din armata se plang de lipsa locurilor de munca.

wasy_g spunea...

wasy_g
Esti anonim la propiu si la figurat.Cum poti sa crezi ca un militar de cariera isi poate valorifica cunostintele si deprinderile in viata civila? Un strungar poate lucra la orice societate care are nevoie de asa ceva.Deci isi poate gasi mult mai usor un loc de munca.