Un produs Blogger.

marți, noiembrie 09, 2010

ACTIUNE negandita de ACMRR din SRI Salaj

2 comments
De ieri, paginile online ale ziarelor au fost invadate de urmatoarea stire:

" 64 de pensionari din structurile de informaţii din judeţul Sălaj au deschis în urmă cu trei zile o acţiune la Curtea de Apel Bucureşti. Foştii ofiţeri de informaţii cer suspendarea aplicării HG 735/2010, adică a normelor de aplicare a Legii 119/2010, ce vizează recalcularea pensiilor militarilor"

HG 735/2010 este deja suspendata la aplicare prin Sentinta 338 a Curtii de Apel Cluj.
Recursul Guvernului nu suspenda executarea Sentintei.
Nu ca ar strica o noua actiune de suspendare si anulare a hotararii de guvern. Mai sunt atatea actiuni pe rol, la diferite Curti de Apel. Consider ca este inoportuna actiunea promovata de cadrele din ACMRR din SRI, avand in vedere calitatea lor de foste cadre in serviciile de informatii, cu conotatii peiorative in constiinta opiniei publice din Romania. Se vede si din interesul starnit in mass media, sensibila la stiri senzationale. Zecile, daca nu sutele de actiuni aflate pe rol, avand acelasi abiect, au trecut aproape neobservate de mass media.
In economia strategiei gandite de cei din SCMD, actiunea celor de la Salaj poate fi o bresa in care se poate strecura masinaria de propaganda guvernamentala,  pentru a exercita o presiune mediatica psihologica asupra instantelor chemate sa se pronunte in restul proceselor de contencios administrativ, cu adresabilitate la suspendarea si anularea HG 735/2010.
Oricum, Guvernul va aplica Legea 119/2010, incepand cu 1 ianuarie, ocolind aplicarea dispozitiilor contestabile din HG 735, in special pe cele privitoare la sanctionarea celor care nu depun cereri de recalculare.Toate institutiile militare si-au creat baza de date cu veniturile militarilor si le vor pune la dispozitia Caselor de Pensii Sectoriale, pentru ca acestea sa nu aiba motive sa aplice art. 6, alin( 4) din Hg 735/2010.
Parerea mea este ca actiunea de contestare a aplicarii Legii 119/ in Justitie, desi mai probabila ar putea fi abrogarea legii prin vointa politica, trebuie coordonata de cei care au inceput-o, respectiv de SCMD, trecandu-se peste orgoliile asociatiilor de pensionari, bine speculate de actiunile guvernamentale.
De asemenea, cei nemultumiti de cuantumul pensiilor, stabilit prin Deciziile de recalculare emise de Casele de Pensii Sectoriale, au posibilitatea sa  conteste pe procedura litigiilor de munca reglementata de noua lege a sistemului unitar de pensii. Si in acele actiuni vor putea ridica toate exceptiile care se adecveaza cauzei, inclusiv  exceptii de neconstitutionalitate a insasi Legii 119/2010.

2 comentarii:

Anonymous spunea...

Domnul Dogaru Mircea nu mi-a placut de loc. Arata ca un diribist, cu parul sau neingrijit, si cu maxilarele unflate de abcese, emitand ineptii, pe care un om normal nu le poate interpreta. Dupa ce a facut cizmele lui Ilie Ceusescu si matura prin birourile de la redactia “istericilor militari” si are o viata dezorganizata in totalitate, acum se ia si de procurori cum ca am avea salarii nesimtite. Si mai mult foloseste termenul de Napolioni, ca ceva urat.
Bai fasole fiarta cu bors de ciperci, la tara la tine nu s-a auzit de Strabunul meu Napoleon Bonaparte, cuceritorul Moscovei. Ia zi mai hahalera, cine a mai cucerit Moscova, domnule pretins istoric? Ai vazut! Eu am revendicat neuzul teritoriilor cucerite de stabunul meu si sunt succesorul sau legal.Acum eu ma judeca cu toata Europa. Pe tine te judeca militarii ca iei fraierit.
In alta ordine de idei, ce produci tu, cu cacanarii de-i plimbi ca ursii prin Bucuresti si prin tara. Tu si adunatura ta de godaci nehaliti, care ati regulat soldatii sa va care mancare si bautura, pentru o permisie, sau i-ati muls de bani, acu va cacati pe voi ca nu aveti pesnii si salarii.Cand erai prof. Te dadeai la fofoloence de gimanaziste, mai degeneratule. Cu cat ati contribui voi la PIB-ul Romaniei. Ati consumat bani de la buget degeaba, cu mancare, echipament, cartuse, bombe, motorina si benzina (ce o puneati la Dacii) si cand a venit revolutia va-ti cacat pe voi de frica si va-ti onanizat in toalete, de frica sa nu va impuste garzile.Noi procurorii si judecatorii facem dosare, muncim, contribuim la guget, si avem raspundere, voi rapandulele de politisti si handicapati militari meritati impuscati pe stadionul Ghencea cu aprobarea lui Domnul Gigi, ca faceti tara de ras cu marsurile voastre de alcolisti si de bosorogi stalinisti. Miroase in urma voastra a votca si a tutun ieftin de la Moldoveni.Si a fum ca va incalziti cu lemne in palatele voastre nesimtite. Noi platim gazda, chirie si voi aveti cate trei vile, de colonei de carton...

Plano10 spunea...

@Napolion
Nu vrei tu sa canti la alte mese? Eventual la o sala de mese de la Glumeti.