Un produs Blogger.

luni, ianuarie 10, 2011

Au aparut primii pensionari care castiga la pensie dupa legea 119/2010

76 comments
CEZAR spunea...
Anonim spunea... In aceasta seara am primit noua pensie, calculata in baza adeverintelor de venit. Pensia veche neta era de 2680 lei, iar pensia noua neta este de 3125 lei. Am vechime 29 de ani ca ofiter (1977-2006) + 3 ani scoala militara. Am avut urmatoarele functii 3 ani cdt. plt, 6 ani cdt. cp., 4 ani in stat major de Rg., 4 ani cdt. B.de instructie, 12 ani in stat major de Bg.( 6 ani pe functie de lt.col. si 6 ani pe functie de colonel). Urmeaza sa primesc decizia de pensie. Am colegi cu activitate aproape identica dar care nu au trimes la timp adeverintele de venit si a caror pensie a fost calculata la salariu mediu pe economie si au primit pensie neta cuprinsa intre 1700 lei si 2000 lei. Daca mai vreti amanunte va stau la dispozitie 10 ianuarie 2011, 19:11

76 de comentarii:

Plano10 spunea...

@Cezar
Deci... nu tu ai primit pensia marita? De unde ai luat comentariul?

Anonymous spunea...

@ Plano10
Comentariul l-am postat pe blogul MH.
Acelasi de la etajul III

Plano10 spunea...

Multumesc pentru confirmare, @ Cel de la etajul III!
Esti la inaltime, la propriu si la figurat!

Cârcotaşu spunea...

Da.
Era inevitabil să nu apară prima oară asemenea comentarii, de genul: băi fraierilor, v-aţi speriat degeaba, stabi băi, că nu-i dracu' chiar aşa de negru! Evident este interesul guvernanţilor să scoată în faţă asemenea exemple. Dacă s-ar spune adevărul s-ar spune că cei ce au primit la timp adeverinţele de venit sunt o infimă minoritate, după cum cei cărora li s-a recalculat pensia după aceste adeverinţe sunt şi mai puţini.
Unităţile militare în măsură să elibereze adeverinţele de venit spun că abia la sfârşitul lui februarie vor putea termina acţiunea, iar
Casele de pensii militare apreciază că vor putea termina acţiunea de recalculare prin luna mai 2011. Suficient ca aceste comentarii, ca cel de mai sus, să-mi trezească suspiciuni serioase.
Ce este cert este aceea că s-a reuşit recalcularea pensiilor pe baza salariului mediu pe economie.
Am primit această veste cu câteva ore în urmă, când verificându-mi contul bancar, am constatat că ceea ce mi-a transferat casa de pensii în cont este cu 800 lei mai puţin, mai puţin decât ceea ce mi s-a transferat în decembrie 2010.
Sigur, vinovaţi sunt cei ce n-au putut să ne elibereze adeverinţele în timp util şi nu guvernanţii. Chestia e că cei pedepsiţi suntem noi, fără nicio posibilitate de a face ceva.
Asta şi cu ciomizarea pensiilor sunt chestii certe, restul e poezie!

Anonymous spunea...

deci din ce spune cel care a primit decizia, pt perioadele pana in 2001 s-au dat 50%, iar pt perioadele dupa 2001 in care am fost in gr 1 de munca, nu s-au pus ani in plus??

Plano10 spunea...

Salut @Carco
Nu stiam ca mai citesti acest blog!
Las` ca dupa recalcularea... mare, pe adeverinte, primesti si tu ...un ban gramada pe mai multe luni, incepand cu 01 01 2011.
Cel de la etajul III a fost primul care a confirmat si, crede-ma, nu puteam rata o asemenea informatie!

Cârcotaşu spunea...

Mda, păi dă-te-n... vânt dupe "informaţii". :lol:
Altufel io mai citesc da' văz că eşti năpădit de "anonimi" ş-alte jivine, aşa c-am tăcut. Acu' era prea gogonată ca să mai tac, şi perfect în tonul previziunilor mele, alea cu propaganda băsească, ca să tac. În plus trebuie să realizezi că sunt într-o dispoziţie de excepţie! :shock:

Anonymous spunea...

am primit pensia(internet banking) si iata rezultatul:
colonel MAI vechime totala in serviciu 48 ani din care efectiv ca militar 35 ani , conditii speciale 25 ani,conditii deosebite 2 ani, decorat M.M. cl.I a, pensionat la 55 ani.
pensie veche (decembrie 2010) brut 3534 net 3012

pensie noua net 1994 lei
sa traiti bine !!!!!

Plano10 spunea...

@Carco
Nu cred ca e nimic gogonat. Am vazut si calcule care dadeau asemenea rezultate, unele chiar mai bune.
Prostia asta pe care au facut-o cu calcularea majoritatii pensiilor pe exceptia prevazuta de L 119... ii va costa!
Oamenii nu stiu sa se logheze si d`àia scriu si "o semneaza anonim". Nu toti au lucrat la "transmisiuni".

Cârcotaşu spunea...

'Aide lasă... .
Uite un altu' anonim, ăla de la 23.41. Aia-i reală.
Iară cestia cu "transmisiunile" bagă-ţi-o-n nas, că-i de cacao, n-are nicio legătură, tre' doar să te ducă căpăţâna să-ţi faci un cont Google (cel mai simplu), sau un open ID yahoo. Crede-mă nu-i cazul, mai e soluţia să-ţi spui numele la începutul mesajului, ca text al mesajului. Da' trebuie să vrei!

Anonymous spunea...

Am primit si eu pensia noua, 30 ani vechime + 3 ani scoala militara, grupa intii de munca din 1977, MM cl.I, o evolutie liniara in functie conform gradelor, pensionar SRI inregistrez un minus de 500 Ron pe ,,stil nou".

Anonymous spunea...

@Plano10
Am confirmat pe blogul dvs., considerand ca alaturi de mos'Alecu ati facut o munca excelentala, explicand pe intelesul tuturor modul de calcul al pensiilor. Pacat ca sfaturile bune date pe blogul dvs., au fost anulate de strategia SCMD-ului, in sensul ca au cerut membrilor de sindicat sa nu ceara adeverintelr de venit, ulterior revenind cu indicatia de a nu le preda caselor de pensii sectoriale. Consider ca sindicatul, trebuia sa-si indemne membrii sa-si depuna adeverintele la timp (unde-i lege nu-i tocmeala), urmand ca ei sa actioneze in justitie(pentru suspendarea si anularea H.G., etc.). A fost exact pe dos, iar acum forte multi pensionari au luat luat pensia calculata la salariu mediu pe economie, deci diminuata si au intrat in panica. Dovada cei care au postat la orele 23:41 si 01:20.
Atentie, am un coleg care este parte alaturi de alti pensionari in proces cu Guvernul9suspendare H.G.), termenul de judecata este peste 2 zile, a primit pensia marita cu 200 lei, si acum nu stie cum sa iasa din proces.
Postand comentariul privind cuantumul pensiei nete precum si datele din activitatea militara , nu am vrut sa fac propaganda nimanui, am dorit sa linistesc o parte din fostii mei camarazi de arme care au desfasurat o activitate asemanatoare cu mine iar pe de alta parte sa va confirm pronosticurile.
Pentru Carcotasu, stiam ca transmisionistii sunt oameni fini si nu folosesc termeni gen ,,jivine". Rusinica.
Et. III

Plano10 spunea...

Am confirmarea ca la Casa Sectoriala a SRI s-au recalculat pensiile pe baza adeverintelor de venituri transmise de unitatile teritoriale, indiferent daca pensionarii au depus sau nu cerere de recalculare.
A respectat intocmai prevederile Legii 119 si Instructiunile de aplicare emise de SRI, instructiuni care au diferit de cele ale MApN si MAI.

Cârcotaşu spunea...

Dom'lor,
Chestia asta cu "transmisionistu'" este licenţa lui Plano, care corespunde foarte puţin realităţii. Nu ştiu de unde a scos-o acum, în premieră, da' n-am considerat a fi necesar să discut pe marginea ei. Ca injiner în electronică nu mi-e străină specialitatea transmisioniştilor, dar cam atât.
Aşa că nu contaţi prea mult pe "fineţea" transmisioniştilor. Iar dacă nu vă place termenul "jivine" gândiţi-vă la un sinonim, lighioane bunăoară. :))

Anonymous spunea...

Revin, sunt cel care am postat la ora 01,20.
Dupa cum spune Plano pentru noi de la SRI pensiile au fost recalculate in baza veniturilor realizate asa ca pierderea la pensie de aproape 500 lei este efectiva si este rezultatul formulei de calcul.
Citesc si ma minunez cum la unii de pe aici li s-a majorat pensia in urma recalcularii. Astea pot fi exceptii de la regula (pensiile recalculate vor fi in cel mai bun caz egale cu pensiile vechi), numai in situatii in care persoana a fost mutata pe o functie mai mica in ultima perioada inainte de pensionare.

sergiu spunea...

Am primit pensia.Pt.informarea dvs.si din solidaritate, va comunic ca din 2718 lei am primit,doar,1167.Oricum,pana in prezent,din patru adeverinte pe care tb.sa le primesc,am primit doua,dar nu are importanta,ca nu le voi trimite,chiar daca mi-ar creste pensia cu 1000 lei.Cred ca,in final,va fi bine.

Plano10 spunea...

@Carco
Eu am fost prevazator si am pus in ghilimele -transmisiuni. Daca nu toti au vazut ghilimelele...de!!
Adevarul e ca nu prea faci fata in domeniul respectiv daca nu esti electronist!

Anonymous spunea...

@ Carcotasu,
Huidu, este in spital, nu poate fi el. Posibil sa fi Gainuse? Ma uit si la fotografia pe care o postezi si atunci sunt de acord cu ,,lighioana".

Plano10 spunea...

@Anonim
Daca ai sa citesti pe acest blog primele articole dupa publicarea L 119, am spus ca acei care au iesit la pensie pe L 164, cu baza de calcul venituri nepermanente-indemnizatii de conducere,salarii de merit- obtinute numai in ultima luna sau numai in cativa ani inainte de pensionare... vor pierde la recalculare.
Asa ca nu e valabila nici trancaneala lui Boc ca toate pensiile sub 3000 lei nu vor suferi reduceri.

veniamin spunea...

Pensiile sub 3.000 nu vor pierde la recalculare, fiindca se va recalcula corect dupa nouia lege. Celor cu pensia peste 3.000 lei li se va recalcula pensia la minim, asa ca un colonel in rezerva va avea pensia unui plutonier. Dar nu plutonierul e de vina.

Plano10 spunea...

@veniamin
Dupa care lege ai facut d-ta aprecierile? O fi acum o bulversare in aprecierea valorilor, dar nici asa !
Vor fi pensii sub 3000 lei, mai ales ale celor care nu au avut vechime, care vor scadea drastic.

veniamin spunea...

In asentimentul colegilor mei care au anuntat diminuarea pensiilor in plata, am amaraciunea sa va informez ca in cazul meu, diminuarea este de 58 (cincizeci si opt)% din pensia avuta anterior.....
(
As dori sa inchei prin a aduce multumiri netarmurite Guvernului Boc si eminentului profesor de drept (ne) constitutional si totodata doresc sa le urez autorilor acestui ansamblu de acte normative, viata vesnica (mama, iti dai seama cum ar putea arata Boc-mincinosul, pe la varsta de 457 de ani) !....

Plano10 spunea...

@Veniamin
Bine, bine...asta e pensioara pe luna ianuarie masurata in etalonul boc!
Nu ti-ai facut calculul si dupa etalonu` boc imbunastatit?

Anonymous spunea...

plano 10,

poti sa ceri la cineva care a primit decizia un scann dupa ea? fara sa se vada numele sa vedem exact cum calculeaza?
eu tot n-am inteles exact, dupa 1 aprilie 2001, daca ai fost in conditii speciale, cele 6 luni la 1 an, nu se regasesc in noul algoritm de calcul al pensie?? sunt doar pt palmares?

nicu001 spunea...

26 ani sapca - toti in conditii speciale, 2 ani sc. militara + 1 an si 6 luni civilie.
decembrie = 1627 lei net
ianuarie = 1721 lei net, fara adeverinte de venit

micutzul spunea...

Mai oameni buni ce tot vorbiti de pensia imbunatatita ? Plano eu te/am respectat si pe tine si munca pe care ai depus/o, dar sper ca nu cobori genunchii in fata calailor pedelisti si incepi cu multumiri si osanale. Am auzit in seara asta de un general , Da mai baieti de un general care a primit cu 54 de procente mai putin. Daca sentinta spune ca nu sunt obligat sa depun cerere de ce ei s/au grabit cu recalcularea ? De ce noi cei care am trecut in rezerva la varste fragede, ca sa ma exprim asa, am fost inselati de statul roman ? De ce cand eram perfect pregatiti dpdv militar am fost aruncati in pensie si apoi pacaliti si inselati ? Mai are cineva credinta ca proprietatea in statul asta este garantata ? Copii vindeti casele ca astea urmeaza....Procese ? Suntem de ras . Asta era valabil intr/un stat democratic ....

Plano10 spunea...

@Mictzule
Pentru inconstienta celor de la Casele de Pensii ale MApN si MAi, de a emite Decizii de pensionare... provizoooorii.... pe un text de Hg declarat nul si pe o exceptie din legea 119, cei doi ministri ar trebui sa-si dea imediat demisia.
Cum au putut cei de la Casa de Pensii a SRI sa procedeze, cel putin, legal?
Pentru disponibilizati am spus de atatea ori care ar fi solutia.
Sindicatul lor vrea sa se abroge legea.
Gandeste-te ca s-ar mai adauga o categorie de nemultumiti:cei care au avut de castigat prin aplicarea noului sistem de calcul.

Plano10 spunea...

@Anonim
Discutiile au fost numai pe ce au primit pe carduri. Daca cineva este dispus sa-mi dea o decizie desigur ca o voi publica.
Aveti e-mailul pe profil.

Anonymous spunea...

cum credeti ca vor proceda? vor emite decizii pe venituri reale in functie de cat proceseaza pana la 22 ale lunii, pt luna urmatoare, sau le calculeaza pe toate si le dau la toti cu aceeasi data?

Plano10 spunea...

A spus purtatorul de vorbe, acum vreo ora, pe Realitatea, ca nu stiu cate mii de oameni lucreaza la procesarea datelor si la emiterea unor Decizii... la decizii !!!!
Oricum, zicea ca drepturile re -re recalculate se vor acorda retroactiv de la 01 01.
Uite ca e buna si retroactivitatea, cateodata!!!!!

Anonymous spunea...

probabil la dvs lucreaza mii de oameni la MAPN, in cazul meu la MAI deabia s-a trezit Igas sa dea dispoztii pt a aduce 100 de oameni la DFC din data de 17 ianuarie. SRI le-a primit cum trebuie, la MAPN inteleg ca a calculat vreo 21000 pana acuma, numai la MAI au doar 850, eu am cererea la nr 7000-7200, si nu sunt prea increzator ca in feburarie primesc pe venituri reale

Anonymous spunea...

cred ca se comenteaza prea mult... Constitutia Romaniei este incalcata prin aplicarea legii 119 RETROACTIV !!!!

Plano10 spunea...

@Anonim
Trebuie sa ne obisnuim sa ne pronuntam pe ceea stim ca suntem competenti.
Pana una, alta... cei competenti au zis ca legea e neretroactiva, deci constitutionala.

florin spunea...

In RO L 119 este contitutionala ... asa a spus BOC aseara pe TVR1, comentariile sunt de prisos...

Plano10 spunea...

@florin


Oooooo...numa refeream la Pitic. Era vorba de CCR.

biculina spunea...

Cei competenti nu cumva fac interesele portocaliilor? Nu cumva atunci cand le-a fost bine au eliminat magistratii din sfera de aplicabilitate a legii 119? De ce magistratii au dreptul la lege speciala de pensionare si militarii nu?

Plano10 spunea...

@Biculina
Hai sa zicem ca acolo au avut ei un interes.
Daca o sa cititi motivatiile legii prin care magistratilor li s-au acordat drepturi speciale de pensie, o sa vedeti ca s-a adus ca argument... tocmai existenta pensiilor de serviciu pentru militari.

Anonymous spunea...

am 13 ani vechime ca militar si 25 ca civil, cu o pensie de 1500 lei. ce se va intampla cu pensia mea, dupa noua formula de calcul ?

Plano10 spunea...

@Anonim
Acum ce pensie aveti, civila sau militara?

Anonymous spunea...

si eu sunt in aceeasi situatie, am pensie militara dintre care 16 ani lucrati civil si 19 ani ca militar, din care 18 in conditii gr 1 si speciale. am pensie militara. cum credeti ca se imparte la stagiu complet 20 de ani toti anii?

Plano10 spunea...

@anonim
-Suma punctajelor anuale din perioada lucrata ca militar se imparte la 20 si apoi se majoreaza cu O MM.
-Suma punctajelor din perioada civila se imparte la ~34.
-Punctajele medii anuale ale celor doua perioade se aduna.

Anonymous spunea...

sunt cea de mai sus, cu vechime de 13 ani ca militar si 25 ca civil. am pensie militara si dupa programul de calcul descarcat de pe internet mi-a iesit o pensie de aproximativ 1000 de lei, fata de 1500 (net) cat am avut pana acum. e posibil asa ceva ?
Iuliana

Anonymous spunea...

tatalui meu, colonel SRI, vechime militara 46 ani, comandant, functie de general, i s-a redus pensia de 3600 la 2000. a solicitat adeverinta pe la jumatatea lunii noiembrie, insa nu i-a sosit inca pentru ca nu i se gasesc statele de plata pentru cei aproximativ 20 de ani lucrati in MAPN ...
simona

Anonymous spunea...

@Simona si pana in noiembrie ce a asteptat?

Anonymous spunea...

@Anonim
a asteptat, pentru ca asa i s-a transmis de la unitatea la care a lucrat. de fapt asta li s-a sugerat tuturor. sa astepte. ca mai sunt sanse, ca se va reveni asupra legii, etc. iar cand s-a dat semnalul de depunere a cererilor, a depus-o. Iar data de 15 noiembrie SE INCADREAZA IN TERMENUL LEGAL DE 5 LUNI, motiv pentru care nu exista nici un temei legal sa fie sanctionat cu recalcularea pensiei la salariul mediu pe economie. si cand spun temei legal, ma refer la legea 119/2010 si nu la HG 735 - act administrativ scris cu toporul de catre cativa "destepti" ...
simona

Plano10 spunea...

@Simona
Este aceeasi problema pt care cei de la MApN au pensiile recalculate prin raportare la salariul mediu.

Daca nu se gasesc reconstituire prin hotarare judecatoreasca.
Totusi, insistati si dvs la CMJ pt gasirea evidentelor.

Anonymous spunea...

@plano10
ideea este statele de plata aferente anilor lucrati la SRI s-au gasit. lipsesc insa anii lucrati in MApN. cu toate acestea i s-a raportat toata pensia la salariul mediu, nu doar anii pentru care lipsesc documentele doveditoare ale veniturilor.
simona

Anonymous spunea...

imi cer scuze, am mancat cuvinte in comentariul de mai sus ...

mos alecu spunea...

Pentru cei carora le-a crescut pensia (cel putin la o mare majoritate dintre cei iesiti la pensie inainte de 01.04.2001) , cresterea ‘spectaculoasa’ se datoreaza faptului ca nu au cerut si nu li s-a calculat ‘regularizarea’ prevazuta in L.90 (grupele de munca au fost recunoscute si pentru cei iesiti la pensie inainte de L.164 … si s-a mai si redus stagiul de la 30 la 25 ani) … adica au pierdut o majorare substantiala pe o perioada de 3 ani … nefiindu-le adaugata aceasta majorare , acum li se pare ca le-au crescut pensiile… Daca primeau acea majorare (inca de acum trei ani) cresterea actuala era mult mai mica , sau chiar cu minus …

Plano10 spunea...

@mos alecu
Este posibil ca o mica parte dintre vechii militari sa nu fi depus prin 2004 actele de actualizare a pensiilor cu grupele de munca, cand prevederile L 164 s-au aplicat similar pt militarii iesiti la pensie inainte si dupa aprilie 2001.
Insa recalcularea din 2007, pt scaderea stagiului complet de la 30 la 25 ani, s-a efectuat din oficiu in baza legii, fara sa mai ceara pensionarul.

mos alecu spunea...

@Plano10 13 ianuarie 2011, 19:26 :
Ntz... In 2004 , prin HG 691/05/05/04 , s-au introdus (cu obligativitatea cererii 'impricinatilor') solda de merit si indemnizatia de comanda si pentru cei iesiti ininte de 01.04.01 .

In 2008 , prin L.90/03.04.07 , s-au 'extins' (cu obligativitatea cererii 'impricinatilor') 'grupele de munca' si la cei mentionati si la cazul anterior.

Tot in 2008 , prin L.14/14.02.08 (de aprobare si imbunatatire a OG.77/28.06.07) s-a modificat , si s-a aplicat automat la toti pensionarii militari barbati , stagiul de la 30 la 25 ani.

Plano10 spunea...

@mos alecu
Abia prin 2004 s-au recalculat pensiile celor iesiti inainte de 2001 prin procente din solda de grad si functie avuta la data trecerii in rezerva actualizata cu cea a activilor.Aici s-ar fi putut sa se intample ce spuneai mai su; unii nu au depus adeverintele cu grupele de munca si cu functiile avute la data trecerii in rezerva.

mos alecu spunea...

@Plano10 13 ianuarie 2011, 19:26 :
Nu stiu ce intelegeti prin 'o mica parte' sa nu fi depus actele... Am discutat cu fosti colegi ... si la intrebarea daca (din 2008 pina anul trecut) au trimis ceva la CMJ si ca urmare au primit o majorare a pensiei ... multi au spus ca nu-si mai aduc aminte daca au intervenit la CMJ , dar o marire a pensiei au primit (primisera ca urmare a reducerii stagiului - si cind au auzit ca se dau majorari pentru grupe de munca si-au zis ca ei le-au primit deja )... Multi nici n-au stiut de o asemenea lege (cu grupele de munca)...
Tocmai de aceea apar subofiteri si m.m. care spun ca le cres pensiile ...

mos alecu spunea...

@Plano10 13 ianuarie 2011, 22:54 :
Corelarea pensiilor celor iesiti inainte de 01.04.02 cu ale celor iesiti pe L.164 (raminind niste diferentieri care au fost remediate conform celor spuse anterior) s-a produs intre 01.01.02 si 01.07.04 (in 6 'transe' semestriale)

Anonymous spunea...

anonimul INVALID spune catre PLANO si MOSU:
Vad ca pe multi incercati sa-i LAMURITZI!
Cine minune sta sa vada ce si cum,HG,Decrete, Legi.
Asa ca de la mine SANATATE mai BUNA ca si PENSIA.
Am lucrat in 2 UM din ulima nu mi-au dat sporul.
De unde il "cer" de la CMJ sau de la unitate.
MULTUMESC

Anonymous spunea...

Am primit decizia: 36 ani vechime,adeverinta zero, nu se gaseste arhiva, pensie 2000 lei. Ce fac ?

Plano10 spunea...

@Invalid
Adresati-va CMJ. Numai solicitarile CMJ catre unitatile detinatoare de arhive sunt demersuri legale in urma carora se pot emite acte atestatoare de venituri.

Anonymous spunea...

am decizie.adeverinta pe toata perioada.25 ani si 6 luni plus fabrica de popindai 3 ani,.decembrie=1925 net,ianuarie 2166 net.fara indemnizatie de comanda,salariu de merit sau alte facilitati,cariera normala si modsta.spor 25 la suta.
Alt coleg de promotie-aceiasi vechime,16 ani sef de cadre,cu 2 luni inainte de pensionare este numit pe functie de comanda si primeste indemnizatie de comanda,prima de merit,etc.iese la pensie cu 367 mai mult ca mine,ia venit dcizia noua tot pe bune si are minus 474.deco mai putin ca mine acum.mi se pare corecta legea,da fiecaruia dupa cum a muncit nu dua invirtelile din ultima luna,

Anonymous spunea...

Am de adaugat in plus fata de ce s-a discutat mai sus, anume ca TOATE CADRELE IESITE LA PENSIE DUPA DATA DE 31.03.2008 NU AU PRIMIT NICI PANA IN PREZENT SOLDELE COMPENSATORII !!! Cine s-a bucurat de dobanda la aceste sume neplatite pana inprezent in M.A.I. ?!? Noi cei in cauza in niciun caz !

mos alecu spunea...

@Anonim 14 ianuarie 2011, 14:46 :
Asa Cezare .... baga numere... baga tare... Dar puteai sa-ti 'majorezi' cu mai mult fata de dec.2010 ... ce naiba ... sa-si bage 'destele'-n git nenorocitii dracului de 'invirtiti'.

CEZAR spunea...

mos Alecu, mos Alecu/Tuuuuuunde oaia si berbecul/ Ca Basescu,ca Basescu/Cu abacul ,cu abacul caaaaaalculeazaaa/Pensioara,pensioara v-o frezeaza/ ca Basescu ,ca basescu ,ca basescu, ca Bas....

Anonymous spunea...

nea alecu asta e-nu stiu de ce ma ataci.mi se pare corect.am citit azi ca sau facut mari avansari de catre oprea in decembrie pe cei care erau unpristi.am inteles ca numai la mehedinti sunt facuti vreo 5 colonei,un gheneral de paie si citiv maiori si lt col.pai dupa legea veche astea ar trebuii sa primeasca si pensie conform gradului.e corect vere?hai toti la unpr-ne facem generali,chiar daca am inceput cu gradul de sergent cu diagonala?hai-te astept cu comentarii pertinente nu mistocarii ieftine,sau si tu esti tot colonel de apel?

Anonymous spunea...

plano-poate i mi explici tu daca e corect.

mos alecu spunea...

@Anonim 15 ianuarie 2011, 21:20 :
Spuneti : "pai dupa legea veche astea ar trebuii sa primeasca si pensie conform gradului.e corect vere?" .
Nu-i corect ; si , daca ati fi fost vreodata militar , ati fi stiut ca oricind pensii s-au platit NUMAI pentru gradele militare si functiile avute in perioada de activitate ...

mos alecu spunea...

@CEZAR 15 ianuarie 2011, 21:12 :
'Moale' , 'subtirel' tare raspunsul ... Asa de 'albastra'-i situatia reflectata de 'decizia' pe care ati primit-o ?

Plano10 spunea...

Pe mail am primit si situatii hazlii!
Mi se cere sa le raspund cum sa procedeze sa-si retraga cererea de suspendare pe care o instanta deja s-a pronuntat in sensul suspendarii Hg 735.
A platit avocati ca sa-i formuleze cerere de suspendare si anulare fara sa estimeze ce impact ar putea avea recalcularea asupra pensiei sale.
Dupa ce a notificat Casa de pensii a facut si calculul si a constatat ca pensia i se mareste. Casa de pensii a respectat Sentinta si i-a lasat pensia la cuantumul din luna decembrie.
Chiar nu am stiut ce sfat sa-i dau.

CEZAR spunea...

Va rog sa-i transmiteti din partea mea:E UN BOU(vaca)

mos alecu spunea...

@Plano10 15 ianuarie 2011, 22:14 :
In ideea ca i-ar ramine asa , se poate admite ca ministerul a 'acceptat' ideea ca L.164 nu este abrogata pentru respectivii ; ca urmare asestia pot face cerere sa li se introduca 'grupele' de munca ... si asa le vor creste si lor pensiile ...

E ceva halucinant...ramii tablou cind auzi ce-i duce mintea pe 'conducaretii' nostri .

florin spunea...

http://scmdfiliala1buzau.blogspot.com/2011/01/un-articol-exceptional-preluat-de-pe.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Buzau-SindicatulCadrelorMilitareDisponibilizateInRezervaSiInRetragere+(BUZAU+-+SINDICATUL+CADRELOR+MILITARE+DISPONIBILIZATE,+IN+REZERVA+SI+IN+RETRAGERE)

sergiu spunea...

D-le Cezar, mi-a placut remarca,chiar daca nu-i condescendenta.Am ras cu pofta.De-ale lui Gâga.

Anonymous spunea...

Vcitez din declaratia facuta de Petru Dandea (vicepresedinte Cartel Alfa) in martie 2010."In opinia noastra metoda propusa de proiectul de lege, de recalculare a pensiilor speciale dupa formula Legii 19 pe baza contributivitatii,este singura metoda prin care nivelul pensiilor poate fi echilibrat intr-o maniera acceptabila Noi sustinem acest proiect de lege dpdv al recalcularii pensiilor speciale." Concluziile le trageti dvs.

Plano10 spunea...

Anonim
Si eu sunt de aceeasi parere...dar cu doua amendamente:
-Legea 19/2000 sa se fi aplicat intocmai, inclusiv cu art 180 care permitea pastrarea cuantumului mai avantajos si stoparea cresterii pensiei.
-Pastrarea pensiilor militare ca o categorie distincta de pensii...Si asa Legea 263 este plina de referiri speciale privind pensiile celor din sistemul militar.

Anonymous spunea...

@plano10
Nu aveti ce sfat sa-i dati.Se numeste lucru manual
facut cu propria manuta.Oh sfanta lacomie!!
akord75
P.S.Ba pardon-Sa mai deschida un proces impotriva lui insusi,in care sa ceara anularea anularii.Ha Ha

Anonymous spunea...

akord75
bun bancul cu doctorita.Cred ca ma apuc de golf,poate ma lovesc la mana

carmevera spunea...

Va rog sa ma ajutati ,tatal meu este pensionat militar in varsta de 82 de ani ,eu in calitte de fiica am depus cererea de recalculare a pensiei ,in urma careia am primit adeverinta de venit din ea lipsesc perioade destul de mari (cursuri academie,detasari la alte unitati in alte localitati mentionez ca tata a lucrat la geniu ,am depus cererea de a mi se elibera adeverinta de venit pentru perioadele lipsa din adeverinta ,am primt un nr de inregistrare si confirmarea cum ca se va cauta in arhiva mapn.
Ce am de facut in conditiile in care tata a primit pensia in ianuarie 1600 fata de 2300 in decembrie .Va rog mult sa ma ajutati.

Plano10 spunea...

@carmevera
Inteleg ca ati solicitat adeverinta cu venituri dar nu precizati daca ati si trimis-o la Casa de Pensii a MapN.
Trimiteti-o de urgenta, asa cum e, si urmariti completarea perioadelor lipsa. Pe masura ce le obtineti, le inaintati la casa de pensii.
Daca primiti Decizia, contestati-o la Comisia de Contestatii a MApN.