Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 22, 2011

Ce a spus Basescu, printre carucioare, despre pensiile militare? Ce a spus purtatorul de cuvant al ICCJ?

33 comments


Cu alte cuvinte:
Modificarea recalcularii pensiilor militare va continua:
-recalcularea se va face conform regulei, venituri reale, nu conform exceptiei -pe baza salariului mediu pe economie.
-recalcularea si modificarea  se vor face din oficiu , fara sa-i mai oblige pe militari sa umble pe la CMZ-uri si, apoi, sa scrie cerere de recalculare catre Casele de Pensii. Institutiile militare trebuie sa gaseaca in arhivele lor, financiare sau cadristice, veniturile militarilor.

-sanctiunea cu  aplicarea salariului mediu, asa cum prevedea HG 735, a fost lasata de Instantele de contencios administrativ fara prezumtia de legalitate si in curand va fi si anulata de ICCJ.
-sa vedem daca le vine mintea la cap ca sa aplice in intregime art. 180 din Legea 19/2000, cu pastrarea cuantumului mai avantajos si stoparea acestuia pana cand e depasit de cresterea valorii punctului de pensie. Ar evita o sumedenie de procese.
-cei nemultumiti, nu va lasati pacaliti! Depuneti contestatiile in termen de 30 de zile.
Mediafax

UPDATE

"Purtătorul de cuvânt al instanţei supreme, magistratul Georgeta Barbălată, a explicat pentru cei care, după ce au lecturat motivarea dată publicităţii, nu au înţeles ce se întâmplă. Mesajele pe înţelesul tuturor sunt următoarele:
1 ) Da, HG a fost suspendată până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cererii de anulare a acestui act administrativ cu caracter normativ.
2) Da, suspendarea este valabilă pentru toţi destinatarii HG 735/2010 şi nu doar pentru părţile din dosar. Această suspendare a intervenit de la lege, din 23 noiembrie 2010, când Curtea de Apel Cluj a dispus anularea unor articole din HG735/2010. Pentru că aşa prevede art. 15 alineatul 4 din Legea contenciosului administrativ. Cu alte cuvinte, la momentul în care instanţa supremă a fost investită să judece recursul Guvernului împotriva sentinţei de suspendare date de Curtea de Apel Cluj, la 28 septembrie 2010 HG era deja suspendată de drept. Instanţa supremă n-a făcut decât să constate acest lucru. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat că atunci cand s-a pronţat anularea de la Cluj, a intervenit prelungirea suspendării până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cererii de anulare. În momentul de faţă instanţa supremă nu a pronunţat o hotărâre irevocabilă cu privire la anulare. Recursul e pe drum. Suspendarea ca măsură provizorie operează "ope legis” (de la lege). Recursul pe care s-a pronunţat instanţa nu mai are obiect.
3) Da, continuă recalcularea pensiilor deoarece Legea 119/2010 privind recalcularea pensiilor militarilor este încă în vigoare şi produce efecte, nefiind suspendate decât normele metodologice de aplicare a acesteia (HG 735/2010) "
Tot articolul in
http://www.jurnalul.ro/stiri/observator/taierea-pensiilor-militarilor-ilegala-565664.html

33 de comentarii:

maiag spunea...

of.of.of,cred ca intelegeti ce vreau sa zic,

marinaki_98 spunea...

De cand o mana de sindicalisti, decid pentru cei 81.000? Aroganta de colonel politruc(Dogaru, facut ofiter de Ilie Ceausescu , la apelul de seara).

Plano10 spunea...

@marinachi
Trebuie sa recunosti ca, in calitate de istoric militar, stapaneste bine arta hartuirii Puterii.
Fara Dogaru si fara Sindicatul sau, cu tot CD initial, ramaneati cu pensii recalculate dupa proiectul lui Seitan.
Slaba nadejde ca asociatiile de militari, obediente fata de institutiile militare politizate, sa fii miscat in front. Vezi ce comunicat slugarnic a dat ANCMRR din MApN.

SCMD CAG spunea...

@ marinaki_98. Tu ai posibilitatea sa ceri personal sa ti se aplice HG 735/2010. Nu te opreste nimeni.

Goukha/sindicalist

Cârcotaşu spunea...

@Plano,
Toate asociaţiile rezerviştilor funcţionează în sedii şi cu logistică oferite de instituţiile militare conduse politic, în mod necesar obediente puterii. Să fim serioşi...

micutzul spunea...

@ GOURKHA
Te salut. Abia acum incepe dezbinarea rezervistilor. De aici daca situatia este scapata din mana, Dumnezeu cu mila.
Iar activii trebuie sa/si deschida mintea si sa inteleaga ca daca sistemul de pensii ocupationale , deci legatura de soldele activilor, este anulat, nu vor stii niciodata ce ii asteapta. Vor trebui sa pupe tot timpul varful cizmei politicului. Iar aceasta nu mai este onoare, demnitate sau cod militar...

Cârcotaşu spunea...

@ Goukha,
Sigur că da, iar dacă nu i se dă curs cererii îşi poate dona lunar venitul în fondul ăla... în care donează şi Băsescu.

micutzul spunea...

Si sa nu uit, activii care cititi pe aici, trebuie sa cereti demisia imediata a lui fraticu

Plano10 spunea...

@Carco
Si crezi ca daca ar fi recte si nu blege i-ar da afara din sedii?

SCMD CAG spunea...

@ micutzul. Referitor la dezbinare - eu nu stiu ce sa spun. Noi avem o proba clara luni: ˝Mergi sau crapă!˝. Sunt conştient că unii vor alege varianta 2, dar nu mulţi.

Gourkha

SCMD CAG spunea...

@ Cârcotaşu. Referitor la afirmaţia că asociaţiile rezerviştilor funcţionează ˝în sedii şi cu logistică oferite de instituţiile militare conduse politic, în mod necesar obediente puterii.˝ Noi, nu - chiar avem obstrucţii clare în această privinţă, dar şi intimidări ale membrilor cu rude în sistem. La SCMD nu ştiu să doneze Băsescu. Ar fi culmea!

Gourkha

Cârcotaşu spunea...

@ Gourkha,
Dom'le, fii atent la ce spun. M-am referit la ASOCIAŢII (ACMRR-urile), nicidecum la SCMD la care m-am "lipit" şi eu.
Nu văz ce te deranjează.
@ Plano,
Da, dacă nu sunt "pe linie" fie sunt schimbaţi (şi doară trebuie să mănâncă şi gura lor ceva), fie li se ciomizează alte interese. Crede-mă că ştiu ce spun, dacă vreun rezervist visează să-i fie apărate interesele de către ACMRR-uri, ăla-i dus rău!

crovasil_63 spunea...

Cu ce drept hotareste Dogaru ce e bine si ce nu e bine pentru mine ? Sa stea la locul lui, daca nu o sa-i convina pensia sa deschida proces atit el cit si cei din sindicatul lui de senili; de ce vorbeste el in numele meu ? Ne face de ris pe toti rezervistii; fleanca-fleanca toata ziua pe toate posturile; flecar; V. Pricina m-a deceptionat si el; e subiectiv si se gandeste numai la gusa lui; nu vreau ca nici el sa vorbeasca in numele Meu si al celorlati pensionari decenti; pentru majoritatea pensionarilor aceasta recalculare este de fapt o reevaluare corecta, cei care au lucrat multi ani in conditii grele vor cistiga la pensie. Dogaru, Pricina si alti clevetitori sa n-o mai faca pe maimutele savante.

Sylvana spunea...

@crovasil_63
Nea Vasile, pensionarule, matale cred ca n-ai condus o scara de bloc in viata matale daca poti sustine ineptii precum cele pe care le scrii. Ne doare-n cot ca te-a deceptionat careva de pe sticla. Da' astia portocalii (cum esti si matale) nu te-au deceptionat cand de 2-3 ani iti tot promit una si iti dau alta (peste bot)? Crezi ca suntem o tzara de nebuni care traim bine dar nu vrem sa recunoastem?

DA! E clar. Matale esti ca si `bilutzele` dintre picioare, daca ai - pt ca nu prea ai a(p)titudini de barbat adevarat: participi, dar nu te bagi.

wassy_g spunea...

Plano10

Avand in vedere ca in acest moment ne aflam in plin vid legislativ privind pensiile militare, cum consideri ca se vor desfasura in continuare "ostilitatile"?
Care sunt scenariile posibile?
Daca principiul contributivitatii este contestat atunci ce punem in loc? Normal ar fi sa existe un sistem de referinta ce nu poate fi contestat.Solda lunara bruta din ultima luna de activitate folosita la calculul pensiei ascunde multe vicii.De exemplu de ce trebuie ca in ultima solda sa fie inclusa indemnizatia de comanda iar indemnizatia de zbor, sporul de lucru in conditii grele, sporul de radiatii etc. pe care le-au avut aviatorii, marinarii, scafandrii,parasutistii sa nu fie incluse in solda lunara bruta?

Plano10 spunea...

@wassy
O parte a scenariului legal l-am expus chiar in postare.
Aia cu ultimul salariu(solda) s-a dus!
Traiasca punctul de pensie!

CEZAR spunea...

@Sylvana-Mai bine sugeai pixul ,decat sa scrii ineptii la adresa unui pensionar militar. APROPO -TU CE ESALON AI CONDUS ULTIMA DATA

Plano10 spunea...

@crovasil
Cei de la SCMD vorbesc pentru ca stiu ce inseamna dreptul democratic de a te opune abuzurilor unei puteri.
Din pacate, multi militari nu au stiut sa se foloseasca de acest drept.
Ti-e teama ca iti ia cresterea de pensie?

CEZAR spunea...

ps. fETITO IA EXEMPLU DE LA PLANO.asta in timp ce sugi pixul bineinteles

CEZAR spunea...

AR CAM FI CAZUL SA SE AUDA SI VOCEA CELOR MULTUMITI DE RECALCULARE.NU E BINE SA_I LASATI PE ALTII.ALTII ISI VAD DOAR INTERESUL LOR SI VA FOLOSESC CA MASA DE MANEVRA.

Plano10 spunea...

@Cezar
Limiteaza-te la comentarii, nu-ti mai afisa si pixul!!!!
Ai dreptate!
Cei carora le-a crescut pensia tac ... precum ...in papusoi!!!!
Dupa cum a aplicat MAI si MApN legea, e drept ca multi nici nu au de unde sa stie ca le-a crescut.

micutzul spunea...

@ Wassy
Hai sa/ti raspund eu in locul lui Plano, care sper sa ma ierte ca intervin in discutia voastra. Eu unul cred ca la multi le scapa faptul ca prin lege MAp. este obligat sa propuna pana la sfarsitul anului o lege ocupationala a pensiilor. Interesul cu aceasta HG 735 si cu recalcularea pozitiva a unor pensii, in special a maistrilor militari si subofiterilor, a fost dezbinarea clara a categoriilor de cadre militare, asmutirea celor care au primit ceva la pensie impotriva celor care doresc legarea permanenta a rezervistilor de activi , prin pensii respectiv solde.
Ca sa scurtez cred ca urmeaza un gen de pensie , cam asa...Colonel, comandant de unitate, vechime X, egal pensie coeficient 3.5. Colonel , sef de sectie, birou sau G, vechime X , egal pensie coeficient 3.2,,,,,maior functie Y, vechime Z, pensie coeficient 2.3....Sper sa intelegi cam ce vreau sa zic.

@ crovasil 63
Omule , daca faci parte din sistem , se pare ca esti unul din aceeia care castiga la pensie. Aferim. Problema pe care tu o intelegi mai greu este ca ruperea de sistemul militar, de soldele de grad si de functie ale activilor si imbarligarea ta cu punctul civil de pensie , face sa dispara garantia unei pensii decente. Asta fiindca statul si/a batut joc de pensiile civililor multi ani pana acum, dar nu si/a permis niciodata sa batjocoreasca soldele militarilor. Azi punctul de pensie poate fi 36% , dar la anul acesta poate fi 25% sau salariul mediu poate ajunge la 1/2. Atunci cand in loc de 2500 lei vei primi 1600 lei ce o sa mai spui. Traieste pentru viitor nu te bucura la momeala prezidentiala. Cu respect un ofiter care ar castiga la pensie dar nu se bucura.

CEZAR spunea...

@Plano -Regret, dar fiind o `discutie cu iz ,,intelectual"intre militari trebuie sa recunoasteti ca daca lipsea ,,pixul" se pierdea toata esenta..... mai ales ca era si o dama tupeista la mijloc. Auzi -participi dar nu te bagi-

wassy_g spunea...

Plano10
Dupa scenariul expus statul ar trebui sa mai scoata bani din buzunar.Fondul total de pensii pt.cele apox.25000 de pensii recalculate dupa adeverinta de venit a iesit mai mare cu 8% .
Daca s-ar aplica si art.180 din legea 19 atunci ar fi deranjul si mai mare pt.buget.Si atunci, care ar fi solutia finala?

wassy_g spunea...

Micutzul
Comentariul mi se pare corect.Nimeni,sau asa cred eu,nu doreste decuplarea de soldele activilor.Ar fi, o erodare, in timp a cuantumului pensiilor.Totodata, trebuie facut ceva in asa fel incat elementele luate in calcul la stabilirea pensiilor sa fie corecte si echitabile

Plano10 spunea...

@Domnilor
Decuplarea cresterii de v.r.s(asa-i zice @cezar?)s-a produs.
Da`, parca timp de 2 ani v-ati vaitat ca a crescut numai valoarea punctului de pensie si VRS a batut pasul pe loc.

micutzul spunea...

@ ALL

http://www.youtube.com/watch?v=BJU-WwcBiOA&feature=related

CEZAR spunea...

@wass-g+@- Ca de obicei noi suntem un pic TIMPITEI.Daca din greseala si fara intentie ni se face un favor,noi sarim si tipam-Nu nu vrem!
EX.Societatea+Baseinboc-accepta ca pt. militari statul a contribuit direct-apare un ditamai gheneral si striga ca e un fals -militarii nu au contribuit.Daca fondul de pensii creste indubitabil cresc niste pensii si stim foarte bine care si-nce imprejurari. Sar Istetii si ataca lege ca ..nu face economii etc. Mai este cazul sa zic de ce fac asta?

micutzul spunea...

@ Cezare
Ca sa intelegi unde suntem, te rog citeste aici. Este adevarat , trebuie un pic de rabdare, dar merita. Comentarii ? Poate ca Plano v/a deschide subiectul.
Bara pentru semne de carte
Cele mai vizitate

http://ro.altermedia.info/istorie-alternativa/testamentul-politic-al-lui-ion-antonescu-i_3068.html

CEZAR spunea...

@MICUTZU-sa inteleg ca L164-repara- rezolva tot,era mantuirea neamului?

micutzul spunea...

@ Cezar
Mai, daca esti Cezar pe care/l stiu eu , nu ma mai apuc sa/ti explic ce cred. Daca nu eu nu sunt de acord cu L 119, cu ruperea de sistem. Si L 164 era buna. Au fost nesimtiti cei care au stat cateva luni pe anumite functii si au avut calculata si indemnizatia de comanda. Dar te rog intelege odata unde bat eu si nu ma acuza de prostie...Duminica placuta.

Anonymous spunea...

Vreau ca pensiile sa fie recalculate fiindca si pensia mea va creste. Deosebirea dintre mine si Dogaru este ca eu nu apar la televiziuni si nu vorbesc in numele tuturor pensionarilor, deci n-o fac pe maimuta savanta/. NU mai manipulati pensionarii selini. Dumnezeu va va pedepsi.Oprea e singurul ministru dupa 1989 care are grija de militari. Ceilalti nu s-au gandit decat la gusa lor. Sa-i dea Dumnezeu d-lui Oprea sanatate atat lui cat si familiei cat si lui domnului Boc si d-lui TRAIAN BASESCU. AMIN!!!!!!11111111

Plano10 spunea...

@Anonim
Dupa cate constat, dupa recalculare ceva mai mult de jumatate castiga si ceva mai putin de jumatate pierd.
Oprea a mai dres busuiocul in sensul ca a impus un calcul special prin care a evitat ca majoritatea sa piarda.