Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 08, 2011

Guvernul a pierdut recursul la ICCJ impotriva Sentintei 338/2010 a CA Cluj-suspedare Hg 735/2010

8 comments
1331/33/2010Militarii le pot fi recunoscatori acestor 7 clujeni, care au fost primii  castigatori in batalia juridica cu abuzurile puterii base-n boace in aplicarea L 119/2010.

Lista de sedinte din data de 07 01 2010

- HEXAN VIOREL ŞI ALŢII
  - STĂNESCU GHEORGHE
  - TRIF ŞTEFAN
  - PATCA IULIAN
  - BOB IOAN
  - ŞERBAN MIRCEA MATEI
  - VANEA VASILE
  - GUVERNUL ROMÂNIEI
  - MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR

Aici va aparea solutia in zilele urmatoare



Recurssuspendare executare act administrativ
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României
Secţia Civilă
|
Secţia Penală
|
Secţia Comercială
|
Contencios Administrativ
|
Completele de 5
|
Secţiile Unite
Fişă dosar
Număr dosar: 1371/33/2010
Data: 15.11.2010
Materie juridică: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: suspendare executare act administrativ
Stadiu procesual: Recurs

Părţi
1. BOB IOANIntimat, Reclamant
2. GUVERNUL ROMÂNIEIRecurent, Pârât
3. HEXAN VIOREL ŞI ALŢIIIntimat, Reclamant
4. MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELORRecurent, Intervenient
5. PATCA IULIANIntimat, Reclamant
6. STĂNESCU GHEORGHEIntimat, Reclamant
7. ŞERBAN MIRCEA MATEIIntimat, Reclamant
8. TRIF ŞTEFANIntimat, Reclamant
9. VANEA VASILEIntimat, Reclamant






























Termene de judecată
          Nr.DataSoluţieDetalii
1. 07.01.2011
Decizia nr.38/07.01.2011 Respinge recursurile ca nefondate.Admite cererile de intervenţie în interesul intimaţilor-reclamanţi formulate de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate şi Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în rezervă şi retragere "Al.I.Cuza"-filiala sector 5.Irevocabilă.Nefondat
-




Daca va mai amintiti dispozitivul Sentintei 338/2010 a CA Cluj



Prime evaluari:
-Orice Decizie emisa de Casa Sectoriala numai pe baza art.5 alin (4) din L 119/2010, exceptie de la regula ca recalcularea se face pe baza salariului mediu net/brut, reprezinta un abuz si da dreptul pensionarilor sa formuleze contestatii.
-Pentru a evita sute de mii de procese, Casele Sectoriale ar trebui sa mentina, in luna ianuarie si lunile urmatoare, pana emit decizii pe baza veniturilor reale, cuantumul pensiilor din luna decembrie si sa regularizeze pensia  dupa aceea.
-Daca primiti pensia micsorata, fara Decizie de recalculare, formulati direct plangere impotriva Casei Sectoriale, la Tribunal,  invocand art. 153 lit g) din Legea 263/2010. Nu mai e nevoie in cazul acesta de contestatie la Comisia de Contestatii.

8 comentarii:

Anonymous spunea...

Cererea mea de recalculare impreuna cu adeverinta cu veniturile lunare se afla deja la Directia Financiara.Nu sunt de acord cu actiunea celor 7 clujeni care ne arunca in haos.Pensia mea,recalculata pe baza adeverintei, ramane cel putin egala cu pensia aflata in plata in decembrie 2010.
Cer DF a M.Ap.N. sa continue recalcularea pensiei mele pe baza documentelor inaintate prin CM.Este un proces in derulare care nu poate fi oprit.Cine doreste poate sa mearga pe calea justitiei dar este un procedeu nesigur, iar pana atunci vom lua pensia drastic diminuata daca se va merge pevarianta legala (L119/2010) a
utilizarii in calcul ca baza salariul mediu pe economie.Ce dracu urmariti acum : sa fim tarati prin tribunale?Nu ajunge cat am alergat pentru adeverinte?

Plano10 spunea...

@Anonim
Sunteti printre putinii care au curajul sa sustina acest lucru, chiar daca o faceti sub anonimat. Ceilalti, desi formeaza majoritatea pensionarilor militari, nu au curajul sa spuna ceva in apararea intereselor lor de teama sa nu fie apostrofati de cei care au beneficiat de avantajele de calcul prevazute in HG 1188/2001, de aplicare a Legii 164.
Suspendarea si anularea unor articole din HG este benefica, chiar si dumneavoastra, pentru ca inlatura unele dispozitii abuzive de aplicare a Legii 119.
Nu din cauza ca s-a cerut suspendarea HG 735 nu v-a recalculat dvs pensia, ci pentru ca n-au avut timpul material necesar.
Daca in ianuarie va vine pensia recalculata pe exceptia stabilita de Legea 119, art 5 alin(4), veti fi nevoit si dvs sa contestati decizia sau sa faceti plangere, daca nu va comunica si decizia.

Puiac spunea...

,,Pensia mea,recalculata pe baza adeverintei, ramane cel putin egala cu pensia aflata in plata in decembrie 2010''
Repet ,pina ma lamureste anonimul ,intrebarea : daca majoritatea pensiilor ramin la fel ,iar unele chiar cresc ,ce rost are nebunia asta ?
Imi dati voie sa cred ca recalcularea nu se face cum spera optimistii ?

Anonymous spunea...

Situatia(dpdv cuantum)este similara cu a tatalui meu(am postat acest fapt pe vechiul dv blog)si a doi prieteni ai dumnealui(acesti domni au fost colegi cu tatal meu in Scoala de Ofiteri de Cavalerie...ultima promotie)
Surprinzator,sau poate nu,dumnealor gandesc altfel:nu au depus cerere de recalculare si nici nu vor depune,Vor contesta noua decizie si vor merge in Instanta.Cosidera ca reparatia in ce-i priveste se rezolva prin alicarea si in cazul dumnealor a H.G1294/2001.
Sa fie vorba de de educatia primita ca ofiter de cavalerie sau de perioada de timp in care au primit-o?
Cu respect parere personala

Plano10 spunea...

@Puiac
Citeste proiectul legii 119... asa cum il intocmise Seitan de la Munca prin martie 2010 ca sa vezi ce li se pregatise tuturor specialilor.
Datorita protestelor militarilor, Oprea a fost nevoit sa aduca imbunatatiri printre care as enumera stagiul complet de 20 ani si introducerea Ord.MM.
Nu toata lumea castiga dar se aseaza toate pensiile pe baza unui indicator mai drept- punctul de pensie pe intreaga perioada.
@Anonim
Dupa suspendarea si apoi anularea unor dispozitii din HG 735 nu mai are importanta orgoliul specific militarilor de cariera.Si daca nu depun cererile pensiile tot se vor recalcula.

Puiac spunea...

Educatia este indispensabila ,indiferent de perioada istorica a unei societati.Daca pregatirea militarilor ar fi inclus cursuri de comportament social(incepind cu modul de a minca in societate ,sporturi de echipa ,conversatie ,dans...)nu am fi ajuns sa alergam a cere grabnic recalcularea pensiilor.Nu este vorba numai despre demnitatea noastra ,este vorba despre demnitatea unei natiuni siluite prin abuzuri legislative ,iar noi ,care ar fi trebuit sa fim oricind si aici in prima linie...mincam seminte !
Si pentru ca nu era suficient complectam virful armatei ,pe filiera indirecta ,cu ...,,manelisti politici''
Cu deosebit respect ,celor ramasi in picioare

PS : Din genunchi nu se saluta !

dac55 spunea...

@Puiac,
"Din genunchi nu se saluta !".....dar se pot pupa mai usor condurii sultanului!

Anonymous spunea...

se la vie pardon drumul spre moarte e presarat cu decizii de recalculare a pensiilor speciale semnate de robii lui d-zeu