Un produs Blogger.

miercuri, ianuarie 19, 2011

MApN publică, in ianuarie 2011, tabelele cu 21.717 pensii militare recalculate, fără numele beneficiarilor

61 comments
NOTA:
TABELUL DIN 09 06 2011 cu pensiile revizuite il gasiti -->aici


Cine trage scaunu`?
Deocamdata doar a zis ca le publica astazi!!!!

INFORMAŢIE DE PRESĂ
Cititi aici TABELELE cu pensiile militare



Au obsesia numarului 3000 precum odinioara cu 322!

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1688/7902654/3/tabel-1.pdf
 http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1688/7902654/4/tabel-2.pdf
 http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1688/7902654/5/tabel-3.pdf
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1688/7902654/2/tabel-4.pdf

61 de comentarii:

Anonymous spunea...

o sa ne fraereasca sigur

Anonymous spunea...

Sunt maior în rezervă începând cu data de 31 mai 2010. Am o vechime calculată de 31 ani. Până în luna decembrie 2010 am avut o pensie de 2483 RON brut. În data de 16 ianuarie 2011 am primit decizia de pensie recalculată de 2003 RON brut, deci cu 480 RON mai mică. Din adeverinta cu salarii îmi lipsesc 16 luni. Vă rog să postaţi pe blog, dacă se poate, articolele din legile, ordonanţele, ordinele etc. care arată că aceste recalculări nu sunt legale. Această informaţie îmi este necesară la întocmirea contestaţiei. Sunt sigur că informaţia va fi utilă multor pensionari militari care vor face contestaţii.
Am câteva propuneri referitoare la recalcularea pensiilor militare, dacă nu se va renunţa la aplicarea legii 119 pentru militari:
- pentru perioadele în care militarii au fost în dispozitiv (perioada revoluţiei, perioada începutului conflictului din Iugoslavia, mineriade), perioadele desfăşurării exerciţiilor, aplicaţiilor etc. când ştiţi că plecam în raioanele de desfăşurare cu săptămânile, perioadele diferitelor misiuni să se acorde punctaje suplimentare la recalculare;
- să se ţină cont că s-au impozitat şi compensaţiile pe care le-am primit la trecerea în rezervă.

Anonymous spunea...

Sigur nu o sa le publice numai dupa conferinta de presa ca jurnalistii sa nu aiba de pus intrebari prea multe in legatura cu tabelul.

Plano10 spunea...

@Anonim
Citeste articolul Model de contestatie. Il gasesti pe partea stanga a blogului, la postari populare.

CopperNick spunea...

1.Am vazut tabelele. Sunt o multime de generali cu multe stele iesiti la pensie de la 42 de ani in sus....cred ca sunt de la SPP, STS, altii... Mai sunt colonei si comandori cu foste pensii peste 10.000...cred ca sunt de la UNAP majoritatea...
Daca stau si ma uit la atatea grade si pensii mari ma gandesc ca am facut umbra pamantului degeaba in armata...
2.Ce nu stiu este daca cuantumul pensiei in plata cum spun ei este brut sau net.....
3.Tot ei au zis ca pana la 31.12 au prelucrat aprox 22.000. Azi au spus ca au un ritm de 1000 pe zi dar cifra totala de pe 18.01 e aprox 26.000. Unde e adevarul? Care e ritmul?

Anonymous spunea...

in tabel sunt trecute pensiile brute

Anonymous spunea...

Chiar daca nu fac obiectul, consider că și în situația în care o singură pensie ar fi fost diminuată, ar fi fost o grava și periculoasă nedreptate

ALM spunea...

Hai ca am ajuns de râsul curcilor! I-au taiat din vechimea astronautului Dumitru Prunariu anii cât a fost in Orasul Stelar!!! Ati mai vazut undeva pe Mapamond asemenea cretini ca politrucii din MApN?

Mihai spunea...

@Anonim 16:17
De acord cu tine. Asa este. M-am retras din ACMRR tocmai pentru acest motiv. Ei aplica principiul "sa nu piarda majoritatea". Pai atunci de ce ne-am asociat?

Paul Snaider spunea...

O intrebare pentru derbedeii portocalii care si-au batut joc de armata romana :
Daca generalul Milea ar fi supravetuit, ce pensie ar fi avut ? Milea care a preferat onoarea in schimbul deschiderii focului asupra unora ce culmea, azi ne conduc. Trista si insuportabila nesimtire.; sa-ti bati joc de armata tarii.

Anonymous spunea...

D-LOR,Ce ne mai pregatesc astia? Cititi va rog HGR 13/05.01.2011(M.O.45 Partea I,Nr.45/19.01.2011)

Anonymous spunea...

Stând sa judeci doar prin simpla deductie, fara a cunoaste în amanuntime faptele, poti face uneori o mare nedreptate chiar celui mai mare ticalos. Fara îndoiala ca în societatea omeneasca meritele nu sunt întotdeauna apreciate într-o masura echitabila. Cine munceste în mod exceptional este adesea într-atât de modest încât nu stie sa se faca cunoscut si, de cele mai multe ori, e tinut deoparte si chiar denigrat de acei mediocri îndrazneti care aspira cu înfocare sa-l întreaca. Asa e facuta lumea si în aceasta privinta nu putem nadajdui s-o schimbam. SUNT SATUL DE ATATEA MINCIUNI INCOMPETENTA PORTOCALIE GUVERNEAZA ROMANIA

Anonymous spunea...

Plano, te rog ajuta-ma, pt.ca din tabelul ala eu nu inteleg mare lucru, s-au da, inteleg dar nu imi vine sa cred.
Sotul meu a iesit la pensie i n anul 2000, la varsta de 40 de ani.
avea o pensie de brut 1854 lei. Asa cum reyulta din tabel, pensia lui ii scade. Pai de ce a fost penalizat, ca nu el a vrut sa iasa din armata.
Ce inseamna vechime incompleta. Avea conform deciyiei de pensie vechime ca militar 21 ani, 9 luni si vechime in serviciu tot conform deciziei 29 ani si 11 luni.
Ce inseamna in tabelul ala vechime incompleta.
Mai este ceva, atunci cand a iesit la pensie a iesit pe OG7, a primit plati compensatorii insa impozitate du 40%.Tot pe el il penalizeaza acum.Multumesc Lucia.

Anonymous spunea...

Poate ma lamureste si pe mine cineva,sotul meu a murit anul trecut,dupa o vechime de aproape 20 de ani,copilul avea o pensie de urmas din care i-au luat acum,cum vor considera stimatii guvernanti,sotul meu a murit la cerere si din cauza asta nu v-a lua copilul meu nici farama de pensie care a luat-o pana acum? Rusine !!!!!!!!!!

Anonymous spunea...

Imi pare rau catrebuie sa evidentiez un adevar trist:niciun militar nu a fost obligat sa plece din armata,dar tentatia salariilor compensatorii i-a determinat sa plece.Si acum va intreb:OARE NU ESTE O MARE NEDREPTATE CA UN MILITAR CU VECHIME INTEGRALA(sa zicem 35 ani si varsta de iesire 55)SA AIBA O PENSIE MAI MICA DECAT UNUL CU 20 ANI DE ACTIVITATE SI 40 ANI VARSTA LA CARE A IESIT LA PENSIE? Eu cred ca, cu unele exceptii, deabia acuma s-a facut un pic de dreptate.

Plano10 spunea...

Cam multi anonimi!
Daca nu va dati nume, chiar fictive, nu va mai raspund.

Ana spunea...

Poate ma lamureste si pe mine cineva,sotul meu a murit anul trecut,dupa o vechime de aproape 20 de ani,copilul avea o pensie de urmas din care i-au luat acum,cum vor considera stimatii guvernanti,sotul meu a murit la cerere si din cauza asta nu v-a lua copilul meu nici farama de pensie care a luat-o pana acum? Rusine !!!!!!!!!! Numele meu (de fapt prenumele) e Ana si crede-ma nu e fictiv,acum pot primi un raspuns?

Daniel spunea...

Astazi am vazut Lista 2 publicata pe site-ul M.Ap.N.Dupa aceasta recalculare, razulta ca cei mai multi au castigat cativa galbeni la pensie.Desigur ca aceia care au luat cativa creitari se vor bucura.Multi nu vad un lucru.Din acest moment am fost decuplati de cadrele active.Si iarasi vor spune...si asa nu am luat nimic legat de cei activi.Atunci ne intrebam cati am mai ramas sa ne lingem ranile?

Plano10 spunea...

@Ana
Mergi la Centrul Militar Judetean sau la unitatea unde a lucrat sotul,daca a fost in MAI sa SRI, si solicita Adeverinta cu veniturile pentru sat pe cei 20 de ani.
Dupa ce intri in posesia ei o trimiti la Casa de Pensii de la care primesti pensia pentru copil. Probabil dupa modificarea recalcularii veti primi mai mult decat in ianuarie.

Camelian Propinatiu spunea...

Reducerea acum, indiferent din ce motive, a pensiei cosmonautului Dumitru Prunaru, e pagina de istorie şi literatura.
Vai de imaginea României in caz de proteste Houston-Baikonur!

ifim spunea...

Noi, militarii în rezervă, suntem trecuţi la PIERDERI COLATERALE. Propun actualizarea vechiului "să te fereşti de omul spân, cadrist şi cazarmar" cu "să te fereşti de lupu, de chior şi de oprea".

Anonymous spunea...

Sunt dintre cei cu pensia marita. Si nu putin. Cu toate acestea stiu ca daca accept aceasta situatie imi va fi bine pentru putin timp. In primul rand, cum spunea Daniel, suntem decuplati de militari. In al doilea rand, s-ar creea precedentul, asa ca nu-i va fi greu guvernului basescu (cu b mic) ca in scurt timp sa mai faca o reducere. Cei cu pensiile marite, nu va bucurati degeaba. Daca acceptati, faceti o greseala si feta de voi, si fata de toti actualii si viitorii pensionari militari, si fata de democratia care mai licare inca (nu stiu pentru cat timp).

Anonymous spunea...

Studiind lista cu "CRESTEREA SI DESCRESTEREA...PESIILOR MILITARE"of Base&BOC constat ca s-a alimentat focul invrajbirii dintre militari si civili pe seama cuantumului cu toate ca unii vad numai veniturile mici din alte domenii nu si pe cele "babane'sau ce se fura ,inseala...si alte rromanisme,In fine "apa trece si...multi prosti se scalda in ea".Din aceste tabele nu apar veniturile celor cu grupe speciale ,ore de zbor,si alte venituri ,sa cred ca sa calculat doar la cei cu venituri fixe ..?Legea spune altfel si mie nu-mi iese asa [la calcule]tigri2

Anonymous spunea...

Principiul neretroactivitatii se practica in orice stat european de fapt si la noi pana la faimoasa lege 119/2010 care a fost furata in parlament cu voturi fiind neconstitutionala la fel si hg 735/2010 care a fost suspendata . Exemplu de drept castigat pensionarii care au beneficiat de pensie proprie si de urmas care functioneaza si acum in continuare pe lg. 119/2010.Pe legea 19/2001 a facut sa se aleaga intre cele 2 pensii de regula cea mare.Dl. Boc se bate pe contributivitate dar acesta a nivelat la 350 de ron pensiile sociale in nr de 2.000.000. Iar cei cu handicap care si-au cumparat handicapul la diferiti doctori beneficiaza de pensie sociala si de de plata insotitorului tot din familie mergandu-i si vechimea in cartea de munca si ii vezi ca, conduc masina si scuterul personal plus de asta muncesc si nu se vaita de asemenea handicap( un sfert de sat in cadrul com Albesti Muru).Solutia ar fi depistarea acestor cazuri de frauda prin detectivi particulari sau politia.Cred ca de aceea pensiile militarilor sunt recalculate pentru a acoperi asistatii sociali (ajutati de dl. Boc )care nu au contribuit cu nimic la asigurari sociale s-au n-au avut un serviciu in viata lor.

ana spunea...

Multumesc,am fost la unitate, astept raspuns,sa speram ca asa va fi.

Anonymous spunea...

Cum este posibil ca unui medic locotenent colonel, este drept cu pensie incompleta, vechime in armata 19 ani + 8 ani civila, varsta de pensionare 50 de ani sa primeasca de la 1.600 ron la 1.200 ron. Daca imi poate explica si mie cineva cum s-a calculat aceasta pensie as fi recunoscator.

ifim spunea...

Toată harababura asta soldată cu umilirea fără precedent a Armatei Române, nu putea fi evitată dacă pe formularul deciziei ar fi apărut termenul "provizorie" sau o scurtă explicaţie?

Plano10 spunea...

@Ifim
Tocmai de aceea trebuie neaparat sa contestati decizia.
Daca pierdeti termenul de 30 zile ramaneti numai la mila bocciilor... daca se indura sa mai modifice recalcularea.

Anonymous spunea...

Subscriu la ce spunea COPPERNICK.
ARMATA ROSIE ,la finalul celui de-al 2 razboi mondial n-a avut atitia generali ,amirali etc de la colonei in sus ca NOI.
sunt curios daca printre atitea zeci de mii or fi si altii in afara de TARAGOTZI .
asta fara resentimente , da tin minte ca in garnizoana CLUJ ,dupa "LOVITURA" ,eru 13 generali ACTIVI numai in MApN din acelasi sat ,of corse ,TARAGOTZI in frunte cu CHELER.
acuma i-mi pun in cap MOLDOVENI ONESTI da fiind baieti destepti,pricep ce zic.
A ,SUNT DE ACORD CA TAIERILE ,mai putin la disponibilizatzi.nu fac parte dinte ei.

Plano10 spunea...

@Anonim
Vezi ca faci abuz de cratime in despartirea reflexivelor.

Anonymous spunea...

Mama mea are pensie de urmaș ,pensia pe care a primit-o este aceeași cu cea de luna trecută din care s-a scăzut 5,5% pt. sănătate . Nu cunosc în baza căror venituri i-a fost calculată pensia pentru că nu a primit decizia .Mă poate lămuri cineva ce vrea să spună această frază din remarcabilul tabel prezentat de "specialiștii" MApN citez: Situaţiile din tabel la care nu se regăseşte vârsta de pensionare se referă la pensiile de urmaş şi de invaliditate care nu fac
obiectul art. 21 şi 24 din Legea nr. 80/1995.
Mulțumesc
Mircea

Anonymous spunea...

Oameni buni,
Din ce am vazut in tabele, pensiile au tendinta sa creasca, fapt care care contrazice logica Guvernatilor de reducere a cheltuielilor.
Rog sa explice cineva de ce s-a facut atata tam-tam, daca vroiau sa umble la pensiile militare?D esi intentia a fost si este sa se umble la tot ce este pensie (era sa scriu Bansie)de la cei cu tata in gura pana la cei cu barba sura. Si vor reusi, dar pentru aceasta trebuie un pic de discordie, de invrajbire ca asa sta bine unei anumite politici practicate de un anumit partid. Cred ca ati ghicit care este acela.

Anonymous spunea...

La majoritatea maistrilor militari pensiile au venit la acelasi cuantum brut ca in decembrie.Eu nu mai inteleg nimic!

PEC spunea...

Vor să ne rupă de sistemul militar. Pensiile nu vor mai fi indexate în funcție de evoluția salariilor din MApN. Pe lângă aceasta, se creează un precedent care ar putea înlesni aplicarea pe viitor a altor legi care să diminueze pensiile foștilor militari. Ce au făcut acum este de fapt o amăgeală, după care va fi urgie.

Plano10 spunea...

@PEC
Cate discutii au fost in ultimii doi ani ca valoarea punctului de pensie pentru civili a crescut si valoarea de referinta sectoriala la militari nu.
Acum beneficiaza si militarii de cresterea valorii punctului de pensie!!!!

PEC spunea...

Primul pas este să nu ne mai numim pensionari militari. Urmează să ni se anuleze pensiile până când vom împlini vârsta legală de pensionare.

CopperNIck spunea...

@PEC
Sincer nu cred asta cu anularea pensiilor pana la varsta legala de pensionare. Nu pentru ca as avea incredere in actuala putere ci fiindca legea spune clar care e varsta de pensionare, in crestere an de an, pentru militarii care se vor pensiona (L263). Ce a spus Basescu atunci, a fost o incercare de judecata de valoare...ca multe altele de fapt care au ajuns la cosul de gunoi al istoriei (mandatului)....

Anonymous spunea...

D-le Plano 10,cum comentati Decizia de astazi,a ICCJ ?

Anonymous spunea...

militarii sa nu uite autoritatile au aparat tara si in razboaie si in asa zisa revolutie iar acum ne toaca, ne omoara,ne fura un drept castigat cu sacrificii,acumulind o groaza de boli profesionale sa le fie rusine traiasca armata Romana

esoel spunea...

@PEC
Nu inteleg ce intelegi prin pensionar militar:pensionari suntem,asta e clar,iar militar in rez. suntem ,asta e clar;oricum si legea 263 ne incadreaza tot special la pensii militare prin anexa nr.6.
Dar,chiar si asa,nu asta e esentialul.Problema este daca punctul de pensie ne este mai avantajos decat indexarea dupa soldele activilor.Aici trebuie lucrat cu creionul in mana si nu cu invective si bolmojeli jalnice pe la tv si cu strigaturi prin piete.
La un punctaj obtinut dupa recalculare conf L119 de4,5,6 sau 7 puncte se asigura o evolutie confortabil mai buna a pensiei cu prilejul majorarilor promise de opozitie dupa ce castiga alegerile de anul viiitor(e posibil sa o faca si puterea la un moment dat...tot din aceleasi motive ca si opozitia)decat s-ar putea asigurra prin majorarea soldelor activilor care nu se prea configureaza dupa noua lege a salarizarii deja invigoare.
Daca ramanem pe puncte putem benneficia in special noi militarii cu punctele de mai sus decat civilii cu 1,2 sau maximum 3 puncte;daca ne incapatanam(vezi pozitia SCMD) sa revenim la indexari pe solde, o sa ne utam cu jind cum trec punctele pe langa noi dar cu mandria ca suntem speciali.
Numai bine!

Skiuc spunea...

@ esoel: undeva, pe aici, mos alecu facuse o demonstratie: cresteri pe baza pct de pensie vs cresteri pe baza solde activi; uite, am gasit eu ceva:

"In perioada 31.12.06-o1.01.10)
-pt pensionarii militari
-01.01.07-marire coeficienti de ierarhizare a functiilor (intre 55,0 si
27.9%;in medie 41,5%)
-01.01.07-marire valoare de referinta sectoriala (de la 180,87 la
189.6759)
-01.04.08-marire v.r.s. (de la 189,6759 la 193,4694)
-01.10.08-marire v.r.s (de la 193,4694 la 197,3387)
Rezulta o crestere a v.r.s. de 9,1%;cumulata cu cresterea coeficientilor de
ierahizare – rezulta o crestere a soldelor activilor (implicit a pensiilor) de
54,4%
-pt.pensionarii din sistemul de asigurari sociale de stat
-01.09.07- crestere valoare punct de pensie (v.p.p.) de la 406,8224 la
427,652 (5%)
-01.11.07-crestere v.p.p. de la 427,652 la 541,0 (26,6% ; alegeri
pt.parlamentul european)
-01.01.08-crestere v.p.p. de la 541,0 la 581,3 (7,4%)
-01.10.08-crestere v.p.p de la 581,3 la 697,5 (20% alegeri parlamentare in
tara)
-01.04.09-crestere v.p.p. de la 697,5 la 718,4 (3%)
-01.10.09-crestere v.p.p.de la 718,4 la 732,8 (2% alegeri prezidentiale)
Rezulta o crestere de 80,1% din care 48,6% pentru diferite feluri de alegeri.
Daca scadem cresterile aplicate ca stimulente pentru alegeri ramine o crestere
de 31,5% a v.p.p. Se va putea spune ca alegeri vor mai fi (si se vor mai da
stimulente)…nu se mai poate pt.ca noua lege prevede cresterea v.p.p. o singura
data pe an."

Aici cred ca e problema, de fapt!

Anonymous spunea...

Un lucru este ff clar: nemultumitii de pensiile recalculate sunt toti smecherii care s-au descurcat,si-au aranjat tot felul de sporuri in ultimul an si cu un stagiu diminuat la jumatate au o pensie f.mare.Acuma striga prin piete ca nu e dreptate dar pentru majoritatea care a iesit la pensie cu stagiu complet sau mai mare unde este dreptatea? Acuma s-a facut echitate si unora nu le convine,striga pe la televiziuni ca au ajuns cu o pensie ca si subofiterii.Sunteti niste mincinosi ordinari,parca ati fi muncit in alta armata nu a Romaniei.Unde mai este, in lumea civilizata, posibil sa existe o diferenta intre ofiterii si maistrii pensionari de cate 2-3000 lei,cand si nuii si altii au muncit in acveleasi conditii?Ar fi decent din partea voastra sa faceti ciocul mic.Oamenii cu bun simt si cu o judecata normala nu fac atata taraboi in datrimentul majoritatii care este multumita de recalculare.Ati gasit un aliat in "justitie" care este in aceeasi situatie cu pensiile ca si o partye din ofiterii pensionari.

esoel spunea...

@skiuc@anonim
Situatia expusa de tine -mos alecu-nu cred ca se va mai repeta in viitorul apropriat din cauza crizei, chiar daca aeasta se va diminua.Cresterea p.p. insa aduce voturi pe orice timpuri si da bine la mase;deci e sigura.
Anonimule,indiferent daca esti sub.mm. sau of.ai dreptate.DIFERENTELE PE BAZA ULTIMULUI SALARIU ERAU NEJUSTIFICATE,NEDREPTE SI IMORALE.
Normal este asa cum sunt calculate acum si cum au fost dintotdeauna calculate pens.la toata lumea.
Sindicatul zbiara de pomana si nu mai reprezinta militarii in rez. ci doar o minoritate care isi va gasi dreptatea si fara sa pateze onoarea mil.cu manifestari huliganice si de joasa speta.De ce sunt pornit impotriva lor si a politicii lor?
Pentru ca:
-conducerea este necredibila si nereprezentativa;
-terfelesc onoarea noastra si demnitatea mil. practicand sau incurajand acte sub nivelul nostru,specifice altor categorii;
-imping opinia publica la o atitudine de dispret fata de noi,nerealezand ca aparitia in media(tv R si A3)a unor indivizi stupizi,inculti egoisti nu fac decat sa ne expunem rufele murdare;nu uitati ca toata lumea matura a facut armata si ne cam stiu de ce suntem in stare;
-nu realizeaza ca in tara asta ,acum,sunt si altii afectati;am vazut reactia lui C.Gusa aseara la tv vs.de col care vrea sa renunte la cetatenia romana:era de asteptat cand de zece zile tot felul de gogomani(vezi madam PETCU,vezi maiorul de la Lipova s.a.)apar si se cred singuri in spatiu...aoleu, pensia mea;
-s.a.
Numai de bine!

Anonymous spunea...

Alo!!! Activii!!! Am impresia ca dormiti. Cu ocazia discutiilor TV, internet, cu portocaliii si Gusa & co , sunteti atacati si voi!
- si printre voi sunt betivi
- si voi aveti popote nerusinate
- si voi aveti solde mari, desi nu produceti nimic, spre deosebire de bunica lui Tapalaga sau Nasu care a lucrat la CAP 10 ore pe zi.
Practic comandantul suprem isi porcaieste armata in fata poporului.
Ar trebui ca dl Fratila sa ia pozitie.

Skiuc spunea...

Anonim 16:30, ce fel de pozitie ar trebui sa ia tov Fratila? :)))))))))

Anonymous spunea...

MAI intii auziti si vedeti caracterizarea facuta de SEFUL vostru si du aceea comentati!
SUNTETI TOTnTI o apa si un pamant.

akord_75 spunea...

@all
inteleg ca sindicatele,ONG-urile,cetatenii,mamicile,etc picheteaza orice si pe oricine,dar un PARTID sa picheteze sediile altui PARTID(nu conteaza denumirea) este ridicol este de de kkt
Ce parere aveti??Comentarii??
Asa afla si romanii cum le apara partidele interesele
De saptamana viitoare se vor picheta partidele intre ele prin rotatie pe baza de aliante.Hi Hi
Se mai intampla(intamplat) asa ceva in lumea larga??

esoel spunea...

@acord_75
Veti vedea cat de curand pe dogaru indemnindu-ne sa pichetam sediile alaturi de PSD pentru ca asta face de o bucata de vreme :vinde SCMD si promite voturi ;CE SA FACA DACA DE ACOLO PROVINE ?Nu sunt acolo toti "ostenii" incercati ai lui nea Ilie ?
Numai de bine!

Anonymous spunea...

Ce fac pensionarii care au depus actele pentru acordarea grupelor de munca in anul 2007 si nici pana acum nu s-au calculat? Pentru aceste drepturi nu este timp.Se prescriu aceste drepturi dupa 3 ani? Nae de la Timisoara.

Anonymous spunea...

Am primit decizia finala nr.42079 si nici in aceasta nu au fost introduse gruopele de munca cu toate ca s-au trimis actele cu adr. nr.A-470 din 07.02.2008.Mai sunt sanse sa le primesc? Multumesc.

Anonymous spunea...

Dn plano si la militar se var da cum a anuntat dn Boc grupele I si II incepand cu luna Februarie?

Plano10 spunea...

@Anonim
Militarii au primit majorarile pt grupe inca de pe Legea 164.
Nu sunt majorate punctajele lunare cu 25 si 50@ pentru grupe si potrivit Legii 119/2010?
Gandeste-te ca la civili abia acum se acorda majorarile.

Anonymous spunea...

Sunt in pensie de invaliditate gradul II
- am lucrat in Filatura 27 de ani ca si filatoare.
Va rog de a avea amabilitatea de ami transmite daca beneficiez de grupele de munca si daca imi va fi acordata cu data de 1 februarie.
Multumesc

Plano10 spunea...

@Anonim
Daca aveti pensia calculata in puncte de pensie si daca activitatea este incadrata la conditii speciale sau alte conditii, sau grupele i si II, cred ca si dvs veti beneficia de cresteri.

Plano10 spunea...

@ALM
Este o presupunere ca Ion Zapor a primit pensia recalcualta altfel decat pe baza salariului mediu.
In calitate de sef de filiala cred ca a dispus de informatii credibile.

sergiu spunea...

Dle Plano,va rog sa-mi comunicati,daca stiti in ce perioada a fost obligatorie retinerea pt pensie suplimentara,si daca s-a retinut de la toti(civili sau militari).Sunt rezervist MAI si, in decizie,la noi,nu apare astfel de contributie,chiar daca anterior intrarii in MI,am fost inginer intr-o U.M.Am obs.ca la cei din MApN le este trecuta aceasta contributie,in decizie.Multumesc!

mos alecu spunea...

@Plano10 4 februarie 2011, 13:36 :
Este vorba despre ( din L.19/2000) :
"Art. 165 indice 1. - (1) Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit
legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001 , " ;
de asemeni art.165 indice 3 "(3) De creşterea punctajelor anuale prevăzută la alin. (1) beneficiazăşi persoanele ale căror drepturi de pensie s-au deschis în
perioada 1 aprilie 2001 - 2 noiembrie 2008 inclusiv, cu respectarea condiţiilor prevăzute la art. 78 indice 2 alin. (2)." (care se pare ca a fost abrogat cu OUG 100/2008 )

mos alecu spunea...

@mos alecu 4 februarie 2011, 15:34 (continuare)
De altfel tot asa a ramas si in L.263/2010 (art.169) ... Si-au asigurat , baietii , baza legala pentru rezolvarea problemei care le ramasese atunci cind au abrogat L.19/2000.

Plano10 spunea...

@Sergiu
Contributia de pensie suplimentara s-a platit obligatori de catre toti angajatii cu contract de munca, incepand cu 01 01 1967 pana la 01 04 2001.

Anonymous spunea...

Stateam acum vreo cateva zile si admiram cu respect niste poze,fotografii,prima a tovarasului Mitrea cel ce a fost lider sindical,mare om bre,apoi a tovarasului mHosu formidabil si asta un lider de succes si a treia a fostului prim ministru Ciorbea alt lider de succes si m-am intrebat oare ce au facut acesti trei lideri cu fondurile U G S R casci erau bani nu gluma la vrema aceia cateva zeci de milioane de dolari,e ce ziceti,iar pentru a va lamuri intrebatii si domniile voastre,caci poate va aburesc asa cum au aburit ei multe dandu-se lovitio saracii ?????!!!!

Plano10 spunea...

@Anonim
Fondurile UGSR au disparut odata cu clasa muncitoare!
Ferice de patronate!
Fosta clasa muncitoare este acum la pensie!