Un produs Blogger.

luni, ianuarie 24, 2011

Reuniune la Guvern pentru a pune in lege indicățiile lui Basescu.

9 comments
         Mitingul Unirii

Premierul Emil Boc i-a convocat, luni seară, la Palatul Victoria, pentru discuţii privind pensiile militare pe miniştrii de resort, au declarat, pentru AGERPRES, surse oficiale.
Potrivit acestora, la întâlnire participă, printre alţii, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi ministrul Muncii, Ioan Botiş.
Liderii coaliţiei de guvernare au luat, luni, decizia politică de prelungire a termenului de recalculare a pensiilor militare până pe 31 decembrie 2011.
"A rămas termenul de 31 decembrie 2011 până la care va fi prelungit termenul de recalculare a pensiilor militare. Guvernul urmează să adopte actul normativ pentru această procedură", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele UNPR, Marian Sârbu, fost ministru al Muncii.
Preşedintele Traian Băsescu a convenit duminică, împreună cu premierul Emil Boc şi miniştrii de resort, ca Executivul să emită o ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea termenului de recalculare a pensiilor militare până la finalul anului 2011. AGERPRES

Urmeaza OUG de prelungire a termenului de recalculare si emiterea unui HG de abrogare si inlocuire  a HG 735

9 comentarii:

Anonymous spunea...

Anonim spunea...

Citiţi (mai ales Art.14):
"Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, versiune actualizata la data de 02.08.2007.
Suspendarea executarii actului
Art. 14. - (1) In cazuri bine justificate si pentru prevenirea unei pagube iminente, dupa sesizarea, in conditiile art. 7, a autoritatii publice care a emis actul sau a autoritatii ierarhic superioare, persoana vatamata poate sa ceara instantei competente sa dispuna suspendarea executarii actului administrativ unilateral pana la pronuntarea instantei de fond. In cazul in care persoana vatamata nu introduce actiunea in anularea actului in termen de 60 de zile, suspendarea inceteaza de drept si fara nicio formalitate.
(2) Instanta solutioneaza cererea de suspendare, de urgenta si cu precadere, cu citarea partilor.
(3) Cand in cauza este un interes public major, de natura a perturba grav functionarea unui serviciu public administrativ, cererea de suspendare a actului administrativ normativ poate fi introdusa si de Ministerul Public, din oficiu sau la sesizare, prevederile alin. (2) aplicandu-se in mod corespunzator.
(4) Hotararea prin care se pronunta suspendarea este executorie de drept. Ea poate fi atacata cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare. Recursul nu este suspensiv de executare.
(5) In ipoteza in care se emite un nou act administrativ cu acelasi continut ca si cel suspendat de catre instanta, acesta este suspendat de drept. In acest caz nu este obligatorie plangerea prealabila.
(6) Nu pot fi formulate mai multe cereri de suspendare succesive pentru aceleasi motive.
(7) Suspendarea executarii actului administrativ are ca efect incetarea oricarei forme de executare, pana la expirarea duratei suspendarii.
Solicitarea suspendarii prin actiunea principala
Art. 15. - (1) Suspendarea executarii actului administrativ unilateral poate fi solicitata de reclamant, pentru motivele prevazute la art. 14, si prin cererea adresata instantei competente pentru anularea, in tot sau in parte, a actului atacat. In acest caz, instanta poate dispune suspendarea actului administrativ atacat, pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei. Cererea de suspendare se poate formula odata cu actiunea principala sau printr-o actiune separata, pana la solutionarea actiunii in fond.
(2) Dispozitiile art. 14 alin. (2)-(7) se aplica in mod corespunzator.
(3) Hotararea data cererii de suspendare este executorie de drept, iar introducerea recursului, potrivit art. 14 alin. (4), nu suspenda executarea.
(4) In ipoteza admiterii actiunii de fond, masura suspendarii, dispusa in conditiile art. 14, se prelungeste de drept pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei, chiar daca reclamantul nu a solicitat suspendarea executarii actului administrativ in temeiul alin. (1).
Introducerea in cauza a functionarului
Art. 16. - (1) Cererile in justitie prevazute de prezenta lege pot fi formulate si personal impotriva persoanei care a contribuit la elaborarea, emiterea sau incheierea actului ori, dupa caz, care se face vinovata de refuzul de a rezolva cererea referitoare la un drept subiectiv sau la un interes legitim, daca se solicita plata unor despagubiri pentru prejudiciul cauzat ori pentru intarziere. In cazul in care actiunea se admite, persoana respectiva poate fi obligata la plata despagubirilor, solidar cu autoritatea publica parata.
(2) Persoana actionata astfel in justitie il poate chema in garantie pe superiorul sau ierarhic, de la care a primit ordin scris sa elaboreze sau sa nu elaboreze actul.
.................."
Sau dacă aveţi nelămuriri vizionaţi emisiunea "Punctul de întâlnire" a lui Radu Tudor pe A3 de ieri, începând cu minutul 35.

Plano10 spunea...

@Anonim
Pe acest blog sunt mai multe analize pe legea Contenciosului administrativ.
Daca te referi la alin "(5) In ipoteza in care se emite un nou act administrativ cu acelasi continut ca si cel suspendat de catre instanta, acesta este suspendat de drept. In acest caz nu este obligatorie plangerea prealabila." Guvernul poate emite un nou HG prin care sunt eliminate dispozitiile pentru care Instanta a pronuntat suspendarea sau anularea partiala a HG contestat.

Plano10 spunea...

@ALL
Le-as aminti tuturor celor care plang dupa L 164/2001 ca aceasta lege a fost data de Guvernul Nastase.
La vremea respectiva, L 164 a fost atat de dezavuata de pensionarii militari, pentru ca a creat diferentieri intre pensionarii existenti in plata, la data de 01 04 2001, si cei care au iesit ulterior si pentru ca a esalonat cresterile de pensie pana in 2004, incat la alegerile prezidentiale din 2004 majoritatea militarilor s-au inghesuit sa-l voteze pe manelistul Basescu, intelegand astfel sa-l pedepseasca pe "arogantul" Nastase.
Majoritatea celor care plang L 164 sunt dintre cei iesiti la pensie dupa 2001.
Iata ca a venit timpul scadentei pentru naivitatea de a acorda voturi unui incompetent.
Acum, Basescu, in dorinta de a darama mai tot din ce a cladit Guvernul Nastase, a ras o intreaga categorie de pensionari - militarii.
Sa traiti bine!

cangurul spunea...

@Plano,
Cred ca in loc de "sa traiti bine" ar fi mai nimerit "sa-ti fie rusine Dinu Patriciu"
Cangurul

Plano10 spunea...

@cangurul
Uite ca reusisi sa postezi!
Truuucaaaj!

Cristian spunea...

@ Plano, ce dracu facusi la setari? Skiuc sunt insa nu mai pot posta la fel...

Plano10 spunea...

Pai daca pe Cristian ti-ai deschis cont, lasa asa.
Daca ai cont si pe Skiuc baga adresa aia de mail.

Cristian spunea...

@ Plano, aia era pe o adresa de yahoo si mergea, cu Skiuc, asta cu Cristian e de gmail, o s-o las asa dar era mai simpatic sa fiu injurat ca Skiuc :))))))))

Lucia spunea...

pe roarmy 230 a aparut proiectul de OUG