Un produs Blogger.

luni, februarie 07, 2011

Hitul pensionarilor: SA NU-MI IEI NICIODATA PENSIA!

14 comments

14 comentarii:

plinius spunea...

Domnule Walter, nu vreau sa fiu rautacios: v-ati inspirat de pe roarmy230?
Ma bucur ca a ajuns si pe blogul dvs.
Cu stima, Danut Chiriac

Plano10 spunea...

@Danut
Da, in forma audio, postata de dvs.

Anonymous spunea...

marina:In atentia pensionarilor carora li s-a retinut ilegal contributia de 5,5%: FACIAS pune la dispozitia dvs. un model de plangere prealabila
January 31, 2011 Abuzuri, Administratie, Justitie


Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) vine in sprijinul pensionarilor carora li s-a retinut ilegal contributia de 5,5% la asigurarile de sanatate din cuantumul total al pensiilor ce depasesc 740 de lei.

FACIAS pune la dispozitia tuturor pensionarilor un model de plangere prealabila impotriva modului de aplicare a prevederilor OUG nr. 117/2010 privind perceperea cotei de asigurari sociale de sanatate din intregul cuantum al pensiilor.





Modelul de plangere prealabila poate fi descarcat de aici de catre pensionarii din Bucuresti si de aici de pensionarii din provincie.





Plangerea prealabila se va adresa Casei Judetene de Pensii sau Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti (locuitorii Capitalei vor trimite si Casei de Pensii a sectorului in care domiciliaza), iar daca in termen de 30 de zile nu va sosi niciun raspuns sau acesta va fi nefavorabil, urmatorul pas este chemarea in judecata a Casei de Pensii.

FACIAS va afisa saptamanile urmatoare pe pagina oficiala de internet (facias.org) modelul cererii de chemare in judecata a Caselor teritoriale de Pensii.

FACIAS va oferi tuturor pensionarilor interesati de recastigarea banilor retinuti ilegal prin perceperea contributiei de 5,5% consilierea juridica necesara actionarii în instanta a Caselor teritoriale de Pensii.

Plano10 spunea...

@Anonim FACIAS
Formularea din Ordonanta este foarte clara.
Platesc contributia de 5,5% pensionarii ale caror venituri depasesc 740 lei.
Nu spune ca platesc contributie pentru veniturile care depasesc 740 lei.

Daniel spunea...

Atunci care este "sfaraiala" intre acela care are 739 de lei si acela care are 741? De luna viitoare acela care avea 741 va avea - 5,5% si nu va trebui sa mai plateasca? Eu aici nu inteleg care este situatia!

mos alecu spunea...

@Daniel 8 februarie 2011, 10:49 :
Suma ramasa in plata nu poate fi mai mica de 740 lei... Cel cu 741 va plati 1 leu ... si tot ramine cu 'mai mult' decit cel cu 739 ...

Daniel spunea...

Pai nu se ia intreaga suma ? Daca s-ar lua la ce depaseste, da.Lunadu-se la intreaga suma, inseamna de la 1 leu la venitul maxim.Celui care are pana la 740 nu i se ia nimic iar celuilalt i se ia 5,5% din intreaga suma.Ceva discriminare pe aici si pe colo? Sa ne gandim mai bine!

Skiuc spunea...

@ Daniel: mos alecu a explicat clar: cel care are 741 pierde 1 leu si ramane cu 740, la fel va fi si luna viitoare si lunile urmatoare... cel cu 739 nu e afectat; cel care are acum 765( un exemplu oarecare) pierde 25 si ramane cu 740; asta e mecanismul ordonantei!

Daniel spunea...

Atunci daca Ordonanta este foarte clara ,Facias pentru ce mai lupta?
Stiti povestea cu Mos Ion Roata..."eu tot nu pricep!"
Acum mai modern ,voi spune ca e o nebuloasa!
Domnule Plano10 , este corect modul de aplicare al cestei Ordonante?
Poate fi atacata in justitie ,sau nu!

INCERTITUDINI spunea...

Realitatea doare.
Cuvintele plâng..

Noroc că, de fiecare dată, răsare cineva, care, cu un ochi plânge, cu celălalt râde.
Este, cumva, ca un dat al sorții, românul nu cade, găsește resurse în ființa lui să depășească negrul, înlocuindu-l cu un gri, presărat cu stropi albi de lacrimi.
Și de ce nu, cu o înjurătură neaoșă, răcoroasă..

Plano10 spunea...

@INCERTITUDINI
Un fel de haz de necaz cu un impact public mai mare decat orice discurs politic.

mos alecu spunea...

@Daniel 8 februarie 2011, 11:50 :
Ba da ... se ia la intreaga suma ... dar sa nu-i ramina mai putin de 740 .
Poate fi numita si 'discriminare' ...
Atunci , tot 'discriminatorie' ar fi si o prevedere prin care sa se plateasca contributie doar pentru suma care depaseste ...(cei cu venituri sub...nu plateau , iar ceilalti plateau)... culmea fiind ca tocmai cei care au venituri mici (si nu platesc) au nevoie mai multa de 'asistenta' ... Dar sistemul , fiind unul de tip 'mutual'...ajutorul tuturor va fi acordat celui care este in nevoie .

Anonymous spunea...

Marina:Inainte de ord.asta plateau contributia asta cei care depaseau 1000 ron si se calcula pentru suma care depasea acest prag, cand au prezentat proiectul de ord. au spus ca pragul coboara de la 1000 ron la 740, deci toata lumea a inteles ca platesti contributie pentru ce depaseste 740, cand a aparut ord, am constatat cu totiii ca se ia la intreaga suma deci din nou am fost fraieriti de guvernul portocaliu.Asta fac de cand sunt la putere nu irosesc nici un moment in care pot sa ne pacaleasca.Daca de banii acestia as primi ceva in schimb nu mi-ar pare rau, dar ii dam degeaba si nu putem face nimic, in fond incheiem un contract cu casa, daca nu si-l respecta eu ce posibilitati am sa reziliez acest contract?Poate vreau sa-mi fac o asigurare privata si sa nu le mai platesc lor.

Anonymous spunea...

Dar au avut grija sa OMITA din noua ordonanta PLAFONUL, ca sa aiba de unde inghiti bani multi ....pic cu pic se umple lacul portocaliu de cata lumina udresca cade in el !!!!!!!