Un produs Blogger.

marți, februarie 01, 2011

Huiduielile militarilor erau indreptatite, recunoaste Basescu, in culise.

16 comments
La intalnirea din spatele  usilor inchise cu parlamentarii PDL, inainte de incepere noii Sesiuni parlamentare, Basescu i-a mustrat pe cei din Guvern in privinta modului cum au aplicat legea de recalculare a pensiilor militare.
Băsescu a făcut reproşuri guvernului în chestiunea recalculării pensiilor militarilor, spunând "ridică semne de întrebare" faptul că Executivul nu a reuşit să facă această recalculare în şase luni. "Puteaţi măcar să-i informaţi pe oameni şi nu sa le trimiteţi direct fluturaşii cu pensia tăiată, fără nicio explicaţie. Normal că m-au huiduit oamenii la Iaşi pe 24 Ianuarie şi aveau dreptate", a spus preşedintele, fără să primească vreun răspuns din partea miniştrilor sau a premierului. De atfel, premierul Emil Boc nu a scos niciun cuvânt pe parcursului celor două ore cât a durat întâlnirea preşedintelui cu grupurile parlamentare, 
Informeaza ziarul Gandul 
Poate acum isi dau seama si criticii oficiali si oficiosi ai  SCMD, unii unelte de dezinformare specifica ale  structurilor militare, ce rol a jucat aceasta organizatie in temperarea intentiilor regimului de a ciunti pensiile militare. Cu noncombatul si conformismul Asociatiilor oficioase de rezervisti, militarii aveau acum pensii dupa proiectul Seitan.
Fara incidentele de la Constanta si Iasi , Basescu nu iesea la rampa si nu aparea Ordonanta de Urgenta  nr.1/ 2011 de revizuire a deciziilor de recalculare, emise cu japca  de Casele Sectoriale de Pensii ale MApN si MAI.

16 comentarii:

richard spunea...

Mersi de link (Birds,people)! Eu te adaugasem pe blogul principal, Romaniaseenbyrichard.

Augustin Radescu spunea...

Am rezerve serioase cu privire la veridicitatea "informatiei" furnizate de Gindul. Pare mai degraba o intoxicare care vrea sa acrediteze ideea ca Basescu, un om corect si cinstit, drept si bun, recunoaste ce-i de recunoscut si critica ce-i de criticat.
In realitate, totul se intimpla din ordinul lui, iar daca-l "afrontezi", o sa ti-o traga, mai devreme sau mai tirziu, chiar daca ai toata dreptatea din lume!

esoel spunea...

@Plano 10
Desi am spus ca fara polotica nu pot sa nu raspund la comentariul tau de mai sus:
-proiectul Seitan a fost deturnat de min. Oprea dar nu de frica sindicatului ci la interventia asociatiilor de rez. si a DFC reunite in urma unei intalniri la complexul Haiducul la care SCMD nu a participat ci a infierat la vremea respectiva intalnirea si de unde Oprea a plecat in sfarsit lamurit si cu documente pe care le cunosc f.bine ca pensiile scad in var.Seitan cu pana la 70%.De aici a plecat schimbarea,bineinteles avand ca motor politic oportunitatea sesizata de Oprea ca rez. din tot snap se vor inscrie in UNPR sau ii vor da votul in semn de recunostinta pt.binele facut si pe care dealtfel, nu cred ca avea puterea politica sa il faca altcineva;
-de acord ca huiduielile au pornit dintr-o motivare emotionala generata pe de o parte de greselile de aplicare cum a zis Base iar pe de alta de cei nemultumiti de pierderi(desi unii dintre acestia de fapt vor castiga) dar fii obiectiv cum te cunoastem si spune adevarul intreg :noua ordonanta nu a scimbat nimic in ce priveste cuantumul pensiilor,ci,as zice ca a ingreuiat situatia pensionarilor care inca nu au primit deciziile fiindca va intarzia recalcularea cu o luna si ii priveaza pe acestia de posibilitatea de a-si vedea veniturile pe adeverinte.Deci aceste actiuni nu au schimbat nici aici nimic in bine.
-pensiile cum spui ,raman la valoarea ciuntita iar cele care cresc,cresc si de acum incolo.
SCMD nu e rau dar ii trebuie alti lideri cu adevarat militari si neaserviti politic.Noi militarii ,am luat leapsa la revolutie cu politicul si vrem sa ne ferim de el ca de ...haznaua de ...!
Cu stima !

Plano10 spunea...

@Radescu
Actiunile lui Basescu care au precedat discutia de ieri, actiuni care au avut darul de a detensiona o situatie sociala care putea deveni incontrolabila, sunt in concordanta cu cele declarate liderilor PDL.
@Esoel.
In orice demers este bine sa ai doua componente care sa se completeze, nu sa se excluda. E bine sa ai si reprezentanti mai concilianti, care sa discute cu autoritatile si chiar sa fie agreati de autoritati, dar e bine sa ai si o componenta dura si radicala care sa arate pisica autoritatilor.
Chestia asta cu apolitismul militarilor rezervisti devine o prostie in conditiile in care o partea a politicului incearca sa-si bata joc de ei.
Adica cum? Nu va aparati drepturile ca sa nu fiti acuzati ca faceti politica?
Ce nu e politic, d-le @esoel, in tot ce s-a intamplat militarilor in ultimul an?

dac55 spunea...

Am o mare nedumerire:am anagramat in toate felurile numele de "fratila" si n-am reusit sa formez "esoel".N-am nimic cu nici-unul dar parca e prea partizana exprimarea!!

Augustin Radescu spunea...

Domnule Plano 10, nu cunosc actiuni ale puterii menite sa detensioneze (real) vreo situatie sociala. Poate doar achizitionarea mijloacelor de reprimare a revoltelor! Probabil vorbim de lucruri diferite, sau poate am gresit eu blogul. Daca da, atunci scuze!

esoel spunea...

@Plano 10
Cum spui acum e adevarat.Nu contest nici eu ca trebuie sa existe acest sindicat;dar sa lupte rational,pe drepturile noastre nu sa faca jocuri politice folosind masa sindicalistilor.Sa fie si radical dar noi militarii nu putem fi chiar oricum radicali.Sunt limite impuse nu numai de statutul nostru ci in primul rand de cei din jurul nostru.
@dac 55
Ti-am pus o intrebare la alta sectiune si nu mi-ai raspuns.Lasa anagramele sau criptogramele si hai sa discutam nu sa vorbim vorbe.Daca ai niste argumente spunele .Vezi ca eu ma stradui sa lamurim lucrurile nu sa facem polemici goale.
Cu stima !

Plano10 spunea...

@Augustin Radescu
Orice regim, cat s-ar da el de autoritar, se teme ca tensiunile sociale pot deveni miscari anarhice incontrolabile.
Actiunile lui Basescu din ultima saptamana se inscriu in aceasta logica. Ele indica faptul ca si regimul a constientizat ca a intins prea mult coarda. Este partea vizibila a unui complex de masuri in care se inscriu si achizitiile de care vorbesti si pe care eu le-am ironizat in alt topic.

Augustin Radescu spunea...

Si achizitionarea mijloacelor respective in care logica se inscrie? Tot a pacificarii si detensionarii?
La enuntul meu, ("nu cunosc actiuni ale puterii menite sa detensioneze etc") raspunsul a fost "Actiunile lui Basescu din ultima saptamana se inscriu in aceasta logica" Parca nu prea dialogam, nu?

Plano10 spunea...

@Radescu
"Achizitionarea" face parte din complexul de masuri care se inscrie in logica temei regimului ca tensiunile sociale devin incontrolabile. Daca nu poate sa le detensioneze incearca sa le descurajeze prin astfel de anunturi...bombe- intimidatoare, pe care presa le detoneaza in mintea posibililor actori "anarhisti".

Anonymous spunea...

@Plano10
Rog sa fiu lamurit :ce inseamna "stagiul intreg"?Se refera strict la varsta standard de pensionare sau conteaza totusi si numarul de ani lucrati in conditii speciale?In deciazia care mi-a amputat 56 % din pensie (calculata la salariul mediu)se specifica printre altele:-total stagiu cotizare realizat 41 ani 5 luni - militar/politist 29 ani 5 luni -conditii speciale 22 ani 1 luna-spor aferent conditiilor de munca 11 ani - stagiu cotizare conf.l19/2010-20 ani.Am iesit la pensie cu 5 ani inainte de varsata standard de 55 ani in baza L.179/2004.Va multumesc anticipat,Doru.

Plano10 spunea...

@Anonim
Stagiul complet este una din conditiile, alaturi de limita de varsta, pentru inscrierea la pensie.
Stagiul complet a variat de la 30 de ani la 25 ani, pe Legea 164/2001, la 20 de ani ,potrivit Legii119/2010g, si creste treptat de la 20 la 25 ani, potrivit Legii 263/2010.
Stagiul efectiv lucrat si numarul de ani de conditii speciale aduc puncte suplimentare cu cat sunt mai mari.
La revizuirea oficiala, la vechimea efectiva pe care o aveti si la numarul de ani lucrati in conditii speciale, veti avea, cred, o pensie mai mare decat cea din decembrie.

sergiu spunea...

Va anunt,daca nu cumva stiati,ca a fost publicata OUG nr 1/2011 in M.Of.nr 81/31.01.2011

Anonymous spunea...

Va faceti iluzii, domnule Plano10 (ceilalti 9 unde-or fi?!)daca va inchipuiti ca "HAEMOSU" - alias Dogaru et.comp., au reusit sa "arate pisica" puterii care-si bate joc de noi.Au aratat "soricelul", iar pisica s-a amuzat copios. Am convingerea ca , daca acest sindicat doreste, realmente, sa faca ceva pentru membrii sai, trebuie - in primul rand - sa-si aleaga niste conducatori inteligenti, diplomati si nepatati precum Dalmatienii! Oameni care sa aiba si prestanta (buhaiala si jegul nu au , inca, asa ceva!) si competenta si puterea de a emite si a sustine argumente pertinente in apararea drepturilor celor pe care-i reprezinta. Altfel, totul este GHIATA PRAJITA! Rezultatul poate fi, in situatia actuala, dacat a intari ceea ce unii gazetari, plecati cu pluta,sustin: ca noi, fostele cadre active ale armatei, suntem niste maciucari, inculti, hamesiti de salarii mari si de foame. Asta vreti sa demonstrati domnilor? Pana acum , cam asta a rezultat. Cu stimă, pentru cei care o merită, Nebăgatul in Lături.

Plano10 spunea...

@Anonim
Deocamdata, timp de un an de zile, sindicatul a fost singura organizatie a rezervistilor care a reusit sa faca opozitie puterii in problema pensiilor.A creat evenimente care au tinut la cald dezbaterile in mass media.
Ceea ce spui ca ar fi retinut gazetarii s-ar putea sa fie valabil pentru cei din afara sindicatului.
Important este ca membrii sindicatului au incredere in demersurile conducerii lor. Nu va apreste nimeni sa constituiti alta organizatie care sa fie pe placul dvs si a altora ca dvs.

CopperNick spunea...

De acord ca fara SCMD subiectul ar fi fost inafara media si nu ar fi generat rezulatte pozitive, incepand cu lamurirea lui Oprea si terminand cu grija lui Basescu ca i se erodeaza soclul din cauza imbecilitatii in comunicare.
Dar sustin pe deplin si ce a spus Anonim. SCMD nu stie sa isi faca imagine pe sticla. A adus oamnei nepregatiti la emisiuni care, in loc sa expuna scurt ce trebuie sa afle publicul, se lansau in prezentarea cv-ului lor, in explicatii intortocheate, ilogice, neargumentate. Au dat apa la moara unor imbecili precum Gusa si altii care au exploatat momentul atat in spiritul celor cerute de rating cat si in scop propriu. Pe scurt, pana in prezent, reprezentantii SCMD au salvat cuantumul pensiei dar au facut si greseli. SCMD ar fi trebuit cel putin sa preia din armele pdl: sa caute 4-5 cu discurs, capacitate de riposta verbala, cultura generala, reprezentativitate, pe care sa ii ruleze la emisiuni. Dar eu cred ca acum totul e de domeniul trecutului, noul OUG a dezumflat tot. Decuplarea noastra si a media de la rezultatele afisate ale recalcularii / revizuirii a trecut subiectul pe plan secundar. Am ratat clipa! ar fi spus Dinu Sararu.