Un produs Blogger.

joi, martie 10, 2011

MApN ridica exceptia lipsei calitatii procesuale pasive in contestatiile la Deciziile de recalculare

46 comments
Tribunalul Valcea

Daca a avut calitatea sa emita Deciziile de recalculare pensii, are si calitate procesuala pasiva in instanta!
Multumesc, Ionut, pentru material!

46 de comentarii:

Anonymous spunea...

Asa este, cel care a avut calitatea sa emita deciziile de recalculare, are si calitate procesuala pasiva. Numai ca, emitentul deciziilor nu a fost Casa de pensii sectoriala,(care nici nu exista) ci Directia financiar-contabila,Serv.pensii militare. Prin urmare, trebuia chemat in judecata Ministerul Apararii Nationale, persoana juridica in a carei structura functioneaza emitentul deciziilor de recalculare.

Anonymous spunea...

A scazut mult modul nostru de a intelege si percepe vremurile in care traim?
Da, din cauza incompetentei care a ajuns sa ne conduca. Nu stiu cum se face daca pana si doamna procuror general nu cunoaste constitutia la ce sa ne mai asteptam?

Plano10 spunea...

Potrivit art. 132 lit.b) din Legea 263/2010 nu exista un vid de competenta intre fostele Case Militare de Pensii si Casele Sectoriale de Pensii.In acest articol se prevede: Casele Sectoriale de Pensii sunt succesoarele de drept ale fostelor structuri ale institutiilor militare cu competente in domeniul pensiilor.
Printr-o completare de cerere, exceptia ridicata de MApN, poate fi inlaturata prin precizarea paratului in titulatura in care apare pe Decizia de recalculare.

CopperNick spunea...

@Plano10
Pe cale de consecinta care este efectul declaratiei oficiale a MAp ca acea //casa sectoriala de pensii este o institutie care la acest moment (03.03.2011) nu exista (dpdv al existentei unei HG)//?
Cine duce la indeplinire ordinul sefului SMG?
Este incompetenta sau tertip?

Plano10 spunea...

@CopperNick
Este un tertip avocatesc de a mai trage de timp.
Intr-adevar, sunt unele inexactitati de reglementare in succesiunea legilor care reglementeaza pensiile militare, dar, in nicio situatie legea nu poate fi interpretata in sensul de a nu produce efecte.
Pana la infiintarea Casei Sectoriale nu se desfiinteaza Casa de Pensii.
Cine a platit pensiile militarilor pe lunile ian,feb, martie?
Cine a emis deciziile de recalculare?
Exceptia poate fi inlaturata, asa cum am spus si mai sus, printr-o simpla cerere de precizare a paratului, asa cum se identifica el pe Decizia de recalculare.

Anonymous spunea...

CopperNick
Ma surprindeti!!!Pe infomondo postam cu nickul mihai...Efectiv nu va inteleg, nu va scade pensia dupa mai multi ani de activitate, fata de cei care au fost activi cativa ani.Povestea cu actualizarea Nato este diversiune.
Decuplarea fata de activi este o problema.
Pt. cei asa zisi meseriasi in ,,prajiturele din browser" si ,,semnaturi electronice" mai... sapati...Un ip si mac = un ip si mac....A trece prin 40-50 servere si a schimba mac-ul e banal, mai ales ca in Valcea sunt si dintre cei care pricep ce spun si pot oferi consultanta...
Si pt. a nu va obosi cu tastatura, nu sunt simpatizant portocaliu.

ELENA spunea...

...si art. 132 a intrat in vigoare pe data de 23.12.2010.
Pe plicul in care am primit decizia in ianuarie la expeditor e trecuta Casa sectoriala de pensii a MApN. Daca aceasta nu exista (ca doar nu a venit reprezentantul de la armata sa minta in instanta), inseamna ca eu am primit decizia de la cineva care ... nu exista?! Aoleu! Ma ia cu friguri!

Skiuc spunea...

ELENA a sesizat perfect :))) la expeditor, pe plic, e CASA DE PENSII SECTORIALA... acu ma intreb, cine dracu ne-o fi trimis deciziile? :)))

Anonymous spunea...

Sa fim seriosi, dna Elena ! Plicul sau documentul din plic este relevant ?

CopperNick spunea...

@Anonim 10.03 16.09 sau/si Mihai
Nu inteleg de ce va surprind. Am postat pt ca formatia mea nu accepta existenta unor imbecilitati de genul celei expuse: o casa desfiintata, alta noua cu numele dar veche ca structura inca nu e legiferata, desi HG specifica si termene si responsabilitati, hartii cu efecte asupra destinelor noastre emise de structuri ilegitime ca legalitate. Si o multime de ilegalitati legate de chestiunea pensiilor militare. Nu culoarea politica ma deranjeaza, adeziunea e libera, ci prostia si incompetenta si trufia. Structurile civile si militare sunt pline de intelectuali analfabeti care sunt deja bolnavi de importanta propriei persoane. In final: pensia mea va scade cf calculelor, nu am treaba cu Valcea, nu verific ip-ul postacului... pur si simplu mai transmit si eu cate o parere.

Anonymous spunea...

PRETUL BENZINEI la 20.12 2010 era compus din:
-acciza=467 euro/tona
-taxa de drum=125 euro/tona
-taxa de solidaritate pentru recuperarea pierderilor PETROM la privatizare=10 euro/tona
-producatorul=467 euro/tona
TOTAL=972 EURO/TONA
TVA 24% X 972=233,28 EURO/TONA
TOTAL =1205,28 EURO /TONA ,REZULTA 1,20528 EURO/LITRU:sau :
-STATUL =835,28EURO/TONA, ADICA 0,83528 EURO/LITRU X 4,28 EURO/L =3,5749984 LEI/L
-PRODUCATORUL=370 EURO/TONA,DECI 0,37=EURO/LITRU X4,28 =1,5836 LEI/L.
Deci unde merg cei mai multi bani pe litrul de benzina?De aici rezulta faptul ca statul este cel mai mare HOT.

Plano10 spunea...

@Anonim
De ce vrei sa ma zapacesti de cap cu cookie-uri si semnaturi electronice?
N-ar fi mai fair play sa comentezi sub nick-ul cu care te-ai inregistrat la ,,interesati" pe acest blog?
Sa stiu si eu daca discut cu un anonim sadea, cu anonimul Mihai ori cu anonimul Ionescu de la etajul 3. :)

Plano10 spunea...

@Elena
Multumesc pentru precizari!
Sa dam si textele integrale, pentru a vedea oricine ca exceptia ridicata de MApN nu se sustine:

Art. 132
(1) Casele de pensii sectoriale se infiinteaza in subordinea Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii, dupa caz, ca structuri cu personalitate juridica si cu sediul in municipiul Bucuresti.
(2) Casele de pensii sectoriale prevazute la alin. (1) sunt succesoare de drept ale structurilor organizatorice responsabile cu pensiile din institutiile mentionate la alin. (1).
(3) Activitatea caselor de pensii sectoriale prevazute la alin. (1) este coordonata metodologic de CNPP.


ART. 193
(1) Prezenta lege intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2011, cu exceptia art. 70 alin. (1), art. 132, 135 si 194, care intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Anonymous spunea...

Domnule Plano10, vă rog să postaţi punctul dvs. de vedere asupra modului cum poate fi respinsă în instanţă excepţia lipsei de obiect a cererii!
Totodată, dacă până în prezent Casa sectorială de pensii a M.Ap.N. nu este înfiinţată şi trebuie să ne judecăm cu M.Ap.N., acesta nu va ridica ulterior excepţia necompetenţei instanţei şi procesul va trebui strămutat la Bucureşti?... Ar schimba total datele problemei... Ce ar trebui să invocăm instanţei la acastă eventuală excepţie, pentru a o respinge?

armata vesela spunea...

la 12 are fuhrerul conferinta de presa la circiuma.Ma duc din curiozitate sa vad ce debiteaza,de fapt ma duc la piata si trec pe acolo.Stau la 200 m de circiuma,e dichisita,vizavii de renumitul COCOSATU[specialist in mititei]/Circiuma e comuna.nu e de fitze.dar este leganta.aerisita,are separeuri,si gratar de mici afara.este la intersectia soseleiBucuresti-ploiesti cu ion ionescu de la brad si in continuare aerogarii.Am sa va spun si ce a mincat si baut si citi au fost la masa,cunosc citiva ospatari de acolo.Am sa aflu si cit sa platit si cu ce.Sigur face protocol cu ziaristi,tv si alti sugatori si lipitori.Dupa circ trebuie si piine udata cu o bericica.Aveti rabdare,am sa fiu corect,impartial si bun observator.Sunt curios daca Anetenele tv vin,sunt la 150 de m.rabdare si tutun.Sa vedem comunicate dupa si ce miciuni mai apar.incerc sa invat citiva reporteri si ziaristi sa puna anumite intrebari.ne auzim.plec.

Plano10 spunea...

@Anonim
Ti-am raspuns la celalalt topic.
Te-am rugat sa nu repeti intrebarile pe mai multe postari.
Nu avea grija,le vad si iti raspund.

Plano10 spunea...

@armata vesela
Ei...nu ne spui nimic?
Cati mici au mancat? :) :)

armata vesela spunea...

ok plano.sa ne intelegem ca acum am venit.
Stii ca nu sunt membru de sindicat,ca sa fie clar de la inceput si nuvreau sa fiu partinic.
Am ajuns la 11.40.conferinta sa tinut la etajul 1 de la restaurant,salon foarte elegant.Ziaristii in partea dreapta si musafirii in stinga.la prezidiu,col dogaru,Col pricina,si gen Balan.
Organizare ok fara prea multa pompa si destul de decenta.
Pe mese de 6 persoane-cafea,cite o sticla de apa plata si minerala si un cola de 2l fiecare.
Au participat 7 camere de tv,si multi ziaristi.Mi a placut organizarea.
Sincer nu am stat fata in fata cu col DOGARU niciodata,aveam impresia ca e un tip violent.Regret,mi a facut o impresie deosebita si e foarte bine documentat.Pacat ca nu presteaza acelasi ton si cind estepe post.
A fost extrem de calm,limbaj civilizat si extrem de documentat ,cu argumente logice,fara sa jigneasca sau sa faca trimiteri aiurea nepertinente.Cei care asteapta sa vb urit de el sa nu ma injure.Probleme retinute in principal
-luni,marti si miercuri se picheteaza parlamentul cu speranta de a avea in jur de 1000 de participanti din bucuresti,sub lozinca CIVILII SUNT CU NOI ca raspuns la lozinca ARMATA E CU NOI din 89.
Scopul actiunii n u este cuantumul ,ci faptul ca se incearca sa ne scoata din sistemul militar-adica pensie pe puncte,rupti de salariile activilor,care din 2012 le cresc salariile [dupa noua lege] aproape din nivelul celor din nato
-o chestie noua nestiutade mine,au fost oferite fonduri nerambursabiele de la uniunea europeana pt reconversie a cadrelor disponibilizate tinere,nu sa putut aplica deoarece in rominia pensionarii nu au drept de munca,deci nu avea rost aceasta aplicabilitate,ce mi se pare ca e pacat si o prostie a guvernului ca nu au lasat acest proiect sa mearga prin renuntarea la legea restrictiva.AU fost multe probleme ridicate,probabil presa si tv vor da pe larg un discurs foarte interesany si documentat,sau cel putin idei principale.Pe scurt,nota 9 pentru organizaremlimbajul decent ,documentare si continut,Pricina nu a ridicat prea multe probleme.La ora 13.30 toata lumea aparasit locatia,deci fara mici,sau altceva,am promis ca voi fii impartial si incerc sa reproduc fidel pe scurt ce sa intimplat.precizez ca a fost prezent si liderul de la PITESTI.un tip cu bun simt si destul de onoarabil.asta e tot,poate va rasund la intrebari,daca cineva incearca sa denatureze ceva am sa intervin,hai sa fim decenti sa sa injuram cind e cazul.COl dogaru recunoaste ca sunt sanse mici pentru motiune.

Plano10 spunea...

@armata vesela
Ti-ai gresit meseria. Erai bun de reporter. Ai fost coleg cu Pricina?

armata vesela spunea...

plano.am precizat ca nu ii cunoscpersonal pe niciunul.azi i am vazut pt prima data,faptul ca pot reda fidel si fara impartialitate este cu totul altceva,cindva am lucrat in presa dupa pensionare ca director executiv la o publicatie[cam 2 ani],deci am putina abilitate in ceea ce priveste jurnalismul.nu am nimic cu sindicatul si nici membru al asociatiilor pensionarilor nu sunt din motive personale.ca noutate de la conferinta de presa pot spune ca dogaru a anuntat public ca fostul vicepresedinte al sindicatului de la pitesti [maior[ a fost reactivat si numit comandantul centrului militar cu gradul de lt col.[no coment].nu a dezvoltat motivul si nici nu a facut comentarii pe tema asta.daca vrei un reportaj,trimite un email si pot sa ti trimit,promit ca voi reda fidel si fara floricele sau adaugiri.pot schimba si tonul sa devin pe placul unora de pe aici dar nu mi se pare corect,pentru ca nu a dat dovada de limbaj violent si a vb foarte documentat si la obiect atingind cam toata problematica,inclusiv faptul ca se retine impozit si cas,contrar statutului cadrelor militare,mi se pare ok si pertinent.discut cu tine ca am observat ca esti suficient de intelkigent si uneori la obiect si impartial.daca schimbi tonul.pot schimba si eu subiectul.cine are chef sa ma ia peste picior,ii stau la dispozitie,pe orice tema doreste ,dar anticipat anunt ca am baut multa cerneala si am uneori limbajul extrem de colorat,iar la capitolul mistouri stau binisor si sunt la zii cu noile injuraturi si expresii de mahala sau cartier.stapinesc suficient de bine si limbajul cazon,cu mirosul la distanta in spatele ceranului stau iar binisor[am antrenament.cine se leaga de ortografie-sunt destui]ii rog sa corecteze mental greselile,nu stau pe diacritice,structurarea textului .sunt direct,informatia conteaza ca continut iar forma sub care este expusa nu are relevanta,sa fii iubit,daca vrei si alte picanterii[cam putine de la fata locului ,asta e]pot sa dau citeva.oricum conferinta de presa a avut o tenta decenta,luata in serios de ziaristi si televiziuni.ce este in interiorul sindicatului nu ma intereseaza.m am dus pt faptul ca e la 2 pasi de mine,sa vad personal personajele[sa nu zic actorii] si sa vad cit de fidel mai este jurnalismul la ora actuala.sa fii convins ca nu a fost iertat de intrebari tedentioase,dar a fost echilibrat in raspunsuri,continutul lor sper sa fie redat pe posturile de televiziune si presa,comentariile pe marginea lor pot fii diferite in functie de natura si scopul fiecarui jurnalist sau post de tv.nu ma asteptam sa se dea atita importanta conferintei,credeam ca sunt citiva rataciti de 2 bani,am gresit,nu am intuit corect,apreciez ca au fost aproape toate tv si max 10-12 ziaristi,inclusiv agerpres.

Plano10 spunea...

@Armata vesela
Multumim pt reportaj. Ai scris cu atat sarg ca intrasei direct la spam.
Nu te ia nimeni peste picior. Se vede ca ai calitati reportericesti.
Daca introduci si picanteriile ar fi si mai interesant!

armata vesela spunea...

plano,sesizez usoara tenta ta de ironie si tendinta de a m provoca,dar nu intru in jocul asta,esti un tip subtil si apreciez asta.din anumite considerente ma abtin sa intru in polemica cu tine,te am urmarit si ai dat dovada de cele mai multa ori de raspunsuri corecte [poate aparant].nu vreau sa ti stric stilul pentru ca sunt convins ca am pe viitor destui clienti pe aici cu care ma pot desfasura in liniste.ca picanterie [numai una,asa de amuzament]s-a strecurat o tanti cam pe la jumatatea discutiei[cu palarie si sigur scapata de undeva]sa dus in sectorul ziaristilor.cind s a ajuns la capitolul INTREBARI,tanti s a apucat sa puna intrebari fara logica si fara sa aiba tangenta cu problematica in discutie.Dupa 2-3 minute s au prins ziaristii si au potolit o/.alte picanterii nu au rost,de fapt numai daca fac speculatii[si nu e cazul]pot sa mai adaug ceva,dar ar fii pacat sa dau tenta de birfa.In orice caz,mi a placut nota eleganta ,atit privind calitatea participantilor,cit si tinuta decenta in ton cu limbajul.ziaristii nu au incercat agresivitate,intrebarile puse au fost pertinente si la obiect,daca incerci sa ma faci de o anumita culoare gresesti,pacat ca nu a fost tonul asta de la inceput,in mod cert altele erau rezultatele.Ce am discutat in particular cu unii participanti nu are relevanta.Pot da informatia ca deja se considera incheiata revizuirea si ca au inceput sa fie trimise deciziile aparent definitive.juridic vorbind,cei care vor sa actioneze in instanta decizia[dupa contestatie]trebuie actiune individuala ,avind ca obiect fie calculul denaturat datorita lipsei unei anumite perioade,fie altceva.Ca pirit trebuie mapn,singur persoana juridica care are calitate procesuala.daca vrei motivatie si argumente i ti dau,dar nu e cazul tau ca se pare ca ai suficiente cunostiinte juridice[cert mai multe ca mine] si intelegi perfect.pe tema asta cine are chef de contradictie cu mine sunt aici.poti sa mi sari eventual in ajutor pt a lamurii pe cei interesati,pe mistocari le oi raspunde in stil personal.seara frumoasa.

Plano10 spunea...

@armata vesela
Multumim!
Cititorii acestui blog au aflat mai multe de la tine decat de la armata de ziaristi care zici ca a fost la conferinta.
Nu s-au prea inghesuit sa scrie si sa arate imagini!

armata vesela spunea...

plano.e treaba lor.dar ziaristii scriu articole azi si apar in presa abia miine.eu am vazut ca notau cu sirg si au avut si reportofoane.dar sa fiu sincer,calitatea lor m a facut sa ma indoiesc,2 erau cam aproape de pensionare si nu aveau un limbaj chir gazetaresc si nu straluceau in inteligenta.cred ca pe realitatea tv si antena 3 sa apara ceva,a fost prezent si CHIRIAC de la realitatea,probabi;l la vreo emisiune de toc shou sa fie ceva diseara sau pe la stiri.tu stii ca sefii de posturi hotarasc ce sa publice si cind.iar tv sunt private.eu am stat la masa cu un jurnalist de la jurnalul national.l am intrebat cind va pubica ceva si unde si raspunsul a fost ca numai stapinirea stie si decide.[termenul este preluat motta-mou].care a fost rostul si eficienta conferintei chiar nu am inteles.poate a fost un fel de bilantz si relansarea unor noi actiuni.am sa incerc sa fac o plibare si luni in zona izvor[fatza parlamentului]unde va avea loc mitingul care incepe la ora 11-pina la 16 cu pichetarea cladirii.tot ca picanterie[desii reala] sa stiti ca va fii goala cladirea parlamentului deoarece parlamentarii sunt liberi pina pe data de 20 martie.scopul se declara ca fiind psihologic.utilitatea..?nu stiu.se declara un plan de rezerva [secret]in caz ca pica motiunea de cenzura.de fapt nu mi am luat notitze,ce fac acum spun din memorie pe masura ce mi aduc aminte.sa fiti iubiti.

armata vesela spunea...

vad ca pe situl PENSII MILITARE,se fac comentarii denaturate,nu ma bag,termin orice polemica,am si alte treburi mai interesante decit insultele de pe aici,pensie lunga baieti,

Plano10 spunea...

@armata vesela
Antena 3 a transmis chestia aia din cuvantul lui Dogaru cu comunismul portocaliu.
Ce treaba avem noi cu site-ul Pensii militare?

mos alecu spunea...

@armata vesela 12 martie 2011, 23:37 :
Puteti sa ne indicati adresa site-ului PENSII MILITARE ??

Plano10 spunea...

Atat in Legea 164/2001 cat si in Legea 263/2010 se stipuleaza ca la Tribunal se ataca Decizia Comisiei de Contestatii de pe langa cele institutii militare.
Decizia de recalculare a pensiei se contesta la Comisia de Contestatii.
Legea 164/2001 nu aminteste de o institutie care ar purta denumirea de Casa Militara de Pensii ci de structuri subordonate acestor institutii militare cu atributiuni in domeniul pensiilor militare.
Legea 263/2010 spune ca noile Case Sectoriale sunt succesoare de drept ale acelor structuri care se ocupau cu stabilirea si plata pensiilor.
Subiectul pasiv al actiunii in contestatie a este stabilit prin lege.

Anonymous spunea...

Intamplator ,obligat de o anume situatie fara sa aiba legatura cu m.ap.n. ,timp de 3 ani,luna de luna umblu pe usile tribunalului tocmai legat de probleme sociale.In nici o sedinta nu am auzit ca o partea in proces sa depuna note de sedinta.Spre cultura mea generala dupa ce am rasfoit si un dictionar de termeni juridici am intrebat si un avocat.Colonelul asta nicu si marian e prost de-a binelea?Ce se vor distra judecatorii pe seama lui.Asta face instirtutia de ras.Concluzie.In m.ap.n. au ramas ca invartitorii de hartii numai prosti.

sejc spunea...

In dosar figureaza daca este consemnat corect ca intimati, M.AP.N. si casa de pensii .Intrebare.Daca ,sa zicem ca ,Casa de pensii nu exista, M.AP.N.,se exclude de la sine si nu mai poate fi parte in proces?Este o problema de logica simpla.Am impresia ca se invarte in jurul cozii si trage de timp..Spuneti-mi daca gresesc.

Plano10 spunea...

@Anonim
Partile pot depune la fiecare sedinta note scrise(note de sedinta) in care consemneaza apararile si actele procedurale indeplinite.
Concluziile finale, sustinute oral, pot fi depuse la dosar si in forma scrisa si se numesc concluzii scrise.
@sejc
Daca nu ma insel, Directia de asistenta juridica a MApN asigura reprezentarea in instanta atat a structurii actuale de pensii cat si a Comisiei de Contestatii.

Cand se va infiinta, prin HG, Casa Sectoriala de Pensii aceasta e va reprezenta singura, avand personalitate juridica.
Reprezentantul MApN incearca sa invoce urmatoarele articole din C pr. civila:

Art. 132
La prima zi de infatisare instanta va putea da reclamantului un termen pentru intregirea sau modificarea cererii precum si pentru a propune noi dovezi. In acest caz, instanta dispune amanarea pricinii si comunicarea cererii modificate paratului, in vederea facerii intampinarii. Cererea nu se socoteste modificata si nu se va da termen, ci se vor trece in incheierea de sedinta declaratiile verbale facute in instanta:
1. cand se indreapta greselile materiale din cuprinsul cererii;
2. cand reclamantul mareste sau micsoreaza catimea obiectului cererii;
3. cand cere valoarea obiectului pierdut sau pierit;
4. cand inlocuieste cererea in constatare printr-o cerere pentru realizarea dreptului sau dimpotriva, in cazul in care cererea in constatare poate fi primita. Reclamantul va putea cere un termen pentru a depune intampinare la cererea reconventionala si a propune dovezile in aparare.

Art. 133
Cererea de chemare in judecata care nu cuprinde numele reclamantului sau al paratului, obiectul ei sau semnatura, va fi declarata nula. Lipsa semnaturii se poate totusi implini in tot cursul judecarii. Daca paratul invoca lipsa de semnatura, reclamantul va trebui sa semneze cel mai tarziu la prima zi de infatisare urmatoare, iar cand este prezent in instanta, in chiar sedinta in care a fost invocata nulitatea.

CEZAR spunea...

@Armata-vesela" -Doamne ajuta ca printre tonele de material publicat, ai strecurat si-o informatie care ii intereseaza cu adevarat pe pensionarii militari;ordinul SMG nr. 17 se respecta si probabil de saptamana viitoare vom primi Deciziile. Sa fii iubit
PS.Plano cred ca s-a abtinut, de aceea iti zic eu;mai sintetic ca altfel nici dracul nu te citeste.(nu e misto,e serios)

Plano10 spunea...

@Cezar
Picanteriile sunt citite, chiar si cand sunt mai lungi.
Abia astept reportajul sau de la impresurizarea Camerei Deputatilor!

armata vesela spunea...

sunteti golanasi si ma provocati.ok.pe la 11 plec la o plimbare la IZVOR,chiar i mi e dor de cismigiu,dupa o raita de amuzament si informare,trec ogasul la o berica ,sper ca s au deschis terasele.baftoo dello,

Anonymous spunea...

Nu-mi place deloc urarea asta! Desi nu stiu exact ce inseamna, e clar ca e tiganeasca si chiar daca ar fi "de bine" ar fi cazul sa ne lase veselul!
In alta ordine de idei, referitor la pensii si la termenele sugerate de Cezar. Din pacate joi am vorbit cu un amic care lucreaza efectiv la prelucrarea datelor si mi-a confirmat ca nici vorba de respectarea termenelor din OG 17. Ca datele sunt adunate cu mare greutate si ca in ritmul acesta va dura pana in toamna! Mi-a mai spus ca deciziile de pensii emise pentru cei care au datele in regula, sunt trimise destinatarilor pe masura emiterii lor si ca acest proces nu s-a sistat deloc dupa aparitia OUG Nr.1!
S-auzim numai de bine!
Ica St.O. Victor

Skiuc spunea...

@ Victor: e vorba de 17-le ala nenorocit... a mai explicat Plano aici: nici vorba sa se incheie revizuirea pe 15! e un ordin intern, prost dat, si prost executat... va explic si de ce: pensiile ca suma trebuiau sa scada; nu prea a fost asa! e deja un deficit! revizuirea decurge cf OG1!
armata vesela imi parea o mizerie de om, insa dupa relatarile de sambata am o parere buna despre dumnealui! chiar foarte buna: este un om cu alte opinii fata de ale mele insa a relatat corect un eveniment: deci TOT RESPECTUL!

Plano10 spunea...

Ordinul 17 al SMG nu poate fi interpretat decat in sensul ca pana la 15 03 structurile militare sa urgenteze completarea bazei de date cu veniturile salariale ale militarilor.
Emiterea deciziilor de revizuire din oficiu nu se poate face decat in termenii OUG nr.1/2011.
@Cezar
Ordinul este lege pentru activii din MApN, carora se adreseaza seful SMG.
Nu e lege pentru pensionari! Aplicarea ordinului in defavoarea pensionarilor, le da acestora dreptul sa conteste aplicarea gresita a OUG nr.1/2011.

Emilian Avirescu spunea...

Dogaru ne-a incurcat.Iaca de ce.
Domnul Dogaru Mircea nu mi-a placut de loc. Arata ca un diribist, cu parul sau neingrijit, si cu maxilarele unflate de abcese, emitand ineptii, pe care un om normal nu le poate interpreta. Dupa ce a facut cizmele lui Ilie Ceusescu si matura prin birourile de la redactia “istericilor militari” si are o viata dezorganizata in totalitate, acum se ia si de procurori cum ca am avea salarii nesimtite. Si mai mult foloseste termenul de Napolioni, ca ceva urat.
Bai fasole fiarta cu bors de ciperci, la tara la tine nu s-a auzit de Strabunul meu Napoleon Bonaparte, cuceritorul Moscovei. Ia zi mai hahalera, cine a mai cucerit Moscova, domnule pretins istoric? Ai vazut! Eu am revendicat neuzul teritoriilor cucerite de stabunul meu si sunt succesorul sau legal.Acum eu ma judeca cu toata Europa. Pe tine te judeca militarii ca iei fraierit.
In alta ordine de idei, ce produci tu, cu cacanarii de-i plimbi ca ursii prin Bucuresti si prin tara. Tu si adunatura ta de godaci nehaliti, care ati regulat soldatii sa va care mancare si bautura, pentru o permisie, sau i-ati muls de bani, acu va cacati pe voi ca nu aveti pesnii si salarii.Cand erai prof. Te dadeai la fofoloence de gimanaziste, mai degeneratule. Cu cat ati contribui voi la PIB-ul Romaniei. Ati consumat bani de la buget degeaba, cu mancare, echipament, cartuse, bombe, motorina si benzina (ce o puneati la Dacii) si cand a venit revolutia va-ti cacat pe voi de frica si va-ti onanizat in toalete, de frica sa nu va impuste garzile.Noi procurorii si judecatorii facem dosare, muncim, contribuim la guget, si avem raspundere, voi rapandulele de politisti si handicapati militari meritati impuscati pe stadionul Ghencea cu aprobarea lui Domnul Gigi, ca faceti tara de ras cu marsurile voastre de alcolisti si de bosorogi stalinisti. Miroase in urma voastra a votca si a tutun ieftin de la Moldoveni.Si a fum ca va incalziti cu lemne in palatele voastre nesimtite. Noi platim gazda, chirie si voi aveti cate trei vile, de colonei de carton...

wassy_g@yahoo.com spunea...

Plano 10
Dupa asemenea comentarii la ce ne mai putem astepta? Pt. asta traim asa cum traim

Plano10 spunea...

@Emilian
Nu cumva... tu esti consilierul ala de la Timisoara care a vrut sa dea foc Catedralei?

sergiu spunea...

@Emilian
Esti,cumva,sanatos?Nu cred,dar nici tu nu-ti dai seama.Eu,iti doresc,totusi,sa te faci bine!

Anonymous spunea...

@ Emilian

... " va-ti cacat pe voi de frica si va-ti onanizat ..."

Stimate domnule , intai mai treci o data prin gramatica limbii romane !!!!!!!! si apoi intoarce-te si desfasoara-te aici printre romanii carora nu le faci cinste !!!

Se scrie ...v-ati ....

Un roman ce-a invatat gramatica.

Plano10 spunea...

@Anonim
Gramatica il doare mai putin decat capul....

sergiu spunea...

Deci,pana la urma,tot la un tratament trebuie ajuns.Cred ca,deja,i-am dat prea multa atentie,dar o ”merita”.

Anonymous spunea...

Ptr AVIRESCU SLUGA DE JUSTITIE PORTOCALIE
Normal ar fi trebuit sa te ignoram total intrucit prin modul cum ai scris si ceea ce ai scris dovedesti fie ca nu esti intreg la cap si ai sarite multe doage(si asta se vede dupa figura de romm borit din poza afisata in care prin faptul ca ai o roba pe tine faci justitia de ris) fie esti un diversionist uneperist sau portocaliu notoriu care inainte de 1989 bagai oamenii nevinovati la puscarie si slujeai regimul de trista amintire cu sirg de sluga comunista si stalinista si acum ai tupeul sa dai lectii de moralitate dupa ce poate multi romani au avut de suferit ca urmare a aplicarii de condamnari fara judecata si fara ca o minima aparare a acestora. VOI JUSTITIA NU STITI DECIT SA LUATI MITA, SA JUDECATI DUPA URECHE SAU CUM VA DICTEAZA CLASA POLITICA AFLATA LA PUTERE, SA VA IMBOGATITI PE SUFERINTA OAMENILOR, SA CALCATI DESTINE IN PICIOARE, SA CONDAMNATI OAMENI NEVINOVATI, SA ELIBERATI CONTRACOST INFRACTORII, SA VA BATETI JOC DE MUNCA SI DOCUMENTAREA FACUTE DE POLITISTI, SA PARTICIPATI LA ORGII COLECTIVE SI CHIOLHANURI, SA NU RESPECTATI O LEGE FUNDAMENTALA CONSTITUTIA, SA VA APARATI PRIVILEGIILE, SA FURATI DE LA STAT PRIN FAPTUL CA DOAR VOI SUNTETI MAI PRESUS DE LEGE, SA FITI MINA IN MINA CU TOTI INTERLOPII SI CRIMINALII, SA FITI O CATEGORIE SOCIO-PROFESIONALA FARA VWERTICALITATE, FARA ONOARE SI FARA SCRUPULE, DOAR BURTILE VOASTRE SA FIE SATURATE, restul nu mai contteaza. Tu vorbesti mai hahalera de cinste si corectitudine ? Hazardul a facut sa fiu vecin cu un PROCUROR si sa ma conving pe viu ca toate acuzele pe care vi le-am adus sunt foarte intemeiate si iata de ce : si-a facut vila cu forta de munca cum ar fi puscariasi, clientii din procese, hotii si violatorii pe care ii scapa intimplator de condamnari, delapidatorii, etc. Noaptea se descarcau la lumina lunii zeci de basculante cu pietris, nisip, ciment, betoniere, lemne de constructie si de foc,etc. La el ziua era un dute-vino de persoane de toate categoriile mai ceva decit in aeroportul Otopeni. Si ca sa puna bomboana pe coliva in acea comuna a incercat sa fure si sa deposedeze niste femei singure de pamintul pe care il aveau ca mostenire chemindule prin tribunalele unde chiar el era judecator. Asa ca vedeti care a fost si inca mai este CALITATEA PROFESIONALA SI SOCIALA A ACESTOR JUSTITIARI DE TOATA JENA IN ROMANIA.Nu este de mirare de ce ROMANIA are cele mai multe procese pierdute in tara si cele mai multe procese cistigate le CEDO. PE ACESTI NEMERNICI DE JUSTITIARI NU II INTERESEAZA DECIT SA FACA AVERI NEMUNCITE, SA SFIDEZE PE CETATENII CINSTITI, SA CUMULEZE PENSIA CU SALARUL DE LA STAT DE ZECI SI SUTE DE MILIOANE DE LEI SI SA ISI BATA JOC DE NOI TOTI PRIN DECIZIILE SI HOTARIRILE PE CARE LE DAU IN INSTANTE ! ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU !

Anonymous spunea...

http://scmdmangalia.blogspot.com/2011/03/intampinarea-depusa-de-reprezentantul.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Mangalia-SindicatulCadrelorMilitareDisponibilizateInRezervaSiInRetragere+%28MANGALIA+-+SINDICATUL+CADRELOR+MILITARE+DISPONIBILIZATE%2C+IN+REZERVA+SI+IN+RETRAGERE%29

După cum vedeţi d-le Pielmuş, M.Ap.N. ridică excepţia necompetenţei tribunalelor teritoriale... Revin cu rugămintea de a prezenta o strategie de respingere a acestei excepţii în cazul deciziilor de recalculare emise de Direcţia Financiar-Contabilă a M.Ap.N.!