Un produs Blogger.

marți, martie 01, 2011

OUG nr.1/2011-revizuirea pensiilor militare- respinsa de Comisia juridica si de Comisia de munca ale Senatului

14 comments

Toni Grebla-presedinte al Comisiei juridice din Senat
Parlamentarii din Comisia juridică a Senatului au respins astazi proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei nr. 1/2011, privind revizuirea pensiilor militarilor. Proiectul a fost respins cu şase voturi "împotrivã", din partea senatorilor PSD şi PNL şi douã "abţineri", apaţinând senatorilor Iulian Urban (PDL) şi Gyerko Laszlo (UDMR), informează Mediafax.
Membrii Comisiei juridice a Senatului vor recomanda plenului respingerea proiectului de lege pentru aprobarea Odnonanţei.
Urmeaza sa se pronunte si Comisia de munca a Senatului.
De reamintit, Comisia de aparare din Senat a introdus un amendament prin care se prevede ca in urma procesului de recalculare-revizuire ramane in plata cuantumul mai avantajos.

UPDATE
OUG 1/2011, privind recalcularea pensiilor militare, respinsă şi de Comisia de muncă din Senat


De asemenea, Comisia de muncă a Senatului a respins marţi OUG 1/2011, privind recalcularea pensiilor militarilor, cu cinci voturi "împotrivă", unul "pentru" şi două abţineri.
Senatorul PDL Ion Ruşeţ a atras atenţia în timpul dezbaterilor că Biroul Permanent a greşit repartizând textul la raport Comisiei juridice şi celei de muncă, în condiţiile în care comisia de specialitate este cea de apărare şi siguranţă naţională, solicitând ca discuţiile să se concentreze pe avizul pozitiv primit de la această comisie. 
Ordonanţa a fost respinsă însă, voturile cumulate ale celor două comisii sesizate în fond, Juridică şi de Muncă, fiind de 11 "împotrivă", patru abţineri şi unul "pentru".
Comisia juridică ar fi trebuit să lucreze la raport împreună cu cea de muncă, însă dezbaterile au avut loc separat.

14 comentarii:

Anonymous spunea...

Ce mult este pana la votul in plenul Camerei, camera decisiva in aceasta "speta"! Si cate se pot intampla!

Anonymous spunea...

Sunt un fost coleg de scoala generala, vecin si prieten cu dl. senator Toni Grebla ( Craiova , cartier Romanesti , unde am copilarit - Baronul fiind porecla mea, atunci) Viata a facut ca drumurile noastre sa se desparta in adolescenta, el urmand dreptul, eu scoala de ofiteri. Acum eu sunt pensionar(col) si am toata increderea ca Toni, care si el dorea initial sa devina ofiter, se va lupta pentru respectarea drepturilor militarilor in general si ale rezervistilor in special.

Anonymous spunea...

Daca ramane in plata pensia cea mai mare, nu inteleg ce tot vrea sindicatul lui Dogaru si Dogaru insusi. Dogaru manipuleaza pe pesionarii militari ca sa-si justifice el probabil niste bani adunati de la pensionari si cheltuiti fara justificare. Am auzit un zvon cum ca acest sindicat al militarilor pensionari ar plati chirie 100 de milioane de lei pe luna in Bucuresti... etc.etc.etc. Oare o fi adevarat ? Daca e adevarat inseamna ca e jalnic... Oamenii sa nu se mai lase manipulati si sa inteleaga si ei despre ce e vorba in OG 1/2011. Domnul Pricina se oftica la tv. ca de ce subofiterilor li s-a marit pensia. Nu e frumos ceea ce a spus.

mos alecu spunea...

@Anonim 2 martie 2011, 17:57 :
Nu inteleg de unde ati scos-o pe asta : "ramane in plata pensia cea mai mare" ???

Anonymous spunea...

vlase: Mos Alecu nu luati in seama toate ineptiile ,,toxicomangiilor portocalii''.O seara buna!

mos alecu spunea...

@Anonim 2 martie 2011, 20:40 :
Simplu de spus ... "nu lua in seamă" .
Problema este ca sint multi de-ai nostri care cred ineptiile de genul acesta .

Anonymous spunea...

nu am treaba cu dogaru si scmrr lui dar daca el nu tipa si nu se zbate ptr noi militarii fosti actuali pensionari ar ramine cum ar vrea boc basescu eu vad ca ce afirma dogaru si pricina ca vor sa ne faca se confirma, asa ca jigodii care intra pe aici si ii critica se vad de departe ca au portocaliul in git,

ELENA spunea...

@Anonim din 2 martie ora 17,57
Cine a reusit sa va intoxice in halul acesta?
La intrebarea adresata dnei gl. Lupu de catre senatorii din cele 2 comisii care au respins OUG 1/2011 pe 1 martie: "Daca le cresc pensiile, de ce oamenii sunt in strada?" nu s-a primit raspuns.
Cat despre chirie, stati linistit, nu e nici pe departe ceea ce spuneti.

un anonim oarecare spunea...

Poate cineva sa spuna in ce temei legal tribunalul Dolj si-a declinat competenta in favoarea tribunalului Bucuresti?

Plano10 spunea...

@ELENA
Sunt surrrr-prrrins ca doamna Gene-rrral a putut sa taca la o asemenea intrrre-barrre!

ELENA spunea...

@Un anonim oarecare
REGULA DE BAZA - prevederile Codului de procedura civila privind competenta materiala si teritoriala.
In cazul unor legi speciale (cum ar fi, de exemplu, Lg 263) se precizeaza chiar in continutul lor care e instanta competenta.
@Plano10
Nu mi-as fi dorit sa fiu in locul dnei general.

Plano10 spunea...

@ELENA
-1.Omul spune ca Tribunalul Dolj nu judeca dupa Legea 263. Si-a declinat competenta pt Tribunalul Bucuresti... ca in Legea 19/2001.

-2. Unde gasim si noi interventia ta in Comisia de munca a Senatului, acolo unde zici ca s-a rusinat d-na generrral?

ELENA spunea...

@Plano10
1.De unde ai dedus tu care e obiectul cererii in judecata?
2.a.In ceea ce o priveste pe dna Lupu, te rog nu imi atribui cuvinte pe care nu le-am zis.
2.b. Tu n-o gasesti!

Plano10 spunea...

@ELENA
1.Nu l-am dedus ci l-a explicitat acelasi anonim la postarea " http://www.plano10.com/2011/02/mapn-respinge-contestatiile-la.html". Asa are el obiceiul de a pune aceeasi intrebare in mai multe locuri.
2.a. Daca n-a raspuns , ma gandeam ca s-a jenat... deh.
2.b. Goagal... inca n-a gasit-o.