Un produs Blogger.

sâmbătă, martie 26, 2011

Primele decizii de recalculare pensii militare anulate de Tribunalul TELOERMAN

7 comments

Tribunalul Teleorman

Tribunalul Teleorman a admis  primele acţiuni ale cadrelor militare disponibilizate care solicitau anularea deciziilor de recalculare a pensiilor militare.
Tribunalul Teleorman a dat câştig de cauză pentru 29 de  dosare depuse de cadre militare disponibilizate din Teleorman. „ Este adevărat, am câştigat. Tribunalul Teleorman este primul din ţară care a admis anularea deciziilor de  recalculare a pensiilor. Să sperăm că şi instanţele din celelalte judeţe vor da aceleaşi soluţii”, ne-a spus Aurel Iatan, membru al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate Teleorman.
Pentru anularea deciziei de recalculare a pensiilor militare la Tribunalul Teleorman au fost depuse  125 de dosare, iar instanţa a dat, până acum, câştig de cauză, în 29 de dosare. " Din totalul de 125 de dosare promovate de noi în instanţă până acum am câştigat 29 de cauze, pronunţate în cursul zilei de ieri şi alaltăieri. Restul dosarelor rămân pe rol, au termene stabilite de instanţă, dar nu cred că vom avea probleme" a spus avocatul SCMD Sorin Balaita.
Decizia dată azi de Tribunalul Teleorman nu este definitivă şi irevocabilă. „ Ei au posibilitatea de atac. Ministerul Apărării poate face recurs”, ne-a mai spus avocatul SCMD Teleorman.
Adevarul

TELEORMAN

Dosare

Informaţii detaliate despre dosar
 
Numãr unic dosar: 1283/87/2011
Înregistrat în data de: 22.02.2011
Obiect dosar: contestaţie decizie de pensionare
Materia juridicã: Asigurări sociale
Stadiu procesual: Fond
Părţi: IONESCU P ADRIAN - LA CAB AV LUPAN MIRCEA : Reclamant
CASA DE PENSII SECTORIALA A MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONALE BUCURESTI : Pârât
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE BUCURESTI : Pârât
CĂI DE ATAC:
Tip acţiuneData declarareCine declara
Pagina 1
TERMENE DE JUDECATÃ:
DataDetalii
23/03/2011Soluţionare
Solutie: Admite acţiunea reclamantului IONESCU P. ADRIAN, împotriva pârâţilor: Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale Bucureşti şi Ministerul Apărării Naţionale. Dispune anularea deciziei de recalculare a pensiei nr. 55669/11.01.2011, emisă de Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale Bucureşti Definitivă . Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 23 martie 2011.

7 comentarii:

sergentul bula spunea...

era normal.nimic deosebit,solutia era clara ca lipsa obiect din moment ce ord 735 era abrogata.plus ca legea e valabila,deci cistig nexa.sa nu ne imbatam

mos alecu spunea...

@sergentul bula 26 martie 2011, 11:45 :
Intreb si eu ca un nepriceput intr-ale legilor :
legea spune ca pentru aplicarea ei trebuie norme . Normele erau in hg.735 . Hg.735 era abrogata (asa cum spui) . Atunci cum a fost aplicata legea daca nu avea norme ... pe care ea le cerea ??

sg bula spunea...

tocmai asta a fost motivatia instantei,lipsa normei,fiind abrogata./apare ord 1 cu alte norme la lege,inca valabila si deci recalc[re vizuire]sau ce o fii nu poate fii contestata.asa ca nu e un cistig.

Plano10 spunea...

Sper ca printre motivele de anulare a deciziilor de calculare sa se afle si constatarea ca emitentul deciziei nu a aplicat prevederile art. 180 din Legea 19/2000, respectiv ca daca prin recalculare rezulta o pensie mai mica in plata ramane pensia anterioara./
Asa ar avea consistenta o hotarare ramasa irevocabila si emitentul ar fi obligat sa dea o noua decizie in care sa aplice si respectivul articol.
Daca decizia instantei se motiveaza doar pe faptul ca s-a folosit salariul mediu in calculul pensiei, alin (5) din L 119/2010, nu e o mare branza.

wassy_g spunea...

Daca se poate,cineva sa ne prezinte o motivatie la unul din dosarele din Teleorman.Atunci ne putem da seama care sunt sansele de castig,in final.

Anonymous spunea...

Sa ne intelem: decizii de recalculare sau de revizuire?(in baza oug 1)

Plano10 spunea...

Avocatul Costel Galca a informat mass media ca Tribunalul Mehedinţi a decis pe 29 03 2011 admiterea acţiunilor având ca obiect anularea deciziilor de recalculare a pensiilor militare, formulate de către Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate şi în Rezervă (SCMD). Militarii în rezervă ar trebui să-şi recapete vechile pensii, plata retroactivă a diferenţelor şi dobânda aferentă sumelor calculate în minus.