Un produs Blogger.

sâmbătă, martie 05, 2011

SCMD atentioneaza MApN, MAI si SRI cu privire la revizuirea pensiilor

22 comments
De interes si pentru cei care nu sunt membri sindicalisti.


"Dacă veți da curs însă, din exces de zel, până la pronunțarea prin vot a Parlamentului asupra OUG. Nr.1/2011, vă somăm să luați în considerare următoarele:
1.    Noile decizii neconstituționale de pensionare emise in ,,revizuire” pe baza OUG nr. 1/2011 sa fie insotite de catre actele doveditoare (adeverinte) care atesta atat perioada de vechime in serviciu/munca, perioada de cotizare, precum si veniturile brute/nete care au stat la baza ,,recalcularii sau revizuirii” cuantumului pensiei, cu mentionarea documentelor din care rezulta datele din adeverinte. (cf. art.5 din OG nr. 33/2002 modificata si aprobata prin Legea nr. 223/2002, care reglementeaza eliberarea certificatelor si adeverintelor de catre autoritatile publice centrale si locale).
2.    In conformitate cu art. 4 alin.(2) din acelasi act normativ, cerem imperativ ca adeverintele  sau certificatele doveditoare sa fie semnate în clar, cu grad și funcție, de catre conducatorul autoritatii publice, sa fie inregistrate si datate, cu aplicarea stampilei unitatii. Documentele, semnate de catre functionarii abilitati, sa cuprinda obligatoriu numele si prenumele acestora in mod lizibil, cu aplicarea semnaturii olografe.
3.    La determinarea veniturilor brute/nete, sa fie luate în calcul si premiile/primele ocazionale/periodice, alte venituri, precum si premiul anual (al 13-lea salariu).
4.    Modalitatea de calcul  a cuantumului pensiilor sa fie făcută publică și explicitată intr-o formă usor de inteles de catre beneficiari, cu mentionarea etapelor si a formulelor de calcul utilizate.
5.    Să fie prezentate demersurile făcute pentru identificarea tuturor veniturilor brute/nete și explicat de ce a trebuit să se opteze pentru utilizarea cuantumului soldei de grad si al soldei de functie minime, corespunzatoare gradului militar detinut, conform anexei nr.1 din OUG nr. 1/2011. Cu alte cuvinte, de ce nu este posibilă reconstituirea corectă a activității rezerviștilor și de ce trebuie să suporte aceștia incapacitatea de arhivare a ministerului?
Toate aceste propuneri sunt formulate in baza observatiilor primite din partea membrilor de sindicat.
Va supunem atentiei enormitatea, prezentă în art. 1 alin.(4) din OUG nr.1/2011, care precizeaza: “pentru perioadele la care nu pot fi identificate veniturile realizate lunar, la stabilirea punctajului mediu anual se utilizeaza cuantumul soldei de grad si al soldei de functie minime, corespunzatoare gradului militar detinut, conform anexei nr.1, dar nu mai putin de salariul mediu brut/net pe economie, ….”
         Din moment ce, conform art.1, alin (2) din Ordonanta, “obligatia identificarii si transmiterii la casele de pensii sectoriale a veniturilor realizate lunar de catre beneficiar, in vederea efectuarii revizuirii, revine institutiilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, in cadrul carora beneficiarul si-a desfasurat activitatea”, si  pentru ca statul este depozitarul tuturor arhivelor, este de neacceptat ca pentru perioadele in care autoritatile nu pot face dovada veniturilor, NOI, beneficiarii, in afara oricarei culpe, sa fim sanctionati cu luarea in calcul a soldelor minime de grad si functie, asa cum se prevede in ordonanta.
Conform principiului de drept in dubio pro reo, pentru imposibilitatea autoritatii publice de a dovedi veniturile integrale din perioada de activitate, ar trebui sa beneficiem de situatia cea mai favorabila posibil, respectiv de luarea in calcul a soldelor de grad si functie la nivelul maxim.
Militam si pe aceasta cale pentru  respingerea OUG nr. 1/2011, act normativ imposibil de aplicat. Considerăm că se înscrie în lungul șir de aberații juridice promovate de Guvern, prin asumarea răspunderii.
Nu acceptăm confiscarea gradelor noastre și transformarea în ,,beneficiari”, deoarece nu suntem vinovați, nici de trădare de țară, nici de genocid."


            PRESEDINTE,
             Col. (r) dr. Mircea DOGARU

22 de comentarii:

micutzul spunea...

Are perfecta dreptate.Eu unul de cand am iesit de pe bancile scolii am avut functii mai mari decat gradul avut. Acum imi lipsesc 3 ani si 7 luni si smecherii vor sa ne fenteze. Nu le ajunge ca ne umilesc mai vo si din banii nostri. Uita insa un lucru....Roata morii se/nvarteste...tac tac tac.

Anonymous spunea...

Ptr. pct. 3, se iau aceste premii in considerare la recalcularea pensiilor. Dar d-nul Dogaru citeste printre randuri, intelege numai ce-i convine. Sa fie cat mai multe puncte de impotrivire. Doar asta este menirea sindicatului !

Plano10 spunea...

@Anonim
Multi se plang ca primele au fost sarite de cei care intocmesc adeverintele, nu ca n-ar fi prevazute in actele normative.

Anonymous spunea...

Subscriu.Are dreptate.Cand aveam gradul de LT.MAJ.eram absolvent al actualei Universitati pt. aparare si ocupam functie de lt.col.Dece la pensie sa mi se ia in calcul functia de lt.maj?In dosarul personal scrie functia si treapta de salarizare.Locotenent -colonel 12.Astia sunt prosti sau fac pe prostii?Umbla numai la mica ciupeala ca orice escroc.

Anonymous spunea...

@Anonim
Nu umbla la mica ciupeala ca orice escroc, ei jecmanesc de pe unde si de pe ce au pus ochii. Si sunt "calificati" in ceea ce fac.
Noua , celor multi , ne dau cat mai putin... asta ca sa le ramana lor cat mai mult de "inghitit" - ca tare-s hamesite trompetele portocalii !!!!!!

un civil

Anonymous spunea...

Civilii sa-si vada de treaba lor.Aici nu e loc pentru ei.
Un militar

Plano10 spunea...

@Anonim
Nu crezi ca exagerezi?
Ma dai afara si pe mine?
Aici eu hotarasc cine are treaba! :):)

mos alecu spunea...

@Plano10 7 martie 2011, 10:55 :
Primele respective (premiile/recompensele trimestriale si premiile anuale/a 13-a solda) se inscriau pe state de plata separate de statele de plata a soldelor lunare ... care se indosariau in dosare cu termen de pastrare de 5 ani (la fel se proceda , la multe unitati , si cu sporurile specifice ale pilotilor , marinarilor , etc .) . Deci , cei care au iesit la pensie acum cel mult 5 ani , mai pot spera la luarea lor in calcule ... cine este mai 'vechi' ... 'aleluia , s-un praz verde !' .

Anonymous spunea...

Da,.............. si mai tin eu minte, ce prima de Craciun 1985, am luat, sau daca am luat. Hai sa fim seriosi, d-le plano.

mos alecu spunea...

@Anonim 7 martie 2011, 11:29 :
Spuneti : "Astia sunt prosti sau fac pe prostii? ".
Astia sint prosti CARE fac pe prostii !!

Anonymous spunea...

In decembrie 2010 inca nu se recalculase pentru 10000 de pensionari din M.ap.N.diferentele ce li se cuveneau in urma recalcularii conform legii 90/2007.Asadar acestia trebuiau sa primeasca retroactiv diferente din ianuarie 2008.Cunoaste cineva soarta acestor drepturi?.M.AP.N.nu mai comenteaza nimic pe acest subiect.

Plano10 spunea...

@Anonim
Cine a depus documetele cerute de Legea 90/2007 trebuie sa primeasca retroactiv drepturile.
De ce n-ati actionat in instanta, pe procedura L 164, Casa de Pensii care nu v-a recalculat drepturile cerute legal?

wassy-g spunea...

Plano10
Drepturile pe legea 90/2007 se dau pe spagi.Din cand in cand, mai primeste si cate unul care nu a cotizat.
Faptul ca in adeverintele de venit lipsesc in cea mai mare parte primele,se demonstreaza prin perioadele f.lungi(ani)in care venitul, nu difera cu nici macar un leu.Nici macar pe perioada concediilor,cand nu se primeau anumite sporuri.Asadar,venituri scoase in bataie de joc.

Anonymous spunea...

La adeverinta tatalui meu(eu sunt pensionar de urmas )veniturile tatalui meu sunt trecute corect in sensul ca nu a primit prime ci doar calificativul FB(adica strangeri de maini).Cand era sa ia si el o prima i se spunea "Lasati tovarase maior sa le dam premii la cei mai necajiti, dvs. aveti salariu mare".(Catalin)

mos alecu spunea...

@Anonim 8 martie 2011, 15:36 :
In calitatea dvs. de beneficiar de pensie de urmas nu cred ca aveti argumente sa sustineti afirmatia : "veniturile tatalui meu sunt trecute corect" ...

In problema cu 'primele' ...lasati-l pe tatal dvs. sa se odihneasca in pace...

Anonymous spunea...

ASTEPT CU NERABDARE REVIZUIREA PENSIEI .
LA FEL CA CELOR PESTE 60.000 DE PENSIONARI MI SE VA MARI CU 5-600 LEI.
DECE DOMNILOR MINORITARI DORITI SA FIM PREJUDITIATI DE PENSIILE CALCULATE PE MUNCA ,PE DREPT NU ARBITRAR CA DUPA FOSTA LEGE 164/2001 UNDE AU FOST CALCULATE CONFORM ULTIMIEI SOLDE ARANJATE DIN TIMP CU SPORURI DE CONDUCERE SI MERIT ARANJATE . AU APARUT DECIZII DEFINITIVE CU CRESTERI , CE SE VA INTAMPLA DACA PRIN ABSURD PACALITI PE ANUMITI POLITICIENI SI ANULEAZA LEGEA119/2011? LE LUATI PENSIILE SI DATI LEGI CARE CONVIN UNEI MINORITATI DE MAX. 10% . DECE NU CERETI IN NUMELE VOSTRU ANULAREA REVIZIILOR SI DORITI CU O CRUZIME DEVASTATOARE CA SI CEI INDREPTATITI SA NU PRIMEASCA MARIRI DE PENSII.
AU SEMNAT 7000 , ,NU VA AUTONUMITI REPREZENTANTII A 80 000 DE PENSIONARI . SUNTETI SI DUSMANOSI SI EGOISTI . ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU.

Skiuc spunea...

Anonim, da si tu aici o copie a unei decizii definitive s-o vedem si noi... in regula? cat despre "cei peste 60000 pensionari carora li se va mari" mai bine v-ati abtine

Plano10 spunea...

@Anonim
In ultima perioada nici Comitetul Director al SCMD nu mai sustine abrogarea in totalitate a L 190, desi intentiile lui de lupta acestea sunt.
Asa cum va mai spuneam, nici OPOZITIA nu va indrazni sa abroge legea 119.
Revizuirea se va face pana la sfarsitul anului, nu va temeti!
Sa fii iubit! :) :)

Plano10 spunea...

@Skiuc
Ai o copie de decizie de recalculare definitiva si aci pe blog

http://www.plano10.com/2011/01/asa-arata-o-decizie-de-recalculare.html

Skiuc spunea...

@Plano, pe aia o stiam! vreau una revizuita sa vad cum arata pentru ca anonim spune:
"LA FEL CA CELOR PESTE 60.000 DE PENSIONARI MI SE VA MARI CU 5-600 LEI." Sa fim seriosi, aia cu data din 13.12 a fost un caz fericit, toate perioadele gasite... cred ca e prima decizie emisa tinand cont de data :)

wassy_g spunea...

Skiuc
Nu cred ca a vazut cineva ,pana acum,o decizie de pensie revizuita.

Skiuc spunea...

Stiu, wassy, nici eu, eram doar ironic...