Un produs Blogger.

marți, mai 24, 2011

Autorii sintagmei "javra ordinara" nu pot fi dati afara. Boc se clatina!

20 comments
Manifest in strada: "Iesi afara javra ordinara"
Mitingul politistilor din sept 2010

 SCANDAL ÎN PARLAMENT: 

Coalitia a pierdut majoritatea in CD ?

Proiectul disponibilizării poliţiştilor NU A FOST ADOPTAT de Camera Deputaţilor. Deputati din randul PDL-istilor, UNPR-istilor si minoritatilor au votat impotriva Guvernului.

EMIL BOC a fost chemat de TRAIAN BĂSESCU la Cotroceni.

20 de comentarii:

theodora0303 spunea...

Cred ca se clatina si Basescu ... sigur ca Boc trebuie sa cada primul

Plano10 spunea...

@Theodora
Pe rand...pe rand, nu ambii odata! :( :)

juliablogging spunea...

Plano, de ce nu? Sa cada dom'le, sa cada toti dupa mine! Sa vedem ce "vid de putere" poate sa fie mai daunator Romaniei decit actuala guvernare? Oare nu ar fi mai buna o dictatura militara o perioada de timp? Cred ca dupa o dictatura militara, regalitatea constitutionala nu mai suna atit de rau..........

Nu stiu, efectiv, nu POT sa pricep cum de omenirea din tara aia rabda sa vada toate steoarfele si nemernicii in guvern, dindu-le lectii cum "sa mai puna un pulover pe ei, daca viata e grea"!!!!!!! (o metafora, desigur, cu trimitere la ce ne sfatuia Leana lu Nicu) NU PRICEP si pace!

Sa fie tot 'mostenirea' comunista de vina? imi amintesc cind am venit aici si la sapte luni am inceput mucna de inginer, ma uitam in jur dupa "indicatii" si mi-a luat cam un an sa pricep ca nu mai imi da NIMENI indicatii si ca munca mea e responsabilitatea mea si gasirea de solutii si proiectele erau ALE MELE! Din capul asta de pe umerii mei, nu la indicatiile altcuiva! Si compania se baza pe mine sa il folosesc cit puteam eu mai bine. Si asta fac de douazeci de ani.

Nu voiam sa ma laud; voiam doar sa spun cum am trecut eu de la stadiul de sluga, la cel de om responsabil.

Plano10 spunea...

@Julia
Vezi ca pe blogul asta nu prorocesti in pustiu si s-ar putea ca unii, care ii stiu eu, sa-ti indeplineasca dorinta!
Musca-ti limba cu dictatura militara!
Cu ce ar fi mai buna decat dictaturile care s-au perindat,de la 1938 pana in 1989, din care generatia noastra si cele anterioare au iesit?
De maneleala base scapam, da`din aia meletara nu se stie.

CEZAR spunea...

@ Plano- bag seama ca ti cam frica de un pic de meletarie!ha,ha,ha, sa te vaz cu boconcii sparti,ceaunu pe freza si ranita in spate!! promit ca fac ore suplimentare daca Julia vrea sa iesi cel mai instruit1

micutzul spunea...

@ Plano
Daca e de dictatura, ma bag si eu. Adica daca e vorba. Omule cine sa dea lovitura ? Astia de acum au solde nesimtite si nici nu le e gandul la asa ceva. In afara de asta nici nu stiu , ca la cata meserie au pe ei, unii, nu toti , nici nu stiu cu ce se mananca o organizare. In afara de asta, pe timpul harababnurii cu pensiile noastre, marea majoritate a celor care vorbeau, au spus ca ce mai vrem ca am plecat cu compensatorii, ca suntem tineri .... Dar la ce avem noiin suflet nu gandesc. A, daca ar fi si daca s/ar putea ca unii dintre noi aia mai batrani.... A, da !

Plano10 spunea...

@micutzul
Daca nu o lovitura... barim o palitura...o razmerita :):) ca sa-i faceti pe plac Juliei.

juliablogging spunea...

Plano, ar fi prea frumos! Nu indraznesc nici sa sper.

Tata a iesit la pensie la 55 de ani pe post de colonel de geniu, ca general nu putea avansa, era prea destept ca inginer mecanic; Tata a fost profesor la scoala militara din Sibiu si pe urma cercetator la Institutul de la Clinceni. Si a mincat o pensie pina la 73 cind s-a stins in bratele mele, doborit de o boala de rinichi. A fost impotriva mea la Revolutie; si ii iubea mult pe rusi, desi amintirile lui de cind au venit rusii in tara nu erau prea placute. La noi aschia a sarit foarte departe de trunchi.
Ma gindesc la el citindu-va discutia despre pensii. Dumnezeu sa-l ierte.

Plano10 spunea...

@Frumos spus ,@Julia!
Daca zici si numele de familie, o sa ai surpriza ca multi dintre cititorii blogului chiar l-au cunoscut.
Ai crescut in ochii lor daca esti fiica de colonel de Geniu.

karadeniz spunea...

Dacă luăm un pic istoria la purecat, fără patimă şi sentimentalisme observăm că de la Burebista încoace majoritatea perioadelor în care ţara asta a mers binişor au fost cele de sub dictatură. E drept că atunci când aceste dictaturi au fost prea lungi şi-au pierdut din eficienţă. O dictatură militară ar fi fost necesară şi benefică în perioada 90-92. Din păcate acum nu ar mai avea ca efect decât ascunderea sub preş a jafului, erorilor şi ororilor comise timp de 20 de ani de clica de borfaşi ce se ascunde sub pompoasa denumire de clasă politică. Dacă situaţia internaţională se va înrăutăţi tot mai mult, aşa cum deja se prefigurează, vom intra, ca ţară, într-un colaps care va duce cu adevărat la o revoluţie reală nu ca cea din 89. Probabil că după această viitoare revoluţie îşi va avea sens şi efecte pozitive o dictatură militară.

juliablogging spunea...

Plano, m-am pornit pe nostalgii din tinerete! :)
Tatal meu a fost un militar 100% toata viata lui. Imi amintesc cum lustruia mama nasturii de la vestoane intr-o mica placuta de lemn, facuta special. Si cum se schimbau epoletii pe umerii lui tata; ce bucurie era in casa la fiecare promotie; si cum ne-a pregatit tata dupa cutremurul din '77 sa stam afara cu paturi, apa si de mincare (ca nu se stie!); sau cum m-a lasat la 13 ani sa conduc amfibia pe Olt! Sau la picnic-urile la iarba verde la Dumbrava sau colegii lui de scoala de la Focsani care il poreclisera Papustel! ....n-am sa stiu niciodata de ce........hai ca incepe sa doara.......

Voiam de fapt sa spun ca avea o pensie de 14 milioane vechi in 2005. Era mult? era putin? Habar nu am!
Saracul tata: ce MINDRU a fost de mine cind l-am adus aici la companie si l-am prezentat directorului si colegilor! Si ce fericit sa-mi vada biroul si computerul! "eeee, mai tata mai! eu lucram pe planseta de imi rupeam spinarea! tu, la taste! umblati cu cioace!" Dragul de el!

micutzul spunea...

@ karadeniz
Eu cred si de fapt sunt sigur ca ai dreptate. Problema este ca toate tarile asa numite democrate, ca in paranteza fie spus, mai peste tot drepturile sunt ingradite, uneori cu trandafiri alte ori cu sarma ghimpata, deci toate aceste tari condamna dictaturil;e militare. Si de ce cred eu ca fac aceste lucruri ? Pentru caaceste dictaturi aresteaza exact acei politicieni democrati care au jefuit tara respectiva. Si de multe ori ii ingroapa la 2 m. sau ii parpalesc putin. Deci frica de o razbunare , de plata faptelor comise si care au dus la prabusirea economica a statului ii fac pe toti acesti politicieni sa fie uniti in condamnarea dictaturilor MILITARE. Cel mai bun exemplu este Turcia, tara in care , prin Constitutie, armata are dreptul si obligatia sa puna frana guvernului cand o ia razna. Si acolo politicienii s/au unit si au vrut sa sperie armata, arestand capii. La noi in armata, dupa ce ne/au epurat, au adus oamenii lor, aserviti politic si au dat grade cu nemiluita. Si au dat si multora care nu au nici o legatura cu armata. Exact asta vor sa faca acum in MAI, sa dea afara si apoi vor aduce oamenii lor. La ce nivel de prostie este in tara asta, nici nu ma mira ca le merge.
@ julia
Felicitari pentru amintirile frumoase. Si tatal meu a fost colonel. Acum cred ca bea o bere cu tatal tau. Si el ii iubea pe comunisti. A reusit sa ajunga dintr/o familie saraca , comandant la cea mai grea unitate de rachete antiaeriene si apoi mai mare. Si nu era deloc prost sau fara cultura generala. Acum saracul e sarac pana moare si prostul prost.

Plano10 spunea...

@micutzul
Gresesti!
Nu cred ca fostii ofiterii erau atat de iubitori de comunism cat erau de tara.
Militarul isi iubeste mai inatai de toate, cele publice,( nu punem nevasta si dragutele) TARA, indiferent de regim.
Fa un inventar rapid... cum a sfarsit cea mai mare parte a dictatorilor din ultimii 50 de ani!
Te-ai intrebat de ce?

mos alecu spunea...

@Plano10 25 mai 2011, 14:45 :
La indemnul : "Fa un inventar rapid... cum a sfarsit cea mai mare parte a dictatorilor din ultimii 50 de ani!" s-ar putea sa apara incomodanta intrebare/constatare "Si cine I-A sfirsit pe acei dictatori ?? Cumva ... cea mai mare democratie folosind cele mai dictatoriale metode ??"

Anonymous spunea...

bag de seama ca unii au uitat "binele din perioada comunista " si au nostalgii . sper ca este doar o gluma amara . faptul ca astazi traim la fel ca atunci este doar consecinta faptului ca au ramas tot ei la putere ( comunistii si securistii ) .
dictatura nu a adus nicio data nimic bun . iar pe dictatori da jos poporul deznadajduit -vezi ceausescu
( unii uita redede ).

tupaK

vasilica spunea...

Tupi , baietel nu te strofoca sa-ti dai si tu cu presupusul... Bine ca tu nu uiti REDEDE , si repeti numai lozinci pe care vi le baga pe git educatorii reformatori porcotalisti ... Se vede ca esti educat de actuala telectualitate reformatoare dupa formularile :"dictatura nu a adus NICIO DATA nimic bun . iar pe dictatori DA jos poporul deznadajduit " ... Pune minuta si citeste si tu citiva km patrati de biblioteci ... si pe urma iesi in lume cu pretentii culturalizator - educative ... deocamdata esti la nivelul unui propagandist de cea mai joasa calitate ...

vasilica spunea...

Tupi , baietel nu te strofoca sa-ti dai si tu cu presupusul... Bine ca tu nu uiti REDEDE , si repeti numai lozinci pe care vi le baga pe git educatorii reformatori porcotalisti ... Se vede ca esti educat de actuala telectualitate reformatoare dupa formularile :"dictatura nu a adus NICIO DATA nimic bun . iar pe dictatori DA jos poporul deznadajduit " ... Pune minuta si citeste si tu citiva km patrati de biblioteci ... si pe urma iesi in lume cu pretentii culturalizator - educative ... deocamdata esti la nivelul unui propagandist de cea mai joasa calitate ...

Anonymous spunea...

@tupaK
Aiure-n tramvai !,,Poporul deznadajduit ,,. Mai avem un pic si poporul va fi inlocuit de ,,nationalitatea inlocuitoare,, ,care nu are motive de deznadejde;cu asa nasi...

Kaput

micutzul spunea...

@ tupak
Nu prea intru in discutii cu cineva caruia nu ii cunosc cat de cat modul de judecata si optiunile. Sa nu intelegi din nou gresit. Nu sunt nostalgic si nu am iubit pe timpul comunismului decat siguranta de zi cu zi. In timpul asa zisei democratii de dupa 1990 am realizat mult mai multe decat inainte. Daca era sa povestesc de ce tatal meu s/a simtit bine in acea perioada, imi lua ore. Daca am spus ca ii iubea, nu trebuie luat direct sensul cuvantului. Altii care ma cunosc imi stiu si modul de gandire. Cat despre poporul desnadajduit care da jos dictatori , incearca unde mai prinde asa ceva. Poporul asta e prea fricos si ca sa/si ceara dreptul la viata . Despre rebeliuni, peste vreo mie de ani .De 20 de ani este batjocorit, haituit si furat , jignit si scuipat de conducatori si politicieni de toate culorile curcubeului politic . Si ?

juliablogging spunea...

@micutzul
Da, si tata ii iubea pe comunisti caci a venit dintr-o familie saraca si ca sa faca ce iubea: inginerie mecanica, a trebuit sa se duca la academia militara ca era singura care oferea educatie fara bani.
A predat matematica, fizica, tehnologie, vibratii, metalurgie si masini unelte la scolile militate. A ajutat sute de copiii sa treaca examenele de admitere, cu meditatiile.
Acum joaca table la o bere cu tatal tau, acolo sus....... :)