Un produs Blogger.

joi, mai 26, 2011

Consultatie juridica pentru securisti in litigiile cu CNSAS. Revista VITRALII - LUMINI si UMBRE nr.7

3 comments
Intreaga Colectie a REVISTEI VITRALII- LUMINI si UMBRE--> aici








3 comentarii:

Plano10 spunea...

Ordonanta CNSAS, denumita si Ordonata Tariceanu, dupa adoptarea ei in graba, cand CCR a declarat neconstitutionala Legea 187/1999, de deconspirare a securitatii, ii supune procedurii actiunilor in costatare, date in competenta CA Bucuresti, la sesizarea CNSAS, pe ofiterii de informatii( generic, securistii si colaboratorii lor) care au incalcat, asa, de capul lor, drepturile si libertatile cetateanului, care ar fi fost garantate de Constitutia comunista din 1965.
Adica, altfel spus, CNSAS a devenit un organ de constatare care, dupa 20 de ani, hotaraste cine a incalcat Constitutia comunista, in ce priveste respectarea drepturilor si libertatilor in era socialista.
Nu gresesc cei care spun ca CNSAS este un fel de Curte Constitutionala, atemporala, pentru constatarea respectarii principiilor Constitutiei din 1965.

Pai ...hai sa enumeram cateva articole din acea Constitutie si sa vedem ce mai ramane din drepturile si libertatile scrise in ea.

Art. 3.
In Republica Socialista Romania forta politica conducatoare a intregii societati este Partidul Comunist Roman.
(adio opozitie, adio pluralism politic, adio asociere libera, conduce PCR)

Art. 26.
Cetatenii cei mai inaintati si mai constienti din rindurile muncitorilor, taranilor, intelectualilor si ale celorlalte categorii de oameni ai muncii se unesc in Partidul Comunist Roman, cea mai inalta forma de organizare a clasei muncitoare, detasamentul ei de avangarda.
Partidul Comunist Roman exprima si slujeste cu fidelitate nazuintele si interesele vitale ale poporului, indeplineste rolul conducator in toate domeniile constructiei socialiste, indruma activitatea organizatiilor de masa si obstesti, precum si a organelor de stat.
Art. 29.
Libertatea cuvintului, presei, intrunirilor, mitingurilor si demonstratiilor nu pot fi folosite in scopuri potrivnice orinduirii socialiste si intereselor celor ce muncesc.
Orice asociatie cu caracter fascist sau antidemocratic este interzisa. Participarea la astfel de asociatii si propaganda cu caracter fascist sau antidemocratic sint pedepsite prin lege.

Art. 102.
Prin activitatea de judecata, tribunalele si judecatoriile apara orinduirea socialista si drepturile persoanelor, educind cetatenii in spiritul respectarii legilor.
Tribunalele si judecatoriile, aplicind sanctiuni penale, urmaresc indreptarea si reeducarea infractorilor, precum si prevenirea savirsirii de noi infractiuni.

Art. 112.
Procuratura Republicii Socialiste Romania exercita supravegherea activitatii organelor de urmarire penala si a organelor de executare a pedepselor si vegheaza, in conditiile legii, la respectarea legalitatii, apararea orinduirii socialiste, a drepturilor si intereselor legitime ale organizatiilor socialiste, ale celorlalte persoane juridice, precum si ale cetatenilor.


Daca mai adaugam si prevederile Codului Penal ,partea speciala, care pedepsea pe oricine care atenta la rolul conducator al PCR, in special prin art 166, putem spune ca securistii, procurorii si judecatorii aveau cadrul constitutional si legal pentru apararea oranduirii socialiste.
Atunci, de ce nu sunt adusi in fata instantelor postcomuniste cei care au eleborat acea Constitutie si acele legi?

Plano10 spunea...

Nu are nimic de spus la acest material niciun ofiter de informatii care are probleme cu CNSAS?
Refuz sa cred ca printre miile de militari care citesc acest blog nu se afla si ofiteri de informatii din toate structurile militare.

mihai spunea...

Ce ar mai putea spune un fost ofiţer de informaţii purtat acum la tribunal decât că cei care au iniţiat şi pus în aplicare legislaţia privitoare la deconspirarea Securitaţii servesc interese străine de România? Tara noastră nu mai este a românilor, ci a străinilor care se servesc de românii trădători.