Un produs Blogger.

marți, mai 03, 2011

Facebook un fel de munca voluntara pentru seviciile de spionaj americane, spune J Assange

3 comments
Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange consideră Facebook-ul un sistem de spionaj. Assage nu susţine însă că Facebook-ul lucrează pentru agenţiile de spionaj din SUA, ci doar că este periculos ca aceste agenţii să aibă acces la informaţiile postate pe site-urile de socializare.
"Facebook, în mod special, este cel mai grozav sistem de spionaj inventat vreodată. Avem cea mai cuprinzătoare bază de date despre oameni, despre relaţii, despre adresele lor, despre vocaţii, despre interacţiunea cu ceilalţi, despre rudele lor.  Toate sunt stocate în SUA, toate sunt accesibile serviciilor de informaţii. Facebook, Google, Yahoo, toate acestea sunt companii americane care au construit interfeţe pentru serviciile de spionaj americane. Când îşi adaugă prieteni pe facebook, oamenii fac muncă de voluntariat pentru serviciile de spionaj americane. Şi construiesc o bază de date pentru ei", a declarat Julian Assange într-un interviu pentru Russia Today.

3 comentarii:

juliablogging spunea...

Plano, ti-am raspuns la mine pe blog ca la Roxana iar s-a blocat; cred ca wordpress-u' are mari probleme si nu se pricep sa le rezolve;
Si efortul si timpul in plus pe care le cer ei bloggarilor ca sa-si fixeze singuri blogurile, nu toata lumea este dispusa sa le iroseasca.

Plano10 spunea...

@Julia
Ti-am raspuns acasa la tine . Pe teren neutru nu ne potrivim in fuse orare :):)

Ică Şt. O. Victor spunea...

Salutare Plano10! Nu numai cei care socializeaza pe facebook trebuie sa-si "prezinte" datele. Pe orice retea de socializare si in general in INTERNET, ca sa te poti "misca" trebuie sa ai o "identitate". Problema protectiei acesteia, revine in principal celor care monitorizeaza serverele pe care sunt stocate aceste date. Daca sistemul de protectie este impenetrabil si daca administratorii sunt fair-play, atunci am fi in siguranta.