Un produs Blogger.

miercuri, mai 25, 2011

HG 892/2010, desecretizarea statelor de plata la MApN.Consultarea lor potrivit L 554/2001 privind liberul acces la informatii

13 comments

13 comentarii:

Plano10 spunea...

Poate cineva sa precizeze de ce hotararea se refera numai la documentele elaborate intre anii 1972-2002?

karadeniz spunea...

Dacă nu mă înşel din 2003 ştatele de plată au fost declasificate la secret de serviciu.

Plano10 spunea...

@karadeniz
Ce s-a intamplat la mangalia?
A dat iama printre liberalii supusi lui Base?

bazel09 spunea...

@Plano10
Greşeşti ! Cel puţin în cazul doctorului Ole. Am participat la două sedinţe de consiliu şi afirm cu tărie, nu făcea jocul nimănui. Omul tot timpul a cerut fundamentări corecte, pe baze reale a HCL-urilor şi asta supăra foarte mult. Deci, să înţeleg, dacă vrei să fii corect din toate punctele de vedere, nu eşti bun în "rabla uselistă"

Plano10 spunea...

@bazel09
Esti subiectiv in prezentarea situatiei politice din Mangalia. Lasa-l pe @karadeniz sa vorbeasca. E mai obiectiv. Tu esti portocalizat rau... rau...

bazel09 spunea...

@Plano10
Sigur, nu trebuie să mă crezi pe mine, îmi exprim o opinie, dar cred că vis a vis de Ole nu diferă de opinia domnului karadeniz.

Ps Ieri m-am mirat când am văzut scris "rodica"....doar n-o să crezi o adresă de e-mail ;)

Plano10 spunea...

@bazel09
Nu te mai mira ca nu scrie "rodica" pe nicio adresa.
Tu ce te maschezi atata? Nu-ti vad decat IP....?

bazel09 spunea...

@Plano10
Întotdeauna un meletar se camufleză, chiar dacă noi ăştia de la navy am făcut mai puţin câmp şi mai multă tehnică ;)

karadeniz spunea...

In privinţa doctorului Oleniuc, bazel09 are dreptate.
În rest politica locală nu are nimic de a face cu partidele politice şi doctrinele acestora. E un amalgam balcanic de interese şi afaceri iar partidele sunt doar cheile ce deschid calea spre puşculiţa banului public. La nivelul unui oraş mic ca Mangalia se poate vedea toată hidoşenia politicii româneşti. Partidele locale sunt de fapt găştile diverşilor afacerişti, care le schimbă funcţie de interesele de moment. Adversarii politici sunt de fapt parteneri de afaceri, aşa că deşi primarul e PSD-ist, doi consilieri PDL votează constant proiectele sale contrar indicaţiilor partidului. Deşi oraşul suferă iar cetăţenii văd cum banii din bugetul local, terenurile, clădirile şi alte bunuri din patrimoniul public al oraşului , trec în mâinile acestora nu se poate schimba nimic. Cumpărând, cu pachete de alimente şi alte pomeni, voturile câtorva mii de pensionari, ţigani, etnici turcotătari şi alte persoane sărace, cu sprijinul unor clanuri locale ( vezi cazul Beinur) îşi asigură accesul perpetuu la cârma oraşului. Câte o rara avis, gen consilierul Oleniuc, nu reprezintă decât excepţia care confirmă regula.

Plano10 spunea...

@karadeniz
Cred ca aveti dreptate amandoi, si tu si bazel09.
Gastile locale, care toaca banii publici, isi mai reduc activitatea cand la centru se produce o schimbare de regim.
De aceea este sfanta alternanta la putere. Asa cum, poate, a fost necesara in 2004 , la fel este, si mai presant, necesara acum.

bazel09 spunea...

@karadeniz
O singură menţiune. Cei doi despre care faci vorbire, au fost excluşi din PDL, după câte am eu cunoştinţă cu mult timp în urmă, iar din cauza unor proceduri "păguboase şi interesate" ale unora, n-au fost înlocuiţi din consiliu...poate nici pedeliştii n-au interesul. Este şi acesta un obicei de a te arăta lovit în aripă când tu de fapt n-ai nici pe dracu ;)

karadeniz spunea...

România e mult prea bolnavă ca să mai poată fi vindecată de felcerii politici care se cred medici. Nici o alternanţă nu ne va mai vindeca ci ne va prelungi, tot mai mult şi dureros, agonia. Dacă aşteptăm până când clasa politică se va reforma singură vor mai trece probabil încă 20 de ani în care vom progresa pe paşi de dans, un pas înainte, doi paşi înapoi. Dacă analizăm cu atenţie activitatea, comportamentul şi acţiunile celor care ne conduc şi ne dirijează viaţa: parlament, guvern, preşedinţie, justiţie, administraţie locală, observăm clar că îndemnul tacit pe care ni-l transmit „ faceţi cum zice popa nu cum face popa „ este de fapt un îndemn la nesupunere civică şi că ea se practică deja. Clasa politică trebuie desfiinţată, trasă la răspundere de la simpli membri la cei din vârf ( inclusiv o lege a lustraţiei care să cuprindă şi/dar mai ales perioada de după 89). Ceva gen revoluţia islandeză. Asta este varianta paşnică, civilizată şi chiar democratică deşi greu, dar nu imposibil, de aplicat şi la noi.
Alternativa o văd sub forma unei răscoale a maselor sărace cu toate ororile cunoscute ale unor astfel de acţiuni din istoria noastră.

Plano10 spunea...

@karadeniz
Este lucrul cel mai grav care s-ar putea intampla Romaniei.. ala de-l spui tu cu desfiintarea clasei politice.Ce spui tu ar insemna intoarcerea Romaniei in anii imediat urmatori Razboiului Mondial.
Nici macar PDL nu trebuie desfiintat, ci trecut in refacere spre democratizare in opozitie.
Nu trebuie decat un dram de seriozitate si responsabilitate in actul de guvernare pe care eu cred ca USL il va impune, in perioada imediat urmatoare.