Un produs Blogger.

joi, mai 19, 2011

ORDIN 1453/02 05 2011 al M Muncii de aprobarea a Regulamentului Comisiei Centrale de contestatii a CNPP si a Regulamentului Comisiilor de contestatii din MApN, MAI si SRI.

2 comments




2 comentarii:

radud spunea...

Interesant de analizat urmatoarele:
Ordinul 34 din 4 mai 2011-MApN-ANEXA Nr.2
"Art. 10.-Casa de pensii sectoriala are obligatia inaintarii contestatiei la comisia de contestatii competenta, in termen de 10 zile de la inregistrare, impreuna cu urmatoarele documente:
c) nota de prezentare a cazului, cuprinzand temeiurile de drept si de fapt care au condus la emiterea deciziei, precum si concluziile reiesite in urma reverificarii dosarului."
Prin urmare Casa de pensii sectoriala trimite comisiei de contestatii concluziile in urma reverificarii dosarului iar membrii acestei comisii ce mai fac?
Si trecem la urmatorul aspect:
"Art. 12. -
(1) In activitatea lor, membrii comisiilor de contestatii au obligatia de a fi impartiali, de a asigura aplicarea unui tratament juridic nediscriminatoriu tuturor persoanelor care contesta deciziile de pensionare si de a nu se lasa influentati in exprimarea libera a votului in cadrul comisiilor."
Tare imi doresc sa vad un membru al comisiei de contestatii sa fie impartial, sa aplice un tratatment juridic nediscriminatoriu si sa nu fie influentat cand isi exprima votul!Dar care vot? Cel pe care-l dau pe concluziile Casei de pensii sectoriale?

Plano10 spunea...

@Radud
Comisiile de Contestatii pot sa nu fie de acord cu prezentarile casei de pensii privind modul de calcul al pensiei si raspunsurile pe care le da motivelor de atac formulate de contestatori.

ATENTIE

-1. La art 6 alin(2) din Regulament in care se precizeaza ca Deciziile se supun cailor de atac prevazute in legea in baza careia au fost emise.
Asta inseamna ca revizuirile se supun numai cailor de atac prevazute in OUG nr.1/2011.

-2. Din formularile art 7 alin (1) al Regulamentului Comisiei CNPP si ale art 6 alin (1) al Regulamentului Caselor Sectoriale ar rezulta ca Legea 263/2010 are deja modificari si completari!!!!??
Eu unul n-am conostinta ca aceasta Lege a fost modificata sau completata. Stiti voi?