Un produs Blogger.

luni, iunie 06, 2011

Basarabenii nu se dezmint! Comunistul Igor Dodon a câștigat alegerile pentru Primăria Chişinău, invingandu-l pe liberalul Dan Chirtoaca. TOTUSI, va fi si TURUL II.

2 comments

Igor Dodon, in varsta de 36 de ani, doctor in economie,om de afaceri, jucator pe bursa, s-a inscris in Partidul Comunist din Moldova  abia in martie 2010, dupa ce, mai inainte, fusese ministrul economiei in guvernul comunist condus de Greceanîi.
Are blog personal:   http://dodon.md/main
Este pentru prima data cand comunistii castiga PRIMARIA CHISINAU.
Dupa datele biografice, Igor nu pare a fi comunist.

"Am decis, în martie 2010, să devin membru PCRM, pas care unii l-au înţeles, alţii nu, dar cred că a fost un pas corect şi la timp. Atunci formaţiunea era în cădere, era în opoziţie, şi când mai mulţi fugeau din PCRM, eu am decis să fiu împreună cu echipa", a declarat Dodon într-un interviu pentru Publika TV.
Funcţiile deţinute în Executiv au avut menirea să îl apropie de lumea politică, iar în 2009, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, i-a propus să se înscrie în partid. A fost o alegere grea, pentru că în acelaşi timp era curtat de instituţii financiare din Europa şi Federaţia Rusă. În cele din urmă, a învins politica.
În plină campanie electorală, a lansat şi campania "Iubesc Moldova" pe care a numit-o "socială" cu scopul declarat de a trezi în rândul tinerilor sentimentul de patriotism. Cîntecul "Suntem moldoveni" în interpretarea formaţiei "Lume" face parte din această campanie.
Editorialistul Petru Bogatu mai afirmă că Dodon ar fi fost desemnat candidat al PCRM de Serghei Narîşkin, şeful administraţiei prezidenţiale de la Moscova. În cursul mai multor documentări pe teren, acesta s-ar fi convins că Partidul Comuniştilor, pentru a nu se prăbuşi, are nevoie de o împrospătare, de aceea a pariat pe Dodon şi l-a forţat pe Voronin să-l accepte în dauna Zinaidei Greceanâi pe care miza iniţial liderul comunist.
Şi prim-ministrul Vlad Filat a lăsat de înţeles că Igor Dodon nu reprezintă în alegeri doar interesele PCRM, ci ar avea peste hotarele Republicii Moldova.

UPDATE
Dupa ce s-au numarat  voturile in 99% din sectii Igor are cu putin sub 50% . Mai mult ca sigur ca va fi si turul 2.

2 comentarii:

bazel09 spunea...

M-au socat diferenţele între estimările date de sondaje la ieşirea de la urne şi rezultatul din teren, oficial!...Şi nu este pentru prima dată când apar aşa mari diferenţe. Anul trecut, dacă nu mă înşel, Dâncu a păţit-o şi a dat vina pe lipsa de sinceritate a moldovenilor
Deci, atenţie USL, nu vă culcaţi pe lauri cu procentele pe care le vehiculaţi la această oră.

theodora0303 spunea...

Off topic
Mergeeeee site-ul :)
Astept raportul sa vad ce a au gasit specialistii.
A fost o metoda noua de atac care pe mine m-a depasit.
http://haicasepoate.eu/este-sau-nu-romania-stat-de-drept-depinde-cine-intreaba.html
Hai ca se poate!