Un produs Blogger.

joi, iunie 16, 2011

Cine dezleaga misterul celor doua pensii atipice din tabelul publicat de MApN

4 comments
Cele doua pensii au atras  atentia ziarului Capital, pe site-ul caruia a aparut titlul " Românul care a ajuns la o pensie de aproape 100.000 de lei! De la doar 3.000 de lei"


"Cel mai interesant caz pe care l-am descoperit în urma recalculării este mandatul de pensie nr. 36554255.

Înainte de recalculare, pensionarul avea o pensie de 3.072 de lei, (un pic peste 30 de milioane de lei vechi), iar după recalculare a ajuns la o pensie de aproape un miliard de lei, mai precis de 95.592 de lei.

Un alt caz, mai puțin spectaculos, dar destul de șocant este mandatul  53556004. Înainte de recalculare, pensionarul avea 4.576 de lei, iar după recalculare 53.575 de lei, de mai mult de 10 ori mai mare."


"În luna ianuarie a acestui an, Capital scria că Procesul de recalculare a pensiilor foștilor angajați ai MApN, MAI, SRI, SIE, SPP sau Direcția Penitenciarelor ar putea duce la o creștere deloc neglijabilă a cheltuielilor statului. Astfel, în loc să facă economii, Guvernul s-ar putea trezi că trebuie să plătească circa 72 de milioane de euro în plus pe an."

"Înainte de recalculare, pensia medie a unui pensionar MApN sau MAI era de circa 1.500 de lei, iar la nivelul SRI, SIE ori SPP aceasta era estimată la peste 2.000 de lei, în timp ce pensia medie a civililor depășește cu puțin 700 de lei lunar. În fiecare an, pensiile speciale (luându-le în calcul și pe cele ale magistraților, aviatorilor, diplomaților, parlamentarilor etc.) costă bugetul de stat aproximativ 850 de milioane de euro." 


MISTERUL A FOST DEZLEGAT!
ERA O BANALA EROARE DE SCRIERE IN TABEL.
VERIFICATI cuantumul real al celor doua pensii !

4 comentarii:

Ică Şt. O. Victor spunea...

Chiar nu mai pot amaratii astia de la pensii sa mai si greseasca, dupa aproape 9 luni de munca stresanta? Este limpede ca s-a gresit!

Plano10 spunea...

Si eu cred ca e o greseala. Prima cifra este adaugata.
Dar de ce nu rectifica, daca e greseala?
Oricum, dupa cum vad ca sunt directionate oficioasele puterii s-ar putea inregistra o surpriza la votarea OUG nr.1 in Camera Deputatilor.

Ică Şt. O. Victor spunea...

Ar trebui ca d-na general Lupu sa iasa cu o precizare. Nu poate sa fie real! Asta cu ordonanta nevotata, nu prea suna bine. Dar mai stii? La prea multi le creste pensia! Or fi speriati de suma care trebuie alocata? S-auzim numai de bine!90% inseamna totusi ceva in masa de votanti.

Plano10 spunea...

@All
Pensiile surpriza, primele doua, au fost rectificate in tabelele MApN.
Au cuantumuri obisnuite!