Un produs Blogger.

joi, iunie 09, 2011

Protestul sinucigas al pensionarului militar il scoate pe ministrul Oprea din silenzio stampa!

5 comments
INFORMAŢIE DE PRESĂ

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea va susţine joi, 9 iunie, de la ora 11.00, la sediul M.Ap.N, o declaraţie de presă pe tema revizuirii pensiilor militare în Ministerul Apărării Naţionale.

Jurnaliştii acreditaţi la M.Ap.N. vor fi aşteptaţi între orele 10.00 şi 10.45, la sediul instituţiei, P.C. nr. 3 (strada Izvor nr. 110, intrarea dinspre Hotel Marriott).


Pe scurt, ce a declarat ministrul OPREA:

Deciziile de revizuire se vor emite în intervalul 1 noiembrie - 31 decembrie 2011, astfel încât la 1 ianuarie 2012 toţi pensionarii militari să primească pensiile revizuite. OUG 1 pe 2011 prevede teremenele în care se fac regularizările şi primirea drepturilor retroactive. Vă asigur că toate termenele vor fi respectate. La 1 iunie 2011, erau în evidenţă 77.078 pensionari şi beneficiari de indemnizaţii ai MApN. Dintre aceştia, 193 au fost exceptaţi de la revizuirea pensiilor. este vorba de magistraţi militari şi de persoanele beneficiare de pensii de invaliditate şi de urmaş. Astăzi putem să dăm o veste bună pensionarilor militari şi putem demonstra, cu cifre şi date concrete, faptul că angajamentul pe care mi l-am asumat a fost dus la bun sfârşit.
Au fost procesate şi revizuite 76.885 de pensii", a spus Oprea.
Ministrul a precizat că 90,2% din totalul pensiilor revizuite au crescut.
"Nicio pensie militară mai mică de 3000 de lei, în condiţiile unei cariere complete, nu a fost diminuată. Mai mult, în urma revizuirii absolut toate aceste pensii au crescut. Pentru 96% dintre pensionarii cu o carieră incompletă, care primeau o pensie de până la 3000 de lei, pensiile au crescut de asemenea. Pentru 85% dintre pensionarii cu o carieră completă şi cu o pensie de peste 3000 de lei, pensiile au crescut. Există şi cazuri în care pensiile îşi păstrează cuantumul după revizuire", a mai spus Oprea.

5 comentarii:

maiag spunea...

greu de inteles.
-se spune ca a iesit la pensie in 88 cugradul de capitan
-se spune ca e maior
-se spune ca are pensie 9 mil ceia ce este imposibil daca datele de mai sus sunt corecte
-nenea DOGARU spune ca a iesit la pensie la 36 de ani fiind disponibilizat,ori in aceasta perioada nu se faceu disponilizari
-daca atunci vea 36 de ani abia a terminat stagiul de capiytan,deci nu putea fii avansat cu ocazia iesitrii la pensie,se mai practica in anumite condittii
-chiar daca iesea medical,pensia tot era alta
CONCLUZIE
-omul avea ceva
-se face tam tam fara discernamint cu exafgreraer
-daogaru manipuleaza si abereaza
Daca cineva il cunoaste pe acest colg ar putea da detalii.Asta ca sa vedem daca mai credem in informatii cind pui toate datele in aceiasi oala si le anlizezui

Avram Iancu spunea...

In '88 nu s-au dat afara 5% din armata?Indisciplinatii si cei cu rude in strainatate?t2

Avram Iancu spunea...

Absolvent in 1984 al Acad.Th.,in 4 ani a ajuns capitan?Si apoi in 4 ani ce pensie militara,hai sa fim seriosi?Cine il arunca in carca armatei si cu ce scop?

bazel09 spunea...

@Avram Iancu
În 85-86 după mascarada cu referendumul de reducerea a trupelor cu 5%. În general au fost atinşi cei care erau în zona vărstei de 50 ani şi veneau pe o filieră ciudată: şcoala militară absolvită fără a avea liceul terminat, pe care mai apoi l-au completat la ff...cunosc 2 cazuri!...săracii s-au şi dus pe lumea drepţilor!

Avram Iancu spunea...

Acum 5 min ,am urmarit pe Antena 3 ,el a fost soldat in 1972-1973 apoi in 1973-1976 Sc. mil ..de artilerie,apoi ofiter la Tg.Jiu [vanatori de munte]apoi 1979-1984 Acad.Th. si 4 ani ofiter la mina ,in 1988 a iesit din armata tot din aceleasi motive pe care le invoca si acuma.Mita,cu toate ca nu cred ca atunci sa fi avut curajul sa spuna asa ceva .El a spus dar eu am rezerve la tot si toate .Cam miroase treaba.t2