Un produs Blogger.

marți, iunie 14, 2011

Remember CADA-1990. Pucistul Lt.col (r) Silviu Popescu, dupa 20 de ani, ramane un admirator al KGB-istului Militaru

16 comments
Locotenent-colonelul Silviu Popescu, fost ofiter CADA, a fost condamnat la opt ani de inchisoare pentru ajutorul dat lui Miron Cozma in mineriada din toamna lui 1991. Asociatia Victimelor Mineriadelor sustine ca l-ar fi descoperit in Austria.
Silviu Popescu scrie si in prezent pe blogul sau. Nu-si slabeste deloc camarazii, desi risca sa usureze efortul Interpool pt retinerea sa. Miron a si terminat de executat pedeapsa!




Comentariul lui Siviu Popescu, la aceasta caseta, in iunie 2011

"Nu există o dovadă, o explicație mai bună a situației țării, a armatei dinainte și de după 1989
decît această casetă video, în care oameni de diferite generații și aparținînd diferitelor domenii de activitate își expun punctele de vedere, dorințele, preferințele lor pentru viitorul României.
Se observă clar cine sînt susținătorii, trădătorii intereselor cinstite a organizației militare CADA, a țării, cei care s-au lăsat prostiți de Gen.Stănculescu în credința lor mîrșavă a unor avansări la excepțional în grade și funcții și care l-au sprijinit din capul locului pe criminalul sîngeros dela Timișoara, București și celelalte orașe ale țări; cei care l-au uns pe acesta în calitate de Ministru al Apărării, în loc să ceară Justiției României să-l judece. Aici un rol extrem de negativ, determinant, l-au jucat demonstranții, cadrele militare ale Timișoarei sosite, in Feb. 1990 la București și care și-au încălcat cuvîntul dat orașului erou Timișoara. Acestea au trădat orașul erou Timișoara propunîndu-l pe Stănculescu Ministrul Apărării în locul lui Militaru.
Se observă manevra murdară a unor membrii din conducerea CADA, a lingușitorilor acestui general Sănculescu, cu care generalul Militaru va fi îndepărtat dela conducerea armatei postdecembriste 1989. Și astfel singurul general și Ministru al Apărării decis să salveze onoarea armatei și să facă lumină în crimele Revoluției la care o parte a armatei s-a făcut părtașă a fost neutralizat.
Miltaru se decisese deja să-i ofere în primă tranșă pe cei doi generali Stănculescu și Chițac justiției țării. Frica că Militaru ar putea să-i pună bețe în roate, prietenia vechie a lui Ion Iliescu cu generalul Stănculescu, faptul că Stănculescu era compromis și trebuia să danseze așa cum îi cînta Iliescu din balalaică, l-au determinat pe ILIESCU să-l îndepărteze pe Militaru și să-l accepte pe Stănculescu, omul “CADA”.
Ce prostii, cu bună stiință, susține lingăul cizmelor lui Stănculescu Lt.Col.Bărbuță Ioan, pentru al denigra pe Fostul Ministru Militaru."

16 comentarii:

Cârcotaşu spunea...

'aide dom'le, că se uscase...

Cârcotaşu spunea...

Am citit, mi-a plăcut, vă aduc: http://www.forter.ro/ro/arme/tancurile/ istoricul armei "tancuri" în România, se încheie cam aşa:
Procesul de reformă a organismului militar al României declanşat după anul 1990 a avut consecinţe multiple asupra evoluţiei armei tancuri în armata noastră, nota dominantă a acestora fiind diminuarea rolului tancurilor, sub influenţa tendinţelor în materie de organizare şi înzestrare a trupelor, care se manifestă în cele mai dezvoltate armate ale lumii.
Mda, nu-i prea vesel, nu?

Cârcotaşu spunea...

Plano,
Luminează-mă:
Potrivit prevederilor Codului Penal, la articolul 155, trădarea este definită fapta cetăţeanului român sau a persoanei fără cetăţenie, domiciliată pe teritoriul statului român, de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin acţiuni de provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine, ori de subminare economică sau politică a statului, ori de aservire faţă de o putere străina, sau de ajutare a unei puteri străine pentru desfăşurarea unei activităţi duşmănoase împotriva siguranţei statului şi se pedepseşte cu detenţiune pe viaţa sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Ar cam rezulta că dacă nu-i vorba de putere sau organizaţie străină, agenţi ai acestora, oricine, poate chiar şi să desfiinţeze statu', că nu-i trădare!??

Plano10 spunea...

@Carco
Daca nu-i in legatura cu o putere sau organizatie straina nu comite tradare ci restul infractiunilor de la 155 si urmatoarele din Codul Penal, intre care pot fi subminarea economica si politica a tarii, complotul etc

Cârcotaşu spunea...

Bine, bine, da' unu' singur dintre noi, fiind preşedinte, nu poate fi judecat decât pentru Înaltă Trădare, care-i absolut imposibil de dovedit, că doară e treaba lui să discute cu reprezentanţii puterilor sau organizaţiilor străine, că doar nu le scrie-n frunte că-s agenţi. Aşa că, cum pentru altele nu poate fi judecat, practic poate face orice, că e... OK!!

Cârcotaşu spunea...

PS - văz c-ai dezactivat gravatarele!
Mă rog...

Plano10 spunea...

@Carco
Daca faptele descrise in art 155 din Codul Penal sunt savarsite de presedinte se numeste inalta tradare, asa cum e reglementata in viitorul CP.
Actiunea impotriva presedintellui este, initial, politica, si se soldeaza cu suspendarea lui.
Judecarea si condamnarea o face ICCJ.

Cârcotaşu spunea...

Da, evident, de fapt decurge din ce-am spus, doar că situaţia nu se schimbă, legătura cu puteri, organizaţii sau agenţi ai acestora nu pot fi dovedite niciodată.

Cârcotaşu spunea...

Dar uite o anecdotă pe tema reangajării rezerviştilor, într-o muncă într-un domeniu civil:
***
Charley, noul pensionar angajat pentru a întâmpina si saluta clientii, la lantul mamut de hiper-market-uri Wal-Mart din State, nu parea nicidecum sa se-mpace cu venitul la lucru la timp. Zilnic întârzia 5, 10, 15 minute. Dar era un lucrator bun, foarte ordonat, cu aspect mereu îngrijit si cu mintea brici, o adevarata carte de vizita pentru companie si un exemplu viu pentru politica firmei de "Cumsecadenia Vârstnicilor".
Într-o zi seful l-a chemat la el în birou pentru o discutie.
"Charley, trebuie sa-ti spun asta, îmi place etica muncii tale, faci o treaba minunata, dar întârzierile tale atât de dese sunt chiar suparatoare."
"Da, sefu´, stiu, si lucrez la asta."
"Bun atunci, esti de-al nostru. Dar totusi, sunt ciudate întârzierile astea ale tale! Stiu ca esti pensionat din cadrul Fortelor Armate. Ce spuneau acolo când veneai târziu?!"
"Spuneau: `Buna dimineata, domnule amiral, pot sa va aduc cafeaua, sir?"

Ică Şt. O. Victor spunea...

Au ce ma mananca limba! Dar nu raspund la provocari. Te-ai intrebat vreodata, ce au facut membri CADA dupa destramarea acestui Comitet? Ar fi interesant de stiut ce traiectorie au urmat. Cand s-au infiintat, pentru ca-i cunosteam pe cativa dintre ei, ii introduceam uneori personal in cabinetul ministrului apararii nationale si le sustineam cauza. Popescu era un "dizident" si printre ei.
Gata ca am spus prea multe!

Cârcotaşu spunea...

@ Ică,
Io zisei: 'aide dom'le, că se uscase...

Ică Şt. O. Victor spunea...

Am vazut Carco, dar m-a mancat limba. Mut!

Cârcotaşu spunea...

Omu' ăsta, Silviu Popescu, aproape iertat de închisoarea la care-i condamnat (scăpat cu fuga), îşi mai zice Lt.col(r) deşi eu unul nu mă simt bine într-o asemenea companie. N-am reuşit să citesc "nebunia" publicată pe blogul lui Marius Mioc, e prea mult. Ce-am reuşit să-nţeleg e că "ei, iniţiatorii revoluţiei în armata română", se cam ceartă-ntre ei, arogându-şi merite, care mai de care se vrea pe post de "scânteie" iniţiatoare.
Ajungând să realizeze ce sunt cu adevărat, nişte nulităţi, profund nemulţumiţi şi ajunşi cu foama-n gât, încearcă să revină în centrul atenţiei, doar-doar i-o mai băga cineva-n seamă.
Mi s-a părut chiar că ipochimenul ar vrea chiar şi pensie militară!

Plano10 spunea...

@Carco
Condamnarea lui Silviu Popescu nu se prescrie decat daca sunt neglijente autoritatile romane.
Eu citisem ca miscarea CADA a fost o reactie a tinerilor ofiteri impotriva reactivarii de catre Militaru a fostilor ofiteri banuiti de colaborare cu GRU.
Descopar acum ca SP, lider CADA, a ramas si dupa 20 de ani un admirator al celui mai reprezentativ GRU-ist din armata vremurilor lui Ceausescu.

Cârcotaşu spunea...

@ Plano,
După părerea mea nici vorbă. Sigur, ei şi-au căutat atunci un motiv cât de cât de înţeles, dar uite că acum se dau de gol. În fapt, au fost nişte nisprăviţi oportunişti. Şi-au zis să speculeze momentul de haos instituţional, să iasă-n faţă şi-n felul ăsta să devină propozabil la... ieşitu-n faţă. De fapt chiar denumirea "organizaţiei", aia cu Democratizarea Armatei ne arată ce mare tâmpenie era ea şi cât de tâmpiţi puteau fi iniţiatorii. Mulţi nu-nţeleg de ce-i aşa? Păi în armată poţi să vorbeşti de ierarhie, de disciplină, da' când ai dat-o pe democraţie ai terminat discuţia, ai terminat armata, urmează să-şi aleagă comandanţii şi să voteze dacă mai execută ordinele.
Cât despre condamnarea lui SP, spune că deja nu mai e în urmărire la Europol, ce-ar mai trebui? Nu prescriere, da' tot poate fi iertat într-un fel. A fost el reabilitat Pacepa. Ce te-ar mira să se-ntâmple minunea cu un tâmpit anonim? Nici nu s-ar găsi cine să protesteze.

Cârcotaşu spunea...

Erată:
în loc de ...propozabil la... ieşitu-n faţă, ...propozabil la... avansări fără număr.