Un produs Blogger.

miercuri, iunie 15, 2011

Viziunea lui Basescu despre reducerea pensiilor.

20 comments
Pentru ca sunt destui sustinatori ai lui Basescu printre pensionari, loviti, pare-se, de  sindromul victimei fata de calau, iata ce spune Gheogy Frunda, pe Realitatea TV, despre consultarile pe care Basescu le-a avut, anul trecut, cu UDMR,  pe tema diminuarii tuturor pensiilor:
- Cand s-a discutat despre reducerea pensiilor, Basescu s-a dus sa discute subiectul cu UDMR-istii. Era de fata si Marko Bela, fostul presedinte al organizatiei. Ei i-au spus ca nu poate sa faca reducerile respective pentru ca, daca constitutional lucrurile pot fi impinse in directia dorita, pensionarii vor castiga procesele la Strasbourg, exista precedentul Lituania, daca cumva nu le castiga din tara, prin urmare, la un moment dat, trebuie dati toti banii inapoi... plus despagubiri. Atunci Basescu ar fi zis, de fata cu toata lumea: "nu-i nimic, asta va fi peste doi-trei ani".
Adica, am putea traduce,  ce-i  mai intereseaza pe portocalii ce se intampla dupa ce nu vor mai fi ei la guvernare?
A se vedea emisiunea  "Ültima ora" de luni 13 iunie, ora 21,48(Video)

20 de comentarii:

Don Corleone spunea...

fara suparare!
asemenea articol puteam sa scriu si eu sau chiar mai rau.
chiar asa a zis basescu??cine a fost de fata ??cine a zis??cine a auzit ?cine semneaza cele spuse mai sus?cine isi asuma raspunderea?
n-am treaba nici cu unii nici cu altii,dar pe de o parte se spune ca nu ii intereseaza ce va fi peste 2-3 ani,iar pe de alta parte ei(pdl-ul,basescu)urmaresc reorganizarea administrativa a tarii pentru perpetuarea vesnica la putere.Ambele concluzii iti apartin tie plano in articole diferite.Cat adevar spui si cata minciuna??
Acum o sa ma inviti probabil sa nu mai postez la tine ca te deranjez si nu vorbesc in spirit de partid,dar asta nu schimba cu nimic realitatea.

Plano10 spunea...

@akord
Nu te invit decat sa te obosesti sa urmaresti doua minute, nu mai mult, din emisiunea "Ultima ora" in care a vorbit Frunda despre Basescu, incepand cu minutul indicat in linkul de la sfarsitul textului.
Mie nu-mi apartine decat prima fraza, aia despre pensionarii loviti de sindromul Stockholm, si ultima.
Ca tot vorbesti de reorganizare, vezi ca Brasovul va fi alipit de Har-Cov.

Sindicatul Militarilor spunea...

Poate ne explica Don Corleone care ar fi ratiunile pentru care Romania trebuie sa se reorganizeze teritorial. Rog sa nu ne repete fraza pentru cretini a lui Boc, respectiv ca numai asa vom putea ""absorbi"" mai multe fonduri europene!...
Cum vor ajuta harmalaia care a si inceput sa apara la orizont si debandata organizorica, inerenta oricarei schimbari de asemenea proportii, Romania?

Poate ne explica Don Corleone care ar fi ratiunile pentru care Guvernul i-a trecut pe militari la noul sistem de pensionare. Economii la buget nu a facut, dreptate sociala nu a facut, iar ierarhia si valorile militare sunt bulversate (ex. au aparut maistri militari cu pensii mai mari decat sefi de state majore).

Peselistul

Plano10 spunea...

@Peselistul
Cine e Corleone ca sa i se ceara asemenea explicatii?
Este si el un pensionar lovit de sindromul de care vorbeam in articol.

Eu nu o cred p-asta cu pensii de maistri mai mari decat pensiile unor ofiteri superiori. Cred ca a fost cazuri in luna ianuarie... dar nu si după revizuire.

Avram Iancu spunea...

@plano10,este vorba de maistri cu vechime de peste 25 -30 de ani care au prins perioada "grasa"1993-2010si care au grupa maxima[care este la fel si la maistri terestri si la piloti sau scafandri=50%]>>tabula rasa.exemplu maistru care a lucrat la grupa de reparatii cu 28 de ani vechime are cu 50% mai mult decat un ofiter superior pilot cu 20 de ani vechime[pilotului trebuia sa-i bage grupa de 100%,deoarece atunci cand am iesit la pensie asa era ,de aceea iese la pensie cu vechime completa la 20 de ani de zbor
si asa este in toate tarile adevarate ale lumii ,dar daca astia au transformat Romania in fieful mafiotilor ,toate sunt inversate .tigri2

Plano10 spunea...

@Avram
Ce spui tu este valabil numai daca veniturile totale ale maistrului ar fi fost mai mari ca ale unui ofiter superior, ceea ce refuz sa cred. Si cu sporul de 50% tot nu depaseste pensia unui ofiter superior, luand in calcul stagii de aceeasi marime.

CEZAR spunea...

Don C. ai auzit ce zice PLANO? cica te-a lovit sindromul!!! Io zic sa-i dai un pupic cu destu pe frunte!hi,hi,hi!

Avram Iancu spunea...

Tocmai asta spuneam sau ,ma rog,vroiam sa spun .Concret:punctajul mediu anual al unui mm dinainte de 1992 era cam 1,2-1,4,iar al unui pilot.ofiter inferior 1,5-1,8[eu am fost casier platitor[8 ani] eram vreo 500 la o casierie si se redistribuiau pe subunitati,asta ca functii si grad,ei aveau functii mari apoi eu pe zbor luam o prima sa zic 25% din solda iar ei luau si pe zbor +bani pe aterizari ,la zbor tehnicii de bord aveau jumatate din cuantum dar ei zburau 6 ore pe zi iar eu cate o juma de ora cate o ora deci?
+bani pe aterizari ceea ce eu nu luam.Iar eu am iesit la 20-24 de ani vechime ei la 28-30.Nemailuind incalcul anii de dupa '92 cu punctaje de 2-4 la mm si 2,5-6 la ofiteri piloti
faceti un calcul si veti vedea .iar tehnicii terestri au fost bagati in aceiasi grupa cu noi ,nu ma refer la tehnicii zburatori care erau pe merit .Aasa ca ....tigri2

Plano10 spunea...

@Avram
Daca au primit acele salarii, de care zici, e si normal sa aiba punctaje mari, mai ales in comparatie cu ofiterii care indeplineau doar fuinctii administrative.
Noroc ca, dupa 2000, au schimbat normele cu privire la incadrarea in grupele de munca, bagand si contopistii alaturi de cei care, intr-adevar, lucrasera in acele conditii.

wassyg spunea...

Plano10
Toate deosebirile astea intre diferite categorii de pensionari militari,care,in aparenta,nu pot fi explicate ,se datoresc, modului in care s-au acordat grupele de munca(conditiile de munca)

wassyg spunea...

Plano10
Cunosc o situatie de MM care are o pensie revizuita de 3600 lei.Are o vechime efectiva ca militar de 32 ani,toti lucrati in conditii speciale.Nu este de spec.aviatie si nici nu a avut sporuri cine stie ce.Aceasta pensie se poate compara cu aceea unui colonel care are o vechime efectiva de 30 ani,dar toti in conditii normale de munca.

wassyg spunea...

Plano10
Cresterile spectaculoase de pensii s-au facut la aviatori, parasutisti scafandri(si altii) datorita faptului ca ,in noua formula de calcul, s-au introdus diferite sporuri si prime care nu se regaseau in cealalta varianta de calcul(prima de zbor,titlul de spec .de clasa etc.)

Avram Iancu spunea...

@wassyg si altii de ce dati cifre ,citesc si altii si ne trezim iar cu invective din parte altora,apoi aceasta suma este mica stiu cazuri se mm[fara sa fie naviganti]care au cu 50% mai mari [28 ani vechime].Nu mai spun de zburatori ca au la fel cu maiorii si lt.col.[piloti] la vechimi apropiate ,asa ca ...tigri2.

bazel09 spunea...

Plano10
Că tot nu crezi, vin să confirm şi eu ce îţi spun şi alţii: maiştri care au stagii de 30 sau peste 30 la navy, dar şi cu grupele 50 % sau 100% au pensia peste 3000. Cei de la scafandri, submarin, rachete, torpiloare, aviaţie, se apropie de 4000 lei . Nu ştiu de ce nu poţi crede atâta timp cât au avut sporuri multe , deci salarii mari, dar şi contribuţii pe măsură ;) ;)(pen'că de contribuit nu prea nici unii nici alţii) . Cei de la Tuzla, maiştri de zbor, sunt luni în care ridică 9000 lei, iar cei de la scafandri care fac barocamera sau alte misiuni, tot p-acolo ridică şi ei. La navy orice mişcare a "copaiului" înseamnă bani în plus la salariu pentru orice membru al echipajului. Şi nu degeaba, ca să nu se interpreteze ! Efortul lor merită răsplătit şi mai mult . Iar dacă comparăm un lt.col. cu numărul şi un meşter , ofiţerul la capitolul salarizare este sub un principal, dar şi sub un mm1, dacă acesta din urmă este beneficiar al unor sporuri.

ps Mi-ar plăcea să înţelegi că oamenii sunt diferiţi şi că nu este obligatoriu ca toţi să adere la idea împărtăşită de opoziţie. Dacă m-aş fi simţit atras de "valorile" împărtăşite de către USL, poate eram unul care să le susţin cauza. Dar...nu !!! şi argumente am , încă din februarie 90 şi până-n ziua de astăzi 16 iunie 2011.

Plano10 spunea...

@bazel09
Bine ca s-a lamurit treaba! Am tot vazut comentarii ca subofiterii si mm au pensii mai mari decat ofiterii!
Acum inteleg ca e normal sa fie asa. Si nu din cauza noii legi de calcul a pensiei. Acei subofiteri si subofiteri au avut si salarii/solde mai mari decat ale ofiterilor. Atunci de ce nu se mirau domnii ofiteri ca aveau salarii mai mari?

Avram Iancu spunea...

@bazel09,sporurile de grupe au fost maxim 50%[in care intra de-a valma piloti ,scfandri,mmm tehnici de bord.mm tehnici terestri etc].trebuia sa fie 100% pentru piloti,scafandri,marinari ,mineri etc dar le-a facut pe toate 50%
de aia un pilot are egal sau mai putin ca un mm,pilotul era obligat sa iasa la pensie la 20-24 ani vechime cas las o anumita varsta te opreste de la zbor si chiar sa vrei nu poti prinde 30 de ani ,au prins aia care au facut 7 clase sau liceu de 11 clase ,dar noi care am fc normalm si nu am intrat imediat la sc mil nu aveam cum ,iar la 20 de ani ca pilot aveai dreptul sa iesi la pensie inaintea ordonante 7.Aici s-a gresit cu grupa de munca
Dar faca ce vor voi ca noi suntem blegi si dezbinati iar boborul vad ca e inert.tigri2

Avram Iancu spunea...

Grupa cu 100% nu mai exista ,acuma la noile revizuiri.Doar 50%,si sunt bagati toti ,indiferent ca a fost pilot,scafandru sau tehnic terestru.t2

bazel09 spunea...

Plano10
Te rog să înţelegi nuanţarea:
-am spus lt.col cu n u m ă r u l şi nu cpt.cdor, care nu cred că are mai puţin decât un mm dacă au vărste de cotizare egale ;
-maistri militari navy şi aviaţie şi nu subofiţeri de uscat sau meşteri de uscat !
Asta ca să nu continuăm discuţia !

bazel09 spunea...

Avram Iancu
Ai şi tu dreptate, numai că, cel care are an per an, la calcul total an contribuţii beneficiază de acei ani consideraţi ca şi ani cotizare. Deci un bonus deloc de neglijat!

Anonymous spunea...

Mai nene, nu observă nimeni că atunci când s-au desfiiţat U.M. ofiţerii au fost puşi la dispoziţie şi apoi li s-a comunicat că nu sunt funcţii în armată pentru pregătirea lor iar MM şi subofiţerii au fost mutaţi în alte U.M. şi au rămas în sistem până la 55 de ani? Cu ce sunt vinovaţi ofiţerii că au trebuit să părăsească sistemul în medie la 50 de ani deci cu punctaj mai mic? Toată prostia vine de la asimilarea militarilor cu civilii care au contribuit la fondul de pensii? Pensia după băse este funcţie de o contribuţie închipuită, regulă care nu se aplică la militari fiindcă militarul râmâne militar până la moarte, iar militarii se diferenţiază după grade nu după anumite prime date aleatoriu de un regim politic sau altul.