Un produs Blogger.

sâmbătă, iulie 23, 2011

Fundamentalism crestin in Europa. Teroristul il invoca si pe Vlad Tepes.

11 comments
Teroristul  din Oslo, care a ucis 91 de persoane,  se predindea crestin. Si nationalist. 
In urma cu 2-3 ani isi exprima ideile extremiste intr-un limbaj violent pe site-urile norvegiene. De la violenta verbala la atacuri cu explozibil si cu arma  nu au trebuit sa treaca decat cativa ani.

Feriti-va de habotnici crestini care pot sa debiteze idei de genul: 

"O persoană cu credinţă este egală cu 100.000 de persoane care au doar interese"  scria nebunul  pe  Twitter, in ultima postare care datează din 17 iulie a.c.


Ziaristii norvegieni presupun ca teroristul de 32 de ani a actionat singur dar s-ar sprijini pe un curent european de extrema dreapta. Comentariile sale apareau in urma cu cativa ani pe site-ul Document.no o platforma unde apar critici la adresa islamismului si multiculturalismului.
Presupusul terorist, Breivik a fost, in trecut, activist al  Partidului Progresului - FrP (formațiune conservator-liberală – a doua ca mărime din țară, cu 41 de locuri în parlamentul norvegian), dar s-a arătat nemulțumit de munca acestuia în legislativ. 

Iata cate ceva si din gandirea politica a extremistului:

„Problema cu Europa este că a pierdut Războiul Rece încă din 1950, din momentul în care le-au permis marxiștilor/ anti-naționaliștilor să-și facă de cap (...). Rezultatul, în Norvegia și Suedia este că atitudinea marxistă extremistă a ajuns să fie acceptată zi de zi, în timp ce fostul sistem de adevăruri patriotice și conservatorism e numit azi extremist (de către marxiști și umaniști)”, scria presupusul ucigaș, pe 30 decembrie 2009.
Cine ne asigura ca nu vom fi victime ale unor astfel de nebuni?

UPDATE

In manifestul teroristului norvegian, difuzat pe  LiveLeak, este invocat si Vlad Tepes printre cei care au aparat crestinatatea de pericolul islamist.

11 comentarii:

mos alecu spunea...

Deghizat in politist ? Si mitraliera plus cutia cu banda cu 2-300 de cartuse n-a vazut-o nimeni ... ca , ce alta arma putea omori atitia oameni , intr-un timp relativ scurt , pina cind era blocat de politistii reali ???
Se pare ca (in acest caz) nu se 'pune batista pe tambal' ... se pune un cearsaf , o patura ...

Plano10 spunea...

Si explozibilul improvizat cu care a facut praf geamurile cladirilor guvernamentale din Oslo

mos alecu spunea...

Fortele de interventie (rapida ???) au ajuns dupa vreo 45 de minute ...
Retrag ce am spus mai sus ! Nu avea nevoie de mitraliera ... putea sa-i omoare si cu o prastie !

CEZAR spunea...

Ei zic ,,mitraliera" unui pistol mitraliera ! Un pistol mitraliera obisnuit (nu Ak 47) cu 2 incarcatoare(60 cartuse) era suficient! Nebunul se pare ca a mai avut si un pistol!

mos alecu spunea...

@CEZAR 24 iulie 2011, 10:51
Cind scriam despre 'mitraliera' nu stiam ce spuneau 'ei'... Am vrut sa arat ca doar cu asa ceva putea face 'pagubele' respective .
Cu altceva (nu AK 47) , cu 60 cartuse , chiar si cu un pistol ... nu se putea realiza 'performanta' decit asemanind scena cu o scena in care se face 'asomarea' altor vietuitoare in vestul supercivilizat...

Plano10 spunea...

Un om normal, chiar daca are acces la arme si substante explozive, nu decide sa ia viata atator persoane.
Nu poti cere unui habotnic politic sau religios sa fie om normal.
El crede, in nebunia lui, ca are dreptul sa hotarasca cine este religios, cine e crestin, cine trebuie sa traiasca,cine trebuie sa moara.

mos alecu spunea...

Revin la comentariul din 23 iulie 2011, 20:45 :
Gata ... s-a rezolvat problema ... Initial au vrut sa-l scoata "drogat in momentele savirsirii faptei " ... dar si-au zis ca este mai convingator daca-l declara "dement" , inapt pentru ispasirea pedepsei ...

Plano10 spunea...

@Robert Horvath
Ma refeream la amenintarile de pe Blogul Roxanei ca-l mitraliezi pe Basescu, si la care eu ti-am raspuns ca de la dezbaterea politica la crima este o cale lunga.

Robert Horvath spunea...

@ -Nu a-ti clarificat anti romanismul meu.
- Postarea despre ciuruirea lui Basescu era o gluma sau o licienta jurnalistica. Va acuz oficia pentru lipsa de humor sau chiar mai grav de....neintelegerea mistoului.
BOMBA ATOMICA BASESCU
Pe blogul R.I. a-ti luat in deradere afirmatiile mele in legatura cu bomba
atomica Basescu. Poate al luati in deradere si pe Mahomed El Baradey, fost şef al agenţiei nucleare ONU, a considerat Romania ca un pericol nuclear comparabil cu Iranul.
CIA STING OPERATION IN ROMANIA ! REUTERS Serviciul american a subtilizat un urias numar de documente la Uzina de cercetari nucleare Pitesti. CIA STING OPERATION IN ROMANIA ! REUTERS ARTICOL COMPLET
ROBERT HORVATH DEVA BLOG.

Plano10 spunea...

Robert
Daca americanii se luau dupa gulgutele atomice pe care le vehiculezi, peste Ocean, inca din timpul lui Ceasca, pe noi trebuia sa ne bombardeze nu pe irakieni sau, in viitor, pe iranieni.
Daca tii la poporul tau nu dai din gusa tot ce stii.

Robert Horvath spunea...

@ Materialele mele filmate despre Ceausescu vorbind bomba atomica au contribuit la caderea lui. Faptul ca Presedintele SUA Carter a trimis o scrisoare omologului cerand sa nu fiu executat spune multe.
Despre sederea mea la securitate sa scris o carte
DACA TRECI PRIN CAMERA MORTII de Victor Nicolae si a fost serializata in NY Magazin.
Aveti ideia fixa ca occidentali sunt prosti si nu stiu totul. Va asigur contrariu. Ceausescu nu are nimic cu poporul roman si nici Basescu. In rest limbaj de cartier. Nu va onoreaza . Sincer ma astept mai mult de la dumneavoastra.