Un produs Blogger.

sâmbătă, iulie 30, 2011

Spion roman cu pensie de 3000 lei ii intreaba pe romani.

38 comments
Revista VITRALII-LUMINI si UMBRE  nr. 7, iunie 201. Povesteste ofiterul de legatura






38 de comentarii:

plano10 spunea...

Proba de comentariu logat pe WordPress

Ică Şt. O. Victor spunea...

Pare verosimila povestea lui "Ghergu". Sper ca Adrian nu actiona chiar in Bangkok. Nici macar in Thailanda.

Plano10 spunea...

@Ica
De ce sperati sa nu fi fost la Bangkok?
Poate Adrian, spionul, citeste aceste randuri si asteapta de la comentatori sa rspunda la intrebarea la care col Ghergu zice ca nu gaseste raspuns.
Este un subiect despre care sociologii spun ca, de regula, intra in ceeea ce se cheama "spirala tacerii"
Ai o opinie dar nu o exprimi pentru ca nu e in trend, nu e pe placul autoritatilor sau al formatorilor de opinie.Preferi sa taci decat sa vorbesti.
Multi nu spun ca voteaza cu PDL ca sa nu fie ridiculizati. Dar la urna voteaza in draci cu PDL

alex parolea-moga spunea...

Zădărnicia sacrificiului este evidentă - pensii mizere raportate la pericolul prestaţiilor , acumulări de ură împotriva instituţiei mamă , reticienţă în masă datorată moştenirii unui segment intrat în istorie prin absurd şi teroare ...
Sunt două lucruri extrem de serioase care nu pot fi trecute în derizoriu - să nu maximizăm şi să nu minimalizăm aportul segmenţial al instituţiilor comuniste .
În literatura cu dedicaţie se vorbeşte despre subtilizarea de tehnologie din Vest , despre riscurile mortale ale spionilor - altfel specialişti remarcabili . Însuşi Pacepa a vorbit despre astfel de acţiuni . Îmi rezerv dreptul de a nu intra în detaliile beneficiarilor de fapt . Există o bornă în istorie care marchează controlul serviciilor de către Kremlin .În armată acesta s-a menţinut din păcate până în decembrie 89 ... şi după .
Revenim şi întrebăm depăşind graniţa naivităţii - ,, - Dacă efortul de excepţie al celor de pe frontul invizibil era canalizat pe tehnologie şi performanţă de ce primul ministru Petre Roman a liberalizat dezafectarea la scară naţională a - mormanului de fiare vechi - referindu-se evident la industria românească ? ,,
Ceva nu se leagă prieteni ...
În decembrie 1989 a fost suprimat Ceauşescu - sistemul , cosmetizat , a rămas intact . Cine l-a susţinut vreme de un sfert de secol ? Cine susţine de regulă dictatorii ?
Se pune firesc întrebarea - de ce în 21 de ani în Ţara Noastră şi-au făcut de cap toţi nemernicii autohtoni şi de-aiuea ? De ce în anul 2o11 ,luna iulie ,ziua 29 de la Sibiu la Rm Vălcea - O SUTA DE KM poţi să-i faci în ŞAPTE ORE ???
Astăzi , 3000 de lei pensie pentru un ofiţer de informaţii sunt puţini , foarte puţini dar ... dacă cei din SERVICII nu-şi vor respecta JURAMANTUL este foarte probabil ca mâine ,viitorii inşi în retragere şi rezervă să nu mai fie - pensionari !
Încurcate sunt Căile Domnului !

Robert Horvath spunea...

SECURISTI BUNI, SECURISTI RAI !
SPIONI BUNI, SPIONI RAI !
Nu vreau sa scuz si nici sa acuz. Experienta mea este unica an acest subiect.
Am cumoscut securitatea mai bine decat altii in situatii cu totul dramatice. Am fost pe drept, acuzat de spionaj agravant si o actiune indreptata impotriva lui Ceausescu personal. Cu alte cuvinte viata mea timp de doi ani de ancheta, a
atarnat realmente de un fir de par. Imediat dupa absolvirea facultatii am fost trimes sa fac un film despre nepotul de 8 ani ai dictatorului, un "vestit calusar". Intamplarea sau destinul a facut ca sa vina in Scornicesti chiar sotii Ceausescu insotiti de cativa tovarasi. In sat era o nunta. Dupa ce a facut cadou un porc nuntasilor si batut o hora, seful statului sa asezat la o masa inbelsugata cu un grup de tovarasi. Dupa ce sa cherchelit a inceput sa vorbeasa vrute ...si nevrute. Atmosfera era destinsa si seful mi-a spus " poti sa filmazi ce vrei pentru ca oricum se taie la protocol ". La un moment dat am auzit ca se vorbeste de o bomba atomica ( romaneasca ). Fara sa gandesc ,instantaneu am apasat pe butonul aparatului de filmat. Aceste cateva minute mi-au schimbat viata pentru todeauna, iar dupa cum am aflat mai tarziu, viata multor altora. Scurtand relatarea, materialul a ajuns dupa cateva luni ( co- productie de film ) in mana serviciului francez. In Septembrie 1977 pe ziua de 13 la ora 13 a inceput perchezitia care a durat exact 13 ore. La un moment dat un tanar ofiter de securitate a fost trimis in debaraua din pivnita, unde ascunsesem copia filmului cu pricina. Dupa cateva minute acesta mi sa adresat extrem de politicos " Domnule Horvath dupa plecarea noastra arunca la gunoi acesta caseta de film ". Am crezut ca este o provocare ca sa fiu prins asupra faptului. Dar nu a fost asa, acest tanar si-a pus viata in joc ca sa o salveze pe a mea! Comentariul meu poate sa se termine aici.
In 1977 securitatea era deja rupta in doua. O parte a ei vroia sa ma trimita rapid in fata plutonului de executie iar alta vroia sa ma" schimbe" mai ales ca numele meu aparea pe o lista speciala a presedintelui amarican Carter.
Se pare ca optiunea a doua a invins. Inainte de a incheia cu adevarat ,voi face o observatie care ai va face nervosi pe multi si chiar aduce noi dusmani. In comunism ( cu exceptiile de rigoare ) crema societatii si toate valorile faceau parte din securitate sau colaborau cu ea. Numai acceptand acest adevar, destul de greu de rostit de altii ,poate incepe o discutie sincera despre rolul securitatii in societatea romaneasca Cu toate ca consider securitatea ca o organizatie criminala , cred ca este mai imortant ce ai facut in securitate, decat daca ai facut parte din ea.
Cu alte cuvinte au fost SECURISTI BUNI SI SECURISTI RAI .

Robert Horvath Deva cineast New York

Plano10 spunea...

@Horvath
Vorbesti despre un film cu un om cherchelit, chiar daca era seful statului,de parca aveai trase pe el schitele de fabricare a bombei sau procedeele de preparare a materialului fisionabil.
Tu esti atipic. Nu poti intra in spirala tacerii.

Robert Horvath spunea...

@ Plano10
A fost o confirmare pentru ocident a intentiei lui Ceausescu da a fabrica
bomba atomica si nivelul foarte inaintat al cercetarilor. Securitatea stia ca am remis ceva serviciului francez dar nu stiau ce. Am folosit prilejul unei coproductii de film pentru a remita materialul. La sosirea in SUA timp de 10 zile am repetat secunda de secunda fiecare moment al nuntii de la Sconicesti unde am filmat materialul. Tovarasii de masa pareau cunoscatori
al domeniului.
Sunt absolut convins ca am contribuit la caderea lui Ceausescu....convine sau nu. Si nimeni si nimic nu a-mi va schimba aceasta convingere.

Robert Horvath spunea...

SURSELE MELE DE INFORMARE SI DEZINFORMARE !
Postat pe http://danvoiculescu.net/blog/
@ciprian
SURSELE MELE DE INFORMARE SI DEZINFORMARE !
Nu stiu daca domnul Voiculescu ar trebui sa ma angajeze ca consilier personal dar ca corespondent in SUA al antenei 3 precis. Am ca pregatire doua facultati de specialitate……una romaneasca ….IATC Cinematografie Bucuresti. Reprezint cu sotia mea televiziunea Japoneza la New York , sunt ziarist de investigatii specializat in bagarea in puscarie a lui Traian Basescu.
Dosarul CRIMINAL SI DE TERORIM BASESCU remis catre FBI are 62 de pagini si va pune baza unui carti pe care o voi publica in curand. Este o opera colectiva a prietenilor si a surselor din servicile occidentale si romanesti. Daca 99% din informatii ar fi inventate sau avand ca sursa imaginatia mea de cineast restul ar asigura presedintelui mereu reales un sfarsit tragic sau macat un proces televizat in jurul lumii. Am intradevar un studio de film cu sedii in Tokyo si New York orase pe care le consider cel putin atat de importante ca Deva unde m-am nascut.
Am avut o colaborare fructuasa cu Antena 3 unde am trimis ( legatura mea directa agentul SIE Andrei Badin ) caruia i-am transmis fotografiile atacului organizat de mine a fortelor americane impotriva cladirii de 16 etaje a securitatii romanesti din New York. Fiind singurul creiator al celebrului scandal ICR New York puteam sa ajung o celebritate locala romaneasca daca colaborarea mea cu mogulul nu ar fi intrerupta de serviciile secrete puternic infiltrate in trustul mediatic.
Am ajuns in SUA printr-un schimb de studenti si am primit o bursa guvenamentala Ceausescu pentru trimiterea unui material filmat in care Presedintele vorbea despre bomba atomica romaneasca. Ancheta mea de la securitate mi-a intarit legaturile cu securitatea romaneasca care ramane o sursa curenta de informatii. Am pastrat amintiri placute.
Acum ceva ani am lucrat la un film despre actul de la 23 August creiat de regele Mihai si agentura americana . Pentru creiarea scenariului am luat legatura cu Asociatia pensionarilor de CIA. Filmul a fost oprit de securitate care a considerat ca adevarul istoric nu foloseste regimului Iliescu. Am devenit in consecinta prieten la catarama cu toata conducrea din vechime a CIA care pe langa informatii a-mi apara fundul la nevoie. Este o sursa care se apropie de puterea de penetrare jurnalistica a unui Nistorescu care lucreaza cu Assange, Fiind cetatea si al Imperiului Nipon sunt intrebuintat de serviciile japoneze in lupta continua cu Ambasada Romaniei in care toti consulii sunt ofiteri acoperiti cu grade de generali.
Impotriva vointei mele am fost pus de serviciul americano- japonez sa fac o greva a foamei cu ocazia vizitei presedintelui Basescu in tara soarelui rasare.
Astept cu nerabdare sa fac o vizita in Romania sa “seduc secretarele de la guvern” si de la alte institutii ale statului. O voi face imediat dupa impuscarea Presedintelui Roman.
Puteati sa aflati informatii suplimentare despre mine in cartea DACA TRECI PRIN CAMERA MORTII serializata de scriitorul Victor Nicolae in ziarul New York Magazin. Fiind considerat un pericol public pentru mafie Basescu a oprit publicarea prin eforturile unui intreg departament SIE care activeaza impotriva mea. Ofiterii acestui departament fericiti ca le dau de lucru, sunt o alta sursa permanenta de informare.

Toate cele bune altfel ! ……vorba dumneavoastra. Apreciez atentia dumneavoastra si a multor altora care se ocupa de cazul meu.

Plano10 spunea...

@Robert
La acelasi material scris pe blogul Roxanei ti-am mai scris ca tu esti un pericol pentru siguranta nationala, incadrandu-te la amenintari care vizeaza viata presedintelui, respectiv infractiunea de ATENTAT.
Oricat am fi noi pe aceste bloguri impotriva lui Basescu nu ii dorim nici moartea naturala.. si condamnam intentiile unor sariti de pe fix ca tine.
Daca mai postezi astfel de materiale vor fi sterse.

Robert Horvath spunea...

@Plano10 ACTELE LA CONTROL !
LIPSA ADEVARULUI SI DEZINFORMAREA SUNT UN PERICOL PENTRU
DEMOCRATIA ROMANA !
Find posesorul blogului puteti face ce vrea cu el. Puteti chiar sa-l desfintati.
Spuneti ca eu sunt un pericol pentru siguranta nationala. Bomba atomica
Ceausescu nu mai reprezinta niciun secret si sunt numeroase articole si
documente pe aceasta tema.
Faceti o delaratie extrem de grava. Sper sa aveti onoarea de a da explicatiile cuvenite.
Procesul Presedintelui Basescu va avea loc cu aprobarea sau dezaprobarea dumneavoastra. Puteti sa fiti aparatorul unor cauze pierdute ...nu intereseaza. Va avea la dispozitie toate mijloacela sa fie aparat. El a declarat un razboi poporului roman in special impotriva pensionarilor si a celor fara aparare. Ca sef al mafiei de armament a fost o umbrela a terorismului international. Rachetele trimise catre FARC Columbia si Taliban au doborat helicoptere ale armatei americane ucigand 60 de soladati si piloti . Uciderea unui singur om sau doborarea
unui vehicol aerian cu o rachete sol-aet conform legislatiei SUA cere pedeapsa capitala.
Sau crezi baiete ca francezii au uitat incendierea a 30 de vase in portul Roun si a falsificat probele.
Apararea lui Basescu te descalifica .........
Cine esti ? Vorba militianului pe vremea lui Ceausescu : Actele la control

Robert Horvath spunea...

@ PIANO 10 RAMANE SINGUR. SERVICIILE AL PARASESC PE BASESCU

APEL CATRE SECURITATE !
SERVICIILE SPECIALE IN SLUJBA ROMANIEI ,IMPOTRIVA DICTATURII.
MOMENT AL SOLIDARITATII NATIONALE
Romania se afla int-un moment prerevolutionar similar cu cel ce prevestea caderea lui Ceausescu. Elementul hotaritor in caderea lui Ceausescu la reprezentat reorientarea securitatii in favoarea dezideratului national. Elementele pragmatice au dus la caderea dictatorului. Securitatea nu poate sa joace pe un cal pierzator pentru ca a-si va frange gatul. Singura ei sansa de supravitui furiei care vine ,este sa se alinieze vointei populare.
APEL CATRE SECURITATE !
Nu am nici-o simpatie pentru aceasta organizatie ci dimpotriva. Am scapat de infernala ancheta securitatii dupa un an jumate de an fiind invinuit de inalta tradare, pentru transmiterea in occident a unui material filmat despre Ceausescu. Imediat dupa terminarea facultatii am fost trimis sa fac un film la Scornicesti . In sat a avut loc o nunta unde unde Ceausescu a vorbit in fata unor tovatasi despre .....o bomba atomica. Am scapat cu viata printr-o scrisoare adresata de Presedintele SUA. Carter. In ancheta ( securitatea era divizata din 1977 ) am cunoscut " securisti buni " care au incercat sa-mi salveze viata " si cei rai " care se pregateu sa-mi puna streangul pe gat. Cu alte cuvinte am cunoscut securitatea pe pielea mea atat la figurat cat mai ales la propriu. Cu toate acestea ma simt moral obligat sa spun doua mari adevaruri, fara de care socitatea romaneasca nu poate merge inainte, - Securitatea a reusit sa cuprinda cu anumite exceptii elita societatii romanesti. Fiecare valoare a cestei tari a avut intr-un fel sau altu relatii cu securitata. Acest lucru sa intamplat atat in Germania lui Hitler sau Rusia lui Stalin. - Securitatea a fost elementul hotarator in caderea si lichidarea lui Ceausescu. In aceste zile istoria se repeta, Basescu ca si Ceausescu a declarat razboi poporului roman. Asistam la o atmosfera prerevolutionara asemanatoare cu cea din ...1989. In serviciile romanesti se gasesc oameni de tote felurile....Gasim patroti si oportunisti, oameni tineri care nu au cunoscut comunismul alaturi de " vechea garda care are sansa de a-si sterge pacatele. Cunosc de la sursa faptul ca " securistii " sunt nemultumiti de faptul ca nu sunt lasati sa-si faca datoria devenind un fel de garda pretoriana a clicii Basescu. In concluzie ma adresez fiecarui om de bine din servicille romanesti sa arate demnitate si sa se alature poporului mereu jignit si acum infometat, exact ca in... 1989. .Cetateni acestei tari va vor recunoscatori si va vor strange mainile mainile iar copii vostrii vor fi mandrii de voi ! Dumnezeu sa va ajuta sa gasiti calea cea dreapta . Robert Horvath DEVA Cineast- New York

maiag spunea...

robert asta e nebun
mare e gradina rominicii
asemenea publicari trebuie sterse
sunt si mininoase si instigatorii

Robert Horvath spunea...

@ Am un respect deosebit pentru opiniile dumneavoastra.
Totusi unde este minciuna ? Unde este instigarea.
Sunteti un admirator al golanului de port sau un vechi admirator al genului
carpatin.....sau al amandoura? Sa fi nimerit pe un blog pro Basescu ?

alex parolea-moga spunea...

HAHALERA

Cuvântul hahaleră are un înţeles foarte complex . Un înţeles aproape de neânţeles ... Ca şi omul pe care îl substituie uneori .Este cel care scrie despre ovrei că sunt ,,oţi,, dar în secunda următoare le cere cu umilinţă arginţi , este bipedul din răscruce care se declară naţionalist dar murdăreşte tot ce este generos şi curat românesc ,este insul care scrie cu mâna dreaptă despre scărpinatul în ceafă ,cu stânga scrie despre dileala păsărilor călătoare ,cu piciorul stâng despre ororile păduchilor la plantele căţărătoare iar cu dreptul despre aforismele lui Onan ...
Hahalera este arătarea care scuipă şi apoi linge ... o matahală sictirită permanent visând la ceremonii cu pupeze şi lăutari . Crede despre sine că are har că spune totdeauna ce este drept ,frumos şi adevărat ... În jurul lui , ziua şi noaptea vede doar securiti şi spioni ... GRU ,CIA , MOSAD , NASDAC ,RASDAC ... SRI , KGB , PKP ,PKK...
E mare personalitate - a celor văzute şi nevăzute ... S-o bată norocul de personalitate că nostimă e ! Ca coţofana fără coadă , ca Coconel pe muşuroi , ca Calimache la cinematograf ...

Don Corleone spunea...

Din momentul de fata eu l-am reabilitat complet pe nea Vadim
Fata de diliul asta care vorbeste limba cailor, Vadim Tudor e perfect sanatos mintal.Ce inseamna sa ai un model de referinta in functie de care sa poti face comparatii!!
Parca ai compara o usoara gripa de primavara cu cancerul galopant din creierul lui Robert Horvath
Cu cat e mai mult bagat in seama cu atat paranoia din el se dezvolta exponential.
Are perfecta dreptate
alex parolea-moga spunea...
"S-o bată norocul de personalitate că nostimă e !"
Nostima ,nostima....dar ce te faci daca diliul in nebunia lui vine maine la Bucuresti cu primul avion si chiar apasa pe tragaci??
De la prima postare am zis ca asta e al doilea potential Breivik.
Oare ce obliga legea pe cetatenii Romaniei cand iau la cunostinta despre asemenea intentii Aaaa??

Don Corleone spunea...

La mine in Sicilia era deja pe fundul "baltii" Adriatice cu picioarele bagate in galeata cu beton

Don Corleone spunea...

@horvath
Intrebi ca dobitocul pe @maiag care-i instigarea?
Uite-o iti apartine;
"Astept cu nerabdare sa fac o vizita in Romania sa “seduc secretarele de la guvern” si de la alte institutii ale statului. O voi face imediat dupa impuscarea Presedintelui Roman."

"seducerea" in mintea ta bolnava se refera la viol/tortura sau la ambele??

Robert Horvath spunea...

@ Don Corleone
Am absolvit doua facultati cu diploma si scoala de corectie fara diploma.
Am cunoscut si lichidat multi frezati cu briantina cu tine.
Vadim Tudor are talent si haz. Comparatia nu ma deranjeaza,
Impuscarea presedintelui roman va avea loc dupa un proces in toata regula. Nu va fi impuscat de mine ci de poporul roman.

Robert Horvath spunea...

@ @ @
Iubesc tiganii dar nu tiganii cu epoleti !

Robert Horvath spunea...

@ Don Corleone
"La mine in Sicilia era deja pe fundul "baltii" Adriatice cu picioarele bagate in galeata cu beton."
Din aceasta declaratie dovedeste ca ai profesionism si un viitor asigurat.

alex parolea-moga spunea...

Stimabile Robert Horvath ,

Plano io este un blog altfel decât altele . Aţi remarcat desigur prin postările permise .Cred că nu v-a scăpat nici semnalul cu referire la - SPIRALA TACERII - .
Există segmente unde putem vorbi de o FILOSOFIE A DATORIEI o anume stare care în opinia mea nu cere aservirea individului - aici este nodul parâmei ! Aici, căci această stare se află în interiorul serviciilor secrete -
loc în care spiritul supus , cazon , se întîlneşte cu spiritul critic ,energic , într-o încercare de eliberare respectând în acelaşi timp - datoria ,libertatea şi evident ,asigurându-ţi viitorul ... Încerc să sintetizez cu speranţa că Dumneavoastră mă înţelegeţi .
Există o limită a raţiunii - o plajă a iluminării din care putem oferi şi altora câte ceva - doar în acest spirit CREATIA poate cotinua . Altfel , vorbim degeaba .
Încerc şi eu cum au încercat şi alţii - uneori sunt rău dar sper că nu şi nedrept, să aflu răspuns întrebărilor cu care adorm noaptea târziu ...
Aţi arătat cu degetul spre mine domnule Robert Horvath şi mi-aţi spus că am apărut de după colţ ...
Cu regret spun că sunteţi într-o regretabilă eroare - eu am aşternut virtual un posibil personaj , n-am nominalizat , n-am făcut trimiteri - dacă Dmneavoastră v-aţi identificat cu el, totul este OK ! Avem personalitate şi-o zic din nou ... S-o bată norocul de personalitate că nostimă e !!!

Don Corleone spunea...

@alex parole-moga
Pai sigur "musca pe caciula" a vorbit nu el.
@horvath
cand deja te lauzi cu numarul diplomelor esti degeaba.Mai vrei diplome??Iti scanez,pun numele tau si trimit;dar le ce iti folosesc.Sa le pui pe pereti?Diploma se afla in cunostinte,deprinderi si priceperi nu in limba cailor.Capisci?

Don Corleone spunea...

@horvath
Spui:
"Am cunoscut si lichidat multi frezati cu briantina cu tine"
Astept sa ajungi pe Otopeni sa ma anunti si sa-mi repeti cuvintele astea "face to face"
Ai sa te scapi in pantaloni.Pui pariu??
Vino te astept.
esti duuuus!!Cati ai lichidat??.Poate cand ai stropit cearsaful cu Onan cum bine a zis un antevorbitor

Robert Horvath spunea...

@alex parolea-moga
Aderarea dumneavoastra la sistemul filozofic manelist este evidenta. As vrea sa va dau un sfat. Intai ganditi si apoi scrieti. In felul acesta va fi mai usor sa descifrati postarile personale.
Manelismul este opus fundamental
oricarui sistem filozofic creiat de inteligenta umana.
Stereotipurile prezinta o importanta deosebita in contextul teoriei spiralei tacerii. Stereotipurile sunt indispensabile pentru a pune in miscare procesele de conformare la ceea ce este general acceptat, aprobat.
Atacul initial a inceput de Planul 10 care a lansat ideia ... ca Impuscarea unui presedinte care a declarat razboi cetatenilor ar fi incitare la crima. Desi am remarcat mereu ca procesul Basescu trbue sa fie legal si televizat..... masinaria urii prostimii si neamului prost, nu mai poate fi oprita.
Stereotipul, fie pozitiv sau negativ, este atat de concis si lipsit de ambiguitate incat ii permite oricui sa-si dea seama cand trebuie/ poate sa vorbeasca si cand trebuie sa pastreze tacerea. Tacerea ar trebui sa fie componenta fundamentala a postarilor dumneavostra pe blog.
Oamenii sunt inzestrati cu abilitatea speciala de a percepe climatul opiniei, de a simti care opinie devine majoritara si care minoritara; opinia majoritara si opinia minoritara nu sunt realitati statistice, ci simbolice.
Unul din temele simbolice care framanta constinta romaneasca este teama pierderii Ardealului. Desi este evident ca intre tarile NATO granitele sunt permanente si niciodata o tara de cateva milioane ca Ungaria nu va ataca o tara de patru ori mai populata ca Romania....isteria nationalista functioneaza. Sansele ca secuii sa se ratraga in munti dealuri si paduri si sa devina partizani este nula.
Eu personal sunt pentru desfintarea UDMR care este partidul comunistilor si securistilor maghiari. Monopolul acestei mafii trebue spart si ungurii sa voteze sau sa aleaga intre diferite partide. Sunt impotriva autonomiei secuesti care ar creia din doua regiuni extrem de sarace Harghita si Covasna o enclava comunista in rasaritul continentului.
Sunt impotriva discriminarii nationale sau de orice alta forma. Politicienii maghiari trebue sa aiba libertatea de a face puscarie alaturi de cei romani.
Maghiarii reprezinta un sfert din guvern si sunt vinovati in totalitate de dezastrul actual.
La procesul Basescu intreaga conducere UDMR trebue sa stea pe banca acuzatilor.
Personal ca ungur nu a-mi place Trianonul dar al recunosc .
Asigur pe cei interesati " ca nu voi lua Ardealul " fiind ocupat cu filmarili si alte probleme personale. De altfel sunt prea departe.
Robert Horvath cineast New York si Tokyo

Robert Horvath spunea...

@ MUTAREA SATREI IN CENTRUL NATIUNII !
Am plecat inainte de aceasta deplasare cu caracter istoric ce pare iremediabil. Nu cunosc limba manelista intrebuintata de dumneavoastra .
Cu parere de rau. Trimiteti dictionarul Roman-RRom si cat mai multe discuri cu manele. Poate chiar si noul imn.
Am facut acum cativa ani un film despre tiganii stabiliti in America. Iubesc pe tigani si sunt fascinat de viata lor.
Sunt mai putin fascinat de dumneavoastra desi aveti ptobabil circimctante agravante.

maiag spunea...

HAI sa nu mai raspundem nebunului asta
daca vorbeste singur se potoleste
bagam embargou?
sa vb ca televizorul
hai sa vedem daca reusim sa nu ii mai dam importantza
sa innebuneasca de ciuda

Don Corleone spunea...

@maiag
OK, aiureaza 100% cu cat ii raspundem mai mult cu atat se excita dobitocul.
Mai nou a dat-o la-ntors;brusc ne iubeste pe toti;
Pai asta-i curva de curva!!!!!
semnat
cineastul TOM&JERY
P.S.Daca plano 10 nu face nimic e ok.Eu am plecat si-l las sa moara incet.EMBARGOU!!
cineastul DONALD DUCK

Don Corleone spunea...

@horvath
atention!!!! overdose!!!

Robert Horvath spunea...

@ Corleone zis si Corcodel
Recunoste ca esti invins si fara bretele la pantaloni.
Nu mai cere ajutorul lui Plano 10.
Fi pe piciorele tale barbat si interlop.

alex parolea-moga spunea...

Maestre Horvath ,

Până la vârsta asta eu am învăţat câte ceva ... hai să le spun lucruri esenţiale .
Să vorbesc frumos , să respect semenii ,să nu mint, să nu fur ...
Dacă unul dintre noi are prea mult bun simţ asta nu înseamnă că el ar fi prostul cuiva ...
Nu omul cu bâta ce-şi păzeşte turma mă sperie ... ci nebunii din turmă .
Bărbaţi fiind , admitem anume adevăruri - nu putem fi în acelaşi timp şi frumoşi şi bogaţi şi deştepţi ! Este cam acelaşi lucru care ni se întâmplă cu cărţile şi femeile deosebite - nu vom putea citi şi nu vom putea iubi niciodată tot ce este frumos şi tot ce ne place !
Sunt un ins orgolios dar NICIODATA nu m-am crezut superior celor din jur.Asta ca să lămurim chestiunea cu manelismul. Compania voastră îmi face plăcere ... prea multă luciditate mă îngreţoşează !

Robert Horvath spunea...

@ alex parolea-moga
Stimate Maestre
Croiala arhaica a gandirii moderne, Sunteti o aparitie inedita.
Pe mine ma sperie turma . Cineva.... poate nu rau intentionat scoate pe gura o aberatie si toata turma se ia dupa el. Celebra formulă „crede şi nu cerceta” se adresează acestor minti confuze si ratacite.
Pentru mine este evident ca dumnezeu nu joaca democratic. Diferentele calitatilor umane este observabila chiar pe acest blog. Ceace ma sperie referandu-ma la societatea actuala este rasturnarea valorilor in favoarea non valorilor.
În ceea ce priveşte mintea modernă îmi pare potrivită următoare expresie: „cercetează orice şi nu crede nimic la modul absolut”. A expune o opinie nu inseamna a fi superior sau inferior celor din jur.
Sunt surprins de uşurinţa cu care reuşim să ne autoamăgim în privinţa raţionamentelor noastre care se pot dovedi incorecte în raport cu lumea sau cu noi înşine. Iar asta, întrucât nu suntem obisnuiţi să examinăm ceea ce credem şi afirmăm, luând aproape orice ca un adevăr absolut în privinţa cunoaşterii despre sine, lume, viaţă ori univers.
Compania voastră îmi face plăcere ... luciditatea nu mă îngreţoşează !

alex parolea-moga spunea...

Maestre Horvath ,
Aş fi pus punct comentariilor după intervenţia precedentă . O afirmaţie însă pe care aţi făcut-o - cum că ,,Dumnezeu nu joacă democratic ,, m-a readus de după colţ ! obligându-mă să recunosc public faptul că spusa este absolut senzaţională prin unicitate ! Dacă vă asumaţi paternitatea - Dumneavoastră domnule ,sunteţi departe de a fi ,,un nebun de legat,, aşa cum se sugerează prin unele scrieri ...
Expresia nu-mi aparţine şi este marcată distinctiv şi lămuritor . De ce-ar fi democratic oare Creatorul ? Nu El i-a alungat din Eden pe Adam şi Eva după ce au păcătuit vis a vis de CUNOAŞTERE ? Nu El şi de la El păstorii povăţuiesc turma să creadă şi să nu păcătuiască cercetând ???
Nu eu am inventat AGNOSTICISMUL nici Dumneavoastră şi nici prieteii noştri... Se poate uita oare că Biserica s-a folosit şi de cruce şi de spadă ?
Oamenii apar şi dispar , unii trăiesc într-un întuneric pe care nici nu-l percep , alţii îşi văd de drum în neputinţă şi blazare ,alţii sunt constrânşi , mulţi duc poveri generate de frustrari , de sărăcie ,de trădare ... Un complex numit - Viaţă ,domnule Horvath ! Uneori viaţă de câine , de sclav ,de apatrid de ... om - neom , de animal !!!
E grav ce spun dar totul este îngemănat în existenţa insului pe planeta Pământ. În turmă sau nu , sigur în colectivitate ,căci solidar este exclus ...
Ajungem de unde am plecat - colectivitatea are nevoie de legi , de reguli , de instituţii ,de principii , de cutume .Este forma primară de organizare şi vrînd nevrînd există şi constrângerea , coerciţia , detenţia , izolarea , pedeapsa ... Nu toţi fac pe nebunii , unii chiar sunt cu adevărat , nu toţi sunt dispuşi să respecte legile , nu toţi se nasc şi mor fără pedepse ...
Când ştim prea multe devenim ţinte ... şi atenţie , nu toate gloanţele sunt oarbe !
Curând ,sper să vă invit la Montreal - PARAFA SPRE IAD - este o carte din care puteţi scoate un film .

alex parolea-moga spunea...

Erată - solitar -

Robert Horvath spunea...

@alex parolea-moga
Stimate Maestre va astept la New York.
Lumea este mica. Nu demult ma vizitat un alt Alex din Montreal pe nume Cetateanu ....presedintele scriitorilor romani din Canada (A.C.S.R.)
Mi-a adus la New York revista Destine Literare care tocmai publica doua articole semnate de mine si pe care indrasnesc sa vi le recomand.
ROMANII CRIMINALI SAU EROI ?
http://arhivaneamulromanesc.wordpress.com/2008/10/05/un-apel-incendiar-robert-horvath-„romanii-criminali-sau-eroi“/
"Istorie cu jumatati de masura la Institutul Cultural Român New York"
Si intalnirea mea cu membrii Comisiei Wiesel la ICR New York
http://ro.altermedia.info/antisistem/istorie-cu-jumatati-de-masura-la-institutul-cultural-roman-new-york_8497.html
Scandal‏ - YouTube
ICR a publicat cateva fragmente din aceasta interventie memorabila
www.youtube.com/watch?v=k36GG_kpb0g
5 min - Jul 27, 2008 - Uploaded by tmwts30
Nu sunt antisemit . Sunt impotriva negationismului dar si impotriva exagerarilor.
Adevarul este spus pe dos,
ROMANII NU I-AU TRIMES PE EVREI LA HOLOCAUST CI I-AU SALVAT DE LA HOLOCAUST !
Va multumesc pentru invitatie.
VA ASTEPT CU DRAG LA NEW YORK. Se pare ca avem multe de discutat .
si chiar pregati un proiect de film impreuna.
Pregatesc un film despre ultima zi a lui Eminescu in limba engleza.
Sa auzim de bine.
Date de contact pe
Deva Gallery
www.devagallery.com/

alex parolea-moga spunea...

Stimabile ,
Lumea este mică dar surprizele sunt mari ! Vedeţi că putem găsi un canal de comunicare construit pe înţelepciune , toleranţă şi diplomaţie !!!
Venim din aceeaşi generaţie , am avut un parcurs uneori asemănător , idealuri ,speranţe , vise ... Lumea nu a început cu noi şi nu se termină cu noi .Suntem doar în marea trecere ... Atât !
L-am cunoscut pe Dl Alex Cetăţeanu - un om admirabil - vâlcean de la Amărăşti din acelaşi sat cu prof.univ.dr .Nicolae D Costeanu autorul primului tratat de chimie anorganică în limba română - cavaler al Legiunii de Onoare .
În 29 septembrie 2oo3 , dl Cetăţeanu a lansat una din cărţile domnii sale- CANADA TARA HIPERBOREENILOR - ocazie cu care am spus câteva cuvinte .
Cartea are o superbă prefaţă semnată de confratele George Filip .

Aşadar Maestre ,
Iată cum de la patimă şi injurii trecem într-un registru care ne reprezintă şi ne onorează - găsim căile de comunicare şi revelăm lucruri ,acte şi fapte surprinzătoare ...
Dincolo de toate , mă apasă până la durere sărăcia de patriotism din confraţii mei - trişti , înfometaţi , săraci cu duhul , minţiţi ,manipulaţi , furaţi !!!
DEŞTEAPTA-TE ROMÂNE ,
DIN SOMNUL CEL DE MOARTE ...!!!
Îmi este teamă să-mi rostesc gândul - nu se va întâmpla curând ori poate ... niciodată !
O bună prietenă din Montreal mi-a spus într.o zi într-un mod uimitor dar spontan - ,, Alex , iubesc cu toată fiinţa mea Canada . Petru mine a fost şansa de a mă simţi în LIBERTATE !!! ,,

O Canada ! Our home and native land!
True patriot love in all thy sons command
With glowing hearts we see thee rise
The True North strong and free !

Aşa stau lucrurile privind Imnul nostru şi Imnul Ţării Frunzei de arţar !
Dacă mai e ceva de spus vă las pe Dumneavoastră .

maiag spunea...

hai sa nu mai raspundem nebunului se va oftica si tace la final
sa vb singur si sa nu mai primeasca replici
vad ca se muta de pe un site pe altul
hai sa i bagam embargou
se poate?
va roooooooooooooooooooog

Robert Horvath spunea...

@ alex parolea-moga
Nu prea am de adaugat, Se pare ca am intalnit doi Alexi de exceptie,
Clasa si talent,
Tinem legatura.
Sanatate si numai de bine
Robert

Robert Horvath spunea...

UN PRESEDITE PE GUSTIL LUI CORLEONE SI COMPANIA.

Ion Iliescu: E posibil ca şi în PSD să apară un Obama ca în America. Cum comentaţi?