Un produs Blogger.

duminică, iulie 03, 2011

Viena, capitala unui alt fost mare imperiu, reactioneaza vehement la declaratiile lui Basescu

3 comments

Ziarul austriac,  Die Presse, de orientare centru-dreapta, are ca titlu  pe prima pagină: România laudă operaţiunea nazistă Barbarossa. Pentru cei care nu-si mai amintesc, Barbarossa a fost numele de cod pentru invazia Germaniei naziste şi a aliaţilor săi în URSS, la 22 iunie 1941.

 Die Presse scrie ca preşedintele României " Traian Băsescu   aplaudă participarea ţării sale la ofensiva Germaniei naziste împotriva Uniunii Sovietice", fapt care a determinat o reacţie extrem de dură din partea Kremlinului.
 "Acest Băsescu", spun ziariştii de la Die Presse, a afirmat joi seara că el nu a înţeles furia Moscovei, mai ales din moment ce Uniunea Sovietică nu mai există astăzi"
Ziarul concluzioneaza:
 
 "In studiile despre  Holocaustul din România, Ion Antonescu a fost responsabil, în timp ce Regele Mihai a căutat mereu contact cu puterile occidentale, iar încheierea alianţei ţării sale cu Germania a fost forţată de Antonescu. Cultul mareşalului Ion Antonescu, aliatul Germaniei naziste, precum şi defăimărea Regelui Mihai I fac parte din propaganda dreptei româneşti radicale, dar mai ales din cea a susţinătorilor Securităţii comuniste, fosta poliţie secretă a regimului Ceauşescu." (Cotidianul)

3 comentarii:

cangurul spunea...

Comentariul nu este la subiect,dar are legatura cu Basescu.Respectivul a afirmat ca a fost invitat la nunta lui Albert insa nu poate onora invitatia.Va avea insa un reprezentant.MINCIUNA GOGONATA.
Vezi invitatii la nunta: http://www.palais.mc/monaco/palais-princier/english/royal-wedding/news/the-guests.2277.html

micutzul spunea...

Eu sunt impotriva , ca un presedinte sa faca asemenea declaratii . Dar si austriecii sa isi vada de treaba lor, sa aiba grija de dreapta lor, cu care ii mangaie pe crestet pe maghiari. De ce nu s/au opus ei lui Hitler ? De ce nu se dezic ei de actiunile lor seculare impotriva romanilor ? De ce nu isi iau OMV ul sa plece de aici daca nu le place ? De ce un angajat la OMV in Austria are 1500 de euro si unul de aici 150 ?Ce benzina noastar e mai usoara ?

Plano10 spunea...

@Cangurul
Participarea la nunta "mone gașcă"este alta poveste!
Am vrut sa subliniez prin acesta articol ca orgoliile fostelor imperii din jurul nostru dainuie. Ies la suprafata cand sunt zgandarate, din ignoranta, de Traian Basescu.
Sa vedem reactia altui fost mare imperiu... cel Otoman!