Un produs Blogger.

miercuri, august 10, 2011

Au inceput lamentarile oficioase despre revizuirea pensiilor militare. Sa fie focul de artilerie prevestitor al unui atac oficial?

8 comments

pensiile militare costă mai mult după „reformă”

de Adrian Mosoianu in News pe 5 August 2011,

Mosoianu despre capsunarii lui Tariceanu
"Contribuabilii vor scoate din buzunar, anul acesta, 690,5 milioane de lei în plus faţă de cât era prevăzut iniţial în bugetul asigu­ră­rilor sociale de stat pentru plata pensiilor foş­tilor an­gajaţi din apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, po­trivit rec­ti­fi­că­rii bugetare adoptate de Guvern săp­tămâna trecută.
Rectificarea confirmă cele scri­se de SFin, care a avertizat că recalcularea şi ulterior revizuirea pensiilor mi­litare nu va diminua, ci va spori cheltuielile statului. În vara lui 2010, Executivul estima că recalcularea pensiilor speciale după principiul contributivităţii va adu­ce economii bugetare de circa 300 de milioane de lei pe an.
Cea mai mare sumă a fost aloca­tă la rectificare bugetului destinat plă­ţii pensiilor din apărare, care a fost suplimentat cu 538 de mili­oane de lei, la 2,24 miliarde de lei faţă de 1,702 miliarde de lei iniţial. La Inter­ne s-a alocat o sumă suplimentară de 106 milioane de lei, ca­re duce cheltuielile de la 1,389 la 1,495 miliarde de lei. Bugetul pentru pensiile SRI a fost suplimentat cu 46,5 milioane de lei, de la 184,52 la peste 231 de milioane de lei.
Rectificarea a fost justificată de Gu­vern prin aceea că pensiile res­pective, recalculate anul trecut po­trivit principiului contributivităţii, au fost ulterior revizuite, cu luarea în calcul a tuturor perioadelor de con­tribuţie ale beneficiarilor şi a tu­­turor veniturilor înregistrate de aceştia în perioada activă.
Revizu­irea a fost impusă de Înal­ta Curte, printr-o sentinţă din ia­nuarie 2011, favorabilă pensiona­rilor militari care au dat statul în ju­decată pentru că la recalculare nu s-a ţinut cont de întreaga lor ve­chime şi de toate veniturile realiza­te în carieră."
NOTA
Ce prostie!!!
Rezultatele erau aceelasi daca recalcularea se facea in spiritul Legii 119/2010, pana la 31 12 2010. 
ICCJ n-a impus revizuirea pensiilor ci a sanctionat neaplicarea intocmai a Legii 11/2010.
Guvernul a vrut sa pedepseasca militarii care nu cereau recalcularea oficiala a pensiei si nu depuneau Adeverintele de salarii.
Pana la Legea 119/2010 pensiile militare n-au fost platite niciodata de la Fondul de pensii ci din bugetele alocate pentru institutiile militare.
In 2011, institutiile militare n-au mai primit venituri de la buget destinate platii pensiilor.

8 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Cârcotaşu spunea...

Pana la Legea 119/2010 pensiile militare n-au fost platite niciodata de la Fondul de pensii ci din bugetele alocate pentru institutiile militare.
Asta a fost şmecheria. Mai întâi s-au luat de ei că au "pensii nesimţite", le-au legat de punct (punctul de pensii), le-au băgat la fondul de pensii, iar acum ţipă că fondu' ăsta are deficit şi că, probabil după capul lor, ar trebui renunţat la plata pensiilor. Tembelismul la nivel de politică de stat.
Un text de-o inteligenţă deosebită, postul anterior: de ce nu s-ar mai numi pensionar? Că adună fructe? Şi dacă nu s-ar vedea numai în găletuşă (deşi, ce?) ce-ar fi, abia atunci i-ai putea spune pensionar? De unde rezultă "marea abnegaţie?"
Cine-o fi stimulat de "grămezile de franklini"? Imaginaţia lu' madam, care-a secretat asemeni căţelului lui Pavlov o altă nedumerire!

Plano10 spunea...

@Carco
Interesant este ca printre cei care se lamenteaza de cresterea efortului bugetar pentru plata pensiilor militre se afla si o multime de pensionari militari in frunte cu SCMD.
Nu stiu daca iti mai amintesti, dar in polmicile noastre pe acest blog, de acum un an(vezi comentariile la art publicate in lunile iulie -august) iti exprimai indoiala fata de afirmatia mea ca dupa aplicarea Legii 119 multe pensii vor creste.

Ce facusi? O intimidasi pe @INCERTITUDINI si isi stearsa comentariul.

mos alecu spunea...

@Plano10 11 august 2011, 16:27 :
Cred ca : "afirmatia mea ca dupa aplicarea Legii 119 multe pensii vor creste." ar trebui formulata : "afirmatia mea ca dupa aplicarea Legii 119 multe pensii AU FOST CRESCUTE."

INCERTITUDINI spunea...

Nu m-a intimidat.
Refuz dialogul cu persoane care n-au citit codul bunelor maniere.

Plano10 spunea...

@Incertitudini
Nu trebuia sa-ti stergi comentariul daca nu ti-au convenit cele spuse de @Carco.
Te asigur ca dl @Carco a citit Codul bunelor maniere, si inca la nivel diplomatic,dar in virtual suntem oameni obisnuiti.

Cârcotaşu spunea...

@ Plano,
Da, m-am îndoit şi încă nu pot afirma că am siguranţa că a mea va creşte, deocamdată Drencova-staţionar. În orice caz, intenţia lor n-a fost să crească ci să scadă. N-am bănuit însă că pot fi aşa de proşti, că doar din prostie le-a ieşit aşa, nu era previzibil.
Cât despre doamna cu @incertitudinile, a auzit despre codul ăla "al manierelor elegante". Eu, într-adevăr l-am studiat şi pe undeva cuprindea o recomandare pentru cei ce-l citesc: Să penalizeze impoliteţea şi stupizenia oriunde o întâlnesc, indiferent cine le promovează. Or, să mă ierţi, dar să te pronunţi în termenii aceia despre pensionari, pe un blog... frecventat de pensionari, dacă spun c-a fost "nepoliticos", comit un... eufemism. Altfel, despre "inteligenţa deosebită" a textului, m-am pronunţat de prima dată.
După cum se vede, chiar am dat curs unei recomandări din Codul Manierelor Elegante.

Anonymous spunea...

Ba, voi astia de mizgaliti sub un articol de mare importanta pentru militari, voi nu aveti cu cine va certa ? Certati-va si bateti-va muierile, copii sau vecinii in fata blocului dar nu ne mai obligati pe noi sa va citim mizeriile ! Si nu va mai legati de SCMD ca va spunem si noi voua ca sinteti libidinosi si va asteptam sa ne faceti o felatie ! Ba, dar idioti mai sinteti ! E v-as interzice accesul la net !