Un produs Blogger.

marți, octombrie 25, 2011

Discursul Majestatii sale Mihai I, in Parlamentul Romaniei, la implinirea varstei de 90 de ani.

83 comments
Mihai I, la 90 de ani, la tribuna Parlamentului Romaniei
Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,

Sunt mai bine de şaizeci de ani de când m-am adresat ultima oară naţiunii române de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie şi cu speranţă invitaţia reprezentanţilor legitimi ai poporului.

Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru.

Ultimii douăzeci de ani au adus democraţie, libertăţi şi un început de prosperitate. Oamenii călătoresc, îşi împlinesc visele şi încearcă să-şi consolideze familia şi viaţa, spre binele generaţiilor viitoare. România a evoluat mult în ultimele două decenii.

Mersul României europene de astăzi are ca fundament existenţa Parlamentului. Drumul nostru ireversibil către Uniunea Europeană şi NATO nu ar fi fost posibil fără acţiunea, întru libertate şi democraţie, a Legislativului românesc de după anul 1989.

Dar politica este o sabie cu două tăişuri. Ea garantează democraţia şi libertăţile, dacă este practicată în respectul legii şi al instituţiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetăţeanului, dacă este aplicată în dispreţul eticii, personalizând puterea şi nesocotind rostul primordial al instituţiilor Statului.

Multe domenii din viaţa românească, gospodărite competent şi liber, au reuşit să meargă mai departe, în ciuda crizei economice: micii întreprinzători şi companiile mijlocii, tinerii şi profesorii din universităţi, licee şi şcoli, cei din agricultură.

Încearcă să-şi facă datoria oamenii de artă, militarii, diplomaţii şi funcţionarii publici, deşi sunt puternic încercaţi de lipsa banilor şi descurajaţi instituţional. Îşi fac datoria faţă de ţară instituţii precum Academia Română şi Banca Naţională, deşi vremurile de astăzi nu au respectul cuvenit faţă de ierarhia valorilor din societatea românescă.

Sunt mâhnit că, după două decenii de revenire la democraţie, oamenii bătrâni şi cei bolnavi sunt nevoiţi să treacă prin situaţii înjositoare.

România are nevoie de infrastructură. Autostrăzile, porturile şi aeroporturile moderne sunt parte din forţa noastră, ca stat independent. Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Şcoala este şi va fi o piatră de temelie a societăţii.

Regina şi cu mine, alături de Familia noastră, vom continua să facem ceea ce am făcut întotdeauna: vom susţine interesele fundamentale ale României, continuitatea şi tradiţiile ţării noastre.

Nu m-aş putea adresa naţiunii fără a vorbi despre Familia Regală şi despre importanţa ei în viaţa ţării. Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie.

Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,

Instituţiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci şi de etică, simţ al datoriei. Iubirea de ţară şi competenţa sunt criteriile principale ale vieţii publice. Aveţi încredere în democraţie, în rostul instituţiilor şi în regulile lor!

Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos.

În anul 1989, în ajutorul României s-au ridicat voci cu autoritate, venind de pe toate meridianele globului. Ele s-au adăugat sacrificiului tinerilor de a înlătura o tiranie cu efect distrugător asupra fiinţei naţiunii. A sosit momentul, după douăzeci de ani, să avem un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului. Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agăţarea de putere şi bunul plac nu au ce căuta în instituţiile româneşti ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii dinainte de 1989.

Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul. Uniţi între noi şi cu vecinii şi fraţii noştri, să continuăm efortul de a redeveni demni şi respectaţi.

Am servit naţiunea română de-a lungul unei vieţi lungi şi pline de evenimente, unele fericite şi multe nefericite. După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare naţiunii române:

Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere.

Democraţia trebuie să îmbogăţească arta cârmuirii, nu să o sărăcească. România, ca şi toate ţările din Europa, are nevoie de cârmuitori respectaţi şi pricepuţi.

Nu trebuie niciodată uitaţi românii şi pământurile româneşti care ne-au fost luate, ca urmare a împărţirilor Europei în sfere de influenţă. Este dreptul lor să decidă dacă vor să trăiască în ţara noastră sau dacă vor să rămână separaţi.

Europa de astăzi este un continent în care popoarele şi pământurile nu se schimbă ca rezultat al deciziilor politicienilor. Jurământul meu a fost făcut şi continuă să fie valabil pentru toţi românii. Ei sunt toţi parte a naţiunii noastre şi aşa vor rămâne totdeauna.

Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume.

Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!"



Republican sau monarhist, nu poti sa-l ignori pe cel care se confunda cu istoria tarii tele, si... nu numai,  din ultimii 90 de ani. 
E un privilegiu sa-l asculti, ca roman sau ca european, vorbind in Parlamentul Romaniei pe cel  rasfatat, copil fiind, de bunicii sai Ferdinand I-Intregitorul si Regina Maria, pe cel care a simtit efectele dezastroase pentru tara ale comportamentului dictatorial practicat de tatal sau, Carol al II-lea, care a fost contemporan cu marii barbati care au faurit Romania Mare, care a fost contemporan cu politicieni ca Ionel I.C.Bratianu, Vaida Voievod, I.G.Duca. Nocolae Iorga, Armand Calinescu, Iuliu Maniu, Gh Tatarascu, Titel Petrescu, Petru Groza, Corneliu Codreanu etc, care a fost martorul sfartecarii teritoriale a Romaniei din 1940, cel care a condus lovitura de stat din 23 august 1944, cel care a girat regimul dictatorial militar Ion Antonescu si a fost martorul instaurarii regimului comunist in Romania, supravietuitor natural dintre toti conducatorii de state din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial.

83 de comentarii:

Anonymous spunea...

Sunt republican, dar nu pot decat sa-i urez fostului rege ,,Multa Sanatate" . Sa fim mai buni!!!!

Cantemir spunea...

Anticipasem de ieri ce-o sa vorbeasca:
http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/10/24/cui-si-despre-ce-nu-va-vorbi-regele-maine/

alex parolea-moga spunea...

Mesajul Regelui este o lecţie care circumscrie TIMPUL - trecut,prezent şi viitor Merită aplecarea noastră asupra fiecărei slove Niciodată nu le ştim nici pe toate şi nici totul . Şi nici nu trebuie să fim regalişti ...doar Oameni !

Loialitate , curaj , respect , seriozitate şi modestie !!!
Cât despre Lege - ei bine ,,legea trebuie să fie - mână în mână cu etica ,, !

Anonymous spunea...

sa imi explice mie cineva cum pizda mamei lor,chioru betiv si cacatul boc au avut tupeu sa mearga la ziua armatei?
CUM?

Robert Horvath spunea...

JOS PALARIA ! AI ALES INTRE MITOCANIE SI MONARHIE ! O ZI MINUNATA PENTRU ROMANIA ! SA SPERAM CA VA FI MAI MULT DECAT O ZI !

Plano10 spunea...

@Robert
Chapeau bas, pentru discurs sau si pentru adaugirea in albastru? :):)

Robert Horvath spunea...

@ AMANDOUA !

Robert Horvath spunea...

O POSTARE CARE SPUNE TOT !
14. catalin | 25 Octombrie 2011 13:33
Am doar 23 de ani si sunt convins ca tinerii de varsta mea sunt prea absorbiti de banala existenta in lumea facebook-ului, a cluburilor si a chiulului pentru a intelege semnificatia discursului Majestatii sale Regelui Mihai. Mi-as dori sa vedem in fiecare zi la televizor eleganta, rafinament, respect al valorilor, modestie si noblete. In schimb mi-as dori sa dispara hahaitul unora, imbecilitatea unor politicieni, porcii care se simt bine in mocirla politicii si madame-ele lor blonde. La multi ani Majestatii sale, traiasca Regele! Faceti referendum pentru monarhie constitutionala in Romania! Nu mai vrem mizerie, vrem cultura si decenta!

Plano10 spunea...

@Robert
Imi displace vocabularul stufos, rafinat sau limitat, specific cultului personalitatii, fie ca e vorba de un presedinte, fie... de un monarh.
Cantaretii regelui, cei care se si vad in alaiul regal, ca sa nu-i zic camarila, au un limbaj tot atat de dezgustator precum al celor care-l cantau, odinioara, pe Ceausescu. Culmea este ca, uneori, cataretii sunt aceiasi.
Republica nu e similara hahaitului, mizeriei, inculturii sau indecentei.

micutzul spunea...

@ Plano
Nu sunt regalist si nici promonarhist.
Sunt de partea acelui erou care a fost tradat de monarh.
Si cred ca acela a facut mai mult pentru tara decat regele.
Dar si regelui ii acord circumstantele atenuante ale momentului istoric si ale lipsei oamenilor integri de langa el.
Monarhia are meritul de neatins al facerii acestui stat , cu bunele si cu relele lui . Are meritul pastrarii decentei sociale si culturale, are meritul anului de varf in economia romaneasca , are meritul anului in care Romania a fost ,, granarul Europei,,.
Monarhia are meritul si obligatia pastrarii independentei fata de orice partid politic , are rolul de mediator in Parlament.
Am fost sa votam de doua ori Constitutia, dar in mod nedemocratic am fost obligati sa spunem da sau nu asupra unei Constitutii conceputa in mod obligatoriu pe sistem Republica. Cred ca este de bun simt si in spiritul democratiei ca populatia sa fie intrebata in mod clar....Republica sau Monarhie?
Nu sunt , inca o data , monarhist, dar cred sincer ca Republica , prin depravarea politica si prin degradarea sociala din prezent, este FALIMENTARA !
Eu unul sunt pentru referendum.

Robert Horvath spunea...

MONARHIA POATE SALVA ROMANIA !
SI ACUM UN MARE ADEVAR......FIECARE POPOR ARE CONDUCATORII CARE
AI MERITA (
Piano crede in magia lui Ponta si compania ).
EU INDRAZNESC SA CRED CA ROMANII MERITA MAI MULT!

Robert Horvath spunea...

PLANO
UNORA LE PLAC MANELELE ALTORA MUZICA DE OPERA !

Anonymous spunea...

vad ca istoria predata la otv si B1tv prinde roade .
regele nu a tradat pe nimeni . vremurile au venit peste noi . cand aud de armistitiul incheiat de maresal cu stalin , ma apuca plansul . daca era incheiat , de ce nu a fost pus in practica ? cu toata dezinformarea , daca cititi si altceva decat ceea ce scrie cristoiu , aflati cum au stat lucrurile atunci , in august 1944 .
macar militarii ar trebui sa inteleaga un lucru simplu : nu putea fi oprit frontul , pe aliniamentu focsani - namoloasa ,in plina campie , asa cum visa maresalul ( mare patriot , dar un militar neinspirat ) si asta din multe motive .
unul fundamental :
armata romana si cea germana erau deja facute praf , in urma ofensivei declansate de armata sovietica ; frontul nu era la iasi , asa cum tot se spune , ci ajunsese deja la pascani - roman -bacau ;frontul era rupt - de aceea s-au precipitat lucrurile ; maresalul a fost arestat pe 23 tocmai pentru ca a doaua zi pleca pe front , pentru a salva situatia ( credea el ) .
multe mari unitati si unitati romanesti , capturate de sovietici , au ajuns in situatia respectiva datorita incapacitatii de a mai lupta , nu datorita actului de "tradare", cum spune istoricul securitatii - stoenescu . cei care au trait acele vremuri , in moldova , stiu bine aceste lucruri .

tupak amaru

Robert Horvath spunea...

ADEVARUL DESPRE 23 AUGUST
Nici o fosta tara comunista nu avut sansa ca in fruntea unui miscari cu caracter anticomunist, sa fie o personalitate istorica. Multe voci din tara au incercat in decursul anilor sa-i diminueze rolul, sau sa-l faca tradator de tara. Au facut-o din necunostinta de cauza, revansa, sau mani*editat*re politica. Adevarul este diferit. In conditile in care razboiul era pierdut oricum pentru membrii axei, Regele a facut totul pentru a salva tara de un razboi devastator si de ai da un viitor. Cautand date pentru filmul meu “Razboiul rece a inceput la hotelul Ambasador” (documentarul se ocupa de Actul de la 23 August si confruntarea dintre serviciul american si sovietic de pe teritoriul Romaniei, pana la abdicarea regelui) am dat de niste noi documente extraordinare, despre aceasta perioda. Ele dezvalue faptul ca intoarcerea armelor a fost organizata de Rege in apropiata colaborare cu O.S.S-ul american. Cordonatorul acestei actiuni a fost comandorul Frank Wisner. Operatia a purtat numele de cod HAMMERHEAD

Robert Horvath spunea...

continuare

Trebue remarcat ca comunistii au fost anuntati si integrati cu trei zile inainte de complot. Promisinile si garantiile oferite de americani vorbeau de un aranjament al aliatilor (gen Austria). Se vorbea de de arborarea in fata Palatului Regal a steagului american,englez,francez si sovietic. Deci vanzarea tarii sa facut nu la Bucuresti ci la Yalta. (National Security Archive-Records on cover operation). In vederea acestui film am contactat Asociatia pensionarilor de la C.I.A. pentru a gasi martori oculari ai evenimentelor. Toti participantii mi-au vorbit cu emotie “de regele tinar si viteaz” facand eforturi sa-si ascunda lacrimile. Discutand cu acesti oameni cunoscatori, am ajuns la concluzia ca pierderea Romaniei a fost o infrangere dureroasa, un prim Vietnam. Am inceput sa fiu convins ca elita acestei organizatii abia asteapta sa gaseasca ocazia, de asi lua revansa.

Plano10 spunea...

@Micutzul
Regii au consolidat statul national roman, ale carui baze fusesera puse deja la 1848 si 1859.
Ei au adus recunoasterea internationala din partea marilor puteri monarhice ale vremii.

Forma de guvernamant, republica sau monarhie, prin ea insasi nu aduce grozaviile de care vorbesti tu.
In schimb oamenii care conduc, presedinti sau regi, pot sa duca o politica falimentara, de amestec politic in institutiile statului. la noi avem exemplul regelui Carol al II-lea si cel prezent al presedintelui Basescu.Nu mai punem la socoteala presedintia comunista.
E o naiviate in prezent sa crezi ca monarhia este mai buna decat republica.
Pe langa ce fac alte republici europene,Franta,Italia, care nici acum nu permit descendentilor regali sa participe la viata politica, ignorarea evenimentului de azi de catre Presedintie si Guvern e floare la ureche si o problema de imagine pentru fortele politice care conduc astazi REPUBLICA ROMANIA.

Daca tu n-ai stiut ce votezi la referendumurile dn 1990 si 2003, nu inseamna ca toti romanii au fost in eroare. Popa nu toaca de trei ori pentru o baba surda! :):)

Robert Horvath spunea...

MONARHIA SALVEAZA ROMANIA !
Plano
Capul statului trebue sa fie o personalitate neutra peste capul sau interesele de partid. In spectrul politic romanesc nu exista aceasta persoana.
Nu spun ca in general romanii nu pot sa se conduca singur.....dar sunt momente in istorie in care este nevoie de un print strain sau un REGE .
Situatia actuala este asemanatoare cu cea de dupa Cuza.
Experimentele ESCU trebue sa ia sfarsit spre binele tuturor....................

Robert Horvath spunea...

IMAGINEA ROMANIEI ESTE LA PAMANT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MONARHIA ESTE O BAGHETA MAGICA CARE POATE SCHIMBA ACEASTA
IMAGINE../ ESTE UN INCEPUT...
DACA NU ROMANIA VA RAMANE TARA LU......I MAIAG, COREOLONE SI BINE
INTELES.,MOS ALECU.

Robert Horvath spunea...

CLASA POLITICA TREMURA ....SE APROPIE SFARSITUL EPOCII MANELISTE !
PLANO ARE MOTIVE DE PANICA !
http://www.lemonde.fr/europe/article/2011/10/25/le-roi-michel-ier-poil-a-gratter-de-la-roumanie_1593367_3214.html

LE MONDE
BUCAREST, CORRESPONDANT - Malgré ses 90 ans, il fait encore trembler la classe politique roumaine. Certains élus étaient inquiets car, selon une rumeur non démentie par la Maison royale, le roi aurait pu en profiter pour demander la restauration de la monarchie en Roumanie.

PLANO10 spunea...

@Robert
Daca tot ai mentionat articolul din Le monde sa vedem si cateva reactii ale cititorolor traduse de Google.

Un contribuabil român 25/10/11 - 14:02

Un alt parazit care vine de a solicita beneficiile! El a trecut de partea fascist şi a fost la război împotriva URSS (nu este surprinzător faptul că ruşii au scos). Monarhi din Ţările de Jos şi Danemarca au avut curajul în timpul războiului două. Italiană şi monarhii români au ales partea gresita ("dacă abdice, omoară 1000 de elevi" -? Cine poate crede asemenea ineptii) rescrierea istoriei nu este faptul că sărac ouiblier "refugiat" a trait Elveţia fără o sudoare. Răspuns

Turgot 25/10/11 - 13:07

Regele Mihai ar putea realiza ceea ce regele Henry V (Contele de Chambord), pierdute la domiciliu în anul 1873: pentru a restaura monarhia. Trebuie să spun că tipul arată mai inteligent şi modern decât a fost moştenitorul lui Charles X. Monarhiei, o idee nouă? Problema ar putea apărea, de asemenea, în Libia, cu moştenitorul regelui Idriss. Povestea de reactie ... Răspuns

Daniel LACOURT 25/10/11 - 11:54

Din 1947, "regele" prezinta dezbrăcat şi confirmă incapacitatea sa şi inutilitate. Timp de 10 ani, el a avut chiar tupeul să se întoarcă să locuiască în opulenta, în mijlocul lui "subiecţi", la fel de incapabil şi neavenit. Laş lui nonagenar ego-ul persistente şi învechite suferă de lipsa de recunoaştere, recunoaşterea a ceea ce? Ceea ce poporul român ar trebui să fie recunoscători? Este dreptul, la scurt timp, un memorial, "corpul social" este vindecarea şi dispariţia lui. Răspuns

Mongoose 25/10/11 - 11:11

Ludovic Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, nu este prea româneşti, ca nume! Monarhia românească este unul din acele tipuri de monstruozităţi politice a secolului al XlX-lea, şi este nevoie de un curaj de ao face fanatic. Excepţia cazului în care, desigur, este suppposé rege al acestei ţări, care a înregistrat mai multe nenorociri, şi nu are nevoie de o nenorocire suplimentar ... Du-te, Michael, să fie frumos, lăsaţi Debruille românii fără tine: nu este suficient de haos în ţară, fără a adăuga dumneavoastră.

Robert Horvath spunea...

Plano cel plin de ridicol !
Comentariile culese de tine sunt de un ridicol fara de sfarsit.
Puteai alege ceva mai inteligent . Chiar si postarile lui Maiag si Coreolone
par in comparatie plina de stralucire.......
Ca sa fiu sincer de la tine asteptam mai
mult.

Plano10 spunea...

@Robert
E parerea ta subiectiva ca sunt ridicole.
Le-am postat pt ca sa se vada ca sunt si alte opinii despre monarhie. Opinii exprimate in limba franceza in Le Monde.

Robert Horvath spunea...

PLANO
Alegerea este simpla. Republica si tiganie sau monarhie si civilizatie.
Republica de dupa 89 a dus in frunte oameni ca Basescu si camarila sa de borfasi lipsiti de cultura si ....sapte ani de acasa.

Plano10 spunea...

@Robert
Vorba lui Basescu.
In cazul republicii eroarea se repara dupa 4-5 ani.
In cazul monarhiei erorile dainuie pe viata.

Robert Horvath spunea...

BISERICA SI ARMATA TRADEAZA POPORUL ROMAN !
Este stupefiantă absența Patriarhului Daniel la sărbătorirea Regelui Mihai în Parlament, Regele este,........ unsul lui Dumnezeu.
La fel de stupefianta este lipsa armatei. RUSINE !

Robert Horvath spunea...

ERATA
Si tu Plano daca ai ajuns sa-l citezI pe chior....
Întrebat în mod explicit în legătură cu declaraţiile lui Băsescu, care l-a acuzat în iunie de "trădarea interesului naţional" prin lăsarea României în mâinile sovieticilor, Regele Mihai a răspuns: "Nici măcar nu merită să reacţionez la aşa ceva, pentru că este un lucru atât de mărunt, ştiţi bine asta. Şi acesta este genul. Cu cât sunt mai mărunte jignirile sale, cu atât el se crede mai important. Nu ar putea să îmi pese mai puţin de ceva".

Plano10 spunea...

@Robert
Cred ca ai inteles ca sunt un republican convins!
Asta nu inseamna ca nu respect istoria noastra monarhiste.Cu cele bune si cele rele.
Cand va aud ca monarhia salveaza Romania din toate greutatile prin care trece, ma intreb cum de puteti gandi atat de simplist.

Robert Horvath spunea...

Inchei cu o veste deosebit de proasta pentru Plano
..... liderii post-comunişti au încercat să limiteze influenţa Regelui Mihai, temându-se că acesta "le-ar putea eroda propria lor putere", dacă ar avea "platforma necesară", notează Reuters.

Plano10 spunea...

Robert
Un presedinte care a jurat pe Constitutia Romaniei, cand a fost instalat in functie in fata Parlamentului, trebuie sa apere forma de guvernamant REPUBLICANA!
Principalul pericol pentru orice republica este monarhia.
Asa ca trebuie inteles comportamentul autoritatilor republicane fata de ex regele Mihai.

Robert Horvath spunea...

Plano
Monarhia ofera macar o speranta . Poate insemna o reversare sociala.
Valorile sus.iar mahalaua si neamul prost jos.
Imaginea Romaniei poate fi schimbata peste noapte.......In concluzie
TRAIASCA REGELE MIHAI !

Plano10 spunea...

@Robert.
Si republicanii nepatimasi ii doresc multa sanatate si sa-si traiasca ultimii ani de viata departe de clinciurile politice.

Robert Horvath spunea...

PANICA CLASEI POLITICE INTERLOPE !
Plano
Ai spus un lucru mare si plin de adevar. Ti-a iesit o pasarica rara din gura.
" Principalul pericol pentru orice republica este monarhia."

tulceanul spunea...

@Robert. mai lasa-ma cu afinitatile tale fata de un tradator de neam romanesc ! moartea il cauta pe acasa si el se balbaie pe scarile parlamentului. este un tradator ca si tine.dupa postari parca esti departe de tara. si iti dai cu parerea aiurea-n tramvai. canta la alta masa !!!

Robert Horvath spunea...

Associated Press: Mai multa democratei
In pofida celor 90 de ani ai sai, Mihai I "inca mai face clasa politica sa tremure", comenteaza Le Monde.
Presa international in special cea franceza realizeaza teama clasei politice
formata din comunisti si securisti aliata cu clanurile interlope.
Dupa cum recunosti ....monarhia reprezinta un pericol real pentru acesti imbogatiti de dupa razboi....pardon revolutie.

Robert Horvath spunea...

@ Te asigur ca am facut mai mult pentru tara ca toti tulcenii la un loc.
Sunt singurul care arborez la toate expozitiile drapelul tricolor romanesc si
portretul Regelui Mihai !
Deschide
http://www.devagallery.com/
la exhibition

alex parolea-moga spunea...

Nominalizarea foştilor preşedinţi - Ghorghiu Dej , Nicolae Ceauşescu , Ion Iliescu , Emil Constantinescu şi cel prezent - Traian Băsescu , Doamne ! cât de bătrân sunt ! i-am prins pe toţi !!! nominalizarea lor nu înseamnă nimic dacă nu înţelegem ce se întâmplă efectiv cu noi acum în anul 2o11 .
Importanţi nu sunt conducătorii - ei vin şi se duc - important este Poporul , el dăinuie . Efectele asupra lui , exercitate de actul guvernării pot fi uneori inimaginabile cu urmări de eroziune socială extremă , cu provocări de alunecare în derizoriu , incultură şi violenţă .Sunt semnele anarhiei urmată de reinstaurarea dictaturii .Atenţie la ciclicitatea istoriei .
În ce priveşte Monarhia , eu cred că ar trebui să-i respectăm locul în heraldica naţională - vremea ei a trecut şi nu poate fi o soluţie a acestui moment extrem de complex , mondializat . Poate greşesc dar acum şi aici avem nevoie de BARBAŢI PRICEPUŢI , RESPECTAŢI ,LOIALI , PATRIOŢI .Unde sunt aceştia ???
Degradarea socială , falimentul moral ,mizeria generalizată sunt urmările ,,DEPRAVARII POLITICE ,, !
Am citat un comentator al blogului extrem de concret.

tulceanul spunea...

@robert. te-am vizitat ! am realizat. santam incompatibili ! da-mi voie sa-ti dau un sfat ! viziteaza un psihiatru. si cat mai urgent. si alt sfat. nu e nevoie de tine in tara ! stai unde esti.

Plano10 spunea...

@alex
Este impresionant sa traiesti un secol atat de zbuciumat precum cel trait de ex-regele Mihai.

Depravarea politica nu tine de republica sau monarhie, tine de educatie si instructie.
Lasa ca si Maria Sa Poporul s-a cam degustat cu manelisme, telenovele,traienisme,DDD-isme si alte apucaturi neserioase.

INCERTITUDINI spunea...

Ziua și seara trecută au fost magice!
Păcat că tot ce este, cu adevărat, excepțional intră în necruțătorul malaxor al trecerii..

Anonymous spunea...

Domnule plano, republican convins. Care este greseala celor care sunt monarhisti? Eu, nu o vad.
Au fost monarhi si presedinti groaznici. Au fost monarhi care merita tot respectul nostru. Ce presedinte a marcat pozitiv istoria noastra? Dej, Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu? Care??????? Care din ei nu au avut activitate comunista sau securista? CARE? Si nu ma refer aici la simplul membru de partid (comunist).
Important ce va urma dupa 2012 si 2014 (acesti ani vor spune la ce este buna REPUBLICA in ROMANIA)!

Anonymous spunea...

la 12:21 semneaza parerea mea

Robert Horvath spunea...

@ Tulceanu
Cu riscul de-a ma repeta. Nebunii schimba istoria si societatea.
Normalii stau pe la casele lor. Suntem incompatibili cu adevarat.
Am plecat direct din ancheta din si ma voi intoarce
cand voi avea convingerea ca nu voi fi arestat din nou.....in vizita.
Nu am nevoie de sfaturi.....Mediocritatea si provincialismul sunt cu adevarat deprimante.......Te asigur oricum ca Tokyo si New York sunt orase cu mult mai importante decat ...Tulcea. Le prefer.

Robert Horvath spunea...

CIVILIZATIE SAU TIGANIE ?

Publicaţia britanică "The Economist" a comentat discursul de marţi al fostului suveran român Mihai I, într-un articol intitulat "Trăiască fostul Rege!".

„E incomod să fii rege în România. Nu doar pentru că ţara este o republică. Deşi fostul rege Mihai a abdicat în 1947, el încă pare să aibă puterea să complice vieţile politicienilor", scrie The Economist.

tulceanul spunea...

@robert. ai dreptate aici ! nebunia din tokyo si new york ti se potriveste.ramai acolo. sa auzim numai de bine !

Robert Horvath spunea...

Călin Popescu Tăriceanu: „Monarhia constituţională este mai bune decât actuala formă de guvernământ”

Robert Horvath spunea...

@ Te asigur ca cele doua orasele sunt centrele de culturii ale lumii .
Numai cartierul unde am studioul si stau Chelsea are mai mult de 400 de galerii de arta....probabil chiar mai multe decat Tulcea.

Robert Horvath spunea...

DECE NU PLANGE PLANO ?
Se spune ca multi parlamentari au avut lacrimi in ochi.
Au fost marcaţi de solemnitatea momentului. Simplitatea şi modestia Regelui, căldura cu care s-a adresat i-au impresionat pe mulţi. Deasemenea prezenţa unor membri ai familiilor regale din Europa şi nu numai dovedeşte preţuirea de care se bucură Regele Mihai şi Casa Regală din România. Iată că putem să proiectăm în lume o altă imagine despre România, o imagine care ne face să fim mândri nu numai faţă de trecutul nostru, dar şi faţă de prezent.

Robert Horvath spunea...

O NATIUNE SPALATA PE CREIER !
Una dintre cauzele semieşecului democratic este funcţionarea defectuoasă a Republicii. Vechea Republică şi Noua Republică, cea comunistă şi cea postcomunistă, împărtăşesc în comun lipsa de legitimitate. Forţarea abdicării Regelui Mihai I de către comuniştii sovietici şi colaboraţioniştii lor români a lipsit de la început republica de legitimitate. Dacă revoluţia din 1989 era riguros anticomunistă, România trebuia să se reîntoarcă la monarhie. În schimb, Ion Iliescu şi FSN-ul lui au profitat de starea mentală a naţiunii din acea perioadă şi au consfinţit "continuitatea" faţă de republica comunistă ). Care era starea mentală a naţiunii?
Ieşirea incompletă din statutul de naţiune spălată pe creier.

tulceanul spunea...

@robert. sincer , si mie mi-au dat lacrimile ! nu din dragoste pentru monarhie, doamne fereste,ci din mila pentru batranul de 90 de ani care era dezorientat si gata sa cada din picioare. saracul ! a fost o marioneta ieri ! vorba zboara ca se pregateste terenul pentru inscaunarea pe aici a unui descenfent al reginei marii britanii ? nu cred ca santem atat de prosti !

Robert Horvath spunea...

ROMANII AU FOST REPUBLICANI DIN TIMPURI IMEMORABILE !


Adevarul e ca , romanii au o puternica traditie republicana: Republica Dacia a lui Burebista si Decebal, Republica Moldova a lui Stefan cel mare si a celorlalti presedinti moldoveni, Republica Tara Romaneasca a lui Mihai viteazu, Republicile Fanariote romane vreo 200 de ani (timp in care cei mai atroci vanzatori de tara au luat locul pe tronul republican aplecat catre Marea Poarta in asa fel incat turcii sa poata sa le-o dea pe la spate) pana la Unirea intre Moldova si Tara romaneasca. Apoi, Republica prezidentiala a lui Cuza... care a fost uzurpata de un Rege austro-neamt, care a fondat Casa regala romaneasca. E drept ca au urmat cei mai buni 80 de ani din istoria Romaniei, castigarea independentei(1877), Marea Unire(1918) care nu s-ar fi putut face daca un ciumpalac de la Bucuresti s-ar fi dus pentru a cere recunoasterea unirii Transilvaniei la Principatele Unite ale Moldovei si Tarii romanesti, participarea la limita in al doilea razboi mondial si grabirea sfarsitului acestuia,
RAMANEREA ROMANIAI IN AFARA URSS, fapt care nu ar fi fost posibil daca nu era REGE in Romania.
Romanii lui Plano republicani in posteritate !

Robert Horvath spunea...

@ Tulceanu
Te asigur ca batranul sta mai drept la 90 de ani decat tine !
Corect. Printul Nicolae varul printului Charles va fi viitorul rege al Romaniei !

Sa vedem cine este acest print care vorbeste romaneste, are 23 ani, si traieste deocamdata la Londra.
Printul Nicolae de Romania, viitorul rege, este nascut in 1985 si este Varul Printului CHARLES si nepotul cel mai inantat in varsta a Majestatii Sale Mihai Regele Romaniei. El este descendent a Reginei Victoria si a monarhiilor Europene incluzand Tarii Rusiei. Pe linia maternala prin bunica, Printul Nicolae este deasemenea descendent al Printului Ieremia Movila, ctitorul minunatelor manastiri moldovenesti.
Regele Mihai este rege prin vointa natiei deci Legea Fundamentala nu poate suferii modificari. Monarhul constitutional nu are in prerogativele sale reviziurea constitutiei. Pentru ca urmasii tronului trebue sa fie pe linie masculina Printul Nicolae este singura persoana imaculata, demna de a ocupa tronul Romaniei, ca urmas al M.S Regelui.

PLANO10 spunea...

@INCERTITUDINI
Intr-adevar! Ieri, Antena 3 a fost aristocratica! Am urmarit intreg programul de seara.
@anonim
Nu e o greseala sa fii monarhist.
Greseala e ca nu trebuie sa devii ostentativ monarhist intr-o REPUBLICA.
Daca actionezi pt modificarea formei de guvernamant pe alte cai decat cele constitutionale, si cum actuala Constitutie spune ca dispozitiile sale privind forma de guvernamant sunt nerevizuibile, se cheama ca incalci Codul Penal sub aspectul infractiunii prevazute de art. 166. ind 1

Art. 166-1

Acţiuni împotriva ordinii constituţionale

Întreprinderea oricărei acţiuni pentru schimbarea prin acţiuni ilegale şi prin violenţă a ordinii constituţionale sau a caracterului naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil al statului român se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.


Respectarea legii, d-lor monarhisti, lozinca draga voua, inseamna si respectarea Codului Penal.
Altfel, facem anarhie.

alex parolea-moga spunea...

Plano , prietene

Mă alătur acelora care au trăit excelenţa unei zile de vis . Înţeleg trăirile pritenilor acestui blog , le respect opinia şi îmi exprim solidaritatea ... ieri 25 oct 2011 m-am simţit cetăţean european . Fără gălăgie , fără ţoape , haidamaci , sepepişti şi poliţişti . Un regiment de gardă demn pentru un stat , o fanfară a armatei - jos pălăria , o orchestră a Operei Naţionale impresionantă - lume civilizată , asistenţă fără excese şi isterii . O Românie normală ! Iată că se poate .
Pentru o ţară ortodoxă - lipsa Prea Fericitului înseamnă cu mult mai mult decât nfericita-i justificare . Jenant , umilitor şi de luat aminte cine se ascunde ueori sub sutană...
Zidurile Catedralei cresc dar Biserica se năruie . Negustoria depăşeşte cu mult credinţa . Păcat ! Mare păcat .

PLANO10 spunea...

@Alex
Mestesugite vorbe spui.
Eu ii felicit pe cei de la PD-L care, in spirt de fronda fata de Base si Boc, au ales sa se intalneasca cu istoria moderna a Romaniei.

Fiecare Patriarh are nesuferitii sai! Sunt si ei oameni, nu?
Teoctist l-a cam afurisit pe Base!
Daniel Prefericitul vad ca se simte nefericit in preajma celor din Alaiul Regal(citeste camarila)

karadeniz spunea...

@Robert Horvath
Sunt de acord cu rolul monarhiei în formarea statului român. Începând cu Carol al II-lea monarhia română şi-a cam pierdut din rol. Părerea personală este că revenirea la monarhie nu mai poate aduce un beneficiu României. Desigur treaba asta nu se poate tranşa prin dispute pe internet ci printr-un refendum, cel puţin aşa e democratic.

micutzul spunea...

@ Plano
Multumesc de compliment dar te rog sa citesti cu atentie comentariul meu. Nu cred ca doresti sa scriu pagini intregi pentru ca unii sa nu mai gandeasca. Statul unitar roman si bazele Romaniei Mari sunt puse de monarhisti. Vrei sau nu vrei. Faptul ca la cele doua referendumuri am votat la o intrebare care deja avea doua raspunsuri DA sau Nu, se referea la Constitutie. Nu pot sa spun ca daca am votat DA sunt de acord si cu ...sa spunem Art.4 dar nu pot sa nu votez Constitutia daca nu imi place art. X.
Baba surda , trecuta prin viata mananca si bucate nu numai tocatura. Nu inteleg ce ai cu monarhia. Te rog sa expui clar punctul tau de vedere daca noi o facem.
Multumesc.

micutzul spunea...

Si Plano art 166-1 se refera la actiuni ILEGALE. Discutiile si chiar strangerea de semnaturi in vederea organizarii si chiar organizarea in sine a unui referendum cu aceasta intrebare, reprezinta o baza a DEMOCRATIEI, libertatea de exprimare si libertatea de opinie. MAGNA CARTA explica in cuvintele unor amarati din Sec. XIII cam ce art trebui sa intelegem noi, desteptii din sec. XXI. Sunt doar cateva sute de ani diferenta.

Anonymous spunea...

@Plano 10
Cred ca nu trebuie sa-ti spun ca cei care au initiat si chiar au schimbat "ordinea de drept si constitutionala" in 1989 erau in afara legii, inclusiv a CONSTITUTIEI. Se cheama ca au incalcat Codul Penal sub aspectul infractiunii prevazute la articolul ..... (evident CP-ul in vigoare la acea data)?
Cand discutam de "seisme sociale", cu efecte pozitive sau negative gandirea si libajul juridic, valabil acum sau alta data (evident vremelnic) nu isi mai gaseste rostul.
In asemenea tipuri de discutii (scolastice evident) cred ca trebuie sa-ti depasesti statutul de jurist. Daca nu, asta e!
Parerea mea

alex parolea-moga spunea...

Plano ,
După cum se vede - negru pe alb - oamenii care vin cu comentarii pe acest blog nu sunt toţi aerieni .Un simplu exemplu - Anonim de la h 17.07 .
În faţa evidenţei Adevărul rămâne în pielea goală ! Ştiu - e greu de privit , nu este digerabil şi nici nu ţine de foame ...
Dar e bine că din când în când este scos la vedere - precum moaştele sfinţilor cu care se adună şi ultimii arginţi de la habotnici.
Felicitări Anonim

Plano10 spunea...

@Anonim si @alex
E treaba procurorilor sa aprecieze care sunt actiunile ilegale de schimbare a ordinii constitutionale(termen care nu se refera numai la forma de guvernamant).
Pe cele violente care au ca scop fie suprimarea republicii, fie inlaturarea statului de drept, le putem constata fiecare... dar numai Justitia le poate pedepsi.
Desigur ca, atunci cand pe cale violenta, ca in 1989 la noi, ca in Libia, acum, se actioneaza pentru inlaturarea ordinii constitutionale, legea o vor aplica cei care castiga batalia.
Cei care aleg sa infrunte autoritatea statului si s-o inlocuiasca pe cale de violenta isi asuma si riscul de a suporta rigorile legii... daca nu reusesc.
Si invers, cei care sunt infranti in apararea statului de drept existent vor suporta rigorile legii pe care cei victoriosi o vor impune.
Desigur, acestea sunt ipoteze care nu ar mai trebui discutate intr-o tara din UE si NATO.
Am vrut doar sa subliniez ca democratia nu iti permite sa faci chiar ce vrei. Exista limite legale peste care nu se trece.
Ca popor se pare ca aici suntem deficitari; nu stim si nici nu vrem sa respectam regula si erarhia valorilor.
Nu se simtim bine daca nu gasim o cale de a eluda legea, de a trece peste rand, de a ne descurca, cum se spune.

Plano10 spunea...

@tupak amaru, la 25 octombrie 2011, 22:08

La 23 august 1944 Romania nu a incheiat niciun armistitiu cu Puterile Aliate pentru ca acestea, in special URSS, nici nu voiau.Cum s-ar zice, ne-am predat fara sa stim ce se va intampla cu noi.
Armistitiul ne-a fost impus abia pe 12 septembrie 1944, il aveti si aci pe blog,dar a fost un ARMISTITIU de CAPITULARE, pe care Romania l-a platit cu varf si indesat pana prin anii 1960.

Robert Horvath spunea...

@ Prima constititia republicana a venit pe turela tancului sovietic iar a doua pe lampa minerilor. Amandoua neligitime ca si codul penal cu care ameninti. Daca spui ca Romanii i-au salvat pe evrei de la holocaust iei 7 ani
iar daca strigi TRAIASCA REGELE cati iei ?

Plano10 spunea...

Nu iei niciun an Robert, mori cu cati iti da destinul!

Anonymous spunea...

@Plano 10
1. Ma semnez "parerea mea", sunt anonim ca toti ceilalti. Nu am ID dinamic, asa ca poti sa-ti dai seama de acum inainte daca imi pastrez identitatea virtuala.
2. Nu mereu cei care pornesc miscarea sociala violenta sunt impotriva statului de drept. Nici cei care lupta pentru pastrarea vechii ordini sociale (si nu numai) nu se cheama a fi aparatorii statului de drept. Avem o groaza de exemple pe mapamond.
3. Ce legatura are statul de drept cu forma de guvernare? Daca nu are atunci de ce transmiti subliminal faptul ca schimbarea formei de guvernare ar fi un atac la statul de drept? Sau poate gresesc eu in interpretarea a ceea ce ai spus in raspunsul catre mine si domnul Alex.
Semneaza "parerea mea".

Plano10 spunea...

Vai domnul... era sa-ti zic numele @parerea mea".
dar era vorba de un articol din codul penal in care sunt aparate valori importante care definesc statul:
-ordinea constitutionala a statului( care include si forma de guvernamant)
-caracterul naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil al statului român.

-Statul de drept este cel care se conduce dupa o Constitutie si dupa niste legi adoptate democratic.
-A nu se face confuzie intre statul de drept si cei care conduc temporar statul; mai ales in situatiile in care acestia isi permit sa incalce ordinea de drept. In astfel de situatii nu schimbi statul de drept ci pe cei care incalca, la conducere fiind, legile si Constitutia.
-Cei care, la putere fiind, incalca ordinea constitutionala pot fi acuzati ca exercita abuziv puterea de stat, iar cetatenii care incalca ordinea constitutionala existenta pot fi numiti anarhisti.
Cetatenii au legitimitate sa protesteze impotriva celor care exercita abuziv puterea.
Forma de guvernamant,republica, este stabilita prin Constitutie si este obligatia fiecarui cetatean sa respecte Constitutia.

Robert Horvath spunea...

PUSCARIE POLITICA PENTRU UN OM AL LEGII !
Conform legilor in vigoare sunteti bun de puscarie. Publicarea
pe blogul Plano 10 a materialelor pro neo naziste a cineastului Robert Horvath a atras atentia PARCHETULUI CARE CERCETEAZE PENAL PE NEGATIONISTUL ROBERT HORVATH PENTRU INCALCAREA LEGII 107/2006.
Acesta considera pe Antonescu ca erou si nu ca criminal de razboi.
Nu este o gluma si puteti contacta pe redactorul sef al publicatiei Acum
Petru Clej. Deci acceptand ca legea este primordiala pentru buna desfasurare a unui stat de drept nu ramane decat sa va predati autoritatilor judiciate romanesti . Veti face acest lucru de buna voie si nesilit de nimeni.

Robert Horvath spunea...

MONARHIE SI CIVILIZATIE ....REPUBLICA MANELE SI MAHALA !
Comportamentul clasei politice,care a condus la esuarea natiunii romine in saracie si disperare,face ca intrebarea sa fie una extrem de actuala si perinenta.
Traditia republicana sau monarhica nu are la noi prea mare relevanta,iar lipsa de echidistanta politica a presedintelui conteaza numai in masura in care acesta este sau nu un factor de iesire din Criza politica, economica si sociala, determinata de prezenta "postcomunismul" romanesc.
Daca alegerea intre monarhie sau republicanism s-ar face intre Iliescu si Rege ,ea ar fi simpla.
Cind insa vine vorba a alege intre Rege si Basescu, situatia alegerii nu mai este intre traditie si modernitate ci intre CIVILIZATIE SI MAHALA !

Robert Horvath spunea...

O NOUA REVOLUTIE SOCIALA !

Monarhia constituţională instaurată în 1866 de Regele Carol I este “vinovată” de modernizarea statului, de transformarea României dintr-o provincie otomană într-o ţară europeană prosperă şi respectată,

Republica a adus cu ea crimele, arestarea a sute de mii de oameni nevinovaţi, proletcultismul menit să spele creierele generaţiilor tinere, distrugerea elitelor şi promovarea selecţiei inverse, sărăcirea populaţiei, decăderea morală.
După 1989, s-a ratat şansa istorică a restaurării Monarhiei şi am continuat să ne complacem în Republica lui Ion Iliescu, susţinută straşnic de bâtele minerilor şi de baronii roşii. Astăzi, Republica lui Traian Băsescu marchează, indiscutabil, unul dintre momentele cele mai grele prin care a trecut vreodată România. La peste 20 de ani de la prăbuşirea comunismului, se fac din nou simţite accente autoritariste, nivelul de moralitate din viaţa publică este mai scăzut decât oricând, situaţia economică e dezastruoasă, mare parte din intelectualitate este grav compromisă de colaborarea cu regimul Băsescu, iar conducerea ţării este pe mâini corupte şi iresponsabile. Valorile sunt răsturnate, selecţia inversă . Avem nevoie de o noua inversare . Coreolone si Maiag jos ........ Parolea-Moga sus !

Anonymous spunea...

@Plano10
Sa nu intelegi ca sunt un monarhist. Doar am facut referire privind nedumeririle mele in ceea ce reprezinta interpretarea ta fata de forma de guvernamant a statului de drept.
Evident ca nu se schimba statul de drept cu .... alt stat de drept datorita celor care conduc la un moment dat. Nici nu am vrut sa spun acest lucru. Daca asta se intelege din interventia mea inseamna ca am gresit.
Mai mult, nu am adus contestat "caracterul naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil al statului român", chiar sunt un adept al acestuia.
Semneaza "parerea mea"

alex parolea-moga spunea...

Robert H ,
Impresionantă agitaţia Domniei Tale ,dar , uneori, interpretarea spuselor nu vă aduce nimic în afara unor jigniri de la oameni pe care nici măcar nu-i cunoaşteţi .
Este o ardere zadarnică , un foc ce nu cred că vă face bine - exaltarea este un semn al unei patologii în avarie - o contrafaţă a unei frustrări pe care din păcate o trăim mulţi compatrioţi - am fost ucişi , minţiţi , furaţi, siliţi să emigrăm - conduşi spre o alienare controlată . Proces care continuă - o destructurare a persoanei prin ejectarea personalităţii , o încurajare inumană a unui raport de inconştienţă cu sine , o excludere prin dezadaptare socială în condiţii date - sărăcie , inabilităţi , dispariţia statului social , implementarea dreptului forţei , germenii mafiei politice , prăbuşire morală ...
Vă citesc şi sunt obligat să recunosc - aveţi uneori puncte de vedere cu extremă greutate... dar atenţie ! Trăim într-un Univers extrem de viu şi colorat ,uneori însă - extrem de violent .
Sunteţi om de televiziune ,puteţi citi şi printre rânduri - vita sine litteris mors est !
apm

micutzul spunea...

Cu acest raspuns am fost convins. Multumesc .??????????????????????????????????????????/////

alex parolea-moga spunea...

Cu multă plăcere Micutzule - Mare .

Robert Horvath spunea...

MONARHIA CA O SPERANTA !
@ Alex
Multumesc pentru atentie.
Emigrarea este o saritura in gol. Nu am vrut sa plec niciodata. O scrisoare a presedintelui Carter mi-a salvat viata si ma impins spre libertate.
Am dus-o 10 ani extrem de greu ...pana mi-am dat seama ca trebue sa fac ceva pentru mine....pentru viitorul meu ........sau sa ma sinucid.
Mi-am schimbat meseria ...urmand a doua facultate...am lasat filmul dracului devenind fotograf de moda. Unul din cei mari......
Unde vreau sa ajung. In viata daca nu merge trebue sa schimbi macazul.
Romanii de 20 de ani o duc prost si nu fac nimic pentru ei sau pentru copii lor. Monarhia poate fi un nou inceput .....sau macar o speranta.

Robert Horvath spunea...

@ Alex
Care 181 ani de monarhie...mai, arogantule?
PRIETENUL PLANO SPUNE PLIN DE AROGANTA "OMULUI NOU "
Care 181 ani de monarhie...mai, arogantule?
Niciun om cu putina minte sau cultura elementara poate diminua rolul monarhiei in istoria Romaniei.
Ce parere ai ?

Robert Horvath spunea...

JOS REPUBLICA COMUNIST SECURISTA !
Orice dezbatere despre monarhie trebuie să pornească de doua realităţi: rolul monarhiei în istoria modernă - pentru că fără prezenţa monarhiei, România modernă nu ar fi existat si personalitatea Regelui Mihai...... care la intoarcerea in tara a fost intimpinat de un milion de oameni.
De la acest eveniment istoric au lipsit "oameni noi" .......ca Plano si ai sai.

Robert Horvath spunea...

Plano nu se desminte....
CENZURAREA SCRISORII LUI PETRU GROZA CU OCAZIA ABDICARII " DE BUNA VOIE A REGELUI DOVEDESTE RESPECT FATA DE ISTORIA SI PROPAGANDA
COMUNISTA,

Robert Horvath spunea...

Doamnă și domnilor miniștri, vreau să vă comunic că actul acesta s-a făcut prin buna învoială. Regele a constatat – așa cum este scris aici – că instituția monarhiei era o piedică serioasă în calea desvoltării poporului nostru. Istoria va înregistra o lichidare prietenească a monarhiei, fără zguduiri – cum poate inamicii noștri ar fi dorit. Ca să utilizez o expresie a reginei-mame, poporul a făcut azi un divorț și decent, și elegant de monarhie. Prin urmare, și actul acesta este la fel cu celelalte acte din istoria guvernării noastre. Vreau să se știe pretutindeni – și aceasta este foarte important – că lucrul acesta s-a făcut cu cumințenie, la timpul său. Noi mergem înainte pe drumul nostru, cu minimum de zguduiri la maximum de foloase. Vom îngriji ca fostul rege să plece liniștit, așa cum se cuvine, pentru ca nimeni să nu poată avea un cuvânt de reproș pentru acela care, înțelegând glasul vremurilor, s-a retras

Robert Horvath spunea...

Special in atentia lui Plano
SUNT CONVINS CA DUSMANII REGELUI MIHAI SI A MONARHIEI SORB POSTATAREA ANTERIORA CU NESAT PATRIOTIC SI REPUBLICAN !

Robert Horvath spunea...

In atentia speciala a republicanilor de gen Plano
FORMAREA REPUBLICII COMUNISTE .....DEJ, CEAUSESCU,ILIESCU !


Există câteva relatări asupra motivelor abdicării lui Mihai. Potrivit acestuia, prim-ministrul comunist Petru Groza l-ar fi amenințat cu un pistol[ și cu șantajul că urma să execute 1.000 de deținuți studenți dacă nu abdică. Într-un interviu din 2007 pentru New York Times[, Mihai rememorează evenimentele: A fost șantaj. Mi-au spus "Dacă nu semnezi imediat, suntem obligați - de ce obligați, nu știu - să ucidem peste 1.000 de studenți pe care-i aveau în pușcărie. Potrivit revistei Time,guvernul comunist ar fi amenințat cu arestări ulterioare a mii de oameni, nu cu unele anterioare, și că apoi va scufunda țara în sânge, dacă Mihai nu abdică.

Plano10 spunea...

@Robert
Contributia asta, pe acest blog, la cunosterea istoriei este a ta! Ce-i al tau....e!

Robert Horvath spunea...

UN DOCUMENT EXTRAORDINAR

Ambasada SUA la Bucureşti a precizat, azi, că doreşte să dea publicităţii, referitor la Regele Mihai I, două documente, între care alocuţiunea preşedintelui Truman referitor la monarhul român, conform căruia acesta “a dat dovadă de un comportament excepţional de merituos”.
Ambasada SUA reaminteşte că Truman a spus la decorarea Regelui Mihai cu Legiunea de Merit: “Majestatea Sa Regele Mihai I al României a dat dovadă de un comportament excepţional de merituos în exercitarea unui serviciu remarcabil pentru cauza Naţiunilor Aliate în lupta lor împotriva Germaniei hitleriste. În iulie şi august 1944, Naţiunea sa, aflată sub dominaţia unui regim dictatorial asupra căruia Regele nu avea niciun control, aliindu-se cu agresorii germani, el, Regele Mihai I, a reuşit să dea ţel, direcţie şi inspiraţie forţelor interne, necoordonate până atunci, care se opuneau conducerii dictatorului”.
“Deşi capitala era încă dominată de trupele germane, pe 23 august 1944, în culminarea eforturilor sale, el însuşi, din proprie iniţiativă şi fără a se gândi la siguranţa personală, a dat semnalul unei lovituri de stat ordonând gărzilor palatului său să-l aresteze pe dictator şi pe principalii lui miniştri. Imediat după, într-o inspirată proclamaţie către ţară, adresată la radio, el a informat Naţiunea despre decizia lui de a scoate România de sub jugul nazist şi a chemat Armata să se întoarcă împotriva trupelor germane şi să ucidă soldaţii, să-i ia prizonieri sau să-i alunge din ţară. Puşi în faţa acestui frontal şi puternic act din partea suveranului lor, răspunsul poporului român şi al Armatei Române a fost imediat şi din toată inima. Rezultatul: în doar câteva zile, cea mai mare parte a teritoriului României a fost eliberat de sub controlul nazist, şi principala linie a rezistenţei germane pe frontul de sud-est a fost retrasă cu cinci sute de kilometri spre nord-vest. Prin judecata lui superioară, prin îndrăzneala acţiunii sale şi prin înaltul caracter al conducerii sale, Regele Mihai I a avut o contribuţie extraordinară la cauza libertăţii şi democraţiei”, a mai menţionat Harry Truman, potrivit ambasadei SUA.

Anonymous spunea...

ROBERT H ,
Răspunsul l-aţi dat singur -
vă citez - ,,românii de 20 de ani o duc prost şi nu fac nimic pentru ei ,,
PUNCT
Restul este istorie şi vorbe ... multe , foarte multe vorbe .
apm

Robert Horvath spunea...

MITROPOLITUL DANIEL RIDICAT IN GRAD !
DANSUL URMEAZA SA-L NUMEASCA PE BASESCU UN EROU AL ROMANIEI !
PE URMELE .......
Teoctist Arăpaşu - Nicolae Ceauşescu, „erou al păcii"
„(...) strămoşeasca vocaţie de pace a poporului român se afirmă acum în mod plenar pe toate meridianele globului prin înţelepciunea, dăruirea şi conştiinţa pilduitoare ale mult stimatului preşedinte al României, domnul Nicolae Ceauşescu, care şi-a cucerit o binemeritată recunoaştere mondială ca erou al păcii. (...) Şi noi nu vom precupeţi nici un efort pentru a sprijini în mod activ titanica dvs.strădanie" (Teoctist Arăpaşu, „Scânteia Tineretului", anul XLI, nr. 11192, seria II, vineri, 24 mai 1985, p. 4).