Un produs Blogger.

sâmbătă, octombrie 08, 2011

Disponibilizatii militari au protestat impotriva diminuarii pensiilor prin recalculare dar si impotriva inghetarii si impozitarii pensiilor

19 comments
Miting disponibilizati 07 10 2011
Peste o mie de pensionari militari şi membri ai mai multor organizaţii civice, coordonate de Platforma Civică au protestat în faţa Academiei Militare din Bucuresti. Nemulţumirile lor au fost legate de reducerea pensiilor, dar şi de faptul că de la 1 ianuarie, acestea vor fi îngheţate si impozitate total.

Protestatarii adunaţi în faţa Academiei Militare au cerut Guvernului să îşi poată redobândi statutul de cadre militare.
Fata de apatia generala care a cuprins societatea civila, participarea la miting a fost buna.E greu sa lupti cu inertia unor pensionari obisnuiti sa respecte ce hotarasc autoritatile.

UPDATE: 09 10 2011
Pacat ca juristii SCMD n-au putut cenzura juridic acest paragraf din discursul domnului Dogaru :

"In concluzie stimati tovarasi gradul, manipulati si obedienti, SCMD a ciuruit Legea 263/2010, care nu mai este o lege unica pentru pensionari.

Prin hotararile Curtilor de Apel din Pitesti, Ploiesti si Brasov, deocamdata 77 de membri SCMD, din Ramnicu Valcea, Targoviste, Buzau si Sfantu Gheorghe, si-au redobandit STATUTUL DE MILITARI IN REZERVA. Au redobandit definitiv si irevocabil conditiile impuse de legile ocupationale abrogate de Guvernul Boc la 01.01.2011 (dreptul la munca, grad si pensie, ca proprietati). In conformitate cu Legile 164/2001 si 179/2004, 77 de membri SCMD au redevenit cadre militare si de politie in rezerva."

Toti pensionarii militari ar trebui sa stie ca OUG nr. 1/2011, pentru pensionarii militari, si  OUG nr. 59/2011, pentru restul  specialilor, prevad revizuirea pensiilor reglementate de Legea 119/2010 si calcularea lor in puncte de pensie,  inclusiv a celor pentru care instantele judecatoresti au anulat deciziile de recalculare.
Fara abrogarea Legilor 119/2010 si 165/2011(de aprobare a OUG nr.1/2011) si amendarea L 263/2010 nu poate sa mai existe vreo pensie militara nerecalculata in puncte de pensie.

Art. 20 din Metodologia de revizuire.
Pensiile prevazute la art. 1 lit. a) si b) din Legea nr. 119/2010, ale caror cuantumuri au fost stabilite prin aplicarea unor hotarari definitive si irevocabile ale instantelor de judecata se revizuiesc, dupa caz, potrivit prevederilor prezentei metodologii.
Get Adobe Flash player

19 comentarii:

CEZAR spunea...

si cam cate mii au fost don plano!? eu am auzit de cateva sute-care oricum aveau si au pensii de la 3000 in sus?

PLANO10 spunea...

Lenesule!
Nu te-ai obosit sa participi nici la mitingul de le Timisoara...care s-a desfasurat sub nasul tau!

Plano10 spunea...

@Cezar
Istetule,pupinbasist, nu poti sa aprecizi dupa imagini?
Nu se vede ca ati trecut prin structurile responsabile ale armatei, daca nici acum nu puteti discerne ce e bun si ce e rau pentru Romania.
Va mai si afisati prostia si nemernicia!

CEZAR spunea...

Cine a facut miting la TM?

CEZAR spunea...

@PLANO-cred ca ti-a crescut U....asa ca vorba lui Don C...limbaj moderat!!

Plano10 spunea...

@Cezar
Nu ti-au spus cei care te platesc sa spamuiesti site-urile care critica portocaliii si izmenarii?

bazel09 spunea...

Plano10 spunea...8 octombrie 2011, 11:52
Când vorbiţi de peste 1000 de pensionari militari şi membri ai mai multor organizaţii civice, probabil i-aţi băgat în calcul şi pe cei care circulau în autobuze şi masini ...că îi luaşi bob cu bob şi nu iese adunarea ;) ...îmi dă cu virgulă şi sub mie !

Plano10 spunea...

@Bassel
Daca esti penibil ...iti spun ca erau 999, esti multumit?
Apropo, tu care te ocupi de spalarea imaginii pedelerelor si murdarirea USL, aci si mai ales pe al tau de Mangalia, ce le spui pensionarilor daca, de la 01 01 2012, li se impoziteaza pensiile de la 1 leu?
Nu v-ati numi pedelepre daca n-ati fi si obraznici!

bazel09 spunea...

Plano10 spunea...8 octombrie 2011, 19:46
Draghe,...să-ţi zic şi de ce m-am agăţat de "peste mia ta"! Pentru că inclusiv oficiosul pontănesco-antonesciano-voiculescian vorbea de câteva sute, iar domnia ta ai supralicitat!

Referitor la întrebarea pusă: dacă situaţia o cere, ata-ete, impozitare şi la leu!
Cred că vorbim prea mult de pensionari şi îi uităm pe cei de vărsta a doua care se chinuie cu 700-1000 lei salarii/lună şi au de întreţinut unu-doi copii. Cunosc multe altfel de situaţii. Lor ce le facem ? ... de ei când vorbim ?

PS ...Şi am să mă ocup cu "murdărirea" PSD cât voi trăi pe acest pământ... În opinia mea sunt principalii responsabili pentru situaţia de faţă a ţării...iar bătrânul edec Iliescu merită băgat le zdup pentru crimele revoluţiei cât şi de cele din 13-15 iunie, când împreună cu minerii a "sădit flori" prin Bucureşti .

Plano10 spunea...

@Basel
Daca ai timp poti sa numeri mia si pe videoul -SCMD, nu ca am spus eu sau nu stiu ce ziare.
Important era ca l;umea incepe sa se miste.
-Nu-ti plac tie PSD-ei din motive politice, dar, desi nu sunt afiliat lor, nu pot sa nu recunosc ca au fost cei mai profesionisti si mai eficienti in gestionarea politicii interne si externe a Romaniei.
-Cat despre cei care nu stiu sa respecte votul natiunii si dau foc instututiilor statului, au meritat sa asiste la saditul florilor de catre mineri, in fata Teatrului National, acolo unde ei isi bagasera picioarele in dreptul nostru de a circula nestingheriti pe domeniul public.

Don Corleone spunea...

@bazel09
Te ocupi de "murdarirea" PSD pe dracu'
mai murdari decat sunt nu poate sa-i faca nimeni
traiasca lovilutia din '90 cu omul rosu iliescu,traiasca FSN si toti hotii imbogatiti in doar 2-5 ani cand eu eram mandru ca sunt militar
SA vina minerii!!traiasca arogantul nastase si micul titulescu,traiasca hrebenciuc etc,etc,etc
cuvantul traiasca e cu ghilimele
P.S.Pot face o lista de nu-i mai ajunge blogu' lu planoX.Da el uita ca "pune botu" la ciolan.Ce crezi ca vorbeste din convingere??Nu nenica doar de functii si de bani e vorba

Plano10 spunea...

@Corleone
Basel pare a avea orientare politica de dreapta, dar tu, din raspunsul de mai sus, rezulta ca esti impotriva celor enumerati, doar din motivul ca ii consideri vinovati de inlaturarea de la putere a vechiului regim.
Pun pariu ca te-ai convertit la basescism dupa ce ai votat cu PSM-ul lui Verdet si apoi cu PRM.

Don Corleone spunea...

never,never,never
Doar O DATA cu nen'tu iliescu cand a picat in turul 2 cu nebunul de vadim.deh am ales si eu raul cel mai mic
Da tu stii de ce a fost asa de "eficient" nen'tu nastase??
Ca mai era de furat neneee mai era de furat si aveau si de unde sa dea pomeni la toata populimea
Da acu se fini e sacu' gol.
Eu chiar vreeau sa vina nen'tu la putere chiar si papagalu ala mic zis titulescu(mare jignire in memoriam)si dupa aia sa te vad "pe unde scoti camasa"
Astia PSD cand au bani sunt "eficienti"Cand n-au sunt vai de mama lor!Si din '90 au tot avut si au tocat tot,tot,tot.Si tu nu vrei sa vezi?
E uite ca venisi prea tarziu.Nici PSD n-o sa-ti dea nimic ca N-AREEEEEE!!
asa ca apuca-te de munca la patron ca o sa faci foamea cu politicienii astia sau ailalti.Pe bune!

Pun pariu ca daca castiga(prin absurd)PDL in 2012 te vad PDL-ist convins??
P.S.Postezi niste raspunsuri de zici ca acu' ai "tras pe nas"

Plano10 spunea...

@Corleone
Tu, daca ai trage mai putin pe gat, n-ai fi atat de obraznic!

Don Corleone spunea...

@planox
obraznici poti sa-i faci eventual pe copiii/nepotii d-tale.
Masoara-ti cuvintele!Cine te crezi?

PLANO10 spunea...

@Corleone
Nepotii mei sunt mai maturi in comportament decat tine?
Saluta, nu jignesc cand intra in casa cuiva! Ș)Ș)

ELENA spunea...

@Plano10
Doamne, ma faci sa rad cu "Pacat ca juristii SCMD n-au putut cenzura juridic acest paragraf din discursul domnului Dogaru..." .
Daca tu crezi ca acest lucru ar fi fost posibil, te inseli amarnic. Pe cuvant!

Plano10 spunea...

@ELENA
Atunci, repet: Pacat ca este lasat sa discrediteze SCMD in public.

ELENA spunea...

Am spus-o si o repet (desi ma doare enorm sufletul): SCMD, daca va fi sa se desfiinteze vreodata (ceea ce nu-mi doresc!), nu va fi din cauza a nu-stiu-ce atacuri din afara ("agenturile straine", Neacsu etc.). Nu, nici pomeneala! Nu va interveni nicio putere a statului, nu se va pronunta nicio HJ de desfiintare, nu va fi atacat de nimeni. Va pieri din cauza greselilor din interior, a orgoliilor nemasurate/necontrolate, din cauza mesajului (ca forma, nu ca fond!) transmis catre proprii membri s.a.m.d. Pacat, mare pacat.