Un produs Blogger.

luni, octombrie 24, 2011

Optimism si pesimism despre pensii... in 2012.

23 comments
Optimistul, precum Basescu, spune ca, in 2012, pensiile nu vor fi micsorate si nici impozitate suplimentar.
Get Adobe Flash player

Pesimistul intelege, din aceeasi declaratie a lui Basescu, fara sa ia in calcul ca presedintele se poate razgandi in 5 minute, asa:  pensiile nu vor fi indexate in anul 2012, desi Legea 263/2010, art. 102 obliga etalonul boc sa le indexeze, cel putin, cu rata inflatiei pe 2011.
Nu mai punem la socoteala anuntul USL ca nu voteaza bugetul pe 2012 daca acesta nu prevede indexarea pensiilor.

23 de comentarii:

Stelian P. spunea...

Ambele interpretari mi se par corecte. Ma mira insa anuntul USL care spune cu alte cuvinte:
- ori faceti bugetul cum vrem noi ori nu il votam !
Curat santaj, coane Plano. Sunt sigur ca tu daca ai fi in locul slugoilor portocalii ai face bugetul exact cum vrea Ponta&Iliescu ca de aia au ajuns astia la putere ca sa faca cum vrea opozitia.

ilie de la scularie spunea...

Bre , steli p-ule ... ca cum se stie pe la noi p'in sat , santaj ii atuncea cind eu chiar pot face treaba cu care il amenintez pe celalatu ... Pi di-adicatelea : eu iti zic sa-mi dai 2 lei , ca altfeliu ti spun muierii tale ca ai fost la crisma ... Aista-i santaj ...
Da' daca-ti zic : da-mi doi lei , ca altufeliu te prefac in buhai ... Aista nu-i santaj ; aiasta-i prostie ...

Pi di-adicatelea ... acele fapte la care le zici tu (cu-atita minie si gingasa mistocareala porco-prazulie) "santaj" ... acelea-s oleaca de prosteala pi care niminea n-o baga in sama ... si care n-are sa aiba nici-un feliu de folosinta la numaratoarea anastasei ...

Robert Horvath spunea...

PLANO
ROMANIA INTRE MANELE MITOCANIE SI MONARHIE !
OARE NU SE CUVENEA SA POSTEZI CATEVA RANDURI....EVENTUAL DE FELICITARE REGELUI MIHAI ?

Robert Horvath spunea...

NEW YORK TIMES:
European royal families will participate at the events scheduled to mark the 90th anniversary of King Mihai I of Romania.
Queen Sofia of Spain, King Carl XV1 Gustaf of Sweden and Henri, Great Duke of Luxembourg are some of the royal families present at the events.
...............Mos Alecu, Maiag, Coreolone will not be present !?!

Argus spunea...

Anul 2012 = an electoral, motiv suficent de optimism pentru pensionari.

Plano10 spunea...

@Argus
Optimism ponderat.
Daca iti pune un 3-4% la pensie iti recapeti increderea in porto-prazulii ca sa-i votezi?

Stelian P. spunea...

@Plano10
La tine increderea in politicieni se masoara in procente, adica la cit iti promit in plus ?

ELENA spunea...

@Plano
Stii care e partea trista? ca nici macar acest procent nu va fi si totusi ... Una din marile noastre dureri este absenteismul in ziua votului.

@Stelian P
Legat de promisiuni basesciene, hai sa ne amintim impreuna de filmuletul din campania electorala trecuta de la sarbatoarea SMG-ului. Doar un caz, pentru exemplificare. E suficient? Si nu cred ca procentele ar fi graitoare, ci ar fi suficient sa se respecte legea pe care ei au creat-o si votat-o. Dar nici de asta nu vor fi in stare.
Sa stiti ca va sabotez, iar rugaciunile depre care vorbiti pe blogul lui Cezar nu isi vor face efectul ca sunt cam racita si l-am pupat in seara asta pe dl. Dogaru, adica i-am dat virusi (tot ii e teama dumnealui ca ii va lua de la computer).
La ce anume va refereati la Cezar pe blog - la chestia cu procesul (care merge inainte dar nu as vrea sa o transformam in altceva decat este) sau la concursul de creatie (care este ca si castigat de mine)?
Altfel spus: nu as vrea ca divergenta mea cu Sndicatul, care e clara si "pe fata", sa va influenteze activitatea pe bloguri. Am glumit dimineata cand v-am adus aminte de promisiuni. Vreau sa va comportati ca si pana acum, adica sa spuneti ce aveti de spus ca, cine stie, poate din critici invata oamenii si incearca sa se corecteze.

Stelian P. spunea...

@ELENA
Am vazut si eu filmuletul si aveti dreptate. Trebuie totusi sa amintesc faptul ca daca nu s-a tinut de cuvint fata de aprox. 90% dintre noi banuiesc ca nu toti il injura.
Cred ca e imposibil sa-i multumesti pe toti dar repet ca as fi sincer bucuros sa cistigati in instanta pe problema pensiilor. Pe problema demisiei sunt sigur ca nu o sa aveti probleme.
Divergenta dvs. cu sindicatul nu ma influenteaza. De data asta vreau sa dovedesc faptul ca nu sunt platit ca sa-i mai linistesc pe putinii supusi dogarieni care mai cred asta.
Daca nu o sa mai scriu despre pacientul din fruntea unui sindicat care este necesar, asta nu inseamna ca nu o sa scriu despre alte subiecte. Pina imi vine pensia aia marita de nu stiu cite ori plus steaua (ati vazut ?, ieri nu am luat-o) n-am cu ce sa-mi omor timpul asa ca...
Ce concurs e ca si cistigat ? Va ridicati singura moralul ? N-aveti nicio sansa.

ELENA spunea...

@Stelian P
Hai sa fim rationali si sa nu ne mintim singuri. Discutam ca intre noi, juristii (Plano, unde esti? Desteptarea!): ati citit expunerea de motive a legii 119 si stiti/stim cu totii ca ei au sperat ca se vor diminua toate pensiile asa zise speciale. Ca nu s-a facut un studiu prealabil, e clar. Ca rezultatele aplicarii legii sunt altele decat cele asteptate e, la fel, un fapt de necontestat! Si atunci vreti sa cred in sinceritatea si buna-credinta a ... idolului dvs.?
Paradoxal, dar sa stiti ca, pe fondul a tot felul de discutii de prin targul nostru, am inceput sa pregatesc, cu un grup de colegi si prieteni, o posibila actiune pentu cei care au pensiile crescute pe legea 119, dar e posibil sa nu le primeasca. Dragut, nu?
Eu voi castiga concursul de creatie literara deoarece pun mai mult suflet decat ratiune in ceea ce scriu, sunt mai ... pamanteana si am darul de a rascoli sufletele oamenilor cu amintiri din tineretea lor/noastra/tuturor.
Acum voi trece la scris de mana, ca m-a pus avocatul la treaba. Doamne, simt ca mi se rup degetele!
Nu am de unde sa stiu daca ati luat sau nu steaua deoarece nu va cunosc numele, nici nu insist sa il aflu, pesemne aveti motive temeinice sa nu va dezvaluiti identitatea si va respect optiunea. Cand "discut" cu dvs. (spre deosebire de Cezar, Plano, Neacsu, micutzul s.a.), nu discut cu un om, ci cu o ... idee/ipoteza/ceva ce nu are corespondent in viata de zi cu zi.
Cu f. multi dintre cei cu care discut/ma cert pe blog, discut si in paticular, la telefon sau pe mail. Noi nu avem motive sa ne ascudem identitatile.
O zi buna!
Vor urma o serie de poze de la lansarea de carte de aseara, de la Cafeneaua Liberala, motiv de barfe, injuraturi, cuvinte aruncate ca niste sageti otravite etc. Bafta si spor la treaba!

Plano10 spunea...

@ELENA
Daca una s-a scris in expunerea de motive a L 119/2010 si alta a iesit... asa cum am mai spus, un merit l-ati avut si voi cei de la SCMD care, prin actiunile de strada si mai ales prin numeroasele actiuni mass media, ati pus presiune pe guvernanti.
Mentinerea la putere era mai importanta pentru ei decat cateva sute de mii de euro aruncate rezervistilor razvratiti... ca sa se potoleasca.
Uite ca au si reusit!

Stelian P. spunea...

@ELENA
Intre juristi asa se vede problema, e corect ce spuneti. Daca ii intrebam pe altii problema se vede altfel. Chiar daca per total fondul de pensii a crescut, eliminindu-se posibilitatea de a se mai obtine pensii mari cu munca putina, pensii complet imprevizibile deoarece e normal ca pe viitor soldele sa creasca, prin aceasta masura se stie clar:
- avem atitea puncte de platit la armata, atitea la civili, total 1.000.000 de puncte (cifra e fantezista). E usor de prevazut citi noi pensionari avem anul viitor, deci se poate face o previziune pt. buget care pina in prezent nu era prea clara (ma refer la pensii). In concluzie chiar daca pe moment se pierde o suma mare deocamdata, bugetul de pensii devine predictibil si acesta e un cistig din punctul de vedere al economistilor. Ca politicienii una spun si alta urmaresc cred ca nu trebuie sa va demonstrez eu.

Stelian P. spunea...

@Plano10
E gretos dar iti recomand sa citesti cu ce se ocupa SCMD in perioada cind se cocea Legea 119/2010 si ce scopuri avea un sindicat format atunci din citeva mii de oameni:

"Ne intereseaza doar ca pensiile ocupationale sau de serviciu sa nu fie amestecate cu cele contributive" 05.05.2010
Succes deplin !

"..sa ne batem nu cu slugile ci cu stapanii lor, pentru NOI si pentru TARA!" 05.05.2010
Deci prima problema este NOI iar TARA e pe locul doi.

Chiar ca au pus presiune pe guvernanti iar in ianuarie 2011 cind au dat dovada de suprema imbecilitate bocind la TV pe cifre nu pe procente si-au atras simpatia tuturor romanilor despre care tot fac vorbire (gargara). In perioada respectiva toti pensionarii chemati la adunari de catre Dogaru isi pregateau lozinci pe care scria "Nu va atingeti de pensiile militare, mai bine taiati-le pe ale noastre !
Alt succes al SCMD si al pacientului din fruntea lui.

CEZAR spunea...

Daaaaa ,asa au aflat toti de necazul ce a dat peste ,,unii" militari. De la o pensie ,,meritata" de 50 milioane, e posibil sa le scada la 40 milioane si acestia sa ramana si muritori de foame si fara onoare !
Am vazut civili care plangeau si amenintau ca-si dau foc-cu cond. sa le mai mareasca si lor de la 6 milioane la 6si cinci sute pentru asi putea procura chibrite si petrol lampant!!!!!

Plano10 spunea...

@Stelica@Cezar
Asa cum Robert confunda republica cu Basescu asa confundati si voi sindicatul militarilor cu Dogaru.
De la voi are pretentie lumea, d-lor ofiteri!

CEZAR spunea...

,,De la voi are pretentie lumea, d-lor ofiteri!"- Tocmai asta-i don Plano!
Si Stelian si eu si multi altii ,cand spunem ceea ce spunem, este pentru ca de la noi lumea, mai este posibil sa aibe pretentii:
-Un motiv de a nu ne basica prea tare,daca suntem in rand cu lumea!
-Un motiv de a fii mai rezonabili si a pretinde in raport cu ceea ce ,,lumea " poate oferi la un moment dat
-Un motiv de a fii corecti si etici in raport cu noi insine Etc...Etc..

Stelian P. spunea...

@Plano10
Intr-un, hai sa-i spunem sindicat, unde un bolnav mintal spune timpenii despre "locuri de munca garantate, indiferent de virsta" si este aprobat in unanimitate se poate face confuzia de care vorbesti ? Niste oameni normali ("care au macar un dram de creier") pot asista fara sa spuna "miau" la imbecilitatea cu Moarte FMI ?
Niste oameni care accepta sa fie numiti "gloate" se numesc sindicat ? Eu l-as numi altfel.

Plano10 spunea...

@Stelian
Nici Romania nu se pierde in prostiile lui Basescu si nici SCMD in cele ale lui Dogaru.
Ambele entitati vor exista si dupa ei! Deocamdata se complac in oportunismul unor indivizi.

Stelian P. spunea...

@Plano10
Cu asta pot sa fiu de acord.

Anonymous spunea...

@Stelian P
...si daca imi rezolv pe cale amiabila pb cu demisia din C. Director?
Elena

Stelian P. spunea...

@ELENA
Conditia era "daca ii dati in judecata".

Plano10 spunea...

@Stelian si @Elena
Problemele statutare ale SCMD se discuta pe articolul anterior , cel cu Rezolutia!
Pastrati regula, va rog!

Anonymous spunea...

@Stelian P
Vezi dincolo!
Elena