Un produs Blogger.

sâmbătă, octombrie 22, 2011

Proiectia valorii punctului de pensie pentru 2012

12 comments
În Legea 263/2010, art. 102, se prevede că, din 2012, valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent.
În situaţia în care unul dintre cei doi indicatori are valoare negativă, se utilizează doar cel cu va­loare pozitivă, şi numai în cazul în care ambii sunt negativi, se păstrează ultima valoare a punctului de pensie. Aceasta a fost stabilită, la data intrării în vigoare a legii, la 732,8 lei.
Casa Naţională de Pensii a făcut şi o simulare pe formula de indexare menţionată de lege. Astfel, dacă în 2011 s-ar înregistra o rată a inflaţiei de 5,3% şi o creştere a câştigului sala­rial brut de 0,4%, valoarea punctului de pensie de 732,8 lei va fi indexată cu 5,3%, la care se adaugă 0,2 %. Această ar însemna o majorare de 5,5%, rezultând o valoare a punctului de pensie de 773,1 lei.

Sulfina Barbu, ministru Muncii, a anunţat că a transmis Ministerului Finanţelor două scenarii de buget: unul care prevede indexarea pensiilor în medie cu 6,5%, ceea ce ar însemna un impact bugetar de aproximativ 3 mi­liarde de lei, şi un altul care nu pro­pune o astfel de măsură.Totul depinde de rezultatele economice pe 2011.
Opozitia, PSD şi PNL, a spus că este un subiect tabu, că vor condiţiona votarea bugetului pentru anul 2012 de indexarea pensiilor pentru anul 2012.

Traian  Băsescu spunea, în septembrie, că nu se pot face indexări la pensii când există un deficit de 3,6 miliarde de euro. 
In Strategia fiscal-bugetară pentru 2012-2014, aprobată în august şi prezentată de Mediafax, Guvernul şi-a propus să blocheze până în 2014 majorarea pensiilor, motivând că lipsa unui „cadru sustenabil” de aplicare a legii va creşte deficitul bugetului asigurărilor sociale de stat şi poate avea consecinţe grave în plata drepturilor sociale.

12 comentarii:

Robert Horvath spunea...

ONOAREA ARMATE NU MAI CONTEAZA!
AM PUBLICAT PE ACEST BLOG UN NUMAR MARE DE ARTICOLE CARE VROIAU SA SALVEZE ONOAREA ARMATEI SI RECUPERAREA ADEVARULUI ISTORIC.
DEZINTERES TOTAL.
Robert Horvath si Holocaustul din Romania la ICRNY :Video
ANTONESCU ESTE IMPUSCAT DIN NOU IAR ARMATA ESTE DIN NOU IMPROSCATA CU NOROI.........
SINGURUL LUCRU CARE INTERESEAZA ESTE.....PENSIA SI IAR PENSIA.
SI IAR PENSIA...PENSIA....PENSIA !

Robert Horvath spunea...

ERATA
ONOAREA ARMATEI NU CONTEZA !
COPII MILITARILOR VIN ACASA PLANGAND . EI INVATA CA BUNICII LOR AU FOST CEI MAI MARI CRIMINALI DIN ISTORIE SI NU NISTE EROI.
CITITI ROMANII CRIMINALI SAU EROI !

http://ro.altermedia.info/opinii/robert-horvath-romanii-criminali-sau-eroi_8626.html

mos alecu spunea...

Salariul mediu , stabilit prin Legea nr. 286/2010 si Legea nr. 287/2010 , este de 2022 lei . La sfirsitul anului 2011 se va sti care va fi valoarea reala a acestui indicator ... presupunem ca va fi 2066 lei . Rezulta o crestere REALA de 44 lei . 50% din 44 = 22 lei . Aceasta suma se va adauga la valoarea punctului de pensie majorata cu rata inflatiei . Adica 732,8x5,3/100 + 22 lei =771,6 +22 .

Plano10 spunea...

@mos alecu
In luna august 2011, INS a comunicat un castig mediu brut de 2005 lei. Acest indicator pare sa fie pe minus in 2011 fata de 2010.

Plano10 spunea...

@Robert
Se vede ca nu cunosti psihologia copiilor, dar tu ai dat in mintea lor!
Copiii, in inocenta lor, apreciaza faptele de vitejie povestite de parintii si bunicii lor, in care romanii sunt prezentati ca invingatori.
Se intristeaza daca le povestesti ca romanii au fost batuti de turci, de rusi , de nemti, de evrei sau de alta natie.
Pai tu, in naivitatea ta, ii ceri lui Mihai I sa-l reabiliteze pe Ion Antonescu , cand chiar el l-a arestat si l-a trimis la moarte?
Deportarea nemtilor in Baragan, dupa august 1944, s-a facut prin Decret Regal, semnat de Majestatea Sa, Robert!
Nu trebuie sa ne acuzam acum pentru razboaiele din secolul trecut,Robert!
A la guerre comme a la gueree! zice frantuzul.

Robert Horvath spunea...

ROMANII AU INFAPTUIT UN MIRACOL AL ISTORIEI !
Plano
Romanii sunt acuzati de trimiterea evreilor la Holocaust ....cand ei i-au
salvat de la Holocaust !
O natiune fara istorie nu exista. Fara traditie si trecut un popor devine
o turma . La salvarea evreilor romani a contribuit biserica, monarhia , partidele istorice si bineinteles Antonescu. Factorul hotarator a reprezentat
caracterul special al societatii si mai ale OMENIA ROMANILOR !

Anonymous spunea...

nu sunt bani,dar pentru platirea pensiilor militarilor cu 100 de milioane de euro in plus pe an fatza de 2010 sunt bani.
pariez si casa ca javrele astea spurcate de la guvern vor ajunge in iad pentru porcaria aia cu recalculare sau revizuire.
pai pentru asta ar trebui sa faca puscarie toata clasa politica care a votat pentru asa ceva.
pai profesorii ca isi primesc bani cu intarziere de cativa ani ii caca maca pe langa ilegalitatea asta cu recalcularea,adica tu dai in plus multi bani la 90% din pensionarii militari si m.a.i. dar iei la 10%,calculand total arbitrar,oameni care nu au muncit toata viata dar prin cumulare de pensie de urmas si ceva pensie de handicapata castiga pe luna cat un director.
bravo chiorului betiv si cacatului de boc,fute-va-ti mamele voastre spurcate care v-au facut si va blestem copii vostri sa moara de foame,iadul ii o pedeapsa prea blanda pentru voi.
Nu imi vine sa cred pe ce lume traim,recalcularea pur si simplu "demoleaza" orice ratiune sau logica,platesti mult mai mult pentru pensii(desi este criza),incalci vreo cateva legi si ai cazuri precedente din alte state care au pierdut impotriva pensionarilor(sute de cazuri).
eu doar atata spun,daca dupa ce primesc decizia definitiva si irevocabila ca nu are voie sa scada pensia si o sa imi scada 1 leu,vand tot si platesc vreo 4 lunetisti sa ii zboare scafarlia chiorului betiv si paducheilor pdlaci.

mos alecu spunea...

@Plano10 22 octombrie 2011, 23:25 :
Daca unul din indicatori este 'pe minus' ... se aplica numai cel care este 'pe plus' ...
Dar vor avea grija , I.N.Statistica si 'conjudeteanul' Mugurel , sa faca si inflatia egala cu zero (se vor fi 'ieftinit' puternic patrunjelul , scobitorile , betisoarele de curatat urechile , care vor fi 'compensat' scumpirile energiei , combustibililor , alimentelor ...) . In acest fel (ambii indicatori fiind zero sau 'cu minus') nu va mai fi nevoie nici sa se emita un act normativ care sa dispuna incalcarea prevederilor L.263/2010 ...

Robert Horvath spunea...

PLANO 10
URMARESC STUPEFIAT ACEASTA PROBLEMA A PENSILOR.
MILITARII SUNT NEMULTUMITI DE MARIREA PENSILOR ?
ESTE O PROBLEMA MILITARA SAU TINE DE O TARA CARE A CREIAT
DADAISMUL SI TEATRUL ABSURDULUI ?

PLANO10 spunea...

@Robert
Unora li se mareste, altora, mai putini, li se scade.
Oficial...le merge bine! :)
Vezi ca anonimul de mai sus vrea sa faca echipa cu tine impotriva lui Base!
Te bagi, sau nu esti bun lunetist? :)

Robert Horvath spunea...

TRAIAN BASESCU PUS SUB ACUZARE DE TRAFIC DE ARME IN USA
Intr-un document notarizat trimis catre MICHAEL J. GARCIA,
United States Attorney,
UNITED STATES DISTRICT COURT
SOUTHERN DISTRICT OF NEW YORK
am cerut punerea sub acuzare a cetateanului roman Traian Basescu.
Acest document a fost transmis in atentia United States Diplomatic Mission to Bucharest, Romania,domnilor:
Gary Dickson
Legal Attaché
Brian Lutz
Attaché, U.S. Secret Service
Troy Larson
Regional Security Officer
Harry J. Giknavorian
Supervisory Special Agent
Drug Enforcement Administration (DEA)
Am facut acest lucru in calitate de ziarist specializat in terorism si trafic ilegal de armament. Sunt cetatean american.
Administraţia americană Antidrog (DEA) a anunţat că Monzer al-Kassar, liderul unei reţele internaţionale de trafic de arme, cărui , a fost condamnat în SUA, la 30 de ani de închisoare, potrivit unui comunicat al Departamentului american al Justiţiei.El a fost gasit vinovat de conspiratie în vederea vânzarii de armament în valoare de milioane de dolari gherilelor FARC. Într-o operatiune sub acoperire a agentilor americani – care s-au dat drept oameni ce lucrau pentru FARC – Kassar si colegii aui dat detalii despre rachetele sol-aer pe care urmau sa le vânda si ar fi furnizat conturi în banci din Spania si Liban folosite pentru a ascunde mai mult de 400.000 de dolari din fondurile brigazii americane antidrog despre care Kassar credea ca vin de la FARC, potrivit sursei antiterorism.
.In comunicatul american se spune: ” Kassar had repeated contact with his long-established arms suppliers in Bulgaria and
Romania and he traveled to Romania to finalize arrangements to procure the weapons for the FARC.During his journey to Romania, Kassar received quotations for
prices from Romarm (Romania) Brown makes it clear that “some of the weapons had been procured by al Kassar from Romarm, a weapons manufacturer in Bucharest,
Romania”......................................

micutzul spunea...

Ofiter de legatura indisolubila , multifunctionala si aleatorie de la comandamentul Inalt al S.AR.AI.LIE.
Stimate domn Plano r , conform cu legile in vigoare , respectate de maxim 10 % dintre fraieri, aveti obligatiunea sa dati in vileag iatura , personajul care spune ca plateste circa sau cativa lounetisti, sau uneltisti, nu inteleg ecsactt ce vrea. Noi trebuieste sa il captam in evidenta, in caz ca se intampla ceva sa avem pe cine da vina, sau vinu...
Il folosim asa cum l/au folosit amwericanii pe Oswald cel Chior.