Un produs Blogger.

duminică, octombrie 23, 2011

REZOLUTIA Consiliului National al Reprezentantilor SCMD Alba Iulia - 20.10.2011

38 comments

REZOLUTIA Consiliului National al Reprezentantilor SCMD Alba Iulia - 20.10.2011

Intrunit statutar in zilele de 18-20 octombrie 2011, la Alba Iulia, Consiliul National al Reprezentantilor SCMD (CNR) a votat in unanimitate, la primul punct al ordinei de zi, raportul privind activitatea desfasurata de SCMD in perioada iulie 2010-octombrie 2011, raport prezentat de catre presedintele SCMD. La dezbaterile pe marginea raportului s-a aprobat initiativa Comitetului Director (CD)  de a se acorda un cuantum de 30% din cotizatii catre filiale, cuantum care va ramane acelasi si in anul 2012. In mod expres, acelasi cuantum pentru anul 2012 a fost dezbatut si votat la sfarsitul lucrarilor. S-a votat, de asemenea, ca filialele mici si cele nou infiintate sa fie, ca si pana acum, sprijinite financiar pentru desfasurarea activitatilor sindicale.

CNR a aprobat decizia luata de catre Comitetului Director in anul 2011, de a se sprijini cu o suma de bani familiile membrilor SCMD, in caz de deces al acestora, la cererea filialelor. Prin vot unanim s-a hotarat sa se acorde acest ajutor si in 2012, cuantumul fiind stabilit in functie de disponibilitatile financiare ale SCMD.

La punctul 2 al ordinei de zi a fost dezbatut Regulamentul de organizare si functionare a SCMD (ROF). Dupa ample dezbateri, propunerile de modificare si completare au fost introduse imediat in cadrul proiectului si, in final, ROF a fost aprobat cu majoritatea voturilor (s-a inregistrat un singur vot impotriva).


S-a votat ca punctele 4 si 6 ale ordinei de zi, respectiv prezentarea bilantului contabil pe anul 2010, rezultatul controlului intern si proiectul de buget de venituri si cheltuieli, sa fie prezentate prioritar. Acestea au fost sustinute de catre vicepresedintele SCMD, Gl. Mr. (r) Nastase Constantin, care a raspuns si intrebarilor privind masurile luate de CD, acestea fiind votate in unanimitate.

La punctul 5 al ordinei de zi, s-a constatat ca adoptarea ROF-ului face imposibila continuarea activitatii Comisiei de cenzori, date fiind noile cerinte legale. In aceasta situatie, CNR a aprobat atat activitatea comisiei cat si solicitarea membrilor comisiei de a li se retrage aceasta calitate. A fost aleasa o noua Comisie de cenzori in urmatoarea componenta:
1.    Lt. Col. (r) Sturza Alexandru – Filiala 1 Deva
2.    Mr. (r) Ghinescu Cornel – Filiala 1 Ploiesti
3.    Mr. (r) Balaiita Sorin – Filiala 1 Alexandria

In prima sa sedinta, comisia de cenzori si-a desemnat presedintele, in persoana dl avocat Balaiita Sorin, care are si calitatea de expert contabil autorizat.

La punctul 7 al ordinei de zi – hotarare asupra petitiilor, apelurilor si propunerilor adresate CNR in perioada iulie 2010-octombrie 2011, CNR a luat in discutie cererile de demisie ale Lt Col (r) Cobuz Elena, vicepresedinte SCMD si Col. (r) Monac Constantin, Secretar general al SCMD. CNR a aprobat in unanimitate decizia CD de a se proceda in conformitate cu Statutul si legislatia in vigoare, respectiv suspendarea pe un an de zile a celor doi petitionari, acestia urmand sa-si pastreze calitatea de membri ai SCMD.
De asemenea, a fost prezentata situatia doamnei vicepresedinte Lt. Col (r) Winzer Ana, a carei suspendare a fost prelungita pentru inca un an, masura care se incadreaza in competentele CD.
A fost dezbatuta si petitia Col. (r) Icleanu Dragos, membru SCMD, transmisa prin e-mail, decizia CNR fiind aceea ca dl Col. Icleanu sa fie pus  in discutia Adunarii generale a Filialei Sector 6 Bucuresti, care va informa CD cu privire la masurile luate impotriva domniei sale. La acest punct, s-a propus, din partea filialelor teritoriale si s-a votat in unanimitate ca filialele sa ia masuri imediate impotriva membrilor care au continuat si continua sa pericliteze prin activitatea lor, desfasurata in interes personal sau extern, imaginea si existenta sindicatului. S-a votat in unanimitate sa se ia masuri impotriva acelora care au sustras si refuza sa predea documente apartinand sindicatului. S-a votat in unanimitate sa se ia masuri impotriva celor vinovati de scurgeri de informatii din Sindicat si, de asemenea, masurile legale impotriva celor care au de restituit sume de bani sau bunuri materiale, obiecte de inventar si active fixe apartinand  sindicatului.

La propunerea filialelor din teritoriu s-a votat cu majoritate de voturi (3 voturi impotriva, din parte filialelor din Capitala), sa fie anulat fondul de premieri de 10% din sumele destinate filialelor, acestea urmand sa valorifice cele 30 de procente care le revin, exclusiv pentru activitatile de sindicat, chirii, etc.

La propunerea presedintelui SCMD, CNR a aprobat in unanimitate ca SCMD sa se implice cu toate fortele in lupta impotriva reformei administrativ-teritoriale - premisa a desfiintarii Romaniei prin federalizare, si pentru sustinerea oricaror initiative de referendum in aceasta chestiune.

CNR a aprobat in unanimitate solicitarile CD privind:
·       Mandatarea CD pentru aprobarea, la inceputul anului viitor, in functie de incasari, a proiectului de buget;
·       Trecerea, acolo unde este cazul, de la conventii civile la contract de munca pentru personalul tehnic al SCMD, cu respectarea legislatiei in vigoare, prin organizarea de concursuri, pentru ocuparea functiilor remunerate si incheierea de contracte de munca numai pe perioade determinate.

S-a constituit, conform punctului 9 al ordinei de zi, Comisia de solutionare a contestatiilor, formata din:
1.    Col. Racasan Stefan – Vicepresedinte SCMD
2.    Col Tudosie Stefan – Presedinte Filiala 1 Sibiu
3.    Plt Adj. Petcu Daniela – Presedinte Filiala 1 Sector 5 Bucuresti
4.    Col Pricina Valeriu – Vicepresedinte SCMD
5.    Col Iancu Valerica- Presedinte Filiala 1 Sector 2 Bucuresti
6.    Col Gurau Petru – Presedinte Filiala 1 Braila
7.    Cpt Cdor Burneiu Dorel – Presedinte Filiala 1 Caracal
8.    Col Aromanesei Radu – Presedinte Filiala 1 Timisoara
9.    Col. Mandasescu Horatiu – Vicepresedinte Filiala Sector1 Bucuresti
Aceasta comisie urmeaza sa-si aleaga presedintele, la prima sa sedinta.

In ceea ce priveste strategia SCMD pe 2012, conform aprobarii de modificare a ordinei de zi, punerea in discutie a acesteia a inceput in seara zilei de 19.10.2011, prin abordarea relatiilor cu partenerii de dialog social, si a continuat in sedinta din 20.10.2011.

S-a subliniat necesitatea actionarii in vederea incheierii de contracte cu statut preferential pentru membrii SCMD, cu societati comerciale, banci si alte firme in vederea absorbtiei ca forta de munca si calificarii, acolo unde este cazul, prin cursuri gratuite pentru membrii  SCMD.

In ceea ce priveste sanatatea, s-a aprobat actionarea in instanta de judecata a Guvernului, pentru nerespectarea prevederilor legale privind asistenta medicala gratuita pentru militari si familiile lor precum si neasigurarea gratuita a medicamentelor.

Referitor la patrimoniul Armatei, s-a aprobat generalizarea eforturilor de aparare si recuperare a proprietatilor imobile care au apartinut organizatiilor si structurilor militare.

Un obiectiv important va ramane in continuare primirea de noi membri si diversificarea metodelor de asistenta juridica, sub coordonarea si strategia unica elaborata de catre Departamentul juridic  al SCMD pentru fiecare proces in parte. Aceasta este o dorinta expresa a tuturor reprezentantilor filialelor, pentru ca numai sub coordonarea stricta a Departamentului juridic membrii SCMD pot fi protejati in relatiile cu Guvernul si avocatii. Activitatea Departamentului juridic a fost expusa pe larg de catre Lt Col (r) Caloian Monica, sef al departamentului, care a raspuns pe larg tuturor intrebarilor in scopul clarificarii strategiei SCMD in acest principal domeniu.

De asemenea, obiectiv prioritar va ramane atragerea societatii civile si organizarea acesteia pentru actiune, in jurul programului numit PLATFORMA CIVICA, sprijinirea sau nu a unor canditati la viitoarele alegeri fiind conditionata de adoptarea de catre acestia a respectivului program. Pe larg, dupa ce presedintele SCMD a adus clarificari in ceea ce priveste strategia coordonarii de catre SCMD a societatii civile, Col (r) Pricina Valeriu, vicepresedinte SCMD, a explicat strategia SCMD in domeniul contracararii ofensivei imagologice si psihologice declansata de Guvern impotriva pensionarilor militari - in mod special, si a pensionarilor - in general, dar si a salariatilor, atragand atentia ca SCMD incepe sa devina un obiectiv prioritar strategic al Puterii, de infrangere a oricarei rezistente.

La concluzii, presedintele SCMD a subliniat ca, pornind de la un mic grup de militari in rezerva, SCMD a ajuns deja un fenomen social de masa si un fenomen istoric, pentru cea mai mare parte a natiunii romane el reprezentand ultima speranta, iar pentru fortele politice, un partenere de dialog si negocieri.

Textul rezolutiei a fost prezentat, discutat, completat si aprobat la incheierea lucrarilor CNR.

38 de comentarii:

Stelian Q spunea...

"S-a votat ca punctele 4 si 6 ale ordinei de zi, respectiv prezentarea bilantului contabil pe anul 2010, rezultatul controlului intern si proiectul de buget de venituri si cheltuieli, sa fie prezentate prioritar. Acestea au fost sustinute de catre vicepresedintele SCMD, Gl. Mr. (r) Nastase Constantin, care a raspuns si intrebarilor privind masurile luate de CD, acestea fiind votate in unanimitate."
Asadar, fata de vechea structura a CDirector, avem in plus si pe dl. gl. Nastase (despre care carcotasii naibii zic ca ar fi dat aviz pe legea 119). Adica un nou membru al organului de conducere. Ia sa vedem ce zice blestemata aia de lege (62/2011 a dialogului social).
Art. 20
(1) Organizatiile sindicale sunt obligate sa aduca la cunostinta judecatoriei sau a Tribunalului Municipiului Bucuresti, dupa caz, unde s-au inregistrat, in termen de 30 de zile, orice modificare ulterioara a statutului, precum si orice schimbare in componenta organului de conducere.
(2) Instanta prevazuta la alin. (1) este obligata sa mentioneze in registrul special al sindicatelor, prevazut la art. 17 alin. (1), modificarile din statut, precum si schimbarile din componenta organului de conducere al organizatiei sindicale.
(3) Cererea privind modificarea statutelor si/sau a componentei organelor de conducere ale organizatiilor sindicale va fi insotita de urmatoarele documente, in doua exemplare, semnate pentru conformitate pe fiecare pagina de catre imputernicitul special desemnat de organul de conducere:
a) procesul-verbal al sedintei statutare a organului abilitat sa hotarasca modificarea statutului si/sau a componentei organelor de conducere;
b) copie a hotararii judecatoresti de dobandire a personalitatii juridice si copie a ultimei hotarari judecatoresti de modificare a statutului sau a componentei organelor de conducere, dupa caz;
c) statutul, in forma modificata;
d) lista cu membrii organului de conducere, care va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul si profesiunea/functia.
INTREBARE: a procedat SCMD in conformitate cu textul legii? daca da, de ce nu se posteza documentul scanat pe pagina?

Plano10 spunea...

CNR trebuia sa completeze la Alba Iulia functiile din CD ramase vacante prin demisia fostilor titulari.

Stelian Q spunea...

Ei, lasa-i pe aia 3, ca i-a facut Neacsu si Burcu pe toate partile (desi voi reveni si la asta). Dar ... stiati ca dl. presedinte a repetat faza cu OUG 1 care nu exista si la Alba Iulia si niciunul dintre cei de fata nu a avut curajul sa-i zica: Domle, da in august chiar matale ziceai si scriai la Bruxelles ca e, acum nu mai e? Ceausescu se intoarce in mormant!

Dormi linistit, membru SCMD, cineva vegheaza.... spunea...

I. Număr unic dosar:
5078/3/2011 Înregistrat în data de: 24 Ianuarie 2011
Obiectul cauzei: actiune in constatare
Materia juridică: Asigurări sociale
Stadiu procesual: Fond
1. 20 Octombrie 2011
155/1 c.pr.civ
în temeiul disp. art. 155/1 din Cpc suspendă judecata cauzei

Dormi linistit, mebru SCMD, cineva vegheaza.... spunea...

II. dosarul 5072/3/2011 a fost solutionat nefavorabil pentru lipsa dovezii calităţii de reprezentant a apărătorului.

TERMENE DE JUDECATĂ:Nr.DataSoluţieDetalii1.
14 Octombrie 2011 Anulat Admite excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant invocata din oficiu. Anulează acţiunea formulată de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere in numele si pentru reclamanti, cu domiciliul ales la Av. Costel Gîlca - Bucureşti, Bd. Corneliu Coposu nr. 4, bl. 105A, sc. 4, et. 3, ap. 99, sector 3) în contradictoriu cu pârâţii Casa de Pensii a Ministerului Apărării Naţionale prin M.A.N. (Bucureşti, str. Drumul Taberei nr. 7-9, sector 6), Casa de Pensii a Ministerului Administraţiei şi Internelor prin M.A.I. (Bucureşti, str. George Georgescu nr. 3, sector 4) şi Casa de Pensii a Serviciului Roman de Informaţii prin S.R.I. (Bucureşti, str. General David Praporgescu nr. 24-26, sector 2) pentru lipsa dovezii calităţii de reprezentant a apărătorului. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 14.10.2011.

Număr unic dosar: (Număr anterior)5072/3/2011 Înregistrat în data de:24 Ianuarie 2011
Obiectul cauzei:actiune in constatare
Materia juridică:Asigurări sociale
Stadiu procesual:Fond
PĂRŢI:1VULPE CLARISSE EMILIA PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant 2ZANFIR MARIAN PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant3ZALUTCHI SILVIAN PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant4ZAHARENCO DAN PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant5ZARCU MARIAN PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant6ZAMFIR CONSTANTIN PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant7ZAMFIR NICOLAE PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant8VRABIE CLAUDIU GABRIEL PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant9ZAMFIRESCU DAN DUMITRU PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant10ZAVALEANU CONSTANTIN PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant11ZAHARIA GEORGEL PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant
12ZAMFIR MARIA RODICA PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant13ZAGONEANU FLORINEL GHEORGHE PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant14ZANFIR NICOLAE PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant15ZANESCU NICOLAE PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant16ZAMFIR STEFAN PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant17ZAMFIRESCU ELENA PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant18ZARCU TEODORA PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant19ZAICA IOAN PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant20ZAVADESCU ANCA TEODORA PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE
21VULPE VICTOR PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant22ZAVATE ION PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant23ZAMAN GEORGETA PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant24ZARESCU VALERIU PRIN SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE - Reclamant

Anonymous spunea...

III. Dosar 5052/3/2011
Soluţionare Respinge capătul 1 al cererii ca inadmisibil. Respinge restul acţiunii ca rămasă fără obiect. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 14.10.2011.
(Număr anterior)5052/3/2011 Înregistrat în data de:24 Ianuarie 2011
Obiectul cauzei:actiune in constatare
Materia juridică:Asigurări sociale
Stadiu procesual:FondPĂRŢI:1MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE- CASA DE PENSII - Pârât
2SERVICIUL ROMÂN DE INFORMAŢII- CASA DE PENSII - Pârât
3MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR- CASA DE PENSII - Pârât

...............

TERMENE DE JUDECATĂ:14 Octombrie
SoluţionareRespinge capătul 1 al cererii ca inadmisibil. Respinge restul acţiunii ca rămasă fără obiect. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 14.10.2011.

Plano10 spunea...

@anonim
De pe site-ul carui Tribunal ai luat aceste solutii?
-Omisiune grava, daca aparatorul nu a putut sa-si dovedeasca propria calitate de reprezentant al reclamantilor in proces.
-Respingerea cererii adresate instantei ca inadmisibila este de asemenea o nota proasta pentru cel care a motivat in fapt si in drept actiunea.

Anonymous spunea...

@Plano
Intra pe site-ul Tribunalului Bucuresti. Eu nu prea le am cu calculatorul si nici nu sunt de specialitate. paote ne lamuresti tu. Ce facem, ne cautam singuri avocati sau sa mai avem incredere in astai.

Plano10 spunea...

@Anonim
Daca citesti blogul, inca de anul trecut mi-am exprimat indoiala in legatura cu actiunile colective in litigiile pe L 263/2010, stiut fiind ca fiecare decizie de recalculare sau revizuire are propriile elemente de fapt si de drept care o distinge fata de alte decizii.
-SCMD si-a asumat un mare risc de credibilitate, dand sperante sindicalistilor ca va putea sa-i reprezinte eficient in justitie pentru contestarea deciziilor.
Contestarea deciziilor este altceva, si din punct de vedere procedural, decat o actiune prin care se solicita suspendarea sau anularea in contencios administrativ a unor dispozitii din HG 735, dispozitii care ii priveau pe toti militarii.

R. spunea...

mda, fara acuzatii dar, prea proaspete in memorie, metodologia adunarilor BOB de partid PCR, cu tot cu "unanimitatile" necesare si, prea asemenatoare unele "declaratii incendiare" si asemanatoare cu cele ale "sovietelor" si ale inflacaratelor "mult iubite si stimate" iar in rest, romania merge inainte, dar, daca nu am invatat nimic din trecut, viitorul ... .

Anonymous spunea...

Site-ul tribunalului Bucuresti-www.noulportal.just.ro>Harta>tribunalul Bucuresti>dosare>introduci numarul de dosar ub forma5072/3/2011>dai cauta>apare dosarul si dai click pe ACTIUNE IN CONSTATARE>si citesti.

Stelian P. spunea...

Se anunta o noua manifestatie ?

„.....suntem intr-un moment al tradarii natiunii de catre politic, aproape identic cu acela din 28 iunie 1940, cand politicienii au ignorat dorinta militarilor de a apara tara cu armele, prilejuindu-i ultimului mare rege al Romaniei, Carol al II-lea (1930-1940) rostirea reprosului valabil si astazi: “De ce oare romanii nostri n-au nici cea mai mica doza de orgoliu national, in aceste clipe intr-adevar grele?”

Speranta SCMD este ca generatiile actuale de romani vor da raspunsul potrivit pe 24 ianuarie 2012!”
24.10.2011

Stelian Q spunea...

Daca nu se auto-desfiinteaza pana atunci!

Anonymous spunea...

Cate nu se vor intampla pana in ianuarie 2012!
Oricum, o rezolutie mai auirea decat asta si ami nelegala nu am vazut.
Pariem ca pe 24 ianuarie 2012 nu se va intampla nimic deosebit.

ELENA spunea...

Stelian P
Motivul cererii de chemare in judecata ar fi fost legat de demisia mea. Daca o accepta, sa dea Domnul!!!! (in urma mesajelor transportate de porumbei), pe ce motiv sa ii mai dau in judecata?

Stelian P. spunea...

NATIONALISMUL AGRESIV, HRANA SPIRITUALA A GLOATELOR

Dornic de singe, maimutoiul reales (in deplina unanimitate) sef al gloatelor dogariene a gasit vinovatii de toate relele care apasa pe poporul roman:
- Basescu si ungurii (evreii urmeaza saptamina viitoare).
Sun semnatura altui bolnav (de ura, nu mintal), Teodor Dungaciu, blogul fuhrer-ului sindical gazduieste un material demn de memoria celuilalt fuhrer mort in 1945.
Redau mai jos, cu scuzele de rigoare, citeva extrase care troneaza in fruntea blogului dogarian si pe care supusii descreieratului ar trebui sa le citeasca cu mina pe barda.
„Vei plăti, Traian Băsescu, fară nici o îndoială!... Ca să te cocoţi confortabil pe tronul de dictator, Ai adus la guvernare fascista grupare udemeristă. Ştiai exact ce reprezintă această formaţiune iredentistă, şovină, antinaţională... Ai aruncat iraţional Naţiunea Română în ghearele acestei cohorte revizioniste, prin susţinerea la fel de necugetată a unei adunături de derbedei şi mistificatori politici din partidul personal PDL şi din pramatiile traseise din UNPR.... proiectul de schimbare a Constituţiei e în conformitate cu pretenţiile udemeriste: descompunerea Ţării în regiuni, deci şi a Transilvaniei. Dar cum? Cică, pe etape: mai întâi, câteva judeţe (ungurii cu ale lor!), iar apoi constituirea de hălci mai mari, una chemându-se chiar Transilvania, ce va fi făcută plocon Ungariei.... Ai împins cârdăşia cu minoritarii maghiari până la subminarea statalităţii... Ai făcut prieteşug antistatal cu un lider de la Budapesta, al cărui ţel ultim este revendicarea Transilvaniei şi alipirea ei la Ungaria.... Dacă va fi să piară vreodată seminţia românească, atunci ultimul patriot român chemat la Domnul va fî cel de pe urmă care va scuipa cu năduf pe toxica voastră amintire de vînzători de Neam. Şi vom fi, astfel, răzbunaţi, măcar în eternitate!”
26.10.2011

Toate acestea apar in 2011 intr-o tara membra a UE si NATO. Cel care le gazduieste cu bratele deschise se lauda ca este coloana vertebrala a societatii romanesti, ca vorbeste in numele poporului.

Stelian P. spunea...

@ELENA
Textul de mai sus e o intrebare. Are vreo legatura cu expresia "incitare la...." prevazuta in nu stiu ce cod ?

ELENA spunea...

Dan Dungaciu e una si aceeasi persoana cu Teodor Dungaciu?

Stelian P. spunea...

@ELENA
Goagal zice ca sunt doua persoane diferite. Dan este profesor universitar....iar Teodor este un scribalau in ziarele celuilalt bolnav mintal, mincator de unguri, Vadim.

ELENA spunea...

Dan Dungaciu (n. in Tg. Mures) mi-a fost profesor la master (Studii de Securitate) la Universitatea Bucuresti. Am citit sute de pagini scrise de domnia sa, am participat la cursuri si seminarii in cadrul masterului (sub conducerea / indrumarea prof. Dan Dungaciu) si, parca, stilul din articolul de mai sus nu ii apartine.
Cred ca ar trebui facuta o cercetare mai amanuntita si, in caz ca s-a realizat o confuzie de persoana, stearsa mentiunea de sub articol. In rest, fiecare scrie si spune ce simte!

Anonymous spunea...

@ STELIAN P. Acum cateva luni, apreciam intr-un comentariu, eleganta, rationamentul si inteligenta comentariilor tale. Azi in comentariile de la orele 08,07 si 10,21 nu a-i facut altceva decat sa ma uimesti. Incep sa cred ca m-am inselat. Cele doua comentarii la care fac referire, te plaseaza in categoria "coada de topor" Semnez: GABRIEL

Stelian P. spunea...

@GABRIEL si nu numai
Roadele nationalismului nu intirzie sa apara. Sub articol, pe blogul SCMD (?!!!) apare si primul comentariu:

„Anonim spunea...
Un articol de apreciat - bravo !
De ce nu ne organizam - sa lichidam acesti banditi - vanzatori de tara ? DE CE !!!!...? SCMD....DE CE ???
Costel N.
26 octombrie 2011, 17:33 „

Asta vreti, sa ne lichidati ?

Anonymous spunea...

@ STELIAN P. 27.10.2011 ora 14,45. E clar, acum m-am convins. In cazul tau, (si nu numai) nu se mai pate vorbi de eleganta, inteligenta si rationament. Se poate vorbi de panica, de teama. Am recitit acel articol, cu care sunt absolut de acord. Spune-mi, ce nu este adevarat in acel articol ?. Autorul, nu spune ca va lichida pe cineva. Autoru spune: veti plati !!!!, Domnul va va... istoria va va..... De ce ?, ma condamni pe mine si nu numai, ca sunt nationalist. Cum crezi, ca am sa ma simt daca intr-o zi vei incapea pe mana lui Csiby Barna. Nu a-i inteles mesajele lui de la Odorheiu Secuiesc sau cel adresat iubitului tau presedinte, la Baile Tusnad. Faci referire la Costel N. 26 oct.2011, 17,33 si ma intrebi pe mine - asta vreti, sa ne lichidati ? Ce intelegi tu prin a lichida ? Cumva a ucide, a linsa. Gresit. Dupa mine si nu numai (folosesc daca observi cuvintele tale), a lichida , inseamna a indeparta raul posibil sau produs, cauzele unui eventual dezastru. De data asta national.

Anonymous spunea...

27 oct.2011, ora 19,01. Semneaza: Gabriel

ilie de la scularie spunea...

Anonim spunea...
27 octombrie 2011, 19:01
Anonim spunea...
27 octombrie 2011, 19:04

27 oct.2011, ora 19,01. Semneaza: Gabriel

Tare tirziu ti-ai dat seama cu cine ai de-a face , Gabriele ...
Da' ai inteles bine cind vorovesti despre porco-prazulii : "Se poate vorbi de panica, de teama."

Stelian P. spunea...

Gabriel
LICHIDÁ, lichidez, vb. I. Tranz. 1. A termina, a pune capăt unei acțiuni, unui fapt, unei activități etc. 2. Spec. A îndeplini toate formele necesare pentru ca o situație juridică sau financiară să ia sfârșit. ♦ A plăti (o datorie). 3. (Arg.) A omorî; a asasina. – Din fr. liquider.
Sursa: DEX '98

Dupa cum vezi a lichida inseamna si a omori, a asasina. Faceti efortul intelectual si folositi expresii clare, imposibil de interpretat si atunci nu o sa va acuze nimeni de nimic si nici nu o sa se teama de nimic.
Va mai recomand ca atunci cind postati texte extremist-nationaliste sa folositi semnaturi reale nu mincinoase.

Stelian Q spunea...

Stelian P
... formuleaza urmatoarea intrebare: Asta vreti, sa ne lichidati ?
Steliane P, credeam ca esti coleg de-al nostru, nu ca te inscrii in gasca formata din "acesti banditi - vanzatori de tara".
TU AI RECUNOSCUT ASTA SI NU TE-A FORTAT NIMENI!!!

Anonymous spunea...

@Stelian P
1. Ce este rau in a lichida banditii? Daca se formeaza un cadru social, juridic, moral care sa opreasca actele de banditism se cheama ca ai lichidat banditii. Deci, CORECT. Bine,.... este o forma de a interpreta spusele celui citat de tine. Exista si interpretarea pe care tu o faci, dar nu este "progresista".
2. Chiar si cu interpretarea ta, de ce te incluzi in tagma banditilor? Esti? Sau nu esti? Noi nu putem aprecia, numai tu o poti face, dar ma tem ca ai facut deja acest lucru.
Semneaza parerea mea

Stelian P. spunea...

@Stelian Q
Nu inteleg ce vrei sa exprimi prin "coleg de-al nostru" si ce am recunoscut eu, nefortat. Daca am criticat excesele nationaliste si minciunile de pe blogul SCMD nu am fost destul de clar ?
Repet daca nu ai inteles:
- sunt impotriva acestor excese si impotriva minciunilor de pe blogul fuhrer-ului sindical.

Stelian P. spunea...

@parerea mea
Nu voi stabiliti in ce tagma ma inscriu eu ci justitia. Nu voi aveti dreptul sa stabiliti pe cine lichidati, nu sunteti peste lege. Daca cineva ar stabili lichidarea voastra ce ati spune ?

Stelian P. spunea...

@parerea mea
PS Cuvintele in limba romana au uneori mai multe sensuri dar cind vorbiti de lichidare am dreptul sa aleg in apararea mea varianta cea mai rea. Va este atit de greu ca in loc de lichidare sa folositi o alta expresie mai decenta ?

Stelian Q spunea...

@Stelian P
Cand am zic coleg de-al nostru m-am referit la militar in rezerva.
Te rog sa retii ca si eu sunt TOTAL impotriva modului in care intelege Dogaru sa se rafuiasca cu actualii guvernanti. Acest mod nu face cinste militarilor adevarati. Pe de alta parte, nu agreez nici sa stai cu mainile in san si sa te uiti cum isi bat joc niste cretini betivi si hoti de tine.
Camaradul Costel, intr-un exces de zel, zicea: De ce nu ne organizam - sa lichidam acesti banditi - vanzatori de tara ? DE CE !!!!...? SCMD....DE CE ???
iar tu ii raspundeai: Asta vreti, sa ne lichidati ?
Ce sa inteleaga un prostovan ca mine atceva decat ca esti de-al lor?

Anonymous spunea...

@ Stelian P. In comentariul meu din 27 oct. ora 19,01, ti-am cerut sa raspunzi la trei intrebari, repet: 1. Ce nu este adevarat in acel articol?. 2. Cum crezi ca am sa ma simt eu, atunci cand Csiby Barna te va spanzura intr-o piata publica?. 3. Cum crezi ca voi reactiona, daca merg(nu ar fi prima data)in statiunea Baile Tusnad, iar Csibi Barna ma asteapta la bariera si-mi cere pasaportul?. Indiferent de raspunsurile tale,te asigur, ca tocmai de asta sunt eu nationalist, iar extremist voi fi doar atunci cand va fi cazul. Nu e nevoie sa ma faci tu !!!. Apropo, stii de ce nu a mai participat basescu in aceasta vara la adunarea hortistilor-iredentisti din aceasta vara de la Tusnad. Iti spun eu, dar ai grije, e secret de stat, nu spui la nimeni !!!!. Cica cu cateva zile inainte de adunarea hortistilor-iredentisti de la Tusnad,se prezinta la Palatul Cotroceni unul care se spune ca este ministru de externe, baconschi. La aceea ora, presedintele ales, prin fraudarea(furtul) alegerilor si cu ajutorul acestuia din urma, via Paris, tocmai era consiliat de cateva ore, la a doua sticla de wischi, de unu lazaroiu. Cu gura inclestata pe pahar, basescu il intreaba, cu ce treburi pe la el. Asta, baconschi, cu ochi la sticla de wischi, inghitind in sec spune. D-ole presedinte, v-am adus invitatia prietenilor nostri hortisti-iredentisi, pentru adunarea de la Tusvanyos si pasaportul. De unde ba, intreaba basescu nervos, neintelegand cuvantulTusvanyos. Nu stiu domle, ca scrie in maghiara, raspunde ala, baconschi. Presedintele tau, nervos ii spune - ba cretinule,tu pune mana si te oacupa de cele 2 milione de voturi prin corespondenta pentru alegerile de la anu, vezi cum faceti, intreabal si pe boc, cu votul ala electronic, ca altfel dracu ne ia, ne lichideaza nationalistii romani. Ala, lazaroiu, speriat de cele auzite, pune mana pa sticla de wischi, dupa cateva galgaituri, direct din sticla, cu gura inclestata de pe gura sticli(daca il mai vedeti, asa o are si acum, cand vorbeste), incruntat ia spus lu baconschi - ba tu esti nebun, cum sa mearga dlomul presedinte acolo, tu nu ai vazut ce a patit Avram Iancu, la Odoreiu Secuiesc. Basescu, intr-un moment de relaxare, a pus mana pe sticla si dupa cateva galgaituri ii spune lui lazaroiu - bravo ba, lazaroiule esti fenomenal, esti destept, ministrul muncii te fac. Si la facut. Si a fost pana in ziua in care din cauza bauturii, dar si a prostiei, ce trebuia sa spuna despre USL, a spus despre PDL. Acum ca tocmai ti-am divulgat un secret de stat si pentru ca continui sa sustii ca, lichidare inseamna a omori, a asasina, pot sa te asigur ca nu se va intampla asa. Dar, de belit, tot veti fi beliti. Fa un efort intelectual si nu interpreta - belit, beliti. Eventual, consulta sursa: DEX 98 !!!. GABRIEL

Plano10 spunea...

@GABRIEL
Vorbeste si tu mai dox; poate ai vrut sa zici decalotat! :):)

Anonymous spunea...

@ Plano 10. Asta este nivelul meu dox, de nationalit-extremist. Iti dai seama daca as spune: pentru faptele vostre, hortistilor-iredentisti si voi P.D.L.-istilor de pretutindeni in frunte cu....,este vremea sa platiti, sa va lichidam. In zilele urmatoare veti fi adunati in Piata Constitutiei, veti fi trasi in teapa toti, pana la ultimul(a mai spus cineva asta, nu a fost considerat extremist, a fost sustinut, aplaudat si a ajuns presedintele lor). Urmarea ar fi, convocarea in cateva ore a Consiliului Suprem de Aparare al Tarii, unde se va decide STARPIREA nationalism-extremismului romanesc. Nu stiu ce inseamna starpire. Stelica P. e pe faza, interpreteaza, consulta sursa DEX si ne spune si noua. Imediat. GABRIEL

Stelian P. spunea...

@GABRIEL
1.Semnatura. Cind semnatura e mincinoasa chiar si nationalistii ar putea sa-si dea seama cum e restul.
2. Nu stiu. Tu poti sa-mi spui ce carte am citit eu azi ?
3. Idem ca mai sus.
Daca vrei sa ne intrecem la basme, stiu si eu destule dar nu e locul aici.
Expresia care te-a speriat era: La tepe, in piata...! deci nu tocmai cum spui tu ("veti fi trasi in teapa toti, pana la ultimul") Basmele astea merg la sindicat.

Anonymous spunea...

@Stelian P
Te lupti cu mine degeaba. Nu eu am afirmat ca as dori sa lichidez pe cineva. Eu am expus o alta interpretare a textului invocat de tine. Atat si nimic mai mult.
parerea mea

Anonymous spunea...

Dragi militari rezervisti, daca doriti sa faceti politica, inscrieti-va in partide politice si nu acceptati sa va manevreze unul si altul sub masca miscarii sindicale.
Expresii de genul "SCMD a ajuns deja un fenomen social de masa si un fenomen istoric, pentru cea mai mare parte a natiunii romane el reprezentand ultima speranta..." le folosea un caporal cu mustata, in Germania, prin anii '20.
Personal nu-mi doresc ca SCMD sa fie ultima speranta pentru mine si as vrea ca sa-l privesc si in continuare ca pe o organizatie sindicala si nu politica.