Un produs Blogger.

miercuri, octombrie 12, 2011

Siguranta nationala redevine securitate nationala cu acte in regula.

25 comments
Pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor a intrat in dezbatere, cu avizele favorabile ale Comisiei petru drepturile omului si ale Consiliului Legislativ, un proiect de lege de modificare a Legii 51/1991, privind Siguranta Nationala, si a Legii 14/1992, de organizare si functionare a SRI.
Initiativa legislativa apartine parlamentarului PDL Cezar Preda.
Va las placerea de a lectura textul asa cum a intrat in dezbaterea Camerei, nu inainte de a sublinia urmatoarele modificari:
- denumirea siguranta nationala este inlocuita cu securitate nationala
- serviciile nu mai opereaza cu amenintari la adresa sigurantei nationale ci cu riscuri/amenintari la securitatea nationala
- proiectul enumera 20 grupuri de fapte ce se pot constitui in riscuri/ amenintari la adresa securitatii nationale si care reprezinta obiectul de activitate al serviciilor de informatii. Cititi-le pentru a vedea cate fapte ale actualelor guvernanti ar fi trebuit cercetate de serviciile de informatii.
- interceptarea mijloacelor de comunicare continua si in noua forma a legii; serviciile au insa obligatia sa va informeze in termen de 180 de zile dupa incetarea operatiunii ca v-au interceptat.
- datele privind viata dvs personala si cele care n-au legatura cu securitatea statului trebuie distruse de pe suportii de stocare, fiind interzisa publicarea lor.
- puteti sa dati autoritatile in judecata daca raspandesc in presa date privind viata dvs personala.
- SRI poate folosi colaboratori si investigatori sub acoperire pentru culegerea de informatii
- cel mai indraznet demers propus de initiator este ca  anumiti ofiteri din SRI pot fi numiti organe de cercetare penala cu avizul procurorului general al Parchetului de pe langa ICCJ si pot desfasura acte de urmarire penala pentru infractiunile privind securitatea statului; nu pot retine sau aresta preventiv; SRI nu poate dispune de spatii proprii de arest.
-pana in prezent, serviciilor le era interzis sa desfasoare acte de urmarire penala.









25 de comentarii:

Julia spunea...

macar muncesc, nu stau degeaba! :)

alex parolea-moga spunea...

Aseară , într-un interviu cu Emil Urezeanu dl Maior ne-a oferit o mostră de excelenţă .Am urmărit cu maximă atenţie întregul dialog şi concluzia a fost una singură - Omul Maior ar putea fi un viitor Preşedinte al Romaniei . Echilibat , atent , extrem de aplicat , realist dar şi vizionar, dl Maior mi-a întărit convingerea că printre noi mai sunt valori , mai sunt exemple chiar prototipuri pentru politicienii , guvernanţii , decidenţii acestor vremuri .
Aş spune ceea ce ar trebui să fie ştiut deja - cum să ne fie altfel decât ne este ,când în posturi mari sunt oameni mici ?
Să fiţi sănătos, domnule Maior - omul potrivit , la locul potrivit ...
Dar ce facem cu restul ? Căci restul ,in corpore reprezintă o problemă de ...securitate naţională !

Plano10 spunea...

De acord @alex cu multe din calitatile pe care le are Maior, dar nu trebuie scapat din vedere ca, in mandatul lui la SRI, s-au produs cele mai multe scurgeri de informatii in presa din dosarele de urmarire cu interceptari de comunicatii privind viata privata a adversarilor politici si a criticilor lui Basescu. In special prin oficioasele HotNews si Evz.
Nu s-a prea vazut ca ii pasa de acuzele de politie politica, pusa in slujba unui partid si a presedintelui, care se aduc institutiei pe care o conduce.

Robert Horvath spunea...

FRANCEZII DE GATUL CHIORULUI ! CITITI TRICOLORUL
SERVICIILE BASESCU IN LIBIA !
.MUNCESC DE ZOR...DAR AU GHINION....

LATUL LIBIAN DE GATUL LUI BASESCU !

„Le Point” relatează şi el că Franţa a avut încă din martie în teren trupe speciale şi că, în martie, paraşutase arme pentru libieni. Iar ofiţeri DGSE (Serviciile de Informaţii Externe) ar fi asigurat protecţie pentru liderii rebelilor şi oaspeţii lor de rang înalt. Materiale senzationale au fost capturate de reancezi despre amestecul serviciilor Basescu in creierea servicilor libiene si prezenta speciaistilor arabi din SIE in serviciile Gaddafi. Documentele vorbesc de anchete si torturarea detinutilor de arabi de arabi vorbitori de limba romana.

MERCENARI ROMANI IN LIBIA

OPERATIUNE ORDONATA DE BASESCU PENTRU SPRIJINIREA LUI GADDAFI.

PILOTI DIN ARMATA ROMANA LUATI PRIZONERI DE REBELI,

Potrivit unui francez de origine libiană care se află la Tripoli, mercenarii romani sunt aduşi cu avionul şi intră în casele oamenilor. "Sunt aduşi cu avionul. Putem vedea avioane cargo decolând şi i-am văzut cu ochii mei", a spus el. "Banii noştri - banii Libiei - plătesc pentru trupele străine pentru a ucide cetăţeni libieni. Asta se întâmplă", a adăugat el.

Un fost ambasadorul libian în Franta a confirmat informaţiile, spunând că mercenari romani au fost folosiţi pentru a înăbuşi manifestaţiile. "Sunt din Romania vorbesc franceză şi alte limbi", a adeclarat acesta, adăugânf că a primit aceste informaţii de la surse din ţara sa de origine.
Unii militari libieni s-au alăturat protestatarilor "pentru că nu pot vedea străini ucigând libieni", a adăugat el.
Liderul libian Muammar Gaddafi foloseste mercenari din Romania pentru a ataca rebelii, relateaza cotidianul arab Asharq al-Awsat, citat de Jerusalem Post.
Nu este pentru prima dată când Gaddafi foloseşte mercenari. "I-au folosit în războiul din Ciad ... iar în timpul Războiului Rece a folosit piloţi cubanezi", a amintit John Perums, directorul Programului de studii privind Orientul Mijlociu .


MApN a precizat, pentru Mediafax, solicitat sa comenteze informatiile potrivit carora liderul libian Muammar Kaddafi a recrutat mercenari inclusiv din Romania pentru a lupta impotriva fortelor opozitiei, ca "nu este vorba despre persoane care sa faca parte din cadrul MApN". Anuntul trebue citit invers conform informatiilor servicilor franceze.
Romanii, ,sunt piloti folositi pentru a compensa lipsa acuta de oameni, in conditiile in care majoritatea celor care pot pilota avioane si elicoptere au dezertat sau refuza sa-si bombardeze conationalii, pretind surse rebele citate de al-Awsat si preluate de BBC News.
Aceleasi surse spun ca o dovada in acest sens e faptul ca pilotii avionului doborat in Ras Lanuf aveau documente de identitate romanestila ei.
Documentele gasite de serviciile franceze dovedesc ca lovitura militara din Ciad a fost organizata de Basescu. Urmeaza documente terminale.
VOI REVENI CU DOCUMENTELE SERVICIULUI FRANCEZ CARE SPUNE " PILOTI CU GRAD SUPERIORI ACTIONEAZA IN LIBIA CA URMARE A UNEI INTELEGERI SECRETE GADDAFI - BASESCU. CONCLUZIE .....LIBYA REPREZINTA LATUL DE GATUL PRESEDINTELUI ROMAN.
Robert Horvath Deva
Corespondeta speciala din New York

Robert Horvath spunea...

@ ALEX
VORBESTI SERIOS ? SECURIST PRESEDINTE.....EX PUTIN ?
DEZAMAGIRE TOTALA.

SCRIE CARTI SI LASA POLITICA......

Plano10 spunea...

tupak amaru a scris pe blogul @Alina Gorghiu la articolul privind initiativa lui Cezar Preda:

"sunteti superficiala .
este un lucru bun . si asa este in toate tarile civilizate .
opinia dumneavoastra serveste interesele SRI . pacat .
exemplu :
pana acum , de fiecare data , cand era intrebat de ce nu a facut nimic in probleme de siguranta nationala ( privatizari ilegale , actiuni impotriva statului roman …) , SRI invoca argumantul : ” noi , conform competentelor , am informat institutiile statului ” . cu alte cuvinte , nu raspundea de nimic . acum , cine culege informatii , le si valorifica , incepe urmarirea penala – SI CEEA CE ESTE ESENTIAL , RASPUNDE !”
ADICA AR TREBUI SA DISPARA “GOGOSILE’ DIN INFORMARILE SRI .
dar , dumneavostra si d-na mitrea si … multi altii din parlament , stiti acest lucru . nu ?
Reply
Alina Gorghiu says:
October 13, 2011 at 12:46 am
da? iar dvs prea credul.
bine zis in tarile civilizate. la noi se fac abuzuri acum. daca vom mai avea multe institutii de cercetare si urmarire penala… va fi perfect.
Reply
tupak amaru says:
October 13, 2011 at 9:45 am
exista o singura institutie : Parchetul . dar , sunt convins , a raspuns un consilier in numele dumneavoastra .
am vazut mai multi parlamentari PNL avand aceeasi opinie .
am spus superficilalitate din urmatorul motiv :
– subiectul acesta , la fel ca multe altele , nu poate fi tratat evaziv ;
– nu imi place deloc cand vad cum sunteti combatuti , foarte usor , de PDlepre ;
faptul ca la noi nu se respecta legea , nu inseamna ca legea nu este buna . mai ales cand vorbim de o lege europeana .
stiti ce ar trebui sa le inerziceti serviciilor ? sa mai aiba dreptul sa desfasoare activitati economice ! aveti curajul ?
sa le inteziceti sa isi planteze personal in parlament si in presa .
asta asa , o propunere pornind de la naivitatea mea ."

tupak amaru

Robert Horvath spunea...

BASESCU....PUSCARIE
PLANO 1O
CA UN OM AL LEGILOR VA ROG RASPUNDETI . DACA IN UCRAINA TIMOSENCO
A LUAT 7 ANI .....CAT VA LUA BASESCU ?
DUPA OPINIA MEA DACA NU VA FI EXTRADAT CATRE FRANTA SAU SUA
VA LUA INCHISOARE PE VIATA. BINEITELES DACA NU VA FI......

alex parolea-moga spunea...

Domnule Horvath ,
Dl Maior este profesor Funcţia actuală şi faptul că este membru al guvernului sunt lucruri care trec - aşa cum trec şi mandatele preşedinţilor .
Sunteţi un om citit să vă spun câţi preşedinţi ai SUA au trecut prin seviciile secrete ? Lăsaţi-i pe ruşi . Domnul Putin face cât şapte şefi de stat la un loc .La o ţară atât de mare , credeţi că pot pune oameni mici ?!? Nu statura contează , uneori nici bărbăţia - creierul şi sămânţa sunt totul .Întorceţi-vă capul şi priviţi în istorie - la ...Napoleon de pildă .

Anonymous spunea...

Julia spune:

nea parolea, daca nu ti-e cu banat, zi si mie, daca "un om face cit sapte" are voie sa calce in picioare legile si constitutia tarii lui "cit sapte"?

Ca ma gindesc si eu, in mintea mea simpla (dar logica), ca daca esti atit de mare (pe cit te lauda unii) nu e nevoie sa calci in picioare constitutia ca sa te afirmi in lume sau ca sa-ti ajuti tara. Daca Putin e asa de mare de ce trebuie neaparat sa fie din nou Presedinte? Ca senator/congresman (sau ce n@iba au rusii la ei) de ce sa nu fac faptele acelea marete la care visezi dumneata si alti nostalgici ai dictaturii? Ca doar Putin poate sa-si ridice betivii din mocirla si cu alte pozitii in conducerea guvernului Rusiei, nu doar presedentia. Ca daca e atit de ahtiat dupa presedentie si laudele unor nincompoops ca dumneata i s-au suit la cap, TOT ce vrea este POZITIA, nu sa isi ajute tara!!! Vrea sa fie din nou la masa discutiileor cu mai marii lumii pe post de preseditne, deci tot ce-si doreste el este avantajul personal si gisilarea in mod placut a orgoliului lui gigant! Asta da: Putin nu e un gigant, dar orgoliul lui este!

Anonymous spunea...

Plano, am primit mesaj: contului meu pe google nu ii este permis accesul la comentarii la tine. Asa ca am postat ca Anonim.

Am impresia ca iti este atacat blogul de tot felul de troli! Altfel nu-mi explic de ce aceste aprobari si refuzuri cu intermitente.
Incearca si ei, nu?
Julia

plano10 spunea...

@Julia
Proba.
Daca am selectat WordPress, dupa ce m-am logat pe acel cont, si am scris aci doar numele de utilizator... merge

Robert Horvath spunea...

SERVICIILE CONTROLEAZA ROMANIA !
@ alex parolea-moga
Am un respect deosebit pentru dumneavoastra. Am admirat cele scrise de dumneavoastra pe acest blog. Adancimea gandului si respect pentru istorie.
A compara un sistem democratic cu unul oligarhic este prea mult.
In Romania oamenilor le este frica. Prietenii mi-au dat de inteles sa nu-i sun la telefon sau chiar sa-i contactez pe internet. Frica a revenit sau nu a plecat niciodata. Serviciile sunt infiltrate in media si controleaza totul.
Serviciile au devenit garda personala a lui Basescu.
A propune un sef al servicilor in functie de presedinte Morar sau Ungureanu va insemna cu adevarat sfarsitul democratiei romanesti.
Naivitatea dumneavoastra surprinde. Cu sinceritate

karadeniz spunea...

@ Robert Horvath
România este incontrolabilă.
Preşedintele guvernul, justiţia, serviciile, partidele politice, marii( aşa li se spune)oameni de afaceri, massmedia, etc. controlează, doar parţial, anumite segmente. Dacă cineva ar avea controlul deplin ne-ar fi mult mai bine. Românilor nu le mai este frică, nici măcar de Dumnezeu. Sunt dezorientaţi, multora le e lehamite de ziua de azi, celor prea săraci li se pare cenuşie ziua de mâine,dar frica, ca sentiment de masă, nu prea există la noi.

alex parolea-moga spunea...

Libertatea de a ne da cu părerea face parte dintr-un decalog al democraţiei .Libertatea de a jigni sub anonimat este încălcarea unui principiu moral pe care oamenii bine crescuţi îl ştiu şi îl respectă . Dar libertatea ta se poate manifesta atât cât nu încalcă libertatea mea ...
Îmi asum identitatea căci am proprietatea cuvintelor iar teama este un sentiment al culpabililor , în ce mă priveşte - nu este cazul .
Rusia este uriaşă , Rusia are atâtea bogăţii căci singură poate face şi desface aranjamentele întregii Europe .Istoria Rusiei este fabuloasă , ne place sau nu , Rusia este unul din cei patru stâlpi ai lumii . Nu iubesc Rusia dar o respect - pentru istoria ei , pentru literatura intrată în universalitate , pentru ceea ce a fost şi pentru ceea ce este .
Dacă Rusia ar fi spus net , aşa ar fi rămas. Cu sau fără Putin .Geografic , Rusia înseamnă chiar mai mult de şapte state .

alex parolea-moga spunea...

Julia , dragă Julia ,
Dacă eşti femeie , să fii iubită , să fii sănătoasă şi zilele vremurilor ce vin să-ţi aducă numai bucurii .
Observi că nu mi-am luat jucăriile şi nu am plecat . Dintr-un motiv pe care îl vei înţelege instant .Plano este penru mine precum un frate - este un om deosebit şi duce şi el nemeritat o tonă de jigniri şi de la prieteni şi de la neprieteni .
Să-ţi spun ceva - eu nu sunt nostalgic , n-am după cine . Eu regret ordinea , cutumele morale ale unei societăţi care în toată istoria s-a tăvălit într-o mare de dispreţ , de lacrimi şi de sânge. Regret lipsa verticalităţii şi lipsa lucrurilor bine făcute . Regret anii pierduţi nu de mine ci de o generaţie întreagă , Julia , o generaţie ratată , submediocră , lipsită de valorile în masă ... Când un analfabet , un beţiv ,un ins bolnav psihic - cetăţeni cu drept de vot !!! îmi hotărăsc soarta în mandatele aleşilor - ce drac de nostalgic pot fi ,sora mea ??? Şi dacă ai să mă înjuri eu tot te voi avea la suflet - voi âştia care aţi hotrât să plecaţi aţi fost nişte martiri - dar şi inşi de curaj .
Vreau să-ţi trimit o carte - adresa mea este alexparoleamoga@yahoo com /
Îţi sărut dreapta .

Robert Horvath spunea...

ROMANIA CONDUSA DE ACEIASI ETERNA SECURITATE !

@karadeniz
Va asigur ca totul este controlat. Nu neg posibilitatea unor lupte intre clanuri. Va Dau un exemplu .
Eu sunt creiatorul celebrului scandal ICR New York. Dupa ce la cererea mea politia americana a intrat in miez de noapte la galeria respectiva....am trimis fotografiile catre Antena 3.
In momentul in care am descoperit ca in realitate a fost o expozitie a propagandei islamice facute de Amwar Ambaki Andrei Badin mi-a comunicat ca Voiculescu nu mai este interesat in caz.
Serviciile au realizat o conspiratie a tacerii iar protestul Departamentului de Stat al SUA si Antidefamation League nu a patruns in tara.
Pot sa va dau numeroase exemple.
Nu demult vreo 40 de congresmeni au transmis o scrisoare catre Obama considerand armele romanesti trimise prin contrabanda ca un pericol existential pentru SUA. In fata unei asemenea stiri Basescu trebuia trimis la puscarie. In tara nu sa auzit nici-un piuit. Control total.

Anonymous spunea...

@A.P.M.
frumos si bine spus!!

Anonymous spunea...

@r.h
dumneata trimiti oamenii la puscarie pe baza de "stiri"?

Anonymous spunea...

Julia spune:

Alex, nu sint anonima si numele meu ESTE Julia. (daca il intrebi pe Plano, poate sa-ti spuna)
Iata si o adresa la care, daca ai timp si dorinta imi poti trimite ce vrei.

tex_lup@yahoo.com

Vad cu tristete ca nu mi-ai raspuns la intrebare; ma gindesc ca poate e vina mea si nu am pus intrebarea prea clar; iat-o cit se poate de clar:

De ce tine Putin sa incalce Constitutia si legile tarii sale si sa revina la putere?

Si tatal meu admira Rusia fara rezerve si cred ca se datora totul de la indoctrinarea la care a fost supus de mic copil. El a fost fortat de comunisti sa invete ruseste si sa cunoasca tot ce se impunea la vremea lui 1923 tuturor romanilor.

Alex, dupa umila mea parere idealizezi Rusia si nu recunosti ca a ajuns acolo unde era din cauza exploatarii tarilor satelit ca Romania si datorita dictaturii instaurate la ei.

In plus, as spun eu, in ce priveste regretele tale, daca nu te superi, sa-mi spui si mie CIND in istoria romanilor am fost cum ti-ar place tie (si mie) sa fim? Ca daca imi mai amintesc bine, ca e cam multisor de cind am invatat istoria Romaniei, noi romanii ne-am cam plecat capul de-a lungul timpului sau cind nu am fost sub o dictatura sau alta am copiat tot felul de obiceiuri proaste de la altii si am refuzat sa ne admiram adevaratele valori autohtone, de i-am gonit din tara in toate vinturile si au plecat cu durerea in suflet si au murit printre straini.

PS Plano este pt mine o enigma, nu am putut ghici personaa din spatele personajului. Nu il cunosc si am avut destule pareri gresite despre el in trecut ca sa invat sa nu mai fac presupuneri in ce-l priveste.
Da nenea militianu, m-am invatat minte! :)

karadeniz spunea...

@ Robert Horvath
M-am născut, am crescut şi trăiesc în această realitate numită România, cu bunele şi relele ei, de mai bine de jumătate de secol. O cunosc nu doar din documente, descrieri, statistici ori massmedia, ci din realitatea cotidiană de la mai toate nivelele.
Nu doar un om e vinovat de toate şi nu schimbarea lui rezolvă problemele. Trebuie să ne schimbăm cei mai mulţi dintre noi, să înţelegem că ne-am făcut, singuri, mai mult rău decât ne-au făcut neprietenii ori duşmanii şi că doar prin noi putem deveni ceea ce dorim să fim. Trebuie să nu ne mai simţim inferiori altora şi să ne umilim în faţa celor mai mari şi mai dezvoltaţi ca noi. Cred că datorăm lumii mai puţin decât ne datorează ea nouă.

Robert Horvath spunea...

@ karadeniz
Aveti dreptate. Am calatorit mai mult decat altii. Romanii sunt un popor plin de talent si nu au motiv sa se considere inferiori. Eu am trait in Romania domnilor. Am cunoscut ramasitele mult hulitei burghezii si mosierimii...cu bune si rele. Aveai de unde prinde si invata......Cei de astazi
nu au decat modele negative si se cred centrul pamantului.
Schimbarea lui Basescu desi necesara nu va schimba lucrurile.Toata aceasta clasa politica a dat faliment. Se va schimba o gasca cu alta.
Romanii au realizat ca nu este speranta si schimbare.
Singura solutie este ca mamaliga sa explodeze. In caz contrariu in curand nu va mai fi mamaliga.

Robert Horvath spunea...

BASESCU PUSCARIE LA ALEGERE : FRANTA ,ROMANIA, SUA.
@r.h
dumneata trimiti oamenii la puscarie pe baza de "stiri"?
Am remis FBI-DOSARUL CRIMINAL SI TERORISM BASESCU. Am incercat sa verific toate documentele si sursele pe cate le cred credibile.
Revenind la intrebarea dumneavoastra
CREDETI CA CRIMA LUI BASESCU DIN PORTULUI ROUEN SI INCENDIEREA A 38 DE VASE CA SI FALSIFICAREA PROBELOR........POATE DUCE LA EXPULZARE CATRE FRANTA SI CONDAMNARE PE 30 DE ANI PUSCARIE ?

Robert Horvath spunea...

ROMANIA LA INCRUCISARE DE DRUMURI

@alex parolea-moga
Esenta Orientului este socotita zona Peninsulei Balcanice, avand la granite Romania, despre care s-a impamantenit sintagma "o insula latina intr-o mare slava". Situarea tarii noastre intre Orient si Occident defineste principalele caracteristici care particularizeaza cultura romana individualizeaza mentalitatea poporului si determina specificul national.
Romania are de ales intre trei drumuri ; ORIENT, OCCIDENT SAU RUSIA.
Dumneata se pare ca oferi solutia Rusiei si exemplul lui Putin.
Sunt doua tipuri de locuitori in Europa: occidentalul si orientalul, care se diferentiaza prin modul de a gandi, prin atitudine si reactiile diferite si care se conduc dupa legi ancestrale adesea contrastate.
Civilizatia occidentala prin sintagma "aptitudini creatoare", ceea ce ar insemna ca englezul, francezul, germanul sau italianul se afla deasupra mediului pe care il domina prin stapanirea de sine, siguranta, curaj, rabdare
In contrast, orientalul se defineste prin "resemnarea pasiva", se supune neconditionat fortelor naturii care il zdrobesc crezand ca "cine stie ce forta religioasa misterioasa" actioneaza asupra lui si de aceea i se pare inuti sa mai lupte.




Romaniei i sa deschis din nou calea catre civilizatia occidentului. Ea va alege drumul de urmat si conducatorii pe care ai merita.

alex parolea-moga spunea...

Prieteni ,
Julia , Robert , Karadeniz ...

vă împărtăşesc şi vouă plăcerea unei constatări în comentariile postate - nota caldă , chiar de excelenţă a abordărilor , lipsa vulgului din vocabular , minima atenţie la ceea ce se cheamă nota de respect pentru receptor oferită de transmiţător ... este unul din principiile comunicării şi nu trebuie să fim toţi jurnalişti - este suficient să fim şi să rămânem oameni. Chintesenţa problematicii a atins-o Karadeniz . Felicitări . Julia a demonstrat feminitatea întrepătrunsă de înţelepciunea solomoniană - ok ! Robert - ei bine , Robert - vulcanul în erupţie permanentă de dincolo de ocean - a cărei lavă arde tot ce atinge în arealul carpatin - poate fi atunci când îşi propune ,un nume întreg - ROBERT HORVATH - majuscula mă scuteşte de comentarii.
Vă voi răspunde fiecăruia - iavaş , iavaş cum spun - turcii că doar şi ei s-au preumblat prin bătătură .

alex parolea-moga spunea...

Există un loc apropiat de arealul nostru - un stat mic , ultrademocratic , ultracivilizat, ultrabogat ... Dacă nu greşesc ,sunt în jur de o mie cinci sute de km din Bucureşti până în inima lui .
Toate telefoanele , dar toate , sunt ascultate . Un singur cuvânt rostit aiurea la adresa marelui duce ori a familiei sale şi ai surpriza să fii expulzat în cel mai scurt timp posibil .. Cred că ar trebui să ne aplecăm mai mult asupra celor două lucruri numite generic - democraţie şi conştiinţă . Putem aplica - ar fi un act de civism . Cine începe ? Hai Plano ...