Un produs Blogger.

duminică, noiembrie 13, 2011

Fosta securitate invitata sa apere Romania de abuzurile serviciilor secrete basesciene

42 comments
Cornel Nistorescu in Cotidianu

"Toate dezbaterile anilor '90 au fost marcate de o obsesie. Ea purta numele generic "securitatea lui Nicolae Ceauşescu". Şi eu am fost unul dintre înverşunaţi şi am dus pe seama acestui subiect nenumărate campanii de presă. Nu ştiu cum s-a făcut că niciodată n-am ajuns la un liman. Arhivele, în miezul lor, au rămas neatinse. Ofiţerii acoperiţi, la fel. Marile operaţiuni ale securităţii, aşijderea. Şi acţiunile de protejare a statului, şi cele de eliminare a unor adversari incomozi au rămas departe de ochii şi urechile publicului larg. Nimeni nu a aflat cine a comis abuzuri şi crime şi nu a iniţiat nici un act veritabil de justiţie. Ba s-a ajuns ca unii să sufere consecinţele unui simulacru de decont deşi ei se aşteptau să fie onoraţi şi recompensaţi pentru serviciile aduse statului român.
Din când în când câte un sacrificat al securităţii era aruncat la "câinii de pază ai democraţiei". Un linşaj mediatic a închis uneori dosare de-o ambiguitate totală. Nici azi nu ştim dacă sacrificarea unor ofiţeri, turnători, colaboratori sau acoperiţi n-a fost decât un prilej de deturnare a agendei publice în zile în care lucruri de o şi mai mare gravitate se petreceau în spatele cortinei sau chiar în văzul tuturor. Era o operaţiune a vechii securităţi sau a noilor securişti? Aşa au căzut victime ziarişti turnători, artişti, activişti cu state duble, oameni de comerţ exterior sau cântăreţi. Toată lumea trăia iluzia unor victorii împotriva poliţiei politice a statului totalitar, în timp ce acoperiţii din politică, din paralament, din diplomaţie, chiar şi cei din presă au rămas mai departe acoperiţi.
România n-a apucat să deconteze abuzurile statului totalitar comise de serviciile secrete ale lui Nicolae Ceauşescu că noile servicii secrete, create pentru apărarea democraţiei şi a statului de drept, au început să îşi strecoare şi ele oamenii în presă, să creeze noi societăţi comerciale şi să desfăşoare activităţi economice şi de spionaj. Ba noile servicii ale statului democratic s-au întins şi în politică, inclusiv în alegeri, chiar şi în afaceri. Mai rău, interceptările de telefoane au ajuns la proporţii pentru care bătrânii securişti pensionaţi de la instalarea tehnicii ar putea face infarct. Cât asculta securitatea lui Nicolae Ceauşescu într-un an se ascultă acum într-o săptămână.
Anii au trecut mai rău ca motocicliştii încât nu ne mai dăm seama ce schimbări stranii s-au petrecut. Serviciile scerete de acum sunt subordonate internaţional. Sunt "integrate". Ale lui Ceauşescu erau devotate României. Securiştii incriminaţi de noi vegheau la integritatea ţării. Cei de azi ascultă telefoanele, urmăresc, sunt parte şi în mari operaţiuni economice păguboase pentru statul român şi au devenit instrumente de putere totalitară. În epoca de aur, serviciile secrete îl protejau pe Ceauşescu. Acum îl protejează pe tot prostul. Şi în campania electorală lucrează pentru orice fufă şi orice neghiob. Serviciile de acum sunt neprofesionale şi mai lipsite de o elementară capacitate de analiză. Ele sunt vârâte până în gât în politică şi în afaceri. Din securitatea democratică unii se îmbogăţesc la fel ca miliardarii de carton. Securiştii lui Ceauşescu urmăreau disidenţi şi cârtitori. Ai lui Băsescu îi urmăresc şi îi ascultă pe toţi cei care înjură regimul. Tot ei lipesc afişe, blochează accesul liber la informaţie, penetrează partidele şi presa, mai ales televiziunile, şi nu pricep o iotă din pericolele la adresa integrităţii naţionale. Securiştii de azi servesc orbeşte comandantul suprem numai şi numai pentru a-şi umfla contul. În schimb, vechea securitate, cea incriminată în toate discursurile publice de după 1990, începe să apere drepturile pensionarilor, să dea în vileag abuzurile regimului şi ale securităţii democratice. Bătrânii securităţii încep să ceară o judecată echilibrată a trecutului şi devin pe zi ce trece o forţă de blocaj şi de apărare în faţa noii securităţi cu aparenţe democratice.
Mă mir că foştii ofiţeri de securitate n-au înfiinţat o asociaţie sau un grup de iniţiativă care să purceadă la inventarierea tuturor abuzurilor şi crimelor comise în perioada lui Nicolae Ceauşescu şi, în acelaşi timp, să întocmească şi un inventar riguros al câtorva operaţiuni importante, cu consecinţe benefice, realizate în aceeaşi perioadă de pomină. Poate aşa am avea parte de un adevărat decont al unei perioade în care poliţia politică a marcat viaţa publică din România. În acelaşi timp, un asemenea lucru ar putea determina ca securitatea, pe lângă rolul ei funest, să joace astăzi un rol destul de util. Acela de a apăra România de abuzurile serviciilor secrete de acum, socotite cu mult prea mare uşurinţă ca unele de esenţă democratică.
E numai o prezumţie. Nimic mai mult!"

42 de comentarii:

Robert Horvath spunea...

MOMENT AL SOLIDARITATII NATIONALE , APEL CATRE SECURITATE !
SERVICIILE SPECIALE IN SLUJBA ROMANIEI ,IMPOTRIVA DICTATURII.
MOMENT AL SOLIDARITATII NATIONALE
Romania se afla int-un moment prerevolutionar similar cu cel ce prevestea caderea lui Ceausescu. Elementul hotaritor in caderea lui Ceausescu la reprezentat reorientarea securitatii in favoarea dezideratului national. Elementele pragmatice au dus la caderea dictatorului. Securitatea nu poate sa joace pe un cal pierzator pentru ca a-si va frange gatul. Singura ei sansa de supravitui furiei care vine ,este sa se alinieze vointei populare.
APEL CATRE SECURITATE !
Nu am nici-o simpatie pentru aceasta organizatie ci dimpotriva. Am scapat de infernala ancheta securitatii dupa un an jumate de an fiind invinuit de inalta tradare, pentru transmiterea in occident a unui material filmat despre Ceausescu. Imediat dupa terminarea facultatii am fost trimis sa fac un film la Scornicesti . In sat a avut loc o nunta unde unde Ceausescu a vorbit in fata unor tovatasi despre .....o bomba atomica. Am scapat cu viata printr-o scrisoare adresata de Presedintele SUA. Carter. In ancheta ( securitatea era divizata din 1977 ) am cunoscut " securisti buni " care au incercat sa-mi salveze viata " si cei rai " care se pregateu sa-mi puna streangul pe gat. Cu alte cuvinte am cunoscut securitatea pe pielea mea atat la figurat cat mai ales la propriu. Cu toate acestea ma simt moral obligat sa spun doua mari adevaruri, fara de care socitatea romaneasca nu poate merge inainte, - Securitatea a reusit sa cuprinda cu anumite exceptii elita societatii romanesti. Fiecare valoare a cestei tari a avut intr-un fel sau altu relatii cu securitata. Acest lucru sa intamplat atat in Germania lui Hitler sau Rusia lui Stalin. - Securitatea a fost elementul hotarator in caderea si lichidarea lui Ceausescu. In aceste zile istoria se repeta, Basescu ca si Ceausescu a declarat razboi poporului roman. Asistam la o atmosfera prerevolutionara asemanatoare cu cea din ...1989. In serviciile romanesti se gasesc oameni de tote felurile....Gasim patroti si oportunisti, oameni tineri care nu au cunoscut comunismul alaturi de " vechea garda care are sansa de a-si sterge pacatele. Cunosc de la sursa faptul ca " securistii " sunt nemultumiti de faptul ca nu sunt lasati sa-si faca datoria devenind un fel de garda pretoriana a clicii Basescu. In concluzie ma adresez fiecarui om de bine din servicille romanesti sa arate demnitate si sa se alature poporului mereu jignit si acum infometat, exact ca in... 1989. .Cetateni acestei tari va vor recunoscatori si va vor strange mainile mainile iar copii vostrii vor fi mandrii de voi ! Dumnezeu sa va ajuta sa gasiti calea cea dreapta . Robert Horvath DEVA Cineast- New York

zz spunea...

bravo nistorescule!!
spui pe fata ceea ce stie toata lumea despre tine de 20 de ani.Sa traiti tov.cpt(DSS directia III-a)

zz spunea...

Nu "domnule" Nistorescu,nu este ce spuneti in final; o prezumtie!!
Este o pledoarie in toata regula si stiti BINE de ce

Plano10 spunea...

@Robert
Faci apelul acesta cu atata convingere de parca adrisantii te-ar cunoaste de undeva, nu?
Spuneai ca ai plecat din tara de frica lor. Te-a cuprins si pe tine sindromul Stockholm?

@zz
Esti bine informat daca stii si in ce directie mergea Nistorescu.
Scrie-i direct pe editorialul din Cotidianul din 30 10 2011.Aci este doar o reluare a articolului si nu cred ca o sa citeasca dl Horia.

Robert Horvath spunea...

NISTORESCU ARE POATE DREPTATE !
Plano
Nu am plecat de frica securitatii. Dupa scrisoarea lui prsedintelui SUA Carter care mi-a salvat viata am fost obligat " sa aleg libertatea ". Am plicat
printr-un "schimb" evident nu de studenti. Despre cazul meu sa scris o carte " Daca treci prin camera mortii ' autor Victor Nicolae. In 1977 securitatea era deja sparta. Ancheta in cazul meu a fost cu totul speciala....Transmiterea unui material despre Ceausescu vorbind despre bomba atomica ...sa ocupat chiar eroul neamului impreuna cu cei mai de elita anchetatori
. Unii au incercat sau numai au pretins sa ma scape. La ordine superiore am fost tratat cu deferenta. Mi sa repetat doar zilnic ca nu voi scapa viata. A FOST DE AJUNS .
Am intalnit criminali de rand si oameni extraordinari.
Cu acestia vorbeam despre film , istorie si aveam desbater filozofice.
Repet cu toate convingerea...in securitatea era incadrata elita neamului exact ca in Germania lui Hotler sau KGB lui Stalin.
In Romania intr-un fel sau altul toata lumea a colaborat cu securitatea.
Nu se putea altfel.
Singura mea legatura cu securitatea a fost ancheta ei.
Nistorescu are dreptate dintr-un punct de vedere. Profesionalismul securitatii si amatorismul actual. O rusine. Securitate era singura institutie
care functiona in socialism...acuma sub regimul mafiot nu mai functioneaza mai nimic !!!

Robert Horvath spunea...

AMERICANII NU AU INCREDERE IN SECURITATEA BASESCU
CORUPTA SI NEPROFESIONALA
O RUSINE !

ASISTAM LA O URIASA DIVERSIUNE GHITESTEIN - BASESCU

SCRIU UN ARTICOL PE ACEASTA TEMA.

Arestarea lui Bout cu surle şi trâmbiţe în martie 2008 la Bangkok, este rezultatul interceptărilor autorizate de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul complex “Armamentul”. Ofiţerii Departamentului Antidrog DEA SUA au lucrat circa o lună în birourile DIICOT (ian.-febr. 2008), alături de procurorii şefi-adjuncţi Ciprian Nastasiu, Angela Ciurea şi de o seamă de cadre de la IGPFR.
ATENTIE
SRI a fost exclus total din operaţiunile referitoare la Viktor Bout deoarece Bout facea contrabandă cu armament pe avioanele româneşti cu acceptul serviciilor secrete române.
SRI ca dealtfel şi celelate servicii secrete nu au informat niciodată despre acţiunile contrabandiştilor, ascunzând toate operaţiunile speciale pe spaţiul african , columbia etc.
Bout trebuia sa fie arestat la Bucuresti.
Dar chiorul la anuntat printr-un apropiat Bratoloveanu sa nu vina pe ...

Repet Basescu are scaunul electric asigurat deci nu am putut sa-i doresc La multi ani!

Stelian P. spunea...

Nistorescu se numeste CORNEL si nu HORIA.
Acest ziarist nu mi se mai pare cea mai credibila voce din mass-media romaneasca.
Este titularul unui dosar de urmarire penala pentru vatamare corporala grava din culpa. Articolul lui seamana cu un fel de santaj, ceva de genul "vedeti cite stiu eu despre voi ?, lasati-o mai moale cu dosarul ala si va las si eu in pace".
Moralitatea unui om care este la a 4-a casatorie este si ea discutabila si tocmai el le da lectii de moralitate altora.
Acest ziarist a dus la faliment ziarul Cotidianul, ziar care avea o reputatie deosebita si asta din cauza ca l-a facut pe fata un ziar ANTI in loc sa-l faca un ziar OBIECTIV.
"În epoca de aur, serviciile secrete îl protejau pe Ceauşescu. Acum îl protejează pe tot prostul."
Are dreptate. In "tot prostul" se revad toti cei care citesc aici, ma revad si eu, te revezi si tu Plano.
"Şi în campania electorală lucrează pentru orice fufă şi orice neghiob."
Iliescu e si el neghiob, urmasii lui sunt si ei la fel ? Ce zici Plano ?
Tu publici aici orice rebut ziaristic doar pentru ca il injura pe Basescu ? Nu te gindesti la reputatia ta ?

Plano10 spunea...

@Stelian
Daca zici ca are dreptate de ce il califici rebut pe Nistorescu?
Pe blogul asta am publicat si materiale ale unor ziaristi cu adevarat rebuturi precum Pora.
Reputatia mea,a ta ,a altora ar fi grav afectata daca am tacea cand constatam ca acest presedinte ne-a fost pus pe cap, inca cinci ani, prin trucarea alegerilor cu sprijinul a cel putin doua servicii de informatii SIE si STS.

Stelian P. spunea...

Am spus ca are dreptate dar am uitat sa pun ghilimelele de rigoare. Credeam totusi ca cei care ma citesc inteleg ce vreau sa spun.
Tu te crezi inclus "in tot prostul" ? Ce intelegi prin expresia "tot prostul" ?
redau mai jos citatul:
"În epoca de aur, serviciile secrete îl protejau pe Ceauşescu. Acum îl protejează pe tot prostul."
Apropo de servicii. Tu ai discutat cu cineva din servicii ? Cunosti ce pregatire au si ce juramint au depus ? Crezi ca acesti oameni risca puscaria atunci cind Basescu nu o sa mai fie presedinte dar il sprijina sa fie reales ?
Seful SIE e fost liberal, asa-i ? Crezi ca si-a tradat optiunile, pentru cine ?
Tu nu te gindesti ca peste 3 ani vine alt presedinte si toti astia risca puscaria daca si-au incalcat juramintul si atributiile de serviciu ?
Tu in locul lor ai risca puscaria pentru Ponta ? Ce te faci daca Ponta e ales iar miine face un atac de cord si in locul lui va fi ales altul ? Nu te gindesti ca te asteapta puscaria ca ai ajutat un "fost", care nu mai are absolut nicio putere ?
Nu te gindesti ca Romania nu e o tara autarhica in care un presedinte face ce vrea el ? Crezi ca serviciile din NATO si UE dorm pe ele (sau accepta spagi) ca sa nu vada ca in Romania e dictatura ? Crezi ca toti conducatorii acestor state sunt niste prosti care nu vad ce "vezi" tu ?

Plano10 spunea...

@Stelian
In acceptiunea lui Nistorescu "tot prostul" este tot ce tine de Basescu si de cei care ii sustin in functii pe mai marii din conducerile serviciilor secrete.
Crezi ca Ungureanu si Maior nu sunt oamenii de incredere ai presedintelui daca i-a numit acolo?
La conduceri ma refer si nu la executantii care, ca sa nu-si piarda painea, ii slujesc pe stapanii lor.
Eu nu merg cu presupunerile, @Stelian! Implicarea serviciilor actuale in malversatiunile regimului Basescu este evidenta pentru oricine se pricepe cat de cat la identificarea vectorilor de propaganda oficiala si oficioasa livrata in scopul descurajarii oricarei reactii de rezistenta.
Crezi ca de trai bun nu se revolta romanii?
Nu, din nou li s-a inoculat teama de consecintele unui protest.
Esti atat de naiv incat crezi ca se baga cineva in bucataria interna a unui serviciu? Mai degraba intra la puscarie unul care nu executa ordinele.

Robert Horvath spunea...

PLANO IN PREMIERA ABSOLUTA PE AL SAU BLOG
Constatam ca acest presedinte ne-a fost pus pe cap, inca cinci ani, prin trucarea alegerilor cu sprijinul a cel putin doua servicii de informatii SIE si STS.
PLANO ARE DREPTATE !

Robert Horvath spunea...

Plano
Nici nu stiu daca Basescu este de vina. Serviciul britanic considera de exemplu ca presedintele a scapat de sub control serviciile.
La ultima serbare nationala la NY sa incercat arestarea mea. Politia americana chemata sub pretextul ca incalc ordinea....vazand ecusonul Press
si aparatul de filmat in mina sa solidarizat cu mine ...apoi a luat-o la fuga.
Voi publica in curand pe you tube.
Lipsa complecta de profesionalism. Niciodata securitatea lui Ceausescu nu ar fi incercat sa aresteze un ziarist american pe teritoriul SUA.

Robert Horvath spunea...

SECURITATEA LUI CEAUSESCU A REALIZAT DUPA CADEREA ZIDULUI BERLINULUI ...CA NU POATE JUCA PE UN CAL PIERZATOR.
CEA ACTUALA NU ARE INTELEGENTA NECESARA.....SI-SI VA FRANGE
GATUL !

Stelian P. spunea...

@Plano
Tu daca ai ajunge presedinte nu ti-ai numi oamenii de incredere in pozitiile cheie ? Ce ti se pare atit de ciudat aici ?
Imi place expresia "Implicarea serviciilor actuale in malversatiunile regimului Basescu este evidenta pentru oricine se pricepe cat de cat la identificarea vectorilor de propaganda oficiala si oficioasa livrata in scopul descurajarii oricarei reactii de rezistenta."
Tu ce ai vrea ca serviciile sa se implice in reactii de rezistenta, crezi ca asta e menirea lor ? OK, cu zimbetele de rigoare sa zicem ca serviciile organizeaza rascoala de rigoare si il debarca pe Basescu in favoarea cui vrei tu. Daca dupa aceea apare un alt Plano care o sa scrie despre viitorul presedinte aceleasi minuni pe care le postezi tu acuma crezi ca serviciile trebuie sa organizeze o noua rascoala si sa....hai sa fim seriosi !
In orice societate democratica, adica acolo unde tu poti sa ceri serviciilor sa...exista multumiti si nemultumiti. Indiferent cine ar fi presedinte tot ar exista un Plano, un Dogaru, etc. dar si un Stelian cu slugoii de rigoare. De cine crezi ca ar trebui sa asculte serviciile, de legile lor sau de nemultumiti ?
Te-am mai intrebat si repet:
-tu daca ai fi sef de serviciu ti-ai risca libertatea pentru Ponta ? Iti dai seama ca nu poti actiona singur si ca ai nevoie de subordonati ? Iti dai seama ca nu toti subordonatii tai sunt ANTI si ca e posibil sa te cinte unul ca sa-ti ocupe scaunul ? Iti dai seama ca toti sefii de servicii sunt sub o atenta monitorizare, atit interna cit mai ales externa ? Iti dai seama ce s-ar intimpla daca "stapinii" de peste ocean il suna pe dictator si ii spun ce ai tu de gind sa faci ? Ai risca asta pentru Ponta sau pentru cine vrei tu ?

Plano10 spunea...

@Stelica
Asa cum nu le este permis prin lege sa fie aservite puterii..tot prin lege nu pot sa fie de partea opozitiei. Cu atat mai mult ne le este permis sa unelteasca impotriva ordinii constitutionale.
Se simt insa protejate de cei de la putere cand presteaza pentru ei!

Stelian P. spunea...

@Plano
Corect ! In aceasta situatie nu crezi ca ar trebui sa modifici pe ici pe colo ce spuneai mai sus despre "Implicarea serviciilor actuale in malversatiunile regimului Basescu este evidenta pentru oricine se pricepe cat de cat la identificarea vectorilor de propaganda oficiala si oficioasa livrata in scopul descurajarii oricarei reactii de rezistenta."

Plano10 spunea...

@Stelian
Nu! Malversatiunile sunt executate cu credinta ca nu vor fi pedepsite!
Sefii serviciilor platesc cu libertatea doar la schimbarea de regim politic. Vezi Moruzzov in 40, Eugen Cristescu in 44 si Vlad in 89.

Robert Horvath spunea...

PLANO IN ATENTIA SERVICIULUI EXTERN
Plano
Mesajul meu sa bucurat de succes. Am primit 8 mesjaje de incurajare
pe E-mail meu. Se pare ca sprijinul lui Basescu din partea noilor servicii este pe duca. Membrii servicilor nu vor sa fie o garda pretoriana a unui presedinte antinational. Nu stiu daca te bucura dar ai intrat in atentia serviciilor.
Intorci directia planorului ? Ramane de vazut.

Plano10 spunea...

@Robert
Cu ce ma incalzeste ca raul l-au facut in 2009, cand l-au sprijinit pe Base cu date,tabele si toate cele, in sectiile de votare speciale in exterior, in defavoarea diplomatului M.Geoana.

Robert Horvath spunea...

SERVICILE DE PARTEA POPORULUI ROMAN....CAND LI SE FACE FRICA !


NU UITA.
SECURITATEA NU POATE JUCA PE UN CAL PIERZATOR.!

ASTA PRIMAVARA CAND CAND AU INCEPUT PROTESTELE.....CIA SI SRVICIUL BRITANIC ANUNTAU
O REVOLTA A ARMATEI......SERVICIILE AU VRUT SA SCIMBE MACAZUL...
Stiu din surse credibile.....
APOII ROMANII AU PLECAT IN VACANTA
AU UITAT DE REVOLUTIE....SAU AU SPERAT CA EA SA FIE FACUTA DE ALTII.
VINE IARNA SI FRIGUL.....

Robert Horvath spunea...

OSTASUL ROMAN SI SECURITATEA
Am incercat sa mut discutia pe un blog militar.
Am fost anuntat....".noi suntem interesati doar de solda si pensii."
Lucrurile sunt evidente
Orice comentariu este de prisos.

Robert Horvath spunea...

TRAIASCA MONARHIA SI ARMATA REGALA ! JOS SECURITATEA !
Plano
Securitatea contoleaza tot. Este singura tara democratica cand infiltrarea
mediei nu este pedepsita prin lege.
Cititi comentariile mele pe blogul mogulului Voiculescu.
Jos securitatea ! Traiasca armata regala !!!!!!!!!

Robert Horvath spunea...

@ Cezar
Profit de amabilitatea lui Piano si sa va strang mana. De cateva zile
nu mai sunt atat de singur.

Stelian P. spunea...

@Plano
Mi-am inceput ziua in hohote de ris recitind interpretarea ta data "gindirii" (scuze, n-am gasit repede alt termen) nistoreniene:
"In acceptiunea lui Nistorescu "tot prostul" este tot ce tine de Basescu si de cei care ii sustin in functii pe mai marii din conducerile serviciilor secrete."
Cu alte cuvinte, daca SRI-ul pe baza informatiilor sale ajuta la trimiterea in puscarie a unei retele de traficanti de droguri, lucreaza doar pentru mine si ceilalti slugoi basisti. Voi pierdeti din aceste actiuni.
Te mai mira ca il numesc ziarist ratat ?

Anonymous spunea...

expresia"tot prostul" are caracter absolut generalist,este arhicunoscuta si are un singur inteles nu mai multe.
restul "explicatiilor savante " aduc mai mult a chichite avocatesti,ceva de genul ca "nu este ce este ,ci ceea ca va spun eu"

Anonymous spunea...

Horwath asta este cumva pe invers ?Prea sunt belicoase declaratiile lui vis a vis de Plano.

Robert Horvath spunea...

TRAIASCA PLANO SI PLANORISMUL !

@ Nu stiu precis la ce declaratii belicoase va referiti.
Plano este singurul blog care mi-a oferit de trei ori spatii nelimitate
de exprimare a opiniilor. De ambele parti discutile contradictorii au fost
civilizate ,desi nu ai lipsit tachinarile de rigoare.
Am declarat blogul Plano ca cel mai bun blog romanesc ....daca aceasta
declaratie o considerati ofensatorie....nu ma puteti obliga sa o retrag.

PS Numele meu se scrie cu V si nu cu W. Poate va referiti la alt Horvath

Robert Horvath spunea...

Pentru cei care au t doua grade in acelasi timp si pentru cei care au
doar un singur grad. Se apropie ora adevarului.
MAMALIGA MIORITICA VA EXPLODA IN CURAND !
Motivul
Cititi ultima mea postare pe http://danvoiculescu.net/blog/2011/11/bugetul-pinocchio/#comments
ROBERT HORVATH NEW YORK Says:
noiembrie 15th, 2011 at 10:19 am
Abia in 2050 economia Romaniei va reveni la nivelul anului 1989. !

Aceasta criza economica va dura un deceniu la nivel european si cei care spun ca Romania isi va relua cresterea economica inainte de 10 ani, fie nu stiu ce spun, fie mint populatia cu nerusinare.

Toate statisticile europene vorbesc, de la Paris la Berlin, despre deceniul pierdut al Europei 2010- 2020 anume despre blocarea cresterii economice la nivel continental si inghetarea situatiei actuale pentru un deceniu.

Cei care spun ca Romania va depasii in perioada de criza economia Frantei si a Marii Britanii spun povesti pentru copilasi inbecili
Este cazul ca macar mogulul sa spuna lucrurilor pe nume,

Robert Horvath spunea...

ROMANIA A DAT DE MULT FALIMENT !
Într-o lucrare despre istoria crizelor economice scrisă de doi cercetători de la National Bureau of Economic Research din SUA, Carmen M. Reinhart, care lucrează şi la University of Maryland, şi Kenneth S. Rogoff, care activează şi la Harvard, apare că România a intrat în default sau în restructurări/reeşalonări de datorii în 1933, 1981 şi 1989.
Eu ştiam că România comunistă a reuşit să-şi plătească toate datoriile în anii ’80, inclusiv prin măsurile de austeritate impuse populaţiei.
Daca Romania va ajunge la productia din I989 in anul 2050 inseamna ca nu trebue sa ne fie teama de faliment.
Suntem in faliment !!!!!

Robert Horvath spunea...

BUGET PENTRU CEI CARE APARA DEMOCRATIA DE POPOR !

Suntem primii din Europa le numarul de serviii secrete Avem mai multe servicii secrete si mai multi agenti operativi decat pe vremea lui Ceausescu.

In timp ce romanii sunt din ce in ce mai saraci, iar domenii precum educatia sunt subfinantate, bugetele serviciilor secrete cresc de la an la an. Iar marirea bugetelor serviiilor secrete se justifica doar prin activitatea pe care acestea o desfasoara in favoarea mafiei Basescu.
Ce parere aveti ?

Robert Horvath spunea...

PLANO RASIST ANTITIGAN SI ROM !
Domnule Plano
Ma declar blond si manelist. Tigan ardelean ungur din Deva. Peste 7 ani
vom fi majoritari. Consider aruncarea la spam a unor consideratii personale la adresa unui conational numit Corleone ca discriminatoare .
Faptul ca acesta este tanchist face ca lucrurile fie grave.
Cainii latra satra trece......

Robert Horvath spunea...

Cum i-au spus finlandezii „Nu!” lui Stalin si Corleone lui Plano !


PLANO
Ma asigurati ca amicul meu sa retras depe blogul dumneavoastra.
Un tanchist blond cu sange de viking nu se retrage niciodata.
Finlandejii nu sau retras in fata tancuriilor lui Stalin
Sovietiicii au avut de o suta de ori mai multe tancuri .....
Vine iarna si zapada.
Folosind avantajul terenului .....

Argus spunea...

Nu am mai citit de mult atatea tampenii, precum in articolul acestui pretins jurnalist Cornel Nistorescu !
Nu inteleg de ce sunt rostogolite pe acest blog un asemenea aberatii. Cui prodest ?

Plano10 spunea...

@Argus
Este dreptul tau sa numesti tampenii cele scrise de Nistorescu despre vizibila implicare in politica a actualelor servicii de informatii.
Din punct de vedere al legalitatii, vechile structuri executau prevederi abuzive ale legii de atunci.In prezent, structurile informative incalca prevederile legii ca sa fie aservite politic.

Stelian P. spunea...

@Plano
".In prezent, structurile informative incalca prevederile legii ca sa fie aservite politic."

Daca esti atit de sigur pe ce spui de ce nu dai in judecata un asemenea serviciu (structura)? Ti-e frica, nu stii cum se face o plingere penala sau......nu ai probe ?

Argus spunea...

@ Plano
Oare fata de cine ar putea fi aservite politic serviciile conduse de dl. Maior (provenit din PSD) si de dl.Ungureanu (provenit din PNL) ?
Fata de USL ? Sa fim seriosi !

Plano10 spunea...

@Stelian
Nu am calitate procesuala sa fac plangere penala.
@Argus
Ei sunt oamenii politici pusi acolo la initiativa lui Basescu, care zicea ca sefii serviciilor sa fie de la opozitie.
Nu cred ca se mai indoieste cineva ca Maior si Ungureanu sunt oamenii presedintelui.
De altfel, din ce razbate din presa la SRI treburile murdare le face adjunctul Coldea. Nu stiu cine este la SIE.
Nu ne mai referim la STS, care si-a pus intraga logistica la dispozitia PDL, sau la serviciile departamentale de informatii ale Armatei si MAI.

Stelian P. spunea...

@Plano
Prezinta probele la parchet si se rezolva.

Anonymous spunea...

@plano
Ce mai, este super dictatura!!!
Blogul tau cum de mai exista intr-o asemenea teroare??

Anonymous spunea...

Referitor la zicerile lui nistorescu rezulta fara dubiu:Tot securistii vechi erau mai buni!!
Iar tu il sustii neconditionat.
De ce zice el asta se stie.De ce il sustii tu,se cam banuieste.

Plano10 spunea...

@anonim
Daca ar fi libertate deplina, te-ai loga si tu pe un cont ca sa te identifice serviciile.:):) N-ai bajbai ca un anonim.
Depinde si ce pretentii ai tu de la dreptul constitutional al libertatii de exprimare.

Plano10 spunea...

@anonim
Vezi ca nu stii nici macar sa citesti un articol?
Asa ca nu te mai lansa in presupuneri