Un produs Blogger.

sâmbătă, decembrie 31, 2011

A disparut tabelul cu pensiile MApN revizuite dar au ramas discursul lui Oprea din 09 06 2011 si epistola trimisa prin posta

129 comments

Daca vreti sa va reamintiti discursul sforaitor al ministrului Oprea pe tema revizuirii pensiilor, reascultati-l -->aici.
Cat de mult a mintit politrucul uneperist puteti constata comparand ce ati primit in deciziile de revizuire cu ce spune in aceasta declaratie de presa, cu cele scrise in epistola pe care Oprea v-a trimis-o acasa, prin posta, pentru a va anunta ca si-a riscat mandatul ministerial pentru ca pensiile voastre sa creasca(cititi -> aici) si cu ce v-a amagit luni de zile, din iunie pana in prezent, cu tabelul revizuirilor, actualizat in septembrie, octombrie, noiembrie si, de cateva ori, in decembrie. Toate variantele au fost salvate pe blog si le puteti consulta.

Nu credeam ca erau atat de disperat preocupati in a mentine sub control reactiile militarilor pensionari.
Puteau sa joace cinstit pentru ca, desi  realitatea nu era atat de roza pe cat o prezenta ministrul, nu era nici atat de dezastruoasa, in sensul ca, totusi, mai mult de jumatate din numarul pensionarilor militari s-au ales  din acest joc politic de-a alba-neagra,  cu pensia marita. 
Daca tabelul a cazut procentele maririlor si scaderilor de pensii mai poate fi reconstituit doar de asociatiile de pensionari.
Vocali vor ramane doar cei cu pensiile micsorate.

129 de comentarii:

karadeniz spunea...

Citesc pe blogurile SCMD, pe roarmy 230 și pe emailuri despre sute de foști militari care au trăit jumătate de an cu speranța că pensile lor vor rămâne la fel sau vor crește, așa cum erau informați, oficial aș putea spune, pe site-ul M.Ap.N. Convingerea le-a fost întărită și de scrisoarea lui Gabriel Oprea, primită de fiecare din eie acum câteva luni, în care le spunea:
” Am onoarea de a vă transmite, în numele marii familii a Armatei Române şi în numele societăţii, vestea cea bună pe care aţi aşteptat-o. În urma procesului de revizuire, pensia dumneavoastră a fost majorată şi va intra efectiv în plată începând cu 1 ianuarie 2012.
- Armata ştie să-şi apere militarii.
- Eu însumi ştiu să-mi onorez datoria faţă de camarazi.
- Astăzi, pot sta cu fruntea sus şi îi pot privi în ochi pe cei care au avut încredere în Armată, dar şi pe cei care s-au îndoit de devotamentul meu. ”
Acum constată, citind deciziile de revizuire că de fapt, pensiile lor scad. Sadismul cu care sunt supuși unui astfel de șoc, câteva sute sau chiar mii de oameni, nu poate și nu trebuie iertat.
Protestele vor fi mult mai mari decât se aștepta Oprea iar dacă parte din acești omeni se vor adresa cu scrisori de protest către președinte și primul ministru sau memorii către CSAT, cum propunea ”TOTAL WAR”, e posibil ca fundul lui Gabriel Oprea să piardă contactul cu jilțul din fruntea M.Ap.N.

karadeniz spunea...

Iată o scrisoare, adresată primului ministru:

” Scrisoare catre Primul Ministru
Domnule,
Numele meu este Sufletu Cezar, sunt pensionar militar, mandat pensie nr. 14558993 . În urma " recalcularii " pensiei am rămas inițial cu pensia calculată după Legea 164/2001 în cuantum de 2352 RON brut, după care , pe tot parcursul anului 2011, pensia mea apărea mereu mărită cu 36 RON ( adică2388 RON brut ) în tabelele publicate de MApN pe site-ul ministerului, în urma " revizuirii ".
Ei bine, azi, 30.12.2011, am primit decizia de revizuire a pensiei - nr. 61563/07.12.2011 . După ce , repet , anul ăsta mi se spunea mereu ca pensia mea a crescut în urma " revizuirii " de la 2352 la 2388 RON brut , azi am constatat ca pensia mea e de 2052 RON brut ! Ultima " asigurare " de genul ăsta era într-un tabel cu pensiile militare revizuite publicat pe site-ul MApN pe 23.12.2011.
Decizia de revizuire am primit-o azi , 30.12.2011, ora 12.00. Imediat am vrut să verific pe site-ul MApN nivelul pensiei mele , din tabelul publicat pe 23.12.2011. În tabel aveam tot 2388 RON , nu 2052 RON ca in decizie . Am contactat 3-4 colegi , care mi-au confirmat că și ei au fost " ușurați " de câte 1-3 milioane lei vechi prin decizii , față de cuantumul pe care îl știau de pe site-ul MApN .
La ora 16.45 , când am vrut să verific din nou cuantumul pensiei mele , pe site-ul MApN DISPARUSE TABELUL CU PENSIILE MILITARE REVIZUITE !!!!!!
Acest fapt l-am semnalat conducerii SCMD , al cărui membru sunt .

INTREBĂRI PT. DVS. :
1. Dvs. sunteți prim-ministrul Guvernului acestei țări ?
2. Dacă da, cum e posibil să fim mințiți un an întreg de către MApN că avem un cuantum al pensiei în urma " revizuirii " , pt. ca în decizii să ne trezim că avem cu 1-3 milioane lei vechi mai putin ???
3.Dacă iarăși da - dvs. știți ce se intâmplă în MApN-ul ăsta, sau sunteți pur și simplu o glugă de coceni , dependentă , alături de PDL , de voturile UNPR în Parlament ?
4.Cum e posibil ca un minister din Guvernul pe care-l conduceți să-și bată joc în halul ăsta de niște oameni, mințindu-i oficial, pe un site oficial ???
5. Dvs. știți ce se întamplă în Guvernul pe care-l conduceți ? Senzatia mea e că nu . Sau daca știți , nu dvs. conduceți Guvernul, ci altcineva . Mă rog , îl știe toată tara ...
6. Domnule, v-a murit tatăl. Dumnezeu să-l ierte . Treceți prin momente grele, prin care am trecut și eu și pe care vrând-nevrând, trebuie să le depășim . Ei bine, domnule , peste măgăria și nesimțirea Guvernului condus de dvs. ( prin MApN ) în ceea ce privește "recalcularea " și "revizuirea " pensiilor militare- eu nu pot să trec . Vă urăsc și vă disprețuiesc . Pt. că ne-ați mintit, domnule ! Nu am votat PD niciodată, cu atât mai puțin de acum încolo . Nu vă urez un An Nou fericit, pt. că nu meritați. 2012 va fi anul morții voastre. Politice, desigur . Pt. că asta meritați .
7. Sunt mândru că sunt membru SCMD. Pentru că știu că această organizație vă stă în gât .
Problema pensiilor militare o vom rezolva în Justiție, domnule.
Sufletu Cezar , pensionar militar
V-am dat nr. talonului și deciziei de pensie . Adresa mea o găsesc ușor " serviciile " . Lor nu le-ați tăiat salariile și pensiile , așa că pot să se " deranjeze " puțin în sensul asta. ”

karadeniz spunea...

Și o altă scrisoare către Ministrul Aparării

”Stimate domnule Ministru,

Sunt un om al dialogului civilizat chiar dacă neconvențional! Regret că am avut dreptate, când în toamna lui 2010 dintr-un sentiment de onoare și respect față de instituția în care am servit trei decenii, am considerat că trebuie să atrag atenția asupra erorilor ce pot fi făcute (pe atunci încă corectabile), prin trecerea militarilor în alt sistem de pensii decât cel normal. Peste ani se va restabili, sunt convins, și adevărul despre resorturile intime care au condus la aceste decizii. Mă tem că au fost la bază și multe instincte primare și calcule nu tocmai în ton cu fair-play-ul de care avem atâta nevoie în societatea românească! Deja din discuțiile informale pe care le-am avut cu foști demnitari ai statului, cunoscuți de mine la diferite manifestări științifice, se degajă sentimentul că a fost o eroare. Aspect reliefat și de domnul Vasile Blaga, colegul dvs de coaliție, în cuvântarea prilejuită de lucrările ultimului congres al Partidului Democrat Liberal. Aspect recunoscut chiar și de unii parlamentari din zona puterii!
Ce pot să ințeleg eu, când dvs îmi trimiteți o scrisoare elegantă în care mă anunțați că îmi măriți pensia, mai văd acest aspect și pe tabelul de tip pdf de pe site-ul ministerului, iar în decizia de pensionare primită acum câteva zile vad pensia micșorată?
Mai mult, atât eu cât și alți colegi am dat, cu multe regrete în suflet, instituția în judecată și am câștigat dreptul la pensie militară. Decizia este irevocabilă și definitivă. În consecință mi se pare normal să am aceeași pensie calculată in conformitate cu Legea 164/2001! Este așadar mai mică decât cea care era trecută în tabelul de tip pdf. Nu am fost de acord cu mărirea dar evident nici cu micșorarea pensiei brute. Ca mine sunt foarte multi foști militari cu onoare! Sper că nu desueta, în contextul evoluțiilor cu turpitudine din țara noastră!
Sunt încă naiv și mai cred în statul de drept în care deciziile justiției se respectă! Și de către noi, oameni simpli, dar și de către persoane publice.
Vreau să cred că este doar o eroare. Și mai mult, să cred că o să faceți toate demersurile pentru revenirea la sistemul pensiilor militare, cu rezolvarea tuturor problemelor care sunt acum destul de sensibile.
Este adevarat însă că nu este un demers de azi pe maine.

Cu sinceritate, urându-vă un colegial La Mulți Ani,
Cdor marină (rez) conf univ dr ec Golea Pompiliu
Constanta ”

avianyc spunea...

Azi ,30.12.2011 AM PRIMIT asa zisa ”DECIZIA DE REVIZUIRE”.
Sunt absolut stupefiat de modul in care acest minister pe vremuri onest si respectat s-a transformat intr-o anexa la remorca mincinosilor,demagogilor,INCOMPETENTILOR,INCAPABILOR,semidoctilor, etc, din partidele politice.
Domnilor am ramas stupefiat: SUMA DE PE DECIZIA DE REVIZUIRE ESTE MAI MICA CU APROXIMATIV 160 LEI FATA DE CEEA CE ESTE PUBLICAT IN LISTELE AFISATE DE MApN si cu aproape 100 lei fata de suma calculata dupa L164.
MA INTREB CE COMPETENTA MAI POATE AVEA ACEST MINISTRU IN FATA CELOR PE CARE IN VARA PRIN SCRISOARE II ANUNTA CA LE-A CRESCUT PENSIA.
SI EU AM PRIMIT O ASTFEL DE SCRISOARE.
ACUM II SPUN ACESTUI „SEF DE MAFIE” CA O SA-I TRIMIT SCRISOAREA INAPOI SA SE STEARGA LA … CU EA. Din pacate nu o mai am fiindca am folosit-o demult in scopul mai sus enuntat deoarece mai multi fosti colegi din minister mi-au spus ca acele liste au fost ajustate in asa fel incit sa le iasa procentele anuntate in mass-media.
Toata calculele din decizie si incadrarile in grupe sunt gresite.
Ma gindesc cum vom putea avea incredere in asemenea decizii noi si in unele cazuri urmasii nostri care multi dintre ei nu cunosc parcursul celui care a fost titularul pensiei si in consecinta nu stiu ce sa conteste. STIMATI CAMARAZI V-ATI GINDIT LA ACEST ASPECT?
S-ar putea ca peste citiva ani sa ne ceara inapoi CA SI FOLOASE NECUVENITE, NOUA SAU URMASILOR, sume importante de bani datorita calculelor gresite facute de niste iresponsabili care nici macar nu-si specfica numele si prenumele sub semnatura de intocmire a deciziei.
IN JUSTITIE CU EI DRAGI CAMARAZI, dar pina atunci trebuiesc demascati pe toate posturile de televiziune.
Sa vedem ce mai zice ”generalul” Fratila si madam ”general” Lupu.
Ma cindesc si va cer solidaritate in ai actiona in judecata individual PENTRU NEGLIJENTA IN SERVICIU, FALS SI UZ DE FALS, pe toti cei care intocmesc gresit in pur si simplu bataie de joc aceste decizii de revizuire, desi au in dosare la dispozitie toate documentele pentru a le intocmi si calcula corect.

costica spunea...

Si eu sunt unul din cei mintiti cu nerusinare de catre un ministru care a sustinut ca ARMATA STIE SA-SI APERE MILITARII."Marea familie a ARMATEI ROMANE' este facuta praf in aceste zile de insusi conducatorul ei .Din luna iunie si pana in 30 dec am avut pensia marita cu 59 de lei ,ca in 30 dec sa citesc decizia si sa constat ca e mai mica cu 230 si durerea poate nu ar fi fost .asa mare daca ar fi avut de unde lua,dar au luat dintro pensie de 1800 cu care ma descurcam destrul de greu iar acum MAREA FAMILIE A ARMATEI ROMANE ma rezolvat definitiv.In scrisoarea primita de la GABRIEL OPREA eram asigurat ca stie sa-si onoreze datoria fata de camarazi. Cu alte cuvinte urez adevaratilor camarazi un calduros LA MULTI ANI!

sega spunea...

Era in armata o expresie specifica strict celor din breasla onor domnului ministru:"V-AM ARS LA POLONIC".Se intampla ori de cate ori se ivea ocazia,in aplicatii,in poligoane la trageri,in tabere etc. de unde respectivii se intorceau la baza precum romanii din bogata provincie Dacia si ne priveau cu o mina shmekereasca de superioritate pe fraierii care preferam sa traim saraci dar curati, ca sa citez un clasic in viata.Daca oameni cu varste de la 50 de ani in sus au avut naivitatea sa creada ca aceste apucaturi dispar odata cu inaintarea in varsta si in functie ,mai cu seama cand cocotarea in functii s-a produs in aceeasi maniera dezgustatoare a arsului la polonic este trist.Daca,,comandantul nostru suprem a facut un MARE deserviciu armatei nu este ca a taiat solde si pensii,ca a uitat de inzestrarea ei,ca isi aduce aminte de cei din teatrele de operatii doar cand ii convine ci este faptul ca a pus un impostor in fruntea armatei.Din nefericire aceste personaje care "ne conduc" au izgonit starea de normalitate din viata noastra.
In momentele acestea solemne eu fauresc o ciorba de burta.(senzational!!!,nu-i asa?)Spre deosebire de multi care se considera meseriasi ma pricep foarte bine la asta(normal...)O fac cu mare placere si cat mai buna si o vom servi dupa revelion cu familia si prietenii.NU II VOI ARDE DELOC LA POLONIC PENTRU CA II IUBESC SI II RESPECT!(SENZATIONAL!!!...sau normal ...nici eu nu mai stiu).
La multi ani tuturor!
Domnule Plano la multi ani!felicitari pentru ce faceti.
Cu respect, khukuri

CEZAR spunea...

Cu sinceritate, urându-vă un colegial La Mulți Ani,
Cdor marină (rez) conf univ dr ec Golea Pompiliu
Constanta ”-WAW!!aw! ce de titluti frate! asta sigur a inventat submarinul cu propulsie ...sonica !SAU NU? In timp ce el alerga dupa diplome aducatoare de ..venit ,altii ii faceau treaba,c-asa-i in tenis!!!!

CEZAR spunea...

er-titluri !!

koko48 spunea...

Citesc si ma minunez...
Cu ceva timp in urma pentru ca ma plangeam ca mi-a scazut pensia nimeni nu a luat atitudine,dimpotriva , ma luau peste picior pentru ca nu faceam parte din cei 90 %.
Toata lumea era multumita ca pe site s-au vazut cu mariri ale pensiei si pe cei 10 % i-ar fi ingropat de tot daca ar fi putut.
Spuneam la un moment dat ca : am avut un contract (la figurat vorbind) cu armata pe care l-am respectat iar armata nu, si cineva imi spunea in bataie de joc sa ii arat si lui contractul.
Mai ziceam ca nu vedeam rostul acestei revizuiri daca per total efortul bugetar a crescut si tot acel cineva zicea ca ce" grija "am eu de bugetul tarii.
Din iunie de la aparitia primului site m-am tot agitat ,doar ,doar voi gasi si altii ca mine impreuna cu care sa facem ceva sa nu ne ia banii. E drept ca mie mi-a scazut cu aproape 800 de lei dar si voi ceilalti carora v-a scazut chiar si cu 100 de lei nu uitati ca trebuie sa dati din urma toata suma.
Intereseaza pe cineva ca datoria mea la banca depaseste suma care mai imi ramane dupa ce imi vor lua 1/3 din pensie? nu intereseaza pe nimeni.
Ce e mai grav e ca oameni care ne conduc au mintit, intai ca toti cei care au pensia sub 3000 de lei nu isi vor vedea pensia scazuta, apoi cu scrisori de impaunare trimise ,cred, in bataie de joc. V-ati bucurat toti ca v-a dat cativa leuti si nu a mai interesat pe nimeni ca nu mai sunteti militari in rezerva ,si ca acum facem parte din marea familie a pensionarilor.
Trebuia luptat pana la capat pentru a ne recastiga drepturile pierdute . Eu oricum o incepusem singura si fara ajutorul confratilor mei. Voi merge pana-n panzele albe nu numai pentru a recastiga banii care mi-au fost luati ci si pentru a-mi mentine statutul de pensionar militar. Eu mi-am respectat juramantul militar si am suportat cu tarie greutatile si privatiunile serviciului militar, si daca era nevoie mi-as fi aparat tara chiar cu pretul vietii si cum am cedat 25 de ani din viata mea ,armatei ,si aceasta sa imi ofere ceea ce mi-a promis ( chiar daca nu mi-a dat in scris)
Aceasta lege trebuia aplicata celor care vor iesi de acum incolo la pensie nu sa se apuce sa caute acum prin 70000 de dosare ,angrenand o multime de forte si mijloace (destul de costisitoare) pentru asa zisa revizuire, care ar fi scutit o parte din poporul asta si asa suparat de o grija in plus.
Si daca chiar li se parea ca cineva are o pensie nesimtita trebuia luat fiecare caz in parte si cercetat .
Eu ma intreb : daca aceasta lege va fi declarata abuziva si se va abroga (putin probabil ) si va trebui sa dati banii primiti in plus inapoi cum veti reactiona? pentru ca dupa cum vedeti nicio lege nu e batuta in cuie.
Domnilor avocati, asa cum un infractor este condamnat pentru crima cu premeditare, oamenii cu functii de raspundere nu pot fi acuzati si condamnati pentru minciuna cu premeditare care au avut ca efect destabilizarea unei parti a pensionarilor?
Dupa cate stiu ,minciuna se pedepseste mai ales ca exista dovezi scrise si video.(intreb si eu)

Sa speram ca anul 2012 va aduce tuturor,indiferent de ce parte a baricadei se afla, prosperitate, sanatate si liniste sufleteasca
La multi ani tuturor, si sa traiti !

Gigi spunea...

Verificati in toate tabelele revizuirii ... 14557357
Azi, 31.12.2011 !!!, cand verific cutia postala apare si noua decizie (a 5-a de la "scoaterea" la pensie, octombrie 2000; dat afara datorita handicapului gradul II in timpul serviciului).
Si ce sa vezi ?!!! Pensie bruta - 2.319 !!!
Pe baza tabelelor am primit si scrisoarea sefului cu "lupta neinfricata" pe care a purtat-o pentru a-mi creste pensia !!! Asa ca fiti SIGURI ... de crestere !
N-am fost prins nici in situatia prezentata aici pe blogg, cu privire la scaderea cescatoare a pensiei. Statistica, sunt sigur, e gresita daca se lucreaza doar cu "materialul" lor.

Ionel N. spunea...

pt.Cezar
Cred ca esti cel putin invidios, ca sa nu spun ... altceva !Am fost coleg cu comandorul ironizat de tine si stiu ca este un ostas de isprava!
Spre deosebire de tine care vrei sa devii etalonul de ptriotism,corectitudine ,desteptaciune etc si cu "gura mare" multi sunt cei care au tacut si si-au facut treaba cu demnitate.
Nu doresc sa folosesc "epitete"mai dure dar sa stii ca le-ai merita cu prisosinta!
Tuturor va doresc sa petreceti cu sanatate trecerea dintre ani,iar celor a caror pensie a fost diminuata sa fiti tari pentru lupta care se va purta pentru recuperarea prejudiciilor cauzate de "iubitii nostri conducatori"
La multi ani tuturor, La multi ani Plano!

CEZAR spunea...

Era foarte corect sa ne explicati la ce au folosit Marinei Militare, toata acea avalansa de ..titluri!! Comandor stiu mai departe ....
Nu am contestat ca ar fii un ,,ostas " de isprava!

nelbis spunea...

Recomandari MApN:

Telverde
La data de 30 decembrie 2011, au fost expediate prin poştă ultimele decizii de revizuire a pensiilor, emise potrivit prevederilor OUG nr. 1/2011, pentru pensionarii din evidenţa MApN.

Pensionarii militari care, după trecerea în rezervă, au lucrat în alte domenii de activitate, ca angajaţi civili, pot trimite în continuare la Casa de pensii sectorială a MApN adeverinţele de venit pentru determinarea stagiilor de cotizare ca angajaţi civili, eliberate de casele de pensii teritoriale şi cărţile de muncă în original, din care să rezulte salariul realizat şi faptul că au fost virate la buget contribuţiile de asigurări sociale. Stagiile de cotizare realizate după data trecerii în rezervă vor fi adăugate la baza de calcul a pensiei şi vor conduce la creşterea acesteia. Pentru aceste situaţii, după completarea cu stagiile de cotizare vor fi emise noi decizii, potrivit Legii nr. 263/2010.

Numărul de telefon 0800 808 880 (apel gratuit în reţeaua Romtelecom) este în continuare la dispoziţia pensionariilor militari, de luni până vineri, în zilele lucrătoare, între orele 08:00 şi 20:00.

Ionel N. spunea...

ptr. Cezar
Domnule,
" Frumosul" dvs.caracter este reliefat de faptul ca vi se pare normal sa lovesti in camaradul aflat in suferinta in loc sa-i intelegi suferinta sau macar "sa-l lasi in durerea lui".
Nu-mi aduc aminte sa fi comentat ceva in legatura cu aceleasi (sau mai numeroase)titluri stiintifice scrise inaintea numelui amiralului Gh. Marin fost sef SMG.
Putina decenta!
promit sa nu mai comentez nimic pe acest subiect

mos alecu spunea...

@Cei carora le-a venit decizia de revizuire si carora li s-a diminuat cuantumul pensiei fata de cel afisat in vestitele tabele ale MApN ...

Stiu ca nu este momentul si locul pentru a discuta acest subiect ... dar mai stiu si ca timpul (pentru eventuale contestatii) este destul de scurt ...

De altfel eu mi-am insusit parerea unui alt proprietar de blog (Moshe&Mordechai) si am intrat in anul 2012 "la ora 16.25" ... ca atare sint dezlegat de eventuale conventii privind pregatirea pentru intrarea in noul an ...

Ca sa revin la cei carora adresez acest comentariu : Ati fost pensionari militari de stat . Inainte de a fi militari ati lucrat in viata civila ?

Pentru a ma ralia celor care mai sinteti inca in anul 2011 :
La multi ani cu bucurii ... sau ... macar fara prea multe necazuri !

Plano10 spunea...

La multi ani @mos alecu
Parca ai avut tastele aurite cand ai scris despre tabelul caschetarului, in care multi au crezut ca in Tabelul lui Mendeleev! :)

mos alecu spunea...

@Plano10 31 decembrie 2011, 19:40 :
La multi ani !

Pentru a nu-i stirni iar pe baietii care sint convinsi (?) (si incearca sa-i convinga pe toti) ca nu am avut nici o legatura cu "militaria" ... voi spune ca : am citit prin niste carti ca , pentru a invinge , trebuie sa gindesti ca (macar sa stii cum gindeste) "inamicul" ... ca atare am interpretat tabelele prin prisma gindirii lui ...

Si pentru ca a venit vorba , cred ca ar trebui ca Trofin sa refaca foaia de calcul in ideea :
- pentru toate perioadele (si inainte de a fi militar , si dupa iesirea la pensia militara de stat) lucrate "in civilie" sa se foloseasca stagiul complet de cotizare de 28 ani (femei) si 33 ani (barbati)
- s-ar putea ca si sporul penstru SOSP (ordinul MM) sa se aplice doar la punctajele obtinute in perioada de munca "in militarie" ...

bazel09 spunea...

@CEZAR spunea...31 decembrie 2011, 15:28
Hai să te ajut să-l cunoşti pe domnul Golea. După ce îi citeşti CV-ul, http://constanta.ucdc.ro/cv/CV%20Europass%20Golea.pdf,
poţi aprecia cât de mult sau puţin a făcut pentru marină !
Sigur, nu are stagiu pe mare, dar toată perioada cât a stat în marină a format oameni pentru mare!

La mulţi ani Cezar!

tigri2 spunea...

Pana la urma suntem romani si ne aratam caracterul meschin ,toata lumea injura pe toata lumea iar pe noi numai necazul ne uneste ,asa ne-a fost soarta sau aceasta se trage din caracter.Noi ,in istorie,nu am dus razboaie de jaf si cotropire ,de ce ?Fiindca pe noi ne uneste doar necazul,bucuria ,gandul de marire si cucerire nu ne uneste nu ne da avant.si acuma cu pensiile astea .peste 80% au primit mariri si chiar mariri substantiale ,aceasta datorandu-se doar domnului ministru Oprea ,dar din cei (0% nu se ridica nici u7nul sa-i multumeasca sau sa-l lauda vad ca cei 10% sunt mai tari in gura decat restul.ce se poate spune ?O spun proverbele romanesti;"Si-au vazut sacii in caruta".Cei carora le-au scazut se simt frustrati dar cand situatia era pe invers jubilau,acuma noi ,ceilaltine bucuram [in sinea noastra] de raul lor iar ei spun "sa moara si capra vecinului".Daca am fi oameni corecti am spune intr-un glas sa se faca dreptate iar cei carora urmeaza sa le scada sa ramana cu vechile sume si sa astepte pana situatia se va imbunatati.Nu sunt bani,pensiile celorlalte categorii sunt mici ,starnim o furtuna care ne va ingropa si pe noi.Pentru toti ,care va plangeti,ce fel de dreptae vreti?O dreptate stramba ,in favoarea voastra?Never.tigri2

Don Corleone spunea...

@tigri2
LA MULTI ANI!!
Am citit un studiu psihologic statistic care tragea urmatoarele concluzii(cand lucram unde lucram):
"Un client multumit spune acest lucru altor 1-2 oameni,unul nemultumit spune acest lucru in medie la 11-14 oameni."
studiul se referea la retail si supermarket-uri dar cred ca e valabil si aici .
M-a "mancat in..." si am postat si pe infomondomilitar niste pareri dupa luni si luni de tacere.
No acu sa te tii!!!Dar am fost provocat.Daca vrei sa te distrezi citeste.

bazel09 spunea...

@Don Corleone spunea...1 ianuarie 2012, 03:57
La mulţi ani !

M-am benoclat puţin pe infomondo să văz ce "iaşte" acolo ;)...! M-ai bine zis, le-ai răspuns provocărilor şi "limbajului academenic" proferat de tovarăşii de cătănie care nu pot trece cu mintea mai departe de şliţul pantalonilor. Sunt trist când văd asemenea gesturi din partea unor camarazi doar pentru simplu fapt că nu eşti în opinie cu ei ! ...dar şi mai trist că nu pot fi vindecaţi!

Tigri 2 spune lucrurilor pe nume, dar cine să observe !

Ghindauanu spunea...

Va doresc un an minunat !

Cum ar fi daca ar pricepe toata lumea ca pe gabita il doare exact la gaura de fostii si actualii militari.Priviti in trecutul acestui persomaj ,,insiropat'' si gasiti momentele lui de glorie.Un om care ar fi avut respect pentru armata nu ar fi ingaduit circul ,,civilizarii'' si nici avansarile din ultimii ani.Armata este facuta varza! Totul este o injghebare,un scenariu mereu rescris in scopul mentinerii la putere.Ospatarul joaca pe aceeasi mina ,,cu cirmaciul''.Sa nu-mi amintesc de mizeria aia de partid...

.::deadmau5::. spunea...

LA MULTI ANI TUTUROR!
@tigri2
Aveti dreptate pana la un punct. Nu sunt numai 10% aceia carora le scad pensiile. Procentul este mult mai mare. Insa, aveti dreptate cand spuneti ca, ar fi normal ca celor carora pensiile le scad sa ramana in plata cuantumul pensiei cel mai mare. Faptul ca s-a realizat-ce e drept destul de tardiv – o reparatie financiara (nu si morala) a celor dezavantajati de vechea lege, este FOARTE BINE. Nu stiu daca cei care pierd acum jubilau atunci cand ceilalti aveau pensiile mai mici…si nici dumneavoastra nu puteti stii asta. Ceea ce nu inteleg este faptul de ce a fost nevoie de manipularea cu acele « tabele revizuite ». Cine si ce a castigat ? Cat despre dreptate…au fost multi care au murit cu « dreptatea in brate ». Toate cele bune

Plano10 spunea...

Genereleasa Lupu, din dorinta de a-i face pe plac caschetarului sef, nu a facut altceva decat sa rostogoleasca nemultumirile a catorva zeci de mii de militari in anul electoral 2012, cu consecinte dezastruoase pentru UNPR. Pe langa nemultumiri se mai adauga si dispretul pentru incercarea de manipulare cu tabelele de pensii revizuite.

sega spunea...

Mi-e groaza pt.d-na general...Stiti bine ce-a spus oprea, nici pe muma-sa n-ar ierta-o.Dupa stele fara numar....n-o vad bine

mos alecu spunea...

@Plano10 1 ianuarie 2012, 14:13 :
Nu mi-i drag vreunul din cei nominalizati ... dar ... se pare ca au fost "luati prin surprindere" de aparitia L.263/2010 (prin cerinta folosirii de stagii complete de cotizare diferite , in functie de perioadele muncite in diferite domenii) ...
Tabelele au fost intocmite cu "softul" utilizat pe timpul L.19/2000 (su stagii unitare) ... aplicind simplist L.119/2010 (stagiu de 20 ani si pentru perioadele "civile" , precum si spor de OMM si pentru perioadele civile) ...
Softul pentru L.263/2011 aplica prevederile acestei legi ... stagii diferite si (teama mi-e) sporul pentru OMM numai pentru perioada de militarie (sa nu cumva sa fie numai pentru perioada de "cadru militar" ... asa cum se aplica si pentru militarii in activitate...) ...

Din aceste considerente am spus celor carora , primind decizii de revizuire , au constatat scaderi fata de tabele , sa spuna daca au muncit "in civilie" inainte de "militarie" ...

mos alecu spunea...

Din decizia prezentata ca fiind a lui Don Corleone rezulta ca sporul pentru OMM se aplica pentru toata perioada de "militarie" ... nu numai pentru perioada de "cadru militar" ...

Ghindauanu spunea...

@mos alecu
mos alecu,mos batrin, nu stiu toti sa aprecieze ,,flerul'' celor ,,tavaliti'' indelung.
Bine ar fi sa nu fie adevarate presimtirile noastre .Dar putin probabil.
Un an bun ,cu sanatate !

Plano10 spunea...

@mos alecu
La multi ani!
In decizia lui Corleone stagiul de 20 de ani este folosit si pentru perioada civila.
Conditia ca si pentru civilie sa se aplice stagiul de 20 ani este ca acele perioade sa fi fost recunoscute vechime in Decizia anteriaora, pe L 164.
Daca stagiile din civilie, anterioare incadrarii, sunt introduse acum ca vechime este posibil sa fie calculate cum zici...pe stagii civile.

mos alecu spunea...

@Plano10 1 ianuarie 2012, 17:45 :
In acea decizie "perioada civila" este 0 ani 0 luni 0 zole ...

Plano10 spunea...

@mos alecu
Atunci vezi modul de calcul in alta decizie,aici

http://www.plano10.com/2011/01/asa-arata-o-decizie-de-recalculare.html

Calculul in deciziile Mapn de revizuire sunt bune.
Cuantumurile din tabele au fost intr-o oarecare masura scoase din burta, pentru a iesi procentele propagandistice ale lui Oprea si Boc... acelea cu 90%.
Era de mirare ca nu corespundea cu procentul comunicat de MAI, cca 82%.

mos alecu spunea...

@Plano10 1 ianuarie 2012, 18:29 :
Data deciziei : 13.12.2010 ... HG 735/2010 ...

Plano10 spunea...

@mos alecu
Ordonanta de revizuire n-a schimbat algoritmul de calcul fata de Legea 119,in afara ca a introdus Anexa 1.
Pot sa pariez pe cat vrei ca deciziile de revizuire cuprind in nota de calcul si perioada din civilie anterioara angajarii.
Acum sunt mii de decizii calculate asa. Pot confirma cei care le-au primit.

mos alecu spunea...

@Plano10 1 ianuarie 2012, 18:46 :
Da , dar , intre timp a aparut "softul" ...

In orice caz ... totul este posibil ... dar ma gindeam ca nu e vorba de o "magarie" sadea ... ci numai de o "reinterpretare" a datelor culese "din teren" ...

Plano10 spunea...

@mos alecu
Fiecare poate sa verifice corectitudinea calculului din decizie folosind Programul Trofin sau Formula ta de aici

http://www.plano10.com/2010/12/formula-de-recalculare-pensiilor.html

sau dand clik pe acelasi articol din Postari populare ,din dreapta paginii.

Este tot mai clar ca datele in tabel au fost "ajustate" ca sa bata cu procentele de matriri anuntate in iunie de Oprea.

mos alecu spunea...

@Plano10 1 ianuarie 2012, 19:02 :
Problema cu "civilia" cuprinsa in deciziile pe L.164/2001 ... acceptasem si eu ideea ca va fi calculata la 20 ani ...
Mi-am zis ca scaderile (fata de tabele) ar putea fi justificate prin calcularea acelor perioade cu stagiul din "civilie" ... altfel scaderile pot fi justificate doar prin "aducerea din condei" a veniturilor (asa-zis reale) folosite la calcule ... Si , iarasi mi-am zis , ca asta ar fi o magarie mult prea mare ... desi am semnalat imposibilitatea dovedirii (de catre "impricinati") a veniturilor reale , si a posibilitatii "minaririi" si a mult-laudatelor principii contributive ...

Ghindauanu spunea...

@Plano10
@mos alecu
,,Incetul cu incetul se fabrica otetul.''

,,Presimtesc'' o reactie a celor aflati decorativ in spatele curului piticului ,,executiv''.
Gabita o sa faca o criza cu spuma la gura,urmata de noi adeziuni ,,surprinzatoare'' la UN PR.

Plano10 spunea...

@Ghindauan
Deficitul de imagine pentru minciuna este de nerecuperat, chiar daca se incriu la caschetari mii de pensionari care au beneficiat de mariri.

Don Corleone spunea...

Eu am facut LM dupa care sc.of dupa care cadru activ.
SOSP nu se aplica pt perioada de "militarie" ci doar cadru militar.De aia am doar 10%.....inca 2 luni si as fi luat 15% si gradul urmator, dar asa a fost sa fie .De ce sa ma oftic acum??
Fiecare le stie pe ale lui,dar prea multi le stiu pe "toate" si nu-i corect ca astfel apare dezinformarea(chiar si involuntara)

mos alecu spunea...

Graba ... intotdeauna ... strica treaba ... Sau , daca se tacea ... nu observa lumea ca iar sint unii pe dinafara (ca de cele mai multe ori ... ca sa nu spunem ... intotdeauna)...
Este vorba despre doua aspecte :
- pentru acordarea SOSP (Ord.MM) la militarii in activitate se considera doar perioada de "cadru militar in activitate" ;
- sporul aferent respectivei decoratii , detinute de pensionarii militari , se calculeaza pentru intreaga perioada (vechime in serviciu ... stagiu de cotizare) avuta in vedere la stabilirea pensiei (deocamdata)...

tigri2 spunea...

@Mos Alecu
In aceasta tara am trait numai cu spaima ,cu frica si nesiguranta.Am dus-o din rau in mai rau,sincer ii invidiam pe tractoristii si carutasii de la CAP si IAS[cand mergeam pe la parinti]cat de linistiti si liberi se simteau,seara o tzuica,o bere un mic,cu prietenii,duminica la camin o carte ,un poker.Aveau case frumoase si aveau de toate,in special libertate si fericire.Eu nu le-am avut inca de la 15 ani,eram tot timpul sub tensiune ,sub teroare.Meseria aleasa,de pilot mi-a adus alte temeri ,alte spaime si vise negre.speram sa se compenseze prin niste venituri cat de cat ,macar familia mea sa profite de ele.De unde nene.Am fost mintiti ,pacaliti ,inselati,ni se spunea ca suntem VIPuri,ca suntem coloana vertebrala a societatii ,etc ,etcAltii aveau [pe cartea de munca]
venituri mult mai mici ,cam 1/2;1/3 din ce castigam eu in schimb furau cu sacul,remorca ,trenul si vaporul,toate erau pe mana lor ,bunuri bani si femei,noi eram pacalicii.Am iesit la pensie ,bine la inceput 1998-2000 apoi a inceput cosmarul.Zona unde eram nu avea locuri de munca disponibile ,banul s-a depreciat rapid ,au inceput bancile datoriile ,necazurile.Amplificate an de an [in progresie geometrica]
Am fost nevoit sa-mi trimit sotia la munca in strainatate [sa fie sluga la altii]caci tara care ar trebui sa aiba grija de poporul ei il fura si-l talhareste de niste nenorociti.Toate marile si uriasele averi ale POLITIHOTILOR se regasesc in pauperitatea noastra.Mi-am distrus familia,baiatului ce-l am acasa nu-i prevad un viitor stralucit in tara asta .de ce?Pentru ca suntem un popor de lasi,fricosi si ingaduitori.
Poate vedeti ce se intampla in Urziceni [fieful tziganilor din sud].Sa va povestesc;imediat...Atunci ce sa mai dorim acestei tari ce sa mai speram ca vom apara,sa aparam averile hotilor si nenorocitilor care ne-au adus la sapa de lemn?tigri2

Ghiara spunea...

Potrivit obiceiurilor (publicate deja),de ce nu mergi la ,,bucatarul sef al ARMETII'',sa-i plingi in poala ?
Nu-ti pare ca esti cam labil(lavabil nu se potriveste momentan)?

tigri2 spunea...

Tin minte ,prin anii 202/2003 salariul minim er4a vreo trei milioane ,noi aveam pensiile 4 milioane iar cei iesiti cu L 164 aveau 8-9 milioane .Apoi prin 2007-2008 noi aveam 7,5 mil iar smecherasii 18-19 la aceleasi conditii de vechime ,pozitie si varsta.prin 2009 eu aveam 12,4 iar identicul meu avea 24-27.apoi 'tui muma masii de dreptate si cu cine a facut-o si o face,cum m-am simtit eu?Acuma ,sincer imi vine sa urlu cand ii vad pe unii dintre beneficiari si nu8 ma refer la necunoscuti ci la colegii mei din zona care radeau[efectiv ]de noi ca suntem sau am fgost fraieri ca am iesit la pensie sau ca nu am stiut cand sa iesim.Acuma ce vreti o dreptate numai a voastra sau tot a voastra?Corect ar fi fost sa se indrepte lucrurile cu cap cine a gresit sa plateasca iar fata de cine s-a gresit sa li se despagubeasca ,dar cine ,unde si in ce caricatura de stat,condus de MAFIOTI.Eu nu sunt de parere sa moara capra vecinului,sau nu numai capra ci si tapul si iedul si iada si toata turma cu el in frunte.Iar vinovatii actualii si fostii guvernanti sa nu aibe soarta lui Nea Nicu ,nici sa-i electrocuteze sau sa-i spanzure ci sa-i rastigneasca si sa-i jupoaie de vii ,sau sa le faca precum Brancoveanului ca mult rau si suferinta au adus acestei tarisoare si poprului ei.tigri2

tigri2 spunea...

@Mai GHIARA,tu ce doresti de fapt ,tii cu ursul?Sau ti-a ramas ceva printre dinti cum ai umblat cu yedesul acuma de sarbatori.Nu am voie sa-mi descarc nervii ,sa-mi impartasesc durerea ?O spun aici deoarece ma simt intre prieteni ,cu exceptia ta ,fireste si a altor mistokknari de teapa ta.Ce vrei sa spun ca toate-s bune si frumoase ,ca ar curge lapte si miere ,cand ,de fapt tara este stapanita de diavoli in sutana sau inregimentati politic?Ce Oprea era ministru in perioada marilor nedreptati.Lui Oprea ar trebui sa-i multumim ca este singurul care s-a luat cu ei de gat si ne-a obtinut drepturi reale,Acuma ce vreti ,care ati inselat armata sau macar ati avut niste conditii nemeritate ,sa mulgeti in continuare ,da mai mulgeti si tzapul.tigri2

Ghiara spunea...

Corect ar fi sa-i acuzi pe toti aceea care nu si-au indeplinit indatoririle de alesi. Ai instiintat pe cineva ca legea este strimba ? Pe cine ? Ce a facut ,,alesul''?
Cum cutezi a invinovati oameni care nu au vina ?
Ce vina are colegul tau care a trecut in rezerva in 2002 ? Aaa,el este vinovatul ...

Ghiara spunea...

Vezi,de asta te iubesc eu.Esti domn pina la capat !
Si ...ceapa depe tort. Eu chiar am si dupa revizuirea revizuirii cit nu vei avea tu chiar cu vechimea din formol,ca pilot pe torpila in desert.
Nu crezi ca ai pietre la capatina?

Ionel N. spunea...

Ptr. Tigri 2
Sa inteleg ca Oprea a indreptat nedreptatea care ti s-a facut ?
Poti sa intelegi ca eu ,acum pierzand 630 lei din cuantumul pensiei ma simt cum te simteai tu inainte de revizuire?Cum este Oprea pentru mine ?Un salvator sau un cioclu?Sitrutia este ca mai inainte cu deosebirea ca Tigri2 rade si Ionel N plange ! Care este ghiseftul?
Referitor la iesirea ta la pensie in 2000( sau inainte de 2000) tu nu stiai varba ca"Cateii ditai turbeaza"?Cred ca ai fost mai ceva ca un peste flamand care a muscat din prima!
Multa sanatate si bucurate cat mai mult timp de reparatia pe care ti-a facuut-o Oprea !

tigri2 spunea...

@Ionel,Ionelul mamii[masii de proverb]tu nu stii ce prevedea ordonanta 7?Nu stii ca trebuiau desfiintate cateva regimente pentru a fi primiti in NATOnu stiai ca ni sa promis "marea cu sarea",ca vom fi legal la pensie precum unul care ar fi iesit in conditii optime.sau vrei sa te faci ca nu stii.Dac nu am fi iesit atunci ne-ar fi imprastiat [de la Urz la Caransebes] pe functii mai mici si sa facem trecerea pe alte aeronave.ce sa fi facut ,am avut niste vise , ni le naruiau.
@ Iar tu mai lepra te rog sa-mi spui daca ai mai multe clase decat trenurile stationate in gara Urziceni caci vad ca afirmatiile tale sunt 'nesarate' si dezlanate.Pentru tine si mamicutza ta ,da am fost in audienta la Nastase,la Basescu ,am scris si la M.Ap.N.iti pot pune la dispozitie documentatia care sa confirme ,sau poti acecsa file de net de prin 2006/2007 ca sa vezi pozitia mea.Iti pun toate astea la dispozitie daca recunosti ca esti prost si neinformat.tigri2

tigri2 spunea...

@Ionel
@Ghiara

Ghiara spunea...

Stii,tu chiar ai putea fi un tip de inteles.Dar tot asa de bine pot gindi ca esti greu de priceput.
Pai,cuculica,ziceai ca prima ta solda (1978,toamna ,in zori) a fost 3.600 lei(romanesti).Ziceai ca ai fost la Cluj pina Padurea Baciu a facut greva foamei.Ca ai aruncat cu bombe in intuneric,ca aia dela IAI te-au ,,vrut de barbat'',ca ai jurat pe drapel, ,,caca''...

,,Dac nu am fi iesit atunci ne-ar fi imprastiat [de la Urz la Caransebes] pe functii mai mici si sa facem trecerea pe alte aeronave.ce sa fi facut ,am avut niste vise , ni le naruiau.''

Pai cum sa-ti zic eu,mai cuculica,militarul se duce unde primeste el ordin sa se duca.La Caransebes,pe functie mai mica...Tu chiar crezi ce spui ? Tu,ala din linia intia ?!

mos alecu spunea...

@tigri2 1 ianuarie 2012, 22:35 :
Pentru ca :
- m-ai trecut in capul listei "dusmanilor de clasa" ;
- spui cu gura ta (cu miinile tale) "O spun aici deoarece ma simt intre prieteni" ;
- sper ca ti-a mai trecut surescitarea care te stapinea aseara

am si eu o intrebare :
- de ce toate spusele tale sint apostrofari , atentionari , amenintari , mustrari , blamari la adresa tuturor celor cu care te intilnesti pe aici ? Bine ... este o exceptie ... dar acela "nu se pune la socoteala" pentru ca nu merita numele de conlocutor ...

Ionel N. spunea...

@ ptr.Tigri 2 01.01.2012
Din ce mi-ai scris (cu ce epitete mai gratulat)ma face sa cred ca ai ceva probleme la "mansarda!"
In momentul in care ai hotarat sa parasesti sistemul cunosteai conditiile de pensionare.Ai putea sa-ti inchipui ca dupa 10 ani legea se va schimba si pensia iti va fi diminuata? (daca L164/2001 avea prevederi care duceau la micsorarea pensiei tale ce ai fi facut? )Cam in situatia asta sunt eu acum! Sau asta nu conteaza si asa sunt o "lepra proasta".Sa traiesti mult si sa te bucuri de pensia ta revizuita.

CEZAR spunea...

!
@ Ionel N. _ cum de nu poti sa intelegi ,ca tie nu ti-a scazut pensia (ti-a luat doar ce nu meritai)
Celorlalti nu le-a crescut, ci le-a redat ceea ce meritau !!

Ionel N. spunea...

@Cezar
Sunteti judecatorul suprem Domnule?
Stiti dvs.ce meritam eu sau altii?
Sau credeti ca daca folositi acest pseudonim sunteti indreptatit sa-i judecati pe toti?!
Multa sanatate si putina intelegere si pentru semenii loviti de soarta!

CEZAR spunea...

@ Ionele- nu mai dramatiza- unii loviti de soarta cum zici tu, au mai mult decat mine..si multi altii!
EU nu judec pe nimeni domnule!Eu CONSTAT ! Stiu foarte bine despre jongleriile facute sau potentiale pe 164 !
Mai stiu si faptul ca pensia trebuie sa fie data pe o lege care sa prevada aceleasi facilitati de la soldat la general(amiral)
Mai stiu ca daca tu ai fii avut corect calculata pensia --NU AI FII PIERDUT ci dimpotriva -La multi ani!!

CEZAR spunea...

PS. Don IONEL- Stiti care-i culmea PEDAGOGIEI ?
SA inveti pe altii== CEEA CE TE NU STII== !!!!asta legat de o controv. mai veche!!

ilie de la scularie spunea...

Valeu , Cezarele , bre baiete ... da' tare multe mai stii tu !
Dupa atitea "stiuturi" vezi sa nu te doara capu' bre omule ... ca doara stii tu ca loc este berechet acolo , da-i pustiu bre ...

dac55 spunea...

@Cezar
"er-titluri !!", dar la dvs.....er-ceva,sau doar o pensioara mai mica si o "simbrie portocalie" ceva mai barosana.Sa aveti parte de amandoua cu aceeasi demnitate de militar pe care vreti s-o afisati.La multi ani!

bazel09 spunea...

Şi deci, după unii...yo trebuie să mă bucur de venirea la putere a celor doi necopţi la minte, Tonta şi Crinolina, care vor "repara" nedreptatea făcută de caşchetar ! Nu zău ?!
Personal, sunt avantajat de condiţiile actualei legi dacă vreau să trec în rezervă, dar nu a sosit momentul ...

almis spunea...

Intrebari:
Este corect ca unui pensionar sa-i fie calculata o pensie mai mare decat cel mai gras venit lunar din perioada activitatii?
Care poate fi, logic si moral, explicatia ca pensia sa fie dubla salariului unui activ care in prezent au aceleasi conditii de functie, vechime, varsta etc?

CEZAR spunea...
2 ianuarie 2012, 09:40
!
@ Ionel N. _ cum de nu poti sa intelegi ,ca tie nu ti-a scazut pensia (ti-a luat doar ce nu meritai)
Celorlalti nu le-a crescut, ci le-a redat ceea ce meritau
CINE MERITA PENSIE PESTE SALARIUL DIN ACTIVITATE SI PENTRU CE?
Daca munca ta a fost apreciata cu un anumit venit cum poti sa ai o pensie mai mare? Cu invocarea perioadei de contributie la militari nu tine.

Ionel N. spunea...

@Cezar
Problema este , in cazul meu, ca pensia calculata potrivit legii 164/2001 reprezenta solda pe care am avut-o la trecerea in rezerva plus sporul acordat de OMMpentru 20ani(15%).Ceea ce ai scris tu cu majuscule reprezinta realitatea zilei de azi instituita de minunata lege 119/2010 si oug1/2011.
Cunosc nenumarate cazuri a caror pensie este in prezent aproape de dublul soldei similarului din activitate.
Inutil sa-ti amintesc ca daca la data trecerii la pensie conditiile de pensionare nu-mi conveneau, nu treceam in rezerva.Ca sa nu mai vorbesc de presiunea care exista din cauza salariului de merit si indemnizatiei de comanda!!

Don Corleone spunea...

@ionel N
Si te "presau" tare IC si SM??

Don Corleone spunea...

Mi se pare interesant.Toata lumea stie dar nimeni nu vrea sa recunoasca "presiunea" exercitata de SM+IC.
"bai am luat IC+SM acum e momentul sa ies la pensie,sunt pe val>Daca la anu' nu le mai am??
Ce conteaza ca ultimii peste 20 si de.. ani "am tras targa pe uscat" dar uite acum in ultimele luni "m-am scos"ACUM E MOMENTUL!!!Uraaaaaa!!

Don Corleone spunea...

Desigur ca nimeni nu a gandit cum am postat eu mai sus:):):)
A fost doar un exercitiu de logica:)
Demnitate si Onoare!!

CEZAR spunea...

@ -DAC.55 cu simbria stau bine ! Iti doresc din inima si tie si neamului tau!

dac55 spunea...

@Cezar
Multumesc, dar nu mi-ai raspuns cum stai cu "er...ceva".Mai astept!

Plano10 spunea...

@basel
Mai bine niste conducatori mai necopti, ca tot e la ordinea zilei acest epitet adresat de babetele portocalii tinerilor lideri ai opozitiei, decat niste izmenari si niste basisti care au dat in mintea copiilor.
-Ce zici tu, esti activ? S-a dat cumva drumul ca in Armata Romaniei sa se faca politica?

@almis
Daca ai ceva stiinta matematica, pune mana pe creion si vei afla ca media unor sume este mai mare decat cea mai mica si mai mica decat cea mai mare.
Cum sa fie pensia calculata dupa contributivitate mai mare decat cel mai baban salariu?

almis spunea...

@Plano10
LA MULTI ANI!
Am ceva stiinta matematica. Intereseaza-te si vezi cate pensii revizuite depasesc salariul din ultima luna de activitate, care, de regula,este cel mai mare. Nu fi Toma Necredinciosul, ca nu ne-ai obisnuit asa. Cate situatii nu sunt in ultima care inving logica?

almis spunea...

ultima vreme

almis spunea...

Te ajut sa intelegi mai repede.
Legea 164 acorda pensii de 100% din baza de calcul, adica din ultima solda + sporul pentru insemnul onorific. Deci majoritatea aveau ultima solda + 10, 15, sau 20%. Putem spune ca aveau 110, 115 sau 120% din baza de calcul.
Dupa revizuire ce s-a intamplat cu cei care au avut vechime completa? Au primit in plus, corect?
Legea 164 limita pensia la 100% din ultima solda.
A SE RETINE CA NU AM NIMIC CU CEI CARORA LE-A CRESCUT PENSIA.

bazel09 spunea...

Plano10 spunea...2 ianuarie 2012, 15:43

Draghe, trebuie să fiu în cunoştinţă de cauză când merg la vot :cool: ...şi o opinie "măruntă" pot avea, fără a mă înregimenta ;)

Plano10 spunea...

@almis
Trebuie sa compari in aceleasi marimi.
Daca tu ai avut intr-un an punctaj 2 inseamna ca ai avut un venit lunar dublu fata de salariul mediu pe economie din anul respectiv, actualizat in prezent ar fi un salariu de peste 4000 lei.La suma aceasta, ca venit salarial prezent, ar trebui sa raportezi pensia unuia care are punctaj 2.
Raportul dintre veniturile reale si salariul mediu pe economie este o constanta care se numeste puntajul general de pensie la care, la militari, se mai adauga sporul pentru conditii de munca si OMM.
Si pe L 164 baza de calcul se actualiza functie de veniturile activului cu acelasi grad si aceeasi functie.

.::deadmau5::. spunea...

@almis
Domnule, ati spus cuiva de aici ca "ti-a luat doar ce nu meritai” . Este posibil, probabil ca d-voastra cunoasteti persoana respectiva. Dar va pun o singura intrebare : cei care au fost in misiuni in TO (spre exemplu: 4 misiuni – Bosnia, Kosovo, Eritreea si Irak- toate pana in 2006) de ce acestora li s-a luat in calcul doar 50% din venitul lunar? Vi se pare normal lucrul acesta ? Ei au fost mai putin merituosi decat cei care a stat in unitate si care au beneficiat de toate sporurile ? De ce nu s-au luat in calcul toate veniturile realizate in acele perioade (50% salariu in tara + diurna in TO) ? Cineva spunea ca pensia este determinate de cantitatea de munca depusa. Dar calitatea muncii depuse nu se ia in calcul ?

Plano10 spunea...

@basel
Sa spui tu lu` mutu ca esti activ!
Cine ar permite unui activ sa faca propaganda portocalie pe care o faci tu pe blogul de Mangalia?

almis spunea...

.::deadmau5::
Cititi atent va rog nu este comentariul meu.
Poate va referiti la acesta ca si mine:

CEZAR spunea...
2 ianuarie 2012, 09:40
@ Ionel N. _ cum de nu poti sa intelegi ,ca tie nu ti-a scazut pensia (ti-a luat doar ce nu meritai)
Celorlalti nu le-a crescut, ci le-a redat ceea ce meritau

Plano10 spunea...

@deadmau 5
Cred ca solda dvs si sporururile date celor din teatrul de razboi sunt incomparabil mai mari decat cele ale celor care au ramas in tara.
Una este sa maresti solda de 5000 lei cu procentul de 50%(spor pentru conditii) si alta suma rezulta daca maresti suma de 10 000 lei cu 50%.
Este exact diferenta dintre 15 000 lei si 7 500 lei.

.::deadmau5::. spunea...

@almis
Scuzele mele!

bazel09 spunea...

Plano10 spunea...2 ianuarie 2012, 16:56

Acolo îşi dă cu părerea un nick, bazel09 ! ... care nu are legătură cu FNR.

CEZAR spunea...

Gata copchii , lectia de artimetica incepatori s-a incheiat!

tigri2 spunea...

Ce ti-e si cu artimetica asta domnule :X inmultit cu un nr subunitar scade iar cu supraunitar creste iar diferenta dintre un X mare si un X mai mic inmultite cu acelasi procentaj se mareste in alt tip de progresie decat cea aritmetica.Multi zic pai mi-a dublat pensia ,da i-a dublat-o de la 10 la 20 mil ,dar ala caruia ia dublat-o de la 50 la 100?Ala tace ,caci ii este jena ,se minuneaza in sinea lui si chiar crede ca a muncit cu cele trei perechi de maini ..ale lui Budha.tigri2

Plano10 spunea...

@bazel

FNR?????

.::deadmau5::. spunea...

@plano
Tocmai aici este problema. Celor care am fost in TO inainte de 2006 n-i s-au trecut in tabelele eliberate de CMJ valoarea echivalenta a 50% din solda(din tara). Cum bine stiti, pentru perioada corespunzatoare indeplinirii misiunilor in TO beneficiem de grupa “ALTE CONDITII” (adica acordarea unui spor de 100% - la calculul pensiei se acorda doar 50%, la fel ca cei cu grupa “CONDITII SPEECIALE”). Ca sa exemplific: cel care a “ramas” in tara beneficia de 100% solda la care, la calculul pensiei, se mai adaugau cei 50% pentru “CONDITII SPECIALE”. Dezavantajati la calculul pensiei : cei care au executat misiuni in TO, adica tocmai aceia care, asa cum spunea un specialist, “au stat cu bomba sub fund”. .

Plano10 spunea...

@deadmau5
Cum adica cei de CMJ v-au scris in adeverinte numai 50% din solda din tara?
Dar sumele acelea de nu stiu cate mii de euro pe luna pe care le primeati nu erau considerate tot venituri? Pentru ele n-ati platit impozite si CAS?

CEZAR spunea...

Fortele Navale Romane -cred ! E cam exagerat tinand cont de ,,barcutele "care stau sa ia apa!!

bazel09 spunea...

CEZAR spunea...2 ianuarie 2012, 17:46
Prietene, hai să nu exagerăm !...avem capacităţi pe măsura economiei naţionale, dar care îşi fac datoria la standarde!

mos alecu spunea...

@Plano10 2 ianuarie 2012, 15:43 :
Pe vremea mea era o vorba prin armata : "Cind nu are ce face , infanteru' , isi bate cuie in talpa !" . Asta ... se vede si pe aici cu un vajnic infanter ...

Dar sa revenim la problema "creionului" :
- salariul mediu pe economie in 2011 = 2022 lei
- valoare punct de pensie = 732,8 lei
- "impricinat" scos la pensie cu stagiu de 20 ani ;
- cariera "linistita" ... 1 punct in primul an si 2 puncte in ultimul an
- media 1,5 puncte ... mai mare ca cel mai mic ... si mai mic decit cel mai mare
- daca a lucrat in conditii deosebite , are 1,875 puncte ... inca este bine
-daca a lucrat in conditii speciale are 2,25 puncte
- cu tot cu majorarile pentru contributia la fondul de pensie suplimentara si pentru OMM (15%)... nu depaseste veniturile din ultimul an ...

.::deadmau5::. spunea...

@plano
Nu am niciun interes sa mint! Poate ca mai sunt si alti militari in rezerva pe acest forum care au fost in TO ianite de 2006 si sper ca va vor confirma ceea ce spun! Nici un cent sau eurocent nu a fost luat in calcul la pensie. In tara primeam numai solda de grad si functie, fara niciun alt spor (spre ex.:IC sau "cel de radiatii").

mos alecu spunea...

@Plano10 2 ianuarie 2012, 15:43 :
(continuare)
Aceleasi conditii ... dar :
- "impricinat" scos la pensie cu stagiu de 30 ani ;
- cariera "linistita" ... 1 punct in primul an si 2 puncte in ultimul an
- media 1,5 puncte ... mai mare ca cel mai mic ... si mai mic decit cel mai mare
- PUNCTAJ REALIZAT = 2,25 ...
- daca a lucrat in conditii deosebite , are 2,8125 puncte (pensie = 2061 lei)... deja a trecut peste veniturile din ultima luna
-daca a lucrat in conditii speciale are 3,375 puncte (pensie 2473 lei)
- cu tot cu majorarile pentru (20%)... nu mai tinem cont si de majorarile pentru contributia la fondul de pensie suplimentara) pensia devine 2968... Acest 2968 este 146,8% din ultimul venit ... fata de 120% cit putea fi prin L.164/2001 ...

Asta-i treaba cu "creioanele" ...

almis spunea...

@mos alecu
MULTUMESC FRUMOS!
Edificatoare explicatia.
Punctajul nu mai include veniturile din premiul anual si prime, care nu sunt de neglijat in toti anii de cariera.

CEZAR spunea...

@/bazel09 - am verificat daca ai simtul umorului ! Ai-felicitari!!
Pe de alta parte se putea si mai bine !
Vezi pe Exploziv News analiza unui stat majorist destept!! Cu prietenie!!

CEZAR spunea...

@ Mos Alecu- care-i venitul pe ultima luna al impricinatului cu 30 ani ?

Plano10 spunea...

@mosule
Gresiiit!
Ca sa aiba 2 puncte de pensie in ultimul an, infanteristul trebuie sa fi avut un venit lunar dublu fata de salariul mediu, adica echivalentul a 4044 lei.
2968 lei, pensia cea mai avantajoasa calculata de tine reprezinta 73% din 4044!!!
Ai scos cam putin, doar 45 puncte, suma punctajelor anuale pentru 30 de ani.Este mai mare de 45, avand in vedere ca, pe intreaga cariera, numarul anilor in care veniturile sunt peste salariul mediu este mai mare.

bazel09 spunea...

CEZAR spunea...2 ianuarie 2012, 18:25
Interesant ! L-am adăugat la legături...merită să citeşti opinii cât mai diverse!

CEZAR spunea...

@Plano-Bingo !!Mosul nu greseste cand ii vorba de cifre !!! A incercat si el sa manipuleze ..un piculet ..POPULIMEA (expresia lui preferata)
Ps. Ar mai fii o varianta - Cel de-al doilea neuron cu care mosul functioneaza a facut .....cliKKKK...

mos alecu spunea...

@Plano10 2 ianuarie 2012, 18:47 :
Recunosc !
Am ridicat mina !

Nu din intentia insinuata de cezarel ... ci din cauza "de ... dupa sarbatori" ...
Cer scuze celor "inselati" de rationamentul meu !

Se mentine intrebarea/nedumerirea : "Ce venituri au avut cei cu pensii (conform L.119/2010) de peste 10.000 ... peste 7,6 puncte/an , timp de 30 de ani , plus conditii deosebite de munca , si OMM de 20%..."

Plano10 spunea...

@mos alecu
Las ca si eu m-am predat la multe interventii de-ale tele pe acest blog!
Important este ca din aceasta disputa au invatat si alti cititori.Inclusiv @Cezar! :):)

-Parca facusem odata calculul cam din ce venituri ar putea proveni o pensie de 10 000 lei, la cadre militare;
10 000:732=13,66 punctaj general, cu spor conditii 50%, pensie suplimentara si OMM incluse(total +85%)
Ar cam rezulta 7,4 puncte de pensie, punctaj normal, corespunzator unui venit mediu lunar, pe intraga cariera de 7,4 x 2022lei~15 000 lei

Don Corleone spunea...

@mos alecu-28%
Nu-ti mai cere scuze ,e inutil,asta ai facut de mai bine de un an.Incerci sa manipulezi,asta faci si acum,dar cand n-ai incotro faci un pas inapoi.Maine vei incerca sa faci "2 inainte" ca la cadril.SI CE FOLOS ca esti jjjjjjmecher???
De asta ma numesc Don Corleone.Trebuie sa fiu rau,rau,rau.akord 75 era prea baiat de treaba.Cu astia cu"manacute/cotiere" ca sa nu-si toceasca coatele pe birou tb sa fii rau.
Cred ca am mai postat asta pe undeva.....poate pe la plano10 dar nu mai tin minte hac,hac:):)

Don Corleone spunea...

io aici sunt la plano 10???hac,hac

Don Corleone spunea...

@plano10
Bine zis....PE INTREGA CARIERA??? suma aia....baaaa ai dreak "locotinenti" ce tari erau! hac.
Pai ce mie mi-au dat bacsisul de la chelneri ca salariu?? ca si io am fost lt. (n-am fost col cu SM+IC) din prima zi .Asta vor altii

Don Corleone spunea...

@mos alecu-28%
sunt sigur ca ai citit si tu si altii dar nimeni nu raspunde,asa ca ma vad nevoit sa repet(de ce nu raspunde nimeni stiu ei "saracutii")
Asadar lamureste-ma odata pt totdeauna(CA E SI CAZUL TAU)
Ai vreo "jena"??hac!
Ionel N. spunea...
2 ianuarie 2012, 11:26
@Cezar
Problema este , in cazul meu, ca pensia calculata potrivit legii 164/2001 reprezenta solda pe care am avut-o la trecerea in rezerva plus sporul acordat de OMMpentru 20ani(15%).Ceea ce ai scris tu cu majuscule reprezinta realitatea zilei de azi instituita de minunata lege 119/2010 si oug1/2011.
Cunosc nenumarate cazuri a caror pensie este in prezent aproape de dublul soldei similarului din activitate.
Inutil sa-ti amintesc ca daca la data trecerii la pensie conditiile de pensionare nu-mi conveneau, nu treceam in rezerva.Ca sa nu mai vorbesc de presiunea care exista din cauza salariului de merit si indemnizatiei de comanda!!

Don Corleone spunea...
2 ianuarie 2012, 12:36
@ionel N
Si te "presau" tare IC si SM??



Don Corleone spunea...
2 ianuarie 2012, 12:42
Mi se pare interesant.Toata lumea stie dar nimeni nu vrea sa recunoasca "presiunea" exercitata de SM+IC.
"bai am luat IC+SM acum e momentul sa ies la pensie,sunt pe val>Daca la anu' nu le mai am??
Ce conteaza ca ultimii peste 20 si de.. ani "am tras targa pe uscat" dar uite acum in ultimele luni "m-am scos"ACUM E MOMENTUL!!!Uraaaaaa!!

Don Corleone spunea...
2 ianuarie 2012, 12:44
Desigur ca nimeni nu a gandit cum am postat eu mai sus:):):)
A fost doar un exercitiu de logica:)
Demnitate si Onoare!!

PS mosule-25%(ca sunt domn te-am iertat de 3 procente)comentezi??Ai manecute asortate la uniforma militara??

georgep1 spunea...

Salut tuturor
Sunt unul din cei ce pierd la pensie - dar vad partea plina a paharului

.::deadmau5::. spunea...

@don corleone
Domnule sunteti un adevarat "guru"...la sensul peiorativ!Urgent masuri de protectie impotriva bruiajului activ de zgomot! Sau o fi asincron? Imitam alta tinta? Ce ziceti?

Don Corleone spunea...

@deadmau5
hopaaaa.... uite o raritate.ce ma bucur:):)cred ca am dat de un meserias(sau o fi sincron(repet SINCRON)/pe frecventa, (ca aia a fost beleaua la lovilutie...) cu raspuns in impulsuri/distanta/beta/epsilon...setata pe almaz/vozduh etc...cine stie cunoaste cine nu...steptem spalam....
PS am inteles si sensul peiorativ ,inca nu m-am prostit...dar altii...??

RL18 spunea...

Tintele care traversau dela bulgari spre nord chiar au fost reale.La intervale de 30 minute,formatii de doua,la peste 18.000 m(probabil).

.::deadmau5::. spunea...

@don corleone
Sunt sigur ca este ASINCRON...asa e mai la "inaltime", "distanta" e relativ mare, iar "azimutul" variabil!Cat despre BRI...depinde de care e : finit sau infinit.Eu tind sa cred ca este infinit.Dar sa revenim la subiect! Ma bucur pentru d-voastra ca v-a crescut pensia . Banuiesc ca meritati..asa cum poate si eu meritam sa-mi fie scazuta (ca deh..."cantitatea" de munca depusa). Ce sa-i faci...s-a cam dus resursa pt.MIG-uri! Si unii au mai vrut sa mearga si in TO...unii spun "ca sa faca "matu' gros"! De'aia sunt "arsi" acum la pensie! Hopa mi s-a umplut IOC-ul de "pureci"! Ce sa fie oare????!!!!S-au parca e un "fruit like orange"?Zexe

Ionel N. spunea...

@ georgep1
Cam cat de mare a ramas partea plina a paharului?
@ Don Corleone scuze pentru intarzierea in lamurirea sitatiei care te framanta asa de tare!
Cred ca nu este un mare secret faptul ca potrivit reglementarilor L164/2001 venitul din ultimile 6 luni era crucial in stabilirea drepturilor de pensie.
SM-salariul de merit, ca sa vorbesc in clar reprezenta 20% din solda de functie;
IC- indemnizatia de comanda (conducere) reprezenta si ea 15-25% din solda de functie .
IC+SM reprezentau 30-40% din venitul care era luat in calcul la stabilirea pensiei potrivit L164/2001.Rezulta ca influenta acestora in pensie este de aprox.30%
Alt factor important in stabilirea pensiei potrivit L164/2001 era grupa de munca in care era incadrata activitatea in care lucrai.El se reflecta in procentul din ultimul venit care reprezenta pensia.
Si acum sa vorbim despre presiunea la care erai supus in perioada restructurarii armatei:
era posibil ca majoritatea anilor in care ai activat in armata sa fi beneficiat de SM+IC iar in momentul pensionarii sa fii mutat in alta unitate unde nu te astepta nimeni cu o functie cu IC sau cu SM.In unitatea in care am activat inainte de pensionare am asitat la o prima restructurare care a presupus reducerea unor functiilor cu indemnizatie de conducere. A fost jale mare... s-au stricat prietenii s-au spus cuvinte grele...
Am optat pentru trecerea in rezerva.... Nu banuiam ca peste ani voi constata ca rabdarea este auul forte in armata iar hotararea mea de a parasi sistemul militar va deveni un handicap!!!
Cred ca nu ti-am spus noutati....iar faptul ca am dorit sa parasesc sistemul in conditiile in care mi-am desfasurat activitatea majoritatea perioadei ca militar nu ma dezonoreaza si nu sunt mai putin demn din aceasta cauza.

Don Corleone spunea...

@Ionel N ...cu respect
Tot ce ati spus stiam si eu si eu le-am trait,dar fara IC+SM (cel putin 30%) conteaza nu?
...ca doar nu le-am avut de "al capo al fine" ci doar o ciupeala acolo c-au fost 1-3-6 luni mai conteaza intr-o cariera????Cand am iesit eu in 2001 era strict ULTIMA LUNA.Dupa care nu mai stiu si nici nu m-a interesat(prin alea cu certuri ci suparari nu am trecut ca am iesit printre primii cu L164.Multumescu-ti Doamne ca m-ai ferit de asa ceva.
Pacat ca ulterior au aparut luptele pt ciolan.Cine ia mai mult???
PS Va rog sa nu minimalizati! IC+SM depaseau lejer 30% la pensie.Si chiar daca era 30% eu cred ca era muuuult.
Si eu am parasit sistemul tot ca dvs,prematur dar....bine ca n-am vazut ce s-a intamplat dupa aia(lupta pt ciolan)
Oricum eu va multumesc pt sinceritatea si corectitudinea de care dati dovada
si va asigur de pretuirea mea in spiritul adevarului
Cu sinceritate
AM ONOAREA SA VA SALUT!!

Don Corleone spunea...

@RL18
ar fi fost o joaca de copii pt Bg 1 RAA(apararea AA Bucuresti) sa le doboare.Dar ele n-au existat.Crede-ma STIU!!
PS nici nu mai vorbesc de Av.V interceptare aflate in stare de SPL1(ca si RAA)
despre ce vorbim??desene animate??(18.000?inaltimea ideala pt volhov)
avioanele nu mai au manevrabilitate(adica au da mica cat aia de furnica) datorita rarefierii stratului de aer,iar RAA are manevrabilitate maxima(ca n-are aripi) si precizie maxima fiind la mijlocul si cea mai eficienta raza de actiune.
O ADEVARATA PLEASCA PT RAA!!!!

Don Corleone spunea...

RAAvolhov
H max= 32.000m
D max inclinata =ghici?
sa vb si pe categorii de inaltimi?? hai ca nu vreau sa-l plictisesc pe Czar hi,hi
despre electronica? aoleuuuu aici e beleaua

RL18 spunea...

@Don Corleone
De ce nu ,,au fost vazute'' tintele amintite este o enigma.Ele erau vizibile ,,la ochi''.Nu prea vad avionul care ar fi putut face interceptarea la acea inaltime.

Costachel spunea...

Am primit decizia de pensie micsorata cu aproape 400roni pentru ca era nesimtita 9 in jur de 2000 roni) . Am mai lucrat in viata civila 10 ani, am trimis inca din februarie acte doveditoare si cerere de recalculare a pensiei si pe baza contributiei realizate dupa pensionare. La vestita linie telefonica deschisa de ministrulm nostru grijuliu cu militarii pensionari mi s-a spus mereu ca am in urma recalcularii o pensie de 2473 lei care includea si perioada lucrata ca civil dupa trecerea in rezerva Cind am primit decizia pensia mea era doarde 2076 lei. DE ce m-au mintit cu nerusinare atita timp? Ce s-a intimplat cu suma rezultata pentru stagiile realizate dupa pensionare care tot ei mi-au spus ca este de 397 lei ? Oare citi colegi au mai fost mintiti si batjocuriti in felul acesta ? Acum cei de la casa sectoriala de pensii dupa ce raspund foarte greu continua sa spuna ca pe tabelul lor inca mai figurez cu suma initiala dar ca decizia este hotaritoare . Cesa mai intelegem fratilor?

nelbis spunea...

Peste mine a dat norocul: am primit doua decizii de revizuire - una din 05.12 semnata de loctiitorul(stampila) CPS expediata din B in 27.12.2011 si una din 07.12 semnata de Director(stampila) CPS expediata din B in 29.12.2011. Sa inteleg ca voi primi 2 pensii....
Din pacate continutul este identic diminuat cu 135 lei fata de ce am avut.

karadeniz spunea...

Se pare ca singurii care au primit pensii mărite, conform tabelului, sunt cei cărora le-au fost emise deciziile până pe 12 decembrie. După data de 13, toti cei cu care am vorbit, peste 30 de persoane până acum, deși pe tabelele M.Ap.N. aveau pensiile mărite cu sume cuprinse între câteva zeci până la una-două sute lei, au primit deciziile micșorate cu sume cuprinse între 100 și 400 lei. Sunt unul din puținii ”fericiți” la care pensia din decizie, deși micșorată cu 28,5% față de decembrie 2010, coincide cu cea din tabel.

karadeniz spunea...

Un document important ca decizia de revizuire e trimis prin poșta ca o corespondență simplă. Normal ar fi fost sa fie trimise recomandat, cu confirmare de primire. E posibil ca unele decizii se dispară din cutiile poștale.

Don Corleone spunea...

@karadeniz
inseamna ca la voi acolo posta RO e varza
Pe mine m-au sunat la tel. ca sa vin acasa sa semnez de primire in 28.11.11
Arde-i p-aia de la tine.
Sa nu zici ca tot MapN e de vina!!Ia uita-te pe plic!Ai semnat de primire pe formularul anexat?
daca nu "arde-l" pe postas si pe diriginte
Dar asta e valabil doar daca spui adevarul.Multi de pe bloguri spun ce vor sa creada nu ce se intampla,si NU ma refer la tine

tigri2 spunea...

@Costachel vad ca incepi sa fluieri in biserica,iar in loc de multumesc mai "prostovanilor" caci ati muncit suplimentar sa-mi calculati mie toate kktishurile tu te ratzoiesti la ei absolut fara motiv.restantele se dau dupa 01.01.2012 si se dau din urma incepand cu luna imediat urmatoare depunerii documentelor.
1.Prima minciuna= documentele au putut fi depuse abia de prin mai ,abia atunci au inceput sa apara reglementarile[deci nu din februarie -indiferent pe ce stil de calendar].
2.A doua eroare[minciuna]revizuirea din decembrie nu are nici o legatura cu perioada lucrata dupa iesirea la pensie.
3.Datorita darzeniei lui Oprea[toata stima si multumita],toate perioadele se impart la 20 nu la 33
4.Dar asa suntem noi nerecunoscatori si ar trebui sa se aplice proverbul:nemultumitului sa-i ia D-zeu darul.DIXIT !tigri2

tigri2 spunea...

PSDocumentele au fost emise ca recomandate dar bietii postasi ce sa faca sa stea dupa fiecare kkcios de pensionar opana ii deschide usa ,sau sa erce "N' etaje ca sa va inmaneze corespondenta pe semnatura .el postasul nu este platit suplimentar pentru aceasta corvoada si unde are militari ,are cu duiumul nu unulk doi.Asa ca nu mai blasfemiati,nu mai acuzati pana nu o treceti prin filtrul gandirii asta daca nu va lovit damblaua sau Alshaimerul.tigri2

Plano10 spunea...

@Tigri
Tu nu ai simtul masurii, baiatule?
Sunt atati oameni,mii, semeni de-ai tai, necajiti ca, o jumatate de an, li s-a dat speranta ca vor primi pensiile marite si s-au trezit cu ele micsorate.
Nu sunt atat de suparati de micsorare cat de faptul ca au putut fi mintiti.
Fi-ti-ar izmenarul de rusine sa-ti fie!
Confunda Armata cu partidul Cazarma.


-Ai dreptate; sunt atati neinformati care confunda revizuirea cu recalcularea pt stagiile ulterioare pensionarii.
N-ai dreptate cu privire la depunerea cererilor de recalculare. Se puteau depune inca de la intrarea in vigoare a Legii 263/2010, adica de la 01 01 2011.

karadeniz spunea...

@ Don Corleone
Eu am gasit plicul cu decizia de recalculare in cutia poștală. Mai multi prieteni și nu doar din județul Constanța au primit decizia tot așa. La fel am primit și decizia de recalculare din ianuarie.
@ tigri2
Am primit documente recomandat si fie mi-au fost aduse de poștaș acasă fie am fost chemat prin aviz să-l ridic de la oficiul poștal.

Plano10 spunea...

@All
Postasul care semneaza in locul destinatarului pe Borderoul de expeditie pentru o scrisoare recomandata sau cu confirmare de primire comite o fapta care se pedepseste disciplinar.
Puteti da Posta in judecata, pentru dezdaunare, daca printr-o asemenea fapta ati pierdut un termen procedural.

georgep1 spunea...

Ionel - Partea plina a paharului a ramas pe la 3300- astept decizia care intradevar a venit recomandata.
Tigri - subscriu la cele spus si sunt convins ca a-ti muncit mult la aceasta recalculare- inteleg ca esti in sistem - eu va multumesc. Paradoxal cred ca si ministrul Oprea merita multumirile noastre ( eu personal ii multumesc chiar daca nu am primit scrisoare ca pensia nu imi va ascadea)- fara rolul cheie al UNPR ieseam ciufuliti cu cel putin 20-25% mai jos decat aceste cuantumuri de pensie. Oricum madam Lupu l-a consiliat prost si omul a gresit. Orice calcul sumar ar fi aratat ca unele pensii obtinute inainte de varsta limita in grad sub 3000 lei vor scadea. Si asta a fost o declaratie asumata de Oprea care il arde. Pentru consolare imi vine in minte un citet din Biblie- Fericiti vor fi cei ce nu asteapta recunostiinta.

Plano10 spunea...

@george
Iti facusi astazi cont special ca sa poti sa dai cu tamaie pe mormantul politic al uneperistilor?
Tigri are si el o sarcina, tot de tamaiere, dar tu? Tu mergi la dex sa vezi cum se scrie recunostinta si cum se conjuga perfectul compus al verbelor?

tigri2 spunea...

@Plano nu am facut decat sa spun un adevar ,as fi vrut sa ma inscriu in UNPR ca drept recunostinta pentru ce a facut Oprea pentru noi dar mie politihotii mis tare dragi as proceda cu ei ,cu toti precum romanii cu oastea lui Spartacus iar pe capii lor i-as trage pe roata ca pe Horea ,Closca si Crisan,Asa sa le ajute D-zeu,praful si pulberea sa se aleaga de tot ce au adunat miseleste.sa dea domnul ca amantele lor sa le daruiasca cate o mica."fetita" >>>SIDA.Iar ei sa moara de guta si de buba neagra.,cu totii de la al cu tzatza-n gura pan'la al cu barba sura.tigri2

Don Corleone spunea...

@plano10
ii acuzi pe toti de activism politic pana si pe bietul georgep1 nevinovat.
Tu nu te vezi ca esti cel mai politic dintre activistii politici??
Hai da-o in moasha-sa de treaba ca prea ai sarit gardu'.Vei obtine ...exact pe invers cu acest stil
@plano
Pai pe cati ii acuzi tu ca sunt platiti(inclusiv eu) nu ajunge nici PIB-ul RO.
Nu cumva paranoia este la tine???
PS sau tu esti platit??? ceea ce nu m-ar mira.
arhiva blogului tau este martora in ultimul an,cel putin

Ionel N. spunea...

@ george
Daca era vorba de o scadere la toti cu 20-25 la suta , cine iti inchipui tu ca ar fi iesit sifonati din treaba asta?
@ Don Corleone
Georgel este noua tendinta de stingere a nemultumirilor cauzate de "nesimtirea" (poate fi cu buna stiinta) celor care in tabelele cu care se laudau au afisat ceva iar in deciziile de revizuire altceva. Fa un exercitiu si spune-ne cum ai fi reactionat tu in situatia celor mintiti de tabele si felicitat cu ocazia majorarii pensiei!
Eu personal pot sa multunesc ministrului fiindca s-a tinut de cuvant.Inca din primul tabel figuram cu -630 si asa este si in decizia de revizure!! Corect nu?

IONVODA spunea...

copie de pe infomondo la care subscriu.
´´Chiar sunt revoltat.In noua decizie nu se specifica cuantumul recompenselor primite de-a lungul celor 37 de ani,numai pe functii de comanda,si din care nu am ratat 4-5…daca ma gandesc bine…cum s-ar putea rezolva aceasta problema? Si inca una:am condus,organizat si participat efectiv la toate sedintele de tragere,ziua si noaptea cat am fost comandant de pluton si companie infanterie,precum si la foarte multe alte trageri cu toate categoriile de armament cat am functionat ca ofiter de comanda si stat major pe diferite trepte ale ierarhiei militare…unde pot gasii aceste date,daca unitatile si poligoanele nu mai detin registrele de evidenta din poligoane(acolo erau inscrise persoanele participante)?!!Cred ca sunt multi in aceasta situatie,de aceea intreb,poate este cineva care poate da o mana de ajutor;cele 30 de zile de la primirea Deciziei,trec repede!!´´

Plano10 spunea...

ION VODA.
-Recompensele pot fi gasite, spun cunoscatorii, in ordinele de zi de la serviciile de cadre, daca nu se gasesc in state.
-Nu am retinut ca legea ar cuprinde dispozitii care ar influenta marimea pensiei pentru participarea la sedinte de tragere.
-In contestatia pe care o trimiteti la Comisie nu trebue sa prezentati dvs dovezi, trebuie doar sa enumerati omisiunile de date sau greselile de calcul. In instanta, peste cateva luni, trebuie sa aveti pregatite dovezi.

Costachel spunea...

@ tigri2
Imi pare rau ca nu te informezi inainte de a trage concluzii...Imi pare rau ca ma faci mincinos. Cine esti tu sa-ti permiti asa ceva Sa stie toata lumea ca ceia ce am afirmat in interventia mea este adevarat. Eu am trimis cererea de recalculare a pensiei si pe baza stagiilor realizate dupa pensionare la sfirsitul lui ian. 2011 cind au aparut primele precizari referitoare la acest lucru.(OUG ) Tot atunci am trimis si documentele doveditoare mai putin adeverinta cu stagiile de cotizare de Casade pensii teritoriala buzau pe care am trimis-o in iunie. Pentru toate aceste documente am semnaturile de primire a plicurilor de catre delegatii Casei sectoriale de pensii a MNPN.
Cind m-am adresat prin telefonul pus la dispozitie de minister sa aflu situatia dosarului meu de pensie , specialista care mi-a raspuns m-a anuntat ca in urma revizuirii pensia mi-a scazut cu 371 roni si ca tot la pensia mea s-a adaugat suma de 397 roni rezultata in urma recalcularii pe baza stagiilor de cotizatr realizate on cei 10 ani de munca dupa pensionare. Cind am primit decizia acesta suma nu figura nicaieri in baza de calcul . Deci am primit doar pensia diminuata.Culmea ca pe 3 ianuarie 2012 cind am cerut lamuriri aceiasi specialisti mi-au spus ca pe monitorul lor eu apar tot cu pensia actualizata si cu suma rezultata pentru stagiile ulterioare pensionarii. Apoi miraculosul tabel a disparut, telefoanele nu mai raspund si nimeni nu ne poate lamuri ce s-a intimplat. Acum nu inteleg cu ce te-am deranjat, nu stiu cine esti, pecine doresti sa aperi dar precis stiu ca esti un om lipsit de caracter cu care nu as mai dori sa discut niciodata!

Plano10 spunea...

@Costachel
Nu stiu de ce consumi atata spatiu ca sa raspunzi angoaselor lui Tigri.
Ti-am mai spus; pentru anii lucrati dupa pensionare vei primi o decizie separata care se cheama decizie de recalculare si nu de revizuire.