Un produs Blogger.

duminică, decembrie 25, 2011

Casa Sectoriala de Pensii a MAI si Directia Management au facut praf ORDINUL nr. 74/2011 al MAI, privind revizuirea pensiilor

46 comments
Am crezut ca este un caz singular cand un cunoscut local m-a sunat sa-mi spuna ca i-a venit decizia de revizuire de la Casa Sectoriala de Pensii a MAI cu acelasi cuantum cu cel din decizia de recalculare emisa in luna ianuarie a.c. Era clar ca nu se putea o aemenea coincidenta decat daca si revizuirea s-a facut tot pe baza salariului mediu pe economie.
L-am rugat sa-mi spuna ce scrie pe Nota de calcul. 
Surpriza:
Pe nota de calcul scrie... salariul mediu pe economie,  din carea rezultat punctaj 1 majorat cu procentul pentru pensie suplimentara si grupele de munca, in perioadele in care a fost cazul.
Ieri m-a sunat o cunostinta din Bucuresti care a primit, de asemenea, decizia de revizuire calculata pe salariul mediu pe economie pentru intreaga perioada cat a lucrat.
Casa de Pensii a MAI ar avea scuza ca n-a primit veniturile pensionarilor de la unitatile din teritoriu, dar de ce a aplicat salariul mediu si nu sumele din Anexa 1 a OUG nr.1/2011?
Se pare ca eroarea ii afecteaza pe multi pensionari MAI! 
Ce trebuie facut?
Pentru cei de la MAI este mai usor de identificat inspectoratele sau unitatile de jandarmi si pompieri in care au lucrat si care trebuiau sa trimita veniturile catre Directia management si resurse umane a MAI si de acolo la Casa de Pensii.
Solicitati de urgenta acestor unitati, inainte de a formula contestatia, sa va comunice cel putin nr. adresei, daca nu o copie a adresei, prin care au transmis veniturile dvs. conform dispozitiilor  ORDINULUI nr.74/12 04 2011 al MAI.

 Daca la Comisia de Contestatii nu se repara eroarea, trebuie sa aveti la Tribunal inca o proba din care sa rezulte identificarea veniturilor si faptul ca acestea au fost transmise catre Directia Management si Resurse Umane, dar nu au fost utilizate in sistemul de calcul al revizuirii.



46 de comentarii:

Anonymous spunea...

ce grad au avut acei pensionari ?
din experienta proprie : unitatile MAI au primit ordin sa nu mai comunice pensionarilor date privind veniturile , raspunsul sablon fiind : "pentru orice informatie , adresati-va casei sectoriale de pensii a MAI ..." .

cred de asemenea ca , unitalile MAI , vor trage de timp , astfel incat pensionarii sa nu poata depune contestatia in termelul legal . oricum veniturile , conform ordinului in discutie , se afla la casa de pensii a MAI .

cred ca acei pensionari au fost subofiteri ( cu multi ani de activitate inainte de 1989 , cand salariile subofiterilor erau sub salariul mediu / economie ).
conform OuG 1/2011 , cand veniturile identificate sunt sub venitul mediu /economie , se ia in calcul valoarea salariului mediu /economie , adica primesc punctaj 1 , la conditii normale .
am adus in discutie acest subiect , acum cateva luni , dar nu m-am facut inteles .
as fi deasemenea atent la competenta comisiei de contestatii . cei ineresati pot citi :
ORDIN NR. 10.161 DIN 3 MAI 2011
PENTRU APROBAREA REGULAMENTULUI PRIVIND ORGANIZAREA, FUNCTIONAREA SI STRUCTURA COMISIEI CENTRALE DE CONTESTATII DIN CADRUL CASEI NATIONALE DE PENSII PUBLICE, PRECUM SI PENTRU APROBAREA REGULAMENTULUI PRIVIND ORGANIZAREA, FUNCTIONAREA SI STRUCTURA COMISIILOR DE CONTESTATII DIN CADRUL MINISTERULUI APARARII NATIONALE, MINISTERULUI ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR SI SERVICIULUI ROMAN DE INFORMATII.

tupak amaru

Biliuţă spunea...

Până se lămuresc cei în drept ce fac cu pensiile noastre, noi să ne lăsăm cuprinşi de spiritul Crăciunui şi să uităm, măcar acum, de grijile de peste an şi de cele ce or să vină!
Crăciun fericit, tuturor!

Plano10 spunea...

@Tupak
N-au nicio scuza!
Cei despre care vorbesc sunt ditamai coloneii din care unul si cu functii de conducere.

Anonymous spunea...

evident ca nu au nicio scuza .
ma asteptam la ce este mai rau , de la cei de la casa sectoriala a MAI , asta din cauza comportamentului pe care l-au avut , pe toata perioada procesului de recalculare ( revizuire ) . au un mod "original " de a interpreta legea (in defavoarea pensionarilor ).

tupak amaru

CEZAR spunea...

...poate-i momentul sa mai bata in ..clape si cei de la MAI !!Cei de la MApN au facu bataturi la degete ...unii..

Casper7 spunea...

Anonim 25 decembrie 2011, 12:18
Greşit. Iată ce zice OUG 1/2011 la ART. 1:
(1) Pensiile prevăzute la art. 1 lit. a) şi b) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, pentru care la determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat salariul mediu brut pe economie, potrivit art. 5 alin. (4) din aceeaşi lege, se revizuiesc, din oficiu, cel mai târziu până la data de 31 decembrie 2011, pe baza actelor doveditoare ale veniturilor realizate lunar de beneficiari.
(2) Obligaţia identificării şi transmiterii la casele de pensii sectoriale a veniturilor realizate lunar de către fiecare beneficiar, în vederea efectuării revizuirii prevăzute la alin. (1), revine instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională în cadrul cărora beneficiarul şi-a desfăşurat activitatea.
(3) Instituţiile prevăzute la alin. (2) transmit datele necesare revizuirii la casele de pensii sectoriale, cel mai târziu până la data de 31 octombrie 2011.
(4) În cazul pensiilor prevăzute la alin. (1), pentru care, până cel mai târziu la data de 31 octombrie 2011, nu pot fi identificate veniturile realizate lunar pentru anumite perioade, la stabilirea punctajului mediu anual se utilizează cuantumul soldei de grad şi al soldei de funcţie minime corespunzătoare gradului militar deţinut, conform anexei nr. 1, dar nu mai puţin de salariul mediu brut/net pe economie, iar pentru perioada anterioară anului 1952 se utilizează salariul mediu brut pe economie.
(5) Evoluţia salariului mediu brut/net pe economie şi a salariului minim pe economie este prevăzută în anexa nr. 2.
Vă rog precizaţi concret articolul din actul legislativ OUG 1 care prevede ceea ce afirmaţi dv.
Şi nu cred ca acei pensionari să fi avut doar condiţii normale...
Altunde este hiba ...

dac55 spunea...

Au fost inaintate,"muran-gura", de catre beneficiari,adeverinte eliberate de unitati din gare rezulta grupa de munca dar pe care dinstinsii domni care au facut revizuirea in total dispret fata de acestia le-au ignorat total, ducand la micsorarea consistenta a cuantumului pensiei.Binenteles ca este motiv de contestatie dar efectele curg imediat ,iar rezolvarea contestatiilor vor dura(minim 30+45 zile)

Anonymous spunea...

evident ca au facut la plesneala,ei stiind bine ca toti carora le scad pensiile o sa conteste in judecata si 100% o sa castige(multi au castigat deja).
cuvantul corect pentru tot ce se intampla cu pensiile militare este haos,asta ma surprinde ca nu se discuta mai mult,ii imposibil ca un subofiter sa castige de 2 ori cat un colonel,ii perfect normal si logic ca un colonel sa castige de 3-4 ori cat un subofiter,pacat ca pentru prostia asta o sa plateasca romanii cinstiti care muncesc si nu guvernantii in cauza(la cedo asha o prostie o sa fie desfiintata si din pacate pentru cei carora le-au crescut pensiile vor trebui sa dea banii inapoi,chiar daca in mod normal guvernantii ar trebui sa le dea banii inapoi)

Anonymous spunea...

casper 7 ,
citeste cu atentie spetele prezentate .
nu am spus ca acei pensionari au lucrat in conditii normale , am spus doar ca au primit punctaj 1 (daca au grupa I sau II , evident ca au primit majorarea stabilita de lege ) .
am mai spus , din proprie experienta , MAI - interpreteaza foarte ciudat legea .
citeste cu atentie art. 1 , alin . 4 . mie mi-a atras atentia de la inceput . acum apar , la MAI , decizii ciudate de revizuire . tot eu gresesc ?
in conceptia celor de la MAI , calculul tuturor pensiilor , pe baza salariului mediu brut , fost legal ("deoarece nu am avut timpul necesar efectuarii recalcularii , pe baza veniturilor reale " - motiv invocat pana la 28.12.2010 ;" nu dispunem de personal suficient "- motiv invocat in perioada 01.01.2011- 31.01.2011; " conform og 1 /2011 , pensiile vor fi revizuite , din oficiu ...": motiv invocat pana in prezent ) .
oricum , MAI raspunde "standard " : daca va considerati nedreptatiti , actionati-ne in instanta ".

tupak amaru

Anonymous spunea...

pt anonim 16 36 ii normal ca un subofiter care a iesit la pensie la 55 ani sa aiba o pensie mai mare ca un colonel care a fost profesor de istorie la liceu si a fost activat . a lucrat in armata 5-10 ani si a iesit pe l 164
la pensie cu venitul din ultima luna. acum s-a trecut la venitul pe intreaga perioada si i-a scazut pensia .

Avram Iancu spunea...

@Anonim 20.26.Este normal,toate sunt normale ...dar numai pentru cei ce le convine aceasta normalitate.Nu stiu cat este de normal[sau de corect] ca unul care a facut 4 ani de liceu militar,3 ani de scoala militare ,3-4 ani de canal sau mina ,apoi cursuri si altekkturi sa ajunga dupa 25 de ani un biet maioras la...Periprava ,iar altul care a huzurit [ma refer la dificultatea serviciului]si apoi dintr-o oportunitate a fost facut colonel peste noapte sa aibe pretentii acuma la o pensie egala sau mai mare.oricum pensiile se dau in functie de veniturile obtinute de-a lungul intregii cariere,iar acele venituri au fost platite cu sange.Ar mai fi un aspecte pe care unii il trateaza cu nestiinta.despre unii maistrii militari cu pensii mari .unii le spun plotoneri ceea ce nu este identic Acesti maistrii au fost adevarati maestrii si am toata stima pentru ei ,aveau pregatire asemanatoare cu a unui inginer iar la aviatie,din ceea ce cunosc eu ,rusii aveau ca echivalent in functii si atributii ingineri [ofiteri] asa ca mucles pentru neaveniti.isi merita fiecare banut.MM tehnici de bord din aviatie la fiecare doi ani isi dadeau licenta alaturi de noi si in plus trebuiau sa vina [obligatoriu] cu o inventie sau inovatie asa ca multi dintre marii colonei ar trebui sa se cam rusineze in preajma unui maistru cu 25-30 de ani de experienta si vreo 4-5-10.000 de ore de zbor la activ.CRACIUN FERICIT.tigri2

Plano10 spunea...

In acest articol nu am pus in discutie prevederile legale de recalculare/revizuire ci aplicarea lor gresita.
Cum este posibil ca dupa un an si jumatate de la intrarea in vigoare a L 119/2010 sa emiti atatea decizii de revizuire, in intregime, pe baza salariului mediu pe economie, cand ai Anexa nr.1 a OUG nr.1/2011, cum a procedat MAI-ul tinichigiului?

Casper7 spunea...

@Anonim 25 decembrie 2011, 20:26
Problema e că NU veniturile pe întreaga perioadă trebuie să dea cuantumul pensiei, ci responsabilitatea muncii depuse pe locul pe care a fost fiecare.
Altfel unii "au albit degeaba". Armata are şi a avut o ierarhie, conducători şi conduşi, care există şi la civili. NU am auzit de director de intreprindere cu o pensie mai mică decât a lucrătorului din fabrică.
Problema e că fiecare din cei doi, civili, au ieşit la pensie când le-a venit sorocul. La unii militari, sorocul a fost prea repede şi independent de voinţa lor. Cu toate acestea "ierarhia" trebuia păstrată.
Dacă întoarcem totul cu "susu-n jos" vom avea ceea ce ne-am dorit: HAOS.

CEZAR spunea...

-nu ar fi exclus sa le fi dat o...pleasca ,in sensul ca sal/mediu pe economie, uneori a fost mai mare !!
Hazul mare ar fi ca ei sa reclame si ...sa se remedieze greseala!!
Multe cadre MAI au provenit din elemente muncitoresti ,la o varsta inaintata-- peste 30 de ani ! Deci atentie ce reclamati !!

Anonymous spunea...

tu vad ca dai exemplu pe dogaru,ala nu ii exemplu,un subofiter care a lucrat pana la 55 de ani fatza de un colonel care a lucrat pana la 59 de ani spre exemplu,pai cum sa fie normal ca un semianalfabet de subofiter(chit ca a lucrat cu cativa ani mai mult,a lucrat mai mult pentru ca nu a avut de gandit nimica,ca si o marioneta) sa castige de 2 ori cat un colonel(a lucrat mai putin pentru ca a lucrat mai intens),de aceea militari sunt huiduiti si ii uraste lumea din cauza cioflingarilor aia care numai militari nu pot fi numiti.
o sa vedeti cand o sa va ceara statu banii inapoi,oricat de semianalfabet poate fi unul din aia care au fost amarasteni,tot stie ca bani o sa ii dea inapoi la un moment dat.
rabdare si calm,cedo o sa le rezolve pe toate.

Anonymous spunea...

*am vrut sa scriu 49 de ani

Plano10 spunea...

@casper
Pensia calculata potrivit L 119 este proportionala cu soldele primite pe intreaga cariera.
Cine n-a contesta cuantumul soldei n-ar trebui sa conteste nici acest mod de calcul, mai ales ca el se aplica si civililor. Cine a avut raspundere o perioada mai indelungata este rasplatit si la pensie.

CEZAR spunea...

@Gasper esti in eroare totala !!

Avram Iancu spunea...

@Plano,oricum fiecare vrea si crede ca dreptatea este numai si numai de partea sa .Nu vezi ca in aceste discutii nu mai are logica sau legea ,fiecare isi cere niste drepturi numai de el stiute ,aici nu conteaza ce zice legea sau ca marea majoritate este covarsitoare ,toti ameninta cu CEDO,HAGA,Patagonia dar cine sunt aceste organe ,sunt suprastatale ,suntem vasalii cuiva si facem numai ce vrea imparatul?Cred ca multi se gandesc la copilarie "te spun lu' tata"Sunteti penibili dogarienilor,ce vreti?Sa strambam dreptatea ?Prinanii ' eu castigam 7000 pe luna iar cei ce urla acuma aveau 1.5-4000 si ziceau ia uite prostul cum isi risca viata pentru un banutz amarat.Acuma ce vor?["Hai sa dam mana cu mana /Cei cu 7000 pe luna "sau 'Mai intoarce Doamne roata.."?]Deci conform contributivitatioi
si grupelor de munca
legea nu a votat-o un om ci alesii nostrii si ai vostrii ,ce vreti ?Impuscati-i prin rastignire.Dar intre anii 2001-2010 cand smecherii .beneficiari ai L 164 luau aproape dublu decat omologii lor ,iesiti cu alte legi ,atunci era corect?Raspundeti "nemultumitilor'Ar trebui acuma sa dati voi banutii inapoi pentru toti cei 10 ani si sa ni-i dea noua ,celora care am fost nedreptatiti?
Asa cam cum ar suna?tigri2

Avram Iancu spunea...

Imi cer scuze ,lipsesc cateva pasaje unde am facut corectari si nu am scos cursorul de acolo.t2

Casper7 spunea...

@Plano10 25 decembrie 2011, 21:20
Dacă acest mod de calcul se aplică civililor NU înseamnă că poate fi aplicat şi militarilor. Numai dacă aplicaţi şi restricţiile şi privaţiunile vieţii militare şi lor. Atunci da şi egalitate la calculul pensiei. Numărăm numai duminicile şi zilele de sărbătoare pe care NU le-am stat acasă cu familia mea, zilele din servicii care nu au fost compensate nici cu bani nici cu zile libere sau răspundere pentru "uzul de armă" a santinelelor şi orice altă comparaţie nu îşi mai are rostul.
Un an de răspundere de asta valorează cât 10 de civil, sau chiar de militar fără astfel de atribuţii.
@Avram Iancu 25 decembrie 2011, 20:58
Cred că cei care au zburat pot avea toată stima pentru cei care le-au asigurat cu profesionalism securitatea zborului. Dar şi aşa ei au rămas la sol şi tu ai fost cel care a zburat. Mai sunt şi femeile scoase "tehnici de zbor" în ultima perioadă, în care nu ştiu dacă ai avea încredere dacă ţi-ar pregăti avionul...
Repet, 1 an de-al tău cu 10 de a lor. Recunosc profesionalismul de ambele părţi, dar în luptă, cel care cade e pilotul, nu tehnicul de zbor. El are şansa să ajungă la pensia de bătrâneţe, nu ştiu dacă şi tu. Pensia ar trebui să reflecte asta. Chiar dacă timpul de "răspundere" a fost mai mic pentru unii ofiţeri...

Plano10 spunea...

@Casper
Pentru acele privatiuni militarii au avut si salarii mai mari si au si pensii mai mari decat civilii.
Nu este normal ca cel care a contribuit mai mult si o perioada mai mare la fondurile de pensie(civilii) sau la impozite(cazul militarilor) sa aiba o pensie mai mare?

Avram Iancu spunea...

@Casper 7 eu ma refeream [strict] la tehnicii de bord care zburau impreuna cu noi.Ei pregateau tenhica impreuna cu specialistii dar zburau ,aveau atributii clare si indispensabile in timpul zborului.tigri2

Avram Iancu spunea...

Greseala este ca la atribuirea grupelor de munca ;pilotii,scafandrii,minerii au fost trecuti la 50% la fel la alte categorii care nu aveau gradul de periculozitate sau consumul psiho-fizic al acestora,aici trebuia facuta o diferentiere.dar sa speram ca vor veni si oameni corecti si cu judecata la conducerea acestei tari[macar vom zambi din lumea de dincolo]nu cred sa mai apucam acele vremuri-nu in RRomanica.tigri2

Don Corleone spunea...

@casper&
deja nu vreti sa vedeti evidenta:Vorbiti de responsabilitate(de functii si grade) intr-o postare anterioara
Dvs chiar ati fost colonel cdt R (eventual de RAA) chiar din PRIMA ZI cand ati fost avansat la gradul de lt.??In acest caz va meritati o superpensie.DAR EU NU CRED.NIMENI NU POATE CREDE.
Eu cred ca si mos alecu ar fi mai intelegator/logic in acest caz.Va apropiati cu pasi mari de RIDICOL datorita incapatanarii de a vedea EVIDENTA ca ati fost si lt si lt.maj. si cpt... etc cu gradele functiile si retributia corespunzatoare la acel moment.Eu nu pricep ce nu puteti pricepe...ce-o fi asa greu??

Don Corleone spunea...

@casper7
de unde ati scos proportia de 10/1,asa ati visat dvs???>de ce nu 12-15-70.....jde mii la unu
@avram iancu
peste 20 de ani am lucrat numai cu MM.La inceput am invatat multa meserie(dpdv tehnic) de la ei.
Tactica si modul de ducere a luptei AA nu era treaba lor si oricum nu-i interesa(sunt capitole esntiale in razboi)
dar recunostinta mea fata de acestia(MM) ramane nestirbita.dpdv tehnic....adevarati profesionisti!
si mai ales:LA MULTI ANI CU SANATATE!!!

Don Corleone spunea...

@casper 7
Am recitit si completez.Va doreati si fisa de pontaj??Nu cred dar in schimb vad ca veniti cu argumente tip skiuk sau gourkha(aia cu numaratul orelor)Cand nu mai exista argumente intr-adevar se apeleaza si la asa ceva.Nu sunteti primul!!!
Dar la salariul "ala" din anii '80 va ganditi+ord 50+etc .Mai tineti minte melodia......
Fataaa mamiiii ce-ai vrea tu....??
Stiti raspunsul si de ce??

Avram Iancu spunea...

La multi ani ,tuturor,poate ne mai cionadanim si la anul si la multi ani.tigri2

Don Corleone spunea...

fragment....
fotbalist sa-ti dea mamica..
Nu,nu mamica Nu...
toata ziua minge,minge noaptea nu mai poate impinge
-ofiter sa-ti dea mamica...
Da da mamica da.Ofiterul e de mine,are bani si ...bine Da,da mamica da!!

asta a fost doar finalul unei melodii din popor

anamaria spunea...

imi cer scuze ca ma abat de la subiectele pe care le discutati aici, dar am si eu o nelamurire. imi puteti da si mie formula atematica dupa care se recalculeaza pensiile militare? tocmai am gasit dosarul unchiului meu si apare cu o pensie de la 3694, recalculata la 3171 lei. Asta dupa ce a depus la dosar adeverinta de venit din perioada lucrata la uzina dacia, timp de 11 ani, perioada care nu era gasita in prima calculare. Mentionez ca acum este lt. col. (r). As vrea sa fac si eu un calcul pe baza hartiilor de acasa sa vedem daca dau la fel. si am uitat sa va spun ca a iesit la pensie dupa 40 de ani de munca in armata.
Multumesc

NATO Officer spunea...

@Plano10. Tu ai vreun principiu in viata sau mergem in forta? Concret: plata la ore pentru militarii activi si legile inapoi pentru cei in rezerva care nu au fost platiti niciodata la ore. Tu muncesti oricat pentru aceeasi bani? Clar ca nu. Si atunci?

Avram Iancu spunea...

@anamaria ,toata stima,sa inteleg ca la uzina dacia a lucrat tot ca militar?Totusi40 de ani de munca in armata???Probabil [vechimea considerata dupa aplicarea grupelor de munca]asa a iesit ofiter la 22,23 de ani plus 40
nici genralii nu stau chiar asa de mult
ii da fara cumva.Iar procedura de calcul este simpla ,dupa adeverintele de venit,veniturile anuale totale se impart la 12 si apare un venit mediu lunar,care la randul lui se imparte la venitul mediu lunar din perioada respectiva si-ti da X=1.2.3...acesta este punctajul mediu anual=PMA,asta in anumite perioade ,in alte perioade venitul mediu se da lunar ,se extrage din tabelele de pe net,si se face luna de luna apoi se aduna se imparte la 12 si-ti da tot PMA,ei toate PMAurile astea se aduna si se imparte la 20,iti va rezulta un Yacest Y se inmulteste cu 1.57-1.87 iar rezultatul se inmulteste cu 732,8=pensia
aceasta in mare ezista n posibilitati si elucubratii financiaricesti.tigri2

Anonymous spunea...

Intrebare : perioada de pensie de invaliditate
(gradul 3, ulterior 2)este considerata vechime si se include in calculul pensiei devenita pensie la limita de virsta?

Anonymous spunea...

Propun ca cineva dintre nemultumiti, sa ia initiativa si sa publice un model de contestatie (orientativ) pentru a putea fi personalizat si inaintat Comisiei pentru solutionarea contestatiilor. Daca avem raspunsul Comisiei abia atunci putem merge la instanta teritoriala pentru a ne judeca. Pana la CEDO e cale lunga si nu stiu daca ma mai tin nervii. Mai bine ma sacrific si fericesc tot neamul romanesc !

Anonymous spunea...

MODELE contestații M.Ap.N. (pensie diminuata,cu acelasi cuantum sau marit) – valabila și pentru MAI și SRI cu modificările care se impun gasiti la:
http://scmdfiliala1iasi.blogspot.com/

Anonymous spunea...

am o mare rugaminte dintre cei care au primit deciziile pentru cei care au lucrat dupa pensianare daca li sa luat in calcul acele perioade si cum sa calculat daca se poate sa publicati un asemenea model de decizie

Marcel B spunea...

Sarbatori fericite tuturor celor revizuiţi cu creştere negativă sau pozitivă!!!
Pentru început vă invit să vă respectaţi sărbătorile pe urmă stricaţi-le sărbătorile "finanţiştilor" care n-au găsit alt moment mai bun decât luna decembrie să facă puncte în faţa politrucilor aşa că sus paharul şi dacă mai este timp distracţie, dacă nu urgent o contestaţie ca să le priască sărbătorile (cu o copie de pe ultimul cupon de pensie cu specificaţia SPECIMEN, nu vor prinde pensie peste maxim 5 ani sau cât vor avea până la pensie aşa că să-l păstreze de model ca să vadă ce ar fi putut avea), nu-i înjuraţi prea tare că e bine că nu suntem în locul lor, cei care suntem pe filiera indirectă adică liceu militar, şcoală, stagiu în grad... ştiu ce înseamnă înjurătura MCTL. Pentru a evita să iau înjurăturile MCTL pierd prin revizuire aprox.500 dar aia nu înseamnă că în următorii 50 de ani de bursă să-mi fac principala problemă a existenţei reducerea ei deci calcul simplu cât pierd şi de unde iau să completez(cu dobândă compusă aprox 100000 de euro). Mintea nu ne este redusă de nici un ministru sau politruc aşa că propuneri de unde acoperim paguba personală, suntem liberi nu avem program nu avem şefi!!! Asta nu înseamnă că nu trebuie să renunţăm la drepturi+cuantum dar tebuie să vedem ce este peste 5-10 ani!!

tigri2 spunea...

Cine a reusit sa-mi stearga contul google?Si cum ?sau De ce?tigri2

Anonymous spunea...

@ana maria
Aici gasesti programul de calcul:http://www.plano10.com/2011/12/programul-trofin-de-recalculare.html

fiducius spunea...

CARE ESTE MOTIVUL CA DECIZILE SE PENSIE MApN NU AU FOST DISTRIBUITE IN DEVA ?
SPRE DEOSEBIRE DE CEI DIN MAI CARE LE-AU PRIMIT

anamaria spunea...

multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
imi cer scuze pentru confuzie. vechimea in munca este de 44 ani, nu lucrat efectiv. am uitat ca se calculeaza altfel:))
voi incerca sa fac un calcul, poate si reusesc. unchiul meu inca nu a aflat de recalculare. nu a primit decizia. eu am gasit nr dosarului pe internet si incerc sa aflu a vad daca e vreo greseala ceva. Problema este ca mi-e teama de ce se va intampla cand va primi pensia micsorata. El deja are 2 atacuri cerebrale la activ iar un al 3 lea i-ar fi fatal. oricum pe stimatii nostri conducatori nu-i afecteza astfel de probleme.

Don Corleone spunea...

@fiducius
haida de "buna intrebare".uite d'aia!!
ecsista o conspiratiune la deva:)

Anonymous spunea...

oameni buni, ne confruntam cu o aroganta-din partea sefilor casei de pensii a mai- tipic PDL-ista.Pe acesti oameni nu-i intereseaza nimic,privind indatoririle,--desi sunt platiti din banul public,-desi au obligatia -in calitate de functionari sa respecte legile-.
Pe mine personal m-au vaduvit de pensie pina la data de azi-26.01.2012-in contextul cind am iesit la pensie la 30.06.2011--de cca 8 luni de zile.DAR NU AM STAT:i-am reclamat penal pentru abuz in serviciu,la ANPC,i-am dat la mass-media,am cerut despagubiri materiale, civile si morale,pe linga cele penale, ale institutiei,in subsidiar cu cele ale sefilor acesteia--d-nii chestori,caca chestori sau ce se mai dau ei pe acolo.Va sfatuiesc sa faceti la fel-nu-i mai lasati sa-si bata joc de voi.Mai vedeti ca desi cei din 2011 au iesit la pensie in baza L 263,calculatia se face in baza legii 119/2010-care face trimitere la legislatia abrogata,respectiv legea 19/2000, L 164 si L 179/2004--care au fost abrogate, de aici si pensiile scazute.Aveti grija si la discriminarea care se face,in timp ce -la cei iesiti pina in 2010 li s-au dat si bani pentru salarii compensatorii si doua salarii pentru fiecare an de zile pe care-l mai aveau,li s-a marit si pensia, in timp ce a celor iesiti in 2011 a scazut considerabil, cu cca 4-500 lei.Da-ti-i in judecata si in penal,nu-i mai lasati, cereti-le despagubiri si trimiterea lor in judecata, sa se duca la puscarie acesti nesimtiti, nu le mai acceptati pretextele.Cereti judecarea cauzelor si pentru discriminarea privind calculatia pensiei.

Anonymous spunea...

asa trebuie facut!

Anonymous spunea...

dati-ne si noua un moidel de contestatie!

Plano10 spunea...

Ai model orientativ,numai sa dai clik in dreapta la Postari populare