Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 07, 2011

Daca economisiti pensiile in depozite bancare

1 comments
Nu va faceti probleme daca banca s-ar putea sa dea faliment, zice Eugen Dijmareascu, presedintele Fondului e Garantare a Depozitelor din Sistemul Bancar.

"Fondul de garantare a creditelor are în prezent 33 de membri şi acoperă 98% din totalul depunerilor. În cazul în care o bancă ar fi declarată în insolvenţă de către banca centrală, banii ar ajunge la deponenţi în cel mult 20 de zile de la momentul declarării insolvenţei", a spus Dijmărescu, în cadrul seminarului "EU-COFILE" organizat de Alpha Bank, Banca Naţională şi Asociaţia Română a Băncilor.
În cazul în care sumele necesare pentru ca deponenţii afectaţi să îşi recupereze depozitele, fondul naţional de garantare se poate împrumuta de pe piaţa liberă sau de la Ministerul Finanţelor, ori poate emite chiar obligaţiuni. Dijmărescu a precizat că, el personal, nu crede că se va ajunge la situaţii limită în care fondul să fie nevoit să se împrumute.

"Prin normele BNR s-au stabilit filtre prudenţiale care nu vor permite o creştere artificială a indicelui de solvabilitate a băncii astfel încât să nu ajungem la o creştere nesustenabilă a creditării", a completat Florin Georgescu de la BNR

Un comentariu:

Anonymous spunea...

...Zise cel de ia dijma1