Un produs Blogger.

vineri, decembrie 16, 2011

Petre Roman arunca in aer Revolutia din 1989

31 comments
Evenimentul zilei si Cornel Mihalache prezinta cateva documente si documentare care vor da o alta imagine despre situatia revolutionara din 1989.
Iata ce declara Petre Roman, in  2009, la 20 de ani dupa evenimente:

 "În realitate (acţiunile teroriste) au fost o diversiune pusă în mişcare de conducători ai armatei confruntaţi cu acuzaţii dure asupra participării armatei la represiunea sângeroasă a revoltei populare."

In romaneste, Petrica ar fi grait cam asa:
"Căderea regimului a fost totală şi imediată. Nimeni nu a vrut sau nu a îndrăznit sa apeleze la instituţiile şi legile lui Ceauşescu.
In Spania retragerea tuturor onorurilor dictatorului Franco a fost ceruta la 34 ani dupa moartea acestuia. Unele abia acum zece zile.
În timp ce in România în câteva zile orice referinţă pozitivă la Ceauşescu a fost distrusa.
Dar, convulsiile  fiarei moarte au apărut. De exemplu, trebuie ca cel puţin unele dintre acţiuni numite" teroriste" care au avut loc între momentul in care Ceausecu  a fugit rusinos şi momentul  executiei  sa fie supuse unui proces de cunoaştere şi înţelegere a ceea ce au fost ele.
 În realitate (acţiunile teroriste) au fost o diversiune pusă în mişcare de conducători ai armatei confruntaţi cu acuzaţii dure asupra participării armatei la represiunea sângeroasă a revoltei populare.
45 de ani de istorie pentru un popor nu par mult, dar sunt enorm pentru individ: viata distrusa, spirt anihilat, frustrari şi chinuri. Pentru societate, in ansamblul ei,  de asemenea: dezastrul economic, deteriorarea structurilor sociale, morale şi  a mentalitatilor care au evoluat de o maiera dramatica catre fenomene bulversante.
  Ştim ca drumul spre societatea modernă şi democratică este lung şi dificil, plin de capcane şi obstacole. Experienţă Occidentului o demonstrează cu prisosinta.
Dar, în acelaşi mod ca şi astăzi, cand nu există o reţetă pentru ieşirea din criză, acum 20 de ani toate personalităţile (politice sau de altă natură), ne-au spus că nu exista retete de a trece de la socialismul totalitar la democratie si economie de piaţă
"
DOCUMENT. Petre Roman declară că teroriștii au fost o invenție a armatei, pentru a acoperi crimele din 17-21 decembrie

Comentariu Evz:
"Dar asta a spus-o în alocuţiunea sa din turneul făcut în vreo 10 ţări din Europa la 20 de ani de la decembrie 1989. Un adevăr bun de export, dar ocultat aici, în România. Nu l-am văzut apărând la televizor să spună clar asta. Pentru că dacă am gândi din această perspectivă, cum e şi normal, tot ce s-a întâmplat, toată istoria oficială a evenimentelor se schimbă. Lucrurile devin chiar penale."

31 de comentarii:

micutzul spunea...

Petre Roman are nevoie de bani sa/si creasca bebelusul ? Sau datorita varstei inaintate memoria ii joaca feste si in functie de remunerarea discursului devine selectiva ?
Tipul facea si face parte din anumite structuri si i s/a inoculat ideea de a arunca cu noroi in armata pentru a distrage atentia de la matrapazlacuri financiare ?
Si de ce inainte de 17 decembrie in fiecare an mai scoatem la iveala mojicii ale unor tipi din esaloane secunde ...ca sa nu spun fecunde .
Nimeni nu a negat ca au fost militari care au tras si sunt multi care au platit pretul acestei fapte. Dar sa arunci vina integral asupra armatei, in general da dovada unui discernamant alienat.

micutzul spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Plano10 spunea...

@micutzul
N-ai inteles!
In discursurile pe care le tine pentru uzul su auzul strainilor, Roman nu acuza armata de represiune, pentru ca la asta au participat toate structurile de forta, ci la diversiune.
Aci se refera strict la diversiunea cu teroristii! Aia pe care, col Tudor ii aresta o data la Televiziune si apareau din nou.

Don Corleone spunea...

petre roman?.....credibilitate?,sunt doua notiuni absolut incompatibile.Tipul e mai jegos(dpdv caracter) decat stiu multi

micutzul spunea...

@ Plano
Eu am extras acuzatia. Cel mai rau in tara asta este ca toti avem impresia ca ne pricepem la toate . Si multi mancam ...cu polonicul. Asa este si tipul asta . In America colonistii au venit cu vaporul. Cu ce au venit ,, colonistii,, in Romania ?

micutzul spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

buzuc marius spunea...

nu-i nici o noutate. doar un naiv putea crede ca-n 89 au fost teroristi

Don Corleone spunea...

petre roman??
il citez aproximativ(acu'mai mult de 20 ani):
"Industria RO este un morman de fiare vechi:
acum se vad consecintele!!Mie scarba de libidinosul P Roman

Don Corleone spunea...

am uitat sa spun ca va rog sa ma scuzati, eu am incheiat orice discutie pe tema acestui nemernic
"Nu vrem kent nu vrem valuta...Petre Roman sa ne f..ta" scanda proletariatul feminin de la APACA .
Deci" n-ai cu cine dom'le n-ai cu cine"

Plano10 spunea...

@Corleone
Daca tu ai incheiat discutia nu inseamna ca ea nu mai exista.
Regizorul...Uoau,iar regizori!!! Cornel Mihalache promite cateva filme documentare, pe televiziuni, saptamana viitoare.

Don Corleone spunea...

@plano
nu am zis ca nu exista.M-am referit la mine atat!
Am si spus 'EU' ai inteles sau ai devenit alecu 2

Plano10 spunea...

@DC
Daca nici Petre Roman nu stie cine l-a speriat cu teroristii, incepand cu 22 dec, ora 18.00, atunci sa-i intrebam pe g-ralii Stanculescu si Vlad, ca pe Militaru si Guse doar D-zeu ii mai iarta.

micutzul spunea...

@ Plano
Eu nu inteleg ce ai cu Gusa. Dar daca Ceausescu avea forta sa revina ? Ce se intampla cu generalii si ofiterii ? E greu sa alegi si mai ales e greu dupa ce ai ales. Intreaba/l pe Stanculescu . Daca el mai avea un flacon de sange , poate ca alta era situatia acum . Dar de, Gelu lucreaza. Si parasutistii si CADA stiu asta. Cauta casetele si poti intelege multe si din arta dezinformarii si din cea a manipularii.

Plano10 spunea...

@micutzul
Din Istoria loviturilor militare, scrisa de Alex Stoaenescu am aflat ca trupele de cercetare diversiune ale DIA se aflau in subordinea Sefului Statului Major. De aceea am zis si Gusa.

CEZAR spunea...

O singura intrebare_Cine i-a impuscat pe militari?

karadeniz spunea...

Cei care aveau puști !

Plano10 spunea...

@Cezar
Nu se stie cine i-a impuscat pe cei cativa militari pana in 22 decembrie.
Dupa 22 decembrie, cand orice "revolutionar" neinstruit a pus mana pe automate, e de mirare ca au murit numai 1000-2000 de oameni, civili si militari.

mos alecu spunea...

@Don Corleone 16 decembrie 2011, 22:47 :
Avind in vedere ca te-ai legat de mine "ca boala,de omul sanatos" ... intreb si eu : "Ce '... zda ma-tii ai cu mine ??"

Don Corleone spunea...

@mos alecu
Pai daca ma intrebi poti sa afli acum pe loc.
hai sa-ti spun ce am:NU ESTI CORECT,CINSTIT SI OBIECTIV.tu nu vb ca sa lamuresti oamenii ci ca sa-i aburesti.DE CE????
Din cauza a -X%(28%) pe care-i pierzi si nu-i corect ce faci.
Ia vezi plano10 sau trofin procedeaza la fel???
asta nu-mi place!! "golaneala si abureala ta"
Cat despre "zda ma-tii" cu care ma gratulezi,eu iti raspund:sarbatori fericite!!
Vezi chiar si asta face diferenta intre noi.
Sa fii sanatos!! chiar eu am postat ca mi-ar fi placut sa iei +25% nu -25%,ca nu dadeam de la mine si nu ma interesa,dar esti prea orbit de ura si interese meschine.ASTA NU-MI PLACE!!!!
Acum esti lamurit??

mos alecu spunea...

@Don Corleone 17 decembrie 2011, 20:21 :
Si te-a impiedica cineva/ceva sa fii tu corect/obiectiv ? ( ca , "cinstit" esti de prea multe ori ... ca sa mai fie nevoie a fi enumerata) . Te-a impiedicat cineva/ceva sa "dezaburesti" , tu , oamenii ?
Toate cele spuse de mine erau insotite si de sursele de informare ... dovedeste tu ca sint minciuni - fie prin "reinterpretarea" surselor indicate de mine , fie prin indicarea altor surse ...

Simplele afirmatii , nesustinute de nici un fel de argumente , nu sint decit "hau-hau"-uri simplist-politicianiste ... care nu mai "prind" nici la votantii multiubitilor vostri ...

Daca nu ai altceva de spus , decit obisnuitele voastre afirmatii sforaitoare , ti-as indica sa taci ... pentru a nu primi si aici (ca si pe Infomondo sau Mehedinti) aceleasi "calificative" cu privire la capacitatea ta psiho-intelectuala ...

Don Corleone spunea...

@mosu' -28%
dom'le da ce le ai cu gargara!!Ce spun eu si unde o dai tu in gard??.Mare ranchiunos mai esti nene!!

Don Corleone spunea...

@mosu-28%
-pe infoM e concurs de injuraturi si blesteme si "redactia" pune paie pe foc.
-pe MH posteaza un sindicalist scmd "anonim"(ca eu stiu cine este) de 30-40 de ori pe zi.El intreaba el raspunde.Cica e jjjmecher.Chiar nu am timp de pierdut cu d'alde d'astia
Mai scoate nasu' din contabilitatea aia stramba pe care o faci si da o raita pe cezar pe blog,mai vezi si tu ce se mai intampla in lume,un avion,un tanc,o nava,o arma..."o jucarie periculoasa'ceva,daca ai fost ce spui ca ai fost ,dar eu nu te creeeed.Singura arma cu care ai tras tu a fost "clanta"
plictisitul

PS Si mai priveste si pe fereastra ca acolo-i viata reala nu in abacul tau

mos alecu spunea...

@Don Corleone 18 decembrie 2011, 12:38 :
Ca de obicei ... raspuns "pe linga gard , pe linga drum" ...

Daca te duceai pe "goagalul" lu' "Vanghele" aflai si tu ca ai folosit "de-a-n boulea" cuvintul "ranchiunos" ...

Nu stiu unde este "strimbatatea contabilitatii" atita timp cit ea ti-a marit (pentru o scurta durata... este adevarat) cuantumul pensiei ...

Nu (mai) frecventez locuri in care nu se poarta discutii ... in care se colporteaza doar cele spuse de altii (mai mult , sau mai putin , destepti) prin vestita metoda "copy-paste" ... locuri parasite pina si de pisicuta sau de stelian p-ulea ...

Apreciez (totusi) gesturile tale de a cataloga la o valoare corespunzatoare tehnica de lupta sovietica (ruseasca) desi nu am nici un indiciu ca ar fi facuta (catalogarea) in cunostinta de cauza ... s-ar putea sa fie vorba doar de o atitudine de "fronda" impotriva pupincuristilor catolicizati ... In orice caz , si in nici un fel , nu-mi voi actualiza cunostintele (din orice domeniu) de pe "bloaga" (Armya) patronata si frecventata de "pretenul" tau si de tine ...

Don Corleone spunea...

@mosu-28%
"In orice caz , si in nici un fel , nu-mi voi actualiza cunostintele ",..ha,ha:):):):)

care cunostinte militare?... ca n-ai, esti 'cu pluta"in domeniul militar
Da ma lasi odata in pace?vezi-ti de hartoage ca esti pe nicaieri(fara ghilimele)
@neactualizatu'...abac se numeste hi hi

Plano10 spunea...

@DC,Cezar, mos alecu
Chiar credeti ca intereseaza pe cineva tragerile(duelurile) voastre ... cu cele din dotare?

ilie de la scularie spunea...

Iac'asa is bagati toti "la gramada" ... fara nici un feliu de gindeala di undi o inceput zavera ...
Daca Plano ar fi bagat di sama ca cum ii treaba , ar fi vazut ca niste cotarle au sarit sa muste pi cineva ... Si acel cineva s-o aparat si el de hamaiturile javrelor ...

Amu ... is bune cotarlele pe linga casa (blogul) omului , ca atrag bagarea de sama a trecatorilor , care mai intra si ei in vorba cu gospodariul casei ... da' , macar din cind in cind , ii nevoie sa le mai dai si peste bot , cotarlelor , c'altu feliu isi "iau botul la purtare" ... si se mai pomeneste gospodariul ca i se c..a in pragul usii ... s-atuncea nici trecatorii n'or sa mai aiba tragere de inima sa intre in vorba cu gospodariul .

CEZAR spunea...

@ SCULA de ilie-hai sictir!

Vrajitorul in rOZ spunea...

Cotarla tot cotarla.

CEZAR spunea...

Tu sa-ti mananci pachetelul ca ...a dospit destul! Pofta buna!!

CEZAR spunea...

PS. Scula de ilie-si-a deschis ...BLOG ! Sa mergem cu totii sa-l ajutam cu o cizma in partile ...dorsale!!

CEZAR spunea...

PS. Valabil si pentru asta rOZ!!!