Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 28, 2012

Buleftrificarea

11 comments
(Reluare, in catun s-au refugiat  rumâni.... )

           -Uice mumă lamba-n par !.... se minună rudăruşul care-şi însoţea mama prin satele de munte proaspat electrificate. Abia putea să-şi ridice privirea de greutatea coşurilor împletite din nuiele de alun, a fuselor şi furcilor de tors, a lingurilor şi măturoaielor din nuiele pe care  le purta în spate pentru a le  vinde rumânilor pe un ciur de mălai sau pe ceva legume. Grea povară, da`era mai plăcut sa vadă lumea decât să rămâna în cătunul sărăcăcios de bordeie, cu grija puradeilor mai mici care nu ştiau să facă altceva mai bun decât să plângâ când le era foame.

 - Nu-i lambă, Oane! E buleftrică! Rumânii nu mai ard gaz de lambă... le vine lumina în căşi pă firele ălea de le vezi tu atârnate pă pari, răspunse rudăreasa ceva mai târziu, în timp ce făcuse un popas pe marginea unui sanţ ca să tragă dintr- o ţigară fără filtru.

Intors seara în cătun, Oane îi povesti lui Kogin, vecinul de bordei, despre minunea văzută în satul de rumâni şi se hotarâră sa bage şi ei buleftrica, da` numai în bordeiele lor... ca să le dea cu sâc puradeilor din catun ! Oane s-a urcat în pluta cea mai înaltă de lângă bordeie şi a agăţat o sfoară ...din aia cu care legau coşurile ca să le poarte în spinare...S-a urcat apoi pe bordeiul său, a legat sfoara de o podină... ca să treacă mai întâi lumina prin bordeiul său. A aruncat capătul de sfoară lu` Kogin care, după ce a mai înnădit-o cu un crâmpei, s-a căţărat pe bordeiul său. Oane, "specialistul" în buleftrificare, îl îndruma, mândru nevoie mare, pe Kogin să întinda bine sfoara că de nu... nu circulă corentul ! Kogin a tras! Sfoara a cedat de la nodul prost făcut si rudăruşul Kogin s-a prăvălit pe acoperiş şi apoi jos, dincolo de streaşina bordeiului, printre puradeii care veniseră deja să caşte gura.

Oane, impacientat de disparitia rapida a colegului instalator, a strigat:

 - Şe-ai păţât Kogine ? Ci-o corentat corentul, Kogine !

11 comentarii:

Cârcotaşu spunea...

- Uite, mamă, luna-n par!
- Taci, fă, că-i buleftrica!

CEZAR spunea...

Tare imaginea ! Parca pe langa satelit are si panou solar!!!?? Daca-i asa din punct de vedere al eficientei energetice bojdeuca-i cu zeci de ani i9nainte, ca progres stiintific si tehnologic fata de ....bloacele noastre!!!!!!!!

Cârcotaşu spunea...

@ Plano,
Ha, ha!
Asta se-ntâmplă când poza-i aşa mică, nu se vede cine-s bojdeucarii!!
:lol:

mos alecu spunea...

Ivitatia/ordinul presedintelui catre "puliticieni" a fost "ca este rindul lor sa se sacrifice" .

Nu inteleg de ce imaginea nu este mult mai mare pentru a vedea (si cei cu mai multe dioptrii la "inaintasi") ca exemplul personal a fost dat ... Stiu ca acest blog nu este al vreunui "fan" al presedintelui ...dar daca presedintele s-a hotarit , impreuna cu familia (?) sa se alature "poporului napastuit" ... trebuie sa fim "domni" si sa apreciem acest lucru ...

CEZAR spunea...

@Cârcotaşu Cu Udrea poti sa stai si acolo si te simti traznet...daca esti Cocos!!!!

Plano10 spunea...

Ci-o corentat corentu Robert?

Cârcotaşu spunea...

@ Cezar,
Te compătimesc, înseamnă că n-ai prea avut în preajmă femei dacă asta te entuziasmează în halul ăsta!

Don Corleone spunea...

@carco
hai tuuu... da-te mare,casanova ce esti.pretentiosule,servesti numai "futomodele"anorexice,laudarosule...
PS
vine mosuletu la doctor...
doctore da-mi viagra da vreau doza dubla
-domne esti nebun vrei sa mori??
-doctore,vineri vine la mine amanta,sambata vine fosta sotie,iar duminica vine nevasta-mea de la parinti
-Bine te inteleg dar luni vi la control la prima ora.
Luni dimineata era mosulica(carco) la usa cabinetului cu fatza cazuta rau de tot,cu ochii in gura si cu mana dreapta in ghips.
-Ce-ai patit?? zice doctorul
-Pe dracu,n-am patit nimic dar n-a venit niciuna!

Don Corleone spunea...

@plano10
hai ma nene lasa-mi postarile ca sunt pe bune iar tu nu esti dictatorul dancuta....sper

CEZAR spunea...

Cârcotaşu - da stiu !Tu sari din harem in harem!

Cârcotaşu spunea...

Dom'le, dacă vă curg balele, de ce nu vă bucuraţi voi singuri de obsesiile astea şi ţineţi să le-mpărţiţi cu alţii? 'aide că vine-acu' altz'aimeru' de n-o să mai ştiţi de ce vă uitaţi! :)