Un produs Blogger.

marți, ianuarie 31, 2012

Comisia de contestatii pensii a MAI va expediaza la Tribunal in cateva fraze.

4 comments


Fata de dispozitiile OUG. nr.1/2011, respectiv ale Metodologiei de revizuire, in care emitentul documentelor care atesta veniturile nu le mai comunica titularului de pensie, Comisia de Contestatii a MAI nu poate sa sustina ca ar excede competentelor sale rezolvarea contestatiilor referitoare la  veniturilor care au stat la baza calculului de REVIZUIRE.
Legea nu prevede alt organ caruia pensionarul nemultumit poate sa adreseze Contestatia in faza procedurii prealabile.
Astfel, Comisia MAI arunca in bratele Justitiei rezolvarea unor aspecte administrative care tin de competenta structurilor MAI implicate, prin Ordinul MAI nr. 74/04 2011,  in aplicarea OUG nr.1/2011.
Putea sa spuna ca excede competentei sale ridicarea in contestatii a  unor probleme juridice legate de incalcarea dreptului de proprietate sau invocarea unor exceptii de neconstitutionalitate, dar nu aspecte care tin de bucataria interna a ministerului.

4 comentarii:

Costachel spunea...

Oricum, toate contestatiile trimise ca urmare a primirii ultimelor decizii de revizuire a pensiilor militare in baza OUG nr.1 /2011, solutionate nefavorabil vor ajunge automat in instanta . La SCMD-urile din toata tara dosrele sint pregatite de avocati cu experienta in domeniu. Alti pensionari au optat pentru a se judeca cu MAPN (Casa sectoriala) pe cont proriu. Dupa parerea mea , pina la urma trebuie sa se faca dreptate chiar daca se ajunge pina la CEDO. Statul roman este campion la plata drepturilor cistigate de romani la CEDO.

Plano10 spunea...

Problema adeverintelor de venituri putea fi rezolvata administrativ de MAI, chiar in faza procedurii prealabile.
Nu...ei spun, ritos, ca excede competentei...
Cel putin se mai triau contestatiile inainte de sesizarea instantei.

Bella spunea...

daca ti-ai cerut singur revizuirea pensiei nu stiu ce mai cauti prin tribunale.....inseamna ca accepti noile legi.....te-ai cam grabit cu aducerea anilor lucrati dupa iesirea la pensie...le poti trimite pana-n 2014 si primesti banii retroactiv de la 01.01.2011..vezi OG 1/ 2011.
Nu va mai grabitii..datii in judecata intai !!

Plano10 spunea...

@Bella
Prostia asta cu ti-ai cerut singur recalcularea/revizuirea n-am mai citit-o de doi ani, de cand era recomandata de CD al SCMD.
Nu mai da sfaturi juridice cand esti pe dinafara!