Un produs Blogger.

duminică, ianuarie 15, 2012

Eminescu sa ne judece!

11 comments


Doina si Ion Teodorovici
Propunere din partea lui Alex, de ziua lui Eminescu.
Sa nu-i uitam pe Doina si Ion Aldea Teodorovici.





11 comentarii:

alex parolea-moga spunea...

În numele LIMBII ROMANE , ÎN NUMELE LUI EMINESCU ,în numele OFITERILOR ȘI SUBOFIȘERILOR ROMANI din ARMATA ,din SERVICII ,din POLITIE ,în numele celor MULTI lipsiți de bucuria cărții , a literei , îți mulțumesc PLANO.
N-aș mai fi postat un cuvant dacă pe această pagină UNUL singur dintre noi n-ar fi postat o vorbă despre PĂOETUL NATIONAL !

Felicitări !

koko48 spunea...

Ai dreptate Alex.
Cu atatea probleme am uitat nu numai sa ii vedem pe semenii nostrii ci si de cei care au facut istorie. E ziua in care s-a nascut poetul nepereche si a carui moarte a ramas un mare mister. Nu cred sa existe roman adevarat care sa nu stie cine a fost Mihai Eminescu cel care va ramane vesnic in inimile noastre.
Poate cand se va scrie istoria adevarata vom stii intr-adevar cine a fost si cum a murit "luceafarul"

Avram Iancu spunea...

@Koko,ai dreptatemde multe ori problemele marunte ne inving si marile evenimente trec aproape neobservate pe langa noi.De cate ori trec pe langa mormantul sotilor Teodorovici[in drumul spre Bucuresti]automat imi vine in minte poetul adolescentei mele Eminescu.Am facut liceul militar la C-lung Moldovenesc si foarte des faceam excursii pe la Ipotesti.Acuma in amintirea acelor ani am scris ceva pe blogul lui *CEZAR*-ARMYIA-,Te-as ruga sa citesti.S-auzim numai de bine.sarut-mana.tigri2

Iancu dela Urziceni spunea...

@alex parolea-moga
,,În numele LIMBII ROMANE , ÎN NUMELE LUI EMINESCU ,în numele''
militarilor
,,ROMANI din ARMATA ,din SERVICII ,din POLITIE ,în numele celor MULTI lipsiți de bucuria cărții , a literei , îți mulțumesc PLANO. ''

alex parolea-moga spunea...

Înțeleg semnalul prea luminate Iancu , hai să trecem peste orgolii și să felicităm blogul pentru un demers făcut unui simbol național ...reverberarea evenimentului sub emoția evenimentelor ! a avut efect .. de exprimare în ce mă privește și cer scuze . Eminescu este al meu ,al tău , al nostru ,al vostru ,al tuturor ... iar dacă am vorbit și pentru voi am făcut-o pentru că în adolescență noi toți l-am iubit pe Eminescu fără să-i fi știut Doina ...și pentru că în tinerețe și eu am jurat ce ai jurat și tu și alții .
SERVESC PATRIA

Robert Horvath spunea...

LIMBA SI CULTURA ROMANEASCA IN PERICOL !
OPRITI FASCISMUL ANTIROMANESC BASESCU !

APEL ADRESAT TUTUROR OAMENILOR DE CULTURA, INTELECTUALILOR SI A TUTUROR OAMENILOR DE BINE DIN ROMANIA .

Va rog sa cititi aceste randuri . Fascismul anticultural si antiintelectual trebue sa inceteze. In calitate de artist va rog sa ajutati sa punem faramiturile statuii lui lui Eminescu din nou impreuna. Romanii merita sa fie lasati sa vorbeasca romaneste in orice colt din lume chiar si la centrele culturale deocamdata anti romanesti.

INSTITUTUL ANTICULTURAL SI ANTIROMANESC
” TRAIAN BASESCU ”

CER REINTRODUCEREA LIMBII ROMANE SI A LUI EMINESCU CONSIDERAT ANTISEMIT, LA INSTITUTUL CULTURAL ROMAN – NEW YORK.
REFUZ SA VORBESC ENGLEZESTE INTR-O SALA NUMAI CU ROMANI.....FAPT PENTRU CARE I SE INTERZICE PRTICIPAREA LA ACTIVITATIILE INSTITUTULUI DE DOI ANI DE ZILE
 .
AJUTATI ROMANII DIN NEW YORK SA VORBEASCA SI SA GANDEASCA ROMANESTE !

Robert Horvath spunea...

STATUIA LUI EMINESCU ESTE SFARAMATA IAR LIMBA ROMANA
INTERZISA LA INSTITUTUL CULTURAL ROMAN DIN NEW YORK!
In prezent traiesc in America un milion de romani. O mare parte sunt concentrati in New York. Dupa caderea lui Ceausescu. pe timpul careia romanii ocoleau ingroziti cladirea sinistra de i6 etaje a diplomatiei romanesti, ei au inceput sa se adune la centrul cultural aflat in cartierul diplomatic. la doi pasi de cladirea ONU. ICR are la dispozitie unul din cele mai frumoase galerii de arta ,cu doua uriase vitrine de sticla care dau in strada si o frumoasa sala de spectale. De si suspiciosi de eterna prezenta a securistilor si a noilor activivisti culturali, care nu se deosebeau de cei vechi doar prin faptul ca furau mai mult, ei au inceput sase adune, considerand acest loc al lor. Arta prezentata era modesta si de multe ori evident propagandistica. Totusi oamenii nostrii de toate categoriile treceau peste toate si se adunau pentru a se simtii mai aproape de tara. Intelectualii subtiri de si strambau din nas umpleau salile centrului. Cei mai multi veneau pentru a se simtii acasa , a intalni un prieten si cand bugetul permitea chiar sa bea un pahar de vin si sa manance cateva sarmale de sarbatori. Au inceput sa apara si vechi diziidenti , dusmani ai comunismului care au intrat in imeduat in conflict cu agentii culturii in civil. Toate, cu bune si rele aveau ceva totusi in comun. Se petreceau in mediul si mentalitatea romaneasca. Era o oglinda aburita a unei tari care incerca sa se desprinda de comunism si a se intoarce in civilizatie. In curand aceasta oglinda a fost sparta in bucati, cioburile ei ranind pe toti care au ceva in comun. 
La o saptamina dupa numirea ei in calitate de director al ICR, urata si mereu transpirata Corina Suteu declara transant nu avem nevoie de sclerozata comunitate romaneasca care vine la manifestarila culturale sa mananca fursecuri 
Pentru a da greutate noului directorat. la prima actiune anticulturala ai fost trimisi pe banii romanilor, insasi vice presedintele ICR, Mihaesimpreuna cu politrucul cultural pe nume T.Morar. Dupa ce sa transmis un fel de mesaj patapievician din partea preseditelui onorific al ICR , Traian Basescu, sa anuntat ca se vorbi de acum inainte numai in engleza. Primul lucru care ma uimit, a fost faptul ca in sala nu se afla nici un strain. Al doilea lucru era ca nimeni nu vorbea aceasta limba de circulatie internationala pentru ca nu o cunosteau de loc. Un american nimerind la acesta aunare ar fi cerut cerut precis un translator. Vazand ca Corina Suteu a fost trimisa sa reprezinte sa reprezite cultura romana in USA, fara sa cunoasca doua boabe de americana iar Mihaes sa citeasca de pe o foaie de hartie balbaieli neinteligibile, in fata unei sali de romani americani, am incercat sa protestez. Interventia mea a fost deosebit de scurta probabil cateva secunde. Dupa ce am cerut reitroducerea limbii romane Mihaes a cerut sa fiu dat afara. Morar a cerut interventia politiei iar directoarea Suteu a inceput sa ma traga de de pulovar spre iesire. Din cauza ca am cerut sa se vorbeasca si romaneste pe teritoriul Romaniei ( ICR are aceasta calitate ) mi sa interzis participare la la orice activitate la ICR de si sunt artist , ziarist si cetatean roman. Imediat dupa acesta intamplare T. Morar la intoarcerea in tara, a descris cele intamplate in articolul UN PAPAGAL UNGUR BRUIAZA ARTA ROMANREASCA LA NEW YORK.
Robert Horvath- DEVA cineast New York

Plano10 spunea...

Cade Base la Buc scapi si tu te ICR-ul de la New-York.

Robert Horvath spunea...

@ MULTUMESC SINCER. TRAIASCA PLANORISMUL !

Robert Horvath spunea...

CINEASTUL ROBERT HORVATH APARATORUL LUCEAFARULUI SI
A LIMBII ROMANE IN ATENTIA PRESEDINTELUI INCULT SI ANTIROMAN
AL ROMANIEI.

“CULTURA ROMANEASCA BRUIATA LA NEW YORK DE UN PAPAGAL UNGUR”
ION .T. MORAR
Nu e vorba de un text extremist, in cele ce urmeaza. E vorba de constatarea unei realitati penibile care , de ani de zile, se desfasoara la New York. Orice actiune se face la ICR NY (si au fost unele care chiar au avut ecou acolo, nu doar in ziarele noastre!), la un moment dat apare un individ turbulent, pe numele lui Robert Horvath, ungur originar din Romania, casatorit cu o japoneza, care face scandal. Indiferent despre ce e vorba, Horvath se ridica si striga tot felul de sloganuri, uneori anti-securitate, alteori anti-autoritatile din Romania.
 Refuza sa vorbeasca engleza cerand sa se vorbeasca romaneste ca si cum ICR New York nu ar functiona in America.
Dar, in deruta sa mentala, Horvath mai face si altele. De pilda, s-a dus la Muzeul Holocaustului, unde l-a aparat pe Antonescu. Dela Antonescu sare la Eminescu despre care spune ca nu era antisemit si nu este prafuit. Cere sa nu i se sparga statuia.
Am avut si eu parte de bruiajul lui, intr-o seara cind citeam din Lindenfeld si erau cam o suta de romani in sala . S-a ridicat in timpul lecturii si a vorbit singur, apoi i-a injurat pe cei prezenti. A fost linistit cu greu, dar el a fost cel care a amenintat ca daca nu e lasat sa vorbeasca romaneste … va chema politia. Si, uneori, la manifestarile romanesti, acest tip cheama politia. iar dupa aceea face diverse reclamatii la MAE. Cind aude de Horvat, toata diaspora romana din NY isi pune miinile in cap. Si, decit sa dea ochii cu el si sa-i auda elucubratiile, oamenii mai bine nu se mai duc la ICR NY.
O fi Horvath un vechi spion al serviciilor romanesti pe care nu au avut cum sa-l aduca acasa, la tratamente? Al altor servicii? Nimeni nu poate da un raspuns, iar personalul Centrului Cultural nu stie cum sa reactioneze. Cum credeti ca ar putea fi oprit un astfel de tembel de la compormiterea faptelor culturale romanesti din NY? Ii rog pe eventualii fosti colegi ai lui Horvath sa se abtina de la accese de solidarizare, pe acest blog!
Tags: Horvath, ICR, nebuni, New York, spioni

Articol mentionat de Papagalul Robert Horvath Deva
http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/

Robert Horvath spunea...

SALVATI CULTURA SI LIMBA ROMANA !
FASCISMUL ANTINATIONAL IMPOTRIVA LUI EMINESCU SI TOT CE ESTE ROMANESC!
Pentru prima data in istoria politica asistam la un fenomen nou cu totul inedit.
Romanii se ridica impotriva lor insasi. Clasa politica aliata cu elita intelectuala se infasoara cu drapelul antinational sfaramand cu furie tot ce au creiat generatile precedente. O natiune intreaga refuza sa se uite in oglinda findu-i rusine sa fie roman.Sub regimul Basescu desfintarea culturii nationale este institutionalizata devenid politica de stat.
Eminescu este daramat, limba romana este considerata un pericol si este interzisa la toate cenrtrele culturale din jurul lumii, iar folclorul uitat cu desevarsire. Noua inchizitie lustruieste catusele. Cei care se ridica impotriva noului tip de fascism,impotriva ICR-ului, sau au putina demnitate sunt declarati dizidenti. Ei trebue desfintati.
Se interzice participarea mea la activitatea la orice ativitate culturala organizata de statul roman doar datorita faptului ca am cerut reintroducerea limbii romane la centrul anticultural si antiromanesc condus de Patapievici.
In cursul zilei de ieri o mare manifestare dedicata Luceafarului nu a primit aprobarea de a fi tinuta in cadrul centrului sus amintit, Eminescu fiind cosiderat ca un “poet depasit cu o ziaristica antisemita” de directoarea Corina Suteu.
Ca o rasplata pentru activitatea antinationala bugetul de anul acesta al mafiei rasputinului Patapievici este cu 4 a milioane de euro mai mare dacat anul trecut.

Robert Horvath- DEVA cineast New York