Un produs Blogger.

duminică, ianuarie 08, 2012

Invataturi(cicaleli) in atentia contestatorilor care nu apeleaza la un avocat

30 comments
Sunt prea actuale si profesioniste observatiile  pe care @Elena le-a scris, pe roarmy230, despre contestatiile primite de dansa spre corectare... ca sa nu le supun atentiei  si cititorilor acestui blog.
Sper sa nu se supere!
Eu as completa: daca nu ati apelat la un avocat sa va redacteze Contestatia, sa nu aveti pretentia ca el sa mai poata repara ceva in instanta.

"Stimati camarazi, 
Poate vi se va parea o ciudatenie ca tot insist pe aceasta chestiune, dar, desi e trecut de miezul noptii, simt nevoia sa revin asupra ei. In ultimele zile am primit si "corectat" mai multe contestatii de la cei carora le scade pensia prin revizuire. Am rugat/insistat cu referire la  felul cum isi personalizeaza fiecare Contestatia. Si, spre surprinderea mea, am constatat ca foarte, foarte multi fac acest lucru superficial. 
Adaptarea modelului nu inseamna NUMAI completarea numelui in prima pagina. Am avzut contestatii "gata de trimis la comisie" in care nici macar nu era calculata diferenta dintre pensia veche si cea revizuita. In multe dintre ele, spatiile punctate erau ... tot punctate. Nu stiu ce sa mai cred! Oare atat de putin ne pasa de noi? CINE sa vina si sa ne faca aceasta operatiune?
Daca referitor la pct. A si B, nu e prea mult de lucru, pentru punctul ref la calcul, cuantum, greseli, inexactitati etc. fiecare dintre noi trebuie sa puna serios osul la munca. Oricat de bun ar fi avocatul pe care vi l-ati ales, acela nu va cunoaste cariera asa cum o cunoaste fiecare dintre dvs. Multi mi-au replicat ca "Nu-i bai, ce rost mai are sa-mi bat capul cu calcule, ca daca instanta imi admite cererea si revin din  nou pe 164 situatia e rezolvata". Eu cred ca e o abordare foarte gresita a problemei. Dar cat timp va trece pana la solutionarea de catre instanta a spetei? Cati ani?
Comisia de Contestatii Pensii poate sa tina seama de greselile de calcul pe care le invocati la pct. 3, DAR NICIODATA NU VA FACE ALTCEVA DECAT SA APLICE Lg. 119/2010 si OUG 1/2011. Nu va putea anula decizia, chiar daca noi cu toti o cerem si nici sa dispuna pastrarea vechii decizii ca nu are temei legal pentru asta. Aceasta Comisie este obligata sa APLICE legea (asa tampita cum e), nu sa o CREEZE/DESFIINTEZE. Acum, aici, la Comisie, se pot face corectiile si completarile necesare, daca ati constatat din analiza Buletinului de calcul atasat ca sunt greseli. DAR INCERCATI SA VA IMPLICATI MAI MULT IN REZOLVAREA ACESTEI CHESTIUNI. 
Incercati sa abordati problema "de la punctul 3" CU TOATA SERIOZITATEA si ca si cum aceasta ar fi SINGURA problema a Contestatiei,  chiar daca e trecuta la urma.
Paradoxal, desi imi scade pensia cu aproape 35%, in cazul meu Casa sectoriala de pensii chiar a lucrat cu simt de raspundere, in sensul de aplicare corecta a OUG 1. Problema e cu adeverintele (care contin date aiurea), ca lucratorul de la casa sectoriala a introdus veniturile din adeverinte cu foarte mare exactitate. Si aici, la neconcordante si greseli (care sunt destul de multe) e vorba doar de o singura unitate (unde e posibil ca datele mele sa fi fost introduse de .... bucatarul din tura de noapte). In fine, le-am sesizat si le voi contesta.
La instanta de judecata lucrurile stau un pic altfel. In urma Deciziei 29/2011 a ICCJ, rezulta ca fiecare instanta va trebui sa aprecieze, de la caz la caz, cat de tare este afectat dr. de proprietate (pensie) al petentului prin diminuarea cuantumului si as se pronunte.Vor fi surprize mari, sa nu va imaginati ca vor curge valuri-valuri de HJ de admitere a actiunilor, lupta nu va fi deloc simpla. Si aici, prin cererea de chemare in judecata (daca problema ref la corectitudinea calculelor nu s-a solutionat la Comisie) va trebui sa demonstrati ca dreptatea e de partea dvs. Multi dintre dvs. sunteti specialisti in finante, economisti. Cei care nu suntem, apelam la acesti specialisti. Nu va aruncati in demonstratii matematice de sa lesine completul de judecata, ca nu ati rezolvat nimic; daca veti veni cu un sistem de ecuatii de gr. III sau cu sin de alfa si cos de beta, nu impresionati pe nimeni. Expunerea pb financiare pentru completul de judecata trebuie sa fie simpla, CLARA si exacta. In complet sunt absolventi de drept, nu de ASE.
Am simtit nevoia sa va fac aceste precizari, nu din senin, ci din motive FOARTE BINE INTEMEIATE. Pesemne ca voi mai reveni cu ... cicaleala pe parcurs, dar cred ca e bine ca fiecare dintre noi sa abordam cu maximum de seriozitate aceasta problema.
Succes si Doamne ajuta!
Elena "

30 de comentarii:

koko48 spunea...

Buna seara
@Elena
cum pot sa te contactez,pentru a ma indruma in legatura cu contestatia?

nostradamus spunea...

@ elena, Si eu doresc sa te contactez in vederea intocmiri contestatiei intrucat sunt foarte mari diferente intre decizia din dec. 2010 si cea de-acum. Si eu vreau o posibilitate de contact.

CEZAR spunea...

Moaaaama ce s-a maturizat ..Elena !

ELENA spunea...

@Plano10
Mi-o facusi, oltene!

@koko si nostradamus
Va informez ca nu sunt avocat, deci nu pot sa reprezint in justitie pe nimeni, dar sunt un ofiter (in rez) jurist cu vreo 16 ani de experienta si imi permit (fara ghilimele) sa ii urechesc pe colegii mei ale caror contestatii ajung in mana mea (in Inbox-ul meu) si constat ca nu si le fac cu simt de raspundere. MAI ALES PCT. 3 (ma refer la modelele puse la dispozitie de Sindicat)! Cum ma contactati va poate spune Plano, pe mail-ul personal. Nu ma intereseaza sa obtin niciun avantaj material din toata suferinta noastra.
PS Dar si Plano e jurist, are mai mult timp decat mine si ar putea face si el ceea ce fac.

@Cezar
Asa am fost tot timpul, dar ai avut tu ochii inchisi!

@Tigrisor (indiferent pe unde-i fi)
La multi ani si ... pupici!
N-am nimic cu tine, Doamne fereste, dar cred ca niciodata nu am stat cu timpul liber mai aiurea ca acum.

CEZAR spunea...

@Elena,
......si cu ochii inchisi ,ti-am spus ca mergeti pe un drum ce se va infunda!! Asa a fost... din fericire !!
Acum, tot cu ochii inchisi- slabe sperante!! CEDO- deja v-a taiat macaroana!!!

Don Corleone spunea...

Da banii sunt buni,sunt buni.Nu va faceti iluzii ca e moca.....sau faceti-va!

Don Corleone spunea...

vad ca pe ro230 ca si pe aici e lupta mare pentru clienti.Marketing-ul sa traiasca!!fraieri se gasesc.
PS prima,a doua,"consiliere" vor fi moca,dupa ,cand se ingroasa gluma va fi pe bani si nu putini.
PS2 Eu am trimis contestatia pe 21 dec. si am scris 10 randuri amarate cu ceea ce doresc.
dar am anexat tot ce trebuia.
@pensionarii militari.Nu e nevoie de "literatura"Fiti scurti si concisi(si sa aveti documente).crede cineva ca acolo se citesc romane??Restul e abureala......de luat banii de la oameni.

Don Corleone spunea...

deja ma pufneste rasul.....pasul 1...pasul2...1a...2a...ha,ha

karadeniz spunea...

@ Don Corleone&Cezar
Bunul samariten la nevoie se cunoaște. Grija voastră față de colegii pensionari cărora le scad pensiile și altruismul de care dați dovadă, când îi sfătuiți să nu dea banii de pomană la avocați pentru că nu vor pierde procesele, sunt mișcătoare pînă la lacrimi. Cel puțin pe mine m-ați convins. Mâine îmi depun cererile de retragere din ANCMRR și SCMD și cred că o să renunț și la contestarea deciziei de revizuire a pensiei. Cu banii pe care-i voi economisi în acest fel voi juca la 6 din 49. Vă mulțumesc pentru sfaturile prețioase ca și lui Stelian P. , care mi-a arătat, pe infomondo, că vom pierde și la CEDO dacă mă va împinge necuratul să ajung până acolo.

Avram Iancu spunea...

@Don Corleone
tocmai asta spuneam si eu pe blogul lui Plano[el fiind avocat-cred]s-a cam suparat pe mine.In ideea proceselor la fiecare lege ce nu ne convine o sa transformam toata tara intr-un proces pepetuu din care nu va iesi nimeni ,si vor castiga avocatii.dar ce sa faci ,omul cand da de greu:se roaga,apeleaza la avocati,preoti si vrajitoare ,iar acestia hotzomani de meserie ii jupoaie de bani pe fraieri.tigri2

Plano10 spunea...

@Tigri
Cand apelezi la un avocat o iei cu el de la capat. Adica lasa-l pe el sa redacteze actiunea.
Ce rost mai are sa angajezi un avocat, sa te sustina in instanta, daca tu ai scris in cererea introductiva trei lulele, doua surcele!!!
Fara avocat nu reusiti altceva decat sa enervati judecatorii, fiind nevoiti sa va explice permanent procedurile si politia sedintelor de judecata.

Don Corleone spunea...

@karadeniz
gata nu nu va mai deranjez(nici pe dvs nici pe altii)Toti avem capete,suntem "majori si vaccinati"....deci succes maxim va doresc!!!
oricum persoana mea nu conteaza.Mi-am dat si eu cu parerea ca oricare altul.Decizia/deciziile va apartin pe deplin.
Inca o data succes!!

Plano10 spunea...

@Corleone
Hotaraste-te, d-le, odata!
Deeee.... cand ne tot promiti ca ne abandonezi!!!

Avram Iancu spunea...

Oricum ar fi ,mie nu mi se pare normal sa fie date legi neexplicite,contradictorii,nedrepte ca apoi cetatenii sa dea statul in judecata si invers iar cei ce le-au fomulat si aprobat sa nu fie trasi la raspundere si in continuare sa jefuiasca avutul tarii dupa bunul plac.Acesta nu este stat de drept,nu este democratie,este o intoarcere in tenebrele istoriei.Prin 2006 am scris la CEDO si mi s-a raspuns cam asa"noi nu dam verdicte impotriva legilor unui stat",o sa caut raspunsul la scrisoare,nu-l am la indemana.tigri2

CEZAR spunea...

@ karadeniz
Facem un mic calcul(daca fac vreo greseala ,rog sa interveniti)
Lt col.ce s-a zmiorcait asta seara la a3 pensie aprox.3900 lei(oare cu ce functie si sporuri a scos-o?)
Sotia tot militar cred ca minim 2500 are si ea
La 6400/luna - Mai adaugati - compensatoarele + asigurarea de deces a fiului (cateva zeci de mii de euro)+ alte ajutoare de la MApN..... te apuca ameteala !!!
Pierde acum aprox.900 lei
Are el drepul sa planga,sa intineze si memoria copilului(care tot dupa bani a mers si a murit.Sa nu-mi spuna cineva ca la 26 ani te angajezi ca militar din pasiune pentru meseria armelor .....etc)
Se mai mira ca ministrul i-a intors spatele? Asti-s oameni... mai si minte facand referire la recal. din decembrie si lasa sa se inteleaga cum ca asa a ramas!!!
Daca am gresit undeva rog sa ma corectati......
=== Asta o spune un Anonim pe mai multe bloguri !!!
Mai completez si eu- Si dumneata ,,esti in nevoie" cu peste 3000 lei pe luna de la 0101 2012 ,caci pana acum ai avut mult mai mult!!! La fel ca D.C. iti urez mult succes ,dar pana una alt trebuie sa stiti ca ati reusit performanta sa ne bagati in cacat pe toti !!
Va aduceti aminte sa fi procedat noi la fel si eram mult mai multi si amariti ca voi! Trebuie sa-mi strige mie cunoscutii-Cand o sa va mai saturati bai!! Normal ei vazand cu miorlaie cate unul pe la a 3 cred ca toti avem de la 3000 in sus si plangem ca murim de foame !
Succes domnule, dar aveti grija cand va vaitati faceti deosebirea dintre noi si voi !! in caz contrar ne obligati sa ripostam !! Putem merge si noi la TV.

CEZAR spunea...

PS. Este bine sa mai retineti un lucru-colapsul L164 si toata aceasta nebunie se datoreaza tot unora din tagma voastra,care nu se mai saturau si.mai faceau o inginerie..
Sub nicio forma nu se dat. subof. mm sau ofiterilor ca mine,DC. Tigrii..etc

karadeniz spunea...

@ Cezar
Ca și Don Corleone utilizezi barda, ca argument în discuții. Probabil că pe mulți interlocutori îi intimidează ori îi deranjeză, dar arta conversației presupune și astfel de procedee.
Trăim, sau cel puțin așa pretindem, într-un stat democratic. Una din libertățile pe care nu le-am avut înainte de 89, este aceea că putem spune ceea ce gândim. Cum o facem, e altă poveste, ține de inteligență, bun simț, educație, cultură, temperament.
Nu l-am văzut pe lt.col de la antena 3, dar faptul că l-ai văzut nu-ți dă dreptul să vorbești așa despre un om. I-ai făcut deja bugetul familial și ai decretat fără drept de apel că are prea mult. Comparativ cu cine, cu tine, cu Dinu Patricu, cu Miron Cozma?
Aș putea să afirm și eu in același stil că mă doare-n beretă de ce-ți strigă ție cunoscuți, sunt ai tăi. Ai mei nu-și permit asemenea impertinențe.
Ai redus totul la valoare pensiei. Poate sunt ”în nevoie cu pensiea (brută) de peste 3000 de lei” cum spui, poate nu. Am iesit la pensie pentru ca așa a considerat armata necesar, nu că aș fi vrut eu. Am ieșit în condițiile ordonanței 7 și a legii 164. Ca o compensație pentru intreruperea carierei militare inainte de termen, aceste legi ale statului român mi-au acordat aceași pensie ca și cand aș fi ieșit la pensie de de pe aceeași funcție și de pe același grad la vîrsta de 55 de ani. Acum după 8 ani mi se anulează această compensație, uitându-se că dacă aș fi fost lăsat să-mi termin cariera aș fi avut probabil o altă funcție și un alt grad. Deși fac parte în continuare din rezerva armatei române nu mai am dreptul la gradul militar, M.Ap N și ministrul acestei structuri mi se adresează doar cu domnule.
Considerâd incorect acest tratament, mă adresez, democratic și constituțional, celor cărora consider că mi-au adus un prejudiciu, apelez la structura abilitată să stabilească dreptatea în țara asta, justiția română . Nu cred și nu consider că am greșit cu nimic, atunci de ce insistați voi să accept această situație pe considerentul că celor mai mulți le-a crescut pensia, că unii ați ieșit cu pensii mult mai mici (nedrept de mici, probabil la unii) , ori că în urma cererii mele și a altora aflați în situația mea s-ar putea să fiți afectați și voi, cei cărora v-a crescut acum pensia. Cum la fel nu am greșit cu nimic și nu mă simt vinovat că alte categorii sociale au niște pensii mizere. Faptul că îmi revendic niște drepturi nu inseamnă că nu sunt solidar cu ei sau cu tine.
E posibil să nu am dreptate dar repet, e dreptul meu constituțional și legal să-mi exprim opinia ori să mă adresez justiției cînd consider că mi-a fost prejudiciat un drept.
Cât despre băgatul în rahat, nu cred că faptul că eu îmi revendic niște drepturi te bagă, sau vă bagă, cum spui tu, în rahat. De regulă intratul în așa ceva este o opțiune ori acțiune individuală.

fiducius spunea...

NATO - North Atlantic Treaty Organisation Contact us
Comrades valued U.S. military
We ask that pensions MILITARY SUPPORT
Does not decrease RETROACTIVE

HAS Been Message sent.

Prayer for Obama
Heavenly Father,
Welcome from the heart
Bless your servers
U.S. PRESIDENT OBAMA
And it fills his heart
The gift of your Spirit,
For proper that totdeana
It will run after you,
Give him long life
The health
Joy, happiness,
Abundance and peace
Amen!
LT. Colonel doctor (reserve)
Dr.Gheorghe P. Budau.
Deva , Romania
January 20, 2009, at 4:02 p.m.

10 ianuarie 2012, 07:56

CEZAR spunea...

@KARA.. adevarul asa trebuie spus ..,,cu barda".

karadeniz spunea...

@ Cezar
De gustibus non disputandum !

CEZAR spunea...

Bine !!Tradu pentru toti marinarii ! Terestrii si aviatia,cunosc!!
PS. Stiti ca ati umplut toate compartimentele(sic)cu marinari? Presed.-marinar : Sef SMG marinar(Marin),Fratila:marinar , La pdl cel mai mare latrau -marinar desigur.....si tot asa !! Tot voi va vaitati?!!

karadeniz spunea...

@ Cezar
Și asta tot de barda ține!
Singurul marinar cu adevărat este Traian Băsescu. Pentru această profesie are respectul meu. Marin și Frățilă au treaba cu marina cum are taxatorul de bilete trebă cu meseria de șofer de autobuz.
Totuși nu mi-e clar ce vină am eu în treaba asta. Să înțeleg că încerci acum dezbinarea foștilor militari și pe arme ? Sincer oricât aș încerca nu pot să te înțeleg.

CEZAR spunea...

Ei na! Am zis si eu ca sa ma distrez!!
PS. Vreti sa ne spuneti daca trecerea in rezerva ,ati cerut-o personal ,prin cerere scrisa si semnata?

CEZAR spunea...

@K...torpila la babord...
Dupa cum mi-a soptit unul, nici Pro.univ. rector dr. docent eco.Comandor.....nu pre a vazut marea ????!!!!
Cam multi.....

karadeniz spunea...

@ Cezar
Cererea făcută de mine spunea cam așa.
Solicit menținerea în activitate, dar dacă în termenul legal ( ordinul de desființare a venit nu cu 60 de zile ci cu 30 de zile înainte ) nu mi se poate asigura o funcție corespunzătoare gradului ( situație în care aș fi fost pus la dispoziție pentru trei luni ) solicit trecerea în rezervă în condițiile ordonanței 7/ 1998.
”Vreți să ne spuneți” ! Acest ne mă duce cu gândul la faptul nu vorbești în nume personal ci reprezinți sau vorbești în numele unui grup sau al unei structuri.

CEZAR spunea...

@ K... da ,desigur vorbesc in numele celor jecmaniti de L164 si care dupa cum se vede ,nu au avut fonduri suficiente, pentru a se dota cu cate un comp..
PS. Este lipsit de relevanta ceea ce ati scris..in plus !!Adevarul -adevarat este ca ati cerut sa treceti in rezerva ! Normal, erati garnisit cu de toate!
Subsemnatul ,am fost pus la dispozitie si incadrat in final pe o functie inferioara ,pe care am lucrat ani buni !Nici nu-mi trecea prin cap sa fac cerere de pensionare, pana cand nu am mai suportat !
Toti eram de acord ca esaloanele sup. au norma in a determina cat mai multi sa plece...

karadeniz spunea...

@ Cezar
În 2003 nu se mai accepta încadrarea pe o funcție înferioară. Dar dacă te face să te
simți bine sunt de acord cu ceea ce afirmi.
Nu îl cunosc personal pe Golea Pompiliu. In Institutul de marină am avut un profesor de navigație de o valoare deosebită. Răul de mare, cu care organismul nu s-a putut acomoda l-a făcut să nu poată rezista la ambarcare. Asta nu l-a oprit să învețe zeci de promoții de viitori ofițeri, miltari ori civili, arta navigației.

CEZAR spunea...

Sa aveti un an bun ! Dvs. si toti marinarii (nu cei din politica !)

karadeniz spunea...

@ Plano 10
Pe roarmy230 au apărut niște comentarii a căror esență ar fi că CMJ-urile cheamă pensionarii revizuiți, probabil cei cu pensii diminuate, pentru verificarea deciziilor cu adeverințele CMJ. Dacă e real poate fi o oportunitate în plus pentru cei care au încă perioade cu venituri neidentificate corect pe buletinul de calcul atașat deciziei.

CEZAR spunea...

@ KARA...cititi aici va rog care-i situatia marinei militare (din pacate)http://www.exploziv-news.ro/audio-exploziv/961-doar-patru-ore-ii-trebuie-rusiei-sa-ocupe-romania-sa-ne-explice-generalii-care-au-condus-armata-romana-in-ultimii-22-de-ani-de-ce.html