Un produs Blogger.

luni, ianuarie 09, 2012

ORDONANTA DE URGENTA nr.1/28 01 2011-privind stabilirea unor masuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala

107 comments
Am ridicat postarea in prim-plan.
Vad ca este din nou cautata.
Din cauza redusei accesari, in ultimele luni, a decazut din top 10 de pe prima pagina





http://moficial.ro/2011/0081.pdf
M. Of. nr. 0081 din 31 Ianuarie 2011
Act nr. 1/28 Ianuarie 2011

Ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (201100081)







 

107 comentarii:

nicu001 spunea...

Unde gasesc textul in format pdf?

Skiuc spunea...

deocamdata nu e, probabil maine dimineata va apare si pdf

Plano10 spunea...

@Nicu001
da-mi adresa de mail sau citeste art anterior despre OUG

dac55 spunea...

Multe lucruri preluate din Legea 19/2000 si mentine ambiguitatea cu privire la sporurile acordate in functie de conditiile de munca si perioade suplimentare la vechimea în muncã sau la vechimea în serviciu, care constituie stagii de cotizare art3(3)din metodologie.In rest nimic spectaculos...Oare de ce n-au preluat si art 180(7) din Legea 19 ?

Nicu001 spunea...

@Plano10
nicuoo1@yahoo.com
Multumesc mult!

Gourkha spunea...

Ascult, citesc – am efectuat si niste calcule, dar oricum nu uit subiectul principal.In tot acest tam-tam legat de pensiile militare, nu este vorba de niste pensii, ci de ceva mult mai simplu: daca un stat isi incalca retroactiv propriile legi – acela nu mai este stat de drept. In rest – e un simplu joc, cu final previzibil - caderea regimului care si-a permis sa incalce principiile statului de drept. In Romania va fi Revolutie. Vrem sau nu sa acceptam, semnalul e dat si dinspre EU, Franks & NATO. Si va fi aplicat intocmai de catre poporul roman. Normal – n-ar fi trebuit sa se ajunga iar aici. Dar asta este – nu vrei anticipate, nu demisionezi, nu accepti revalidarea de catre popor – esti pur si simplu alungat.

In rest - da, e democratic - cine doreste L. 119/2010 sau LUP - e liber sa solicite, dar sa nu ti se impuna intrucat deja e altceva: democratia este terminata cand ti se modifica retroactiv un drept deja acordat.

Lucia spunea...

Plano, exista un act normativ care interzice platile compensatorii la stat in anul 2010 (nu regii autonome, ...cu capital majoritar de stat etc), ci, institutie publica.
Si daca nu, Codul muncii interzice platile compensatorii la concedierea colectiva, daca ai pensie.Multumesc.

Anonymous spunea...

C-dor Av.
Batrane razboinic Gourkha,
Cine n-are un batran ...

Cer senin!

Anonymous spunea...

militari adevarati,luptatori din "conditii speciale" si "alte conditii" nu picati in plasa propagandei politrucilor, nu le faceti jocul, v-au facut destul rau,iar acum vor sa-si apere privilegiile scotandu-va din nou in fata, mizand pe instinctele voastre de luptatori, pe spiritul vostru de camaraderie, pe spiritul vostru de sacrificiu. nu faceti politica nimanui, faceti politica voastra, aparati-va drepturile, luptati pentru voi, ati fost destul oprimati de acesti lingai manipulatori, care constant v-au luat drepturile,ajungand sa aiba solde si pensii mai mari decat voi pe langa toate beneficiile oferite de sistemele corupte.
hai sa ne unim noi militarii adevarati, sa luptam si sa cerm dreptate, nu mai vrem egalitatea comunista. ce diferenta la pensie a fost pe L164 intre un politruc si un luptator operational? politrucul are de multe ori pensia mai mare si o va incasa ani buni dupa ce noi, cei uzati de "conditiile speciale" vom fi dat coltul.
astept propuneri si solutii cum sa obtinem sporul de 100% si in bani nu numai in scripte.
credeti ca daca vom face o MILITARIADA pentru daramarea guvernului si a presedintelui rezolvam problemele noastre? NU! " pleaca ai nostri, vin ai nostrii" vin cei care chiar se fac vinovati strea in care se afla tara, vin cei care au dat pensii de sute de milioane unor oameni care chiar nu le meritau (aviatori civili, parlamentari, grefieri, judecatori...), unor oameni care au copiat sistemul militar de pensii, vechi de cand se stie, pe care l-au adaptat stilului lor mafiot(80% din toate veniturile ultimei lunide activitate)facandu-si pensii chiar nesimtite. ma uitam cum un SOFER DE AUTOBUZ (pilot civil bortos, scarit de bijnita cu tigari, wiski, blugi si vidouri...) avea pensie de 10 ori cat un pilot de vanatoare, mai mult, un astfel de pilot, se lamenta la "tembeliziuni" cum sa aiba el pensia cat un comandor de aviatie, el care a fost comandant de aeronava. In aviatia militara comandant de aeronava este locotenentul si capitanul, care fac totul ("intr-o racheta"),tot ce face un echipaj de pe "autobuz"(cu exceptia stewardesei), comandorul este pilot, instructor, controlor de trafic, ofiter cu operatiile,comandant,face toate acestea intr-o zi si nu cumuleaza salariile ca acela care printre altele era si propriul consilier.
Poate L119 face un pic de dreptate, noi n-am strigat cand poate cu scarba ne uitam la cei cu pensii de 10-20 de ori mai mari decat noi, desi stiam ce au facut ei si ce am facut noi, noi cei adevarati ramanem cam cu ce am avut, jmecherii de magistrati s-au scos, iar politrucii ne atata sa luptam pentru ei.
Statutul de militari nu ni l-au respectat si nu ni-l respecta nici unii, le putem da gradele si decoratiile, dar sa ne dea drepturile noastre pentru a ne trai, poate mai linistiti,cei cativa ani care ne-au mai ramas.
noi luptatorii n-am fost jmecheri, n-am lut si nu ni s-au oferit imputernicirii pe fubctii, pentru a beneficia de pensii mai mari, hai sa nu le facem jocul profitorilor.
nu facem politica,cei care vor veni tot in noi vor lovi, ne vor impozita de ne ies pensiile pe nas. deschideti ochii si celor care nu pot vedea realitatea si se lasa manipulati.cobra

Anonymous spunea...

@Plano
Anexa 1 cuprinde cuantumul soldelor de grad si al soldelor de functie minime corespunzatoare gradelor militare detinute.In aceasta anexa nu exista gradul de locotenent major.Dac in perioada 1987-1989 aveam acest grad ce se va lua in calcul,gradul de locotenent sau cel de capitan?
Multumesc pentru raspuns,
Cu stima,
BEBE

Plano10 spunea...

@BEBE
Se ia gradul de capitan

Anonymous spunea...

INVALIDUL catre
Cobra ,
Vad ca esti pornit bine impotriva burtoshilor,ce-i drept justificat.
Grohaitorii astia baloshii ,acuma au prins voce si nu le mai tace trompeta deloc ,cand dupa revolutie erau in stare sa pupen-kur,pe cel mai nebagat in seama 'tan-major.
Toti ,care urla ca armata-i batjocorita ,umilita ,ca ei au facut,au dres,de fapt n-au nici in clin nici in maneca cu privatiunile ,cu efortul ,cu subrezirea sanatatii.
SOARECI SI SOBOLANI DE BIROU ,care cand face-a-m instructie sau pregatire la -25 grade sau + 40 ei erau bine adapostiti nici nu scoteau capul afara sa vada macar ,daca mai traim.
Invartitii si nesimtitii care cum au promovat spre varful ierarhiei militare au uitat de promisiunile si discutiile de dupa LOVITURA,ca cea fost sub Ceashca sa nu se mai repete.
3-4 ani a durat perioada in care c-dtii si sefii au impus respectul pt armata si normalitatea ,instructie ,pregatire,aplicatii,
conbustibili, echipament.
Cat au fost pe functii marii cativa generali reactivati.
Apoi odata cu "plecarea" astora,au fost promovati cei care au organizat represalii-le din dec 89,care n-au mai avut autoritatea morala ,dar nici profesionala in fata uzurpatorilor lui Nicolae.
Se stiu ,si-i stiti,unii sunt anchetati,alti sunt scapati,unii se inscriu in partide ,altii fac politica.Dar incepind cu acestia s-a dus si se duce dracului statutul de militar in Romania.
Vile,case ,apartamente pt familii si rude primite de-a moca,cabane ,si pensiunii construite cu militari si materiale substituite. MII DE CAZURI.
Sa ies in strada pt ei ? ,iar eu ma chinui din '98 c-o boala cumplita cronica,dobandita in dispozitivul dracului ,in frigul si inghetul din n aplicatii ,cu o pensie de 800 ron,care abia i-mi ajunge pt medicamente si tratament.
Poate cu ,luarea in considerare a sporului de dispozitiv,cu recalculare sau ce-o fi asta sa trec de 1200,DUPA 23 ANI VECHIME.
Daca nu d-zeu cu mila.
Dar mi-e sila cand vad dogaru,agramati,abraham si alte lepre vaitanduse.
Poate's la fel ca ei, sa-mi vad propriul interes ,dar cel putin eu nu i-am facut de rusine,la teveu ,in fata altora care o duc si mai greu.

CopperNick spunea...

@Plano10
OUG este mult mai elaborata decat varianta pe surse din 24.01. De aceea cred ca a fost in aceasta formula de text de la bun inceput iar ce a aparut a fost un rezumat de adormit vigilenta.
La prima citire:
-nu mai apare, la perioadele considerate stagiu de cotizatie, ca si elev/student in scoli de formare cadre militare, precizarea anterioara ..//cu exceptia liceelor militare//..
Sa fie inclusa si acea perioada sau e o scapare?
-nu mai apare, la categoriile ce nu constituie elemente de venit, pe langa c/v hrana, echipament, etc, si diurna
/salariile pe timpul misiunilor in strainatate. Sa fie o scapare? Aceasta precizare parca nu a fost in L119 dar a fost in M101. Adica a fost introdusa de corectii finantisti din MAp...

CopperNick spunea...

pt toti..............
La prima citire si comparatie cu datele din adeverinte un amic marinar mi-a spus ca nu stie pe ce principii s-au stabilit datele din anexa 1. Dupa cum rezulta, la gradul de locotenent pe functia de locotenent la minim, venitul este aproximativ la fel pt venitul pe care il avea el ca locotenent pe functie de capitan si cu ambarcare in mars si stationare. Adica cum?
Daca e asa, domnu Boc, suntem ofiteri sau sunteti golani?

Anonymous spunea...

CopperNick,
Citeste art.3 alin(1)lit.c stagiu= elev,student.

mos alecu spunea...

@CopperNick 31 ianuarie 2011, 11:02 :
Inseamna ca nu fusese numit oficial/legal pe functia aia de capitan ... si , cum este si normal , era platit tot pe locotenent la minimum...

Anonymous spunea...

@Invalidul
Multa sanatate va doresc !
@ toti
Voi sunteti ofiterii rezervisti ai armatei romane.... ei sunt golanii romanicei

Alex spunea...

CopperNick, 31 ianuarie,11:02,

Intervin pentru ca si eu sunt in situatia amicului tau marinar, dar datele mele sunt putin diferite.
Iti motivez: in 1989 eram ambarcat la bordul navelor militare, grad de locotenent pe functie de capitan cu 5 (cum erau functiile la acea data); salariul net il aveam de aproximativ 3.900 Lei. Mentionez ca lunar ieseam cel putin o data pe mare cateva zile, iar cum ambarcarea in mars era mai mare decat cea in stationare este normal sa apara diferente de cativa lei.
Conform tabelului de mai sus solda pentru locotenent si functie de locotenent la minim este 3518, deci o diferenta de circa 400 lei.
Cum ambarcarea atat in stationare cat si mars nu era cine stie ce, iar diferentele dintre gradele functiilor erau de cateva zeci de lei, cred ca sunt destul de bune datele din tabel. Cred, nu garantez.

Am onoarea,

CopperNick spunea...

@Alex si @mos alecu
Dupa cum stii bine alex si nu stie, ca nu are cum mos alecu, in perioada anilor 1970, 80 si poate si ulterior, singurele arme unde din scoala, ca locotenent, aterizai direct pe functie de capitan, erau marina si aviatia. Deci nu merge treaba cu locotenent pe functie de locotenent la minim, cel putin la marina si aviatie, ca nu era asa incadrarea pe stat. Spre deosebire de alte arme, poate cu exceptia absolventilor de AMT care veneau direct pe functie de maior. Adica in instanta ii poti dovedi zic eu.
Pe de alta parte, ce am vrut sa spun este faptul ca acest mod artificial de calcul vine in sprijinul celor din TU ale caror solde erau cit erau, majoritatea din scoala veneau, cred, pe functii de locotenent, si fara sporuri tip ambarcare sau zbor. Am vazut postari aici care afirmau ca aveau solde de 2200 sau 2300 pe la mijlocul anilor 1970. Iar venitul artificial este cf anexei cam 2500. Asta cum e?
Verificati si veti vedea ca am dreptate ca venitul cf anexei pt un locotent promotie 75 sa zicem de la Sibiu poate este mai mare decat venitul lui din adeverinte.
In legatura cu: sunt sau nu sunt corecte acele venituri articiale eu zic ca nu. Cf fisei matricole din memoriul personal rezulta ca am fost pe acea functie continuu, nu rezulta ca am fost in CO sau CM, sau la curs. Deci nu vad de ce pt o luna lipsa sa zicem as accepta sa mi se faca un calcul artificial cand e clar ca ar fi trebuit sa mi se puna venitul din luna anterioara.

CopperNick spunea...

Anonim spunea...CopperNick,Citeste art.3 alin(1)lit.c stagiu= elev,student. 31 ianuarie 2011, 11:09

Anonim: precizarea la care ma refer a aparut in proiectul ordinului comun al MAp, SRI, MAI (art 8). Ma intrebam doar de ce a fost necesara precizarea atunci..........

Alex spunea...

CopperNick,

Privitor la modul de modalitatea arbitrara de a stabili o valoarea de referinta sunt de acord. La toti pensionarii scrie in dosarul de personal: data, unitatea, functia, etc. In acest caz sunt 2 variante: ori micul piranha si sfatuitorii lui din MApN sunt prosti sunt sunt rau voitori. Desigur ca este posibil ambele.
Referitor la colegii nostrii din alte arme, as prefera sa evitam astfel de discutii si sa nu cadem in plasa conducatorilor de a ne certa intre noi.
Eu sunt afectat de prevederea ca cei cu alte conditii au 100% dar nu au decat 50%. Mai mult am inteles ca desi in lege se acorda incepand cu 01.04.2001 100%, istetii de la DFC nu calculeaza asa. Pentru perioada de dinainte de aceasta data incerc sa gasesc variantele legale de a solicita acest spor.
Cu toate acestea eu doresc ca pensia mea sa fie corecta si in nici un caz sa scada celor care au avut conditii normale, deosebite sau speciale.
Eu vreau sa-mi creasca pensia pentru ca prin L164 am fost dezavantajat si, daca este nevoie voi iesi in strada pentru cei care le scade.
Nu voi permite politicienilor de orice culoare sa ma foloseasca si nici sa-si bata joc o Gusa sovietica de mine!

Am onoarea,

Plano10 spunea...

@CopperNick
Acel ordin comun n-a existat. A fost o intoxicare inainte de a fi publicata HG 735/2010

Anonymous spunea...

Domn' Walter, da frumoasă colecţie de zombi idioţi ţi-ai tras pe blog. Dobitocii sunt fie visători, fie imbecili, fie postaci basescieni.
HG375/2010 a fost o imbecilitate crasă, dar aceasta OGU este o tragicomedie care plasează guvernul şi pe bock în tagma jefuitorilor pe faţă.
Cum sa faci înlocuirea perioadelor in care nu se gasesc date scrise cu valori salariale cu solda minimă a gradului deţinut de pensionar, când gradul si functia reala ocupată de fiecare militar sunt singurele elemente clare pe care MApN le detine pentru fiecare cadru militar în parte în memoriile originale?
Se vede clar dorinţa bockului de jaf la drumul mare.
Şi dobitocii se bucură şi aplaudă această nemernicie. Şi speră că politrucii vor pierde la pensie conform L119.
Nu băi, şleahtă de zombi! Tot ei vor ieşi câştigaţi. Dacă vor pierde, pe ici pe colo câte unu, aşa, cât să vă fure minţile stăpânii inelelor.
Tot marea masă de cadre, ofiţeri, subofiţeri şi MM vor pierde, şi asta cât de curând. Atunci să vă văd cum vă striviţi ouăle între cărămizi de ciudă.
Să auzim şi de bine!
Ged

Plano10 spunea...

@Ged
Puteam sa pariez ca tu esti chiar daca nu ti-ai aratat degetul de la mijloc ridicat.:):)
Indiferent ce li se intampla, oamenii trebuie informati... ca sa stie cum sa voteze in viitor.
Tu cum ai ramas? Tot recalculat, revizuit si in viitor regul(ariz)at de boc?

CopperNick spunea...

Tradarea vine din interior. Cine credetzi ca a formulat prevederea cu functia la minim a gradului corespunzator? Un civil de la casa de pensii sau din ministerul de finante?
Cine sta sluj ca sa nu faca sefii scandal ca el, finantist, are toate sporurile posibile si imposibile ca nimeni din unitate?
In legatura cu avantajarea sau nu a unor specialitati militare/arme prin acel tip de calcul pt perioade lipsa: nu am nimic cu cei care ar putea fi avantajati. Stiu sigur insa ca au fost temeri dupa efectuarea simularilor in legatura cu:
-cresterea mare a pensiei aviatorilor. boc ar fi fost putin panicata ca trebuie sa dea si nu sa ia;
-scaderea pe linie si consistenta a pensiilor celor din FT, fostele TU, care constituie marea masa a pensionarilor si sunt apreciatzi ca fiind mai radicali in exprimare. Indulceala asta cu calculul e o forma de mai demonta din radicalism? Poate.

VICTOR spunea...

In calcularea pensiei nu se tine cont de perioada (retribuita ) de predare a functiei si de premiul anual aferent anului in care ai iesit la pensie !!!
E NORMAL ?

mos alecu spunea...

@VICTOR 31 ianuarie 2011, 16:24 :
Da' ce dracu'i normal in situatia asta ...
Vedeti ca pentru prima luna de cadru militar ...
desi vi s-a dat adeverinta cu solda intreaga (pentru o luna de zile ) pentru care ati semnat de primire (pentru banii respectivi) , si din care s-a (s-ar fi) retinut impozit si contributii pentru pensii ... ei iau in calcul numai numarul de zile (si banii corespunzatori , proportional) de la care aveti ordinul de numire ... La fel si pentru ultima luna de activitate ... daca aveti ordin de trecere in rezerva cu data de 15 (sa zicem) , ei iau in calcul numai jumatate din solda ... desi erati platit pina la sfirsitul lunii , si s-a/s-ar fi retinut impozit si contributii pentru pensie pentru valoarea intreaga...

CopperNick spunea...

Pt toti...
Se poate obtine copia certificata a fisei matricole din memoriul personal de la CMS/Z?
Care e baza legala? A obtinut cineva?

Anonymous spunea...

Dle PLANO10 De ce oare nu se iau in calcul ca in Legea 19/2000?
Contravaloarea uniformelor obligatorii si a drepturilor de echipament;
- platile compensatorii si ajutoarele la trecerea în rezerva sau direct în retragere, respectiv la încetarea raporturilor de serviciu cu drept la pensie;
- valoarea financiara a normelor de hrana.
Va informez ca platile compensatorii sunt trecute in noua lege a pensiilor unitara, dar ca un paradox observ ca in OUG este trecuta la pasiv.Sunt cumva sanse in justitie pentru recunoasterea acestor drepturi?
Stimati colegi, acestea sunt probleme de discutat pe blog, nu alte tampenii...
Paganel

Plano10 spunea...

@Paganel
Fugi cu misto-ul in alta parte! Aici nu se da norma de hrana.

Anonymous spunea...

M-ati dezamagit Plano10!
M-am adresat cu propuneri concrete si asteptam un raspuns profesionist sau cat de cat. Dar se pare ca am gresit adrisantul, adica un adevarat avocat!
Paganel, fara misto

Plano10 spunea...

@Anonim
Ia mai citeste o data si vezi ca toate acele categorii de venituri sunt expres excluse.
Aici comenteaza cei care au citit cat de cat legile respective.

Skiuc spunea...

@ CopperNick, cred ca trebuie "cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public"; sunt obligati sa raspunda in termen de 30 de zile si cred ca merita incercat...

CopperNick spunea...

@Skiuk
Multumesc. Credetzi ca DFC, prin prisma a ce spune OUG, va cere de la CMS/Z acest document pt a completa procentele alocate grupelor de munca? Adica ceea ce ar fi trebuit sa faca din 2008 pana in 2010 daca ruda mea ar fi stiut de acea dispozitie/HG si ar fi facut cerere?

Filip spunea...

Discutam dar DFC (calculeaza)revizueste in continuare, ce vom primii cu noile decizii de pensii?, stie cineva cum se va folosii datele din anexa 1?, la fel cum s-a procedat cu salariul mediu brut/net sau la sumele din anexa 1 se va adauga grupele, pensia suplimentara, gradatiile, si indemnizatia de dispozitiv?

Skiuc spunea...

@ CopperNick, sincer raspunsul este NU! adica DFC nu se va obosi, n-au nici interes, nici timp de asa ceva... insa dvs puteti cere, CMS/Z e obligat sa raspunda si sa va trimita documentul; in modelul de cerere din anexa bifati inclusiv faptul ca suportati costurile! atunci pe baza eliberarii lui, CM este obligat sa-l inainteze si la DFC; in cel mai rau caz il inaintati dvs daca-l obtineti!

dac55 spunea...

"M. Of. nr. 0081 din 31 Ianuarie 2011
Act nr. 1/28 Ianuarie 2011
Ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională "

CopperNick spunea...

@Skiuc si @mos alecu si altii
Rog sa imi datzi baza legala, eventual cu articole si continutul lor, referitor la includerea procentelor corespunzatoare grupelor de munca pe baza de cerere in pensie, lucru care ar fi trebuit facut/solicitat intre 2008 si 2010. Intentionez sa solicit CMS/Z sa trimita la DFC datele necesare pt a se include aceste procente acum pe timpul procesului de revizuire.
Multumesc.

mos alecu spunea...

@CopperNick 1 februarie 2011, 09:32
dsclex.ro/legislatie/2007/aprilie2007/mo2007_242.htm#l90 (atentie la art.III)

dsclex.ro/legislatie/2008/februarie2008/mo2008_127.htm#l14

Bagati dvs. cite un "http://www."

VICTOR spunea...

VA ROG SA-MI SPUNETI DACA ESTE BUNA CEREREA PENTRU REVIZUIREA PENSIEI ( acoperirea legala ):

Casa de Pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale



CERERE DE REVIZUIRE A PENSIEI


Subsemnatul col. ( r ) ________________va informez urmatoarele :
In conformitate cu prevederile Legii nr. 119/2010 privind stabilirea
unor măsuri în domeniul pensiilor , art. 2. (1) pensiile de serviciu anticipate şi anticipate parţiale dintre cele prevăzute la art. 1 ( a- pensiile militare de stat ) devin pensii pentru limită de vârstă.
OUG nr.1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul
pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, art.6 (2) prevede ca stagiul complet de cotizare este de 20 de ani.
Precizez ca in calitate de cadru militar am stagiu de cotizare de
23 ani 9 luni si 11 zile.
Dupa iesirea la pensie , incepand cu 01 iulie 2005 si pana in prezent
am contribuit la sistemul public de pensie , conform documentelor anexate.
Aceste perioade referindu-se la perioade suplimentare la vechimea in munca recunoscută pentru stabilirea pensiilor si care se au in vedere la stabilirea stagiului de cotizare si a punctajului mediu anual consider ca indeplinesc conditiile pentru a mi se revizui pensia .

In consecinta , in baza Legii nr. 119 / 2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor , art.9 ( b ) si a OUG 1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala , art.2. , solicit Casei Sectoriale de Pensii a M.Ap.N revizuirea pensiei pentru cei 5 ani si 6 luni lucrati dupa pensionare.

Anexez , copie dupa cartea de munca si fisele fiscale pentru anii 2005,2006,2007,2008,2009,2010

cangurul spunea...

@VICTOR
Ceea ce doriti dvs. nu are nici o legatura cu L 119 si OUG 1/2011.
Cititi Legea 263/2010

relu949 spunea...

Ce as putea sa intreprind in vederea revizuirii pensiei mele pe baze reale,avand in vedere ca imi lipsesc din adeverintele de venituri 10 ani, ceea ce influenteaza negativ pensia cu aproximativ 300 Ron.Aceasta diminuare rezulta din faptul ca desi aveam gradul de Lt.Maj. eram incadrat pe functie de Lt. col, iar cand aveam gradul de capitan aveam functie de colonel.Nu era mai corect sa preia datele din dosarul personal care se afla atat la casa de pensii a MAI cat si la unitatea de la care m-am pensionat, unde se specifica clar gradul, functia, coeficientii de retribuire pt. grad si functie( din statele de orgsaniz,)separat pe perioade in functie de gradul si functia avuta.Nu cred ca este corect sa se ia in calcul pt, date lipsa in adeverinte,cuantumul soldei minime a gradului avut in perioadele respective. Ce ma sfatuiti sa fac.

VICTOR spunea...

catre cangurul

Am dreptul la recalcularea pensiei pentru perioada muncita suplimentar ?

Plano10 spunea...

Victor.
Te rog nu mai repeta mesajele pe mai multe articole.
Mergi pe articolul " Recalcularea pt stagiile realizate dupa pensionare" ca ti-am raspuns acolo. Citeste si articolul.
Cererea asta nu e buna!

Anonymous spunea...

Adeverintele trimise de noi pentru recalculare mai sunt valabile sau acum Casele de Pensii solicita altele de la fostele locuri de munca.MULTUMESC

Skiuc spunea...

@ Anonim 16:10, dvs aveti DEJA calculata pensia pe baza respectivei adeverinte, ca vi s-a trimis o decizie pe baza sal mediu e altceva... veti primi o a doua decizie pe care o puteti contesta tocmai in baza copiei dupa adeverinte, pe care banuiesc ca o aveti... mai departe este, intr-adevar, problema lor sa va caute perioadele lipsa
Cu stima,

Anonymous spunea...

Fiull intreaba
mos alecu spunea...
@CopperNick 1 februarie 2011, 09:32
dsclex.ro/legislatie/2007/aprilie2007/mo2007_242.htm#l90 (atentie la art.III)

dsclex.ro/legislatie/2008/februarie2008/mo2008_127.htm#l14

Care este TERMENUL LEGAL DE PRESCRIPTIE,pana cand se pot depune actle,privind grupele ,sporurile ,etc ,daca mai sunt luate in considerare.
Se poate cere plata retroactiv,de la 01.10.2008
Pana acuma nici nu am auzit de ele.

Skiuc spunea...

@ Fiull: tocmai aici e marea greseala a multor colegi rezervisti... "cresterea" lor de acum exista de mai mult timp :)dar ei nu au stiut, s-a facut economie la buget :) din ce stiu termenul de prescriptie e 3 ani, va recomand sa cititi cu atentie ce a evidentiat mos alecu... poate va raspunde chiar el
Cu stima,

Anonymous spunea...

Fiull
Multumesc ,Skiuc,
Daca este de 3 ani , atunci pa ,retroactiv.
Ramane sa solicit revizuirea in baza L119/2010,
cum scrie mai sus in OUG.
ORCUM ,CITESC TOT CEI PE AICEA.
STIMA

Skiuc spunea...

@ Fiull, repet: nu sunt in tema aici, mos alecu, eventual Plano sunt specialisti pe intrebarile dvs: ce va pot spune e ca revizuirea se face din oficiu, nu trebuie sa cereti... fiti doar atent la decizia de recalculare si cereti sa vi se tina cont de grupele avute, ideal ar fi sa aveti o adeverinta cu venituri! sper ca mos alecu sa citeasca si sa va lamureasca exact; chiar daca termenul a trecut DFC este obligata sa va ia in calcul toate veniturile avute...

costinelo spunea...

Credeti ca cei de la Casa de pensii vor solicita si inteprinderii unde am lucrat cca 11 ani (cu armata) sa comunice sporurile cu caracter permanent care nu sunt trecute in cartea de munca(toxicitate,conditii grele de munca,spor vechime,spor ore de noapte etc.)?

mos alecu spunea...

@costinelo 1 februarie 2011, 22:19 :
Ori intrebarea dvs. este retorica...ori dati dovada de o naivitate de toata frumusetea...
Cum credeti ca va vor cauta ei sporuri prin care sa va creasca pensia , cind singurul lor scop este ca pensiile sa fie cit mai mici...

Anonymous spunea...

Fiull catre

Plano , Mos alecu ,
Uita-ti-va ,la intrebarea pusa de mine putin mai sus ,va rog.
Poate ma lamureste careva si pe mine .
A ,si inca ceva ,cei care au participat la experimente in poligoane ,cu tehnica militara,explozibili.... au ceva in plus de castigat ? , la pensie sau "diminuarea" din varsta standard.
Multumesc

costinelo spunea...

Anticipam un asemenea raspuns elegant.Aviz celor in cauza:demarati cat se poate de repede activitatile pentru intrarea in posesie a adeverintelor cu toate drepturile salariale de la locurile de munca unde ati lucrat ca cvivili,intrucat in cartile de munca nu sunt trecute toate sporurile cuvenite.

mos alecu spunea...

@Anonim 1 februarie 2011, 20:05 :
,Pa' -ul folosit de dvs. este si din cauza ca L.90/2007 (ca si L.14/2008) erau pentru modificarea L.164/2001 ... iar L.164 este ABROGATA de L.263/2010 ...
Intelegind ca nu ati cerut la CMJ sa va trimita un tabel cu locurile de munca cu conditii diferite de cele normale , pentru 'revizuirea' in baza oug.1/2011 (completare la L.119/2010) trebuie sa obtineti (mai intii) acel tabel de la CMJ ...

Skiuc spunea...

@ toti: pt cei intresati, oug in format pdf aici:
http://www.fileshare.ro/14949383619.4

wasy_g spunea...

Anonim
Cei care au participat la experimente, cu th. militara, in poligoane chiar si o singura data intr-un an, beneficiaza ,pt.tot anul, de alte conditii de munca sau mai direct spus i se da un spor de 100%.Atentie,pt asta trebuia sa te adresezi C.M.J de care apartii si sa aduci si un document justificativ care demonstra ca ai participat la astfel de activitati.Pentru documentare citeste ord.M.Ap.N nr.M.116 ANEXA 1 cap.3

Anonymous spunea...

Fiull,
MULTZAM ,mos alecu,wasy-g,& co.
Sper sa o scot la capat.
Cu brambureala asta ,ne mai vedem ,auzim ,virtual intre noi.
RETORIC...cum DRACU , 3 ani de zile nu am stiut de niste DREPTURI ce le aveam ?
Bine ca-mi ureaza pe cupon ,LA MULTI ANI !
Bravo si sanatate la cei ce va implicati pe forum-uri,cu un sfat ,cu o indrumare.
Sa va iubesca nevestele si nepotii si sa aveti ce le pune in "TASCHA".

Anonymous spunea...

nu inteleg.asta inseamna ca toti care au participat la trageri reale cu tehnica,aruncarea grenadelor,etc,au grupe 100 la suta?pai 99 la suta au participat poate anual la asemenea activitati.

Anonymous spunea...

Fiull
Mai citeste o data ce spune wasy_g.

wasy_g spunea...

Anonim
Sa facem deosebire intre tragerile de instructie cu th. din dotare si tragerile experimentale sau asanarea poligoanelor dupa efectuarea aruncarii grenadelor de mana de razboi.Studiati cu atentie documentul indicat si daca aveti nelamuriri intrebati

akord75 spunea...

Stie cineva ceva mai mult despre cele de mai jos??

fragment interviu boc-tvr1(02.02.2011)

Şi, tot din februarie, 1.541.000 de pensionari, beneficiarii grupelor de muncă I şi II, vor primi pensiile mărite. Majorarea, asigură primul-ministru, va fi permanentă.

"Prin noua Lege a pensiilor, pe care am aprobat-o la sfârşitul lui 2010, beneficiarii grupelor de muncă 1 şi 2, încadraţi în această activitate până la 1 aprilie 2001, deci cei care au lucrat în condiţii de muncă dificile, vor primi un sprijin financiar prin aplicarea acestor grupe de muncă la pensie", a spus premierul Emil Boc, la postul public de televiziune.

Potrivit premierului, pensia acestei categorii de pensionari va creşte, în medie, cu 93 de lei.

"E vorba de 1.541.000 de pensionari care intră în această categorie. Acest lucru este posibil ca efort pe care l-am făcut anul trecut de adoptare a noii legi a pensiilor, care a impus principiul contributivităţii, şi ne-a permis să avem o lege corectă cu 22 de milioane de români. Să eliminăm acele pensii speciale care n-aveau la bază principiul contributivităţii, să-i răsplătim pe cei care au lucrat în grupe de muncă speciale, adică în condiţii grele, dificile, şi să aibă un bonus la pensie. Şi azi, începând cu 2010, pentru că în februarie se vor da banii inclusiv pentru ianuarie, 1.541.000 de pensionari din grupele I şi II vor avea acest spor la pensie, care va fi permanent. Media este de 93 de lei. Sunt şi creşteri de 158-160, şi de 80, în funcţie de locul în care au lucrat. Dacă cu raţionalitate, răbdare şi cu lucrul bine făcut, mergem pe această direcţie, ne vom consolida fiscal, iar România va fi ferită pe viitor să mai aibă probleme aşa cum a avut în 2009 şi 2010", a spus premierul.

Anonymous spunea...

se poate sa ma lamureasca cineva daca perioadele de munca ,asimilate gr1 de munca sau speciale,respectiv 6 luni la an,se scad din ani necesari de pensionare ?Exemplu:Dupa moua lege de pensionare asi beneficia de pensie la limita de varsta la 58ani si 6 luni,mentionez ca am lucrat efectiv in gr 1 ,24 ani,2 ani sc.militara si anterior 4 ani la gr.2 de munca

Plano10 spunea...

@Anonim
Vedeti in art 55 lit b)cati ani se scad din 58 ani si 6 luni.

mos alecu spunea...

@akord75 3 februarie 2011, 09:45 :
Cautati L.19/2000 la "legislatiamuncii.manager.ro/dbimg/legea%20pensiilor%20actualizata2010.pdf" {adaugind dvs. http//www...) si veti gasi :
"Art. 165 (indice 1). - (1) Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit
legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I şi/sau grupa II de
muncă, beneficiază de o creştere a punctajelor anuale realizate în aceste perioade, după cum urmează..." Si mai apoi "Art. II. - (1) Prevederile art. 165
1
din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu
modificările şi completările ulterioare, astfel cum au fost modificate prin prezenta ordonanţă de urgenţă, se aplică începând cu data de 1 ianuarie
2010, prin acordarea diferenţei dintre punctajul mediu anual rezultat în urma majorării efectuate conform prevederilor Legii nr. 218/2008 ..."

Ca de obicei si intotdeauna tov.-ul vorbeste prostii ... Respectivele "sprijinuri financiare" si "bonusuri" (i'auzi ia ... ce-i da prin minte...} erau prevazute si planificate a fi platite inca din 2008 ... dar baietii 'potrocalii' le-au tot aminat , sperind ca 'vor iesi din sistem' cit mai multi ... Acum , ca se 'ingroasa gluma' ce si-au zis ei : "mai da-le 10 lei Nicule ..."

Anonymous spunea...

Contelle120
Daca cineva imi poate spune unde este bugetul de pensii civile, bugetul de stat. Nu mai sunt, au fost mancate. Acum conform legii urmeaza sa fie mancate si fondurile de pensii din structurile militarizate. Unde vom ajunge. Ultimele doua acte normative care le-a cerut NATO au fost legea salarizarii cadrelor militare si legea pensiilor militare. Acum ce s-a intamplat cu legile respective. Oare Romania nu mai este partener NATO sau urmeaza sa dispara din aceste structuri pentru ca vrea presedintele. Cat valoareaza vila din Paris a Elenei Basescu? 900.000.000 euro. Conform legii unice de salarizare ne-am pierdut statutul de militari in rezerva conform actualelor decizii de pensii. Este corect? Cine a vrut ca sa devenim asistati sociali? De ce suntem singura tara din lume care promovam prostia? In luna ianuarie pensiile au fost platite din fondurile de pensii ale structurilor militarizate. Pana cand? Acum punctul de pensie este 732 de lei in luna octombrie probabil va fi 100 de lei punctul de pensie, atunci ce vom face. Va rog meditati: Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stand intr-o galeata, incearca sa se ridice tragand de maner.
Winston CHURCHILL
Un conducator trebuie sa tina minte trei lucruri: mai intai ca el conduce oameni, al doilea ca ii conduce dupa legi si al treilea ca nu conduce totdeauna.
AGATHON

Anonymous spunea...

Prezenta Ordonanta in Anexa 1 prezinta cuantumul soldelor de grad şi al soldelor de funcţie minime corespunzătoare gradelor militare deţinute.
Ex:1991...Cpt/functie Cpt...valoare minima = 16500(sa notam: grad Cpt = A;functie Cpt = B)
Solda este compusa din:valoare grad(A) + valoare functie(B) + sporuri(C) + gradatii(D)...adica:A+B+C+D
In adeverinta mea pt anul 1991 este trecuta valoarea 12733/toate lunile din acest an(adica:A+B+C+D = 12733)
Pt 1991 intra in calcul valoarea bruta a venitului.
Va intreb cum A+B este mai mare fata de A+B+C+D ?
PS
Aceasta situatie(A+B mai mare fata de A+B+C+D) o intalnesc pt toata perioada de pana in 2000.
Cu siguranta daca dv comparati minimul dat in Ordonanta cu valoarea trecuta in adeverinta...constatati...o noua artimetica...
Cu respect.
parere personala

mos alecu spunea...

@Anonim 4 februarie 2011, 16:11 :
Aceasta situatie dovedeste ca spusele unora , cum ca foarte multe date din asa-zisele adeverinte" au fost date "din burta"/"la plesneala" , sint intemeiate ...
Inca un motiv pentru ca , cei care lauda 'bunaciunea' L119/2010 , sa-si puna miinile in cap , deoarece nici nu prea ai cum sa dovedesti ca datele inscrise sint nereale...

Anonymous spunea...

Sunt curios ce valori primesc de la Arhivele Militare...sau daca primesc raspuns...
Cu respect.
parere personala

mos alecu spunea...

@Anonim 4 februarie 2011, 16:11 :
E bine si mai tirziu , decit niciodata ...
Domnule , daca nu m-as feri de cuvintele mari , as spune ca descoperirea dvs. este fantastica ...
Am verificat 'adeverinta' primita de mine ... La 5 (din 26) ani , am media 'veniturilor' inscrise in adeverinta cu 15-20% mai mici decit sumele (grad+functie la minim) inscrise in ordonanta ... E ceva de groaza cum s-a lucrat la colectarea datelor inscrise in adeverintele noastre...
De corectat datele ... nu vad cum se va putea face ... oriunde te duci si ceri date , intra repede in baza de date si-ti spune ca asa este cum scrie in adeverinta...

Anonymous spunea...

Nu va suparati ca intervin, dar in instanta nu poti sa ceri fotocopii dupa statele de plata?
Aratand ca baza de date electronica a fost gresit intocmita, cred ca ai dreptul sa vezi cu ochii tai statul de plata cu semnatuta ta pe el.Daca raspunsul este ca acesta nu mai exista se poate reconstitui.
Zic si eu.....Marina

mos alecu spunea...

@Anonim 5 februarie 2011, 05:01 :
Pe vremea mea statele de plata erau cel putin "Secret de serviciu" ... Nu stiu cine va va da aprobarea pentru fotocopiere si difuzare prin instante de judecata ...

Plano10 spunea...

@Anonim
Daca ai temei in instanta poti cere orice inscris.

wasy_g spunea...

Wasy_g
Adeverintele de venit, consider eu, sunt ilegale, intrucat nu respecta legea arhivelor,adica nu sunt semnate de un reprezentant al org. financiar contabil si in al doilea rand, nu specifica documentul din care au fost extrase.Asadar motive suficiente pt. a fi actionati in instanta.Inainte de fotocopiere au avut grija sa declasifice dosarele in care se aflau statele de plata deci din punctul asta de vedere sunt in regula.Inlocuirea salariului mediu cu solda de grad si de functie, la minim, este o gaselnita deoarece valoarea lor este f.apropiata .De cautat in arhive banuiesc ca nu se mai obosesc.

Anonymous spunea...

@wasy_g spunea...
Am rugamintea sa verifici datele de pe adeverinta primita cu cele din Ordonanta(anexa 1)si ai sa constati cat de "paropiate" sunt(pana in anul 200)
parere personala

sejc spunea...

domnilor cu parere de rau dar am ajuns la concluzia ca in prezent in m.ap.n.inteligenta este oprita la intrarea in unitate.comparati va rog cuantumul soldelor de grad si functie minime corespunzator gradelor militare din tabelul anexa la ordonanta 1......spuneti-mi ca nu am dreptate.in 1969 si mai apoi plt.adj.solda mai mare decat lt.maj. plt.adj.solda mai mare decat maiorul.si nu sunt singurile aberatii.spuneti-mi ca nu vad bine sau ca am devenit senil.accept orice numai sa gresesc.cu stima

Plano10 spunea...

@sejc
Situatia pare a fi generala, nu numai in anii de care vorbesti. Se pare ca acei subofiteri au salariul minim de incadrare corespunzator gradului si functiei mai mare decat al ofiterilor inferiori...

sejc spunea...

1)CUM POT FI PEDEPSITI juridic CEI CE SE FAC VINOVATI PENTRU FAPTUL CA NU RAspund la cotestatia la decizia de recalculare?
2)cei ce poseda pregatire ii rog sa raspunda la urmatoarele intrebari;
-in cazul celor ce au primit decizie de recalculare dupa salariul mediu pe economie se justifica contestatia in justitie?
-cine garanteaza si in baza carui act normativ, ca in caz contrar nu exista riscul ramanerii definitive?-
-la stadiul de decizie in baza salariului mediu pe economie si in conditiile emiterii oug 1/2011 poate consilierul casei de pensii sa invoce exceptia prematuritatii actiunii?ce tactica trebuie folosita pentru a realiza respingerea ei de catre instanta?
-in cazul suspendarii actiunii la primirea deciziei revizuite se poate cere repunerea dosarului pe rol?
sunt numai cateva intrebarii care dau incertitudini.dpmv cred ca raspuns la asemenea intrebari ne sunt mai de folos decat sa ne cioravoim si in acest fel sa facem jocul puterii.

Plano10 spunea...

@sejc
-Daca nu-ti raspunde la contestatie in 45 de zile introduci actiune la Tribunal.
-Invoci neaplicarea art. 180 din Legea 19/2000 cerere valabila si pentru suspendare si pentru revizuire.In acest caz exceptia prematuritatii actiunii nu poate fi admisa.
-daca pierzi actiunea pe recalculare incepi alta cand primesti decizia de revizuire.

Anonymous spunea...

Buna ziua,as dori sa stiu daca sa marit si pensia mea si cu cit ,mentionez ca sunt pensionat pe caz de boala si am lucrat 10 ani in grupa atai?Multumesc sper sa stie cineva sa-mi raspunda.

Anonymous spunea...

Trofin ma numesc.
Pentru
Anonim spunea... la 14 februarie 2011, 14:33

As putea sa va ajut. Dar am nevoie de cateva detalii, precum:
- perioada efectuarii Scolii Militare ( data intrarii si data terminarii- zi/luna/an);
- perioada carierei militare si gradele militare pe care le-ati avut ( inceputul carierei militare si iesirea din sistem - zi/luna/an ; pentru gradele militare la fel);
- perioada in care ati lucrat in conditii de munca speciale ( grupa 1) zi/luna/an inceput si terminat;
- stagiul potential acordat la iesirea la pensie pe caz de invaliditate ( ani sau puncte);
- daca aveti adeverinte de venituri , care sunt acestea ?
Va recomand sa-mi transmiteti aceste detalii pe adresa de e-mail : vtrofin@k.ro

Anonymous spunea...

Ma poate ajuta cineva, va rog
Datele problemei: Subofiter, 58 ani (iunie 2011) pensionat incepand cu 31.12.1999.
Am lucrat si lucrez in continuare, la o firma particulara. Intrebare: pot sa cer revizuirea pensiei dupa recalcularea prevazuta de L 19/2010?
Mai concret, pot sa solicit includerea anilor lucrati pana acum, sau trebuie sa astept implinirea varstei stadard de pensionare cf. L 368? Multumesc! Ica St. O. Victor

Plano10 spunea...

@Ica
Cereti imediat recalcularea pensiei pentru stagiile lucrate dupa pensionare potrivit art. 55, 99 si 107 din Legea 263/2010.
Aceasta operatiune de recalculare nu are nicio legatura cu actualele proceduri de recalculare-revizuire potrivit Legii 119/2010 siOUG nr.1/2011

Anonymous spunea...

Multumesc foarte mult Plano10!
Ica St. O. Victor

Anonymous spunea...

Buna ziua,
Daca imi puteti spune va rog:
-in perioada 09.1986-01.1988 am stagiu' militar efectuat
-1988-1995 am lucrat ca civil(am carte de munca)
-1995-2009 cadru activ conditii speciale(am adeverinta, depusa)
In perioada cat am fost civil am carte de munca, cumva trebuie sa cer adeverinta cu veniturile realizate in aceasta per., altele decat cele trecute in carte si ptr care am platit contributii la stat( ptr pensie)?
Ar putea cineva sa ma ajute cu un calcul?
Mentionez ca am primit o decizie cu calcul pe salariu mediu brut. Se revizuieste din oficiu, nu-i asa?
Va multumesc anticipat.
Dan D.

Skiuc spunea...

@ Dan D, daca stiti ca ati avut alte venituri pt care ati platit contributii, incercati sa obtineti adeverinta; revizuirea se face din oficiu conform OUG1; calculul il puteti face dupa programul aflat pe blog, postat de mos alecu, pentru a va ajuta cineva ar trebui sa aiba veniturile din adeverinta dvs

Skiuc spunea...

Cei care sunt interesati de ordinul SMG 17/10.02 privind revizuirea il pot gasi aici:
http://www.scribd.com/collections/2865174/Ordin-sef-SMG-nr-17-10-02-2011

mos alecu spunea...

@Skiuc 18 februarie 2011, 08:24 :
La aparitia hg.735/2010 ministrul a sarit repede si a emis ord.M101 ... pentru a arata ca 'mare grija si preocupare' are el pentru soarta pensionarilor fosti militari ...
Care o fi fiind cauza pentru care , acum , a pasat sarcina emiterii unui ordin sefului SMG ; cind normal ar fi fost ca , pentru aplicarea unei ordonante a GUVERNULUI , ordinul pentru detalierea activitatilor sa fie emis de esalonul imediat inferior guvernului , adica de MINISTERUL de resort ??

Skiuc spunea...

Eh, de ar fi numai asta... dar termenul de revizuire e de-a dreptul aberant: 15.03.2001, se va folosi intens Anexa 1 din OUG... ce ma intriga e modul de raspuns din Anexa 4!

mos alecu spunea...

@Skiuc 18 februarie 2011, 11:08 :
Daca va faceti media lunara pentru fiecare an , a veniturilor inscrise in adeverinte , veti avea surpriza sa gasiti valori sub ( uneori cu mult ) cunatumul inscris in an.1 la OUG. nr.1/2011 .
Eu am vreo 7 ani cu astfel de situatii ... aberatia fiind ca sint asemenea valori si in ani in care eram incadrat pe functii prevazute cu grade superioare celui detinut ( deci am avut , precis , solda mai mare decit solda de grad si a functiei minime a gradului detinut ).

Anonymous spunea...

@Skiuc:
Multumesc...si totusi am o nelamurire:
-in cartile de munca sunt trecute salarii de incadrare+sporuri de specialitate, iar contributiile de pensii(3%) s-au platit la salariu' brut+sporuri+spor vechime(acesta din urma nu se regaseste in cartea de munca, deci nu se i-a in calcul la pensie?)
-adeverinta militara cu veniturile realizate nu corespunde in nici macar o luna cu vreun fluturas de salariu' din luna respectiva(fara norma hrana) si nici cu fisa fiscala primita la fiecara sfarsit de an.
Deci, pana la urma ce se i-a in calcul(civil/militar) ptr cuantum pensie???

Skiuc spunea...

@ Anonim 16:21, dupa cum cred ca ati sesizat deja, gazda noastra, Plano10, este specialist... eu ma pricep cat de cat, relativ, pe segmentul pensii militare si asta numai pt ca sunt direct interesat si implicat... sunt convins ca va va raspunde Plano in deplina cunostinta de cauza
Cu stima,

Plano10 spunea...

@Anonim
Toate legile de stabilire a punctului de pensie stabilesc ca se ia in considerare salariul/solde brute pentru care s-a platit contributie pt pensii, cu exceptiile prevazute expres pana in 1991 cand s-a luat in calcul salariul net.
Cand vi s-a acordat o vechime(spor) trebuia consemnata in CM ca marire de salariu.

costinelo spunea...

Pe la sfarsiul lunii ian.2011 am intrebat cum se calculeaza punctajul aferent celor 9 ani si 8 luni lucrati in viata civila ,inainte de a ma incadra militar.Am primit raspuns de la mos Alecu ca punctajul din viata civila se imparte la 33,iar cel obtinut ca militar se imparte la 20 dupa ,care cele doa se aduna si se efectueaza celelalte calcule.Studiind desfasuratorul deciziei 24543 postate pe blog am constatat ca punctajul a fost impartit la 20 incluzandu-se si punctajul aferent celor 2 ani,1 luna si 10 zile lucrati ca civil de M.militar princ.Eu ce sa inteleg ?

Plano10 spunea...

@Costinelo
Probabil ca perioada lucrata inainte de angajarea in armata a fost recunoscuta, prin decizia anterioara de pensionare, stagiu in specialitate. Vezi L 119.
In niciun caz, perioada lucrata dupa pensionare nu va fi recunoscuta ca stagiu in specialitate, punctajul fiind stabilit prin impartirea la 33.

costinelo spunea...

Multumesc!E corect ceea ce afirmati,m-am documentat.Dupa pensionare nu am mai lucrat.Multa stima!

mos alecu spunea...

Se pare ca vor aparea casele sectoriale de pensii ( ar fi aparut un proiect de hg privind infiintarea acestora …www.model-de.ro/Case+de+pensii+sectoriale+Proiect+infiintare+a+caselor+de+pensii+sectoriale-p4-8412-1-1.htm )
La o prima vedere se constata o crestere cu 172,2% a personalului necesar pentru administrarea pensiilor fostilor pensionari militari de stat … de la 90 persoane , la 245 persoane …

basil spunea...

Daca poate cineva sa-mi raspunda la urmat. intrebare:Am lucrat dupa ce am iesit la pensie militara la o unit. de jandarmi apoi la o firma privata , pot sa fac cerere de revizuire a pensiei militare?Dar la baza ce lege este 119/2010 sau 263/2010.Carte de munca nu am dar am adeverintele de venit ptr perioadele lucrate dupa iesirea la pensie

Plano10 spunea...

basil
In baza art 99 si 107 din Legea 263/2010
Citeste, aci pe blog, si
http://www.plano10.com/2010/12/recalcularea-pensiilor-pentru-pentru.html

politistu spunea...

Va rog sa-mi confirme cineva dintre cumularzi cu pensia suspendata daca se regaseste pe tabel cu pensia revizuita.Secretosii de la M.A.I.tac malc si nu zic nimic. Eu nu am primit nicio decizie la Legea 119/2010.

andrei spunea...

Atatea ordonante si atatea chestii pentru ce? Pensiliile oricum nu sunt bagate in seama de catre putere..si nici nu v-or fi

dragos spunea...

Pentru toti care au intrebat....Faptul ca ai participat in poligon la trageri,distrugeri,etc... ,este considerat ca ai indeplinit "planul pregatirii de lupta si politica"(intentiuonat am scris asa),pentru asta te-ai facut militar.Nu primesti nimic. In hg1294 si Ord.MApN M116/??(ni stiu)sunt prevazute in mod expres ce activitati beneficiaza de grupa de munca.Dragos Icleanu

constantin spunea...

A primit cineva decizie cu recalcularea pensiilor cu perioada lucrata dupa pensionare ?Eu am trimis documentele din luna iunie, dar niciun raspuns.Numai confirmarea de primire pe avizul de la posta.Si am cartea de munca in original acolo ! Sa fie o noua bataie de joc ??? De la astia te astepti la orice !

watcher spunea...

@constantin
ma aflu in aceeasi situatie .. trimis documentele din iunie, niciun raspuns pana azi

mos alecu spunea...

@constantin 10 ianuarie 2012, 08:27 :

Avram Iancu spunea...

22 decembrie 2011, 18:38
Am primit confirmarea recalcularii perioadei lucrate dupa iesirea la pensie,impartirea sa facut tot in parametrii de la recalculare ,asa ca zvonerii sau mancatorii de...hasis sa-si tina pliscul si sa nu mai lanseze tot felul de idei alarmiste.Bine spuneau cei de la DFA,stim numai sa aruncam cu noroi dar de ce nu ies acuma pe post si cei 80/90% carora le-au crescut pensiile .Tac toti precum ala in iarba.De fapt suntem un popor de carcotasi.Da mie dupa 10 ani de invatamant mi s-au adaugat 480 roni la pensie,incepand cu 01.06.2011,banii vor fi virati la pensia din ianuarie.Nu e zvon ,nu e gluma.Sarbatori fericite oamenilor adevarati,va doresc! tigri2

//www.plano10.com/2011/12/si-parlamentarii-reclama-l-1192010.html#comment-form

Plano10 spunea...
22 decembrie 2011, 20:44
....
@Avram Iancu spune, si eu il cred, stiu cand vorbeste serios, ca a primit aceasta decizie in care punctajul a fost stabilit tot pe baza stagiului complet de 20 de ani si nu 25 sau 33.
Bineinteles ca nu se adauga sporuri pentru grupe de munca sau OMM.

//www.plano10.com/2011/12/casa-sectoriala-de-pensii-mai-umplut.html#comment-form

Avram Iancu spunea...

@watcher
Raspunsul nu l-am primit in scris ;am dat telefon la 0800808880 si i-am comunicat numele si cele 8 cifre de pe cupon ,mi s-a spus ca in ianuarie [deci acuma pe 13]voi avea pensia impreuna cu perioada de dupa [inclusiv din urma -incepand cu prima luna depunerii actelor doveditoare]dar ca aceasta suma nu este sigura s-ar putea sa se esaloneze ,dupa cum ,probabil se vor esalona si diferentele de pensii incepand cu 01.01.2011-se aude ca se va adauga luna pe luna.Pentru informare completa mai este un numar:la DFC a Armatei cu 021...dar nu prea raspund baietii"e plictisiti,sictiriti,f..inc..."tigri2

nelbis spunea...

CPS a MApn a trecut la diversiuni. In decembrie 2011 am primit 2 decizii de revizuire la interval de 2 zile- identice cu o diminuare de 135 lei. In 31.01.2011 am primit o decizie de recalculare pt. stagiu de cotizare dupa pensionare. Azi am primit alte 2 decizii - una de revizuire cu inca o diminuare de 122 lei si cealalta de recalculare. Stupoare: in tabelul cu date si elemente o perioada de 4 ani si 10 luni(2006 - 10. 2010) conditiile de munca ,,speciale'' fara motivatie au trecut la conditii ,,normale'' iar o perioada de 4 ani (1991-1994) din conditii ,,normale'' au devenit conditii,,deosebite'',
Ce sa mai cred? Contestatii...