Un produs Blogger.

vineri, ianuarie 20, 2012

Profitati de deruta conducerii politice a MApN pana nu se razgandesc CMJ-urile

10 comments
In incercarea de a tempera nemultumirile rezervistilor care au primit decizii de revizuire in cuantum micsorat, CMJ-urile au primit dispozitii sa va invite la sediile lor, sa va mai dea sperante, desi anterior va spuneau ca OUG nr.1 nu le mai permite sa va dea adeverinte de venituri.
Recomandarea ar fi sa profitati de deruta si sa va procurati adeverinte cu venituri de la CMJ pe care sa le folositi, fie la contestatii in 30 de zile, fie in revizuirea  la cerere-art 2. din OUG- in urmatorii 2 ani. Mai tarziu s-ar putea sa se razgandeasca.

Asa arata o invitatie la CMJ!


10 comentarii:

Casper7 spunea...

La mine invitaţia a fost telefonică şi de dat nu au dat nimic. (CMJ Sibiu).
Am putut confrunta "adeverinţa" lor cu sumele de pe decizia deja primită. Cu decizia bate, cu o singură diferenţă, în favoarea mea în decizie. Faţă de prima adeverinţă s-au găsit doar 5 din cele 7 luni lipsă iniţial. 1 lună cică s-a găsit, dar suma e îndoielnică, iar pentru o lună în decizie s-a introdus suma din anexa 1. Nu s-au găsit, în continuare, premiile anuale pentru 5 ani şi veniturile obţinute în economia naţională. Nu au vrut să îmi dea o copie după noua adeverinţă, care de altfel nu avea nici un număr sau dată pe ea, deşi era ataşată la memoriul original.
ATENŢIE: se pot verifica încadrările "corecte" din decizie pentru condiţiile de muncă, pentru cei ieşiţi după 2003 din Fişele de pensie ataşate la dosar. Acolo, cadristul a trecut condiţiile de muncă în care s-a lucrat din H.G.1294/2001,M.116/2002, Decretul 247/1977 sau
Ordinul 50/1990,pe articole, anexe, capitole şi puncte. Nu ştiu cum se poate verifica pentru ceilalţi. Dacă perioadele bat cu cele din decizie, măcar acolo staţi bine.
Am semant pe un caiet de "prezentare şi consiliere" şi asta a fost tot.

Plano10 spunea...

Casper
Pentru veniturile obtinute in economia nationala procedati cum a indicat madame Lupu celor de la ANCMRR. Vedeti in in articolul de ieri.

dragos spunea...

Pentru Casper7......La CM sect6 au fost de acord sa faci pe loc cerere pentru a-ti emite copie dupa ultima adeverita pe care ei au trimis-o la casa, fisa matricola,fisa de pensii si au spus ca dupa orice act pe care il ceri si il au.Acestea le-a cerut prietena mea.Dragos Icleanu

Casper7 spunea...

Plano10 20 ianuarie 2012, 17:55
Caut articolul, deşi din ce spune Lupu NU cred nimic orice ar spune.
dragos 20 ianuarie 2012, 19:31
Da, deci depinde de CMJ. Unele sunt mai "ermetice" altele mai deschise colaborării cu rezerviştii. De fapt vorbim de cum au interpretat cei de acolo ordinele primite de a colabora cu rezerviştii.
Ajutor de acolo e pentru cei care doresc să facă o contestaţie bine argumentată, bazată pe funcţiile îndeplinite, avansări, gradaţii, clase şi coeficienţi de salarizare şi condiţii de muncă. Pentru cei care au contestat la general lipsa premiilor, a veniturilor din anumite perioade sau venituri mai mici ca în anexa 1, nu prea au importanţă datele din Memoriul original, singurul document pe care îl au CMJ-urile, evident cu tot ce conţine el.
Apropo, aştept să văd o decizie de "recalculare" cu stagiile civile după deschiderea drepturilor de pensie militară şi revizuirea după OUG 1/2011. Vreau să văd prima parte cu decizia şi cea cu punctajele, să mă asigur că anii lucraţi după, se împart tot la 20 şi se adaugă la punctajul deja calculat. Că rezultă o pensie mărită, la care se adaugă suma de OMM pentru partea de pensie militară. Altfel NU CRED NIMIC. Şi nu vreau să am surprize (neplăcute). Că nu ar fi pentru prima dată când se schimbă regulile "în timpul jocului".

Plano10 spunea...

@Casper
Cum, n-ai gasit postarea cu ANCMMR, ca e aci pe prima pagina a blogului, sub cea cu Mazare?
Sunt decizii cu recalcularea pt stagiile dupa pensionare.
Daca cineva are si se pricepe s-o citeasca sa scrie aci pe blog sau sa trimita o copie scanata prin mail.
Se lauda Tigri ca ar avea o asemenea Decizie!

Casper7 spunea...

Plano10 20 ianuarie 2012, 17:55
Ca glumă e bună!!
"c/ Cei detaşaţi pe anumite perioade în economia naţională şi nu şi-au identificat veniturile pentru aceste perioade, să se adreseze arhivelor întreprinderilor în care au activat, solicitând adeverinţe, pe care le vor trimite la Casa de pensii sectorială a M.Ap.N., în vederea luării în considerare."
Ei nu şi-au identificat veniturile şi tot ei să se adreseze". "Arhivelor intreprinderilor"???
Am lucrat la 4 mine de cărbune, nu mai ştiu cum se numeau. Ştatele de plată erau cu nume şi prenume, fără funcţii sau grade militare. Minele cred că s-au închis iar dacă arhivele unităţilor militare de acolo nu se mai găsesc cum să se găsească statele de plată ale minelor. E frecţie la un picior de lemn. Ar fi fost corect si imperios necesar ca si pentru aceste "drepturi asimilate" sa existe precizari privind modul de stabilire si reconstituire conform legii, in situatia in care acestea nu se pot identifica, din moment ce aceste drepturi asimilate salarilor sunt prevazute in metodologia de calcul. Eu o să cer în contestaţie să fie înlocuite cu sumele din amexa 1, la care să se adauge sumele identificate în acea perioadă, chiar dacă cele identificate sunt tot solde de bază.

Avram Iancu spunea...

@Plano
Cui si ce trebuie sa demonstrez,sau mai bine zis pentru ce?pentru faima,pentru gloria eterna sau pentru a-mi face lobi in "gasca".Uite nu" vleau"si ,ma rog,de cand Luceafarul trebuie sa dea socoteala firului de iarba ,de ce lumineaza seara?Sincer ?Vrei sa stii toate subterfugiile acestor legi?Da ele sunt corecte,clare si precise,tocmai asta deranjeaza pe mediocri,nu prea ai loc de interpretari si smechereli .intr-adevar lipsesc unele pasaje ,sau,mai bine zis sunt dosite pe undeva deoarece atunci cand au fost alcatuite au avut un iz de semilegalitate.In rest numai de bine ,suntem urmasi de-a lui Traian si sa nu uitam ca "exceptia confirma regula'sau "nu ezista padure fara uscaturi".
Adevarul [crud,crudutza,crudisor]este ca nu am o "decizie"ci o confirmare de la o800808880 cam ce si cum stau lucrurile.Am si eu destule greseli in decizia de pensionare dar mi sa raspuns ca ,in general,in martie se rezolva contestatiile ,dar ca dureaza pana in 2014.Si eu sunt nemultumit ca atunci cand ni s-a pus in fata perspectiva de a parasi sistemul nu ni s-a spus[nici ei nu au stiut]ca ce si cum va fi.Daca stiam nu am fi iesit la pensie pana nu ne-ar fi scos cu ...preotul.Legea de acuma este corecta si poate,noi care am fost invatati cu ocolirea legalitatii ,nu ne vine la indemana acuma .Unde sunt zilele cand dadeai o atentie ,un ciubuc,o curvasareala si te "arenjai",acuma nu romanasule ,a venit vremea corectitudinii si a legilor.perioadele lucrate ca detasat se regasesc si in duplicatele dosarelor noastre de la istoricul arhivelor militare,se pot si reconstitui,in fond ce zice legea reconstituirilor?Baietii de la DFA Bucuresti muncesc pe brancidar sunt anumite chestii dupa care trebuie sa alergam si noi,daca vrem "dezlegare'tigri2

Avram Iancu spunea...

@Don Corleone
Vezi ca ai un client,un consatean pe ARMYIA,care ne face probleme>Executa-l ! tigri2

Avram Iancu spunea...

Atentie! Cititi,"Dati un leut pentru mitingut"Aceste manifestari sunt PLATITEEEEE!!!t2

Avram Iancu spunea...

Nu manifestari ci manifestatii.t2