Un produs Blogger.

joi, ianuarie 05, 2012

Uzati si de revizuirea la cerere in locul contestatiei la revizuire

90 comments
 URAAAAA!!!!
Si Fratila a anuntat, de Boboteaza, la Subiectiv, pe A3, ca revizuirea continua pana la 01 01 2014!!!!!. Revizuirea la cerere, desigur.
Ascultati-o pe Lupuleasa, maine,  de Sf. Ion,  la Pro-Patria.


Adresele Caselor Sectoriale de Pensii
In cazul in care sunteti in posesia unor acte doveditoare din care rezulta alte date si elemente decat cele utilizate de Casele Sectoriale la recalculare/revizuire... puteti uza de procedura necontencioasa de revizuire a deciziei de revizuire din oficiu, procedura necontencioasa reglementata de art.2 al OUG nr. 1/2011.
In astfel de cazuri adresati caselor de pensii o simpla cerere, insotita de actele doveditoare, nu o contestatie.
Pentru alte motive uzati de contestatie,  in termenul de 30 de zile.

Iata textul de lege nu prea bagat in seama pana in prezent:

Art. 2. -
(1) Pensiile prevazute la art. 1 pot fi revizuite si la cererea beneficiarului, in baza actelor doveditoare prezentate de acesta, intocmite conform prevederilor legale, din care rezulta alte date si elemente decat cele utilizate la recalculare/revizuire, perioade referitoare la drepturi cu caracter salarial, perioade suplimentare la vechimea in serviciu, respectiv in munca, utile in sistemul public de pensii, care se au in vedere la stabilirea stagiului de cotizare si a punctajului mediu anual.
   (2) Drepturile de pensii revizuite potrivit alin. (1) se cuvin astfel:
   a) de la data de 1 ianuarie 2011, daca cererea de revizuire, impreuna cu toate actele doveditoare, a fost depusa la casa de pensii sectoriala pana la data de 1 ianuarie 2014;
   b) de la data de intai a lunii urmatoare celei in care cererea, impreuna cu toate actele doveditoare, a fost depusa la casa de pensii sectoriala peste termenul prevazut la lit. a).

UPDATE  06 01 2012
Reactiile la acest articol, ce-i drept pe alte  siteuri frecventate de militari, sunt surprinzatoare, pe masura lipsei de atentie, timp de un an,  fata de procedura necontencioasa de revizuire a pensiei reglementata de art.2 din OUG nr.1/2011.

Nu se intelege ca OUG nr.1/2011 a introdus doua proceduri de revizuire a deciziilor de recalculare emise in cursul anului 2010 prin  care cuantumul pensiilor a fost calculat pe baza salariului mediu pe economie si anume:
1.-revizuirea din oficiu, art. 1 al OUG/2011, finalizata la 31 12 2011 prin emiterea deciziilor de revizuire. Impotriva acestor decizii se pot formula contestatii in procedura contencioasa prevazuta de L 263/2010.
2.-revizuirea la cererea pensionarului in conditiile art. 2 din OUG nr.1/2011 prin care se cere Casei Sectoriale de Pensii, nu Comisiei de Contestatii, sa revizuiasca pensia pe baza unor acte doveditoare din care rezulta alte date si elemente decat cele utilizate la....atentieeee!  la recalculare/revizuire. Din cate se poate vedea, acest drept se poate exercita oricand, pensionarul nefiind obligat sa parcurga o procedura prealabila si nici  limitat de un termen de prescriptie, decat de pierderea drepturilor in plus cuvenite din urma, de la 01 01 2011, daca introduce cererea dupa 31 12 2013. Abia daca  se refuza luarea in considerare a documentelor prezentate sau se emite o noua decizie de pensie care nemultumeste...  petentul poate sa se adreseze Tribunalului impotriva Casei Sectoriale de Pensie.

90 de comentarii:

Cârcotaşu spunea...

Excelentă şi foarte binevenită precizarea.

MARIN spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

fiducius spunea...

cosultanta pentru informaticeni
dece in decizie apare ca prin programul de calcul salariul,este mentionat salariul iar dea ceea ce nu s-a completat in tabel este prins.
aporiurile s,indemnizatile de dispozitiv,prime,spor vechime,sariu demerit salariu net sau brut in funtie de metodologia de la calcul
am primit un raspuseste oare corect
In tabelul anexa pe hartie nu puteau tehnic votbind sa prinda si acele valori.Dragos Icleanuta pentru

Plano10 spunea...

@Marin
Nu te opreste nimeni, asa cum am precizat, ca pentru alte motive sa faci si contestatie.

Cele doua proceduri nu se exclud!

Nu crezi ca statutul de militar in rezerva rezulta din alte documente decat din cuponul de pensie?
Ai Livret Militar!
Oricum, algoritmul de calcul pentru militari este difererit de cel pentru civili.

CEZAR spunea...

,,ce-i nea Marine ,doresti sa te plimbi in tinuta de gala pe faleza?
Bate pas de defilare nene, dar in ..slapi , budigai si binoclul agatat de ..catarg!!
Ps. Personal nu mi-a ridicat nici macar livretul !!

Don Corleone spunea...

plano 10
nu mai da asa in marin ca n-ai in cine.Esti totusi elegant....eu as fi fost mult mai dur.
fac eforturi supraomenesti sa ma abtin a mai discuta cu tot felul de "martieni"(si cativa sunt chiar aici),asa cum te abtii tu sa vorbesti cu un prostanac ca mine(bucura-te ca n-am pus ghilimele)
PS fiducius "stie" calculatoare hi,hi:):):)
PS Niciodata,dar NICIODATA SA NU-TI MAI PERMITI SA REPOSTEZI COMMENT-URILE MELE, STERSE TOT DE MINE!!!
...ca nu vreau sa te trec la capitolul jigodii,ai facut totusi treaba buna pt militari si iti MULTUMIM!!

Don Corleone spunea...

@fiducius 12:37
tu intelegi ceva?? ca doar tu ai scris!!:):)

sandu spunea...

Am depus cererea de revizuire impreuna cu Adeverinta de la CMJ pe 14.03.2011,fara efect in decizia privind revizuirea pensiei in baza OUG.1/2011.nu sunt singurul!

Moraru Dan spunea...

Am uzat de aceasta procedura din octombrie a.c.Prin CMZ am trimis la Casa de Pensii MApN adeverinte eliberate de UM detinatoare de arhive,cu alte date si elemente.Efect in decizia revizuita :0.Ii doare-n cot de noi si de lege.Fac cum le zice seful,ca el e tare azi,uitand ca maine poate roata se va invarti.Acelasi efect (0) si la cererea cu acte doveditoare pentru completare cu anii lucrati dupa ce am trecut in rezerva.Raspunsul unuia care nu are nume de la Casa de Pensii este naucitor(scris) ,citez:Conform prevederilor art. 107 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, coroborat cu art. 134 din Hotărârea Guvernului nr. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, pensia poate fi recalculată, la cerere, prin adăugarea veniturilor şi/sau a stagiilor de cotizare nevalorificate la stabilirea acesteia.
Potrivit dispoziţiilor art. 132 alin. (3) din Legea nr. 263/2010, activitatea caselor de pensii sectoriale este coordonată metodologic de Casa Naţională de Pensii Publice.
Până la această dată, în cadrul structurii de pensii a Ministerului Apărării Naţionale nu s-a primit programul informatic omologat în vederea emiterii deciziilor de recalculare.
În momentul primirii programului, pensia de care beneficiaţi în prezent va fi recalculată sub aspectul vechimii în serviciu, prin valorificarea perioadelor lucrate după data trecerii în rezervă.
În baza prevederilor art. 134 alin. (7) din Hotărârea Guvernului nr. 257/2011, drepturile astfel recalculate se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost înregistrată solicitarea.
DIRECTORUL CASEI DE PENSII SECTORIALĂ
Colonel
Ce se mai poate comenta aici ?

dac55 spunea...

Bag seama ca fara d-ni"Don Corleone"(o fi n-o fi pleonasm?/) si Cezar nu prea sa vitalizeaza blogul...cel putin veniti cu ceva mai consistent!

Plano10 spunea...

@sandu
Si de ce n-ai introdus actiune in Tribunal, chiar inainte de a primi decizia de revizuire.
Nu-i tarziu nici acum!
Soliciti ca Tribunalul sa oblige Casa de Pensii sa recunoasca Adeverinta eliberata de CMJ ca document valabil in baza caruia sa efectuaze revizuirea.

fiducius spunea...

pentru informaticeni
@ Don Corleone
Mea culpa,DUMNEAVOASTRA SUNTETI MAI INTELEPT
SIGUR NU AM FOST SUFICIENT DE EXPLICIT,DAR PROBLEMA TOt RAMANE .Fiind netrasparenta,neverificabile secretomana
DE CE NU S-A EVIDENRTIAT IN TABELUL PE HARTIE:SPORURI INSCRISE IN SALARIU LEI/LUNA.SPOR SE VECHIME LEI/LUNA. / ALTE SPOERURI LEI/LUNA
IN Anexa pe hartie nu puteau tehnic vorbind sa prinda si acele valori?

Plano10 spunea...

@Moraru
Procedeaza cum a spus in acest articol.

Atentiiie!

Art 134 din HG 257/2011 se refera la doua situatii diferite de recalculari:
1.- Recalculare pentru stagiile lucrate inainte de pensionare dar neluate in calcul sau introduse gresit in Decizia de recalculare/revizuire, situatie reglementata si de art 2 din OUG nr.1/2011.
2.-Recalculare pentru stagiile efectuate dupa pensionare

Plano10 spunea...

Dac55
Esti in eroare ca si Corleone.
Blogul este vitalizat si fara comentarii, daca ieri aproape 6000 de vizitatori au deschis peste 20 000 pagini ale blogului.

Plano10 spunea...

Dac55
Esti in eroare, ca si Corleone.
Blogul este vitalizat si fara comentarii, daca ieri aproape 6000 de vizitatori unici au deschis peste 20 000 pagini ale blogului.
Urmareste contorul din dreapta cum misca!::)))

Costachel spunea...

Ce facem cu cei care totusi nu sttiu in baza caror precizari li s-a calculat si sumele rezultate din revizuirea pe baza stagiilor de cotizare realizate dupa rensionare. Mie personal de la telefonul pus la dispozitie cu marinimie de dl. Ministru mi s-a spus de persoane care se dadeau calificate si in masura sa lamureasca pensionarii militari ca in urma acestei recalculari am mai cistigat la pensie pentru cei 10 ani munciti in civilie , dovediti cu actele solicitate de casa de pensii suma de 379le si ca s-au adaugat pensiei conform tabelului pe care dumnealor il aveau pe monitor. Ei bine am fost anuntat si ca din vechea pensie (care este cea legala si jegmanita de ei) mi s-a diminuat cuantumulcu 370roni
Mi s-au confirmat ambele lucruri de 4 ori telefonic. Cin am primit decizia am gasit doar pensia veche diminuata cu 37o lei . Cind am itrebat ce s-a intimplat cu suma rezultata din recalcularea pe baza stagiilor realizate dupa pensionare mi s-a spus ca si astazi pe tabelul lor la pensia mea este adaugata si suma respectiva. Nu ne poate nimeni lamuri . Acolo domneste dezordinea, au inceput sa vorbeasca necuviincios cu noi sau pur si simplu nu mai raspund la telefon. Problema ridicata de mine este aceiasi pentru foarte multi ofiteri carora li s-a diminuat pensia in urma revizuirii si care au trumis conform precizarilor OUG1/2011, a spuselor ministrului care vedem ca ne-a mintit , ca sa nu mai vorbim de dna. Gl Lupu si ceilalti neaveniti care ne-au recalculat , revizuit ,bramburit pensiile militare care pina a inceput aceasta bataie de joc erau foarte bine asezate pe baza unor legi solide.Daca nu ne unim sinu ne organizam vom avea mari necazuri si in viitor!

Plano10 spunea...

@Costachel
Vorbele de la televerde nu se cos la dosar.
Tot anul 2010 v-am batut la cap pe acest blog sa mergeti sa va ridicati Adeverintele de venituri de la CMJ-uri.
Voua v-a ars de boicoturi in semn de protest, la cererea lui Dogaru!
Avantaj pentru cei care au un inceput de proba la mana!
Adica o Adeverinta de venituri!

petru spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

petru spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

dac55 spunea...

@plano
scuze.......dar ai abilitatea de a citi printre randuri!la mai multi!!!

dac55 spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Plano10 spunea...

Dac55
Articolul asta este valabil si pentru tine!!!!!!! De acolo m-am inspirat!

CEZAR spunea...

Dac55 zice-Bag seama ca fara d-ni"Don Corleone"(o fi n-o fi pleonasm?/) si Cezar nu prea sa vitalizeaza blogul...cel putin veniti cu ceva mai consistent!
Apoi si eu zic cum ca ..are dreptate(hi,hi-zice D.C.)
S-o invarti el contorul dar daca nu-i..singe ,care va sa zica ..nu exista (ha,ha-zic io)

Petru DOBOŞERU spunea...

Pentru faptul ca cei ce vor sa faca contestatie si nu au un act doveditor cu sumele primite pe timpul carierii se fac vinovati Dogaru@comp , adica SCMD.
Acestia i-au determinat pe unii pensionari militari sa nu mearga la CMJ sa solicite sau sa ridice aceste documente cind trebuia!
Oare acum cu cr ii mai ..."ajuta"?
Vinovati sint si cei ce le-au cintat in struna...

Plano10 spunea...

@Petru
Asta ziceam si eu mai sus!
Si cat i-am implorat in 2010, dupa publicarea L 119 sa mearga sa-si ia adeverintele pentru ca in orice situatie ele constituiau un inceput de proba privind recostituirea veniturilor.
Pot fi citite postarile de sub eticheta L 119. Veti vedea acolo cat de portocaliu ma faceau unii!

Moraru Dan spunea...

Ptru Doboseru
S-ai punem la zid.Eu am solicitat adeverinte dupa...si le-am primit.

Moraru Dan spunea...

Pentru dom`Petrica,La multi ani
Vinovatii (?!?) sa fie pusi l;a zid

dac55 spunea...

@Plano
Pe langa alte motivatii la contestatia pe care am inaintat-o deja am invocat si urmatoarele:
"Depunand actele mentionate mai sus pana la data de 25.02.2011 am considerat ca pot beneficia de prevederile OuG nr.1/2011......." Art. 2- (1) Pensiile prevăzute la art. 1 pot fi revizuite și la cererea beneficiarului, în baza actelor doveditoare prezentate de acesta, întocmite conform prevederilor legale, din care rezultă alte date și elemente decât cele utilizate la recalculare/revizuire, perioade referitoare la drepturi cu caracter salarial, perioade suplimentare la vechimea în serviciu, respectiv în muncă, utile în sistemul public de pensii, care se au în vedere la stabilirea stagiului de cotizare și a punctajului mediu anual. (2) Drepturile de pensii revizuite potrivit alin. (1) se cuvin astfel: a) de la data de 1 ianuarie 2011, dacă cererea de revizuire,împreună cu toate actele doveditoare, a fost depusă la casa de pensii sectorială până la data de 1 ianuarie 2014;b) de la data de întâi a lunii următoare celei în care cererea,împreună cu toate actele doveditoare, a fost depusă la casa de pensii sectorială peste termenul prevăzut la lit. a)." Consider ca am fost de buna credinta depunand actele la acel termen,apreciind ca ma pot incadra in prevederile art.2 (2) litera a.
Concluzia.....in dispretul legii,pensia a fost revizuita doar pe datele pe care le aveau initial la dosarul de pensie

dragos spunea...

Pentru fiducius 05.01.2012 ora 12:37 ....Ati preluat de pe roarmy 230 comentariul meu.Nu-i nici o problema. Comentariul este "Pentru ca prin programul de calcul ceea ce nu s-a completat in tabel, este prins. In tabelul anexa pe hartie nu puteau tehnic vorbind sa prinda si acele valori." In plus, programul este pentru civili si probabil(cred eu) nu se potriveste cu elementele noastre salariale.Dar incercati cu Porgramul Dl Trofin si veti vedea ca ceea ce calculati Dvs,fata de decizie da o diferenta de cativa lei.Spun informaticienii ca s-ar datora rotunjirii zecimalelor. Programul Dl Trofin este f bun. L-am incercat si am constatat ca s-a tinut cont de toate sporurile.Dragos Icleanu


ru

marcel b spunea...

Ce parere aveti despre continutul DECIZIEI nr. 1.377 din 18 octombrie 2011 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 3 din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor

EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 2 din 3 ianuarie 2012

Plano10 spunea...

@marcel
De cate ori a respins CCR exceptia nrretroactivitatii in le gatura cu L 119!

Ionel N. spunea...

@ Marcel
Cahhhhh.... Intoxicare!!!!!!!ADICA: BAI NU VA PUNETI CU STATULCA O LUATI PE COAJA

marcel b spunea...

Astfel, prin Decizia nr. 871 din 25 iunie 2010, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 433 din 28 iunie 2010, Curtea a reţinut, în esenţã, cã "pensiile de serviciu sunt compuse din douã elemente, indiferent de modul de calcul specific stabilit de prevederile legilor speciale, şi anume: pensia contributivã şi un supliment din partea statului care, prin adunarea cu pensia contributivã, sã reflecte cuantumul pensiei de serviciu stabilit în legea specialã". Acordarea acestui supliment, neavând ca temei contribuţia la sistemul de asigurãri sociale, "ţine de politica statului în domeniul asigurãrilor sociale şi nu se subsumeazã dreptului constituţional la pensie, ca element constitutiv al acestuia". Prin urmare, dobândirea dreptului la pensie specialã "nu poate fi consideratã ca instituind o obligaţie ad aeternum a statului de a acorda acest drept, singurul drept câştigat reprezentând doar prestaţiile deja realizate pânã la intrarea în vigoare a noii reglementãri şi asupra cãrora legiuitorul nu ar putea interveni decât prin încãlcarea dispoziţiilor art. 15 alin. (2) din Constituţie. [...] Conformându-se dispoziţiilor art. 15 alin. (2) din Constituţie, textele de lege criticate afecteazã pensiile speciale doar pe viitor şi numai în ceea ce priveşte cuantumul acestora. Celelalte condiţii privind acordarea acestora, respectiv stagiul efectiv de activitate în acea profesie şi vârsta eligibilã nu sunt afectate de noile reglementãri.De asemenea, Legea privind instituirea unor mãsuri în domeniul pensiilor nu se rãsfrânge asupra prestaţiilor deja obţinute anterior intrãrii sale în vigoare, care constituie facta praeterita". Cu acelaşi prilej Curtea a statuat cã "partea necontributivã a pensiei de serviciu, chiar dacã poate fi încadratã, potrivit interpretãrii pe care Curtea Europeanã a Drepturilor Omului a dat-o art. 1 din Primul Protocol adiţional la Convenţia pentru apãrarea drepturilor omului şi a libertãţilor fundamentale, în noţiunea de «bun», ea reprezintã totuşi, din aceastã perspectivã, un drept câştigat numai cu privire la prestaţiile de asigurãri sociale realizate pânã la data intrãrii în vigoare a noii legi, iar suprimarea acestora pentru viitor nu are semnificaţia exproprierii".

Am revenit cu un extras din motivarea respingerii pentru ca sunt in faza in care-mi analizez oportunitatea intocmirii contestatiei si mai departe lupta in instanta pentru a-mi recastiga cuantumul aflat in plata sau sa-mi bag piciorul (scuze de expresie dar am vazut expresii mai dure pe blog) si sa caut modalitati mai practice de a castiga din alte parti sume care pot fi mai mari decat pierderea pe care o am acum si in viitor. Ideea pe care o inteleg din aceasta motivare ar fi ceva de genul ca indiferent ca voi avea o pensie de 1 leu sau de 100 de lei sau cat vrea cel de la putere astazi sau maine eu nu pot fi afectat deoarece eu mi-am pastrat dreptul castigat PENSIA dar cuantumul va fi in functie de cum doreste astazi Boc maine Ponta la anul Marcel sau cine este la butoane.

dac55 spunea...

Poate sa-mi explice si mie,din pensia asta revizuita conform Legii 119 si OuG 1 care este..."partea contributiva"...si care este "suplimentul din partea statului" dar fara sa-mi invocati cei 20 de ani ca stagiu complet de cotizare(un fel de"pomana").
E dura si concluzia...."suprimarea acestora pentru viitor nu are semnificaţia exproprierii".

Plano10 spunea...

@marcel...@dac
La ceilalti speciali, mai putin judecatorii, Legea 119 le-a eliminat suplimentul necontributiv si le-a mai ramas partea contributiva din pensie, adica pentru cat au platit CAS.
-Daca procedau si cu militarii la fel, ar fi trebuit sa le ia toata pensia pentru ca in pensiile militare nu se regasea componenta contributiva, ei neplatind CAS.
Legea 119/2011 creeaza o fictiune in legatura cu principiul contributivitatii in pensiile militarilor.
Abia dupa intrarea in vigoare a Legii 263 platesc si militarii CAS.
Din 2001 pana in 2011 au platit 5% la bugetul de stat potrivit Legii 164/2001.

CEZAR spunea...

@Plano - Vorbesti pe nas in speta asta ! Militarii au platit tot timpul Contributia prin retinere directa din salariu! Mai documenteaza-te caci iti pierzi credibilitatea !!

Robert Horvath spunea...

@ PLANO
UNDE TE ASCUNZI. AL QUEDA CUCERESTE SPATIUL MIORITIC.
CAND TI-AM SPUS CA TERORISTII SE ASCUND PE LANGA PLANOR AI SPUS
CA SUNT NEBUN DE LEGAT. URMARESTE DAN VOICULESCU BLOG.

@ D.V IMPORTANT
AM FOST IMFORMAT DE AMBASADA ROMANIEI IN SUA CA DOSARUL
DE TERORISM BASESCU A FOST TRANSMIS CATRE DUMNEAVOASTRA.
NU AVETI DE ALES. PRESEDINTELE TREBUE SA DEA EXPLICATII SENATULUI. MENTIONEZ CA AM INFORMAT DE EXISTENTA GRUPULUI
TERORIST CU UN AN INAINTE DE ARESTAREA SA PE 31 DEC 2011.
Comisar şef de poliţie PANTILIE ION Bucureşti a confirmat primirea denuntului meu si la inaintat catre DICOT. Inregistrat
MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR Bucureşti Nr. 89.779 din 21.12.2010 INSPECTORATUL GENERAL

ilie de la scularie spunea...

Plano ... mare atentie bre , ca cind o incepe cezar sa-ti expliciteze el ca cum ii cu legile si cu contributiile ... ehei ... ce stii tu !

karadeniz spunea...

@ Petru Doboșeru
SCMD ca și ANCMRR sunt formate din foști militari. Conducerile ambelor structuri au făcut și probabil vor mai face destule erori tactice și chiar strategice. Primii, zic eu, din prea mult exces de zel, ultimii din prea multă obediență. De la fruntașul (r) fost șef peste unul sau doi ”bibani” la GAZ-ul unității, la viitorul mareșal Oprea, toți cei care am purtat o uniformă am fost comandanți în armata României. Și toți ne considerăm niște Napoleoni, cei mai frumoși, deștepți și mai ales orgolioși, singurii purtători ai adevărului suprem. De aceea nici nu am fost sau vom putea fi cu adevărați uniți, vreodată, exceptând poate situația unui război. In calitate de șef al ANCMRR Vaslui sunteți poate mai vinovat decât ” cei ce le-au cântat în strună...” . . Apariția SCMD nu ar fi fost posibilă dacă cei din conducerea ANCMRRar fi acționat la timp și cu fermitate.
Cei care nu au cerut adeverințele de venit o pot face oricând, chiar articolul pe marginea cărui comentariu spune că punem face acest lucru

Plano10 spunea...

@Pustiule
Tu confunzi impozitul cu CASS-urile!
Ti-am demostrat de atatea ori pe acest blog, prin dispozitiile Decretelor 141/1967 si 214/1977, privind pensiile militare; se prevedea expres ca pensiile militare se platesc de la bugetul de stat fara ca militarilor sa li se retina contributii.
vezi aici art 4

http://www.legex.ro/Decret-214-12.07.1977-638.aspx

Plano10 spunea...

@Pustiule, @Cezar
Tu confunzi impozitul cu CASS-urile!
Ti-am demostrat de atatea ori pe acest blog, prin dispozitiile Decretelor 141/1967 si 214/1977, privind pensiile militare; se prevedea expres ca pensiile militare se platesc de la bugetul de stat fara ca militarilor sa li se retina contributii.
vezi aici art 4

http://www.legex.ro/Decret-214-12.07.1977-638.aspx

mos alecu spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

mos alecu spunea...

L.3/1977
"ART. 3...
(2) Fondurile necesare pentru plata pensiilor de asigurari sociale de stat se constituie din contributiile pe care le platesc unitatile socialiste, precum si din sumele alocate in acest scop de la bugetul de stat. "
Deci nici urma de contributii ale "impricinatilor" pentru fondul de pensii ... pensiile erau platite de stat , din banii lui... tot asa era si anterior (L.27/1966)

Impricinatii contribuiau la fondul de pensie suplimentara ... "alta gisca-n aia traista" ... pentru care primeau o "pensie suplimentara" la pensia de stat ...

Don Corleone spunea...

@dac 55
Pai eu zic ...daca sunteti asa nemultumit ca nu exista "contributia" hai dom'le sa-i radem pe toti.Dogaru va fi fericit!!
astept urmatoarea dvs postare...aia cu: fratiloooor bugetul a fost saracit si noi "patriotii" suntem FF ingrijorati nemernicii au marit pensiile militare si ei trebuiau sa le scada....mama lor de banditi
Io cred ca unii sunt mai farisei decat fariseii.
Uite cum brusc ii apuca grija de "bugetul consolidat" fix cand pierde ixulescu 200 de lei.
Deci dacule 55 asteptam o dizertatie pe tema prapadului facut prin "distrugerea bugetului vs cresterea pensiilor militare"Ca uite acu va f..te pe toti grija de buget.ASA BRUSC SI DINTR-O DATA!!
Uite eu ti-am explicat.Esti multumit?

Don Corleone spunea...

@mos alecu-28%(alt patriot)
dedicatie
sunt sigur ca veti avea grija bugetului:):)
PS hai sa zicem -25%
Toti cu -(minus) v-a lovit grija bugetului:):)
Dar aici inca e bine....pe ro230/infoM/scmd-srl mai e un pic si va fi mai rau ca in egipt
Da de directorii romgaz si ioan nicolae....mucles
Nu vedeti mei departe de "lungu' nasului"Daca aveati +28% "mos alecu" n-ar fi existat.ASTA MA SUPARA RAU DE TOT

Don Corleone spunea...

si nici elena&co
in rest....oameni neseriosi
PS2 citeam pe aici ca scmd se face vinovat ca "domnii" nu au cerut adev de la CMJ-uri.
Da ce "domnii" aia n-au creier"?? sunt copii de tzatza? sau ce,trebuie dusi de manutza??
Eu credeam ca sunt oameni maturi nu niste handicapati.Mi se pare ridicol sa dai vina pe scmd cand se presupune ca nu avem capete doar ca sa nu nu ploua in gat.Si in nici un caz nu sunt fan scmd.Dar toate au o limita....inafara de prostie hi,hi

mos alecu spunea...

Curule ... iar trebuie sa te intreb : "Ce ...zda ma-tii ti-a venit sa te legi iar de mine ? Eu ii explicam "pretenului" tau cum este treaba contributiilor pentru pensii in perioada de dinainte de L19/2000 " .
Legat de eventuala "inexistenta" a mea in ipoteza cresterii pensie ... iar (ca de obicei) spui prostii ... Acest pseudonim "exista" inca de cind a inceput tevatura cu schimbarea sistemului de pensii pentru militari ; de atunci am inceput sa prezint oamenilor la ce se pot astepta ... texte de legi si interpretarea lor , fara nici un fel de legatura cu pensia mea ; eu fiind unul dintre cei care aveau nevoie de explicatii a ceea ce li se intimpla ... Ca , voi doi , nu aveti nevoie de explicatii ... ar fi o justificare a timpeniilor pe care le spuneti ...

Plano10 spunea...

@mos
Lasa-i, nu fi si tu rau!
Trebuie sa-i ponteze si pe ei cineva, din aia cu cascheta pe ochi.
Nu vezi ca nerecunoscatorii care s-au vazut cu pensiile marite tac ...in papusoi?

Don Corleone spunea...

@mos alecu-28%
Lasa ca stiai de la inceput ce te asteapta,asa cum si eu stiam(dupa cariera)dar acum faci pe niznaiul ca de obicei.
Cata eleganta ,ce cultura!!
daca postam eu asa ceva ,ma stergea plano in "doi secunzi".Cam asta-i "obiectivitatea",plano chiar te incurajeaza.
@plano
numai pentru postarile pe blogul tau in aceasta seara(vre-o ora/apropo de pontaj) mi-au intrat pe card 500 euro.E bine asa??
Eu cred ca aia care atunci cand nu au argumente vin cu placa...ahaaa esti platit...sunt de fapt cam prostuti

mos alecu spunea...

@Plano10 5 ianuarie 2012, 15:29 :
Legat de "vitalizarea" blogului (chiar si) fara comentarii , hai sa ma bag si eu "ca musca-n lapte" ...
Situatia nu este chiar asa de "roz" precum o prezinti ... cele "j'de mii" de deschideri de pagini sint datorate TOCMAI comentariilor ; oamenii stiu ca aici afla/gasesc lucruri care ii intereseaza/ii dor ... si vin pentru a afla (eventuale) noutati/puncte de vedere ... Daca se interzice postarea de comentarii , sau daca vor aparea doar comentarii (grohaieli) de genul celor ale "celor doi apostoli" ... "contorul din dreapta" se va opri , sau se va misca "din an in paste" (cam cum se intimpla pe multe alte bloguri ... a se vedea Armya , Mehedinti ...)

ilie de la scularie spunea...

Plano ... are mare dreptate corlonu' ... treb'e sa fii , cum zice el , "prostut" sa crezi ca ei sint platiti ... Ei sint atit de prosti , ca nici nu cer plata pentru nazbitiile pe care le spun pentru a-i linge , peste tot , pe "sfintii" lor ...

CEZAR spunea...

@ DC -ce m-am distrat bai omule ! Ai dracului farisei!!

CEZAR spunea...

PS Papagalilor lui D+P le-au crescut pensiiiile! Mai adaugati si cotizatiile voastre si trageti concluzia...papagalilor!!

Plano10 spunea...

@cezar
Te-ai lamurit! Asa-i ca n-ai platit CASS?

CEZAR spunea...

@ Plano ! AM PLATIT ! STATUL A RETINUT DIRECT DIN SALARIUL ACORDAT !!

CEZAR spunea...

PS> Te prind eu la ...prima concentrare !!! Ranita, boconcii sparti ,pusca de lemn ..sunt pregatite!!!!

CEZAR spunea...

PS1-Multumesc pentru sprijinul acordat! La multi ani!!

ELENA spunea...

Plano, respect buna ta intentie, dar AM VRUT DOAR SA NU II ZAPACESTI PE OAMENI!
Reiau
Art. 2 din OUG 1 vorbeste de cererea de revizuire, aceasta se face FARA A FI TINUT STRICT DE UN TERMEN, pe cand Contestatia, despre care vorbim la art. 22 din Anexa 3 la OUG 1 se face in termen de 30 de zile de la comunicare! Ia incearca sa o faci dupa, sa vezi cum ti se respinge ca tardiv introdusa, lucru despre care nu putem vorbi in cazul cererii de revizuire (la tardivitate, ma refer).
In concluzie, a introduce Cererea de revizuire nu e CA SI CUM s-ar introduce Contestatia. Cum nici pensia mea nu poate fi re- re- re ..... CA SI CUM as fi contribuit.

Don Corleone spunea...

Bai fratilor mai vorbiti si despre demnitate si onoare,nu doar despre bani
sau a fost doar 'poleiala lucitoare"??
Ca vad ca v-a trecut!.....:):)

CEZAR spunea...

@ELENA ,AM PLATIT ! STATUL A RETINUT DIRECT DIN SALARIUL ACORDAT !!

Plano10 spunea...

@ELENA
Ma mir ca ti-ai rupt din pretiosul timp ca sa comentezi aci!!!

Am sa plusez cu consideratiile de ordin juridic.
Pentru cei care au avut documente, ma refer la acele buclucase Adeverinte cu venituri, aceasta cerere de revizuire putea fi formulata chiar inainte de primirea deciziei pe revizuirea din oficiu.
Deja s-a pierdut un an din cei cei trei prevazuti de art 2.
Am sugerat sa se foloseasca aceasta cale de revizuire pentru cei care au acte doveditoare numai in situatia in care nu au si alte motive de contestatie.
Desigur ca nu introduci in o asemenea cerere exceptii de neconstitutionalitate sau motivari legate de discriminari sau ingerinte disproportionate in dreptul de proprietate specifice Dreptului European.
In cazul in care se gasesc acte doveditoare cererea de revizuire se poate folosi oricand, chiar si dupa expirarea termenului de prescriptie,chiar si dupa respingerea unei contestatii de catre instante, daca institutiile de pensii nu pot invoca autoritatea de lucru judecat.

Daca Onor Casele de pensii nu dau curs cererii sau refuza sa ia in considerare actele doveditoare, pensionarul se poate adresa Tribunalului pe obligatia de a face, actiune care nu e o contestatie a deciziei de revizuire.
Cine stie poate astfel sa-si valorifice drepturile si dincolo de expirarea termenului de prescriptie.

dac55 spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Plano10 spunea...

@dacc
Poate ai pus documentul in plic si n-ai intocmit si o cerere care sa atraga atentia.
Mai trimite o data cererea in care precizezi ca invoci art 2 din OUG nr.1 in care spui ca l-ai mai trimis si in februarie.

tigri2 spunea...

@Elena-La multi ani !
@Plano-La multi ani !
@Everybody-Happy New Year!
Am primit revizuirea in aprilie ,am gasit numeroase greseli ,chiar de calcul[cam in suma de 85 lei],aceiasi revizuire am primit-o ieri.Am dat telefon sa vad care e spilul cu contestatia .Raspuns:Ne znaiem!
Va tot aud cu datul in judecata,sa ma scuze Elena dar aceasta inseamna ca avocatii,judecatorii si cu restul "oamenilor cinstiti'merg mama in mana ,isi procura clienti unul altuia iar cei 'jupuiti"suntem noi "fraierii".
De ce nu se rezolva corect si cinstit ,de ce sa ajungem la trebunale ?Traim un ev aprins intr-o tara de kk,o tara semibananiera.,plina de politihoti,talhari si fraieri.sa fiti iubiti si pacaliti.tigri2

ilie de la scularie spunea...

Intortocheate-s caile Domnului ! ... si-i si tare mare buluceala pe ele ... Aiasta ca sa nu vorovesc despre gradina Domnului plina de tot feliul de vietuitoare ...

D-apoi cum sa mai intelegem noi voroveala tigrului ... ca mai saptaminile trecute , ne spunea el ca are si anii de dupa pensionare (impartiti tot la 20) , si ca aiasta treaba este cu inceput din iunie 2011 ... pi di-adicatelea primise el decizia de revizuiala p'in iulie , august ... Si-au si sarit niste oamini de pe-aici-sa sa garanteze ca tigrul nu spune minciuni ...
Si iaca c-acuma tigrul zice ca a primit o decizie de revizuiala prin aprilie si alta mai amu' ... zilele aiestea ... Ca , zice el , decizia de amu ii ezact aceea din aprilie ... iara la decizia aceea din aprilie nu se putea , neam , sa-i deie punerea in plata taman abia din iunie ...

Iaca asa imi vine mie amu sa zic vorba aceea , tare draga la unii de pe aici-sa ... vorba aceea cu manipuleala ...

tigri2 spunea...

@Ilie ...mi se pare ca ai doua variante:ori esti prost ori te prefaci si o sa ramai asa.Am spus ca in aprilie am primit decizia si in mai am facut documentele pentru calcularea a ce-am lucrat dupa pensionare.Ai tu alta varianta sau iti place sa te bagi ca musca in vaginul iepei?Nu stiu de ce stau la discutii cu tine ,care te ratzoiesti asa fara vre-un motiv,acuma de ce te-ai repezit ca gaina la muci si nu ai analizat 'la rece 'inainte.ai ceva personal cu mine ?Simti ca nu te duce bibilica ,esti invidios ca esti mai prost ca altii>>>etc?tigri2

Plano10 spunea...

@tigri
Ce link ascunzi tu sub textul "inainte.ai"?

CEZAR spunea...

,,,esti invidios ca esti mai prost ca altii,,NUUU T2 ,este feeeericit !!!

tigri2 spunea...

@ am spus asa:nu ai analizat"la rece'" inainte[adica inainte de a scrtie ce a scris].Ai ceva personal...----dar imi joaca feste tastatura si sunt putin nevos ca oricat m-as stradui sa nu deranjez ,dar nici sa nu fiu deranjat ,apare cate un betivan sau prostovan care arunca cu noroi,asa "tam-nisam'tigri2

CEZAR spunea...

PS Ilie este fericit!!

tigri2 spunea...

Acuma ,chiar asa totdeauna trebuie sa apara cate o[un] Monika Tatoiu care-le pe toate le stie si din orice sa faca discutii contradictorii sau zazanie?Da mai ma-i in mortii mamei lor de nenorociti daca nu au nimic de spus macar sa citeasca si sa taca.tigri2

ELENA spunea...

@CEZAR
OK! Sa-ti revizuiasca tie, daca asa doresti, nu mie!
Sa fii sanatos si sa papi multi ani de-acum inainte pensia marita, ca doar nu ti-o dau eu. Eu vreu doar ce e al meu!

Plano10 spunea...

@ilie
Gasisi, pana la urma, decizia de reviziune? :):)
Vezi ca nu le stiu pe toate?

tigri2 spunea...

@ELENA,
cu papatul pensiei mai greu,alaltaieri am fost la inmormantarea unui fost coleg[67 de ani] si ieri dimineatza a murit altul 61 de ani ,iar ce-l de-al treilea 58 de ani este pe 'duca'si el,cum sa ne bucuram de pensie toti cu forme de cancer si diabet,de ce oare ? Unitatile de aviatie aveam statii de radiolocatie ff puternice ,iar la elicoptere si avioane aveam aparatura care emitea radiatii,murim ca mustele de aceea vrem sa traim ca leii ,atata ,putinul pe care-l avem.Pana acuma ne-a 'sortat"meseria cu periculozitatile ei,acuma ne sorteaza bolile profesionale .Multa sanatate ,fericire si viatza lunga.tigri2

CEZAR spunea...

@Elena-Multumesc pentru urari !!Esti o doamna !(si L.B. facea urari frumoase!)
Aveti grija ce va doriti! De exemplu tu - daca negi cum ca ai contribuit,cineva s-ar putea sa te creada si .....vezi tu urmarea!!!
PS. a inceput concursul de creatie! Mai participi? Nu cred ca-l bati pe don Stelica!!

tigri2 spunea...

@ELENA
Ce s-a intamplat de nu-mi mai raspunzi la salut?Am vorbit ceva urat?Oricum scuze,si numai bine.tigri2

Avram Iancu spunea...

@@@te-am salutat la 18.56tigri2

ilie de la scularie spunea...

Iaca , na ... bre tigrule , da' , vai di pacatili mele , eu n-am zis niciodata ca le stiu pi toate ... Din pricina aiasta , cind am si eu cite oleaca de timp , ma mai bag si eu in vorba cu oameni destepti ... asa cum zici matale ca esti ... ca sa mai aflu si eu cum ii cu treburile ...

Amu am priceput . Matali ai primit decizie de revizuiala ( si matale , bre Plano , nu ma pune la incercare cu REVIZIUNE ... ca stiu eu ca vrei sa ma faci de ris in ochii oaminilor aistia plini de disteptaciune ...) ... na , ca iar m-am luat cu altele ...
Hai s-o luam de la capat , bre tigrule ... ai primit decizie de revizuiala in aprilie ... dara ai mai primit si in dechemvrie ... si amindoua sint ezact la feliu (c-asa ai zis , cu gurita lu' matale ...) ; iara docomentele , pentru acei ani cit matale ai fost profesore , le-ai trimes in luna lu' mai (tot matale ai zis si aiasta ...) . Pi di-adicatelea matale n-ai primit nici un fel de decizie care sa-ti fi prins in penzie anii aceia din profesorime ...

Aiasta insemneaza ca matale ai spus minciuni cind ai zis ca ti-au dat , cu decizie , vreo patru milioane pentru acele vremuri ... iara altii de pe aici-sa au bagat mina in foc , cum ca matali nu mintasti ... Aiasta era treaba care vad ca mare suparare ti-o facut ... da stai , bre omule , blind ... ca nu te sfadeste nimenea ca ai zis si matali o minciuna ...

Avram Iancu spunea...

Nuti dau tie socoteala mai ineptule,nu vezi ca vb in dodii.tigri2

CEZAR spunea...

@Scula de ilie-esti mai rau ca scabia la oi!!

Avram Iancu spunea...

@CEZAR
lasa-l in crucea masii de fatalau,pur si simplu mi-e scarba sa-i citesc prostiile d-apoi sa-i mai si raspund.pentru mine este un jeg uman,un rapciugos si acuma realizez despre cine este vorba...un neica nimeni plin de bube[si la propriu si la figurat]daca stai de vorba cu el iti pierzi vremea.tigri2

Don Corleone spunea...

N-a fost la oi, a fost "la carat shpanu' cu roaba"
si a dat gauri la shaibe toata de viata.
De ce sunteti rai si "jigniti" omu' "?
PS De cand a plecat el si ai lui din "Iasov" ne-am recapatat si numele, s-a ridicat si orasul cu o juma' de metru
PS din pacate uzine si fabrici nu mai sunt,iar locuri de munca doar pe ici pe colea

Don Corleone spunea...

scuze...."a dat filet la shaibe":)

karadeniz spunea...

Se pare că e fierbere mare la M.Ap.N, M.A.I. și la cel al Muncii. Președintele și premierul au fost atenționați de servicii că scandalul pensiilor revizuite va scăpa de sub control. Cum acest lucru nu convine în an electoral și extrem auster financiar, când Măria sa Domnul Elector trebuie gâdilat și stimulat în amorul propriu, cel mare și cel mic au intrat în vrie și caută soluții.
În decembrie când premierul le-a cerut să scoată, pe motiv de economie, norma de hrană la militari, MI, SRI, SPP etc, Gabriel Oprea a amenințat că își ia oamenii și pleacă de la guvernare. Boc a făcut un pas înapoi acceptând doar impozitarea. Acum și Oprea și Igaș ar vrea să potolească spiritele și să încerce stoparea reducerii pensiilor prin menținerea în plată a cuantumului cel mai avantajos. Doamna Barbu, care nu știe cum să cârpescă banii pentru pensionari se opune, pentru că sumele necesare sunt mult mai mari decât cele estimate anul trecut de cele două ministere iar în acest an trebuie rezolvați și cei pensionați anul trecut pe L.263. Acum se caută, pentru potolirea spiritelor, niște țapi ispășitori. Dacă vor fi găsiți și care vor fi aceștia rămâne de văzut. ANCMRR s-a convins, într-un final, că virgulă capul plecat nu e tăiat dar i se atașează un jug și acum cheamă oamenii la acțiuni în justiție.

emillian123 spunea...

TOATE PENSIILE MILITARE RECALCULATE SI REVIZUITE SUNT" SUBCALCULATE" INTRUCAT(PRINTRE ALTELE) NU CONTIN VECHIMEA SUPLIMENTARA PT. CONDITII DEOSEBITE ( ART. 8- 10 DIN LG. 119/2010)!!

Plano10 spunea...

emilian
Vechimea suplimentara pentru conditii de munca este consemnata pe decizii dar nu este aducatore de puncte.

karadeniz spunea...

@ Plano
I-ai ridicat mingea la fileu, contramiralului de flotilă Frățilă. De câte ori iese pe post, inclusiv acum pe antena 3, bagă de zor textul că până în 2014 pensionarii pot aduce acte doveditoare li se va recalcula pensia retroactiv de la o1.o1.2011.

Plano10 spunea...

@karadeniz
Am vazut si eu interventia sa in ziua de Boboteaza.
Pana aparea aici nu prea baga nimeni in seama art. 2 din OUG.
Ai vazut ce reactii nefavorabile au fost pe alte site-uri.
Aceasta revizuire la cerere NU JUSTIFICA bataia de joc de la Casele de Pensii MApN si MAI in revizuirea din oficiu.
Nu am reactii in acest sens de la cei de la Casa SRI.

Sorana spunea...

Pentru cei interesati de revizuire pensiei "la cerere", va rog nu uitati de prevederile din Anexa nr.3 a OuG 1/2010, dupa cum urmeaza:

Art. 3. - (1) Constituie stagiu de cotizare vechimea în serviciu şi, după caz, vechimea în muncă valorificată în ultima decizie de pensie până la data încheierii procesului de recalculare, respectiv perioadele în care beneficiarul:
a) a avut calitatea de cadru militar în activitate;
....................................
f) a realizat vechime în muncă recunoscută în condiţiile legii, PANA LA DATA INTRARII IN VIGOARE a Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

karadeniz spunea...

@ Plano10
Se pare că pensionarii de la SRI sint multumiți. Cei mai mulți dintre ei sunt încadrați la alte condiții. Singurele probleme probabil le-au avut cei care au lucrat diferite în alte structuri din apărare. Dar dacă nici SRI nu știe sa caute și să găseasca date.