Un produs Blogger.

miercuri, februarie 15, 2012

Criza generalizata se antepronunta in plangerile la CEDO vizand reducerea pensiilor

11 comments
Comisia Europeana a impus Greciei masuri severe de austeritate. 
Parlamentul de la Atena a votat, cu toata opozitia strazii, reducerea cu 22% a salariilor bugetarilor si reducerea fondului de pensii cu 300 milioane Euro.
Eurogrupul care aplica masurile convenite intre UE si tarile intrate in criza a anuntat amanarea intalnirii ministrilor de finante care urmau sa decida asupra ajutorului financiar acordat Greciei din cauza ca aceasta tara nu a anunțat încă modalitățile prin care intenționează să facă economii suplimentare în valoare de 325 de milioane de euro în 2013.
Situatia de criza va influenta si hotararile instantelor interne in judecarea contestatiilor la deciziile de recalculare/revizuire a unor categorii de pensii speciale cat si solutiile in cazurile care vor ajunge la CEDO. 
Instantele de judecata  vor fi mai indreptatite sa considere ingerinta statului in dreptul de proprietate al cetateanului, in conditiile generalizate de criza, dar cu limitarea recomandata de Decizia 29 a ICCJ ca ingerinta sa nu fie disproportionata fata de scopul social urmarit.

11 comentarii:

Ionel N. spunea...

@ Autor si altii
Va rog sa-mi spuneti si mie,in cazul pensiilor miltare care ar fi scopul (real) social urmarit? Mie imi scapa... sau sunt mai greu de cap!!
Procentul general de majorare al pensiilor (17% pentru MApN)dupa aplicarea L110/2010 si L165/2011 ar trebui adunat cu scaderea efectiva a pensiei pentru prezentarea pierderii reale ( adica exemplu : 20% prierdere efectiva +17% pierdere potentiala = 37%) pentru stabilirea reala a ingerintei in dreptul de proprietate ?

CEZAR spunea...

Simplu don Ionel'
_eliminarea unei legi idioate(164)

Plano10 spunea...

@Ionel
Scopul este aratat in nota de fundamentare a L 119/2010.
O lege a pensiilor nu se da cu gandul la cei in plata, numarul lor se micsoreaza semnificativ si natural in 5-10 ani, ci la cei care se vor pensiona.
Chiar daca, dupa revizuire, efortul bugetar pentru fondul de pensii este pentru cativa ani mai mare, important este ca Boc a reusit sa rostogoleasca povara bugetara a anului 2011 pe anii urmatori, cand nu mai e el la guvernare.

Ionel N. spunea...

@ Plano
Cred ca vorbim amandoi de L119/2010(cu ajutorul ei L165/2011) si nu de legea 263/2010 !Nu cred ca aceste legi se refera la viitor! Poate 263/2010!
Nu stiu daca ai remarcat dar eu am intrebat care ar fi fost scopul real al modificarii fiindca scopul declarat nu se reflecta in ce a iesit!!!
Despre ingerinta ce parere ai ? se poate invoca in afara pierdrii efective si pierderea rezultata datorita cresterii generala a pensiilor in urma recalcularii/revizuirii ?
@ CEZAR Incearca sa renunti la "misto" si sa spui ceva in tema !Cred ca ai cerut si tu sa-ti fie recalculata pensia in coformitate cu legea 164( asa idioata cum era!)Acum vad ca ti-ai schimbat parerea!

Plano10 spunea...

Ionel
Cand vrei, mai ales pe timp de criza, gasesti foarte usor motive de ingerinta,cum ar fi:
-reducerea efortului bugetar pe termen mediu si lung.
-nevoia de a inlatura discrepantele de cuantum intre cei cu stagii de cotizare similare
-crearea unui sistem unitar de calcul pentru toate categoriile de pensionari
-evitarea discriminarii intre cei iesiti la pensie potrivit L 164/2001 sau Decretelor anterioare si cei iesiti la pensie potrivit L 263/2010.
etc,etc

CEZAR spunea...

Ei ai vazut nea Ionele ?Ziceai ca fac misto ! Ti-a raspuns Plano ..detaliat! Sintetizand rezulta-INLATURAREA UNEI LEGI IDIOATE recte L164 !

CEZAR spunea...

..hai boierule da-o dracu de cenzura!!

Plano10 spunea...

Nu ti-am cenzurat nimic!

CEZAR spunea...

@Ionel ,Ionelule nu mai zici nimic ..Baiatule??!!

Ionel N. spunea...

@ CEZAR
Ti-e dor de mine!?
Nu stiu ce are net-ul ca nu-mi mai afiseaza comentariile ! Trebuie sa le repet si ma cam enerveaza! Sa vedem daca acum afiseaza !

Plano10 spunea...

Ionel
Tu nu vezi ca e moderare si nu apar comentariile direct?
Nu mai repeta comentariile
Trebuie sa deratizez blogul de aviatia si artileria inamica...